Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

EYECATCHERS HOME

Raadsmeerderheid in Maassluis tegen hoge windmolens

In de Maassluise gemeenteraad is er een meerderheid tegen komst van de nu geplande windmolens op de landtong van Rozenburg. Een motie van CDA en PvdA wordt dinsdag samen met de VVD ingediend. De partijen zijn niet tegen windmolens, maar vinden de geplande turbines tegenover Maassluis (met een maximale hoogte van 210 meter) te hoog.

Lees verder

Gedeelte van het Staelduinse Bos afgezet

Volgens boswachter Fred Spreen is een gedeelte van het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande 'levensgevaarlijk'. De storm die donderdag over Nederland trok heeft zoveel ravage aangericht, dat het beter is om het bos even te mijden. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Test bij De Lier met slimme vondst tegen geluidsoverlast

De provincie Zuid-Holland gaat op de N223 (Burgemeester Van Doornlaan/Crezeelaan) in de buurt van de bebouwde omgeving van De Lier een innovatie tegen geluidsoverlast testen. Het gaat om een stalen of gietijzeren element dat in de berm van de weg wordt gelegd en specifiek is ontwikkeld voor het terugbrengen van geluid dat door vrachtverkeer wordt veroorzaakt.

Lees verder

Bertens op Australian Open strijdend ten onder tegen Wozniacki

Kiki Bertens is er vrijdag niet in geslaagd om de laatste zestien te bereiken op de Australian Open. De tennisster uit Wateringen moest op het center court in Melbourne het onderspit delven tegen Caroline Wozniacki, de nummer twee van de wereldranglijst: 4-6 en 3-6.

Lees verder

EK Rolstoelhandbal 2020 bij Quintus

Het Europees kampioenschap Rolstoelhandbal wordt in december 2020 gehouden bij Quintus in Kwintsheul. Het plan is onlangs door de Nederlandse handbalbond gepresenteerd bij de internationale handbalfederatie, die daar positief op reageerde. Om het EK mogelijk te maken, gaat Quintus de kleedkamers eind dit jaar beter geschikt maken voor rolstoelgebruik.

Lees verder

Bus met pech op de A20 bij Maassluis

Op de A20 ter hoogte van Maassluis heeft vrijdagochtend een lijnbus enige tijd stilgestaan met pech. Aanvankelijk leek het te gaan om brand, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een losgeschoten koelvloeistofleiding. Alle passagiers zijn veilig uit de bus gekomen en konden plaatsnemen achter de vangrail.

Lees verder

Mogelijk ook eigen dorpsfeest voor Hoek van Holland

In navolging van de zomerfeesten in de Westlandse kernen, moet ook Hoek van Holland een eigen dorpsfeest krijgen. Die ambitie spreekt de Hoekse Ondernemersvereniging uit. Gesprekken hierover zijn momenteel gaande.

Lees verder

Minder misdaadmeldingen in Maassluis

Het aantal meldingen van misdrijven in Maassluis is gedaald van 1.643 in 2016 naar 1.457 in het afgelopen jaar. Dat blijkt uit een geactualiseerd overzicht van de politie, dat burgemeester Haan aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Lees verder

Hulpverleners houden waakhonden binnen de perken

Dat een stormschade onverwachte bijeffecten kan hebben, ondervonden twee hulpverleners in 's-Gravenzande. Doordat een hek was vernield door omgewaaide bomen, konden twee waakhonden de vrije wereld in. De hulpverleners hebben met ijzerdraad het ontstane gat provisorisch gedicht.

Lees verder

Liveblog: januaristorm in de regio

De regio wordt donderdag geteisterd door een flinke storm. Hieronder alles updates over de storm:

Lees verder

Basisschoolleerling gewond geraakt door storm in 's-Gravenzande

Op basisschool de Driekleur aan de Spinel in 's-Gravenzande is donderdagochtend een leerling lichtgewond geraakt door de storm. Dat kwam door de kast van het luchtbehandelingssysteem. Die kwam door het plafond naar beneden.

Lees verder

'Ondernemers trekken uit de Hoek door tekort aan industriegrond'

Diverse bedrijven dreigen Hoek van Holland te verlaten, omdat zij daar niet kunnen uitbreiden. Dat constateert Cees Schalkoort, voorzitter van de Hoekse Ondernemersvereniging. In zijn nieuwjaarstoespraak liet hij deze week weten zich zorgen te maken over de industriële toekomst van de Hoek.

Lees verder

Bezorgde baasjes laten katten inenten na bericht over kattenziekte

Veel kattenbaasjes in Westland bellen dierenartsen met vragen over de besmettelijke kattenziekte die vorige week opdook in Honselersdijk. Het huisdierenziekenhuis in het dorp meldde dinsdag dat het een kitten moest laten inslapen nadat was vastgesteld dat het was besmet met het Feline PanleucopenieVirus.

Lees verder

KNMI: code rood, zware storm

Onze regio heeft deze donderdagochtend te maken met een zware storm. Inmiddels is code rood van kracht wegens zeer zware windstoten van 110-130 km/u, lokaal mogelijk 140 km/u. Dat is de prognose van het nationale weerinstituut KNMI. Na het middaguur moet de storm over zijn.

Lees verder

Kinderen 'ontwerpen' zelf de nieuwe burgemeester van Westland

Veel humor, goed de veiligheid in de gaten houden en maximaal 60 jaar oud zijn. Dit zijn een aantal kenmerken waaraan de nieuwe burgemeester van Westland moet voldoen, vinden de leerlingen van basisschool 'de Driekleur' in 's-Gravenzande. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, kregen zij woensdag de kans om onder leiding van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne de ideale burgemeester te 'schetsen'.

Lees verder

Limerickdag in De Lier

In De Lier wordt op woensdag 24 januari een limerickmarathon gehouden. Tussen 9.00 en 18.00 uur kunnen er in negen wisselende locaties zelf gemaakte limericks worden voorgelezen. Er zal later ook nog een boekje verschijnen.

Lees verder

Midden-Delfland wil gronden kopen voor 'boerderij van de toekomst'

Een melkveehouderij met 80 tot 100 koeien, die voorzieningen biedt aan stedelingen die het bedrijf en het gebied willen bezoeken. Dat is het concept van de 'boerderij van de toekomst', die de gemeente Midden-Delfland wil realiseren in de Zuidbuurt tussen Maassluis en Vlaardingen. Om dit mogelijk te maken, vraagt het college toestemming om 13 hectare grond aan te kopen.

Lees verder

Hoogwaterregeling in Maassluis weer van kracht

In verband met de verwachte weersomstandigheden treedt woensdagmiddag de hoogwaterregeling in Maassluis in werking. Er wordt dan rond 15.30 uur een waterstand van 2.10 meter boven NAP verwacht. Het water komt in dat geval op de Burgemeester de Jonghkade over de loswal.

Lees verder

Groot tekort aan koks, opleiding wordt overspoeld door mails van restaurants

Op zoek naar een baan én kookliefhebber? Dan hoef je niet ver te zoeken, want er is namelijk werk te over. Er is vooral een groot tekort aan koks. Er staan ruim tienduizend vacatures open.

Lees verder

Bertens na winst op Gibbs nu tegen Wozniacki

Kiki Bertens is woensdagochtend (Nederlandse tijd) doorgedrongen tot de derde ronde van de Australian Open. Op baan 2 in Melbourne was de Wateringse tennisster in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Nicole Gibbs: 7-6(3) en 6-0.

Lees verder

NAM kan niet gaan boren bij Molenslag; mogelijk leefgebied hagedissen

De NAM kan voorlopig nog niet beginnen met het dichten van het (minieme) gaslek bij Molenslag in Monster, omdat de voormalige winningslocatie mogelijk een leefgebied is van rugstreeppadden en zandhagedissen. Deze onthulling deed een woordvoerder van de NAM dinsdagavond in een presentatie voor de Westlandse gemeenteraad.

Lees verder

Zo denkt de gebiedscommissie over de gebiedscommissie

Leden van de Hoekse gebiedscommissie zijn verdeeld over de afgelopen vier jaar en de toekomst van diezelfde commissie. Waar CDA'er Jacco van Dam de afgelopen periode als constructief en productief heeft ervaren, kijkt VVD'er Arjen van der Lugt juist terug op een vrij moeizaam verlopen tijd.

Tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 kende Hoek van Holland een deelgemeenteraad. Dat fenomeen is destijds door Rotterdam in haar hele gemeente afgeschaft en vervangen door gebiedscommissies, met minder bevoegdheden dan een deelraad.

Lees verder

Nieuwe stembureaus in gemeentehuis en Maesemunde

Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in Westland worden dit jaar tien extra stembureaus ingericht. In de meeste gevallen gaat het om een tweede bureau op een locatie waar er al een drukbezocht bureau is. Op het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad en in ISW Lage Woerd in Naaldwijk en in zwembad Maesemunde in 's-Gravenzande komen nieuwe stembureaus. Dat laat de gemeente desgevraagd weten aan WOS Media.

Lees verder

Getuigen van woninginbraak gezocht in Maassluis

De districtsrecherche Rijnmond-Noord is op zoek naar getuigen van een woninginbraak afgelopen vrijdag aan het Burgemeester van der Endt Swanenburgplantsoen in Maassluis. De inbraak is gepleegd tussen 18.50 uur en 20.30 uur. Er is geen signalement.

Lees verder

Parkeeroverlast nieuwe gemeentekantoor tot bij Behandelcentrum Westland

Niet alleen bewoners van straten nabij het nieuwe gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk klagen over aldaar parkerende ambtenaren. Dit geldt inmiddels ook over bezoekers en medewerkers van de Naaldhorst en het Behandelcentrum Westland aan de Middel Broekweg.

Lees verder

Westland Verstandig wil meer jongeren aan zich binden

Lokale politieke partij Westland Verstandig wil meer jongeren aan zich binden. Daarom starten jonge kandidaat raadsleden binnenkort een actieve campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar de partij gaat verder. Sinds een half jaar is er namelijk een jongerenafdeling opgericht: JONG Westland Verstandig.

Lees verder

Eerste Westlands kampioenschap wielrennen op komst

Het eerste Open Westlands kampioenschap wielrennen voor basisleden wordt verreden op 22 april. De inschrijving, die zondag is opengesteld, is inmiddels gesloten. Er doen in totaal 75 voornamelijk Westlandse renners mee.

Lees verder

Streekhistorie: Veel Westlanders hebben Duitse wortels

Veel Westlanders hebben verre voorouders van Duitse afkomst. Daarin verschilt het Westland nauwelijks van andere delen van ons land. Vooral vanaf de 18de eeuw trokken veel Duitsers naar het Westland om hier een beter leven op te bouwen. De armoede op het platteland van Westfalen, het Kleverland en het Rijnland bracht een ware volksverhuizing te weeg.

Lees verder

Bertens verslaat Bellis in eerste ronde Australian Open

Kiki Bertens heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De tennisster uit Wateringen versloeg in de eerste ronde de Amerikaanse Catherine Bellis in drie sets: 6-7 (5),6-4 en 6-2. Bertens nam daarmee revanche op de verloren tweede rondepartij van Roland Garros vorig jaar. Toen ging Bellis er met de zege vandoor.

Lees verder

Stroomstoring in Hoek van Holland

Een deel van Hoek van Holland is zondagavond getroffen door een stroomstoring. Tegen kwart voor elf ging het licht uit in een kleine duizend panden. Gealarmeerde monteurs van Stedin hadden de storing rond half één in de nacht verholpen.

Lees verder

Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilliger

Burgemeester Agnes van Ardenne heeft op zaterdagmiddag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan brandweervrijwilliger Willem van der Stok uit De Lier. Hij ontving de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau ter gelegenheid van zijn afscheid bij de Veiligheidsregio Haaglanden.

Lees verder

Meerderheid in Westlandse raad voor aansluiting bij Statiegeldalliantie

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad wil dat er een einde komt aan zwerfafval. Ze vinden dat het kabinet er daarom voor moet zorgen dat er statiegeld wordt geheven op alle PET-flessen en blikjes. Diverse fracties komen dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering dan ook met een motie om Westland aan te laten sluiten bij de zogeheten Statiegeldalliantie.

Lees verder

WestlandStek voor bestuursleden VU Westland

Wethouder Marga de Goeij heeft vrijdag de WestlandStek uitgereikt aan Ank van der Meulen, Robert van der Kraan en Arie van der Sar uit ’s-Gravenzande. Ze kregen de gemeentelijke onderscheiding ter gelegenheid van hun afscheid van de Volksuniversiteit (VU) Westland.

Lees verder

Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal in Poeldijk

Een automobilist op de Monsterseweg in Poeldijk is zaterdagochtend vroeg tegen een lantaarnpaal aangereden en over de kop gevlogen. Wonder boven wonder is de man niet gewond geraakt. Het voertuig lijkt compleet afgeschreven.

Lees verder

Zaalvoetballers Honselersdijk nog zeker een maand uit competitie

Het eerste zaalvoetbalteam van SV Honselersdijk mag nog zeker tot en met 10 februari niet in competitieverband in actie komen. Die sanctie heeft de KNVB de club opgelegd naar aanleidingen van gebeurtenissen rond de uitwedstrijd bij Texel'94 op 8 december. Inmiddels is duidelijk dat enkele spelers worden beticht van het uiten van 'grof taalgebruik' richting de arbitrage.

Lees verder

Persprotocol definitief van tafel; journalisten niet helemaal tevreden

Het persprotocol voor het gemeentehuis van Westland is definitief van de baan. Burgemeester Agnes van Ardenne heeft dat in overleg met de pers vrijdagmiddag besloten. Toch zijn journalisten niet helemaal tevreden. De burgemeester vindt namelijk nog steeds, dat ze op inhoudelijke gronden pers mag weigeren, zoals ze dat eerder deed met actualiteitenrubriek EenVandaag, die raadslid Dave van der Meer volgt in opmaat naar de verkiezingen.

Lees verder

Quintus zit met scheidsrechtersprobleem

Handbalvereniging Quintus kampt met een acuut scheidsrechtersprobleem. Doordat het dit seizoen al meermaals geen arbiter kon leveren voor wedstrijden buiten de vereniging, moest de Heulse club al meer dan 1.500 euro aan boetes betalen, zo meldde voorzitter Eric van Steekelenburg in zijn nieuwjaarstoespraak.

Lees verder

Vervangend vervoer Hoekse Lijn niet over vluchtstrook

Het vervangend vervoer van de Hoekse Lijn kan geen gebruik maken van de vluchtstrook. Dat schrijft het college van B en W in Rotterdam in een brief aan de gemeenteraad. Volgens vervoerder RET is dit om veiligheidsredenen niet mogelijk.

Lees verder

Brandweer levert 'luchtmacht' bij speurtocht naar vluchtelingen

Een bijzondere klus voor de brandweer donderdagavond op een haventerrein in Hoek van Holland. De Koninklijke Marechaussee kon die hulp goed gebruiken bij het doorzoeken van een vrachtwagencombinatie met Slowaaks kenteken. Er was in de aanhanger al een vluchteling aangetroffen.

Lees verder

Burgemeester Westland wil woningsluiting Ter Heijde doorzetten

Burgemeester Agnes van Ardenne van Westland zet de procedure van tijdelijke sluiting van een woning in Ter Heijde toch door, hoewel de rechtbank in een voorlopige voorziening stelde dat het huis sluiten een te zware maatregel is. In november viel de politie bij de bewoner binnen vanwege een vermeende schietpartij. Na onderzoek in zijn woning aan de Piet Heinstraat bleek hij ruim 3,5 kilo cannabis te bezitten. 

Lees verder

Wereldhave laat straatkrantverkoper toch niet buiten staan

De straatkrantverkoper die al jaren bij de ingangen van winkelcentrum Koningshoek zijn krantjes probeert te slijten, kan dat voorlopig gewoon blijven doen. Winkelcentrumeigenaar Wereldhave heeft de beslissing om de man buiten de deur te zetten, teruggedraaid.

Lees verder

Komst rotonde Zwartendijk/Emmastraat vertraagd tot 2019

De aanleg van een turborotonde op de kruising van de Zwartendijk en de Emmastraat in Monster is aanzienlijk vertraagd. Door stilstand in de aankoop van gronden, ligt de rotonde er naar verwachting pas in 2019.

Lees verder

Kerktwist in Maasdijk duurt voort

Er is nog steeds geen definitieve uitspraak over in welke kerk de Protestantse Gemeente Maasdijk uiteindelijk gaat kerken. Er zijn namelijk te weinig kerkgangers om beide gebouwen te behouden. De leden kozen in (krappe) meerderheid voor gebouw Het Kruispunt, maar een aantal kerkgangers ligt dwars en wil in gebouw De Hoeksteen blijven. Die 'dwarse' leden zijn naar het hoogste kerkorgaan gestapt om het besluit aan te vechten.

Lees verder

Geen rol Kwekers in de Kunst bij opening World Horti Center

Cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst zal niet optreden bij de officiële opening van het World Horti Center in Naaldwijk. "Het is nooit ons idee geweest om de Kwekers daarbij te betrekken, dat kwam vanuit de gemeente", zegt Mark Zwinkels van het World Horti Center.

Lees verder

Rodenburg bezorgd over aanrijtijden politie en ambulance

Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland is bezorgd over de aanrijtijden van politie en ambulance in zijn gemeente. Volgens cijfers van het eerste half jaar van 2017 blijven die 'fors' achter op de landelijke doelstelling. Hij wil daarom met zowel Politie Eenheid Den Haag als de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Haaglanden in gesprek.

Lees verder

Australian Open: Bertens tegen Bellis

Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van de Australian Open op tegen Catherine Bellis uit de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de loting die donderdagochtend (Nederlandse tijd) is gehouden in Melbourne. Bij winst speelt de Wateringse tennisster in de tweede ronde tegen Nicole Gibbs.

Lees verder

Temperatuurprobleem De Phoenix wordt opgelost

Muziekvereniging De Phoenix in Wateringen kan binnenkort in een aangename temperatuur oefenen in de gymzaal van gebouw De Vang. De cv-installatie zal zodanig worden ingesteld, dat de gewenste temperatuur kan worden bereikt. Dit zegde wethouder Peter Ouwendijk woensdagavond toe, in antwoord op vragen van raadslid Maxim van Ooijen (D66).

Lees verder

Opening World Horti Center aanzienlijk soberder

De officiële opening van het World Horti Center op 7 maart a.s. wordt aanzienlijk soberder dan de bedoeling was. De oorzaak daarvoor ligt in het besluit van de gemeenteraad van Westland, begin november jl., om de door het college van B en W voorgestelde financiële bijdrage te schrappen. Dat heeft wethouder Theo Duijvestijn woensdagavond gemeld in een commissievergadering.

Lees verder

Woningcorporatie komt met plan om overlast Zuidmade tegen te gaan

Woningcorporatie Wonen Midden-Delfland komt binnenkort met plan om de overlast in de wijk Zuidmade in Den Hoorn tegen te gaan. Dat laat de woningcorporatie desgevraagd weten. Volgens omwonenden is er regelmatig onrust in de wijk vanwege verwarde personen. Politicus Ed Roeling, die zelf in de wijk woont, stelt zelfs dat er prostitutie, inbraken en zelfmoordpogingen plaatsvinden.

Lees verder

Fruitmuur-dilemma: 'Koester Westlandse cultuur'

Lang geleden stond er 600 kilometer aan fruitmuren in de streek het Westland. Daar is weinig meer van over. Ook voor de 125 meter lange fruitmuur aan de Poeldijkseweg in Kwintsheul dreigt de sloopkogel. De achterbuurman hoopt dat het niet zover zal komen.

Lees verder

CDA wil verlichte kerktoren in Naaldwijk

Als het aan CDA Westland ligt, wordt de toren van de Oude Kerk in Naaldwijk beter zichtbaar in de avonduren. Net als bij de Groote Kerk in Maassluis, willen de christendemocraten de toren laten uitlichten om zo de sfeer in het dorp te verhogen.

Lees verder

Persprotocol in Westlandse raadszaal voorlopig van de baan

Een aangekondigd persprotocol van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne in en om de raadszaal van de gemeente Westland is voorlopig van de baan. De burgemeester gaat eerst in gesprek met de pers over het protocol. Dat gesprek staat gepland voor aankomende vrijdag.

Lees verder

Bewoners Secretaris mogen bezwaar maken tegen XL-super

Bewoners van appartementencomplex de Secretaris in Naaldwijk mogen bezwaar maken tegen de komst van het naastgelegen nieuwbouwplan De Rentmeester. In hun eigendomsakte met de bewoners stond al dat een nieuw pand tegen en op de Secretaris zal worden gebouwd. In verband daarmee zijn in de eigendomsakten diverse verplichtingen opgenomen. De daarin opgenomen boete van 100.000 euro geldt echter niet bij het maken van bestuursrechtelijk bezwaar.

Lees verder

Maaslander wint op NK voor volièrevogels

Marcel Ponte uit Maasland heeft het heel goed gedaan op het NK Vogel in de IJsselhallen in Zwolle. Met zijn mokkabruine rijstvogel won hij het goud. Daarnaast werd zijn stel spitsstaart bronzemannen met de hoge score van 191 punten benoemd tot beste van Nederland.

Lees verder

Westlandse gemeenteraad zit met fruitmuur in de maag

Het is nog niet duidelijk wat de Westlandse gemeenteraad gaat besluiten over de ingepakte, scheve fruitmuur langs de Poeldijkseweg in Kwintsheul. Tijdens een dinsdagavond gehouden commissievergadering werd door meerdere fracties hardop gedacht aan slopen. Maar het gaat hier wel om een rijksmonument.

Lees verder

Reeks incidenten in 'probleemwijk' Zuidmade in Den Hoorn

Een verwarde man die de buurt op stelten zette, zorgde eind december voor een nieuw hoofdstuk in de 'probleemwijk' Zuidmade in Den Hoorn. De fractie Mijn Partij somde dinsdagavond in een commissievergadering een reeks problemen op waar maar niets aan wordt gedaan.

Lees verder

Bezoek Westland op Vakantiebeurs: 'Veel mensen kennen Westland niet'

Een bijzondere deelnemer op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht deze week. Tussen alle buitenlandse bestemmingen is ook Westland te vinden. "We willen laten zien dat het Westland bestaat, veel mensen weten dat niet", zegt Jeroen Beelen van promotieorganisatie Bezoek Westland.

Lees verder

Aardwarmteproject Trias Westland loopt wat uit

Aardwarmteproject Trias Westland in Naaldwijk loopt wat uit. In de afgelopen weken zijn er een paar hobbels op de weg naar beneden gekomen. Zo heeft de boorkop vastgezeten en is er flinke slijtage geweest. Inmiddels is dat allemaal opgelost en komt men dagelijks 8 tot 15 meter dieper.

Lees verder

Onbekende man Staelduinse Bos rust op begraafplaats Naaldwijk

Het onderzoek naar een onbekende dode man in het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande kreeg deze week volop aandacht. De zaak staat namelijk in de nieuwe cold case-kalender van de politie. Nog steeds is onduidelijk wie de man is.

Lees verder

CDA Maassluis bezorgd over windmolens in Rozenburg

CDA Maassluis heeft berichten gekregen van inwoners die zich zorgen maken over de vernieuwing en de uitbreiding van het bestaande windpark op de landtong van Rozenburg. De windmolens zijn vanuit Maassluis goed te zien. De partij stelt er vragen over aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Schoolbestuur gelooft nog in komst islamitische basisschool

Moslimscholenstichting Yunus Emre uit Den Haag heeft positieve hoop dat er een islamitische basisschool in Naaldwijk komt. Dat schrijft mediapartner Omroep West. De stichting verzette zich maandag tegen een beslissing van voormalig staatssecretaris Sander Dekker. Die zei ruim een jaar geleden dat in het Westland onvoldoende behoefte is aan een islamitische basisschool.

Lees verder

Midden-Delfland krijgt eigen 'PlusBus'

In de gemeente Midden-Delfland rijdt sinds begin dit jaar een eigen variant van de Westlandse 'PlusBus' rond. Onder de noemer 'De Mus' worden inwoners van Schipluiden en Den Hoorn die moeite hebben om zelfstandig ergens naar toe te gaan, vervoerd naar de plek waar zij heen willen.

Lees verder

Mandy van den Berg naar Valencia

Voetbalster Mandy van den Berg speelt de rest van het seizoen voor het Spaanse Valencia. De Naaldwijkse verdedigerster liet eind 2017 haar contract bij Reading in Engeland ontbinden en vertrekt nu dus naar de Spaanse Liga Iberdrola. Valencia staat daarin momenteel vijfde.

Lees verder

Gezichtsbepalende kerk Maasland zeven maanden dicht

De Oude Kerk in Maasland krijgt een andere inrichting. Daarom gaat het gebouw zeven maanden dicht. Het liturgisch deel wordt beweegbaar, er komt isolatie onder de vloer te liggen en er worden grafzerken verplaatst.

Lees verder

Westlandia zoekt eigen 'e-sporters'

In navolging van diverse voetbalclubs uit de eredivisie gaat nu ook Westlandia uit Naaldwijk op zoek naar een eigen e-sporter. Leden van de vereniging in de leeftijdsklassen JO15 t/m JO11 en MO15 kunnen zondagmiddag 28 januari meedoen aan een toernooi. De winnaars mogen Westlandia tijdens toernooien gaan vertegenwoordigen.

Lees verder

Streekhistorie: Groenteveiling Naaldwijk

Op het ogenblik is er nog tot en met 25 februari 2018 in het Westlands Museum een tentoonstelling te zien over de Westlandse Veilinggeschiedenis. In het kader daarvan wil ik iets vertellen over de Naaldwijkse groenteveiling en wel omdat het laatste restant van het laatste veilinggebouw binnenkort gesloopt gaat worden.

Lees verder

Dode man Staelduinse Bos op cold case kalender

Ruim tien jaar na dato is nog altijd niet duidelijk wie de dode man is, die op zondag 9 december 2007 in het Staelduinse Bos werd gevonden. Om het onderzoek een nieuwe impuls te geven, is de zaak opgenomen in de nieuwe cold case kalender.

Lees verder

Avalon Aardoom verrast met NK-zilver

Debutante Avalon Aardoom (20) was de grote verrassing tijdens het NK Shorttrack dit weekeinde in Heerenveen. De debuterende Wateringse veroverde het zilver in het totaalklassement. Zij moest alleen buigen voor Yara van Kerkhof. Voor de uit Naaldwijk afkomstige titelkandidate Lara van Ruijven was nu het brons weggelegd.

Lees verder

Richard Kraijenbosch wordt nieuwe trainer vv Maasdijk

Het bestuur van voetbalvereniging Maasdijk heeft Richard Kraijenbosch aangesteld als hoofdtrainer voor het seizoen 2018/2019. De huidige eerste elftal speler, gaat na de zomerstop beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Lees verder

Theaterstuk over 'Jumping' Jack Middelburg in de maak

De Naaldwijkse motorcoureur Jack Middelburg is onderwerp van een grote theateropvoering op het terrein van het TT Circuit in Assen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het spektakel over de in 1984 overleden Westlander zou 1,2 miljoen euro moeten gaan kosten en in het voorjaar van 2019 worden opgevoerd.

Lees verder

In februari voorronde van NK Legpuzzelen in De Lier

In De Rank in De Lier wordt op zaterdag 17 februari een voorronde gehouden voor het op 24 maart te houden NK Legpuzzelen in Roelofarendsveen. Het eerste Nederlands kampioenschap is vorig jaar zodanig aangeslagen, dat er dit jaar zeker zes voorrondes worden gehouden.

Lees verder

Bertens en Schuurs winnen dubbelfinale in Brisbane

Tennissters Kiki Bertens en Demi Schuurs hebben de finale van het damesdubbel in het WTA-toernooi in Brisbane gewonnen. De Wateringse Bertens (26) en de Limburgse Schuurs (24) versloegen de Sloveense Andreja Klepac en de Spaanse Maria José Martinez Sanchez. De setstanden waren 7-5 en 6-2.

Lees verder

Grote kans op opheffing Westland Marketing

De kans dat promotie-organisatie Westland Marketing in 2019 nog bestaat, is vrij klein. Het Westlandse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de jaarlijkse subsidiestroom van 2 ton per 2019 te beëindigen. Het college vindt namelijk dat de stichting los van de gemeente verder moet. Maar over het waarom blijft de gemeente vaag.

Lees verder

Gesprek De Goeij en Kwekers in de Kunst komende donderdag

Wethouder De Goeij van Westland en cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst gaan komende donderdag  met elkaar om de tafel over het terugvorderen van 40.000 euro subsidie aan de cultuurinstelling. Daarmee komt er maanden na de extra raadsvergadering over deze kwestie eindelijk een gesprek tussen de twee partijen.

Lees verder

Strandondernemers willen af van bastaardsatijnrups

Ondernemers uit Ter Heijde en Monster, die (mede) afhankelijk zijn van recreatie aan het strand, hebben de gemeente Westland en het Hoogheemraadschap Delfland nadrukkelijk  gevraagd alles in het werk te stellen om een nieuwe plaag van de rups van de bastaardsatijnvlinder te voorkomen.

Lees verder

RvS buigt zich over komst islamitische school in Naaldwijk

De Raad van State buigt zich maandag over de vestiging van een islamitische basisschool in het Westland, meldt mediapartner Omroep West. Scholengemeenschap Yunus Emre wil een school in Naaldwijk stichten, maar toenmalig staatssecretaris Dekker wees de aanvraag een jaar geleden af.

Lees verder

Hardlopers begonnen aan ultraloop Hoek van Holland-Den Helder

Door weer en wind, over mulle zandpaadjes en door de duinen. 35 goed getrainde hardlopers zijn vrijdagochtend om 10.00 uur begonnen aan de Duinhopper 201, een ultraloop van Hoek van Holland naar Den Helder. Het strand wordt zoveel mogelijk gemeden, net als de makkelijk begaanbare bos- en duinpaden.

Lees verder

Man die kas binnenreed had te veel gedronken

De automobilist die een kas in Den Hoorn binnenreed, had te veel gedronken. De 44-jarige man uit Wateringen blies op het politiebureau 325 ugl, anderhalf keer meer dan de toegestane hoeveelheid, schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

Verdachten Hoekse duinmoord maandag voor de rechter

De vier verdachten voor de moord op Onno Kuut (30) verschijnen maandag weer voor de rechter. Het slachtoffer werd op 25 maart 2009 in de duinen bij Hoek van Holland ontdekt door een wandelaar. De zitting waarin Cor P., Brian P., Evert S. en Hendrik S. voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen, is een zogenoemde regie-zitting. Er worden nog geen straffen geëist.

Lees verder

Nog geen concrete afspraak met Kwekers in de Kunst

Er is tot op heden geen gesprek geweest tussen cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst en wethouder Marga de Goeij van de gemeente Westland. Feitelijk is er zelfs nog geen concrete afspraak gemaakt. "Het wachten is op een bevestiging van een datum voor een gesprek", laat Kwekers-voorzitter Hans van den Broek desgevraagd aan WOS Media weten.

Lees verder

Lierenaar verzorgt ijsbaan tijdens WK allround in Amsterdam

Een bijzondere klus voor Lierenaar Paul Groeneveld. Op zijn 74e is hij aangesteld als ijsmeester tijdens het WK allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam op 10 en 11 maart. De Lierenaar is geen onbekende in het werk, hij zorgde er dertig jaar lang voor dat de kwaliteit van het ijs in De Uithof optimaal bleef.

Lees verder

Rotonde 'Dijckerwaal': wethouder voorkomt dat Naaldwijkseweg zes weken dicht moet

Bewoners van nieuwbouwwijk Dijckerwaal, op grens van 's-Gravenzande en Naaldwijk, moeten nog zeker vijf maanden wachten voordat de nieuwe ontsluitingsweg wordt opgeleverd. Die ontsluitingsweg, uitkomend op een nieuwe rotonde in de Naaldwijkseweg, zou eind maart/begin april af zijn, maar de oplevering is tot begin juni uitgesteld.

Lees verder

De Naald fulltime bioscoop tijdens 'zomerstop'

In de zomer een 'filmpje pakken' in Westland was de afgelopen jaren onmogelijk, maar daar komt vanaf dit jaar verandering in. Westlandtheater De Naald schaft de zomerstop af en gaat zich in de maanden juli en augustus profileren als bioscoop. Dat zei directeur Nico Baars donderdagochtend in het OchtendMagazine op WOS Radio.

Lees verder

Nominaties Westlandse sportvrouw bekend

De nominaties voor de titel Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Westland zijn bekend. Schaatsster Jutta Leerdam, wielrenster Mylène de Zoete en zeilster Anneloes van Veen maken kans op de prijs.

Lees verder

Rijkswaterstaat: politiek aan zet over eerder sluiten Maeslantkering

De discussie over het al of niet eerder sluiten van waterkeringen laait opnieuw op. Maar volgens Rijkswaterstaat ligt de bal bij de politiek. "Daar gaan de bestuurders over. Wij voeren de besluiten alleen maar uit", zegt Pieter Beeldman van Rijkswaterstaat tegen mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

'Gravin Machteld' naar gemeentekantoor 's-Gravenzande, kunstenares niet blij

Het standbeeld van Gravin Machteld, dat tot donderdag op het Marktplein in 's-Gravenzande stond, krijgt een plek bij het voormalige gemeentekantoor in het dorp. Dat schrijft wethouder Duijvestijn in een memo aan de gemeenteraad. Over de verplaatsing van het beeld is veel te doen geweest.

