Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

EYECATCHERS HOME

Klopjacht op inbrekers van Monster naar Naaldwijk

De politie heeft zaterdagavond een klopjacht gehouden op vier jongens die aan het inbreken waren in een pand aan de Madeweg in Monster. De jongens vluchtten naar Naaldwijk. Zij werden, rijdend in een zwarte BMW, achtervolgd door een politiewagen. Bij de rotonde van de Zwartendijk met de Bosweg knalden zij tegen een boom.

Lees verder

Niet twee maar drie overvallers bij wethouder Evers

De politie is op zoek naar drie mannen die vrijdagavond de woning van wethouder Evers in Maassluis overvielen. De wethouder en zijn vrouw liepen allebei verwondingen op. Aanvankelijk waren twee binnendringers gemeld en leek alleen de echtgenote verwondingen te hebben opgelopen.

Lees verder

Rus bereikt in Taipei haar eerste WTA-finale

Tennisster Arantxa Rus heeft voor het eerst in haar carrière een finale van een WTA-toernooi bereikt. In de halve finale van het tennistoernooi in het Chinese Taipei versloeg Rus de Britse Naomi Broady.

Lees verder

Opstalweg krijgt fietssuggestiestroken in plaats van fietssluizen

De Opstalweg wordt tijdens de reconstructie voorzien van zogenoemde fietssuggestiestroken. Dat heeft de gemeente Westland besloten na gesprekken met omwonenden. De effecten van deze maatregel worden gedurende het komende jaar in de gaten gehouden en geëvalueerd.

Lees verder

Caiway krijgt Zweedse eigenaar

Kabelaanbieder Caiway komt vrijwel zeker in handen van de Zweedse investeerder EQT Infrastructure. Dat heeft het personeel vrijdagmorgen te horen gekregen. De deal wordt naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar afgerond.

Lees verder

Geen 'shop and go' in Prins Hendrikstraat

De Prins Hendrikstraat in het centrum van Naaldwijk krijgt geen 'shop and go-parkeerplaatsen'. Het college van B en W ziet er niets in. In de straat geldt nu een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2 uur. Dat wordt voor winkelen een redelijke parkeerduur gevonden.

Lees verder

Geldautomaten van Rabobank in Naaldwijk drie weken dicht

Slecht nieuws voor mensen die volop gebruik maken van cashgeld. De geldautomaten van de Rabobank op het Patijnenburg in Naaldwijk, bij de ingang van winkelcentrum De Tuinen, gaan rond de Sinterklaastijd drie weken dicht.

Lees verder

Westlands Kamerlid houdt eerste speech

VVD-Kamerlid Arne Weverling uit het Westland heeft donderdag zijn maidenspeech gehouden. Dat is de debuutrede van een nieuw lid van de Tweede Kamer. Zijn inbreng ging over het belang van digitale infrastructuur.

Lees verder

Waar en wanneer zet Sinterklaas voet aan wal?

Nog maar een nachtje slapen, en dan komt Sinterklaas weer aan in onze regio. Maar omdat de Goedheiligman lang niet overal tegelijk kan zijn, zijn de verschillende intochten over twee weekenden verspreid. Hieronder alle data!

Lees verder

Dave van der Meer opnieuw lijsttrekker LPF Westland

Dave van der Meer is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opnieuw lijsttrekker van LPF Westland. De Naaldwijker is unaniem gekozen tijdens de donderdag gehouden ledenvergadering van deze lokale partij. Van der Meer, sinds 1 januari 2011 fractievoorzitter van LPF Westland, was ook lijsttrekker bij de raadsverkiezingen in 2014.

Lees verder

Ophef over bouwplannen Johannahoeve Schipluiden

Ophef in de Midden-Delflandse politiek over de bijna honderd jaar oude boerderij Hoeve Johanna in Schipluiden. Coalitiepartijen CDA en OGP gingen dinsdagavond akkoord met het plan om de boerderij aan de Keenenburgweg op te kopen. Het pand moet ruimte maken voor starterswoningen. Volgens de oppositie is wethouder Houtenbos echter iets essentieels vergeten.

Lees verder

Lichaam vermiste Honselse (67) gevonden

Het lichaam van de vermiste 67-jarige vrouw uit Honselersdijk is donderdag rond het middaguur gevonden. Dat bevestigt de politie. Het is aangetroffen in het water bij de Johan van Oldebarneveldtstraat op slechts enkele honderden meters van haar woning. Na onderzoek sluit de politie een misdrijf uit.

Lees verder

Kwekers in de Kunst heeft nog niets gehoord van gemeente Westland

Cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst heeft nog geen gesprek gehad met wethouder Marga de Goeij van de gemeente Westland over het geruchtmakende subsidieprobleem. "Wij hebben tot op heden nog niets vernomen", zegt voorzitter Hans van den Broek donderdagochtend. De organisatie kan volgens de gemeenteraad fluiten naar de 100.000 euro subsidie die was toegezegd door voormalig burgemeester Sjaak van der Tak en aan de vooravond van diens afscheid werd gesteund door het college van B en W.

Lees verder

Dierenvoedselbank Maasdijk moet even op gang komen

De opstart van de dierenvoedselbank in Maasdijk komt langzaam op gang. Er zijn nog niet heel veel dieren aangemeld en er zijn ook nog te weinig voedselpakketten voor honden en katten. Dat meldt desgevraagd Geertje van Kranen van de organisatie 'het Knagertje', die ook de dierenvoedselbank in Den Haag onder haar hoede heeft.

Lees verder

Voormalige Lierse mogelijk om het leven gebracht in Amsterdam

Het gerucht dat in De Lier al enkele dagen rondgaat - dat een voormalige Lierse mogelijk van het leven is beroofd in Amsterdam - blijkt waar te zijn. Het gaat om de 27-jarige Sofie Kerklaan die in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond op straat werd gevonden.

