Danny Ploegaert

Excelsior Maassluis uitgeschakeld in KNVB Beker

Excelsior Maassluis is er niet in geslaagd de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker te overleven. Na de reguliere speeltijd stond er een stand van 1-1 op het scorebord, waarna opponent FC Lisse de sterkste bleek in de strafschoppenreeks.

In de eerste helft kwam FC Lisse al in de zesde minuut op een 0-1 voorsprong. Namens de uitploeg was Thierry Monteny trefzeker. Het antwoord van Excelsior kwam vlak na rust. Sefa Kurt kopte in de 47e minuut de gelijkmaker binnen.

In de verlenging werd niet gescoord. Wel was er in de 108e minuut een rode kaart voor Niels Buijs van FC Lisse, nadat hij zijn tweede gele kaart te pakken had. Excelsior zag vervolgens Nebi Tiryakioglu met rood van het veld verdwijnen.

In de strafschoppenserie misten Stephan Kruithof en Rashid Browne hun strafschop namens Excelsior.