Lees verder

Wachten op een bus die niet komt...

Wie vandaag bij een bushalte in de regio staat, heeft grote kans om niet opgehaald te worden. Een groot deel van de chauffeurs van het streekvervoer staakt. In onze regio gaat het om chauffeurs van Connexxion en de RET. Chauffeurs eisen een verlaging van de werkdruk een loonsverhoging.

Lees verder

Maeslantkering is weer open

De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland is weer open. De stormvloedkering ging vanmiddag dicht, toen het waterpeil de 2 meter 60 aantikte. Het komt zelden voor dat de deuren van de kering bij storm sluiten.

Lees verder

Oplevering nieuwe rotonde Dijckerwaal uitgesteld

De aanleg en oplevering van de rotonde die de nieuwe 's-Gravenzandse wijk Dijckerwaal moet ontsluiten is vertraagd. Dat blijkt uit een brief van de gemeente. Oorspronkelijk zou de rotonde in het eerste kwartaal van dit jaar klaar zijn, maar volgens de gemeentelijke brief is de oplevering van de rotonde pas in juni.

Lees verder

Dieuwertje Blok heeft verleden in Maassluis liggen

Op een zoektocht naar haar voorouders, is presentatrice Dieuwertje Blok in de Maassluise archieven terechtgekomen. In de uitzending van het NTR-programma Verborgen Verleden is dat aankomende vrijdag te zien op NPO 2.

Lees verder

In 2017 recordaantal Westlandse records geboekt

Er zijn in het afgelopen jaar 60 Westlandse sportrecords gevestigd, geëvenaard of scherper gesteld. Dat betekent op zich ook een record, want tot dusver was 2005 het topjaar met 52 records. Het ging in 2017 om 46 atletiekrecords en 14 schaatsrecords.

Lees verder

Liveblog over de storm

De laatste berichten over de storm:

Lees verder

Maeslantkering in Hoek van Holland is dicht

De Maeslantkering bij Hoek van Holland is woensdag rond 14.00 uur dicht gegaan om zo de werking ervan te kunnen testen tijdens de storm. Normaal gaat de kering pas dicht als het water in Rotterdam 3 meter boven NAP dreigt te komen, maar dat is nu voor de test verlaagd tot 2,60 meter boven NAP.

Lees verder

Bussen Hoekse Lijn rijden wel tijdens staking

Het vervangend busvervoer van de Hoekse Lijn rijdt donderdag tijdens de staking van het streekvervoer gewoon door. Dat heeft vervoerder RET bekendgemaakt. Andere bussen in onze regio rijden niet, maar om welke lijnen het precies gaat, is nog steeds onduidelijk.

Lees verder

Boom valt op auto in 's-Gravenzande

Op een geparkeerde wagen in 's-Gravenzande is een flinke boom gevallen. De auto stond op het Dingemans van de Kasteeleplein, ter hoogte van de eendenvijver. De brandweer is opgeroepen om de boom op te ruimen.

Lees verder

Harde wind speelt met aanhangwagens

De westerstorm die over het land trekt, heeft afgelopen nacht voor wat ongemakken gezorgd. In Wateringen ging de wind aan de haal met aanhangwagens. Op bedrijventerrein Zwethove stonden de wagens opeens midden op de weg.

Lees verder

Van Ardenne wil snel werk maken van nieuw evenementenbeleid

Er moet binnen de gemeente Westland snel een nieuw beleid voor evenementen worden opgesteld, omdat de huidige regels niet meer aansluiten bij de realiteit. Dat voornemen kondigde waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne aan in haar nieuwjaarstoespraak.

Lees verder

Verplaatsing beeld Machteld van Marktplein in 's-Gravenzande 'onverteerbaar'

In ’s Gravenzande is begonnen met de herinrichting van het Marktplein. Als eerste is de bestrating er uit gehaald. Donderdag wordt begonnen met de bomen, én het standbeeld van gravin Machteld. De kunstenares die het beeld 25 jaar geleden maakte noemt de verplaatsing van Machteld "slecht voor het Westland en onverteerbaar".

Lees verder

Hoogwater op komst, Maeslantkering mogelijk dicht

Kades aan de buitenhaven in Maassluis lopen woensdag waarschijnlijk onder vanwege het verwachte hoogwater. Er is een flinke najaarsstorm en springtij op komst. Eveneens is er de kans dat de Maeslantkering in de Waterweg bij Hoek van Holland de deuren sluit.

Lees verder

Ongeveer 10.000 euro schade bij jaarwisseling Midden-Delfland

Er is tijdens de jaarwisseling in Midden-Delfland voor ongeveer 10.000 euro aan schade gemaakt, evenveel als vorig jaar. Dat schrijft burgemeester Arnoud Rodenburg dinsdag in zijn weekboek. "Iedere euro is er natuurlijk één te veel."

Lees verder

Staking regionaal busvervoer gaat door

Er rijden donderdag de hele dag geen streekbussen. De bonden hebben een 24 uurs-staking afgekondigd, meldt mediapartner Omroep West. Volgens vakbonden CNV en FNV is de werkdruk in het streekvervoer te hoog. Ook moet het loon omhoog. Bij ons in de regio staken Connexxion en de RET.

Lees verder

Westland bij gemeenten met grootste bevolkingsgroei

Onze regio kreeg er het afgelopen jaar 2.096 inwoners bij, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Die groei is vooral te danken aan de gemeente Westland, waar het inwoneraantal in 2017 met 1.705 inwoners steeg naar 107.337. Daarmee hoort de tuinbouwgemeente bij de tien gemeenten met de grootste bevolkingsgroei in 2017.

Lees verder

Buurt-Ton voor loterijspelers Achterdijkshoorn in Den Hoorn

Deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen in de straat Achterdijkshoorn in Den Hoorn, kunnen een flinke geldprijs tegemoet zien. In totaal wordt er 100.000 euro over de deelnemers uit de straat verdeeld.

Lees verder

Bewoners afgesloten van water na lek in moskee

Een lek in een waterleiding heeft maandagmiddag voor flink wat overlast gezorgd bij de Naaldwijkse alMouwahidin-moskee. Een deel van de kelder stond een tijd lang onder water. De brandweer en waterbedrijf het water weggepompt en het lek gedicht.

Lees verder

"Nieuwjaarsduik zachter dan vorig jaar"

De nieuwjaarsduiken op de stranden van Monster en 's-Gravenzande waren ook dit jaar weer erg populair. Met een buitentemperatuur van 8 graden voelde de duik zelfs zachter aan dan vorig jaar. Toen was het kouder en stond er meer wind.

Lees verder

Jaarwisseling in onze regio rustig verlopen

De jaarwisseling in onze regio lijkt relatief rustig te zijn verlopen. In Midden-Delfland, Westland, Maassluis en Hoek van Holland is er geen sprake geweest van grote incidenten. Wel zijn er enkele containerbrandjes en vernielingen geconstateerd. Aan het Oostblok in Wateringen brandde een auto uit. 

Lees verder

NAM praat Westlandse raad bij over herstelkarwei bij Molenslag

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) praat over twee weken de Westlandse gemeenteraad bij over het herstelwerk aan de voormalige gasput bij de Molenslag in Monster. Op dat terrein bij de Aalscholver wordt medio februari een boortoren opgebouwd. Gedurende een aantal maanden zullen met behulp die boortoren werkzaamheden worden verricht om de put duurzaam af te sluiten.

Lees verder

Streekhistorie: Voor paal in het Westland

U bent er allemaal wel een keer langs gereden, maar waarschijnlijk zijn ze u nooit opgevallen. Deze twee paaltjes staan in het Westland. Waar? Dat leest u straks.

Lees verder

Opnieuw vragen over locatie brandweerkazerne Naaldwijk

De raadsfractie van Westland Verstandig plaatst nieuwe vraagtekens bij het vasthouden aan het plan voor een tijdelijke brandweerkazerne in Naaldwijk pal naast de huidige locatie aan de 's-Gravenzandseweg. De fractie zegt benaderd te zijn door Westlandse brandweerdeskundigen die menen dat de actuele situatie aanmerkelijk anders is dan toen twee jaar geleden het principebesluit is genomen.

Lees verder

Meerdere buitenbranden op zaterdagavond

Westlandse brandweerkorpsen werden zaterdagavond voor diverse buitenbranden gealarmeerd. Die incidenten deden zich onder meer voor aan de Poeldijkseweg in Monster, De Blauwe Alicante in Wateringen en de Albert Schweitzerlaan in 's-Gravenzande.

Lees verder

Extra bussen Hoekse Lijn in spits

Vervoerder RET zet vanaf 8 januari extra bussen in op de Hoekse Lijn tijdens de spits. Lijn 712, de sneldienst Maassluis-West-Schiedam, gaat van acht bussen per uur naar maximaal elf door de inzet van extra bussen in zowel de ochtend- als avondspits. Vanaf Hoek van Holland (lijn 711) kunnen reizigers die gebruik maken van het vervangend busvervoer ook om 7.24 uur op de bus stappen.

Lees verder

Verwarde man zet Tanthofkade in Den Hoorn op stelten

Een verwarde man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor flink wat onrust gezorgd in de Tanthofkade in Den Hoorn. De bewoner van een portiekwoning was zo erg door het lint gegaan, dat de politie eraan te pas moest komen.

Lees verder

Aanhouding voor ruim 75 kilo illegaal vuurwerk in Monster

Een bewoner van de Rijnweg in Monster is vrijdagmorgen aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. In de rijtjeswoning zijn vier à vijf dozen gevonden, in totaal 75 tot 100 kilo vuurwerk. Dit vuurwerk wordt vernietigd.

Lees verder

Politiebureau Westland in weekend gesloten

Wie vanaf 1 januari aangifte wil doen op het politiebureau aan de Vierschaar in Naaldwijk, kan daar niet meer in het weekend terecht. De openingstijden worden beperkt tot de doordeweekse dagen, zo blijkt uit een memo van burgemeester Van Ardenne aan de Westlandse gemeenteraad.

Lees verder

Openbaar vervoer staat met jaarwisseling stil

Wie op oudjaarsdag de bus wil pakken, heeft tot 20.00 uur de tijd. Daarna ligt al het openbaar vervoer in onze regio plat. Op maandag 1 januari rijden de meeste vervoerders als op zondag.

Lees verder

Oud en Nieuw in Midden-Delfland: NYE Maasland wordt een blijvertje

Maasland kent al Sport en Spel, het Hometown festival en MovemberFest, en als het aan Vivian van den Berg ligt, komt NYE Maasland voortaan ook in dat rijtje te staan. In sporthal De Hofstede is het tijdens de jaarwisseling één groot feest. NYE Maasland moet een blijvertje worden.

Lees verder

Plan voor vreugdevuur in Westland

In navolging van Duindorp en Scheveningen zou ook het Westland een eigen vreugdevuur moeten krijgen tijdens de jaarwisseling. Initiatiefnemer Micha Plugge hoopt binnenkort een stichting op te richten om alles zo professioneel mogelijk te laten verlopen. Volgend jaar zou de eerste editie moeten plaatsvinden.

Lees verder

Vrouwen zwaar mishandeld op kerstfeest in Hoek van Holland

Twee vrouwen uit Monster en Den Haag zijn in de nacht van dinsdag (Tweede Kerstdag) op woensdag ernstig toegetakeld. Dat gebeurde rond 1.00 uur op het evenement 'Nix met Kerst' in een strandtent in Hoek van Holland.

Lees verder

HVC'10: 'Waarom geen extra veld aanleggen voor The Hookers?'

Bij voetbalvereniging HVC'10 in Hoek van Holland is men verbaasd over het bericht dat rugbyclub The Hookers na de zomer mogelijk gebruik gaat maken van één de voetbalvelden. Voorzitter Arjen van der Lugt had graag gewild dat ook hij betrokken was geweest bij de gesprekken, zegt hij in De Hoekse Krant. Ook ziet hij liever dat er een extra, multifunctioneel veld wordt aangelegd.

Lees verder

Schaatsen: Voskamp in rit 6, Leerdam tegen Leenstra

De Westlandse schaatssters Dione Voskamp en Jutta Leerdam komen vanmiddag in actie tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Thialf in Heerenveen. Zij nemen deel aan de 500 meter. De Lierse Voskamp start in rit zes in de buitenbaan, Leerdam uit 's-Gravenzande start in de buitenbaan tijdens rit acht.

Lees verder

Klopjacht naar inbreker in Den Hoorn

In Den Hoorn is in de nacht van woensdag op donderdag een flinke klopjacht gehouden na een inbraak aan de Voordijkshoorn om 2.30 uur. Politie-eenheden uit de hele regio waren aanwezig, net als de hondenbrigade en de politiehelikopter voor de zoektocht naar de dader.

Lees verder

Westlandse Zandmotor krijgt Brits broertje

De Zandmotor voor de kust van Ter Heijde, krijgt navolging voor de Engelse kust. In 2011 werd er 20 miljoen kuub zand in zee gestort. Door wind, golven en stroming haar werk te laten doen, heeft dat zand zich verspreid en vormt een natuurlijke kustbescherming. Deze techniek wordt nu ook in Engeland toegepast.

Lees verder

Albanezen opgepakt na klimmen over hek bij Stena Line

De vreemdelingendienst van de politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Hoek van Holland vijf Albanezen opgepakt. De mannen probeerden via de hekken op een schip van Stena Line te komen. Ze werden verregend aangetroffen, meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Midden-Delfland heeft weer groot oud-en-nieuwfeest

Na een aantal jaren zonder grote feesten in Midden-Delfland, wordt tijdens de komende jaarwisseling weer een oud-en-nieuwviering gehouden in Maasland. Sporthal De Hofstede is van 22.00 tot 4.00 uur het decor van het feest NYE Maasland.

Lees verder

Hookers gaan mogelijk spelen op veld HVC'10

Rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland gaat na komende zomer mogelijk gebruik maken van een veld van de naastgelegen voetbalvereniging HVC'10. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de rugbyclub en de gemeente Rotterdam. The Hookers heeft momenteel de beschikking over één veld, dat zeer intensief wordt gebruikt.

Lees verder

A4 Midden-Delfland nieuw in file top tien

De verlengde A4 tussen Den Haag en Rotterdam was het afgelopen jaar een opvallende nieuwkomer in de top tien van trajecten met de hoogste filedruk. Dat blijkt uit cijfers over 2017 van de Verkeersinformatiedienst (VID). De weg was goed voor in totaal 2,2 procent van alle files.

Lees verder

Inbrakenteller feestdagen staat op vijf

Rond de Kerstdagen is in onze regio vijf keer ingebroken. Op Kerstavond was het al raak in Kwintsheul en Monster. De afgelopen dagen kwamen daar Den Hoorn, Wateringen en Honselersdijk bij.

Lees verder

Jutta Leerdam negende op de 1.000 meter

Schaatsster Jutta Leerdam is negende geworden op de 1.000 meter bij het Olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen. De 18-jarige 's-Gravenzandse finishte in 1.17.08. Dat is ruim een seconde boven haar persoonlijk en tevens Westlands record van 1.16.15. De 1.000 meter werd gewonnen door Jorien ter Mors (1.15.38) vóór Marrit Leenstra (1.16.02).

Lees verder

Sjoerd en Marjolein van Marrewijk winnen Kerstloop bij Olympus ’70

Voor de derde keer in tien jaar tijd kreeg de Kerstloop van Olympus '70 de winnaar en de winnares uit een Heuls gezin. Sjoerd van Marrewijk was op tweede kerstdag 2017 de snelste van allemaal en zijn zus Marjolein de snelste vrouw. Sjoerd en Marjolein hadden deze dubbeloverwinning ook laten noteren in 2008 en 2011.

Lees verder

OttevangerOV gaat veerverbinding Maassluis moderniseren

Per 1 januari volgend jaar gaat het veer Maassluis - Rozenburg onder een nieuwe naam varen: OttevangerOV. De veerboten die nu in handen zijn van Connexxion, krijgen ook een nieuw uiterlijk, of eigenlijk beter gezegd, de oude kleur terug. En er komen nieuwe faciliteiten op en rond de boten.

Lees verder

Berichten over ongevallen in 2017 het best gelezen op WOS.nl

‘Slecht nieuws’ scoorde ook dit jaar goed op WOS.nl. Berichten over het overlijden van mensen of ongevallen in de regio staan in de top tien van best gelezen berichten in 2017. Onder meer het overlijden van de 16-jarige Sander uit ’s-Gravenzande in augustus dit jaar trok veel bekijks.

Lees verder

Inbraken op kerstavond in Westland

Inbrekers hebben de drukte rondom kerstavond aangegrepen om in twee plaatsen in te breken. Uit zowel Monster als Kwintsheul ontving de politie een inbraakmelding.

Lees verder

Streekhistorie: De 's-Gravenzandse Visbank

Eind oktober 2017 werd een sleuf gegraven langs de rijweg van de Langestraat aan de westkant van het marktplein voor het leggen van een gasleiding. Omdat deze plek in het oudste deel van het dorp ligt heeft er archeologisch onderzoek plaatsgevonden. Daarbij is speciaal gelet op eventuele funderingsresten van de visbank. Schuin tegenover De Spaansche Vloot kwamen bij deze graafwerkzaamheden twee poeren (delen van de fundering) tevoorschijn die, hoewel er nog geen hard bewijs is, mogelijk hebben behoord tot de fundering van deze visbank.

Lees verder

Oude kistenfabriek in Maasland plat

Binnen een week is de voormalige kistenfabriek aan de Oude Veiling in Maasland helemaal plat. Alleen nog wat neergehaalde muren herinneren aan vervlogen tijden. De twee panden hebben volgens het college van B en W een negatief effect op de uitstraling van het gebied.

Lees verder

Crash tegen geluidsscherm 's-Gravenzande

Op de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande is zondagnacht een automobilist van de weg geraakt en tegen een geluidsscherm geknald. Dat gebeurde even na half vijf.

Lees verder

Ter Heijde: elektrische deken vat vlam

In een huis aan de Evertsenstraat in Ter Heijde is zondagnacht een elektrische deken in brand gevlogen. Naar verluidt werd het deken getest vanwege aankomend bezoek in de woning.

Lees verder

Flinke botsing op Havenplein Maassluis

Op het Havenplein in Maassluis zijn zaterdagochtend twee auto's in botsing met elkaar gekomen. Beide voertuigen liepen daarbij veel schade op. Eén van de slachtoffers is in de ambulance behandeld.

Lees verder

Wilhelminaplein heropend met lasershow

Het vernieuwde Wilhelminaplein in Naaldwijk is vrijdagavond onder grote belangstelling heropend. Er waren onder meer een volkszanger en dj die zorgden voor entertainment, maar vooral de spetterende lasershow maakte veel indruk op de aanwezigen.

Lees verder

Stilstaande truck op Haakweg leidt tot botsingen

Op de Haakweg in Hoek van Holland heeft zich vrijdagavond een verkeersongeval voorgedaan waarbij een stilstaande truck en twee personenwagens betrokken waren. De bestuurders van de personenwagens zijn in een ambulance onderzocht, maar hoefden niet naar een ziekenhuis.

Lees verder

Brandweer Naaldwijk niet naar Vierschaar

De Naaldwijkse brandweer kan geen kazerne krijgen bij het politiebureau aan de Vierschaar. Die locatie is al eens bekeken, maar afgevallen vanwege de wettelijk vastgestelde kaders op het gebied van opkomsttijden voor de brandweer.

Lees verder

Werkzaamheden Opstalweg afgerond

De Opstalweg in Naaldwijk is vrijdagmiddag door de gemeente Westland feestelijk heropend. De afgelopen vier weken waren er volop werkzaamheden vanaf de kruising met de Geestweg. Die zijn inmiddels afgerond. Een buurtbewoonster had de eer om als eerste over de vernieuwde weg te fietsen.

Lees verder

CDA Maassluis bezorgd over aanbod voortgezet onderwijs

De Maassluise CDA-fractie is bezorgd over het aanbod van voortgezet onderwijs in de stad. De partij is bang dat het aanbod verschraalt, nu Lentiz plannen heeft om een mavo-school te beginnen in de stad. Het gevolg is namelijk dat op termijn de theoretische leerweg zou komen te vervallen. Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld hierover aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

‘Miljoen voor fruitmuur maatschappelijk onaanvaardbaar’

Het laten rechtzetten van de fruitmuur langs de Poeldijkseweg bij Wateringen voor een bedrag van een miljoen euro vinden B en W van Westland maatschappelijk onaanvaardbaar. Het college wil de muur gecontroleerd laten afbreken en weer met dezelfde stenen laten opbouwen. Dat kost 'slechts' een kwart miljoen euro. Het kan echter wel betekenen, dat de status van rijksmonument vervalt en dat de gemeente zich een rechtszaak op de hals haalt.

Lees verder

Twee jaar cel voor 'Willem Wietje'

De rechtbank in Rotterdam heeft Willem A. uit 's-Gravenzande donderdag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor de invoer van 2.800 kilo hennep met een straatwaarde van zo'n tien miljoen euro. Dat is minder dan de vier jaar die de officier van justitie eerder eiste.

Lees verder

Naaldwijker met vuurwapen langer vast

De 26-jarige Naaldwijker die dinsdag werd aangehouden vanwege vuurwapenbezit, brengt Kerstmis en oud en nieuw achter de tralies door. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten. De aanhouding van de man, die twee weken 'in bewaring' blijft, zorgde deze week voor veel verwarring.

Lees verder

Toch geen verplaatsing weekmarkt Maasland

De weekmarkt in Maasland hoeft niet te worden verplaatst naar de Huis te Veldelaan. Het college van B en W van Midden-Delfland is tot de conclusie gekomen dat dit toch geen goede optie is. De marktkooplui mogen daarom blijven staan op de 'tijdelijke' locatie aan de Slot de Houvelaan, waar ze al zeven jaar staan.

Lees verder

Ter Heijde op de bres voor man die drugs in huis had

Inwoners van Ter Heijde hebben een handtekeningenactie gehouden tegen eventuele uithuiszetting van de man bij wie de politie in november binnenviel vanwege een vermeende schietpartij. Zij vinden dat hij een tweede kans verdient. Ruim honderd omwonenden hebben getekend. De handtekeningen zijn woensdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst in het dorp aangeboden aan de Westlandse burgemeester Agnes Van Ardenne en woningbouwvereniging Arcade.

Lees verder

'Versnelde oplossing files bij Harnaschknoop'

De slechte verkeersafwikkeling bij de op- en afrit Den Haag-Zuid van de A4 wordt mogelijk versneld opgelost. Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel of er korte termijnmaatregelen op deze zogenoemde Harnaschknoop kunnen worden genomen.

Lees verder

Drie locaties voor tiny houses in Midden-Delfland

Het college van B en W in Midden-Delfland heeft drie potentiële locaties geselecteerd voor de bouw van tiny houses. De locaties liggen verspreid over de drie dorpskernen. Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen er in totaal twaalf tot achttien kleine zelfvoorzienende huisjes gerealiseerd worden.

Lees verder

Definitief windmolens op Hoeks Stena-terrein

Er komen voor 2020 minstens twee windmolens op het terrein bij Stena Line in Hoek van Holland. Daartoe heeft Provinciale Staten woensdag besloten. Ook op de grens van Maassluis en Vlaardingen, bij het Oeverbos, staan twee windmolens gepland.

Lees verder

'Drugshuis' in Ter Heijde mag voorlopig open blijven

De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat het huis in Ter Heijde dat burgemeester Agnes van Ardenne wilde sluiten, voorlopig open blijft. In het huis waren drugs gevonden, maar de rechtbank vindt het huis sluiten een te zware maatregel. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Verwarring over eigenaar vuurwapen in Naaldwijk

Eind dinsdagmiddag is er verwarring ontstaan over de eventuele bezitter van een vuurwapen in een woning aan de Indische Oceaan in Naaldwijk. Aanvankelijk werd een onschuldige 26-jarige automobilist via een voor hem beangstigende procedure uit zijn voertuig 'gepraat'. Later werd de beoogde verdachte alsnog aangehouden.

Lees verder

Erepenning voor bowler Xander van Mazijk

Bowler Xander van Mazijk is in zijn woonplaats Maassluis in het zonnetje gezet, omdat hij eind november de wereldtitel in zijn sport heeft behaald. Op het stadhuis aan de Koningshoek kreeg hij van burgemeester Haan de Erepenning der Gemeente.

Lees verder

Terrassen in 2018 uur langer open

Terrassen in Westland mogen in 2018 een uur langer open blijven dan nu het geval is: in het hoogseizoen tot 1.00 uur, tijdens het laagseizoen tot uiterlijk 24.00 uur. Het gaat om een proef die in november wordt geëvalueerd.

Lees verder

Maasdijkse vreest overlast verbindingsweg

Monique de Bruin vindt het 'belachelijk' dat de gemeente Westland haar monumentale woning aan de Maasdijk in Maasdijk niet wil kopen. Zij verwacht veel overlast van de verbindingsweg Maasdijk-Maasdijkplein die op dit moment wordt aangelegd. "Er rijden straks op acht meter afstand 12.000 auto's per dag recht op mijn huis af", betoogde De Bruin woensdag bij de Raad van State, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Oppositie: 'Nog niet besluiten over centrum Maasland'

De oppositie in de gemeenteraad van Midden-Delfland, bestaande uit Mijn Partij, VVD en PvdA, wil dat in januari nog geen besluit wordt genomen over het centrum van Maasland. "Dit dossier is nog niet rijp voor besluitvorming", aldus PvdA-fractievoorzitter Elly de Jong. Mijn Partij-raadslid Frank van Lier ziet graag dat de diverse initiatiefnemers eerst met elkaar aan tafel gaan om tot één gezamenlijk plan te komen.

Lees verder

Rodenburg: er moeten meer agenten bij

Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland vindt dat er meer politieagenten bij moeten. Hij reageert op een rapport van de Algemene Rekenkamer. Daarin staat dat het basisteam van politie Westland, waar Midden-Delfland ook onder valt, zestien agenten tekort komt.

Lees verder

Raad Maassluis keurt gang van zaken Hoekse Lijn af

De voltallige gemeenteraad van Maassluis vindt het totaal onbegrijpelijk, dat de ombouw van de Hoekse Lijn zo enorm uitloopt. De door alle fracties ingediende motie van afkeuring is dinsdagavond  unaniem aangenomen. Het college van B en W zal deze afkeuring overbrengen aan Pex Langenberg, de Rotterdamse wethouder die de Hoekse Lijn in zijn portefeuille heeft.

Lees verder

Naaldwijk: man met pistool aangehouden

In Naaldwijk is dinsdagavond een man met een pistool aangehouden. De politie reageerde op een melding waarbij een vuurwapen gezien zou zijn. De verdachte werd tijdens een zogeheten BTGV-procedure opgepakt (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte).

Lees verder

Oranjevrouwen uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn dinsdagavond uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Het team kende afgelopen succeszomer een grote Westlandse inbreng: aanvoerster Mandy van den Berg komt uit Naaldwijk en bondscoach Sarina Wiegman woont in Monster.

Lees verder

Jac Orie uit Poeldijk Sportcoach van het Jaar

Schaatscoach Jac Orie is dinsdagavond uitgeroepen tot Sportcoach van het Jaar. Dat gebeurde op het NOS NOC*NSF Sportgala in Amsterdam. "Poeh, wat is dit ding zwaar", begon hij zijn dankwoord.

Lees verder

Boete voor veroorzaakster ongeluk Coldenhovelaan

Een 24-jarige Honselse moet 750 euro schadevergoeding betalen aan de twee slachtoffers van een verkeersongeluk op de Coldenhovelaan in De Lier. Het ongeluk gebeurde op 25 mei vorig jaar. De vrouw reed met haar auto tegen een andere auto aan.

Lees verder

'Basisteam politie Westland komt agenten tekort'

Het basisteam van de politie Westland heeft zestien agenten te weinig. Dat blijkt uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. Het tekort is een gevolg van de reorganisatie bij de politie. Volgens de teamchef is de werkdruk op zijn mensen groot, zo valt te lezen in het dinsdag gepubliceerde rapport Focus op 'kansrijke' aangiften bij de politie.

Lees verder

Leerlingen van Het Spectrum tijdelijk naar Ichthus

De leerlingen van basisschool Het Spectrum in Maassluis gaan vanaf woensdag tijdelijk naar school bij basisschool Ichthus. Leerlingen worden per bus naar de school in het westen van Maassluis gebracht. Het Spectrum is zondag getroffen door brandschade van vuurwerk.

Lees verder

Mandy van den Berg per direct terug naar Nederland

Voetbalster Mandy van den Berg keert na vijf jaar in het buitenland terug naar Nederland. Dat maakte de Naaldwijkse verdedigster maandag bekend. De 27-jarige speelde het afgelopen jaar voor Reading FC in de Engelse competitie.

Lees verder

Mogelijk geen bussen op 4 januari

De kans bestaat dat op donderdag 4 januari de hele dag geen streekbussen zullen rijden. Dat meldt mediapartner Omroep West. Volgens vakbonden CNV en FNV is de werkdruk in het streekvervoer te hoog. Ook moet het loon omhoog. Werkgevers krijgen tot begin januari de tijd om met voorstellen over de brug te komen.

Lees verder

Rotterdams CDA bezorgd over 'illegalenpatrouilles'

Het CDA in de Rotterdamse gemeenteraad maakt zich zorgen over het 'jagen' op illegale vreemdelingen in Hoek van Holland, schrijft mediapartner RTV Rijnmond. De extreemrechtse organisatie Voorpost zegt op zijn website dat ze regelmatig 'patrouilles' houdt in de buurt van de veerboten naar Engeland.

Lees verder

Streekhistorie: De betekenis van Otto van Egmond, heer van de Keenenburg

Otto van Egmond is een van de belangrijkste inwoners van Midden-Delfland geweest. Hij leefde van ca. 1522-1586 en had als volledige achternaam Egmond van Meresteijn. Zijn familie was afkomstig van het huis Meresteijn in de omgeving van Beverwijk en was verwant met het geslacht van graaf Lamoraal van Egmond. Beide edelen hadden als gemeenschappelijke voorvader Kwade Wouter van Egmond. Otto van Egmond bezat op de Keenenburg een schilderij met een portret van Lamoraal van Egmond. Hij ontmoette deze verre neef regelmatig in Brussel en Den Haag, waar ze belangrijke landszaken met elkaar bespraken.

Lees verder

School blijft dicht om brandstichting

Leerlingen van Het Spectrum in Maassluis kunnen vandaag en morgen niet naar school. Waarschijnlijk is er zondag vuurwerk naar binnen gegooid. De brandschade is relatief klein, maar de roet- en rookschade zijn dusdanig dat het hele gebouw professioneel gereinigd moet worden.

Lees verder

Yvette Broch wint met Nederlands handbalploeg brons op WK

Het Nederlands damesteam, met de Monsterse Yvette Broch, heeft de bronzen medaille gewonnen tijdens het Wereldkampioenschap in Duitsland. In de Barclaycard Arena in Hamburg werd het een 24-21 overwinning voor Nederland. Broch kwam uiteindelijk tot 4 treffers uit 4 pogingen. De Monsterse werd terecht uitverkozen tot de beste cirkelspeelster van het toernooi.

Lees verder

Hoekse scholieren winnen regiofinale First Lego League

De Hoekse Druppies, elf leerlingen van de basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool uit Hoek van Holland, gaan op 3 februari naar de Benelux finale van de First Lego League in Leeuwarden. Het idee voor een woonwijk zonder wateroverlast heeft maar liefst drie prijzen in de wacht gesleept bij de regionale finale in De Lier.

Lees verder

Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal aan in Maassluis

Op het Havenplein in Maassluis is zaterdagmiddag iets voor 17.00 uur een automobilist in de richting van de Laan 1940-1945 tegen een lantaarnpaal aangereden. De automobilist is hierbij gewond geraakt, maar was nog wel aanspreekbaar. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Lees verder

Jutta Leerdam wint alle afstanden op NK Sprint

Met winst op alle vier gereden afstanden is schaatsster Jutta Leerdam glorieus Nederlands kampioene Sprint bij de A-juniores geworden. Zaterdag won zij in Heerenveen de 500 meter in 38.95 (vrijdag in een nieuw Westlands record van 38.82). Op de 1.000 meter reed de 18-jarige ’s-Gravenzandse zaterdag naar 1.16.57, waar dat vrijdagavond de nieuwe recordtijd van 1.16.15 was.

Lees verder

Eerste Santarun Westland goed voor 12.000 euro

De eerste Santarun Westland heeft tenminste 12.000 euro opgeleverd. Honderden enthousiastelingen liepen zaterdagmiddag verkleed als kerstman of kerstvrouw de drie kilometer lange route door Naaldwijk om geld op te halen voor het goede doel.

Lees verder

Hospice Beukenrode en TerminuZ gaan fuseren

Stichting Hospice Beukenrode en TerminuZ (thuiszorg voor terminale mensen, eerder bekend onder de naam VPTZ) gaan per 1 juni 2018 fuseren. Hierdoor ontstaat één loket voor Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland voor alle palliatieve zorg voor zowel bewoners als zorginstellingen.