Lees verder

Natuurbegraven Hoek van Holland: hoe nu verder?

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad verwierp dinsdagavond een motie van CDA, SP en Partij van de Dieren om af te zien van een natuurbegraafplaats in de Hoekse Bonnenpolder. Dit betekent echter niet dat het plan definitief doorgaat. Wethouder Eerdmans suggereerde om eerst een referendum te houden. Maar hoe gaat het nu verder?

Lees verder

Boze brief EenVandaag aan burgemeester Van Ardenne

Burgemeester Van Ardenne van Westland heeft een verslaggever en cameraman van het actualiteitenprogramma EenVandaag vorige week verboden opnames te maken tijdens een gemeenteraadsvergadering. De hoofdredactie van het programma is ontstemd over dit besluit en heeft de burgemeester een brief geschreven, die mede is ondertekend door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Lees verder

Familie van vermiste Marga van Vliet (67) radeloos, "je blijft maar wachten"

Er is nog geen enkel teken vernomen van de vermiste Marga van Vliet (67). Zaterdagavond verliet zij haar woning aan de Noorduynkade in Honselersdijk. Sindsdien is de vrouw spoorloos. Haar naaste familie verkeert in grote onzekerheid.

Lees verder

Weer vragen over parkeerproblemen bij gemeentehuis

In navolging van Westland Verstandig, heeft nu ook CDA Westland vragen gesteld over de parkeerproblematiek rondom het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk.

Lees verder

LPF: 'Brief kerkbestuur is verbazingwekkend en flauw'

De recente brief van de Bartholomeusparochie in Poeldijk kan op weinig sympathie bij politieke partij LPF Westland rekenen. Volgens het kerkbestuur worden de verbouwingsplannen van de kerk niet serieus genomen door de gemeenteraad.

Lees verder

Minder regels voor watersteigers

Het wordt voor inwoners van onze regio binnenkort makkelijker om een steiger of vlonder aan te leggen bij hun woning. Het hoogheemraadschap van Delfland gaat de regels hiervoor versoepelen. Daardoor is straks niet altijd meer een vergunning nodig.

Lees verder

Bouwvakker gewond in 's-Gravenzande

Tijdens de bouw van een nieuw bedrijfspand aan de Buijs Ballotstraat in 's-Gravenzande is dinsdagmorgen een man vast komen te zitten tussen enkele spijlen. Hij viel vervolgens naar beneden en raakte buiten bewustzijn.

Lees verder

Midden-Delfland eerste Bijzonder Provinciaal Landschap

Midden-Delfland mag zich het eerste gebied in Nederland met de status van Bijzonder Provinciaal Landschap noemen. De provincie Zuid-Holland heeft het gebied daarvoor aangewezen. De status geeft het belang aan van het open en groen houden van het gebied en het behouden van de waarden ervan.

Lees verder

Rob Zwaard lijsttrekker CDA Midden-Delfland

Huidig fractievoorzitter Rob Zwaard is tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van CDA Midden-Delfland. De Maaslander zit sinds 2014 in de gemeenteraad voor de christendemocraten en werd gekozen om de fractie te leiden na het opstappen van Kees van der Vaart in 2016.

Lees verder

Strijker trekt zich terug als PvdA-lijsttrekker

Linda Strijker is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen toch niet de lijsttrekker van PvdA Westland. Het raadslid heeft zich teruggetrokken. Zij vindt dat de visie van het bestuur niet overeenkomt met die van haar.

Lees verder

Gewijzigd plan De Rentmeester klaar voor Westlandse gemeenteraad

De Westlandse gemeenteraad moet zich opnieuw uitspreken over het bestemmingsplan De Rentmeester in Naaldwijk. Op onderdelen is het plan aangepast om te voldoen aan een uitspraak van de Raad van State in mei dit jaar. Die vernietigde het  raadsbesluit over het bestemmingsplan, onder meer omdat de behoefte aan een grote supermarkt niet goed was aangetoond en omdat er te veel onduidelijkheid was over het aantal parkeerplaatsen.

Lees verder

Vrouw in arm gestoken bij ruzie in Maassluis

Bij een ruzie tussen twee vrouwen op de Dunantdreef in Maassluis heeft een 17-jarig meisje de andere vrouw in haar arm gestoken. Het letsel viel mee, het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. De 17-jarige is door de politie aangehouden.

Lees verder

Zoekactie vermiste vrouw in Wollebrand levert niets op

De zoekactie naar de vermiste vrouw van 67 jaar in recreatiegebied de Wollebrand in Honselersdijk heeft maandagmiddag niets opgeleverd. Met ongeveer veertig man werd vanaf 16.00 uur gezocht naar de vrouw die sinds zaterdagavond wordt vermist, maar zij is niet aangetroffen.

Lees verder

Poeldijks parochiebestuur voelt zich niet serieus genomen

Het bestuur van de Bartholomeusparochie in Poeldijk vraagt zich af of zijn plannen met het kerkgebouw door B en W en de gemeenteraad van Westland wel serieus worden genomen. Op een brief van eind september met voorstellen is nog steeds geen reactie gekomen. En in de raadsvergadering van 12 oktober is over het aanbod het gebouw, kerkplein en een groot deel van de pastorietuin beschikbaar te stellen voor de gemeenschap is nauwelijks gesproken.

Lees verder

Oproep van politie: 'wie maakt leukste hondenfoto?'

Nu de dagen korter worden neemt het aantal woninginbraken toe. Omdat hondenbezitters regelmatig met hun viervoeter door de wijk lopen, weten zij als geen ander wat een afwijkende of verdachte situatie is. Om die reden start de politie een fotowedstrijd.