Lees verder

Ernstig zieke Maassluizer ziet laatste wens in vervulling gaan

Herman Munnikes heeft zijn laatste wens in vervulling zien gaan. De ernstig zieke man uit Maassluis wilde nog één keer varen. Dankzij zijn schoondochter Linda die de wens instuurde naar Radio 538 voor De Beste Wensen van 538 werd die droom werkelijkheid.

Lees verder

Jutta Leerdam supersnel in Heerenveen

Met twee imposante nieuwe records is schaatsster Jutta Leerdam vrijdagavond in Heerenveen aan het NK Sprint voor A-juniores begonnen. De 18-jarige 's-Gravenzandse won met overmacht zowel de 500 als de 1.000 meter en voert vanzelfsprekend het tussenklassement aan. Zaterdag wachten nogmaals de 500 en de 1.000 meter.

Lees verder

DJ Bombastic wil de gemeenteraad in

Naaldwijker Braihim Mohcin, vooral bekend als DJ Bombastic, is de grootste verrassing op de kandidatenlijst van PvdA Westland voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bombastic staat derde op de lijst, achter de huidige fractievoorzitter Nico de Gier en de Monsterse Daniëlle Looije.

Lees verder

Enquête over natuurbegraven in Hoek van Holland

Een ruime meerderheid van de Hoekse gebiedscommissie heeft besloten een enquête te houden over het plan voor een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder. De commissie kan zich op die manier door de bevolking van de kustplaats laten adviseren over de heikele kwestie.

Lees verder

Eis: 100 uur werkstraf voor ongeval Gaagweg

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, voert een 20-jarige Schipluidenaar 100 uur werkstraf uit voor het veroorzaken van een ongeval op de Gaagweg in augustus vorig jaar. Bij dat ongeval raakte een wielrenner zwaargewond. De officier van justitie sprak van aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag.

Lees verder

Zomerfeesten voortaan gekoppeld aan zomervakantie

Grote zomerse evenementen in Westland worden vanaf volgend jaar gekoppeld aan de zomervakantie. Dat blijkt uit de de Evenementenkalender 2018, die burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven heeft vastgesteld. De gemeente wil hiermee voorkomen dat evenementen samenvallen en de druk op de hulpdiensten te groot wordt. Elk evenement verschuift dus mee met de zomervakantie. Een uitzondering wordt gemaakt voor de Profronde Westland en het Varend Corso.

Lees verder

Verzwakte zeehond achtergelaten op Heijds strand

Op het strand in Ter Heijde is vrijdagmorgen een ondervoed en verzwakt zeehondje gevonden. Het dier, dat waarschijnlijk door zijn moeder is achtergelaten, is naar de zeehondenopvang in Stellendam gebracht.

Lees verder

'Hoekse Lijn koste wat kost doortrekken tot strand'

Het college van B en W in Rotterdam moet er alles aan doen om de verlenging van de Hoekse Lijn tot het strand van Hoek van Holland door te zetten. Een motie van PvdA, VVD en CDA daarvoor werd donderdag in de gemeenteraad aangenomen. Geld hiervoor moet worden gezocht binnen de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Lees verder

Compensatiefonds voor Hoekse ondernemers

Ondernemers in Hoek van Holland moeten worden gecompenseerd voor het mislopen van toeristen, nu de aanleg van de Hoekse Lijn nog verder vertraagd is. Dat vinden de fracties van VVD en PvdA in Rotterdam, die in een motie hebben opgeroepen tot een compensatiefonds. De motie werd donderdagavond door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Lees verder

Kunstwerk bij oude politiebureau gered

Een kunstwerk dat jarenlang aan de gevel van het oude politiebureau in Naaldwijk hing krijgt een nieuwe bestemming. Het Westlands Museum wil het kunstwerk, dat nu nog beschadigd is, opnemen in de eigen collectie.

Lees verder

Vakantiehuisje uitgebrand in Hoek van Holland

Op vakantiepark Recreatieoord Rotterdam in Hoek van Holland is donderdagavond een vakantiehuisje door brand verwoest. Drie omliggende woningen op het park aan de Wierstraat hebben schade opgelopen. Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam.  Rond 18.00 uur werd alarm geslagen. De brand was rond 18.50 uur geblust.

Lees verder

Verlenging Hoekse Lijn naar strand mogelijk in gevaar

De verlenging van de Hoekse Lijn tot op het strand van Hoek van Holland kan in gevaar komen nu de kosten van de ombouw uit de hand beginnen te lopen. Wethouder Langenberg van Rotterdam stelt dat door de lijn niet te verlengen 50 miljoen euro kan worden bespaard.

Lees verder

Moordverdachte Maasland blijft vastzitten

Maurice R. (48) uit Maasland, die verdacht wordt van het doden van zijn vrouw Judith begin juli, blijft vastzitten. Dat heeft de rechter in Den Haag donderdag bepaald. Zijn advocaat had gevraagd om het proces in vrijheid af te wachten. Volgens hem is er geen bewijs tegen R. schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

B&W Maassluis zeer teleurgesteld in projectbureau Hoekse Lijn

Het Maassluise college van burgemeester en wethouders stelt in een donderdag uitgegeven raadsinformatiebrief dat er in de afgelopen tijd vanuit de projectorganisatie van de Hoekse Lijn geen openheid van zaken is gegeven. De informatie die wel is verstrekt, was in sommige gevallen onjuist: "Wij zijn daarover zeer teleurgesteld."

Lees verder

Antwoord op oorzaak zuurfstofgebrek in Zuidvliet blijft uit

Er lijkt definitief geen antwoord te komen op de vraag wat nu het zuurstofgebrek en daardoor de vissterfte in de Zuidvliet in Maassluis begin oktober heeft veroorzaakt. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die de PvdA gesteld heeft aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Noord-Lierweg maanden langer afgesloten

De Noord-Lierweg in De Lier blijft nog maanden langer afgesloten tussen Woudtzicht en de Woudseweg (N223). In plaats van op 22 december, gaat de weg nu pas op 18 maart open. De oorzaak is vertraging in de levering van materialen, zo meldt de provincie Zuid-Holland.

Lees verder

Wethouder biedt excuses aan voor vertraging ombouw Hoekse Lijn

Wethouder Langenberg van Rotterdam biedt de gebruikers van het openbaar vervoer zijn excuses aan voor de nieuwe vertraging van de oplevering van de Hoekse Lijn. Hij wil de reizigers tegemoet komen met een speciale regeling met goedkoper reizen. Ook meldde hij dat twee directeuren van het project zijn gehaald. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Grote rookwolken uit bedrijfsgebouw in Maasdijk

Uit een bedrijfsgebouw aan de Transportweg in Maasdijk komen sinds donderdagochtend rond 06.30 uur flinke rookwolken. De rook komt van een vrachtwagen die in het pand staat. De brandweer heeft bluswerkzaamheden verricht bij de vrachtwagen. Rond 07.30 uur was de brand onder controle.

Lees verder

Van den Hoek komt met eigen partij na breuk met Maassluis Belang

Jan van den Hoek heeft definitief gebroken met Maassluis Belang. Vanaf volgende week wil hij apart zitten en gaat hij verder als eenmansfractie. Ook is hij er vast van overtuigd dat het hem gaat lukken om volgend jaar met zijn eigen partij mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Hoekse Lijn pas eind 2018 klaar en tientallen miljoenen duurder

De ombouw van de Hoekse Lijn tot metrolijn loopt opnieuw een enorme vertraging op. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Vermoedelijk gaat de metro tussen Schiedam en Hoek van Holland pas in het laatste kwartaal van volgend jaar op de voormalige spoorverbinding rijden. Het uitstel gaat tientallen miljoenen kosten. Dat blijkt uit onderzoek van Rijnmond en de NOS.

Lees verder

Westland Infra: 'Ruim 80 procent gewraakte meters vervangen'

Gasnetbeheerders Westland Infra en Stedin zijn gesommeerd om zogeheten slimme meters van een bepaald type per direct te vervangen, zo heeft het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) woensdag bekendgemaakt. Feitelijk heeft de sommatie eind november al plaatsgevonden. Westland Infra moest 835 gasmeters gaan vervangen. Inmiddels is dat voor meer dan 80 procent gebeurd, laat de Poeldijkse netbeheerder desgevraagd weten.

Lees verder

Ruim 300 kerstmannen rennen door Naaldwijk

Er hebben zich al meer dan 300 mensen aangemeld voor de eerste Santarun Westland. Dat meldt de Rotaryclub Westland woensdag. De deelnemers rennen of lopen komende zaterdag 3 kilometer door Naaldwijk. Waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne lost om 14.00 uur het startschot op de Stokdijkkade.

Lees verder

ACM beboet Westland Infra voor 6 ton

Netbeheerder Westland Infra moet een boete van 600.000 euro betalen. Het netwerkbedrijf heeft de wet overtreden door gas- en elektriciteitsmeters te leveren aan grootverbruikers. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt.

Lees verder

De Leuningjes wordt opgeknapt; onderzoek naar intrek WOS

Het Poeldijkse zalencentrum De Leuningjes zal voor een periode van minimaal tien jaar worden opgeknapt. De gemeenteraad van Westland heeft daartoe dinsdagavond een krediet van 1,8 miljoen euro goedgekeurd. Verder is besloten om te onderzoeken of De Leuningjes beter exploitabel kan worden gemaakt door streekomroep WOS zijn intrek te laten nemen in het complex aan de Julianastraat.

Lees verder

Westlandse gemeenteraad: Jumbo Foodmarkt mag er komen

De gemeenteraad van Westland heeft dinsdagavond ingestemd met het herziene bestemmingsplan voor nieuwbouwproject De Rentmeester in Naaldwijk, waarvan een Jumbo Foodmarkt deel uitmaakt. Twee fracties stemden tegen: Westland Verstandig en PvdA.

Lees verder

Auto te water in Maassluis

Aan de Govert van Wijnkade in Maassluis is dinsdag aan het einde van de middag een auto te water geraakt. Een vrouw die in het voertuig zat, is op het droge geholpen en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

'Midwinterhoorn klinkt te weinig in Westland'

Nog nooit de midwinterhoorn horen schallen? Dan ben je niet de enige... Joke Sepers uit Monster wil dat het speciale instrument veel vaker in Westland klinkt. Met 18 jaar ervaring is ze een geoefend speler van het van oorsprong Twentse instrument.

Lees verder

Aanklager onderzoekt gedrag zaalvoetballers SV Honselersdijk

De aanklager amateurvoetbal van de KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar het gedrag van zaalvoetballers van SV Honselersdijk rondom de uitwedstrijd bij Texel '94. Dat duel in de eerste divisie A ging afgelopen vrijdag met 6-2 verloren. Wat er precies gebeurde, is nog onduidelijk.

Lees verder

Raadsleden Maassluis Belang in botsing met partij

Jan van den Hoek en Loek Molmans willen bij de volgende verkiezingen niet langer op de lijst van Maassluis Belang staan. Van den Hoek denkt er zelfs over na om zich af te splitsen van de partij en een nieuwe partij op te richten. De twee zijn tijdens de ledenvergadering in botsing gekomen met de rest van de partij.

Lees verder

Logeerhuis Maasdijk wil deuren in 2019 openen

Als alles meezit kunnen de deuren van het 'logeerhuis' in Maasdijk in april 2019 open. Dat laat initiatiefnemer Wim Smit desgevraagd weten. Het vergunningentraject voor het voormalige Rabobankgebouw zit in een afrondende fase en Smit verwacht geen problemen meer.

Lees verder

Duivensport is immaterieel erfgoed: 'Het is mijn leven'

De duivensport is vanaf deze week officieel immaterieel erfgoed. "Zo kunnen we de duivensport naar buiten toe promoten en ook behouden", reageert de Westlandse duivenmelker Harold van der Kruijk op het nieuws.

Lees verder

Bestelbusje brandt uit op PostNL-terrein in Den Hoorn

Bij het PostNL-sorteercentrum aan de Heernesse in Den Hoorn is dinsdagochtend omstreeks 6.00 uur een bestelbusje uitgebrand. De brandweer had aanvankelijk grote moeite om de felle brand te blussen. Het busje is total loss verklaard.

Lees verder

Basisschool in Poeldijk gaat ouderen een middagje helpen

Veel basisscholen in het land staken deze dinsdag, maar bij de openbare Daltonschool in Poeldijk is dat wel anders. Hoewel leraren best wel sympathie hebben voor de standpunten van de stakende docenten, hebben ze het idee dat het vooral om extra loon gaat, terwijl de juffen en meesters van de Daltonschool vooral extra helpende handen willen in het onderwijs.

Lees verder

'Verenigingen moeten gratis hun afval kunnen aanbieden'

De raadsfractie van CDA Westland wil - voor zover dit niet het geval is - dat alle (sport)verenigingen hun afval gratis bij een gemeentewerf kunnen brengen. Dit bepleit het CDA in schriftelijke vragen aan het college van B en W. Aanleiding is een recente ervaring van voetbalclub FC 's-Gravenzande.

Lees verder

Kippen verplicht 'op hok' in Monster

De kippen van kinderboerderij Vivaldi in Monster mogen voorlopig niet meer naar buiten. Sinds de ontdekking van vogelgriep op een eendenbedrijf in Biddinghuizen, geldt een landelijke afscherm- en ophokplicht.

Lees verder

Verkeerschaos op wegen in de regio

Op een aanzienlijk gedeelte van de wegen in onze regio staat het verkeer maandag aan het einde van de middag vast. Oorzaak is het winterse weer. Door gladheid zijn ook inmiddels al meerdere verkeersdeelnemers in de problemen gekomen. De avondspits is een van de zwaarste ooit.

Lees verder

Sneeuw levert mooie plaatjes op

Onze regio kreeg ook maandag weer te maken met een flink pak sneeuw. Via sociale media riepen wij jullie op om foto's van een besneeuwde omgeving toe te sturen. Daar werd goed op gereageerd. Bekijk hier een selectie van de mooiste sneeuwlandschappen!

Lees verder

Kamerlid Van Dijk stelt vragen over Hoekse Lijn

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) heeft maandag vragen gesteld aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Van Dijk wil meer weten over de ombouw van de Hoekse Lijn die flinke vertraging op heeft gelopen.

Lees verder

Aan de Zweth heeft ook in 2018 een Michelinster

Restaurant Aan de Zweth in Midden-Delfland mag ook in 2018 een Michelinster dragen. Dat bleek maandag nadat in het DeLaMar Theater in Amsterdam de nieuwe Michelingids was gepresenteerd. Ook het Rijswijkse restaurant Niven van Westlander Niven Kunz behoudt een ster.

Lees verder

KNMI: Code rood van kracht in onze regio

Het KNMI heeft besloten om maandag in onder meer onze regio code rood van kracht te laten gaan. Het weerinstituut verwacht dat een groot deel van het land te maken krijgt met grootschalige gladheid door sneeuwval, vooral in het midden en zuiden van Nederland.

Lees verder

Middelbare scholen eerder dicht om sneeuwval

Alle middelbare scholen in Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Delft geven de leerlingen vanmiddag vrij. In de loop van de middag wordt een flink pak sneeuw verwacht. Tussen 11.30 en 12.30 uur mogen de leerlingen van Lentiz, ISW en ROC Mondriaan naar huis. Dat is per school verschillend.

Lees verder

Streekhistorie: Mijn vader was een Heer

Toen Nico Hilgerson nog gemeentebode was in Wateringen en ik nog raadslid, zei Nico een keer tegen me: “Uw vader was een Heer!” Mijn vader bleek dit niet alleen verdiend te hebben aan zijn hoffelijke manieren, maar ook aan zijn kleding, en aan een andere gewoonte: hij rookte ’s ochtends een pijp. Die pijp en zijn kleding hebben hem, behalve de eretitel van Heer, nog iets anders belangrijks opgeleverd.

Lees verder

Hond doodgereden in Wateringen, politie zoekt bestuurder Audi

Op het zebrapad van de Anijsstraat met Bloemenlaan in Wateringen is zaterdagmiddag een hondje doodgereden. De bestuurder of bestuurster reed na het ongeluk - al dan niet opzettelijk - door.

Lees verder

Excelsior M in top vijf beste amateurclubs van Nederland

Excelsior Maassluis hoort bij de beste vijf amateurclubs van Nederland. Dat stelt vakblad De Voetbaltrainer, dat een top-200 maakte op basis het competitieniveau van het eerste elftal en de jeugdselecties van voetbalclubs. Excelsior staat op plek vijf.

Lees verder

Bekijk hier jouw mooiste sneeuwfoto's!

Onze regio is zondag getrakteerd op een dik pak sneeuw. In de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland vormden zich in de loop van de ochtend al snel 5 tot 10 centimeter sneeuw.

Lees verder

Auto op zijn kop op de Galgeweg

Een auto is zondagmiddag op de Galgeweg in Maasdijk nabij het Westerleeplein op zijn kop geraakt. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Een persoon zou bij het ongeluk gewond zijn geraakt.

Lees verder

Rapper Spanish volgend jaar weer op Waterwegpop

Rapper Spanish heeft zaterdagavond The Music Battle gewonnen in Grandcafé De Waker in Maassluis. De woordkunstenaar won tijdens de goed bezochte lokale talentenjacht een prijs van 250 euro en een optreden op Waterwegpop volgend jaar.

Lees verder

Auto ondersteboven in het water

Langs de Maasdijk in Maasdijk is zondagochtend rond 6.30 uur een auto ondersteboven in het water terechtgekomen. Omdat onduidelijk was, of er nog iemand in het voertuig aanwezig was, werden de traumahelikopter, diverse brandweereenheden, ambulances en meerdere politie-eenheden opgeroepen.

Lees verder

Voetbalduels afgelast door winterweer

De KNVB heeft besloten alle amateurvoetbalduels van zondagmiddag van het programma te schrappen.

Lees verder

Rugby: Weer nederlaag The Hookers

The Hookers heeft zaterdag opnieuw een zeer forse nederlaag geleden.

Lees verder

Sneeuwval reden voor 'code oranje' bij KNMI

Het nationale weerinstituut KNMI heeft voor zondag in een groot deel van het land 'code oranje' afgekondigd. Deze waarschuwing geldt ook voor de provincie Zuid-Holland. Tussen 10.00 en 16.00 uur moeten verkeersdeelnemers in onze regio oppassen voor sneeuw en gladheid; tussen 14.00 en 20.00 uur geldt 'code geel' voor zware windstoten.

Lees verder

Militaire musea in de Hoek meer op elkaar afgestemd

Het Atlantikwall-Museum en het Nederlands Militair Kustverdediging Museum, beide in Hoek van Holland, worden meer op elkaar afgestemd. Die afstemming geldt in eerste instantie voor de openingstijden. Verder wordt op korte termijn een combikaart gepresenteerd, waarmee het mogelijk is deze musea met korting op één dag te bezoeken. Dat hebben beide betrokken stichtingen bekendgemaakt.

Lees verder

Bushokje 'mislukt' als alibi voor inbreker

De politie in Den Haag heeft vrijdagavond een 25-jarige 's-Gravenzander aangehouden op verdenking van inbraak. Hij stond in een bushokje aan de Houtwijklaan en had de pech dat hij precies voldeed aan een signalement.

Lees verder

Onderscheiding voor Gerard van Meurs

Bij zijn afscheid als voorzitter van de overkoepelende omni-vereniging VELO in Wateringen is Gerard van Meurs benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Wateringer ontving de bijbehorende versierselen vrijdagavond uit handen van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne.

Lees verder

Eis: vier jaar cel voor 'Willem Wietje'

's-Gravenzander Willem A. gaat, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, vier jaar de cel in voor de invoer van 2.800 kilo hennep, met een straatwaarde van zo'n tien miljoen euro. De voormalig bloemenhandelaar zou daarbij hulp hebben gehad van de corrupte 'drugsdouanier' Gerrit G., die eveneens uit Westland afkomstig is.

Lees verder

Fluittoon winkelcentrum 's-Gravenzande nog niet verholpen

De 'irritante' fluittoon die in winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande hangt, is nog steeds niet verdwenen. Dit meldt het college van B en W in antwoord op vragen van Westland Verstandig. De partij stelde het probleem al in augustus aan de kaak.

Lees verder

Inzamelingsactie voor bestolen Pieten in Maassluis

Een groepje Maassluizers is een inzamelingsactie gestart voor jongeren die op 5 december zijn bestolen. Terwijl de jongeren Zwarte Piet speelden in de Olympiahal, werden hun persoonlijke eigendommen weggenomen uit de kleedkamers.

Lees verder

Boring Trias Westland verloopt voorspoedig

De boring van aardwarmteproject Trias Westland aan de Lange Broekweg in Naaldwijk verloopt voorspoedig. Eind november is men gestart met het boren naar 2.550 meter diepte. Trias Westland verwacht ergens deze dagen daar uit te komen.

Lees verder

Pluimvee kinderboerderijen afgeschermd na vaststelling vogelgriep

Het ministerie van Landbouw stelt voor heel Nederland een ophokplicht voor pluimvee in vanwege de vogelgriep. Bij een eendenbedrijf in Biddinghuizen in Flevoland is vermoedelijk een extreem besmettelijke variant van vogelgriep vastgesteld, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Aanrijtijden ambulance in Maassluis verder verslechterd

De aanrijtijden van de ambulance in Maassluis zijn dit jaar verslechterd. Waar in 2016 nog 85,6 procent van de ambulanceritten binnen de norm van 15 minuten aanwezig was, is dat tot en met september van dit jaar gedaald naar 78,5 procent.

Lees verder

Lierse Scouting wint John Blankensteinprijs

De John Blankensteinprijs is vrijdag uitgereikt aan Scouting De Lier. De prijs, vernoemd naar de overleden homoseksuele scheidsrechter John Blankenstein, wordt jaarlijks door de gemeente Den Haag uitgereikt aan personen of organisaties die op de barricade staan voor homo-emancipatie.

Lees verder

Tijdelijke woningen Midden-Delfland tot zeker 2022 beschikbaar

De tijdelijke woningen voor statushouders in Schipluiden en Den Hoorn blijven in elk geval tot 2022 beschikbaar. Dit staat in de prestatieafspraken die de gemeente heeft gemaakt met woningcorporatie Midden-Delfland. Op deze manier kan Midden-Delfland blijven voldoen aan de taakstelling.

Lees verder

Kom in de Kas opnieuw in Honselersdijk

Het tuinbouwevenement Kom in de Kas Westland strijkt volgend jaar opnieuw neer in Honselersdijk. Op 7 en 8 april openen 14 tuinders aan de Zwethlaan en Broekpolderlaan hun deuren. Afgelopen jaar waren tuinders in de Bospolder in Honselersdijk gastheer.

Lees verder

Vijf jaar cel geëist na mishandeling met honkbalknuppel

Jarenlang hield een 54-jarige Delftenaar zijn 's-Gravenzandse vriendin in de waan dat hij nog werkzaam was als politieagent. Dat hij in werkelijkheid al in 2007 was ontslagen, had hij aan bijna niemand durven vertellen. Toen zijn vriendin uiteindelijk zicht begon te krijgen op de waarheid, sloegen bij hem de stoppen door. In juni 2016 mishandelde hij zijn vriendin met een honkbalknuppel in haar woning in 's-Gravenzande. Donderdag  hoorde hij voor de Haagse rechtbank vijf jaar cel en TBS met dwangverpleging tegen zich eisen voor onder meer poging moord.

Lees verder

Hoogwaterregeling van kracht in Maassluis

In verband met de verwachte weersomstandigheden is sinds donderdagavond de hoogwaterregeling in Maassluis in werking getreden. Er wordt vrijdagochtend rond 06.50 uur een waterstand van 2.20 meter boven NAP verwacht. Het water komt in dat geval op de Burgemeester de Jonghkade over de loswal.

Lees verder

Zwoel vóór strandopening weer 'up and running'

"Wij worden weer een van de mooiste paviljoens van Hoek van Holland". Kees de Mooij en zijn team laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Strandclub Zwoel wordt zo snel als mogelijk weer in ere hersteld.

Lees verder

Aula Maasland wordt in ere hersteld

De aula op de algemene begraafplaats in Maasland is nu nog een opslagplaats waar bijna nooit iemand komt. Maar het gebouw, vroeger gebruikt als kapelletje, is een pareltje dat gezien moet worden. Maaslander Theo van Vliet wil de aula met een burgerinitiatief in ere herstellen.

Lees verder

Organisatie WK Zaalvoetbal stopt ermee

De Westlandse kampioenschappen zaalvoetbal bij Verburch in Poeldijk is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De huidige organisatie achter het toernooi voor jeugdteams stopt ermee en nieuwe aanwas is er nog niet. Die moet er wel komen, anders verdwijnt het toernooi mogelijk.

Lees verder

Westlands Mannenkoor oefent voor Ahoy

De leden van het Westlands Mannenkoor staan aan de vooravond van een heel bijzonder concert. Op donderdag 28 december staat het 150-koppige koor op de planken van Ahoy Rotterdam. De mannen verlenen medewerking aan de slotvoorstelling van 'Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop'.

Lees verder

Stoeterij in Hoekse Oranjepolder stap dichterbij

De komst van een paardenstoeterij aan de Polderhaakweg 9 in de Hoekse Oranjepolder is weer een stuk dichterbij gekomen. Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders heeft een vergunning verleend voor het afwijken van het bestemmingsplan.

Lees verder

Vervanging kademuur bij de Wip duurt acht maanden

De werkzaamheden aan de kademuur bij de Wip in Maassluis gaan acht maanden duren. Dat heeft de gemeente Maassluis bekendgemaakt. Eerder werd nog uitgegaan van enkele maanden. De werkzaamheden starten op 8 januari en zijn naar verwachting eind augustus klaar.

Lees verder

Heropening Wilhelminaplein op 22 december

Het vernieuwde Wilhelminaplein in Naaldwijk wordt vrijdagavond 22 december feestelijk heropend. Daarmee komt een einde aan de werkzaamheden die dan iets meer dan drie maanden hebben geduurd.

Lees verder

Inval in bedrijfspand in Wateringen

De politie heeft woensdagmiddag een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Naaldwijkseweg in Wateringen. Er was een melding over een sterke hennepgeur binnengekomen. Later in de middag werd bekend, dat er zeker duizend hennepplanten zijn aangetroffen. De politie had nog geen aanhoudingen kunnen verrichten.

Lees verder

Maassluise bowlingkampioen benoemd tot Bondsridder

Xander van Mazijk is door de Nederlandse Bowling Federatie benoemd tot Bondsridder. De 25-jarige Maassluizer kroonde zich onlangs in Las Vegas als eerste Nederlander ooit tot wereldkampioen bowlen. Hij versloeg daarvoor in de finale Hao Min Wu uit Taiwan.

Lees verder

Shorttrackers Hoogerwerf en Van Ruijven naar Spelen

De Westlandse shorttrackers Dylan Hoogerwerf en Lara van Ruijven zijn komende winter te bewonderen tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang, Zuid-Korea. Beiden zullen zowel aan het individuele toernooi als de aflossing meedoen. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Lees verder

Vuurwerkdetectiesysteem weer geactiveerd in Maassluis

De gemeente Maassluis maakt ook dit jaar weer gebruik van een zogeheten vuurwerkdetectiesysteem. Onlangs is het systeem geactiveerd, waardoor politie en handhaving binnen 10 seconden een melding krijgen via een applicatie op hun telefoon zodra er vuurwerk wordt afgestoken.

Lees verder

Rutte waarschuwt tuinbouw voor gevolgen brexit

Premier Mark Rutte waarschuwt de Nederlandse tuinbouwsector voor de gevolgen van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, dat meldt de NOS. Deze brexit zorgt er na 1 april 2019 mogelijk voor dat Nederlandse producten weer gekeurd moeten worden aan de grens en dat de oversteek bij de douane uren vertraging oploopt.

Lees verder

Getergde oliebollenbakker deelt mep uit

De van oorsprong Rotterdamse Margot Renes kookt nog steeds van woede. Zondag ging een groep baldadige jongeren aan de haal met het frituurvet van haar oliebollenkraam. Het vat werd geleegd op het Brinkplein in Hoek van Holland, en dat hadden ze beter niet kunnen doen...

Lees verder

Burgemeester wil tijdelijke sluiting van woning in Ter Heijde

Burgemeester Van Ardenne van Westland heeft besloten om een woning aan de Piet Heinstraat in Ter Heijde drie maanden te sluiten. De bewoner in kwestie is het daar niet mee eens en heeft een voorlopige voorziening aangevraagd. Daardoor kan het besluit van de burgemeester nog niet worden uitgevoerd. De behandeling van de zaak door de rechter vindt waarschijnlijk volgende week plaats.

Lees verder

'Verborgen' bunkers tevoorschijn na sloop woningen

Twee bunkers aan de Monsterseweg in 's-Gravenzande liggen sinds een paar dagen weer volledig in het zicht voor publiek. De bunkers waren eerder verborgen, omdat er een huis op was gebouwd. Nu de woning is gesloopt, zijn de bouwwerken weer tevoorschijn gekomen.

Lees verder

Eind december duidelijkheid over start ingebruikname Hoekse Lijn

Eind december moet duidelijk worden of de metro daadwerkelijk in februari kan gaan rijden op de Hoekse Lijn tussen Hoek van Holland Haven en Rotterdam Nesselande. Dat laat een woordvoerder van het projectbureau weten.

Lees verder

Inbraak bij vogelopvang De Houtsnip in Hoek van Holland

Bij vogel- en egelopvang De Houtsnip in Hoek van Holland is er in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Dat laat de vrijwilligersorganisatie weten. Er lijkt niets weggenomen te zijn, maar er is wel veel schade. De politie heeft sporenonderzoek gedaan.

Lees verder

Uitbater strandclub Zwoel wil opnieuw beginnen

Strandclub Zwoel in Hoek van Holland, dat maandag tot op de grond toe is afgebrand, gaat in de komende maanden proberen om alles opnieuw op te bouwen. Dat laat de uitbater weten via Facebook. Op het sociale medium zijn veel steunbetuigingen te vinden voor de strandtent.

Lees verder

'Geen gevaar voor omwonenden gesloopt gebouw Spechtstraat'

Er is geen gezondheidsgevaar voor de omgeving van het gesloopte schoolgebouw aan de Spechtstraat in Maassluis geweest. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de VVD, die zich afvroeg of er asbest vrij is gekomen bij de sloop. Volgens het college van burgemeester en wethouders is het asbest verwijderd volgens de voorschriften.

Lees verder

Nieuwe dienstregeling pas in bij start Hoekse Lijn

In veel regio's in Nederland gaan de bussen vanaf komende zondag rijden volgens de nieuwe dienstregeling. In ons gebied is dat echter niet het geval. In verband met de aanleg van de Hoekse Lijn, gaat de dienstregeling pas in zodra de eerste metro's rijden op dit traject.

Lees verder

Zonde dat je surprise zo snel ontmanteld is? Basisschool heeft creatieve oplossing

We kennen het allemaal: je knutselt dagen aan een surprise, legt je ziel en zaligheid erin en na 10 minuten is het ding ontmanteld en is er weinig meer van over. Zonde, vinden ze bij de R.K. Basisschool Bernadette in Naaldwijk. In de school richten ze ieder jaar een speciaal surprisemuseum in.

Lees verder

Zwoel voor de tweede keer in vlammen op

Strandtent Zwoel in Hoek van Holland, dat maandagochtend tot de grond toe afbrandde, is in het verleden ook al in vlammen opgegaan. Op dinsdag 18 mei 2010 gingen drie naast elkaar gelegen paviljoens reddeloos verloren.

Lees verder

Strandtent Zwoel geheel afgebrand

Strandtent Zwoel aan de Zeekant in Hoek van Holland is maandagmorgen in zijn geheel afgebrand. Dankzij inzet van de brandweer is voorkomen dat naburige strandtenten hetzelfde lot ten deel is gevallen.

Lees verder

Lichaam man gevonden in water Maassluis

In het water bij de Govert van Wijnkade in Maassluis heeft de politie maandagmorgen het lichaam van een man gevonden.

Lees verder

Bezoekersaantal Sint(t)huis tikt magische grens aan

Het Sinterklaashuis in Maasland heeft zondagmiddag de 7.000e bezoeker verwelkomt, een nieuw record. "Hier hebben we alleen maar stiekem van kunnen dromen", schrijft de organisatie. Uiteindelijk is de teller zondag op  7257 bezoekers blijven steken.

Lees verder

Prullenbakken, planten en verkeersborden vernield

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een spoor van vernieling getrokken door Hoek van Holland. Prullenbakken, plantenbakken en verkeersborden moesten het ontgelden. Ook de oliebollenkraam op het Brinkplein was het doelwit.

Lees verder

Wiegman en Orie definitief genomineerd voor titel coach van het jaar

De bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbal, Sarina Wiegman uit Monster en schaatscoach Jac Orie uit Poeldijk zijn genomineerd voor de titel 'coach van het jaar 2017' van sportkoepel NOC*NSF. Vorige week werd al bekend dat ze op de shortlist staan, maar nu is bekend geworden dat ze ook daadwerkelijk genomineerd zijn.

Lees verder

Zoektocht brandweer naar vuurhaarden in kassencomplex

In een groot kassencomplex aan de Bospolder in Honselersdijk is zondag rond het middaguur een brand ontstaan. Het vuur was verspreid onder het zogeheten gronddoek in deze plantenkwekerij. 