Lees verder

Streekhistorie: Boerderij Arendshoeve

In het jaar 2000 werd de boerderij, genaamd Arendshoeve, aan de Commandeurskade 46 aangewezen tot rijksmonument. De boerderij is jarenlang familiebezit geweest van de familie Van der Lely. De hoeve ligt vlak bij de Maaslandse Dam in de Commandeurspolder en heeft een oude geschiedenis. Op de kaart uit 1570 van Jan Jansz. Potter, gezworen landmeter van Delfland, is reeds op deze plaats een boerderij te zien. Het boerenbedrijf was toen in handen van een boer, genaamd Dirck Heijn. Op de kaart is een eenvoudige boerderij met hooiberg getekend.

Lees verder

Arckelweg tot eind november dicht

Een deel van de Arckelweg in Poeldijk is tot eind deze maand in beide richtingen afgesloten. Ter hoogte van de skatebaan wordt aan het fietspad gewerkt. Auto- en vrachtverkeer moet over de Lozerlaan omrijden.

Lees verder

Evides: Blijf water nog even koken

Het advies voor de bewoners van 20 woningen in de Zuidbuurt in Maassluis om het drinkwater drie minuten te koken blijft nog even van kracht. Evides heeft de afgelopen dagen veel watermonsters genomen en die op aanwezigheid van de E.colibacterie onderzocht. De tests hebben tot nu toe te weinig zekerheid opgeleverd, zo schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Onbemand jacht komt op onze kust af

In de stormachtige noordwestenwind koerst een onbemand, 12 meter lang zeiljacht op de Zuid-Hollandse kust af. De Kustwacht houdt het stuurloze vaartuig in de gaten. Het jacht is van een Canadees die zaterdagmiddag door reddingsdiensten van boord is gehaald. Pogingen om het beschadigde schip naar Hoek van Holland te slepen, werden op een gegeven ogenblik gestaakt.

Lees verder

NAM wil gasprobleem Molenslag 600 meter diep gaan oplossen

Er moet een boortoren aan te pas komen om het gasprobleem aan de Molenslag in Monster op te lossen. De NAM wil het zogeheten 'gaspad' op een diepte van circa 600 meter gaan afsluiten. Dit heeft het bedrijf aangekondigd in een brief aan omwonenden.

Lees verder

Spoor van vernielde autospiegels in Monster

In het centrum van Monster is zondagochtend een reeks van vernielde autospiegels aangetroffen, vrijwel zeker meer dan tien stuks. Vernielde spiegels werden in elk geval waargenomen in de Wilhelminastraat, Hortensiastraat, Acaciastraat, Larixlaan en Goudenregenstraat.

Lees verder

Vrouw met arm in gips vermist uit Honselersdijk

Uit de Noorduynkade in Honselersdijk wordt een 67-jarige vrouw vermist, die als bijzonder kenmerk een arm in het gips heeft. Dat heeft de politie zondagochtend via Burgernet gemeld. De blanke vrouw is 1.70 meter lang en heeft kort grijs haar. Bij haar vermissing droeg zij volgens familie een roestbruine jas, een donkere spijkerbroek en dameslaarzen.

Lees verder

Zaalhandbal dames: VELO wint derby van Westlandia

De handbalsters van VELO hebben de derby tegen Westlandia in winst omgezet en lopen weg van de onderste plaatsen. Verburch redde het niet evenals de reserves van Westlandia.

Lees verder

Scooterrijdster gewond na botsing

Op het kruispunt van de Oorberlaan en de Madepolderweg - op de grens tussen Den Haag en Monster - is zaterdagochtend een scooterrijdster in botsing gekomen met een auto. Hierbij is de scooterrijdster gewond geraakt en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees verder

WestlandStek voor twee vrijwilligers bij KMD

Twee jubilerende vrijwilligers bij de Wateringse voetbalclub KMD hebben vrijdagavond een WestlandStek ontvangen. Het zijn Herman van der Pol uit Wateringen en de in Rijswijk woonachtige Gerrit de Waard. De gemeentelijke onderscheiding werd aan hen uitgereikt door wethouder Bram Meijer.

Lees verder

Kookadvies in Zuidbuurt ook dit weekend actief

Ongeveer twintig adressen in de Zuidbuurt in Maassluis moeten ook dit weekend hun drinkwater ten minste drie minuten koken voor ze het kunnen drinken. Dat adviseert waterbedrijf Evides, omdat woensdag de E.colibacterie is aangetroffen in het leidingnet.

Lees verder

Grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen in Den Hoorn

In een loods aan de Vrij-Harnasch in Den Hoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Dat meldt de politie, die in het Midden-Delflandse dorp een inval deed. Het gaat om zo'n 600 kilo cocaïne, met een mogelijke straatwaarde van 16 miljoen euro. Er zijn drie verdachten aangehouden.

Lees verder

Medewerkers supermarkt Schipluiden spelen in eigen musical

De grootste kruidenier van Nederland heeft nu ook een eigen musical. Onder de naam 'Sores in de Super, een AH erlebnis', wordt er al een aantal maanden flink geoefend door medewerkers en oud-medewerkers van de Albert Heijn in Schipluiden. Op initiatief van Henk Haring (voormalig eigenaar van het filiaal in Schipluiden), René Buckers (nieuwe eigenaar) en een aantal ervaren musicalmakers is de eigen geschreven musical tot stand gekomen.

Lees verder

Rien van den Anker: 'Van der Tak zat te lang in Westland'

"Oud-burgemeester Sjaak van der Tak zat te lang in het Westland." Dat zegt columnist Rien van den Anker over de rel rond de subsidie die Van der Tak eigenhandig toekende aan culturele organisatie Kwekers in de Kunst. "Westland is doordesemd door de CDA-cultuur. Op een gegeven moment ga je dan denken dat jouw normen de normen van iedereen zijn", aldus de columnist.