Lees verder

Zaterdagvoetbal: Excelsior Maassluis is FC Lienden de baas

Excelsior Maassluis heeft in de Tweede divisie van het zaterdagvoetbal een mooie overwinning behaald op FC Lienden, de ploeg van Hans Kraay jr. In de Hoofdklasse A kon FC 's-Gravenzande de punten mee naar het Westland nemen en in de Eerste klasse A zegevierde de zaterdagtak van Westlandia op eigen veld tegen Vitesse Delft.

Lees verder

OV-poortjes Hoekse Lijn waarschijnlijk niet op tijd klaar

De ov-poortjes op de nieuwe stations van de Hoekse Lijn waar reizigers moeten in- en uitchecken zijn waarschijnlijk niet op tijd klaar. Een woordvoerder van het projectbureau zegt tegen het AD dat de poortjes nog niet geplaatst kunnen worden omdat ze onvoldoende getest zijn.

Lees verder

Politie zoekt daders gewapende overval Trasmolen Maassluis

Vier mannen hebben vrijdagavond rond 22.15 uur een woning op de Trasmolen in Maassluis overvallen. Ze deden dat met vuurwapens. De mannen zijn er met meerdere persoonlijke spullen vandoor gegaan. De politie zoekt de daders en roept getuigen op zich te melden.

Lees verder

Gebruik van haven Maassluis wordt duurder

Zeeschepen die komend jaar de haven van Maassluis binnen willen varen moeten meer entreegeld betalen. Ook de binnenvaart moet meer geld neerleggen om van de havens gebruik te maken. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Galgebrug weer open voor verkeer

Na maandenlange werkzaamheden is vrijdagmiddag om 17.00 uur de Galgebrug weer opengesteld voor verkeer. De brug maakt deel uit van de Galgeweg (N467), een belangrijke en drukke verkeersader tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande. Ook de 's-Gravenzandseweg in Naaldwijk en de aansluiting met de Galgeweg zijn weer open.

Lees verder

Oude Dalton Mavo verkocht, snel duidelijkheid over sloop

Onderwijsgroep Lentiz heeft de locatie van de voormalige Dalton Mavo aan de Hendrik van Naaldwijkstraat in Naaldwijk verkocht. Dat laat een woordvoerster weten. De koopovereenkomst betreft zowel de gronden als het pand zelf. Wie de koper is, wil de school niet zeggen.

Lees verder

College ziet woningen in lege bedrijfspanden wel zitten

Burgemeester en wethouders van Maassluis zien mogelijkheden om langdurig leegstaande panden om te laten bouwen tot woningen. Verder zijn ook ontwikkelaars van voornamelijk Wilgenrijk en het Balkon bereid om woningbouwplannen te versnellen, zodat er op kortere termijn beter aan de vraag naar woningen kan worden voldaan. Dat schrijft het college in antwoord op schriftelijke vragen van de PvdA.

Lees verder

'Parkeerdruk bij gemeentekantoor zal afnemen'

Het college van B en W van Westland ligt niet wakker van de parkeerdruk rond het nieuwe gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk. Dat valt op te maken uit het antwoord van het college op vragen van Westland Verstandig. "Het betreft een nieuwe werksituatie die inregeltijd vergt en waar ervaring mee moet worden opgedaan", zo schrijft B en W.

Lees verder

Galgebrug eindelijk weer open

Na maandenlange werkzaamheden gaat vanmiddag om 17.00 uur de Galgebrug weer open. De brug ligt in de Galgeweg (N467), een belangrijke en drukke verkeersader tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande. De opening gaat zonder feestje gepaard.

Lees verder

Westland houdt proef met vuurwerkvrije zones

Het Westlandse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een proef te houden met vuurwerkvrije zones tijdens de aankomende jaarwisseling. De zones worden ingesteld rond alle speeltuinen en de gebieden bij kinderboerderijen en verpleeg- en verzorgingshuizen.

Lees verder

Nieuw event bij Maasdijk: Circus X

Fans van Heaven Outdoor kunnen zich opmaken voor een nieuw evenement. In de Oranjepolder van Hoek van Holland, op de grens met Maasdijk, organiseren de mannen achter Heaven een nieuw event: Circus X.

Lees verder

VNO-NCW: 'Snel beslissing over kruising Wippolderlaan'

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW Westland-Delfland wil dat er nog voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een besluit wordt genomen over de aanpak van de kruising van de Veilingroute met de Wippolderlaan. Daartoe dringt VNO-NCW aan in een brief aan Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Lees verder

Drie genomineerden voor Oud-Westland Prijs

De genomineerden voor de tweejaarlijkse Oud-Westland Prijs zijn bekend. Aart van den Berg (voor zijn 4-mei voorstelling 'Oorlogsdagboek van Jeane Zwinkels') Yvonne van Mil en Marcel Ijsselstijn (met de Atlas van het Westland) en Jan den Hoed (initiatiefnemer van de Westlandkaart).

Lees verder

Onderzoek naar combinatie WOS met De Leuningjes

Om het Poeldijkse zalencentrum De Leuningjes beter exploitabel te kunnen maken, wordt onderzocht of streekomroep WOS zijn intrek zou kunnen nemen in het complex aan de Julianastraat. Het zalencentrum en de WOS zouden goed gebruik kunnen maken van elkaars faciliteiten, zo vinden onder meer de gemeenteraadsfracties van GBW en LPF.

Lees verder

Gemeente Midden-Delfland in 2018 bereikbaar via WhatsApp

De gemeente Midden-Delfland is vanaf 2018 voor burgers bereikbaar via WhatsApp. Dat liet Hoofd Dienstverlening Dagmar Winkelhorst woensdagavond weten tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

Lees verder

Jumbo opent vestiging in Kwintsheul

De inwoners van Kwintsheul kunnen binnenkort weer boodschappen doen in hun dorp. Jumbo Koornneef opent medio mei in het nieuwe pand aan de Raaphorst de deuren. Er komt ook een geldautomaat in de supermarkt. Het lange wachten wordt daarmee beloond.

Lees verder

Fracties willen dat horeca en winkels toilet beschikbaar stellen

GemeenteBelang Westland wil dat er meer begrip komt bij winkels en horeca in Westland voor mensen met darm- en of blaasproblemen. Ze hopen dat ze hun toilet beschikbaar stellen voor deze mensen, wanneer ze nodig van de wc gebruik moeten maken.

Lees verder

Bowlingkampioen uit Maassluis wordt gehuldigd

Xander van Mazijk wordt, als het aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders ligt, gehuldigd. De 25-jarige inwoner van de stad werd maandag wereldkampioen bowlen in het Amerikaanse Las Vegas.

Lees verder

Vandalen vernielen tribunestoelen VV Maasdijk

Op het sportcomplex van VV Maasdijk aan de Lange Kruisweg in Maasdijk hebben vandalen dinsdagmorgen tribunestoeltjes vernield. Dat meldt het bestuur van de vereniging  op Facebook. "Maar liefst veertien stoeltjes zijn zeer waarschijnlijk met opzet gesloopt."

Lees verder

Dansende vrouwen en fietser gezocht in verband met dood Sofie (27) uit De Lier

De politie in Amsterdam zoekt twee dansende vrouwen en een fietser in verband met de dood van de 27-jarige Sofie Kerklaan, die opgroeide in De Lier. De gezochte personen zijn in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november gezien op het Jakartaterras. Daar werd rond 02.45 uur de zwaargewonde Sofie gevonden.

Lees verder

Omleidingen door werkzaamheden in Den Hoorn

Vanaf 11 december start groot onderhoud aan de Overgaagbrug in Den Hoorn. Vanwege de werkzaamheden krijgen busreizigers op de lijnen 32 en 37 van tot eind maart te maken met omleidingen. Daardoor moeten zij rekening houden met extra reistijd, zo meldt vervoerder Connexxion.

Lees verder

'Mogelijk eerst bouwen achter Johannahoeve'

Als de eigenaar van de Johannahoeve in Schipluiden in zijn woning wil blijven wonen, start de gemeente Midden-Delfland mogelijk eerst met bouwen op het achterliggende terrein. Dat liet wethouder Houtenbos dinsdagavond weten tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad, na vragen van de VVD-fractie.

Lees verder

Binnen twee weken duidelijkheid over super in Kwintsheul

Binnen twee weken wordt bekend welke supermarktformule zijn intrek gaat nemen in het leegstaande nieuwbouwpand in Kwintsheul. Dat heeft wethouder Duijvestijn van de gemeente Westland dinsdagavond aangekondigd. Hij deed dit tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad waarin de komst van een Jumbo foodmarkt in Naaldwijk (De Rentmeester) aan de orde was. 

Lees verder

Schaatsbaan in Poeldijk lijkt gered

Goed nieuws voor de schaatsliefhebber. Het leek erop dat het gedaan was met de schaatsbaan in Poeldijk, omdat op het hoekje aan het einde van het Poeldijksepad woningen worden gebouwd. Nu is er iets verderop een nieuwe locatie gevonden.

Lees verder

In Westland komen tien extra stembureaus

De gemeente Westland richt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart liefst tien extra stembureaus in. De locaties van deze stembureaus worden op een later moment bekendgemaakt. Er wordt tevens nog gezocht naar stembureauleden.

Lees verder

Positieve reacties voor opgeknapt fietspad in duinen

Tussen Kijkduin en Hoek van Holland wordt deze weken hard gewerkt aan het opknappen van de fietspaden in de duinen. Er komt een nieuwe asfaltlaag, de belijning wordt opnieuw gedaan en het straatmeubilair wordt vervangen. De eerste reacties op het werk zijn positief.

Lees verder

Marinus Dijkhuizen ontslagen bij SC Cambuur

Marinus Dijkhuizen is niet langer hoofdtrainer van SC Cambuur. Dit meldt de voetbalclub uit de eerste divisie op haar website. Tegenvallende resultaten  heeft Cambuur doen beslissen om de 's-Gravenzander te ontslaan. Hij was sinds dit seizoen trainer in Leeuwarden.

Lees verder

Hoekse ondernemersprijs naar Bandenservice Klaas van der Eijk

Bandenservice Klaas van der Eijk aan de Priel in Hoek van Holland mag zich 'ondernemer van het jaar' in het kustdorp noemen. Het bedrijf sleepte maandagavond in zalencentrum de Viersprong de hoofdprijs in de wacht tijdens het gala 'ondernemer van het jaar.'

Lees verder

NVU doet toch niet mee met verkiezingen in Westland

De politieke partij Nederlandse Volks-Unie (NVU) doet bij de volgende raadsverkiezingen in 2018 toch niet mee in Westland. Dat heeft Rick Pakvis desgevraagd laten weten. Hij zou de lijst gaan trekken, nadat vier jaar geleden zijn vrouw Debby Pakvis dat deed.

Lees verder

Glasvezeldiensten werken nog niet bij alle Caiway-klanten

Dinsdagochtend komen er nog steeds meldingen voorbij op de sociale media van Caiway-klanten die geen gebruik kunnen maken van de glasvezeldiensten van Caiway, zoals internet. Volgens de storingspagina van het Westlandse bedrijf zou de problematiek van maandagavond echter al verholpen moeten zijn.

Lees verder

Jan-Willem van den Beukel (CDA) verlaat gemeenteraad

Jan-Willem van den Beukel (52), CDA-raadslid in de gemeente Westland, stelt zich niet herkiesbaar bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Ik heb er goed over nagedacht, maar nu is toch ook voor mij het moment gekomen om even mijn bakens te verzetten", verklaart Van den Beukel. Hij is nu zestien jaar actief als raadslid.

Lees verder

Maassluizer wereldkampioen bowlen geworden

De 25-jarige Xander van Mazijk uit Maassluis is maandag wereldkampioen bowlen geworden in het Amerikaanse Las Vegas. Hij won in de finale van Hao Min Wu uit Taiwan en mag zich nu dus de mondiale nummer één noemen.

Lees verder

Storing bij glasvezeldiensten van Caiway

Als gevolg van een stroomstoring is er maandagavond in een groot gedeelte van het Westland niet mogelijk om gebruik te maken van de diensten op het glasvezelnetwerk van Caiway. De aanbieder van televisie, internet en telefonie zegt hard bezig te zijn de storing op te lossen.

Lees verder

RockArt neemt tijd voor verhuizing naar Den Haag

De verhuizing van Nationaal Popmuseum RockArt in Hoek van Holland naar 'popstad' Den Haag laat voorlopig op zich wachten. Het team van RockArt wil beschikbare locaties in Den Haag nauwkeurig afwegen, voordat überhaupt een knoop wordt doorgehakt.

Lees verder

Vreemde lucht uit bedrijfspand, politie houdt vrouw aan

Op bedrijventerrein Teylingen in 's-Gravenzande is maandagmiddag de omgeving van een bedrijfspand ontruimd. Het gaat om een leegstaand gebouw aan de Nobelstraat waaruit een vreemde, wat zure lucht kwam. Maandagochtend zou er zelfs een rookwolk uit het pand zijn gekomen, zo stellen omstanders.

Lees verder

Zes sollicitatiegesprekken na verlanglijstje in schoen

Sinterklaas lijkt Joop van Asten dit jaar goedgezind. De werkzoekende Wateringer deed vorige week een verlanglijstje in zijn schoen, waarin hij vraagt om een nieuwe baan als transportplanner. Hij zette dat vervolgens op  Facebook. Met effect: hij heeft deze week zes sollicitatiegesprekken. "De reacties zijn overweldigend."

Lees verder

Lierse Lianne (23) zit vast op Bali door spuwende vulkaan

Lianne Kleijn (23) uit De Lier en Carlijn de Hoop (26) uit Zoeterwoude zitten vast op het Indonesische eiland Bali, nu de vulkaan Agung as de lucht in spuwt. Dit weekend zou het tweetal na een vakantie van vier weken weer naar Nederland vliegen, maar vrijwel alle vluchten zijn door de vulkaan voorlopig geschrapt, zo vertellen ze aan de WOS.

Lees verder

Scouting De Lier genomineerd voor John Blankensteinprijs

Scouting De Lier is genomineerd voor de John Blankensteinprijs 2017. De Lierse scouts maken kans op de prijs vanwege hun deelname aan de Gay Pride in Amsterdam op 5 augustus. Ze wonnen toen de prijs voor de beste boodschap op de boot: 'iedereen is welkom bij scouting'. De prijs, een kunstwerk van Mickey Yang en een cheque van 2.500 euro, wordt op vrijdag 8 december uitgereikt in het COC Café Den Haag.

Lees verder

Streekhistorie: Duitsers komen stemmen op zee

Na het winnen van de Duitse verkiezingen in november 1932 werd Hitler op 30 januari 1933 door de rijkspresident, Paul von Hindenburg, benoemd tot rijkskanselier. Von Hindenburg was op dat moment 85 jaar en ziek en hij kwam op 2 augustus 1934 te overlijden.

Lees verder

Westland poot 1,1 miljoen bloembollen

De gemeente Westland heeft drie bermen voorzien van vele bloembollen. De bollen zijn geplant op de Secretaris Verhoeffweg in Naaldwijk, de Dijkweg in Honselersdijk en de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande.

Lees verder

Wiegman en Orie genomineerd voor titel 'coach van het jaar'

De bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbal, Sarina Wiegman uit Monster, staat op de shortlist van sportkoepel NOC*NSF voor de titel van 'coach van het jaar'. Ook de in Poeldijk wonende schaatscoach Jac Orie kan die titel winnen.

Lees verder

Maximale score voor Jutta Leerdam: vier keer wereldbekergoud

Met een zeer sterk gereden 1.500 meter heeft schaatsster Jutta Leerdam zondagmiddag in Inzell haar vierde gouden medaille bij de wereldbekerwedstrijden voor juniores behaald. De 18-jarige 's-Gravenzandse reed deze afstand als enige (en ook nog ruim) binnen de twee minuten.

Lees verder

'Blijf hier maar even staan'

Omdat er niet direct voldoende agenten ter plekke waren, heeft de politie zondagnacht in Naaldwijk twee mannen aan respectievelijk een lantaarnpaal en een verkeersbord vastgezet, in afwachting van versterking. De politie had een auto met vijf inzittenden klemgereden op de Verspycklaan.

Lees verder

Nachtelijke jacht op inbrekers in Wateringen

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Wateringen jacht gemaakt op inbrekers. Tijdens die klopjacht kregen de politie-eenheden op de grond ondersteuning van een hondenbrigade en van een politiehelikopter. Of er aanhoudingen zijn verricht, was zondagochtend vroeg nog niet bekend.

Lees verder

Vernieuwing VVD-fractie in Midden-Delfland zet door

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Midden-Delfland zal de vernieuwing van de VVD-fractie worden afgerond. Twee van de drie huidige raadsleden keren niet meer terug in de raad. De derde VVD'er - de vorige maand tot lijsttrekker gekozen Jacob van der Eijk - zit sinds juni dit jaar in de raad als opvolger van Gert-Jan van Dooremaal.

Lees verder

Honden speuren met de politie mee

De politie heeft zaterdagmiddag ongeveer 60 burgerhonden een halsband met politiepenning gegeven. Dat gebeurde op Politiebureau Westland. Er is een oproep gedaan via Facebook en 200 hondenbezitters stuurden een foto van hun viervoeter in. Het is de bedoeling dat de honden tijdens het uitlaten speuren naar inbrekers.

Lees verder

Kensington voor derde keer op 'Westland Kros'

De populaire Nederlandse rockband Kensington staat komend jaar voor de derde keer als hoofdact op De Westland Kros, de nieuwe naam van de Westlandse Cross. Het evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni. En dan voor de tweede keer op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk.

Lees verder

WestlandStek voor twee steunpilaren Lierse jeu-de-boulesclub

Aad Helmich uit De Lier en Ton Duijndam uit Den Hoorn hebben vrijdagavond een WestlandStek ontvangen. Zij werden met deze gemeentelijke onderscheiding verblijd door burgemeester Agnes van Ardenne. Beiden kregen de WestlandStek ter gelegenheid van hun afscheid als bestuurslid van Jeu de Boulevereniging 'De Boullier' uit De Lier. De club vierde vrijdagavond het zilveren jubileum.

Lees verder

Dode jubileumboom Maassluis stilletjes vervangen

De boom die de gemeente Maassluis eind 2014 heeft laten plaatsen ter herinnering aan de festiviteiten ter ere van het 400-jarige bestaan van de gemeente, heeft het niet gered. Inmiddels is het dode exemplaar stilletjes vervangen door een nieuwe boom.

Lees verder

Hoekse leerlingen ontwerpen 'ideale watertuin'

Leerlingen van de Hoekse basisschool De Driemaster in Hoek van Holland hebben in het kader van de First Lego League een 'ideale watertuin' ontworpen. Het gaat hier om een woonwijk zonder wateroverlast.

Lees verder

Naaldwijkse met stoma mocht nergens naar het toilet

Wat doe je als een stoma hebt, naar het toilet moet, maar dat nergens mag? Een aangrijpend blog over deze ervaring van Carlijn Willemstijn (37) uit Naaldwijk, die al sinds haar twintigste een stoma heeft, is deze week viral gegaan op Facebook. Haar verhaal is de afgelopen weken door tienduizenden mensen gelezen en gedeeld, schrijft mediapartner Omroep West. "De beschikking over een toilet is een eerste levensbehoefte", vindt Carlijn.

Lees verder

Tweede reeks Sinterklaasintochten

De Goedheiligman heeft het er maar druk mee. Vorige week bezocht hij al veel kernen in onze regio. Daar doet hij zaterdag een schepje bovenop, door in andere dorpen voet aan wal te zetten. Bekijk hieronder het overzicht!

Lees verder

In een klap 200 camera's extra voor politienetwerk

Het politienetwerk Camera in Beeld kan op 200 extra camera's rekenen. De provincie Zuid-Holland heeft ze aangemeld. De camera's hangen langs N-wegen en vaarwegen in Zuid-Holland.

Lees verder

Ondernemersprijs voor Tendenz Kappers

Tendenz Kappers uit Honselersdijk is uitgeroepen tot winnaar van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2017. De Honselse kapsalon werd verkozen boven de mededingers Smiemans Projecten uit Kwintsheul en De Winter Logistics uit Honselersdijk. De prijs werd uitgereikt tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van MKB Westland in de Oude Kerk in Naaldwijk.

Lees verder

'Geboortecentrum hard nodig in de Waterwegregio'

De verloskundigen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam willen snel een eigen geboortecentrum in de Waterwegregio. Ze zijn daarover in gesprek met onder meer het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft. Daarover schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

'Oude gemeentehuis Maasland wordt Dorpshuis met horeca'

Het oude gemeentehuis in Maasland moet worden ontwikkeld tot Dorpshuis en de Oude kerk, het Trefpunt en de oude Pastorie worden geschikt gemaakt voor multifunctioneel gebruik door verenigingen. Dat stelt het college van B en W in Midden-Delfland voor, na haalbaarheidsstudies voor het centrum van Maasland.

Lees verder

Burgemeester niet op de hoogte van politie-actie

Burgemeester Haan van Maassluis was er niet van op de hoogte dat vrijwilligers van de politie langs de huizen zijn gegaan om te inventariseren of ze over een camera beschikken. Hij baalt ervan, dat hij niet door de politie op de hoogte is gesteld. Dat blijkt uit de antwoorden op vragen van de Verenigde Senioren Partij (VSP).

Lees verder

Acht bomen verhuisd naar Havenstraat en Dijkweg

De acht leilindes die naast restaurant Bij5 in Naaldwijk stonden, zijn donderdag verkast naar de Havenstraat en de Dijkweg. Op de lege plekken worden in januari iepen geplant.

Lees verder

Veel animo voor proef met tiny houses in Naaldwijk

Binnen tien dagen nadat de gemeente Westland had bekendgemaakt dat er ruimte is voor drie zogeheten tiny houses hadden zich al 26 gegadigden aangemeld. De termijn om zich aan te melden, sluit op 1 december.

Lees verder

De Duckman zoekt een winkelpand

Ruimte gezocht voor een Disney-museum en stripwinkel. Pim Bunk uit Naaldwijk kan zijn enorme collectie strips en merchandise, van Disney en andere uitgevers, niet meer kwijt in zijn huis en garage, en dus zoekt hij een plek voor een echte winkel. Er staat veel leeg in Naaldwijk, maar dat is allemaal te duur.

Lees verder

Spullen gestolen van bedrijventerrein, daders mogelijk al langer actief

Twee nog onbekende mannen hebben maandagmiddag even voor 13.00 uur een aantal spullen weggehaald bij een feestverhuurbedrijf aan de Braillestraat in 's-Gravenzande. In verschillende reacties op Facebook wordt gesuggereerd dat het tweetal al langere tijd actief is op bedrijventerreinen in onze regio.

Lees verder

Museum bouwt café na voor tentoonstelling

Vrijwilligers in het Museum Maassluis zijn hard bezig met het klaarmaken van de tentoonstelling Het Maassluise Schippertje. Hiervoor wordt er een bar uit een café nagebouwd, compleet met een tap, Perzisch kleedje en oude huis-aan-huisbladen.

Lees verder

Veel onwetendheid over afsluiting Opstalweg

De afsluiting van het kruispunt bij de Galgeweg met Opstalweg in Naaldwijk is nog lang niet bij iedereen neergedaald. Een kwartiertje posten bij de Cool Company leert dat tientallen automobilisten en chauffeurs verkeerd rijden en moeten omkeren.

Lees verder

Zo komt de nieuwe Trambrug eruit te zien

De Trambrug in Schipluiden krijgt na de renovatie volgend jaar zijn oude groene kleur terug en er komt een fietsdek op te liggen, los van de metalen constructie. De in 1911 gebouwde brug verkeert in vervallen staat en moet daarom grondig worden aangepakt.

Lees verder

'Geen Letten, maar Haagse werklozen in tuinbouw!'

Als het aan de Haagse politieke partij Groep de Mos ligt, gaan er geen Letten en Moldaviërs aan de slag in de Westlandse tuinbouw, maar werklozen en bijstandscliënten uit Den Haag. De fractie heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. "Natuurlijk is niet iedereen geschikt voor deze baan, maar lang niet iedereen is toch ongeschikt?"

Lees verder

Korenmolen krijgt weer nieuwe wieken

Voor de derde keer in korte tijd krijgt de 's-Gravenzandse Korenmolen nieuwe wieken. Dit keer als preventieve maatregel. De bouten van dit type wieken kunnen namelijk losschieten. Bij tientallen molens in heel het land wordt dezelfde maatregel genomen.

Lees verder

'Vrachtverkeer zorgt voor overlast Jan Barendselaan'

Vrachtverkeer zorgt de laatste tijd geregeld voor overlast op de Jan Barendselaan in Poeldijk. Dat terwijl er toch echt een verbod voor vrachtverkeer geldt. LPF Westland heeft het Westlandse college van burgemeester en wethouders om opheldering gevraagd en wil weten hoe er een einde aan de problematiek kan worden gemaakt.

Lees verder

D66 bezorgd over bereikbaarheid Maassluis per openbaar vervoer

D66 Maassluis maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van en vanuit Maassluis met het openbaar vervoer. De fractie constateert dat tijdens spitsuren met grote regelmaat lange files ontstaan op de A20 en dat ook reizigers van het openbaar vervoer hiervan de dupe zijn, terwijl dit bijvoorbeeld niet het geval had geweest met de metro. Daarom stelt D66 schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Bedrijfsleven steekt miljoen in Horti Heroes, gemeente Westland een kwart

Het Westlandse bedrijfsleven steekt voorlopig een miljoen euro in Horti Heroes, B en W van Westland willen een opstartbijdrage van 253.000 euro verstrekken. Met deze financiële injecties zou het project vervolgens op eigen kracht verder moeten kunnen. Dit werd maandagavond naar voren gebracht tijdens een presentatie voor leden van de Westlandse gemeenteraad.

Lees verder

‘Hij is zo gek als een jekko!’ …als een wát?!

Hij gaat als een jekko, doet als een jekko, werkt als een jekko… Via de rubriek Hoe zit dat? kregen we de vraag binnen waar de uitdrukking vandaan komt en wat-ie eigenlijk betekent?

Lees verder

Tuinbouw zoekt personeel steeds verder weg

De tuinbouw moet steeds vaker personeel verder weg halen. Reden is dat er steeds minder Polen naar ons land komen. Daarom worden nu mensen uit bijvoorbeeld Moldavië en Letland benaderd om hier te gaan werken. Als dat niet lukt, ontstaat de komende jaren ‘een probleem’, zegt Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Glaskracht tegen mediapartner Omroep West. "Dan hebben we een tekort aan arbeidsmigranten", bevestigt directeur Frans van der Lugt van het grote uitzendbureau Westflex.

Lees verder

Locatie Wittebrug moet sociaal-maatschappelijke hart van Poeldijk worden

Als het aan het college van B en W van Westland ligt, dan wordt de plek waar nu de Wittebrug en de Bartholomeuskerk staan het sociaal-maatschappelijke hart van Poeldijk. Dat heeft de voorkeur boven het onderbrengen van alle organisatie in het bestaande gemeentelijke vastgoed.

Lees verder

Automobilist ziet sloot voor weg aan

Op de Parallelweg in 's-Gravenzande is maandagochtend een auto in het water terecht gekomen. Volgens politie Westland zag de bestuurder in het donker de sloot aan voor een weg. De automobilist kon ongedeerd uit zijn voertuig komen.

Lees verder

Zestien nieuwe bomen op Wilhelminaplein

De gemeente Westland laat vandaag zestien nieuwe iepen planten op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. De acht leilindes naast restaurant Bij5 verkassen donderdag naar de Havenstraat en de Dijkweg.

Lees verder

Streekhistorie: Canon van Maassluis

De Canon van Maassluis is op 16 november officieel gelanceerd door burgemeester Haan tijdens de Historische Avond van de Historische Vereniging Maassluis. Vrijwilligers van de Vereniging hebben er jarenlang aan gewerkt en presenteerden op deze avond het resultaat.

Lees verder

Veel nieuwe winkels op komst in winkelcentrum Koningshoek

De verbouwing en uitbreiding van winkelcentrum Koningshoek in Maassluis vorderen gestaag. Nadat in de afgelopen weken de vernieuwde HEMA, Aldi en Bloembinderij Niek Schaper de deuren openden in de grotendeels verbouwde vleugel aan de stadhuiszijde, gaat daar deze week ook kaas- en notenwinkel de Zuivelhoeve open.

Lees verder

Bestelbusje in brand in Naaldwijk

Aan de Esdoorn in Naaldwijk stond zondagavond rond 20.15 uur de voorkant van een bestelbusje in brand. De brandweer heeft de brand kunnen blussen voordat de hele auto in lichterlaaie zou staan.

Lees verder

Nieuwe arrestaties na bizarre klopjacht in Westland

De politie heeft zondagochtend twee nieuwe aanhoudingen verricht na een grootse klopjacht dit weekend in Westland. Zaterdagavond laat werden al twee mannen opgepakt. De vier verdachten zijn aangehouden na een inbraak in Monster.

Lees verder

Getuigenoproep na brandstichting in schoolgebouw Naaldwijk

Het onderzoek naar de brand zaterdagmiddag in het oude schoolgebouw in Naaldwijk is in volle gang. Om het onderzoek te versnellen, komt de politie graag in contact met getuigen. Volgens de politie is er waarschijnlijk sprake van brandstichting.

Lees verder

Tennis: Bencic verslaat Rus in Taipei

Arantxa Rus heeft de finale van het WTA-tennistoernooi in het Taiwanese Taipei verloren. In de partij tegen de Zwitserse Belinda Bencic werd de Monsterse verslagen met 7-6 en 6-1. Voor Rus was het de eerste keer dat zij in de finale stond van een WTA-toernooi.

Lees verder

Klopjacht op inbrekers van Monster naar Naaldwijk

De politie heeft zaterdagavond een klopjacht gehouden op vier jongens die aan het inbreken waren in een pand aan de Madeweg in Monster. De jongens vluchtten naar Naaldwijk. Zij werden, rijdend in een zwarte BMW, achtervolgd door een politiewagen. Bij de rotonde van de Zwartendijk met de Bosweg knalden zij tegen een boom.

Lees verder

Niet twee maar drie overvallers bij wethouder Evers

De politie is op zoek naar drie mannen die vrijdagavond de woning van wethouder Evers in Maassluis overvielen. De wethouder en zijn vrouw liepen allebei verwondingen op. Aanvankelijk waren twee binnendringers gemeld en leek alleen de echtgenote verwondingen te hebben opgelopen.

Lees verder

Rus bereikt in Taipei haar eerste WTA-finale

Tennisster Arantxa Rus heeft voor het eerst in haar carrière een finale van een WTA-toernooi bereikt. In de halve finale van het tennistoernooi in het Chinese Taipei versloeg Rus de Britse Naomi Broady.

Lees verder

Opstalweg krijgt fietssuggestiestroken in plaats van fietssluizen

De Opstalweg wordt tijdens de reconstructie voorzien van zogenoemde fietssuggestiestroken. Dat heeft de gemeente Westland besloten na gesprekken met omwonenden. De effecten van deze maatregel worden gedurende het komende jaar in de gaten gehouden en geëvalueerd.

Lees verder

Caiway krijgt Zweedse eigenaar

Kabelaanbieder Caiway komt vrijwel zeker in handen van de Zweedse investeerder EQT Infrastructure. Dat heeft het personeel vrijdagmorgen te horen gekregen. De deal wordt naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar afgerond.

Lees verder

Geen 'shop and go' in Prins Hendrikstraat

De Prins Hendrikstraat in het centrum van Naaldwijk krijgt geen 'shop and go-parkeerplaatsen'. Het college van B en W ziet er niets in. In de straat geldt nu een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2 uur. Dat wordt voor winkelen een redelijke parkeerduur gevonden.

Lees verder

Geldautomaten van Rabobank in Naaldwijk drie weken dicht

Slecht nieuws voor mensen die volop gebruik maken van cashgeld. De geldautomaten van de Rabobank op het Patijnenburg in Naaldwijk, bij de ingang van winkelcentrum De Tuinen, gaan rond de Sinterklaastijd drie weken dicht.

Lees verder

Westlands Kamerlid houdt eerste speech

VVD-Kamerlid Arne Weverling uit het Westland heeft donderdag zijn maidenspeech gehouden. Dat is de debuutrede van een nieuw lid van de Tweede Kamer. Zijn inbreng ging over het belang van digitale infrastructuur.

Lees verder

Waar en wanneer zet Sinterklaas voet aan wal?

Nog maar een nachtje slapen, en dan komt Sinterklaas weer aan in onze regio. Maar omdat de Goedheiligman lang niet overal tegelijk kan zijn, zijn de verschillende intochten over twee weekenden verspreid. Hieronder alle data!

Lees verder

Dave van der Meer opnieuw lijsttrekker LPF Westland

Dave van der Meer is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opnieuw lijsttrekker van LPF Westland. De Naaldwijker is unaniem gekozen tijdens de donderdag gehouden ledenvergadering van deze lokale partij. Van der Meer, sinds 1 januari 2011 fractievoorzitter van LPF Westland, was ook lijsttrekker bij de raadsverkiezingen in 2014.