Lees verder

Besluit over Wippolderlaan pas halverwege 2018

De gemeenteraden in Westland en Midden-Delfland zullen op z'n vroegst pas tegen de zomer van 2018 een besluit kunnen nemen over de voorgenomen aanpassingen aan de provinciale weg N211 (Wippolderlaan). Dat blijkt uit een brief van gedeputeerde Vermeulen aan de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De reden is het onderzoek om te kijken of een alternatief plan, opgesteld door bewoners uit de Zwethzone tussen Wateringen en Den Hoorn, kans van slagen heeft.

Lees verder

Evides spoelt leidingnet door vanwege bacterie

Waterbedrijf Evides gaat het waterleidingnet in Vlaardingen vanaf eind donderdagmiddag doorspoelen met een kleine hoeveelheid chloor, om zo de E. colibacterie in het drinkwater onschadelijk te maken. Ook inwoners in de Zuidbuurt in Maassluis, ongeveer twintig adressen, hebben sinds woensdag last van deze bacterie.

Lees verder

Schietpartij in Ter Heijde blijkt toch geen schietpartij

De onduidelijkheid rond de schietpartij in Ter Heijde is alleen maar groter geworden, nu er uit onderzoek blijkt dat er helemaal niet met een vuurwapen geschoten is. Een 51-jarige verdachte die zichzelf eerder op het politiebureau meldde, blijft verdachte, al is ook voor de politie lastig vast te stellen waarvan.

Lees verder

Realistische heterdaadoefening in Naaldwijk

Bewoners van een wijk in Naaldwijk kunnen maandag meedoen aan een heterdaadoefening. Via Burgernet wordt de actie aangekondigd. Hoe laat en waar precies blijft nog even geheim, om de oefening zo realistisch mogelijk te houden.

Lees verder

Vrijwilligers mogen gratis naar Rob en Emiel

De gemeente Maassluis wil alle vrijwilligers in de stad hartelijk bedanken voor hun inzet. Daarom zijn zij woensdagavond 29 november uitgenodigd voor de show van Rob en Emiel in Theater Koningshof.

Lees verder

Begroting Maassluis 2018-2021 unaniem aangenomen

De begroting van de gemeente Maassluis is woensdagavond unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Toch wilden partijen ook zelf nog wel wat toevoegen aan de begroting. In totaal zijn er 25 moties ingediend, waarvan er 22 zijn aangenomen door de raad. Een motie van de PvdA over verkeersveiligheid is aangehouden.

Lees verder

Volgend jaar einde aan hondenbelasting in Maassluis

De hondenbelasting in Maassluis wordt per aankomende jaarwisseling afgeschaft. Daartoe heeft de VVD woensdagavond een amendement ingediend dat is overgenomen door het college van burgemeester en wethouders. Het afschaffen kost om en nabij de 100.000 euro.

Lees verder

Van der Tak: 'Als burgemeester moet je soms vuile handen maken'

Een burgemeester "moet soms vuile handen maken". Maar, zegt Sjaak van der Tak: "Ik heb het echt niet op mijn eigen houtje gedaan." Bovendien waren zijn bedoelingen goed. "Ik heb altijd oprechte intenties gehad". Dat zegt de oud-burgemeester tegen mediapartner Omroep West.

Lees verder

Westlandse boa’s mogen weer bekeuren

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in de gemeente Westland zijn weer bevoegd om boetes uit te delen. Hun opsporingsbevoegdheid was per 1 augustus verlopen, maar inmiddels is een nieuw besluit vastgesteld. Dinsdagavond zijn de boa's opnieuw beëdigd door de politie.

Lees verder

Niet meer roken op speelplaatsen in Midden-Delfland

Roken op speelplaatsen in Midden-Delfland is binnenkort niet meer toegestaan. De fracties van VVD en PvdA riepen dinsdagavond hier in een motie toe op. Wethouder De Goede neemt het voorstel over in haar beleid.

Lees verder

Streekhistorie: Vliegtuig bij Ter Heijde in beslag genomen

Op 28 juli 1914 verklaarde Oostenrijk-Hongarije de oorlog aan Servië en enkele dagen later op 1 augustus 1914 Duitsland aan Rusland. Daarna volgden de oorlogsverklaringen van Duitsland aan Frankrijk, van Oostenrijk-Hongarije aan Rusland, van Servië en Groot-Brittannië aan Duitsland en van Frankrijk en Groot-Brittannië aan Oostenrijk-Hongarije. De Eerste Wereldoorlog (1914-1918) was toen een feit.

Lees verder

Kwekers in de Kunst met stomheid geslagen

"Onze mond valt hiervan open." Zo reageert penningmeester René Mendel namens Kwekers in de Kunst op het feit dat een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad geen subsidie meer wil geven aan de culturele instelling tegenover mediapartner Omroep West.

Lees verder

Glutenvrije Piet komt naar Maassluis

De glutenvrije Piet komt naar onze regio. De Piet met de groene muts strooit straks glutenvrije peper- en kruidnoten onder meer Maassluis en Vlaardingen. De nieuwe Piet komt speciaal voor kinderen met een glutenallergie met Sinterklaas mee. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Kwekers in de Kunst krijgt geen cent van Westland

De gemeenteraad van Westland is niet akkoord gegaan met een subsidie van 100.000 euro aan cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst. Het al verstrekte voorschot van 40.000 euro moet worden teruggevorderd. Alleen de PvdA vond dat dit niet kan, omdat het gaat om een bestuurlijke toezegging. Dit is de uitkomst van een extra raadsvergadering dinsdagmiddag.

Lees verder

Vrouw uit Maasland betrokken bij dodelijk ongeluk

Een 26-jarige vrouw uit Maasland is dinsdagochtend betrokken geraakt bij een dodelijk ongeluk op de Machiel Vrijenhoeklaan in Den Haag. De vrouw kwam omstreeks 08:40 uur met haar auto inbotsing met een 70-jarige fietsster. Toegesnelde hulpdiensten startten direct de reanimatie, maar dat bleek tevergeefs.

Lees verder

Oud WOS-presentator Winston Post seksueel geïntimideerd

Oud WOS-presentator Winston Post is betrokken geraakt bij seksuele intimidatie door filmmaker Job Gosschalk. Post moest van hem masturberen, zo heeft NOS op 3 opgetekend. Post weigerde dat te doen en brak de 'bijlessessie' af.

Lees verder

Mogelijk toch geen ton voor Kwekers in de Kunst

Een amendement van LPF Westland en GemeenteBelang Westland om de toegezegde 100.000 euro voor Kwekers in de Kunst van tafel te halen lijkt een meerderheid in de Westlandse gemeenteraad te genieten. Ook de fracties van Westland Verstandig en GroenLinks steunen het amendement.

Lees verder

Monsters zwembad komt met veiliger toegangssysteem

Zwembad De Boetzelaer heeft een nieuw pasjessysteem in werking gesteld, na ongeregeldheden in andere openbare baden in het land. Het team van het Monsterse zwembad stelt zich genoodzaakt te voelen om met een veiliger toegangssysteem te werken.

Lees verder

Geldkistje op bodem van Monstersche Sluis

Tijdens schoonmaakwerkzaamheden is op de bodem van de Monstersche Sluis een geldkistje gevonden met daarin nog muntstukken uit het gulden tijdperk. "Helaas zijn deze munten niets meer waard, maar wie weet welke schatten er nog meer uit de sluis komen," schrijft de Maassluise stichting op haar site.

Lees verder

Dierenvoedselbank voor het Westland in Maasdijk

Wie het financieel moeilijk heeft en ook in het bezit is van huisdieren, kan zich vanaf deze week inschrijven bij de Dierenvoedselbank Haaglanden. De hulporganisatie heeft een uitgiftepunt voor het Westland geopend aan de Kerkhoflaan 1 in Maasdijk. Eerder was er een vestiging in 's-Gravenzande.

Lees verder

Restaurant Aan de Zweth in de prijzen

Ook dit jaar valt restaurant Aan de Zweth in buurtschap De Zweth in Midden-Delfland in de prijzen. Volgens restaurantgids GaultMillau 2018 is medewerker Arnold Zwartkruis Wijn/spijs specialist van het Jaar.

Lees verder

Schip van het Jaar 2017 komt uit Maassluis

De Seagull-301, ontworpen en gebouwd door scheepsbouwer De Haas uit Maassluis en Ginton Naval Architects uit Haarlem, is maandagavond uitgeroepen tot Schip van het Jaar 2017. Dat gebeurde tijdens de twaalfde editie van het Maritime Awards Gala van de KNVTS (Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied) in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam.

Lees verder

Huidige raadsleden hoog op lijst VVD

De complete lijst van VVD Westland voor de gemeenteraadsverkiezingen is bekend. De eerste drie plaatsen worden bekleed door de huidige raadsleden Sander Zuyderwijk, Pieter Varekamp en Geraldine van der Knaap, plek vier is voor Peter Valstar. Wethouder Peter Ouwendijk is gekozen als lijstduwer.

Lees verder

Rotterdamse onderscheiding voor Eric Gudde

Maassluizer Eric Gudde heeft maandag bij zijn afscheid als algemeen directeur van voetbalclub Feyenoord de Rotterdamse onderscheiding ‘De Rotterdammert’ gekregen. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor Feyenoord, de stad Rotterdam en de Rotterdammers.

Lees verder

Toneelverenigingen uiterlijk mei in nieuwe accommodatie

De Naaldwijkse toneelverenigingen Rokagemto en De Plankeniers kunnen naar verwachting in april of mei volgend jaar in een nieuwe accommodatie trekken. Dat heeft wethouder Ouwendijk na vragen van WOS Media laten weten.

Lees verder

Bouw Bauhaus in Harnaschpolder niet vóór 2018

De bouw van de Duitse bouwmarkt Bauhaus in de Harnaschpolder in Den Hoorn begint zeer waarschijnlijk niet vóór 2018, meldt de ontwikkelaar aan WOS Media. Op een groot bord op de hoek van de Sionsdreef met de Harnaschdreef staat de komst van de bouwmarkt aangekondigd voor de tweede helft van 2017, maar bezwaren tegen de bouwvergunning zorgen voor vertraging.

Lees verder

Sem is de 12 miljoenste bezoeker van De Boetzelaer

Zwembad De Boetzelaer in Monster verwelkomde zondag de 12 miljoenste bezoeker. Rond 11.30 uur meldde Sem Alebregtse zich bij de kassa, waarmee de mijlpaal gehaald werd.

Lees verder

Rotonde bij café De Pet begin 2018 opgeleverd

De nieuwe rotonde in de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande, ter hoogte van het inmiddels gesloopte café De Pet, wordt eind maart / begin april 2018 opgeleverd. Dat zegt de gemeente Westland na vragen van Westland Verstandig.

Lees verder

Kindersurvival nu ook voor 15-jarigen

Recreatiegebied de Wollebrand in Honselersdijk is zaterdag 27 januari weer het decor van de Kidz for KidZ Survival. Opnieuw is er een goed doel aan gekoppeld en opnieuw staat het garant voor vieze kleren, maar nieuw dit jaar is dat ook 15-jarigen mogen meedoen.