Lees verder

Ophef over bouwplannen Johannahoeve Schipluiden

Ophef in de Midden-Delflandse politiek over de bijna honderd jaar oude boerderij Hoeve Johanna in Schipluiden. Coalitiepartijen CDA en OGP gingen dinsdagavond akkoord met het plan om de boerderij aan de Keenenburgweg op te kopen. Het pand moet ruimte maken voor starterswoningen. Volgens de oppositie is wethouder Houtenbos echter iets essentieels vergeten.

Lees verder

Lichaam vermiste Honselse (67) gevonden

Het lichaam van de vermiste 67-jarige vrouw uit Honselersdijk is donderdag rond het middaguur gevonden. Dat bevestigt de politie. Het is aangetroffen in het water bij de Johan van Oldebarneveldtstraat op slechts enkele honderden meters van haar woning. Na onderzoek sluit de politie een misdrijf uit.

Lees verder

Kwekers in de Kunst heeft nog niets gehoord van gemeente Westland

Cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst heeft nog geen gesprek gehad met wethouder Marga de Goeij van de gemeente Westland over het geruchtmakende subsidieprobleem. "Wij hebben tot op heden nog niets vernomen", zegt voorzitter Hans van den Broek donderdagochtend. De organisatie kan volgens de gemeenteraad fluiten naar de 100.000 euro subsidie die was toegezegd door voormalig burgemeester Sjaak van der Tak en aan de vooravond van diens afscheid werd gesteund door het college van B en W.

Lees verder

Dierenvoedselbank Maasdijk moet even op gang komen

De opstart van de dierenvoedselbank in Maasdijk komt langzaam op gang. Er zijn nog niet heel veel dieren aangemeld en er zijn ook nog te weinig voedselpakketten voor honden en katten. Dat meldt desgevraagd Geertje van Kranen van de organisatie 'het Knagertje', die ook de dierenvoedselbank in Den Haag onder haar hoede heeft.

Lees verder

Voormalige Lierse mogelijk om het leven gebracht in Amsterdam

Het gerucht dat in De Lier al enkele dagen rondgaat - dat een voormalige Lierse mogelijk van het leven is beroofd in Amsterdam - blijkt waar te zijn. Het gaat om de 27-jarige Sofie Kerklaan die in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond op straat werd gevonden.

Lees verder

Natuurbegraven Hoek van Holland: hoe nu verder?

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad verwierp dinsdagavond een motie van CDA, SP en Partij van de Dieren om af te zien van een natuurbegraafplaats in de Hoekse Bonnenpolder. Dit betekent echter niet dat het plan definitief doorgaat. Wethouder Eerdmans suggereerde om eerst een referendum te houden. Maar hoe gaat het nu verder?

Lees verder

Boze brief EenVandaag aan burgemeester Van Ardenne

Burgemeester Van Ardenne van Westland heeft een verslaggever en cameraman van het actualiteitenprogramma EenVandaag vorige week verboden opnames te maken tijdens een gemeenteraadsvergadering. De hoofdredactie van het programma is ontstemd over dit besluit en heeft de burgemeester een brief geschreven, die mede is ondertekend door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Lees verder

Familie van vermiste Marga van Vliet (67) radeloos, "je blijft maar wachten"

Er is nog geen enkel teken vernomen van de vermiste Marga van Vliet (67). Zaterdagavond verliet zij haar woning aan de Noorduynkade in Honselersdijk. Sindsdien is de vrouw spoorloos. Haar naaste familie verkeert in grote onzekerheid.

Lees verder

Weer vragen over parkeerproblemen bij gemeentehuis

In navolging van Westland Verstandig, heeft nu ook CDA Westland vragen gesteld over de parkeerproblematiek rondom het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk.

Lees verder

LPF: 'Brief kerkbestuur is verbazingwekkend en flauw'

De recente brief van de Bartholomeusparochie in Poeldijk kan op weinig sympathie bij politieke partij LPF Westland rekenen. Volgens het kerkbestuur worden de verbouwingsplannen van de kerk niet serieus genomen door de gemeenteraad.

Lees verder

Minder regels voor watersteigers

Het wordt voor inwoners van onze regio binnenkort makkelijker om een steiger of vlonder aan te leggen bij hun woning. Het hoogheemraadschap van Delfland gaat de regels hiervoor versoepelen. Daardoor is straks niet altijd meer een vergunning nodig.

Lees verder

Bouwvakker gewond in 's-Gravenzande

Tijdens de bouw van een nieuw bedrijfspand aan de Buijs Ballotstraat in 's-Gravenzande is dinsdagmorgen een man vast komen te zitten tussen enkele spijlen. Hij viel vervolgens naar beneden en raakte buiten bewustzijn.

Lees verder

Midden-Delfland eerste Bijzonder Provinciaal Landschap

Midden-Delfland mag zich het eerste gebied in Nederland met de status van Bijzonder Provinciaal Landschap noemen. De provincie Zuid-Holland heeft het gebied daarvoor aangewezen. De status geeft het belang aan van het open en groen houden van het gebied en het behouden van de waarden ervan.

Lees verder

Rob Zwaard lijsttrekker CDA Midden-Delfland

Huidig fractievoorzitter Rob Zwaard is tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van CDA Midden-Delfland. De Maaslander zit sinds 2014 in de gemeenteraad voor de christendemocraten en werd gekozen om de fractie te leiden na het opstappen van Kees van der Vaart in 2016.

Lees verder

Strijker trekt zich terug als PvdA-lijsttrekker

Linda Strijker is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen toch niet de lijsttrekker van PvdA Westland. Het raadslid heeft zich teruggetrokken. Zij vindt dat de visie van het bestuur niet overeenkomt met die van haar.

Lees verder

Gewijzigd plan De Rentmeester klaar voor Westlandse gemeenteraad

De Westlandse gemeenteraad moet zich opnieuw uitspreken over het bestemmingsplan De Rentmeester in Naaldwijk. Op onderdelen is het plan aangepast om te voldoen aan een uitspraak van de Raad van State in mei dit jaar. Die vernietigde het  raadsbesluit over het bestemmingsplan, onder meer omdat de behoefte aan een grote supermarkt niet goed was aangetoond en omdat er te veel onduidelijkheid was over het aantal parkeerplaatsen.

Lees verder

Vrouw in arm gestoken bij ruzie in Maassluis

Bij een ruzie tussen twee vrouwen op de Dunantdreef in Maassluis heeft een 17-jarig meisje de andere vrouw in haar arm gestoken. Het letsel viel mee, het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. De 17-jarige is door de politie aangehouden.

Lees verder

Zoekactie vermiste vrouw in Wollebrand levert niets op

De zoekactie naar de vermiste vrouw van 67 jaar in recreatiegebied de Wollebrand in Honselersdijk heeft maandagmiddag niets opgeleverd. Met ongeveer veertig man werd vanaf 16.00 uur gezocht naar de vrouw die sinds zaterdagavond wordt vermist, maar zij is niet aangetroffen.

Lees verder

Poeldijks parochiebestuur voelt zich niet serieus genomen

Het bestuur van de Bartholomeusparochie in Poeldijk vraagt zich af of zijn plannen met het kerkgebouw door B en W en de gemeenteraad van Westland wel serieus worden genomen. Op een brief van eind september met voorstellen is nog steeds geen reactie gekomen. En in de raadsvergadering van 12 oktober is over het aanbod het gebouw, kerkplein en een groot deel van de pastorietuin beschikbaar te stellen voor de gemeenschap is nauwelijks gesproken.

Lees verder

Oproep van politie: 'wie maakt leukste hondenfoto?'

Nu de dagen korter worden neemt het aantal woninginbraken toe. Omdat hondenbezitters regelmatig met hun viervoeter door de wijk lopen, weten zij als geen ander wat een afwijkende of verdachte situatie is. Om die reden start de politie een fotowedstrijd.

Lees verder

Streekhistorie: Boerderij Arendshoeve

In het jaar 2000 werd de boerderij, genaamd Arendshoeve, aan de Commandeurskade 46 aangewezen tot rijksmonument. De boerderij is jarenlang familiebezit geweest van de familie Van der Lely. De hoeve ligt vlak bij de Maaslandse Dam in de Commandeurspolder en heeft een oude geschiedenis. Op de kaart uit 1570 van Jan Jansz. Potter, gezworen landmeter van Delfland, is reeds op deze plaats een boerderij te zien. Het boerenbedrijf was toen in handen van een boer, genaamd Dirck Heijn. Op de kaart is een eenvoudige boerderij met hooiberg getekend.

Lees verder

Arckelweg tot eind november dicht

Een deel van de Arckelweg in Poeldijk is tot eind deze maand in beide richtingen afgesloten. Ter hoogte van de skatebaan wordt aan het fietspad gewerkt. Auto- en vrachtverkeer moet over de Lozerlaan omrijden.

Lees verder

Evides: Blijf water nog even koken

Het advies voor de bewoners van 20 woningen in de Zuidbuurt in Maassluis om het drinkwater drie minuten te koken blijft nog even van kracht. Evides heeft de afgelopen dagen veel watermonsters genomen en die op aanwezigheid van de E.colibacterie onderzocht. De tests hebben tot nu toe te weinig zekerheid opgeleverd, zo schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Onbemand jacht komt op onze kust af

In de stormachtige noordwestenwind koerst een onbemand, 12 meter lang zeiljacht op de Zuid-Hollandse kust af. De Kustwacht houdt het stuurloze vaartuig in de gaten. Het jacht is van een Canadees die zaterdagmiddag door reddingsdiensten van boord is gehaald. Pogingen om het beschadigde schip naar Hoek van Holland te slepen, werden op een gegeven ogenblik gestaakt.

Lees verder

NAM wil gasprobleem Molenslag 600 meter diep gaan oplossen

Er moet een boortoren aan te pas komen om het gasprobleem aan de Molenslag in Monster op te lossen. De NAM wil het zogeheten 'gaspad' op een diepte van circa 600 meter gaan afsluiten. Dit heeft het bedrijf aangekondigd in een brief aan omwonenden.

Lees verder

Spoor van vernielde autospiegels in Monster

In het centrum van Monster is zondagochtend een reeks van vernielde autospiegels aangetroffen, vrijwel zeker meer dan tien stuks. Vernielde spiegels werden in elk geval waargenomen in de Wilhelminastraat, Hortensiastraat, Acaciastraat, Larixlaan en Goudenregenstraat.

Lees verder

Vrouw met arm in gips vermist uit Honselersdijk

Uit de Noorduynkade in Honselersdijk wordt een 67-jarige vrouw vermist, die als bijzonder kenmerk een arm in het gips heeft. Dat heeft de politie zondagochtend via Burgernet gemeld. De blanke vrouw is 1.70 meter lang en heeft kort grijs haar. Bij haar vermissing droeg zij volgens familie een roestbruine jas, een donkere spijkerbroek en dameslaarzen.

Lees verder

Zaalhandbal dames: VELO wint derby van Westlandia

De handbalsters van VELO hebben de derby tegen Westlandia in winst omgezet en lopen weg van de onderste plaatsen. Verburch redde het niet evenals de reserves van Westlandia.

Lees verder

Scooterrijdster gewond na botsing

Op het kruispunt van de Oorberlaan en de Madepolderweg - op de grens tussen Den Haag en Monster - is zaterdagochtend een scooterrijdster in botsing gekomen met een auto. Hierbij is de scooterrijdster gewond geraakt en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees verder

WestlandStek voor twee vrijwilligers bij KMD

Twee jubilerende vrijwilligers bij de Wateringse voetbalclub KMD hebben vrijdagavond een WestlandStek ontvangen. Het zijn Herman van der Pol uit Wateringen en de in Rijswijk woonachtige Gerrit de Waard. De gemeentelijke onderscheiding werd aan hen uitgereikt door wethouder Bram Meijer.

Lees verder

Kookadvies in Zuidbuurt ook dit weekend actief

Ongeveer twintig adressen in de Zuidbuurt in Maassluis moeten ook dit weekend hun drinkwater ten minste drie minuten koken voor ze het kunnen drinken. Dat adviseert waterbedrijf Evides, omdat woensdag de E.colibacterie is aangetroffen in het leidingnet.

Lees verder

Grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen in Den Hoorn

In een loods aan de Vrij-Harnasch in Den Hoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Dat meldt de politie, die in het Midden-Delflandse dorp een inval deed. Het gaat om zo'n 600 kilo cocaïne, met een mogelijke straatwaarde van 16 miljoen euro. Er zijn drie verdachten aangehouden.

Lees verder

Medewerkers supermarkt Schipluiden spelen in eigen musical

De grootste kruidenier van Nederland heeft nu ook een eigen musical. Onder de naam 'Sores in de Super, een AH erlebnis', wordt er al een aantal maanden flink geoefend door medewerkers en oud-medewerkers van de Albert Heijn in Schipluiden. Op initiatief van Henk Haring (voormalig eigenaar van het filiaal in Schipluiden), René Buckers (nieuwe eigenaar) en een aantal ervaren musicalmakers is de eigen geschreven musical tot stand gekomen.

Lees verder

Rien van den Anker: 'Van der Tak zat te lang in Westland'

"Oud-burgemeester Sjaak van der Tak zat te lang in het Westland." Dat zegt columnist Rien van den Anker over de rel rond de subsidie die Van der Tak eigenhandig toekende aan culturele organisatie Kwekers in de Kunst. "Westland is doordesemd door de CDA-cultuur. Op een gegeven moment ga je dan denken dat jouw normen de normen van iedereen zijn", aldus de columnist.

Lees verder

Besluit over Wippolderlaan pas halverwege 2018

De gemeenteraden in Westland en Midden-Delfland zullen op z'n vroegst pas tegen de zomer van 2018 een besluit kunnen nemen over de voorgenomen aanpassingen aan de provinciale weg N211 (Wippolderlaan). Dat blijkt uit een brief van gedeputeerde Vermeulen aan de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De reden is het onderzoek om te kijken of een alternatief plan, opgesteld door bewoners uit de Zwethzone tussen Wateringen en Den Hoorn, kans van slagen heeft.

Lees verder

Evides spoelt leidingnet door vanwege bacterie

Waterbedrijf Evides gaat het waterleidingnet in Vlaardingen vanaf eind donderdagmiddag doorspoelen met een kleine hoeveelheid chloor, om zo de E. colibacterie in het drinkwater onschadelijk te maken. Ook inwoners in de Zuidbuurt in Maassluis, ongeveer twintig adressen, hebben sinds woensdag last van deze bacterie.

Lees verder

Schietpartij in Ter Heijde blijkt toch geen schietpartij

De onduidelijkheid rond de schietpartij in Ter Heijde is alleen maar groter geworden, nu er uit onderzoek blijkt dat er helemaal niet met een vuurwapen geschoten is. Een 51-jarige verdachte die zichzelf eerder op het politiebureau meldde, blijft verdachte, al is ook voor de politie lastig vast te stellen waarvan.

Lees verder

Realistische heterdaadoefening in Naaldwijk

Bewoners van een wijk in Naaldwijk kunnen maandag meedoen aan een heterdaadoefening. Via Burgernet wordt de actie aangekondigd. Hoe laat en waar precies blijft nog even geheim, om de oefening zo realistisch mogelijk te houden.

Lees verder

Vrijwilligers mogen gratis naar Rob en Emiel

De gemeente Maassluis wil alle vrijwilligers in de stad hartelijk bedanken voor hun inzet. Daarom zijn zij woensdagavond 29 november uitgenodigd voor de show van Rob en Emiel in Theater Koningshof.

Lees verder

Begroting Maassluis 2018-2021 unaniem aangenomen

De begroting van de gemeente Maassluis is woensdagavond unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Toch wilden partijen ook zelf nog wel wat toevoegen aan de begroting. In totaal zijn er 25 moties ingediend, waarvan er 22 zijn aangenomen door de raad. Een motie van de PvdA over verkeersveiligheid is aangehouden.

Lees verder

Volgend jaar einde aan hondenbelasting in Maassluis

De hondenbelasting in Maassluis wordt per aankomende jaarwisseling afgeschaft. Daartoe heeft de VVD woensdagavond een amendement ingediend dat is overgenomen door het college van burgemeester en wethouders. Het afschaffen kost om en nabij de 100.000 euro.

Lees verder

Van der Tak: 'Als burgemeester moet je soms vuile handen maken'

Een burgemeester "moet soms vuile handen maken". Maar, zegt Sjaak van der Tak: "Ik heb het echt niet op mijn eigen houtje gedaan." Bovendien waren zijn bedoelingen goed. "Ik heb altijd oprechte intenties gehad". Dat zegt de oud-burgemeester tegen mediapartner Omroep West.

Lees verder

Westlandse boa’s mogen weer bekeuren

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in de gemeente Westland zijn weer bevoegd om boetes uit te delen. Hun opsporingsbevoegdheid was per 1 augustus verlopen, maar inmiddels is een nieuw besluit vastgesteld. Dinsdagavond zijn de boa's opnieuw beëdigd door de politie.

Lees verder

Niet meer roken op speelplaatsen in Midden-Delfland

Roken op speelplaatsen in Midden-Delfland is binnenkort niet meer toegestaan. De fracties van VVD en PvdA riepen dinsdagavond hier in een motie toe op. Wethouder De Goede neemt het voorstel over in haar beleid.

Lees verder

Streekhistorie: Vliegtuig bij Ter Heijde in beslag genomen

Op 28 juli 1914 verklaarde Oostenrijk-Hongarije de oorlog aan Servië en enkele dagen later op 1 augustus 1914 Duitsland aan Rusland. Daarna volgden de oorlogsverklaringen van Duitsland aan Frankrijk, van Oostenrijk-Hongarije aan Rusland, van Servië en Groot-Brittannië aan Duitsland en van Frankrijk en Groot-Brittannië aan Oostenrijk-Hongarije. De Eerste Wereldoorlog (1914-1918) was toen een feit.

Lees verder

Kwekers in de Kunst met stomheid geslagen

"Onze mond valt hiervan open." Zo reageert penningmeester René Mendel namens Kwekers in de Kunst op het feit dat een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad geen subsidie meer wil geven aan de culturele instelling tegenover mediapartner Omroep West.

Lees verder

Glutenvrije Piet komt naar Maassluis

De glutenvrije Piet komt naar onze regio. De Piet met de groene muts strooit straks glutenvrije peper- en kruidnoten onder meer Maassluis en Vlaardingen. De nieuwe Piet komt speciaal voor kinderen met een glutenallergie met Sinterklaas mee. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Kwekers in de Kunst krijgt geen cent van Westland

De gemeenteraad van Westland is niet akkoord gegaan met een subsidie van 100.000 euro aan cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst. Het al verstrekte voorschot van 40.000 euro moet worden teruggevorderd. Alleen de PvdA vond dat dit niet kan, omdat het gaat om een bestuurlijke toezegging. Dit is de uitkomst van een extra raadsvergadering dinsdagmiddag.

Lees verder

Vrouw uit Maasland betrokken bij dodelijk ongeluk

Een 26-jarige vrouw uit Maasland is dinsdagochtend betrokken geraakt bij een dodelijk ongeluk op de Machiel Vrijenhoeklaan in Den Haag. De vrouw kwam omstreeks 08:40 uur met haar auto inbotsing met een 70-jarige fietsster. Toegesnelde hulpdiensten startten direct de reanimatie, maar dat bleek tevergeefs.

Lees verder

Oud WOS-presentator Winston Post seksueel geïntimideerd

Oud WOS-presentator Winston Post is betrokken geraakt bij seksuele intimidatie door filmmaker Job Gosschalk. Post moest van hem masturberen, zo heeft NOS op 3 opgetekend. Post weigerde dat te doen en brak de 'bijlessessie' af.

Lees verder

Mogelijk toch geen ton voor Kwekers in de Kunst

Een amendement van LPF Westland en GemeenteBelang Westland om de toegezegde 100.000 euro voor Kwekers in de Kunst van tafel te halen lijkt een meerderheid in de Westlandse gemeenteraad te genieten. Ook de fracties van Westland Verstandig en GroenLinks steunen het amendement.

Lees verder

Monsters zwembad komt met veiliger toegangssysteem

Zwembad De Boetzelaer heeft een nieuw pasjessysteem in werking gesteld, na ongeregeldheden in andere openbare baden in het land. Het team van het Monsterse zwembad stelt zich genoodzaakt te voelen om met een veiliger toegangssysteem te werken.

Lees verder

Geldkistje op bodem van Monstersche Sluis

Tijdens schoonmaakwerkzaamheden is op de bodem van de Monstersche Sluis een geldkistje gevonden met daarin nog muntstukken uit het gulden tijdperk. "Helaas zijn deze munten niets meer waard, maar wie weet welke schatten er nog meer uit de sluis komen," schrijft de Maassluise stichting op haar site.

Lees verder

Dierenvoedselbank voor het Westland in Maasdijk

Wie het financieel moeilijk heeft en ook in het bezit is van huisdieren, kan zich vanaf deze week inschrijven bij de Dierenvoedselbank Haaglanden. De hulporganisatie heeft een uitgiftepunt voor het Westland geopend aan de Kerkhoflaan 1 in Maasdijk. Eerder was er een vestiging in 's-Gravenzande.

Lees verder

Restaurant Aan de Zweth in de prijzen

Ook dit jaar valt restaurant Aan de Zweth in buurtschap De Zweth in Midden-Delfland in de prijzen. Volgens restaurantgids GaultMillau 2018 is medewerker Arnold Zwartkruis Wijn/spijs specialist van het Jaar.

Lees verder

Schip van het Jaar 2017 komt uit Maassluis

De Seagull-301, ontworpen en gebouwd door scheepsbouwer De Haas uit Maassluis en Ginton Naval Architects uit Haarlem, is maandagavond uitgeroepen tot Schip van het Jaar 2017. Dat gebeurde tijdens de twaalfde editie van het Maritime Awards Gala van de KNVTS (Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied) in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam.

Lees verder

Huidige raadsleden hoog op lijst VVD

De complete lijst van VVD Westland voor de gemeenteraadsverkiezingen is bekend. De eerste drie plaatsen worden bekleed door de huidige raadsleden Sander Zuyderwijk, Pieter Varekamp en Geraldine van der Knaap, plek vier is voor Peter Valstar. Wethouder Peter Ouwendijk is gekozen als lijstduwer.

Lees verder

Rotterdamse onderscheiding voor Eric Gudde

Maassluizer Eric Gudde heeft maandag bij zijn afscheid als algemeen directeur van voetbalclub Feyenoord de Rotterdamse onderscheiding ‘De Rotterdammert’ gekregen. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor Feyenoord, de stad Rotterdam en de Rotterdammers.

Lees verder

Toneelverenigingen uiterlijk mei in nieuwe accommodatie

De Naaldwijkse toneelverenigingen Rokagemto en De Plankeniers kunnen naar verwachting in april of mei volgend jaar in een nieuwe accommodatie trekken. Dat heeft wethouder Ouwendijk na vragen van WOS Media laten weten.

Lees verder

Bouw Bauhaus in Harnaschpolder niet vóór 2018

De bouw van de Duitse bouwmarkt Bauhaus in de Harnaschpolder in Den Hoorn begint zeer waarschijnlijk niet vóór 2018, meldt de ontwikkelaar aan WOS Media. Op een groot bord op de hoek van de Sionsdreef met de Harnaschdreef staat de komst van de bouwmarkt aangekondigd voor de tweede helft van 2017, maar bezwaren tegen de bouwvergunning zorgen voor vertraging.

Lees verder

Sem is de 12 miljoenste bezoeker van De Boetzelaer

Zwembad De Boetzelaer in Monster verwelkomde zondag de 12 miljoenste bezoeker. Rond 11.30 uur meldde Sem Alebregtse zich bij de kassa, waarmee de mijlpaal gehaald werd.

Lees verder

Rotonde bij café De Pet begin 2018 opgeleverd

De nieuwe rotonde in de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande, ter hoogte van het inmiddels gesloopte café De Pet, wordt eind maart / begin april 2018 opgeleverd. Dat zegt de gemeente Westland na vragen van Westland Verstandig.

Lees verder

Kindersurvival nu ook voor 15-jarigen

Recreatiegebied de Wollebrand in Honselersdijk is zaterdag 27 januari weer het decor van de Kidz for KidZ Survival. Opnieuw is er een goed doel aan gekoppeld en opnieuw staat het garant voor vieze kleren, maar nieuw dit jaar is dat ook 15-jarigen mogen meedoen.

Lees verder

WestlandStek dit weekend drie maal uitgereikt

Dit weekend zijn er drie WestlandStekken uitgereikt door wethouder Marga de Goeij. Zaterdag ging de onderscheiding naar Arja Bentvelzen-van Meekeren in De Lier, zondag kregen Toos van Dijk en Aad Bol in Naaldwijk de erespeld.

Lees verder

Drie gewonden bij vechtpartijen in Westland

Bij vechtpartijen in het Westland zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen gewond geraakt. De politie heeft een man aangehouden. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Auto flink beschadigd in Monster

Zondagochtend is in de Duyvenvoordestraat, nabij sportpark Polanen in Monster een flink beschadigd bestelbusje aangetroffen. Zowel de ruit aan de voor- als aan de achterkant is ingeslagen. Vlak naast de auto ligt een ijzeren paal, die normaal gesproken op een fietspad staat om aan te geven dat er geen auto's mogen rijden.

Lees verder

Valto wint opnieuw in finale Haagse Korfbaldagen

Het Lierse Valto heeft zaterdagavond de finale van de Haagse Korfbaldagen in de klassen 1-2-3 gewonnen. De Lierenaren wonnen deze finale voor de tweede keer op rij. Was het vorig jaar Futura dat het onderspit dolf, nu moest het Zoetermeerse Phoenix zich gewonnen geven. De eindstand was 25-22.

Lees verder

‘Niks mis met onze aardbeien’

"Onze aardbeien kunnen met een gerust hart worden gegeten." Zo reageren Jaco en Sandra Huysman van de Westlandse Aardbei op alarmerende berichtgeving zaterdag in landelijke media. 'Aardbeien zes keer giftiger dan ander fruit door ‘cocktaileffect', meldt dagblad Trouw en in navolging daarvan onder meer ook de NOS.

Lees verder

Hillenraad 100: Koppert Biological Systems aan de top

Koppert Biological Systems is vrijdagavond uitgeroepen tot de meest toonaangevende onderneming in de Nederlandse tuinbouwwereld, althans van de bedrijven met een omzet beneden de 500 miljoen euro.

Lees verder

Definitief extra raadsvergadering over 'onrechtmatig handelen' Van der Tak

De gemeenteraad van Westland komt dinsdag in een extra vergadering bijeen om de 'kwestie Van der Tak'. De oud-burgemeester raakte deze week in opspraak, omdat hij op eigen houtje 100.000 euro heeft toegezegd aan cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst.

Lees verder

Uitbreiding tenniscomplex LTC Naaldwijk uitgesteld

LTC Naaldwijk moet langer wachten op uitbreiding van haar tenniscomplex. Dit is donderdag bekendgemaakt tijdens een extra algemene ledenvergadering. Als gevolg van het uitstellen van de werkzaamheden heeft Henk Salome zijn voorzitterschap bij de Naaldwijkse tennisvereniging neergelegd.

Lees verder

Kinderafdelingen blijven tot zeker 2019 in Schiedam

De afdeling geboortezorg en klinische kindergeneeskunde van Franciscus Vlietland verhuist toch niet voor 2019 naar het Rotterdamse Franciscus Gasthuis. Dat is afgesproken tijdens overleg tussen vertegenwoordigers van het ziekenhuis, huisartsen en verloskundigen uit de regio en de gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Nissewaard.

Lees verder

LPF en WV willen maandag al debat over Van der Tak

De fracties van LPF Westland en Westland Verstandig hebben burgemeester Van Ardenne vrijdag gevraagd om voor komende maandag een extra raadsvergadering uit te schrijven. Ze willen dan een debat over de toezeggingen die voormalig burgemeester Van der Tak eigenstandig heeft gedaan aan de cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst en de betaling van 40.000 euro die hij vlak voor zijn vertrek liet doen.

Lees verder

GBW: In 'Tuin van der Lely' minder sociale huurwoningen

GemeenteBelang Westland ziet graag dat er in de Wateringse nieuwbouwlocatie ‘Tuin van der Lely’ in plaats van sociale huurwoningen meer 'middendure' huurwoningen en betaalbare koopwoningen worden gebouwd. Het college van B en W wordt gevraagd het woningbouwprogramma daarop aan te passen, nu er waarschijnlijk pas na 2020 gebouwd kan worden.

Lees verder

Geestweg laatste week voor Kerst afgesneden

De Geestweg in Naaldwijk is in de laatste week voor Kerst alleen vanaf de Secretaris Verhoeffweg per auto bereikbaar. Het gevaarlijke kruispunt met de Opstalweg wordt namelijk aangepakt. Voor fietsers blijft het kruispunt wel open.

Lees verder

Heijenaar (51) meldt zich bij politie na schietpartij

Naar aanleiding van een schietpartij in de Piet Heinstraat in Ter Heijde, meldde zich donderdagmiddag een 51-jarige man uit Ter Heijde op het politiebureau. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lees verder

Westland gaat experimenteren met Tiny Houses

De gemeente Westland maakt ruimte voor de komst van drie zogeheten Tiny Houses aan de rand van Naaldwijk. Daarmee wil de gemeente uitvinden of er interesse is voor de woonvorm, waarbij men bewust op kleinere voet wil leven in een zelfvoorzienende woning.

Lees verder

Politie zoekt getuigen van straatroof in Maassluis

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof aan de Lijsterlaan in Maassluis. Dat blijkt uit een melding van Burgernet, die donderdagmiddag is uitgegaan. De straatroof is woensdagmiddag rond 17.30 uur gepleegd ter hoogte van huisnummer 158.

Lees verder

'Onderste steen moet boven in kwestie Van der Tak'

De Westlandse gemeenteraad wil de onderste steen boven in de kwestie rond oud-burgemeester Sjaak van der Tak. Die heeft eind september, vlak voor zijn afscheid, zonder overleg 40.000 euro overgemaakt naar de culturele organisatie Kwekers in de Kunst.

Lees verder

Onrust door schietpartij in Ter Heijde

Nabij een woning aan de Piet Heinstraat in Ter Heijde heeft donderdag aan het einde van de ochtend een schietpartij plaatsgevonden. Er zijn vele politiewagens naar het kustdorp gegaan en de omgeving is een tijd lang afgezet.

Lees verder

Van Ardenne ziet Westland als stad

Als het aan waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne ligt, spreken Westlanders voortaan over 'hun stad Westland'. Dat zegt ze in de WOS-talkshow Dit was oktober, die vanaf vrijdagavond wordt uitgezonden op WOS TV.

Lees verder

RET start proef met pinnen in de bus

Op diverse buslijnen van vervoersmaatschappij RET is het sinds 1 november mogelijk om te betalen met je pinpas. Het gaat in eerste instantie om een test van drie maanden. Uiteindelijk moet het in 2019 mogelijk zijn om op alle bussen van de RET 'cashless' te betalen.

Lees verder

Opnieuw bezorgdheid omtrent locatie oude Dalton Mavo

Er zijn opnieuw zorgen rondom de locatie van de oude Dalton Mavo aan de Hendrik van Naaldwijkstraat in Naaldwijk. Begin vorig jaar leek het starten van woningbouw in zicht te zijn, maar de projectontwikkelaar die er toen mee bezig was, heeft inmiddels afgehaakt. Reden voor de VVD-fractie in de Westlandse gemeenteraad om vragen in te dienen bij het college van B en W.

Lees verder

Kwekers in de Kunst rekent gewoon op 100.000 euro

De voorzitter van cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst, Hans van den Broek, gaat er nog gewoon vanuit dat zijn organisatie de toegezegde 100.000 euro van de gemeente Westland krijgt. Dat laat hij desgevraagd weten aan de WOS. Woensdag is commotie ontstaan in de Westlandse politiek nadat bekend was geworden dat oud burgemeester Sjaak van der Tak een ton zou hebben toegezegd aan Kwekers in de Kunst.

Lees verder

PvdA verontwaardigd over antwoord Houtenbos

PvdA Midden-Delfland is zeer verontwaardigd over de houding van wethouder Piet Houtenbos tijdens een commissievergadering dinsdagavond. De partij stelt dat de wethouder heeft geweigerd om informatie te delen met de raad en eist voor donderdag 12.00 uur alsnog antwoord op de gestelde vraag.

Lees verder

Werkzaamheden Molenslag begonnen

De werkzaamheden om het mogelijke gaslek te dichten bij Molenslag in Monster zijn woensdagmorgen begonnen. Er wordt een gat gegraven dat de afdichting van de voormalige boorput moet blootleggen.

Lees verder

Van der Tak: "Niet op eigen houtje gedaan: B en W-besluit"

Sjaak van der Tak ontkent, dat hij op eigen houtje geld heeft gegeven aan cultuurinstelling Kwekers in de Kunst. De voormalig burgemeester van Westland zegt dit woensdagochtend in een reactie op een brief van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne.

Lees verder

Tractoren botsen op elkaar in Maassluis

Op de Mozartlaan in Maassluis zijn woensdagochtend twee tractoren met aanhanger op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond 8.30 uur. Een van de tractoren is zwaar beschadigd. Of er gewonden zijn gevallen is nog niet duidelijk.

Lees verder

Honderden kerstmannen trekken door Naaldwijk

Als de organisatie voldoende inschrijvingen ontvangt, rennen of wandelen op zaterdag 16 december honderden kerstmannen door het centrum van Naaldwijk. Deze eerste Santarun Westland is een idee van de Rotaryclubs Westland en Westland Polanen.

Lees verder

Van der Tak in het nauw: op eigen houtje subsidie verleend

Vlak voor zijn afscheid als burgemeester van Westland heeft Sjaak van der Tak op eigen gezag een financiële toezegging gedaan aan cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst. Hij beloofde een bedrag van 100.000 euro en liet vervolgens als voorschot 40.000 euro overmaken. "Een onrechtmatige betaling", zo staat in een dinsdagavond uitgegeven verklaring van het college van B en W.

Lees verder

Rust lijkt wedergekeerd bij zwembad Dol-fijn in Maassluis

De rust bij zwembad Dol-fijn in Maassluis lijkt weer terug na een paar rumoerige dagen, waarbij dreigementen hebben geleid tot beveiliging van het zwembad. Dat blijkt uit de beantwoording op vragen van de ChristenUnie tijdens het actualiteitenhalfuurtje in de gemeenteraad door burgemeester Haan.

Lees verder

Forse vlammen nabij De Vlieten in De Lier

Forse vlammen dinsdagavond rond 20.00 uur nabij basisschool De Vlieten aan de Sportlaan in De Lier. Bouw en sloopafval vatte vlam, maar waardoor is vooralsnog onbekend. De hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen om de brand te blussen en de schade te beperken.

Lees verder

Maassluis onderzoekt mogelijkheden voor een meerdaags festival

Het Maassluise college van burgemeester en wethouders gaat onderzoeken of er een meerdaags festival kan worden georganiseerd in de stad. Daartoe wordt gesproken met de organisator van Waterwegpop. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van het CDA.

Lees verder

Nieuwe lampenkappen voor binnenstad Maassluis

De binnenstad van Maassluis wordt niet langer ontsierd door lantaarnpalen met niet bijpassende lampenkappen. De al in de zomer bestelde armaturen hadden eigenlijk al voor de start van stadsfeest De Furieade geplaatst moeten worden, maar het betrokken bedrijf kon de kappen niet op tijd leveren.

Lees verder

Paarden slaan op hol na inhaalactie in Schipluiden

Paarden die een wagen voorttrokken op de Gaagweg in Schipluiden zijn dinsdagochtend op hol geslagen, met twee gewonde vrouwen als gevolg. De dames zaten in de wagen toen een vrachtauto een inhaalmanoeuvre uitvoerde. De paarden raakten ervan in paniek en renden 100 meter in galop door.

Lees verder

Italiaans restaurant Fratelli in pand Mokka Naaldwijk

Goed nieuws voor liefhebbers van pizza, pasta en ander lekkers uit de Italiaanse keuken. Binnenkort opent Fratelli een Italiaans restaurant op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Fratelli gaat in het huidige pand van Mokka zitten. De naastgelegen bar van Enjoy komt er ook bij.

Lees verder

Ruit van woning in Ter Heijde ingegooid

De ruit van de benedenverdieping van een woning aan de Arie Tukstraat in Ter Heijde is in de nacht van maandag op dinsdag ingegooid.  Dat gebeurde rond 02.15 uur. Onduidelijk is door wie en waarom. De bewoonster is erg geschrokken.

Lees verder

Politie-inval bij bedrijfspand in 's-Gravenzande

In een bedrijfspand aan de Noordlandseweg in 's-Gravenzande heeft dinsdagochtend een politie-inval plaatsgevonden. Op de locatie zijn er zo'n achthonderd hennepplantjes aangetroffen in twee silo's. Ook zijn er in totaal drieduizend stekjes gevonden.

Lees verder

De Goeij en Duijvestijn gaan afzwaaien

De huidige Westlandse CDA-wethouders Marga de Goeij en Theo Duijvestijn hebben maandagavond aangekondigd na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer beschikbaar te zijn voor die functie. Zij deden dit tijdens de ledenvergadering waarop de nieuwe lijsttrekker is verkozen.

Lees verder

Gesprekken over walking football bij Westlandse clubs

Samenwerkingsverband OldStars is met alle Westlandse voetbalclubs in overleg over de invoering van 'walking football', lopend voetbal voor ouderen. "Er is veel enthousiasme en de eerste lijntjes zijn gelegd", zegt Johan Annema van OldStars walking football.

Lees verder

Veilingroute deels afgesloten door modder op wegdek

De Veilingroute in de richting van Wateringen is maandagmiddag deels afgesloten geweest voor verkeer, nadat een kiepwagen zijn lading met modder verloren is. Hulpdiensten hebben het wegdek schoongemaakt, zodat het verkeer weer zo snel mogelijk van de weg gebruik kon maken.

Lees verder

Aanrijding op de Westlandseweg in Maassluis

Een persoon die bij de rotonde op de Westlandseweg met de Mozartlaan in Maassluis overstak, is maandagmiddag aangereden door een auto. Ook de automobilist zelf is daarbij gewond geraakt, omdat deze vanwege de schrik nog eens tegen een paal aangereden is.

Lees verder

Gouden tip over gestolen quad blijft uit

Hij kan de 500 euro tipgeld in zijn zak houden, al had hij het liever anders gezien. Kevin Ammerlaan uit Maasland loofde het bedrag uit voor de gouden tip, die zou leiden naar zijn gestolen quad. Maar er kwamen welgeteld nul tips binnen. "Het is balen, maar helaas." 

Lees verder

Wie heeft de mooiste poes?

Kattenliefhebbers konden afgelopen weekend hun hart ophalen in Rijswijk. In de Broodfabriek vond een van de grootste en belangrijkste kattenwedstrijden ter wereld plaats. Onder de 1.500 kattenliefhebbers was ook Francisca Steenks uit Naaldwijk.

Lees verder

Tien bekeuringen bij 'groene' controle

Tijdens een controle van de groene natuurwetgeving zijn afgelopen weekend tien processen-verbaal uitgeschreven. De controle vond plaats in het duingebied vanaf Kijkduin tot en met Hoek van Holland, alsmede in het Staelduinse Bos, de Oranjeplas, het Kraaijenest en de Wollebrand.

Lees verder

Streekhistorie: Langzame Reformatie in Naaldwijk

Op 31 oktober van dit jaar is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op deur van de slotkapel in Wittenberg spijkerde. Binnen tien jaar kozen grote delen van Duitsland voor het protestantisme. In Nederland liep de verandering in het kerkelijk leven anders en langzamer.

Lees verder

KNRM-man in hart en nieren neemt na 25 jaar afscheid

Met een groots opgezette receptie nam Jan van der Sar na 25 jaar afscheid van de KNRM in Hoek van Holland. Hij begon al in 1985 als opstapper van de boot Koningin Juliana. In 1991 fuseerden de verschillende regionale reddingmaatschappijen tot KNRM.

Lees verder

Bazaar in Poeldijk goed voor recordbedrag: 34.254 euro

De jaarlijkse bazaar in het Hervormd kerkelijk centrum aan de Fonteinstraat in Poeldijk heeft afgelopen weekend een recordbedrag opgeleverd. Door gulle gevers en bezoekers werd 34.254,16 euro bijeen gebracht.

Lees verder

Nachtelijke zwemmers halen 6.772 euro op

De jaarlijkse Wintertijd Challenge in Westland en Rijswijk was afgelopen weekend goed voor 6.772 euro. In vier zwembaden van Optisport is door ruim honderd deelnemers gesport voor kinderen met een spierziekte.

Lees verder

Sterke daling aantal werkloze jongeren in Westland

In de gemeente Westland is de werkloosheid onder jongeren in de leeftijd tot 27 jaar in de afgelopen ruim anderhalf jaar fors gedaald. Telde Westland in januari 2016 nog 509 werkloze jongeren, is hun aantal met bijna driekwart afgenomen tot 130 in augustus van dit jaar.

Lees verder

Kandidatenlijst GroenLinks Maassluis bekend

Raoul Kleijwegt is zaterdag unaniem verkozen tot lijsttrekker van GroenLinks Maassluis voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Het programma kon nog niet definitief worden vastgesteld; dat volgt na verwerking van enkele wijzigingen waartoe dit weekeinde is besloten.

Lees verder

Westland Infra stelt: Onze gasmeters zijn veilig

Regionaal netbeheerder Westland Infra gaat zogeheten slimme gasmeters die in de periode van juni-augustus vorig jaar zijn geïnstalleerd zo snel mogelijk vervangen. Het bedrijf garandeert de veiligheid van deze apparaten, maar wil de eventuele onrust wegnemen naar aanleiding van een tv-uitzending waarin werd gesteld dat er landelijk 40.000 niet-deugdelijke meters zijn geïnstalleerd.

Lees verder

Zwinkels blijft enige kandidaat lijsttrekkerschap CDA Westland

Raadslid Karin Zwinkels is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap  van CDA Westland voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zwinkels is kortgeleden door het bestuur voorgedragen. Tot vrijdagavond konden leden met eventuele andere kandidaten op de proppen komen, maar van die mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Lees verder

Code geel: Harde wind in de nacht van zaterdag op zondag

Het gaat flink hard waaien in de nacht van zaterdag op zondag. Het KNMI geeft dan ook aan dat in die nacht code geel van kracht is. Zeker ook in onze regio kunnen windstoten tussen de 75 en 90 kilometer per uur voorkomen.

Lees verder

Westlanders bakken 2.300 pannenkoeken voor het Westerhonk

Zo'n 2.300 pannenkoeken werden er vrijdagavond gebakken voor de ongeveer 500 bewoners en begeleiders van het Westerhonk in Monster. Het was voor de vijfde keer dat dit 'bakfeest' werd gehouden als verrassing voor de verstandelijk en lichamelijk beperkte bewoners van dit Westlandse zorgpark.

Lees verder

Naaldwijkse OK Plant maakt kans op Tuinbouw Ondernemersprijs

OK Plant in Naaldwijk is een van de drie finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018. De andere twee kanshebbers zijn Royal Lemkes in Bleiswijk en De Lepelaar in Sint Maarten.

Lees verder

Ruim 200 matches op Beursvloer

De zevende editie van Beursvloer Westland heeft donderdagavond 209 matches tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties opgeleverd. Aan het netwerkevenement, dat in het Rabobankkantoor in De Lier werd gehouden, deden 75 bedrijven en organisaties mee.

Lees verder

GBW: Snel uitspraak college over detailhandel op Dorpskade nodig

GemeenteBelang Westland wil dat het college van B en W zich uitspreekt over de komst van detailhandel aan de Dorpskade in Wateringen. Weliswaar is het huidige provinciale beleid dat reguliere detailhandel alleen in de centra van dorpen kan komen, maar GBW zegt te hebben vernomen dat de provincie dat beleid wat wil verruimen. Maar ook als dat niet zo is, wil GBW snel een uitspraak van het college.

Lees verder

Bewonerscommissie blij met plannen seniorencomplex

Bewonerscommissie De Vliet is aangenaam verrast door de plannen van woningcorporatie Maasdelta. Volgens een eerder plan zouden slechts 40 van de 110 appartementen van seniorencomplex De Vliet in Maassluis teruggebouwd worden op een locatie in de buurt. Dat aantal is nu verhoogd tot maximaal 66. In 2019 start de bouw, de oplevering staat gepland voor begin 2020.

Lees verder

Start Hoekse Lijn in februari wordt krap

Het gaat er om spannen of het wel gaat lukken om de Hoekse Lijn per februari in gebruik te nemen. Vooralsnog gaat het projectbureau daar wel vanuit, "maar het wordt wel krap", zo stelt een woordvoerder. Geruchten dat de exploitatie van de lijn pas in juni kan starten, verwijst hij naar het rijk der fabelen. Maar dat de officiële start van de metroverbinding eerder eind dan begin februari wordt, is wel zeker.

Lees verder

Pleidooien voor vuurwerkvrije zones in Westland

Meerdere fracties in de Westlandse gemeenteraad zijn voorstander van invoering van vuurwerkvrije zones in de gemeente. Dat kwam donderdagavond naar voren in een commissievergadering waarin onder meer het beleid rondom de jaarwisseling op de agenda stond. Waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne gaat de mogelijkheden voor zulke zones onderzoeken.

Lees verder

Revalideren in de duinen bij Reinier de Graafziekenhuis

Zwak ziek en misselijk en toch fietsen of lopen door de duinen? Of de alpen, of een of andere wereldstad? Het kan allemaal dankzij een vernuftig apparaat in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Daarover schrijft onze mediapartner Omroep West.

Lees verder

Fietsster ernstig gewond in 's-Gravenzande

Op de kruising in de 's-Gravenzandse Oudelandstraat ter hoogte van de apotheek is donderdagmiddag een fietsende vrouw gewond geraakt door een botsing met een auto. De vrouw is door ambulancebroeders in een vacuümmatras gelegd en vervolgens met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.


Lees verder

Dijkwegbrug alsnog voorzien van veiliger leuning

De nieuwe brug in de Dijkweg in Naaldwijk is alsnog van een verkeersveiliger leuning voorzien. Daar zag het begin dit jaar niet naar uit, want destijds liet het college van B en W in antwoord op vragen van de VVD weten, dat de toenmalige uitvoering aan de geldende normen voldeed.

Lees verder

Fiets gestolen, nu in Polen, krijg ik hem nog terug?

Is er nog een kans dat je je gestolen fiets terug krijgt nu er een bende fietsendieven is opgerold? Die vraag is actueel voor mensen die het afgelopen half jaar hun fiets zijn kwijtgeraakt in onder meer Westland, waar de bende actief was. Het antwoord is niet leuk: de kans is uitermate klein, schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

D66: 'Wees er snel bij voor gratis draadloos internet'

D66 Maassluis wil nu toch echt wel eens weten of het Maassluise college van burgemeester en wethouders het ziet zitten om een subsidie aan te vragen voor het aanleggen van een gratis te gebruiken draadloos internetnetwerk voor bijvoorbeeld de binnenstad van Maassluis. Volgens de democraten moet Maassluis er snel bij zijn omdat eind dit jaar begin volgend jaar de pot van in totaal 120 miljoen euro wordt verdeeld.

Lees verder

Nieuwbouw Wateringen-noord laat nog jaren op zich wachten

Het zal nog jaren duren voordat de eerste paal geslagen wordt van het nieuwbouwproject Wateringen-noord. Die nieuwbouwwijk is gesitueerd tussen de Poeldijkseweg, Ambachtsweg en Erasmusweg, ook wel bekend als 'Tuin van der Lely'.

Lees verder

NAM onderzoekt opkomend aardgas op voormalige locatie Molenslag

Op de voormalige winningslocatie van de NAM op het terrein bij de Molenslag in Monster komt, in zeer kleine hoeveelheden, aardgas uit de diepe ondergrond naar boven. De gemeten hoeveelheden vormen geen risico voor de omgeving, aldus de NAM, die wel tot een grondig onderzoek heeft besloten. Voor de omwonenden is er komende vrijdagavond een inloopbijeenkomst in De Noviteit.

Lees verder

Niet 40 maar 66 vervangende appartementen voor De Vliet

Niet 40, maar maximaal 66 appartementen gaat het nieuwe seniorencomplex De Vliet in Maassluis tellen. Dat is woensdag aan de bewoners van de het huidige complex bekendgemaakt in een bijeenkomst in de Immanuëlkerk. Ook is er plek voor een ontmoetingsruimte op de eerste verdieping voor de bewoners van het nieuwe gebouw.

Lees verder

Wiegman geridderd in de Orde van Oranje Nassau

De coach van het Nederlands vrouwenvoetbal, Sarina Wiegman uit Monster, is samen met bijna alle Oranjeleeuwinnen woensdag geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Alleen de Naaldwijkse Mandy van den Berg ontbrak bij het officiële moment in het Catshuis in Den Haag.

Lees verder

In Westland actieve fietsendievenbende opgerold

De politie heeft woensdag een Poolse fietsendievenbende opgerold die ook in Westland actief was. Op verschillende plekken in het land deden agenten invallen in loodsen waar fietsen werden opgeslagen. Bij een loods in Den Haag zijn twee mannen aangehouden. In Schiedam werden ook enkele mannen opgepakt. Verder is een busje met gestolen fietsen in beslag genomen.

Lees verder

Zwembad beveiligd na Twitterbericht van Geert Wilders

Zwembad Dol-fijn heeft beveiliging ingehuurd na dreigementen die volgden op het Twitterbericht van Geert Wilders waarin de politicus stelde dat het Maassluise zwembad 'sharia-zwemmen' zou aanbieden. Het bleek te gaan om een aankondiging op de website, die met name was gericht op allochtone vrouwen die willen leren zwemmen.

Lees verder

PvdA: 'Oorzaak vissterfte moet achterhaald worden'

Voor PvdA Maassluis zou het onbestaanbaar zijn als de oorzaak van de vissterfte in de Zuidvliet van eerder deze maand niet meer achterhaald zou worden. Duizenden vissen zijn begin oktober door zuurstoftekort dood gegaan, maar wat het zuurstofarme water heeft veroorzaakt, is tot op de dag van vandaag niet duidelijk.

Lees verder

5.000 aardgasloze nieuwbouwwoningen erbij in Westland

In de gemeente Westland worden de komende jaren circa 5.000 aardgasloze woningen gebouwd. De gemeente Westland, gebiedsontwikkelaar BPD en ontwikkelbedrijven OBWZ en ONW hebben dinsdag handtekeningen onder de intentieverklaring gezet.

Lees verder

Ambitieus project: 'drie vliegen in één klap' rondom Opstalweg

De gemeente Westland wil vanaf 22 november een krachttoer gaan uithalen op en rondom de Opstalweg in Naaldwijk. In een periode van vier weken moet het CO2-netwerk van Ocap voltooid worden, moet deze weg over de gehele linie verkeersveiliger gemaakt worden en moet ook de gevaarlijke kruising met de Geestweg onderhanden genomen worden.

Lees verder

Maassluis zet vol in op aanpak probleemjeugd

Er staat een hoop te gebeuren in Maassluis op het gebied van probleemjongeren en er is ook al een hoop met ze gedaan in de afgelopen maanden. De nieuwste wapenfeiten tegen overlast zijn een buurtregisseur en de komst van een nieuw werkleer-traject. Dat bleek dinsdagavond tijdens een informatieavond van de gemeenteraad.

Lees verder

Thema Varend Corso 2018: Helemaal Hollands

Het thema van het Varend Corso van volgend jaar is 'Helemaal Hollands'. Dat is dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de schippersbijeenkomst. De route van het typisch Westlandse evenement blijft gelijk aan die van de afgelopen jaren, met een Rijnmonddag, Westlanddag en een Delflanddag.

Lees verder

Oud en Nieuw feest in De Lier keert weer terug

Goed nieuws voor partygangers in het Westland. Tijdens de jaarwisseling kun je weer terecht in de sporthal in De Lier. Op 1 januari 2018 om 00.30 uur begint daar 'NYE Back In Town'. DJ Trobi uit De Lier, Ricardo Castano & Ruben MC en DJ Bombastic uit Naaldwijk draaien dan ook.

Lees verder

Presentatie over De Rentmeester maand uitgesteld

De raadsinformatieavond over het project De Rentmeester in Naaldwijk, die morgen (woensdag) zou worden gehouden, gaat niet door. Aanvankelijk werd gemikt op behandeling van het gewijzigde bestemmingsplan in november, maar dat is niet haalbaar gebleken.

Lees verder

Nog voor 2018 duidelijkheid over N468

Nog voor het einde van het jaar moet er wat de gemeente Midden-Delfland betreft duidelijkheid zijn over wat er met de provinciale weg N468 moet gaan gebeuren. De provincie wil van de weg tussen Maasland en Schipluiden af, maar de gemeente ziet op tegen de hoge onderhoudskosten van de weg bij een overname. Toch gloort er hoop, de gemeente ziet namelijk een nieuwe oplossingsmogelijkheid, waarbij boeren een belangrijke rol spelen.

Lees verder

'Wielrenner niet schuldig aan dood 80-jarige fietser'

Een 21-jarige wielrenner uit Delft is niet schuldig geacht aan de dood van een 80-jarige fietser vorig jaar in Maasland. De twee kwamen vorig jaar juli in botsing op het pad langs de Trekkade. De rechter oordeelt vandaag dat niet duidelijk is, waar het ongeluk precies gebeurde en of de verdachte voldoende rechts reed.

Lees verder

Zwarte Piet in het Westland blijft zo zwart als roet

Wie rond Sinterklaastijd een gekleurde Piet wil zien, zal naar de grote stad moeten gaan of de televisie moeten aanzetten. In bijna alle dorpskernen in de regio is Zwarte Piet 'zo zwart als roet'. Alleen in Maassluis zijn dit jaar roetveegpieten aanwezig.

Lees verder

95-jarige al zeventig jaar lid van Lyra

Een bijzondere gebeurtenis bij voetbalvereniging Lyra in De Lier, daar is maandagavond de 95-jarige Jan van der Plas gehuldigd omdat hij maar liefst zeventig jaar lid is van Lyra. Hij heeft jaren in het bestuur gezeten en nog steeds is hij regelmatig in de bestuurskamer te vinden.

Lees verder

Wilders: 'In Maassluis kun je sharia-zwemmen'

PVV-voorman Geert Wilders heeft een bericht op Twitter verzonden waarin hij stelt dat je kunt sharia-zwemmen in zwembad Dol-fijn in Maassluis. In het zwembad zijn enige tijd zwemlessen aangeboden voor allochtone vrouwen, maar inmiddels is dat uitgebreid tot alle vrouwen, zo laat ook de directeur van Dol-fijn op Twitter weten.

Lees verder

Sarina Wiegman uitgeroepen tot beste coach vrouwenvoetbal

Sarina Wiegman is maandag door de wereldvoetbalbond Fifa uitgeroepen tot de beste coach in het vrouwenvoetbal. Zij versloeg de tevens genomineerde Deen Nils Nielsen en de Franse coach Gérard Precheur. De Monsterse Wiegman werd dit jaar met de Oranjevrouwen Europees Kampioen.

Lees verder

Uitvoering Kindpakket Westland per 1 januari naar Stichting Leergeld

De uitvoering van de Kindpakket-regeling van de gemeente Westland wordt per 1 januari a.s. daadwerkelijk overgedragen aan de Stichting Leergeld Westland. Deze door vrijwilligers opgerichte stichting zal kantoor gaan houden bij Vitis Welzijn. Dit is maandagavond naar voren gekomen in een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad.

Lees verder

Tekort aan AED's in Zuid-Holland, maar niet in Midden-Delfland

Waar er in de provincie Zuid-Holland een tekort aan automatische externe defibrillatoren (AED's) is, zijn er juist genoeg in Midden-Delfland te vinden. In tegenstelling tot sommige andere gemeenten in de provincie, zijn de apparaten er dan ook vrijwel altijd beschikbaar voor een reanimatie.

Lees verder

Ook in De Lier drie vrachtwagens opengebroken

Niet alleen in Schipluiden, maar ook in De Lier zijn zondagmiddag drie vrachtwagens opengebroken. De wagens van Fa. P. Boers & Zn stonden geparkeerd op een terrein aan de Leehove, naast bouwmarkt Karwei.

Lees verder

PvdA wil verkeersveiligheid in Burgemeesterswijk vergroten

Kan de verkeersveiligheid in de Maassluise Burgemeesterswijk worden vergroot en kan er wat worden gedaan aan de afwatering bij het Schelvisvangerhof? Dat wil de PvdA van het college van burgemeester en wethouders weten. Daarom hebben de sociaaldemocraten schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder

WV: Overlast vrachtwagens in Hoflaan aanpakken

Westland Verstandig wil dat de gemeente maatregelen neemt tegen de overlast door vrachtwagens in de Hoflaan in 's-Gravenzande. Deze rijden naar en van het nieuwe winkelcentrum en zijn volgens de fractie niet zelden erg lang en zwaar. Bovendien zouden ze zich niet houden aan de maximum toegestane snelheid van 30 km/u.

Lees verder

PvdA wil garanties voor sociale huur in gemeentekantoor

De PvdA-fractie in de Westlandse gemeenteraad wil de garantie dat er voor langere tijd sociale huurwoningen komen in het voormalige Wateringse gemeentekantoor aan de Dorpskade. Eerder deze maand werd bekend dat de gemeente het kantoor wil verkopen aan de Haagse ontwikkelcombinatie New Lake 19.

Lees verder

Automobilist vliegt bouwhekken in

Een automobilist is maandagochtend gecrasht in bouwhekken aan de Van Lennepstraat in 's-Gravenzande. Volgens getuigen stond de man aan de overkant geparkeerd. Bij het achteruit rijden raakte hij onwel, drukte daarbij op het gaspedaal en reed hard achteruit de hekken in.

Lees verder

MiddenInn sluit de deuren

Restaurant MiddenInn bij busstation Maasland Viaduct gaat eind deze maand noodgedwongen dicht. Volgens de eigenaar zijn er onoplosbare geschillen met de huisbaas. Per zondag 29 oktober is het na zes jaar over en uit met de zaak.

Lees verder

Van Ardenne opent historische markt

Komende zaterdag is de jaarlijkse historische markt in de Hofboerderij in Wateringen. De organisatie heeft waarnemend-burgemeester Agnes van Ardenne weten te strikken om de markt officieel te openen.

Lees verder

Inbraken in vrachtwagencabines

In zeker drie vrachtwagencabines in Schipluiden is zondag ingebroken. De vrachtwagens staan geparkeerd op het terrein aan de Dorppolderweg, naast de begraafplaats. Uit een cabine is een tankpas gestolen.

Lees verder

Droogrekken vol hennep in Maassluis

In een woning aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis is vrijdagmiddag een hennepdrogerij ontdekt. Dat meldt Handhaving Maassluis op Facebook. De gemaakte kosten worden mogelijk verhaald op de dader.

Lees verder

Wie wint de vrijwilligersprijs van Midden-Delfland?

Het is weer mogelijk om de vrijwilliger van het jaar in Midden-Delfland voor te dragen. In Midden-Delfland moet dat iemand van tussen de 18 en 25 jaar zijn. Vorig jaar won Vincent Bentvelsen de vrijwilligersprijs.

Lees verder

Kansloze bomen in 's-Gravenzandse laan worden gekapt

Voor de 32 overgebleven bomen aan de Albert Schweitzerlaan in 's Gravenzande is een kapvergunning aangevraagd, zo meldt de gemeente Westland. De bomen zijn ziek en verkeren in een slechte conditie. De ondergrond in de middenberm blijkt de boosdoener te zijn.

Lees verder

Hulpdiensten rukken uit naar oude gemeentehuis

Door een misverstand is zaterdag rond het middaguur een grote groep hulpdiensten uitgerukt naar het oude gemeentehuis in Naaldwijk. Daar vinden sloopwerkzaamheden plaats. De slopers dachten dat het gas afgesloten was en raakten bewust de gasleiding met als gevolg een sissend geluid en paniek.

Lees verder

Pand Nederland3 wordt heropend

Jongerencentrum Oikos en poppodium Nederland3 zijn na maanden van verbouwing klaar. Het pand aan de Lange Spruit in Wateringen wordt op 28 oktober feestelijk heropend. Ze nodigen bezoekers uit om daarbij aanwezig te zijn en om 21.00 uur wordt het lint doorgeknipt.

Lees verder

Onderzoek naar schadelijkheid onkruid

Het is voor tuinders een doorn in het oog. Onkruid aan de andere kant van de sloot. Tuinders zijn bang dat zaden of beestjes in de kas terecht komen.

Lees verder

"Dodelijk ongeluk door gevaarlijk fietspad in Maasland"

Dinsdag krijgt een 21-jarige wielrenner uit Delft van de rechter te horen of hij schuldig is aan de dood van een 80-jarige fietser uit Maasland. De twee kwamen met elkaar in botsing op een fietspad in Maasland. Buurtbewoners zeggen tegen mediapartner Omroep West dat vooral het fietspad schuldig is.

Lees verder

Familie bedankt alerte motoragent

De mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag uit een brandende woning in Kwintsheul zijn gehaald, maken het goed. Zij hebben nu tijdelijk ergens anders onderdak. Terwijl op bovenverdieping het vuur om zich heen sloeg, lagen de bewoners lagen beneden diep in slaap; totdat er een politieman passeerde...

Lees verder

Westland: Meer coördinatie bij integratie statushouders

De gemeente gaat ervoor zorgen dat de hulp bij integratie van statushouders al vanaf het begin beter wordt gecoördineerd. Ook wil de gemeente dat buurtbewoners meer betrokken worden wanneer statushouders in hun straat gehuisvest worden. Dit staat in een memo van de wethouders De Goeij en Rijneveen die vrijdag naar de commissie Maatschappelijke Omgeving (MO) is gestuurd.

Lees verder

Lucas Vos vertrekt bij Royal FloraHolland

Lucas Vos vertrekt na vier jaar als topman van Royal FloraHolland. De raad van commissarissen is voornemens om  de huidige financiële topman Steven van Schilfgaarde per 1 januari 2018 te benoemen tot chief executive officer. Dit heeft het bedrijf vrijdag meegedeeld.

Lees verder

Muziekvereniging uit Wateringen is klaar met de kou

Muziekvereniging De Phoenix in Wateringen wil niet nog een winter in de kou zitten tijdens het oefenen. Al twee winters krijgen ze het niet warmer dan 18 graden in hun oefenruimte in de gymzaal van sociaal cultureel centrum De Vang.

Lees verder

Een rijbaan Opstalweg langer dicht

De gedeeltelijke afsluiting van de Opstalweg in Naaldwijk duurt ruim een week langer. Aanvankelijk zou de weg afgelopen woensdag in beide richtingen open zijn, maar het werk loopt uit tot maandag 30 oktober.

Lees verder

Motoragent ontdekt brandend huis in Kwintsheul

Een flinke woningbrand afgelopen nacht aan de Berestein in Kwintsheul. Een surveillerende motoragent ontdekte het vuur iets voor 02.00 uur en waarschuwde met zijn sirene de twee bewoners. Zij hebben ongedeerd de woning kunnen verlaten.

Lees verder

Gesprongen waterleiding in centrum 's-Gravenzande

Een gesprongen waterleiding zorgt donderdag aan het begin van de avond voor overlast in het centrum van 's-Gravenzande. Op de hoek van de Pompe van Meerdervoorstraat met het Graaf Florisplein stroomt het water over de weg. Hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen om het verkeer om te leiden.

Lees verder

Verlengde Veilingroute in maart 2018 open

Vanaf 15 maart volgend jaar moet je vanaf het Vlietpolderplein via de verlengde Veilingroute naar Wateringen kunnen rijden. Dat werd donderdagmiddag bekend tijdens de start van boorwerkzaamheden voor het verleggen van kabels van Westland Infra nabij de Wollebrand.

Lees verder

Maaslandse markt wil niet naar Huis te Veldelaan

Al zeven jaar staat de markt van Maasland op een tijdelijke plaats. Op de plek waar de marktlieden hiervoor hebben gestaan is een dagverblijf gekomen. Nu wil het Midden-Delflandse college van burgemeester en wethouders dat de markt verhuist naar de Huis te Veldelaan. Maar dat zien de marktkooplui niet zitten.

Lees verder

Boorlocatie Trias Westland krijgt vorm

De ene na de andere vrachtwagen komt binnen op het terrein aan de Lange Broekweg in Naaldwijk waar de boortoren van Trias Westland moet verrijzen. De voorbereidingen voor het aardwarmteproject, waarbij geboord moet worden naar uiteindelijk 4 kilometer diepte, zijn in volle gang.

Lees verder

Bertens gestrand in kwartfinale

Tennisster Kiki Bertens is er donderdag niet in geslaagd om de halve finales te bereiken van het WTA-toernooi van Luxemburg. De Wateringse was niet opgewassen tegen de Duitse Carina Witthöft. Ze werd verslagen met: 1-6, 2-6.

Lees verder

Inklimmende Albanezen komen verkeerd uit

Na melding van een vrachtwagenchauffeur zijn donderdagochtend in Honselersdijk twee Albanezen aangehouden voor vernieling en illegaal verblijf in Nederland. Zij hadden zich vermoedelijk de toegang tot de trailer van de vrachtauto verschaft via het dakzeil, welke vervolgens werd dicht geplakt met tape. De Albanezen hoopten met hun actie betere leefomstandigheden in Engeland te vinden.

Lees verder

Wederom testen op de Hoekse Lijn

Een metrovoertuig van de RET rijdt in de komende week wederom testritjes tussen de stations Maassluis Steendijkpolder en Hoek van Holland Haven. Ditmaal wordt er op hogere snelheid getest. Na deze test wordt er verder gewerkt aan de stations.

Lees verder

Molen 's-Gravenzande krijgt mogelijk nog dit jaar nieuwe wieken

De 's-Gravenzandse Korenmolen krijgt mogelijk nog voor de jaarwisseling nieuwe wieken. Reden is een kwetsbaarheid in de constructie die er ook elders in het land toe heeft geleid, dat tientallen molens uit preventief oogpunt niet meer mochten draaien. Het is voor de tweede keer in enkele jaren tijd, dat de molen aan de Naaldwijkseweg van nieuwe wieken wordt voorzien.

Lees verder

Bertens door naar kwartfinales in Luxemburg

Tennisster Kiki Bertens is doorgedrongen tot de kwartfinales van het WTA-toernooi in Luxemburg. De Wateringse stond tegenover de Duitse Andrea Petkovic en had de eerste set gewonnen met 6-2. In tweede set gaf Petkovic op bij de stand van 2-1.