Lees verder

WestlandStek dit weekend drie maal uitgereikt

Dit weekend zijn er drie WestlandStekken uitgereikt door wethouder Marga de Goeij. Zaterdag ging de onderscheiding naar Arja Bentvelzen-van Meekeren in De Lier, zondag kregen Toos van Dijk en Aad Bol in Naaldwijk de erespeld.

Lees verder

Drie gewonden bij vechtpartijen in Westland

Bij vechtpartijen in het Westland zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen gewond geraakt. De politie heeft een man aangehouden. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Auto flink beschadigd in Monster

Zondagochtend is in de Duyvenvoordestraat, nabij sportpark Polanen in Monster een flink beschadigd bestelbusje aangetroffen. Zowel de ruit aan de voor- als aan de achterkant is ingeslagen. Vlak naast de auto ligt een ijzeren paal, die normaal gesproken op een fietspad staat om aan te geven dat er geen auto's mogen rijden.

Lees verder

Valto wint opnieuw in finale Haagse Korfbaldagen

Het Lierse Valto heeft zaterdagavond de finale van de Haagse Korfbaldagen in de klassen 1-2-3 gewonnen. De Lierenaren wonnen deze finale voor de tweede keer op rij. Was het vorig jaar Futura dat het onderspit dolf, nu moest het Zoetermeerse Phoenix zich gewonnen geven. De eindstand was 25-22.

Lees verder

‘Niks mis met onze aardbeien’

"Onze aardbeien kunnen met een gerust hart worden gegeten." Zo reageren Jaco en Sandra Huysman van de Westlandse Aardbei op alarmerende berichtgeving zaterdag in landelijke media. 'Aardbeien zes keer giftiger dan ander fruit door ‘cocktaileffect', meldt dagblad Trouw en in navolging daarvan onder meer ook de NOS.

Lees verder

Hillenraad 100: Koppert Biological Systems aan de top

Koppert Biological Systems is vrijdagavond uitgeroepen tot de meest toonaangevende onderneming in de Nederlandse tuinbouwwereld, althans van de bedrijven met een omzet beneden de 500 miljoen euro.

Lees verder

Definitief extra raadsvergadering over 'onrechtmatig handelen' Van der Tak

De gemeenteraad van Westland komt dinsdag in een extra vergadering bijeen om de 'kwestie Van der Tak'. De oud-burgemeester raakte deze week in opspraak, omdat hij op eigen houtje 100.000 euro heeft toegezegd aan cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst.

Lees verder

Uitbreiding tenniscomplex LTC Naaldwijk uitgesteld

LTC Naaldwijk moet langer wachten op uitbreiding van haar tenniscomplex. Dit is donderdag bekendgemaakt tijdens een extra algemene ledenvergadering. Als gevolg van het uitstellen van de werkzaamheden heeft Henk Salome zijn voorzitterschap bij de Naaldwijkse tennisvereniging neergelegd.

Lees verder

Kinderafdelingen blijven tot zeker 2019 in Schiedam

De afdeling geboortezorg en klinische kindergeneeskunde van Franciscus Vlietland verhuist toch niet voor 2019 naar het Rotterdamse Franciscus Gasthuis. Dat is afgesproken tijdens overleg tussen vertegenwoordigers van het ziekenhuis, huisartsen en verloskundigen uit de regio en de gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Nissewaard.

Lees verder

LPF en WV willen maandag al debat over Van der Tak

De fracties van LPF Westland en Westland Verstandig hebben burgemeester Van Ardenne vrijdag gevraagd om voor komende maandag een extra raadsvergadering uit te schrijven. Ze willen dan een debat over de toezeggingen die voormalig burgemeester Van der Tak eigenstandig heeft gedaan aan de cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst en de betaling van 40.000 euro die hij vlak voor zijn vertrek liet doen.

Lees verder

GBW: In 'Tuin van der Lely' minder sociale huurwoningen

GemeenteBelang Westland ziet graag dat er in de Wateringse nieuwbouwlocatie ‘Tuin van der Lely’ in plaats van sociale huurwoningen meer 'middendure' huurwoningen en betaalbare koopwoningen worden gebouwd. Het college van B en W wordt gevraagd het woningbouwprogramma daarop aan te passen, nu er waarschijnlijk pas na 2020 gebouwd kan worden.

Lees verder

Geestweg laatste week voor Kerst afgesneden

De Geestweg in Naaldwijk is in de laatste week voor Kerst alleen vanaf de Secretaris Verhoeffweg per auto bereikbaar. Het gevaarlijke kruispunt met de Opstalweg wordt namelijk aangepakt. Voor fietsers blijft het kruispunt wel open.

Lees verder

Heijenaar (51) meldt zich bij politie na schietpartij

Naar aanleiding van een schietpartij in de Piet Heinstraat in Ter Heijde, meldde zich donderdagmiddag een 51-jarige man uit Ter Heijde op het politiebureau. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lees verder

Westland gaat experimenteren met Tiny Houses

De gemeente Westland maakt ruimte voor de komst van drie zogeheten Tiny Houses aan de rand van Naaldwijk. Daarmee wil de gemeente uitvinden of er interesse is voor de woonvorm, waarbij men bewust op kleinere voet wil leven in een zelfvoorzienende woning.

Lees verder

Politie zoekt getuigen van straatroof in Maassluis

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof aan de Lijsterlaan in Maassluis. Dat blijkt uit een melding van Burgernet, die donderdagmiddag is uitgegaan. De straatroof is woensdagmiddag rond 17.30 uur gepleegd ter hoogte van huisnummer 158.

Lees verder

'Onderste steen moet boven in kwestie Van der Tak'

De Westlandse gemeenteraad wil de onderste steen boven in de kwestie rond oud-burgemeester Sjaak van der Tak. Die heeft eind september, vlak voor zijn afscheid, zonder overleg 40.000 euro overgemaakt naar de culturele organisatie Kwekers in de Kunst.