Lees verder

Gemeente weigert vergunning huisvesting arbeidsmigranten aan Madeweg

Het kantoor annex bedrijfsgebouw aan de Madeweg 27A in Monster mag niet worden benut voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Westland heeft besloten de door amarylliskwekerij Knoppert-Apollo aangevraagde vergunning te weigeren. Er is woensdag verwarring over een dergelijke vergunning ontstaan, omdat in de gemeentelijke publicatie van deze week staat afgedrukt dat de vergunning wél verleend is.

Lees verder

Trailer vliegt in brand op A4

Op de A4 ter hoogte van Schipluiden is woensdagochtend een trailer in brand gevlogen. De laadwagen met grofvuil werd snel losgekoppeld van de cabine. De brandweer heeft veel moeite met het blussen van de brand.

Lees verder

19 graden vandaag, en Westland stuurt strooiploegen op pad

Het belooft weer een mooie dag te worden met 19 graden, geen regen en weinig wind. Toch stuurt de gemeente Westland vanavond strooiploegen op pad. Dat klinkt heel vreemd, maar is het niet.

Lees verder

Kapster uit Maassluis wint weer grote prijs

Opnieuw heeft kapster Juliette den Ouden uit Maassluis een grote prijs gewonnen. Zondag won ze de derde prijs tijdens de AIPP AWARD. Dat is een grote kapperswedstrijd in Londen, waaraan 732 deelnemers uit 42 landen mee deden.

Lees verder

Nieuwe functie gemeentesecretaris Westland nu politieke kwestie

Oppositiepartijen LPF en Westland Verstandig zijn direct in het geweer gekomen na kennisname van een brief van de ondernemingsraad (OR) van de gemeente Westland. De OR heeft een serieus probleem met het college van B en W over een nieuwe functie voor de huidige gemeentesecretaris, Maarten van Beek.

Lees verder

Dominee De Haan inspecteert torenhaan

De torenhaan van de Vredekerk in De Lier is aan een sopje toe. Niemand minder dan dominee Geke - hoe kan het ook anders - de Haan mocht maandag de hoogwerker in om de torenhaan op 36 meter hoogte te inspecteren.

Lees verder

Oude tramstation Naaldwijk gerenoveerd en bijna weer open

Het oude tramstation van Naaldwijk gaat binnenkort open voor belangstellenden. Het monumentale, 110 jaar oude gebouwtje is helemaal gerenoveerd. Er zijn kantoren in gemaakt waar enkele bedrijfjes in zitten en de voormalige wachtruimte is omgetoverd tot een werkplek voor ZZP-ers, inclusief Wi-Fi en koffie.

Lees verder

Tweede stripboek Jan Booister naar de drukker

De inmiddels in Rotterdam wonende Maassluizer Jan Booister is klaar met zijn tweede stripboek waarin Maassluis en Rotterdam het decor vormen. Na Jeutje Torpedo's ligt nu O.M.D.D.I.H.T.V. bij de drukker. De titel is de afkorting van Om Met De Deur In Huis Te Vallen. "Dat komt omdat we leven in een tijd van afkortingen," aldus de tekenaar.

Lees verder

Verslaggever getuige van ontdekking verstekelingen

De marechaussee in Hoek van Holland heeft dinsdagochtend drie Albanese verstekelingen opgepakt. Een verslaggever van mediapartner RTV Rijnmond was bij toeval getuige van de aanhouding: de drie werden ontdekt terwijl de microfoon openstond.

Lees verder

Bijzondere foto's van gedimde zon

Al de hele dag is boven de regio een waterige oranjerode zon te zien. Dat heeft alles te maken met Saharazand in de lucht en bosbranden in Spanje en Portugal. Het lijkt alsof er sluierbewolking hangt, maar er is vrijwel geen bewolking vandaag.

Lees verder

Van beamers tot koelkasten: inboedel gemeente Westland krijgt tweede leven

Beamers, stoelen, tafels, koelkasten, magnetrons en televisies. De variëteit aan inboedel die de gemeente Westland wegdoet is haast onmetelijk. De kijkdagen in de verschillende gemeentekantoren zijn daarom erg populair.

Lees verder

Zo moet het nieuwe Marktplein eruit komen te zien

Ruimte voor terrasjes, een ouderwets lijkende bestrating en verlichting, met in het midden van het plein de grote dorpspomp. Dat zijn in grote lijnen de plannen voor de herinrichting van het Marktplein in 's-Gravenzande. De gemeente heeft die plannen laten visualiseren door middel van een filmpje.

Lees verder

Van der Maarel opnieuw lijsttrekker VSP Maassluis

Jan van der Maarel is wederom de lijsttrekker voor de Verenigde Senioren Partij Maassluis. Van der Maarel is nu de fractieleider van de vier man tellende fractie. Eerder maakte de partij ook deel uit van de coalitie, maar na het vertrek van hun wethouder, stapte de VSP eruit.

Lees verder

Vraagtekens blijven rondom vissterfte in Maassluis

Het zal mogelijk voor altijd gissen blijven naar de ware reden(en) van de massale vissterfte die zich afgelopen week in Maassluis heeft voorgedaan. Die conclusie kan worden getrokken uit een verklaring die het hoogheemraadschap van Delfland maandagavond heeft uitgegeven.

Lees verder

Twee keer brons voor skister Noa Blok

Skitalent Noa Blok uit De Lier heeft afgelopen weekeinde deelgenomen aan de eerste zogeheten Fis-wedstrijd van het nieuwe Europese seizoen, die werd gehouden in het Limburgse Landgraaf. Blok (17) slaagde er op beide dagen in om het brons te veroveren.

Lees verder

Aanleg fietspad Zwethzone start nog deze maand

Nog deze maand moet er worden begonnen met het aanleggen van het fietspad door de Zwethzone in de Groenveldse polder op de grens van De Lier en Schipluiden. En ook met de bijbehorende brug moet nog dit jaar een begin worden gemaakt. Dat laat de gemeente Midden-Delfland desgevraagd weten.

Lees verder

Sloopkogel in gemeentehuis Naaldwijk

De gemeente Westland laat er geen gras over groeien. Nog geen maand na de officiele ingebruikname van de nieuwe gemeentehuizen ligt een deel van het gemeentekantoor in Naaldwijk al tegen de vlakte.

Lees verder

Nog steeds geen duidelijkheid over oorzaak vissensterfte

Het is nog steeds niet duidelijk wat vorige week de vissensterfte in de Maassluise Zuidvliet veroorzaakt heeft. Het Hoogheemraadschap van Delfland liet vorige week nog weten dat er hoogstwaarschijnlijk wel een link is met het vervuilde bluswater dat in slootjes in Maasland terecht is gekomen, na een brand in een schuur aan de Kwakelweg, maar kan daar nog geen uitsluitsel over geven.

Lees verder

Reddingsbrigade: 'Zwemmen in zee is geen goed idee'

Het is maandag een prachtige nazomerdag, maar zwemmen in zee is geen goed idee. Dat benadrukt de 's-Gravenzandse Reddingsbrigade. Zeker omdat er op de stranden nu geen toezicht is en ook de watertemperatuur niet al te hoog is.

Lees verder

Bedreiger burgemeester Rodenburg stapt naar Hoge Raad

De bedreiger van burgemeester Rodenburg en wethouder De Goede van Midden-Delfland, Jan van V., stapt naar de Hoge Raad om zijn veroordeling aan te vechten. Van V. is zonder succes in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak die de rechtbank eerder deed. De bedreiger is veroordeeld tot een celstraf van twaalf weken, waarvan tien voorwaardelijk.

Lees verder

Playstations en games gestolen bij Excelsior Maassluis

Voetbalvereniging Excelsior Maassluis heeft afgelopen nacht bezoek gehad van het inbrekersgilde. De dader of daders gingen zeer gericht te werk: ze hadden het voorzien op de twee Playstations en bijbehorende games.

Lees verder

Streekhistorie: De Bloemenveiling(en) in het Westland

In het Westlands Museum is nu een tijdelijke tentoonstelling te zien over de geschiedenis van de Westlandse tuinbouwveilingen. In het kader van deze tentoonstelling dit uitgebreide verhaal over de Westlandse bloemenveilingen.

Lees verder

11.000 euro boete voor rijden zonder tachograaf

Een transportbedrijf moet 11.000 euro boete betalen voor het rijden zonder verplichte tachograaf. De twee inzittenden uit Wit Rusland werden op de A20 bij Maasdijk aan de kant gezet. Bovendien reden de twee zonder geldige chauffeurskaart.

Lees verder

Klant bouwmarkt aangereden tijdens inladen

Een klant die bij een bouwmarkt in Wateringen zijn aankopen aan het inladen was, is aangereden als gevolg van een botsing tussen twee auto's. De verwondingen waren zodanig dat het slachtoffer per ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd.

Lees verder

Westlands raadslid Leo Geubbels overleden

Het Westlandse gemeenteraadslid Leo Geubbels (62), die al geruime tijd ziek was, is zondagochtend in zijn slaap overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Lees verder

Opnieuw dag voor Westlandse (aspirant-)koorzangers

Iedereen die houdt van zingen in een koor of daarmee kennis wil maken is van harte welkom bij de vierde editie van de Dag van de Koorzanger die op zaterdag 4 november wordt gehouden. Deze dag, georganiseerd door de Westlandse Korenfederatie in samenwerking met Westland Cultuurweb, bestaat uit diverse workshops en afsluitend is er een gezamenlijk miniconcert.

Lees verder

Schaatsster Jutta Leerdam wint IJsselcup

De Westlandse schaatsster Jutta Leerdam is zaterdagavond in Deventer winnares van de IJsselcup geworden. Het betreft een wedstrijd die twee afstanden omvat: de 500 meter en de 1.500 meter.

Lees verder

Brand in woning Hoek van Holland

Aan de Dokter Kniplaan in de Hoekse nieuwbouwwijk l'Avenue heeft zaterdagavond rond 19.15 uur een woning in brand gestaan. In iets meer dan een half uur heeft de brandweer het vuur geblust. De brand is begonnen in de meterkast. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Interimdirecteur Marcel ’t Sas vertrekt bij Koningshof

Interimdirecteur Marcel ’t Sas vertrekt eind dit jaar bij Theater Koningshof. Volgens hem wordt het tijd om het stokje over te dragen. "Er staat nu een geweldig team en er is samen met de gemeente Maassluis en het interimbestuur een plan ontwikkeld, dat volop kansen biedt voor Koningshof."

Lees verder

Onrust en verbazing bij PvdA over plannen Kerkpolder

PvdA Midden-Delfland is verbaasd en verontrust over de plannen die de gemeente Delft heeft voor bebouwing van het Kerkpoldergebied. De sociaaldemocraten hebben daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

PvdA ontevreden over tijdelijke voorzieningen station West

PvdA Maassluis is niet tevreden over de gang van zaken rond de herinrichting van het stationsplein bij station Maassluis West. De fractie vindt het niet acceptabel dat in de ochtend en avond de tijdelijke bushaltes 712 en 713 in het pikkedonker liggen. Hetzelfde geldt voor de nood-fietsenstallingen, die volgens de PvdA veel te klein zijn.

Lees verder

Zuurstofgehalte in water Maassluis en Maasland in orde

Het zuurstofgehalte in de Noord- en Zuidvliet in Maassluis is weer in orde. Daarom blijven de tijdelijk pompen bij de Wateringse sluis dit weekend uit. Ook afzettingen die in het water zijn geplaatst bij de Weverskade in Maassluis en de Dijkmolen in Maasland zijn weggehaald, nu er voor dit weekend goed weer verwacht wordt.

Lees verder

Hannie uit 's-Gravenzande wint ton in Vriendenloterij

Een grote verrassing voor Hannie (62) uit 's-Gravenzande. Zij heeft 100.000 euro gewonnen in de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Het Vergeten Kind. Johnny de Mol, ambassadeur van de stichting Het Vergeten Kind, verraste Hannie samen met haar dochter Daisy vrijdag in Hilversum met de cheque.

Lees verder

Filmclub De Lier op zoek naar dief

Filmclub De Lier is op zoek naar een winkeldief die afgelopen zondag rond 20.45 uur het spel FIFA18 voor PlayStation 4 heeft gestolen. De videotheek heeft op Facebook beelden van de bewakingscamera geplaatst, waarop duidelijk te zien is dat een man het spel in zijn binnenzak steekt als de verkoper even niet oplet.

Lees verder

Gemeente steekt twee ton in opening World Horti Center

De gemeente Westland wil 200.000 euro beschikbaar stellen voor de opening van het World Horti Center in Naaldwijk begin volgend jaar. De helft daarvan is voor Kwekers in de Kunst, het voormalige Dario Fo. Die moet voor dat geld rond de opening een 'community art project' uitvoeren. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds in gang gezet.

Lees verder

Westlandse Boa's mogen niet bekeuren

De 28 processen-verbaal, die de Westlandse Boa's sinds 1 augustus hebben uitgeschreven, worden geseponeerd. De opsporingsambtenaren waren niet bevoegd om de bekeuringen uit te schrijven. Dat schrijft burgemeester Van Ardenne in een memo aan de gemeenteraad.

Lees verder

Sociale huurwoningen in Waterings gemeentekantoor

Er komen sociale huurwoningen in het voormalige gemeentekantoor in Wateringen. Maar corporatie Wonen Wateringen gaat die niet realiseren. De gemeente heeft besloten de verkoop van het pand te gunnen aan New Lake 19. Dit Haagse bedrijf is ook in de race voor de herontwikkeling van het gemeentekantoor in 's-Gravenzande.

Lees verder

Auto belandt in sloot naast A20

Een donkerblauwe Volvo is vrijdagochtend van de weg geraakt en in een sloot beland. Dat gebeurde rond 7.00 uur naast de A20, ter hoogte van de Lely fabriek. De vrouw hield er alleen een natte broek aan over. De auto is er slechter aan toe.

Lees verder

Politie begint rubriek met gevonden fietsen

De politie in Hoek van Holland gaat voortaan iedere donderdag de foto van een gevonden fiets op Facebook zetten. Onder de noemer 'de fiets van de week' deelt de politie een foto, in de hoop de eigenaar te vinden.

Lees verder

'Mobiele letters WEstland permanent laten staan'

Talrijke burgers zullen wellicht gedacht hebben dat de manshoge letters 'WEstland' naast het nieuwe gemeentehuis in Naaldwijk daar al een blijvende plaats hadden verworven, maar zo simpel ligt dat niet. Dat blijkt uit de jongste besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Westland.

Lees verder

Zielige zwaan niet langer vast in regenwaterbassin

Een sneu gezicht aan de Middenzwet in Wateringen: een zwaan zat daar al anderhalve dag vast in een regenwaterbassin naast een tuinbouwcomplex. De zwaan kon er niet op eigen kracht uitkomen, omdat het bassin daar te klein voor was, zo laat de dierenambulance desgevraagd weten.

Lees verder

Westlands college wil niet praten met Hoekse ontwikkelaar

Burgemeester en wethouders van Westland wil niet nogmaals in gesprek met de ontwikkelaar van woonwijk l'Avenue in Hoek van Holland over uitbreiding op Westlands grondgebied. Dat blijkt uit de beantwoording op vragen van GemeenteBelang Westland hierover.

Lees verder

Suggestie: kluswoningen in Dario Fo-pand

Kunnen in het voormalige Dario Fo-pand in Poeldijk mogelijk ook kluswoningen worden gemaakt? Die vraag heeft de raadsfractie van GemeenteBelang Westland voorgelegd aan het college van B en W. De fractie verwijst naar het recente succes van zo'n project in een leegstaande school in het centrum van 's-Gravenzande. Dat initiatief was aangeslingerd door de fractie van LPF Westland.

Lees verder

Partij voor de Dieren twijfelt aan bunkerplannen

De Rotterdamse fractie van de Partij voor de Dieren is bezorgd over een plan om bunkers in het Vinetaduin in Hoek van Holland om te bouwen tot recreatieverblijf. De partij betwijfelt of dit wel kan, aangezien het Vinetaduin beschermd duingebied is. Daarom heeft de fractie er schriftelijke vragen over gesteld.

Lees verder

In afgelopen kwartaal meer woningen verkocht in Westland

In het Westland zijn in de periode van juli tot en met september dit jaar 237 woningen verkocht. Dat is een toename van 17,4 procent in vergelijking met dezelfde periode van 2016. Ten opzichte van het tweede kwartaal dit jaar is er een toename van 11,4 procent. Dat is donderdag bekendgemaakt door de afdeling Haaglanden van makelaarsorganisatie NVM.

Lees verder

Geen windmolens op de pier, wel bij Stena en in Maassluis

En komen geen windmolens op de Pier in Hoek van Holland. Dat heeft de provincie Zuid-Holland laten weten. Wel moeten er voor 2020 tenminste 2 windmolens komen bij het terrein van Stena Line. Ook op de grens tussen Maassluis en Vlaardingen staan er voor 2020 twee gepland, daarna zou er nog een bij moeten, stelt Zuid-Holland.

Lees verder

Vervuild bluswater waarschijnlijk toch oorzaak van vissensterfte

De kans is groot dat de vissensterfte in de Zuidvliet in Maassluis toch veroorzaakt is door gelekt bluswater uit de Commandeurspolder in Maasland. Dat laat het Hoogheemraadschap van Delfland desgevraagd weten. Helemaal zeker zijn ze nog niet, er loopt nog een onderzoek. "Maar het wordt steeds aannemelijker."

Lees verder

Aardwarmteproject GreenWell Westland kampt met tegenvaller

Bij GreenWell Westland in Honselersdijk ligt de aardwarmtewinning stil wegens 'vervanging' van de aanvoerleiding, zo meldt het vakblad Bloemisterij op zijn website. Na een reguliere inspectie in opdracht van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) bleek vorige maand dat deze leiding op enkele plekken door slijtage te dun was geworden.

Lees verder

Tijdelijk pompsysteem in centrum van Maassluis

Grote buizen ontsieren het centrum van Maassluis. Dwars over de Hoogstraat bij de Wateringse Sluis heeft het Hoogheemraadschap van Delfland de tijdelijk buizen met pompen aangelegd om zo het zuurstofarme water uit de Zuidvliet te krijgen. Het zuurstofarme water veroorzaakte begin deze week een grote vissensterfte in de Zuidvliet.

Lees verder

Drukbezochte informatieavond verlengde Hoekse Lijn

De informatiebijeenkomst over het doortrekken van de metrolijn naar het strand van Hoek van Holland is drukbezocht. Zo'n 80 belangstellenden kwamen dinsdagavond af op de openbare bijeenkomst in De Hoekstee.

Lees verder

Werkstraf voor oplichtende medewerker Stena Line

Een oud-medewerker van rederij Stena Line in Hoek van Holland is veroordeeld tot 240 uur werkstraf voor het achterover drukken van geld. Het Openbaar Ministerie eiste eerder acht maanden cel, maar de rechter ging daar niet in mee.

Lees verder

Noord-Lierweg twee maanden afgesloten van N223

De aansluiting Noord-Lierweg op de provinciale N223 ligt er vanaf vandaag twee maanden uit. Omwonenden en ondernemers aan de Noord-Lierweg moeten nu via Veilingweg omrijden om op de N223 te komen.

Lees verder

Zuurstofarm water Maassluis nu ook in Maasland

Het zuurstofarme water uit de Zuidvliet in Maassluis heeft zich verspreid naar Maasland. Dat liet wethouder Pleijsier dinsdagavond weten op vragen van het CDA tijdens het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraad in Maassluis. De gemeente Midden-Delfland is nu ook betrokken bij het oplossen van het waterprobleem, waarvan de oorzaak nog steeds onbekend is.

Lees verder

Meerderheid raad Westland wil heropening Leuningjes

Zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk moet zo snel mogelijk worden heropend. Dit zou moet gebeuren met een eenvoudige doch doelmatige inrichting op grond van decorbouw. Die conclusie kan worden getrokken uit het dinsdagavond gehouden debat in de Westlandse gemeenteraad.

Lees verder

Waterschap gaat Noord- en Zuidvliet doorspoelen

Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat woensdagochtend pompen plaatsen bij de Wateringse Sluis in Maassluis. Met deze maatregel hoopt het waterschap de Noord- en Zuidvliet door te kunnen spoelen. In de Zuidvliet werden maandag honderden dode vissen aangetroffen.

Lees verder

Doorbraak in zaak grafschennis

Met de aanhouding van een 45-jarige man uit Maassluis is mogelijk een grafschenniszaak in Vlaardingen opgelost. De verdachte liep tegen de lamp toen hij gestolen metaal van verschillende graven probeerde te verkopen.

Lees verder

Varkenskaak en Middeleeuwse scherven opgegraven in 's-Gravenzande

Twee archeologen in 's-Gravenzande hebben deze week interessante vondsten gedaan. Onder het Marktplein werden een varkenskaak en wat oude scherven gevonden. Die scherven stammen uit de 13e eeuw na Christus.

Lees verder

Scheve gezichten bij uitdelen gratis regentonnen

Het uitdelen van gratis regentonnen vanmorgen in De Lier ging niet geheel vlekkeloos. Alleen Westlanders die zich vooraf hadden aangemeld, kregen een ton mee. Liefhebbers zonder aanmelding waren daar pissig over.

Lees verder

Eis: werkstraf van 180 uur na fataal fietsongeluk

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 180 uur werkstraf tegen een 21-jarige man uit Delft. Vorig jaar juli botste hij in Maasland met zijn racefiets frontaal op een 80-jarige tegenligger. Volgens het OM had de racefietser te weinig ruimte gelaten voor tegenliggers en daarmee onvoldoende rekening gehouden met de verkeerssituatie ter plekke.

Lees verder

Een doosje met pillen op de deurmat...

Gezinnen met kinderen onder de 18 jaar in onze regio ontvangen tussen deze dinsdag en woensdag 25 oktober een doosje met jodiumtabletten. De pillen moeten bescherming bieden tegen het radioactieve jodium dat bij een ongeluk in een kerncentrale kan vrijkomen.

Lees verder

Nominaties Ondernemersprijs MKB Westland bekend

De genomineerden voor de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2017 zijn bekend. De drie kanshebbende bedrijven zijn Tendenz Kappers (Honselersdijk), Smiemans Projecten (Kwintsheul) en De Winter Logistics (Honselersdijk).

Lees verder

WV: 'Westland geeft te weinig regentonnen weg'

Dinsdag, op de Dag van de Duurzaamheid geeft de gemeente Westland de eerste 40 van de 200 te verdelen regentonnen weg. De fractie van Westland Verstandig vraagt zich af of dit er niet wat weinig zijn, zeker in vergelijking met een eerdere actie van buurgemeente Midden-Delfland.

Lees verder

Komt er een sluisdeur op een Maassluise rotonde?

Werd er afgelopen weekend nog een boei op een rotonde in Maassluis gedoopt, binnenkort zou dat ook zomaar eens kunnen gebeuren met een oude deur van de Monstersche Sluis. De stichting die het waterbouwwerk beheert heeft burgers gevraagd wat er met de oude deuren moet gebeuren. Op een rotonde plaatsen blijkt een populaire optie.

Lees verder

Nieuweweg in Poeldijk afgesloten na botsing

De Nieuweweg in Poeldijk is in beide richtingen tijdelijk afgesloten geweest tussen de Voorstraat en de Paul Captijnlaan na een ongeval dinsdagochtend rond 07.00 uur. Bij het ongeluk zijn twee gewonden gevallen. Beiden zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

Lees verder

Waterschap: 'Raak water Zuidvliet niet aan'

Het Hoogheemraadschap van Delfland raadt mensen aan om het water in de Zuidvliet niet aan te raken. Het is nog onduidelijk wat de vissterfte in het Maassluise water heeft veroorzaakt. Het waterschap heeft metingen verricht, maar de uitslag daarvan laat nog op zich wachten.

Lees verder

Mogelijk meer vervuild water in Maasland door opengezette stuw

Een van de stuwen die gebruikt wordt om de Commandeurspolder in Maasland te af te sluiten van de andere sloten in het dorp, is afgelopen weekend meerdere keren opengezet. Daardoor is er mogelijk vervuild water in andere sloten terecht gekomen. Dat laat het Hoogheemraadschap van Delfland weten.

Lees verder

Slachtoffer quad-diefstal in Maasland: "Dieven komen uit de buurt"

Kevin Ammerlaan uit Maasland baalt als een stekker. Zijn quad is vrijdagnacht gestolen. De dieven waren goed voorbereid, ze wisten precies waar het ding stond en braken in via de kas van het familiebedrijf aan de Kwakelweg.

Lees verder

Massale vissensterfte in Maassluis

Honderden vissen in de Zuidvliet langs de Doctor Kuyperkade in Maassluis zijn om nog onbekende reden dood naar de oppervlakte gedreven. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft maandagochtend monsters van het water genomen om te bekijken wat de oorzaak van de sterfte is.

Lees verder

Streekhistorie: De Dorpspomp van 's-Gravenzande

Begin volgend jaar zal het marktplein van ‘s-Gravenzande worden omgevormd tot een multifunctioneel plein. Volgens de plannen zal de wekelijkse warenmarkt er een plaatsje houden en zullen er op dit plein nieuwe bomen worden geplant. Binnenkort beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor deze reconstructie. Op het marktplein staat al meer dan 3 eeuwen een waterpomp. Het schijnt de bedoeling te zijn dat deze pomp bij de herinrichting wordt verplaatst.

Lees verder

Presentatie verlengde Hoekse Lijn

De gemeente Rotterdam presenteert dinsdagavond het voorlopige ontwerp van de verlengde Hoekse Lijn. Er wordt dan gesproken over de inpassing van het spoor in de duinen, de oversteekplaatsen en recreatieve routes langs en over het spoor.

Lees verder

Fancy Fair Naaldwijk goed voor 89.400 euro

De jaarlijkse Fancy Fair in zalencentrum De Binnenhof in Naaldwijk leverde deze keer 89.400 euro op. Het geld gaat naar Scouting Naaldwijk en de St. Adrianusparochie. De gedachte dit weekend was 'Samen sterk voor Scouting en Kerk'.

Lees verder

'Brugbouwers' stelen quad in Maasland

Vanaf een perceel aan de Kwakelweg in Maasland is in de nacht van vrijdag op zaterdag een quad gestolen. De dieven hebben niet in een impuls gehandeld, maar een strategisch plan via een ernaast gelegen weiland uitgevoerd, zo blijkt uit het relaas van de gedupeerde familie. De quad betreft een Yamaha Grizzly 700 4wd.

Lees verder

Westlands record Jutta Leerdam op 3.000 meter

Schaatsster Jutta Leerdam heeft het Westlands record op de 3.000 meter verbeterd tot 4.15.44. De 18-jarige 's-Gravenzandse deed dit zaterdag tijdens wedstrijden in het Duitse Inzell. Het Westlands record op de 3.000 meter stond al op naam van Leerdam. Op 4 februari dit jaar reed zij in Heerenveen naar 4.18.18.

Lees verder

Vissen met trekpaarden in Hoek van Holland

Op het strand van Hoek van Holland wordt in november een vergeten traditie nieuw leven ingeblazen: vissen met trekpaarden. Een groep enthousiastelingen, bestaande uit vissers, natuurgidsen en ruiters gaat het doen.

Lees verder

Klaas Wilting knalt oldtimers weg

Onder toeziend oog van oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting zijn zaterdagmiddag tientallen oldtimers vanuit 's-Gravenzande vertrokken voor een ronde door het Westland. Het was zaterdag alweer de 10e editie van het Breeje Durp Oldtimer Festival.

Lees verder

Poelzone officieel geopend

Het nieuwe natuurgebied Poelzone in Monster en 's-Gravenzande is zaterdag officieel geopend. Wethouder Theo Duijvestijn onthulde daarvoor een informatiebord. Het gebied is een mix van natuur, recreatie en glastuinbouw.

Lees verder

Kluswoningen PWA-school opgeleverd

De zeventien kluswoningen in de voormalige Prins Willem Alexanderschool in 's-Gravenzande zijn vrijdag kaal opgeleverd. De kopers hebben een kamer gekocht die ze helemaal naar eigen smaak tot droomhuis kunnen vertimmeren.

Lees verder

Dartster Prins verliest WK-finale in Japan

Dartster Sharon Prins uit 's-Gravenzande heeft de World Cup finale in Japan nipt verloren. Ze verloor met 7-6 van de Zweedse Vicky Pruim. In het slot van de wedstrijd miste Prins zes pijlen op de dubbel 16.

Lees verder

Delfland gestart met waterafvoer via tijdelijke pijpleiding

Het Hoogheemraadschap van Delfland is vrijdagavond begonnen met het afvoeren vervuild bluswater uit een sloot aan de Commandeurskade bij een boerderij in Maasland. Daar aan woedde maandagavond een grote brand. Voor de afvoer wordt een tijdelijke pijpleiding gebruikt die in verbinding staat met het rioolgemaal van Maasland.

Lees verder

Ook CDA Maassluis ziet optische illusies zitten

Nadat eerder de Westlandse CDA-fractie al liet weten een driedimensionaal zebrapad wel te zien zitten, lijkt het ook de Maassluise evenknie een goed idee. Daarnaast denken de christendemocraten ook aan optische wegversmallingen, aangepaste belijning of kleuring om snelheid van motorvoertuigen op wegen in Maassluis te doen afnemen.

Lees verder

Delfland denkt aan tijdelijke pijpleiding voor afvoer bluswater

Het Hoogheemraadschap van Delfland wil op een bijzondere manier vervuild bluswater gaan afvoeren bij een boerderij aan de Kwakelweg in Maasland. Daar woedde maandagavond een grote brand. Voor de afvoer denkt Delfland aan de aanleg van een tijdelijke pijpleiding vrijdagmiddag. Eerder werd er al water uit de sloot gepompt en in mestzakken op het land opgeslagen.

Lees verder

Gemeenten hangen vlag halfstok voor Van der Laan

Premier Rutte heeft gemeenten gevraagd om de vlag bij gemeentekantoren halfstok te hangen vanwege het overlijden van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. De gemeenten Midden-Delfland, Westland en Maassluis hebben daar inmiddels gehoor aan gegeven.

Lees verder

PvdA: Zijn de risico's van aardwarmteboringen in Westland bekend?

Zijn bij de aardwarmteboringen in Westland wel uitgebreide risicoanalyses gemaakt met betrekking van de effecten op de omgeving? Dat wil de raadsfractie van PvdA Westland weten. De partij stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Blauwe boei moet rotonde Vermeerlaan verfraaien

Maassluis is een rotondekunstwerk rijker. Op de rotonde op de Laan 1940-1945 met de Vermeerlaan is vrijdagochtend een blauwgeverfde boei geplaatst. De boei is ter beschikking gesteld door Rijkswaterstaat en moet de maritieme achtergrond van de stad verbeelden.

Lees verder

Plan voor zonnepanelen in de Oranjebuitenpolder

Waar in de Hoekse Bonnenpolder discussie is over natuurbegraven, staat de eveneens Hoekse Oranjebuitenpolder op de nominatie om deels bezet te worden door zonnepanelen. Een zonnepark van 30 hectare is het idee van de gemeente Rotterdam. De gebiedscommissie van Hoek van Holland voelt zich overvallen door het plan.

Lees verder

'Maak alsnog gemeentelijk monument van tuinderswoning Kruisweg 1'

Er wordt een ultieme poging gedaan om sloop van het pand Kruisweg 1 in Naaldwijk te voorkomen. De Historische Vereniging Oud Honselersdijk-Naaldwijk heeft bij het college van B en W bezwaar gemaakt tegen het verlenen van een vergunning voor nieuwbouw en wil desnoods via de voorzieningenrechter sloop voorkomen.

Lees verder

Lierse presenteert haar boek over omgaan met een hersentumor

Daniëlle van Steekelenburg-Boeters uit De Lier presenteert zaterdag haar boek 'Tumor. Ik wil leven'. Voor deze presentatie in de bibliotheek in haar woonplaats hadden zich donderdag al meer dan honderd belangstellenden aangemeld, zo laat Bibliotheek Westland weten.

Lees verder

Wilco Wapenaar per direct weg bij MSV '71

De Maassluise voetbalclub MSV '71 en trainer Wilco Wapenaar hebben in onderling overleg besloten om met onmiddellijke ingang uit elkaar te gaan. Tot nader order zal Ron Carli de trainingen en coaching van het 1e elftal overnemen. De technische commissie van de vereniging gaat met spoed op zoek naar een opvolger.

Lees verder

Eerste schetsen natuurgebied Bonnenpolder vertoond

In de Hoekstee in Hoek van Holland is woensdagavond een inloopavond gehouden over de natuur in de Bonnenpolder. Er komt 130 hectare natuurgebied waarvan 30 hectare bestemd is voor het zogeheten natuurbegraven, waarbij de graven zoveel mogelijk opgaan in de natuur.

Lees verder

Krijgt Westland straks 3D-zebrapaden?

De Westlands raadsfracties van het CDA en de VVD willen graag bijzondere verkeersmaatregelen nemen op plekken waar de verkeersveiligheid in het geding is. Een voorbeeld van zo'n maatregel is een driedimensionaal zebrapad, waarvan er al meerdere op de wereld gemaakt zijn.