Lees verder

Onrust door schietpartij in Ter Heijde

Nabij een woning aan de Piet Heinstraat in Ter Heijde heeft donderdag aan het einde van de ochtend een schietpartij plaatsgevonden. Er zijn vele politiewagens naar het kustdorp gegaan en de omgeving is een tijd lang afgezet.

Lees verder

Van Ardenne ziet Westland als stad

Als het aan waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne ligt, spreken Westlanders voortaan over 'hun stad Westland'. Dat zegt ze in de WOS-talkshow Dit was oktober, die vanaf vrijdagavond wordt uitgezonden op WOS TV.

Lees verder

RET start proef met pinnen in de bus

Op diverse buslijnen van vervoersmaatschappij RET is het sinds 1 november mogelijk om te betalen met je pinpas. Het gaat in eerste instantie om een test van drie maanden. Uiteindelijk moet het in 2019 mogelijk zijn om op alle bussen van de RET 'cashless' te betalen.

Lees verder

Opnieuw bezorgdheid omtrent locatie oude Dalton Mavo

Er zijn opnieuw zorgen rondom de locatie van de oude Dalton Mavo aan de Hendrik van Naaldwijkstraat in Naaldwijk. Begin vorig jaar leek het starten van woningbouw in zicht te zijn, maar de projectontwikkelaar die er toen mee bezig was, heeft inmiddels afgehaakt. Reden voor de VVD-fractie in de Westlandse gemeenteraad om vragen in te dienen bij het college van B en W.

Lees verder

Kwekers in de Kunst rekent gewoon op 100.000 euro

De voorzitter van cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst, Hans van den Broek, gaat er nog gewoon vanuit dat zijn organisatie de toegezegde 100.000 euro van de gemeente Westland krijgt. Dat laat hij desgevraagd weten aan de WOS. Woensdag is commotie ontstaan in de Westlandse politiek nadat bekend was geworden dat oud burgemeester Sjaak van der Tak een ton zou hebben toegezegd aan Kwekers in de Kunst.

Lees verder

PvdA verontwaardigd over antwoord Houtenbos

PvdA Midden-Delfland is zeer verontwaardigd over de houding van wethouder Piet Houtenbos tijdens een commissievergadering dinsdagavond. De partij stelt dat de wethouder heeft geweigerd om informatie te delen met de raad en eist voor donderdag 12.00 uur alsnog antwoord op de gestelde vraag.

Lees verder

Werkzaamheden Molenslag begonnen

De werkzaamheden om het mogelijke gaslek te dichten bij Molenslag in Monster zijn woensdagmorgen begonnen. Er wordt een gat gegraven dat de afdichting van de voormalige boorput moet blootleggen.

Lees verder

Van der Tak: "Niet op eigen houtje gedaan: B en W-besluit"

Sjaak van der Tak ontkent, dat hij op eigen houtje geld heeft gegeven aan cultuurinstelling Kwekers in de Kunst. De voormalig burgemeester van Westland zegt dit woensdagochtend in een reactie op een brief van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne.

Lees verder

Tractoren botsen op elkaar in Maassluis

Op de Mozartlaan in Maassluis zijn woensdagochtend twee tractoren met aanhanger op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond 8.30 uur. Een van de tractoren is zwaar beschadigd. Of er gewonden zijn gevallen is nog niet duidelijk.

Lees verder

Honderden kerstmannen trekken door Naaldwijk

Als de organisatie voldoende inschrijvingen ontvangt, rennen of wandelen op zaterdag 16 december honderden kerstmannen door het centrum van Naaldwijk. Deze eerste Santarun Westland is een idee van de Rotaryclubs Westland en Westland Polanen.

Lees verder

Van der Tak in het nauw: op eigen houtje subsidie verleend

Vlak voor zijn afscheid als burgemeester van Westland heeft Sjaak van der Tak op eigen gezag een financiële toezegging gedaan aan cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst. Hij beloofde een bedrag van 100.000 euro en liet vervolgens als voorschot 40.000 euro overmaken. "Een onrechtmatige betaling", zo staat in een dinsdagavond uitgegeven verklaring van het college van B en W.

Lees verder

Rust lijkt wedergekeerd bij zwembad Dol-fijn in Maassluis

De rust bij zwembad Dol-fijn in Maassluis lijkt weer terug na een paar rumoerige dagen, waarbij dreigementen hebben geleid tot beveiliging van het zwembad. Dat blijkt uit de beantwoording op vragen van de ChristenUnie tijdens het actualiteitenhalfuurtje in de gemeenteraad door burgemeester Haan.

Lees verder

Forse vlammen nabij De Vlieten in De Lier

Forse vlammen dinsdagavond rond 20.00 uur nabij basisschool De Vlieten aan de Sportlaan in De Lier. Bouw en sloopafval vatte vlam, maar waardoor is vooralsnog onbekend. De hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen om de brand te blussen en de schade te beperken.

Lees verder

Maassluis onderzoekt mogelijkheden voor een meerdaags festival

Het Maassluise college van burgemeester en wethouders gaat onderzoeken of er een meerdaags festival kan worden georganiseerd in de stad. Daartoe wordt gesproken met de organisator van Waterwegpop. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van het CDA.

Lees verder

Nieuwe lampenkappen voor binnenstad Maassluis

De binnenstad van Maassluis wordt niet langer ontsierd door lantaarnpalen met niet bijpassende lampenkappen. De al in de zomer bestelde armaturen hadden eigenlijk al voor de start van stadsfeest De Furieade geplaatst moeten worden, maar het betrokken bedrijf kon de kappen niet op tijd leveren.