Lees verder

‘Verlos ons van de bastaardsatijnrups!’

Raadslid Jan van Rossum (CDA) wil dat de gemeente Westland er alles aan doet om te voorkomen, dat er komend jaar langs de kust weer een plaag van rupsen van de bastaardsatijnvlinder ontstaat. Antwoorden op vragen die hij eind mei had ingediend, hebben hem deze week niet blij gemaakt.

Lees verder

Kinderen in Wateringen hebben speelse ochtend dankzij lerarenstaking

De lerarenstaking deze donderdag stelde veel ouders voor de vraag: waar laat ik mijn kind? Er bleken heel wat initiatieven voor extra opvang, bijvoorbeeld in Wateringen, waar onder meer balletles was en in sociaal cultureel centrum De Vang een extra leer-denk-doe-ochtend.

Lees verder

Gemeente ziet nieuwbouw aan de Hoekse Langeweg zitten

Zo'n honderdvijftig huur- en koopappartementen moeten vanaf eind 2019 verrijzen aan de Langeweg in Hoek van Holland. De gemeente Rotterdam heeft dat toegezegd aan de Hoekse gebiedscommissie. Het plan voor appartementencomplexen daar, dat al zo'n vijftien jaar oud is, lijkt nu eindelijk echt vorm te krijgen.

Lees verder

Boom valt bovenop auto in De Lier

De herfststorm heeft donderdagochtend in De Lier een boom aan de Hoofdstraat doen omvallen. De boom kwam daarbij terecht op een auto die geparkeerd stond naast de tijdelijke pinbox van de Rabobank. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

De Lier: vergunning verleend voor pinbox op Oranjeplein

De gemeente Westland heeft vorige week vrijdag een vergunning verleend voor de plaatsing van een pinbox op het Oranjeplein in De Lier. Die box is voorzien op de hoek naast de inrit van de ondergrondse parkeergarage bij de Albert Heijn.

Lees verder

Gratis Westlandse regentonnen zijn 'op'

De 200 gratis regentonnen die de gemeente Westland beschikbaar stelt, zijn al allemaal vergeven. Het is dus niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden. De eerste partij van 40 regentonnen wordt dinsdag in De Lier weggegeven.

Lees verder

Smaakt een tomaat uit de stad anders?

Tomaten groeien in een kas. Maar tegenwoordig worden ook in kantoorgebouwen in steden groenten geteeld. Wat zijn de verschillen en wat de overeenkomsten? En hoe gaat de stad van de toekomst om met gezonde voeding? Dat zijn enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens de Dutch Agri Food Week die van 9 tot 19 oktober wordt gehouden.

Lees verder

Gratis energieadvies voor inwoners Maasland

Een groot aantal inwoners van Maasland krijgt in oktober/november het aanbod voor een gratis energiebesparingsadvies van de gemeente. Het gaat om koophuizen uit de bouwperiode 1946-1985. Hiervoor komt een adviseur van WoonWijzerWinkel aan de deur.

Lees verder

Plan voor ruim 100 nieuwe woningen in Heenweg

Buurtschap Heenweg kent nu ongeveer 200 woningen, maar als het aan Bouhuisen Groep uit Naaldwijk ligt, zijn dat er binnen afzienbare tijd zo'n 110 meer. De ontwikkelaar heeft een plan klaarliggen, waarmee de kleine kern een stuk levendiger moet worden. Wel moet er eerst nog een glastuinbouwbedrijf wijken om het plan te realiseren en moet de grond de bestemming wonen krijgen.

Lees verder

Voormalig Zeemanshuis aan de Wip wordt opgeknapt

Het voormalige Zeemanshuis op de Wip in Maassluis krijgt een nieuwe bestemming. Eerder waren er plannen om er een Grieks restaurant in te maken, maar die plannen zijn mislukt. Ondernemer Gerrit Malipaard gaat het pand nu laten opknappen zodat er arbeidsmigranten in kunnen wonen.

Lees verder

Monumenten in Schipluiden en Den Hoorn beter beschermd

Tot nu toe waren er binnen de gemeente Midden-Delfland vooral in Maasland meerdere panden aangewezen als gemeentelijk monument. Die zijn dan ook goed bewaard gebleven. De gemeente wil, dat ook in Schipluiden en Den Hoorn bijzondere gebouwen goed bewaard blijven en heeft daarom een lijst samengesteld met nieuwe gemeentelijke monumenten.

Lees verder

Gemor over tijdelijke marktopstelling Naaldwijk

De tijdelijke marktopstelling in het centrum van Naaldwijk kan niet op iedereen zijn enthousiasme rekenen. Een aantal winkeliers in de Rembrandtstraat klaagt, nu het zicht op de winkels voor een groot deel is verdwenen.

Lees verder

Reizigers Hoekse Lijn krijgen kortingscoupons

Reizigers die gebruik maken van het vervangend vervoer van de Hoekse Lijn worden in de komende tijd voor de vertraging van het project gecompenseerd door middel van zogeheten sympathieacties vanuit de RET. Het gaat dan om bijvoorbeeld kortingscoupons en andere tegoedbonnen.

Lees verder

Filmpje nieuwe burgemeester zorgt voor kettingreactie onder politici

Het introductiefilmpje van de Westlandse burgemeester Agnes van Ardenne veroorzaakt een kettingreactie onder lokale politici. In het filmpje roept Van Ardenne inwoners op om haar gedag te zeggen. GBW-voorman Remmert Keizer kwam binnen 24 uur met een videoreactie.

Lees verder

Scholen in nieuwe woonwijken in ’s-Gravenzande en De Lier

Inspelend op de komst van grote nieuwe woonwijken in de gemeente Westland, zijn in de komende vier jaar verhuizingen van enkele basisscholen voorzien. Daarbij gaat het in 's-Gravenzande om het verkassen van de Godfried Bomansschool naar het Waelpark en in De Lier om de verplaatsing van de Prins Willem Alexanderschool óf De Vlieten naar de nieuwe wijk Molensloot.

Lees verder

Koningin Máxima weer in het Westland

Koningin Máxima was dinsdag weer even in het Westland. Rond 17.00 uur arriveerde zij bij Koppert Cress in Monster, waar ze de besloten Koning Willem I lezing bijwoont. Na de lezing volgt een diner.

Lees verder

200 gratis regentonnen voor Westlanders

De gemeente Westland geeft deze maand 200 gratis regentonnen weg. Dit gaat volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De eerste lichting van 40 regentonnen wordt dinsdag 10 oktober in De Lier weggegeven.

Lees verder

Geen asbest vrijgekomen bij grote schuurbrand Maasland

Bij de grote schuurbrand maandagavond in Maasland is geen asbest vrijgekomen. Dat zegt burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland. De brand woedde in een schuur die nog maar twee jaar oud was. "Een geluk bij een ongeluk", aldus de burgemeester.

Lees verder

Westland focust op ruimte voor extra waterberging

Om Westland toekomstbestendig te maken voor wat betreft waterbeheer, moet er in het gebied tussen 's-Gravenzande, Poeldijk en Naaldwijk een waterberging komen met een capaciteit van zeker 50.000 kubieke meter. Dat werd maandagavond gesteld in een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad.

Lees verder

Uitgraven Nieuwe Waterweg in 2018 van start

In het voorjaar van 2018 moet er gestart worden met het verdiepen van de Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en Schiedam. Eigenlijk was het de bedoeling dat eind 2016 de eerste werkzaamheden al zouden plaatsvinden, maar de financiering was nog niet rond, zo laat het Havenbedrijf Rotterdam desgevraagd weten.

Lees verder

Delfland meet waterkwaliteit na brand Maasland

Het Hoogheemraadschap van Delfland meet de waterkwaliteit van de sloten rondom het door brand getroffen gebied in Maasland. Bij het blussen van de brand aan de Kwakelweg is er namelijk bluswater in de slootjes terechtgekomen. De boeren in de polder worden geïnformeerd over het bluswater dat in de polder terecht is gekomen.

Lees verder

Grote schuurbrand in Maasland

Aan de Kwakelweg in Maasland woedde maandagavond een grote brand. Een hooischuur stond in de fik. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. Er heerste even paniek, omdat er dieren bij betrokken zouden zijn.

Lees verder

Kassenbouwers druk in Rusland

Westlandse kassenbouwers doen goede zaken in Rusland. De export van broeikassen en landbouwmachines naar het land is in de eerste helft van dit jaar flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013: van 7 naar 79 miljoen euro.

Lees verder

Burgemeester stelt zich voor: "Hallo Agnes, weet je wie ik ben?"

Waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne heeft zich maandag in een video voorgesteld aan de inwoners van Westland. Ze wil graag in gesprek met de inwoners van Westland en roept in de video op Facebook op om haar op straat aan te spreken met: "Hallo Agnes, weet je wie ik ben?"

Lees verder

'Tijdelijk gebruiksklaar maken Leuningjes niet zinvol'

Het is niet zinvol om het door een asbestkwestie al geruime tijd gesloten zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk tijdelijk geschikt te maken voor gebruik. De Poeldijkse verenigingen zullen er nauwelijks gebruik van maken. En als de financiering rond komt, kan de Bartholomeuskerk al in de zomer van 2018 zijn omgebouwd tot multicultureel centrum.

Lees verder

Grote parkeerdruk bij gemeentekantoor

De parkeerdruk in de omgeving van het nieuwe gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk is dermate toegenomen, dat de fractie van Westland Verstandig vragen aan het college van B en W heeft gesteld. Vooral in de Druivenstraat en de Mr. Jan Tuningstraat zou op ruime schaal door voornamelijk medewerkers van de gemeente overdag worden geparkeerd. Het naast het gemeentekantoor gelegen parkeerterrein is volgens WV te klein.

Lees verder

WestlandOntmoet krijgt vervolg

De eerste editie van WestlandOntmoet is volgens de organisatie een groot succes geworden. Er waren de afgelopen elf dagen meer dan 130 activiteiten, hebben ruim 7.500 mensen anderen ontmoet en zijn veel nieuwe contacten gelegd. Tijdens de afsluitende bijeenkomst maandag is nagepraat en besloten ook in 2018 een WestlandOntmoet te organiseren.

Lees verder

Streekhistorie: Unieke ontmoeting trekvaart - railverkeer in Schipluiden

In Schipluiden ligt over de Vlaardingervaart de trambrug, een schakel in het vervoer van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij. De WSM werd in 1881 opgericht met als doel een net van tramlijnen aan te leggen tussen Den Haag en een aantal Westlandse plaatsen. Het zou vooral om personenvervoer gaan, naast enig transport van goederen, post en bagage. De WSM besloot om qua breedte op normaal spoor te gaan rijden en niet zoals veel andere trammaatschappijen op smalspoor. Dat bleek een goede beslissing, want zo kon al vroeg op het nationale spoorwegnet worden aangesloten zonder goederen te hoeven overladen. De eerste lijn - Den Haag - Loosduinen - was in 1882 gereed. In oktober 1912 werd het laatste onderdeel van het tramnetwerk in het Westland in gebruik genomen. Het ging om het tracé van de Maaslandse Dam naar Delft via Schipluiden. De WSM profiteerde van de opkomst van de tuinbouw in het Westland en Midden-Delfland (Maasland en Den Hoorn).

Lees verder

Sinterklaashuis weer geboekt door de Goedheiligman

Ook dit jaar logeert Sinterklaas in de maanden november en december weer in het Sinthuis van Maasland. "Wij hebben net een email ontvangen. Sinterklaas komt heel graag logeren in Maasland", laat de huismeester weten.

Lees verder

Man bedreigt meerdere voorbijgangers met mes in Naaldwijk

De man die in de nacht van zaterdag op zondag de ruit van een politiebus vernielde in Naaldwijk, heeft kort daarvoor meerdere mensen bedreigd met een mes. Dat heeft de politie zondag bekend gemaakt. De verdachte is een 33-jarige inwoner van Honselersdijk.

Lees verder

Van Marrewijk in ’s-Gravenzande verrassende winnaar op 5 km

De wedstrijd over 5 kilometer bij de Rijk Zwaan Loop in 's-Gravenzande bracht zaterdagmiddag enkele verrassingen. Heulenaar Sjoerd van Marrewijk troefde Hagenaar Jeroen van Aken af en bij de vrouwen won Elsbeth Ciesluk in een tijd ruim onder de 17 minuten.

Lees verder

Varkensruggetje lanceert auto door hek

Een automobilist van nog onbekende leeftijd is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Honselersdijk. Op het terrein van Royal FloraHolland vloog de man uit de bocht, raakte een betonblok, schoot door een hek en belandde op het naastgelegen fietspad.

Lees verder

Zware botsing op kruispunt Veilingroute

Op het kruispunt van de Veilingroute/ Middel Broekweg zijn zaterdagochtend twee personenauto's op elkaar gebotst. De schade was groot; één voertuig lag op zijn dak en de tweede auto is aan de voorkant flink beschadigd.

Lees verder

Presentatie schetsen natuurbegraafplaats HvH

In Hoek van Holland worden woensdagavond de eerste schetsen van een eventuele natuurbegraafplaats gepresenteerd. Die natuurbegraafplaats is voorzien in de Bonnenpolder.

Lees verder

Bibliotheek in De Lier verhuisd

Onder grote belangstelling is vrijdagmiddag de nieuwe bibliotheek van De Lier geopend. Alle boeken, dvd's en ander uitleenmateriaal zijn verhuisd van de Sportlaan naar het gebouw De Viermaster aan de Rijnstraat.

Lees verder

Dione Voskamp iedereen te snel af in Inzell

De Lierse schaatsster Dione Voskamp heeft vrijdag op indrukwekkende wijze het Westlands vrouwenrecord op de 500 meter heroverd. In het Duitse Inzell was zij iedereen te snel af, inclusief Ireen Wüst, in 39.15 sec.

Lees verder

Heleen Verduijn moet veld ruimen in 'Boswachter Gezocht'

De Naaldwijkse Heleen Verduijn is niet langer deelneemster in de tv-serie 'Boswachter Gezocht' (SBS6). Aan het eind van de uitzending van vrijdagavond bleek zij het veld te moeten ruimen.

Lees verder

Geen fietstunnel Veilingroute/Middel Broekweg

Er komt geen fietstunnel onder het kruispunt Middel Broekweg/Veilingroute. De provincie, eigenaar en beheerder van de kruising, heeft de mogelijkheid van een tunnel wel bekeken, maar technisch en financieel niet haalbaar geacht.

Lees verder

Kijk terug: de bouw van de Westlandse gemeentehuizen

Wie nog niet gezien heeft hoe de nieuwe gemeentehuizen van Westland eruit zien, of wie de bouw ervan heeft gemist, hoeft niet te treuren. De gemeente Westland heeft namelijk een zogeheten 'timelapse' van de bouw laten maken en heeft daar nog een kijkje van binnen aan toegevoegd.

Lees verder

Máxima bezoekt dinsdag opnieuw Koppert Cress

Koningin Máxima woont volgende week dinsdag de Koning Willem I lezing bij in het gebouw van Koppert Cress in Monster. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I stichting, die zich bezig houdt met het geven van impulsen aan de Nederlandse economie.

Lees verder

Dutch Surf Academy eerste winnaar Rabo Start Award

De Dutch Surf Academy, gevestigd op Slag Vlugtenburg in 's-Gravenzande is de eerst winnaar van de Rabo Start Award. De prijs werd donderdag uitgereikt tijdens het startersevent van Rabobank Westland, waarop 40 Westlandse startende ondernemers waren afgekomen.

Lees verder

Careyn investeert miljoen in Westland

Van de 7,2 miljoen euro die zorgorganisatie Careyn van het ministerie van VWS heeft ontvangen, is ongeveer een miljoen naar het Westland gegaan. Dit geld is ingezet om nieuw, hoger gekwalificeerd personeel binnen te halen en het huidige personeel bij te scholen. De continuïteit van de zorg is niet in gevaar en de vrees voor een faillissement lijkt op dit moment afgewend.

Lees verder

Maassluizer krijgt bordeelbezoek van Geer en Goor

Presentatoren Gerard Joling en Gordon hebben een bezoek aan een bordeel betaald voor de Maassluise Karel (72). Dat deden ze voor het goedbekeken RTL4-programma 'Geer en Goor: Stevig gebouwd', dat donderdagavond werd uitgezonden.

Lees verder

Nog een keer afscheid nemen van Van der Tak

Wie vertrekkend burgemeester Sjaak van der Tak gedag wil zeggen, kan vandaag en morgen terecht in het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. Vandaag tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 21.00 uur is er open dag. Van 16.00 tot 19.00 uur is de openbare afscheidsreceptie van de burgemeester.

Lees verder

Aansluiting Noord-Lierweg op N223 wordt twee maanden afgesloten

De Noord-Lierweg tussen Woudtzicht en de N223 (Burgemeester Van der Goeslaan-Woudseweg) is vanaf 11 oktober tot en met 22 december in beide richtingen voor alle verkeer gesloten. Dit heeft alles te maken met de aanleg van de rotonde op deze locatie in de weg van De Lier naar Delft.

Lees verder

Werkzaamheden aan Monstersche Sluis gestart

Onder grote belangstelling is donderdagmiddag het startschot gegeven voor de werkzaamheden aan de Monstersche Sluis in Maassluis. Tot en met juni volgend jaar worden er onderdelen van de sluis vernieuwd of vervangen, zoals bijvoorbeeld de sluisdeuren.

Lees verder

Bijna een ton voor renovatie Scouting Maasland

Als het aan burgemeester en wethouders van Midden-Delfland ligt, krijgt Scouting Maasland bijna een ton om het clubgebouw deels te renoveren en deels te vernieuwen. Het huidige pand aan het Breeveldpad, dat al veertig jaar gebruikt wordt, voldoet niet meer aan de eisen van de tijd.

Lees verder

Project warmterotonde kan nog mislukken

Al jarenlang wordt er over gesproken, maar concreet is het nog steeds niet: de warmterotonde die restwarmte vanuit de industrie in de Rotterdamse havens naar onder meer Westlandse kassen en huishoudens brengt. Op een netwerkbijeenkomst liet gedeputeerde Han Weber van de provincie zich ontvallen dat de warmterotonde ook nog best eens kan mislukken, nu het Rijk geen financiële steun aan het plan verleent.

Lees verder

Arantxa Rus naar halve finale in Hua Hin

Tennisster Arantxa Rus staat in de halve finale van het IFT-toernooi in het Thaise Hua Hin. De Monsterse rekende donderdag af met de thuisspelende Peangtarn Plipuech. De Thaise verloor in twee sets met 6-3 en 6-2.

Lees verder

Vrouw begaat diefstallen tijdens thuiszorg

Een 22-jarige thuiszorgster uit Monster die vorig jaar diefstal pleegde bij een aantal hoogbejaarde vrouwen heeft een werkstraf van 120 uur gekregen. Eerder werd er al 40 uur onvoorwaardelijke werkstraf tegen haar geëist, maar de rechter in Den Haag kwam tot een verdrievoudiging daarvan, zo meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Geen bushokjes voor reizigers richting Hoek van Holland

Er is geen plek voor bushokjes bij station Maassluis voor de reizigers die gebruik maken van het tijdelijk vervoer van de Hoekse Lijn richting Maassluis West en Hoek van Holland. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die zijn gesteld tijdens het actualiteitenhalfuur in de Maassluise gemeenteraad dinsdagavond door de PvdA.

Lees verder

Van der Tak ereburger van Westland

Burgemeester Sjaak van der Tak is benoemd tot ereburger van Westland en hij is pas de tweede persoon die deze onderscheiding heeft gekregen. Woensdagmiddag ontving Van der Tak de bijbehorende versierselen uit handen van locoburgemeester Theo Duijvestijn tijdens zijn afscheid in een bijzondere raadsvergadering in het nieuwe gemeentehuis in Naaldwijk.

Lees verder

Kalender Maassluis Mooiste gepresenteerd

In navolging van de landelijk razend populaire Boerinnenkalender, is dinsdagavond in café De Waker in Maassluis de kalender Maassluis Mooiste 2018 gepresenteerd. Het is een idee van fotograaf Chris Kalkman, die samen met Mischa Koorneef, Walter Brokx en Edwin Sonneveld de dames op de gevoelige plaat heeft vastgelegd.

Lees verder

Eis: medewerker Stena Line 8 maanden de cel in

Justitie wil dat een voormalig medewerker van Stena Line in Hoek van Holland voor acht maanden de cel ingaat. De man had in totaal voor 350.000 euro gefraudeerd. Daar schrijft mediapartner RTV Rijnmond over.

Lees verder

Van Ardenne beëdigd tot burgemeester van Westland

Agnes van Ardenne is woensdag beëdigd tot waarnemend burgemeester van Westland per 1 oktober. In het provinciehuis in Den Haag legde zij ten overstaan van de commissaris van de Koning Jaap Smit de eed af.

Lees verder

Midden-Delfland vangt voldoende statushouders op

De gemeente Midden-Delfland heeft nu al de taakstelling voor het huisvesten van statushouders voor het gehele jaar 2017 behaald. Dit jaar zouden er 46 vluchtelingen met een verblijfsvergunning moeten worden gehuisvest binnen de gemeentegrenzen. Dat is dus gelukt.

Lees verder

Sloop gemeentehuis Naaldwijk start met wekenlange asbestsanering

Komende maandag starten de werkzaamheden voor de sloop van het gemeentehuis aan de Stokdijkkade in  Naaldwijk. De werkzaamheden beginnen, conform wet- en regelgeving, met het saneren van asbest. Deze sanering neemt acht tot tien weken in beslag. Daarna start de sloop van het pand.

Lees verder

'Zelfs zonder muziek al te hoge geluidsniveaus tijdens feestweken'

Dat er met betrekking tot de factor geluid op de Westlandse feestweken wat moet veranderen, staat als een paal boven water. Maar over de aard van de oplossing lopen de meningen, ook in de gemeentepolitiek, nogal uiteen. Dat bleek dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Lees verder

Van der Tak: ‘Niets gebleken van daadwerkelijke beïnvloeding vanuit drugsmilieu’

Er is niets gebleken van daadwerkelijke beïnvloeding van Westlandse gemeentepolitici door een drugscrimineel. Dat stelde burgemeester Van der Tak dinsdagavond in een plotseling ingelaste commissievergadering van de gemeenteraad. Er was "in heel vroegere jaren" een signaal vanuit de politie gekomen en dat is vervolgens uitgezocht, aldus de scheidende burgemeester.

Lees verder

Gemeentearchivaris lyrisch over nieuw onderkomen

Het nieuwe onderkomen van het Westlandse gemeentearchief lijkt wel een ruimteschip. Heel veel wit en glimmende meubelstukken. De medewerkers zijn dolenthousiast over de nieuwe locatie aan de Verdilaan in Naaldwijk.

Lees verder

Van der Tak in aanraking geweest met drugscriminelen

Vertrekkend burgemeester Sjaak van der Tak van Westland is tijdens zijn ambtstermijn zeker één keer in aanraking geweest met drugscriminelen. Dat vertelde hij maandag in een chatsessie van Omroep West.

Lees verder

Leerlingen bijna verlost van getimmer in World Horti Center

Wie het World Horti Center in Naaldwijk binnenstapt, kan er niet omheen. Er klinkt getimmer, gezaag en ander bouwgeluid. Een aantal leerlingen klaagt over de herrie, maar de verlossing is nabij. Over twee weken moet het over zijn.

Lees verder

Vastgebonden honden opgehaald door eigenaar

De twee honden die waren vastgebonden aan een boom in De Lier zijn weer opgehaald door hun eerste eigenaar. Dat meldt dierenasiel Julialaantje, desgevraagd.

Lees verder

Dorpspomp met zwaar geschut verplaatst

De bekende dorpspomp op het Wilhelminaplein in Naaldwijk is dinsdagochtend naar het midden verplaatst. Het ding weegt 12 ton, dus voor de verhuizing is een 160 tons zware telescoopkraan ingezet.

Lees verder

's-Gravenzandseweg ruim twee maanden dicht

De 's-Gravenzandseweg in Naaldwijk is vanaf morgen (dinsdag) ruim twee maanden afgesloten van de Galgeweg. De blokkade is een gevolg van de eerder aangekondigde afsluiting van het kruispunt met de Opstalweg iets verderop.

Lees verder

Auto rijdt tegen bus en paal aan

Een auto is maandag aan het begin van de avond tegen een paal langs de Monsterseweg in 's-Gravenzande gereden nadat deze bus wilde ontwijken. De auto zag de bus te laat, week uit tegen een paal, maar kwam toch ook nog tegen de bus aan. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Politie bindt inbreker aan paal

Een inbreker is maandagochtend door de politie op bijzondere wijze in de boeien geslagen. De man werd namelijk geboeid en al om een paaltje gebonden. Een agent van het politiebureau in Naaldwijk plaatste de foto op Twitter.

Lees verder

Rattenoverlast in 's-Gravenzande houdt aan

De hardnekkige rattenoverlast in de 's-Gravenzandse Esdoornstraat en Meidoornstraat is nog niet verholpen. Al jaren hebben bewoners daar last van ratten en ze komen er maar niet van af.

Lees verder

Geen gedwongen ontslagen Stena Line, varende acties opgeschort

Bij rederij Stena Line vallen geen gedwongen ontslagen. Dat zegt communicatieadviseur Hans Walthie namens betrokken vakbonden. "Wij hebben een half uur geleden bericht gehad van Stena Line; zij gaan in op onze eisen", laat hij aan de WOS weten.

Lees verder

Vleescoöperatie in Midden-Delfland opgericht

De koeien in Midden-Delfland lopen heerlijk in de wei, maar de kans is groot dat de dieren op den duur in emmertjes van 5 kilo vlees verkocht worden. Vrijdag is namelijk de start gevierd van de coöperatie de Vleesmeesters. Dit is een initiatief van zeven jonge boeren in Midden-Delfland.

Lees verder

Langdurige afsluiting Monsterseweg om gaslek

De Monsterseweg (N211) in 's-Gravenzande is maandag uren afgesloten geweest vanwege een gaslek. Dat lek ontstond bij graafwerkzaamheden naast de weg, meldt netbeheerder Westland Infra.

Lees verder

Streekhistorie: De geschiedenis van het Kwak-complex

Afgelopen week werd het twintigjarig bestaan van Wateringse Veld gevierd. In 1997 werden de eerste huizen opgeleverd. Drie jaar eerder werd het gebied door Den Haag geannexeerd en kwam de nieuwe gemeentegrens vlak langs de Kwaklaan en het wijkje aan het begin van de laan te lopen. Op 13 september 2009 werd in De Ark een grote reünie georganiseerd voor oud-bewoners van het Kwak-complex (Kwaklaan, Vlietlaan, Vlotlaan). De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul was gevraagd om een historisch overzicht te geven van deze (gedeeltelijk al verdwenen) woonwijk. Op grond van de officiële stukken van de gemeenteraad uit het voormalige archief van de gemeente Wateringen stelde Maxim van Ooijen de onderstaande bijdrage samen. Het verhaal begint bij de eerste aankoop van gronden door de gemeente in 1933 en eindigt bij de overdracht van de huizen door de gemeente aan de Wateringsche Bouwvereeniging in 1974. De foto's zijn afkomstig van bezoekers aan de reünie.

Lees verder

Ernstige verkeershinder op A4, drie rijstroken bij Wateringen dicht

Op de A4 tussen afslag Wateringen en Rijswijk is vanmorgen een ongeluk gebeurd. Daarbij was ook een vrachtwagen betrokken. Drie rijstroken richting Den Haag werden afgesloten. De Wippolderlaan richting de A4 stond muurvast.

Lees verder

Knappe meiden op Maassluise kalender

In navolging van de landelijk razend populaire Boerinnen kalender, komt nu ook Maassluis met een kalender vol mooie meiden. Een idee van fotograaf Chris Kalkman, die geïnspireerd raakte door de Boerinnen kalender.

Lees verder

Drie regionale shorttrackers naar WB-wedstrijden

Maar liefst 3 regionale shorttrackers doen de komende weken mee aan de eerste Wereldbekerwedstrijden van dit seizoen in Boedapest en Dordrecht.

Lees verder

Brand in appartement Lavendelstraat Maassluis

Een appartement in de flat aan de Lavendelstraat in Maassluis heeft zondag aan het einde van de middag flinke brandschade opgelopen door een brand in de keuken van de woning. De rookontwikkeling was te zien in Maassluis en omgeving.

Lees verder

Gerard de Lange wint Havenloop Maassluis

Gerard de Lange uit Maassluis is te midden van een druk bezochte binnenstad winnaar geworden van de Havenloop Maassluis. Lidi Wijnbergen, eveneens uit Maassluis, won bij de vrouwen. De renners hadden het weer mee tijdens de jaarlijkse loop. Wel was er dit jaar een andere route vanwege de angst op extra beschadiging van de kademuur op de Wip.

Lees verder

Flinke file door ongeluk op Wippolderlaan

Een kop-staartbotsing op de Wippolderlaan in Wateringen heeft zondagmiddag direct een flinke file veroorzaakt in de richting van Den Haag. Bij het ongeval zijn twee auto's en een bestelbusje betrokken.

Lees verder

Pas op voor dichte mist

Ga je zondagochtend de weg op? Wees dan beducht voor dichte mist. Daarvoor waarschuwen de ANWB en Weerplaza volgens mediapartner Omroep West. Het zicht is soms minder dan 200 meter.

Lees verder

Laat zaterdag je huisdier of knuffel zegenen

Het is nog een weekje wachten, maar zaterdag 30 september kun je weer je huisdier (of knuffel) laten zegenen bij de Bartholomeuskerk in Poeldijk. Van hond tot vis en van cavia tot wandelende tak, het maakt niet uit welk huisdier, pastor Els Geelen nodigt alle inwoners van Westland en omstreken met hun beesten uit.

Lees verder

Heftruck kantelt bij opladen rouwkoets

Op het Wilhelminaplein in Naaldwijk is zaterdag een heftruck omgevallen. Net daarvoor had de truck twee rouwkoetsen op een trailer gezet. Als het trekkertje iets eerder was gevallen, dan was de schade niet te overzien geweest.

Lees verder

Actiedag Avavieren goed voor 8.277 euro

De derde actiedag van Stichting Avavieren (aangepast vakantie vieren) heeft zaterdag 8.277 euro opgebracht. Met het opgehaalde geld wil de stichting uiteindelijk negen strandrolstoelen voor mensen met een beperking aanschaffen.

Lees verder

Impressie: bedrijventerrein Maasdijk houdt open huis

Een groot aantal bedrijven op de Derde en Vierde Hoeve in Maasdijk hield zaterdag open dag. Een uitgelezen kans dus om eens achter de schermen te kijken. De twintig bedrijven liggen op steenworp afstand van elkaar.

Lees verder

Gezonken woonboot aan stukken geknepen

De 15 meter lange woonboot die begin deze maand zonk in Maassluis, is zaterdag met zwaar materieel geborgen. De boot is in alle vroegte door een grijper aan stukken geknepen en in een container afgevoerd.

Lees verder

KNRM haalt vrouw met hartproblemen van cruiseschip

Een niet alledaagse klus vrijdag voor de KNRM in Hoek van Holland. Op cruiseschip Aida Prima kreeg een vrouw hartproblemen waarna een opname noodzakelijk bleek. Met vier ambulancebroeders vertrok de KNRM naar het schip.

Lees verder

Wippolderlaan afgesloten na ongeluk

Bij een aanrijding met twee auto's vrijdag in Wateringen is een auto te water geraakt. Dat gebeurde iets voor 18.00 uur op de Wippolderlaan in de richting van de A4. De inzittende kon zelfstandig uit de auto klimmen.

Lees verder

Kruising Opstalweg niet 5 weken maar 7 dagen dicht

Provincie Zuid-Holland sluit de kruising bij de Opstalweg in Naaldwijk niet 5 weken, maar 7 dagen. Dat laat de provincie desgevraagd weten na een overleg met gemeente Westland. Woensdag 22 november tot en met woensdag 29 november is die kruising dicht. De ’s-Gravenzandseweg gaat wel vijf weken dicht. Vanaf 26 september tot 1 december is die afgesloten van de N467.

Lees verder

Onderhandelingen supermarktpand Kwintsheul lopen nog

Achter de schermen wordt druk onderhandeld over de invulling van het leegstaande supermarktpand in Kwintsheul. Die indruk wekte wethouder Duijvestijn (Economische Zaken) in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Lees verder

Ontwerpbegroting Westland: 'Extra geld voor verkeer en onderwijs'

Als het aan het Westlandse college van B en W ligt wordt er de komende jaren ruim 10 miljoen extra uitgetrokken voor verkeer, onderwijs en centrumontwikkeling. Dat is te lezen in de ontwerpbegroting 2018-2021 die vrijdag aan de gemeenteraad is aangeboden.

Lees verder

Week van WestlandOntmoet van start gegaan

De week van WestlandOntmoet is donderdagmiddag feestelijk van start gegaan. Dat gebeurde bij ISW Vakcollege Hoge Woerd in Naaldwijk, waar leerlingen van Zorg & Welzijn voor buurtgenoten, ouders en grootouders koffie en diverse lekkernijen hadden bereid. Wethouder Marga de Goeij ontving het eerste kopje koffie.

Lees verder

Maaslander blijft vastzitten wegens dood van echtgenote