Lees verder

Paarden slaan op hol na inhaalactie in Schipluiden

Paarden die een wagen voorttrokken op de Gaagweg in Schipluiden zijn dinsdagochtend op hol geslagen, met twee gewonde vrouwen als gevolg. De dames zaten in de wagen toen een vrachtauto een inhaalmanoeuvre uitvoerde. De paarden raakten ervan in paniek en renden 100 meter in galop door.

Lees verder

Italiaans restaurant Fratelli in pand Mokka Naaldwijk

Goed nieuws voor liefhebbers van pizza, pasta en ander lekkers uit de Italiaanse keuken. Binnenkort opent Fratelli een Italiaans restaurant op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Fratelli gaat in het huidige pand van Mokka zitten. De naastgelegen bar van Enjoy komt er ook bij.

Lees verder

Ruit van woning in Ter Heijde ingegooid

De ruit van de benedenverdieping van een woning aan de Arie Tukstraat in Ter Heijde is in de nacht van maandag op dinsdag ingegooid.  Dat gebeurde rond 02.15 uur. Onduidelijk is door wie en waarom. De bewoonster is erg geschrokken.

Lees verder

Politie-inval bij bedrijfspand in 's-Gravenzande

In een bedrijfspand aan de Noordlandseweg in 's-Gravenzande heeft dinsdagochtend een politie-inval plaatsgevonden. Op de locatie zijn er zo'n achthonderd hennepplantjes aangetroffen in twee silo's. Ook zijn er in totaal drieduizend stekjes gevonden.

Lees verder

De Goeij en Duijvestijn gaan afzwaaien

De huidige Westlandse CDA-wethouders Marga de Goeij en Theo Duijvestijn hebben maandagavond aangekondigd na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer beschikbaar te zijn voor die functie. Zij deden dit tijdens de ledenvergadering waarop de nieuwe lijsttrekker is verkozen.

Lees verder

Gesprekken over walking football bij Westlandse clubs

Samenwerkingsverband OldStars is met alle Westlandse voetbalclubs in overleg over de invoering van 'walking football', lopend voetbal voor ouderen. "Er is veel enthousiasme en de eerste lijntjes zijn gelegd", zegt Johan Annema van OldStars walking football.

Lees verder

Veilingroute deels afgesloten door modder op wegdek

De Veilingroute in de richting van Wateringen is maandagmiddag deels afgesloten geweest voor verkeer, nadat een kiepwagen zijn lading met modder verloren is. Hulpdiensten hebben het wegdek schoongemaakt, zodat het verkeer weer zo snel mogelijk van de weg gebruik kon maken.

Lees verder

Aanrijding op de Westlandseweg in Maassluis

Een persoon die bij de rotonde op de Westlandseweg met de Mozartlaan in Maassluis overstak, is maandagmiddag aangereden door een auto. Ook de automobilist zelf is daarbij gewond geraakt, omdat deze vanwege de schrik nog eens tegen een paal aangereden is.

Lees verder

Gouden tip over gestolen quad blijft uit

Hij kan de 500 euro tipgeld in zijn zak houden, al had hij het liever anders gezien. Kevin Ammerlaan uit Maasland loofde het bedrag uit voor de gouden tip, die zou leiden naar zijn gestolen quad. Maar er kwamen welgeteld nul tips binnen. "Het is balen, maar helaas." 

Lees verder

Wie heeft de mooiste poes?

Kattenliefhebbers konden afgelopen weekend hun hart ophalen in Rijswijk. In de Broodfabriek vond een van de grootste en belangrijkste kattenwedstrijden ter wereld plaats. Onder de 1.500 kattenliefhebbers was ook Francisca Steenks uit Naaldwijk.

Lees verder

Tien bekeuringen bij 'groene' controle

Tijdens een controle van de groene natuurwetgeving zijn afgelopen weekend tien processen-verbaal uitgeschreven. De controle vond plaats in het duingebied vanaf Kijkduin tot en met Hoek van Holland, alsmede in het Staelduinse Bos, de Oranjeplas, het Kraaijenest en de Wollebrand.

Lees verder

Streekhistorie: Langzame Reformatie in Naaldwijk

Op 31 oktober van dit jaar is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op deur van de slotkapel in Wittenberg spijkerde. Binnen tien jaar kozen grote delen van Duitsland voor het protestantisme. In Nederland liep de verandering in het kerkelijk leven anders en langzamer.

Lees verder

KNRM-man in hart en nieren neemt na 25 jaar afscheid

Met een groots opgezette receptie nam Jan van der Sar na 25 jaar afscheid van de KNRM in Hoek van Holland. Hij begon al in 1985 als opstapper van de boot Koningin Juliana. In 1991 fuseerden de verschillende regionale reddingmaatschappijen tot KNRM.

Lees verder

Bazaar in Poeldijk goed voor recordbedrag: 34.254 euro

De jaarlijkse bazaar in het Hervormd kerkelijk centrum aan de Fonteinstraat in Poeldijk heeft afgelopen weekend een recordbedrag opgeleverd. Door gulle gevers en bezoekers werd 34.254,16 euro bijeen gebracht.

Lees verder

Nachtelijke zwemmers halen 6.772 euro op

De jaarlijkse Wintertijd Challenge in Westland en Rijswijk was afgelopen weekend goed voor 6.772 euro. In vier zwembaden van Optisport is door ruim honderd deelnemers gesport voor kinderen met een spierziekte.

Lees verder

Sterke daling aantal werkloze jongeren in Westland

In de gemeente Westland is de werkloosheid onder jongeren in de leeftijd tot 27 jaar in de afgelopen ruim anderhalf jaar fors gedaald. Telde Westland in januari 2016 nog 509 werkloze jongeren, is hun aantal met bijna driekwart afgenomen tot 130 in augustus van dit jaar.

Lees verder

Kandidatenlijst GroenLinks Maassluis bekend

Raoul Kleijwegt is zaterdag unaniem verkozen tot lijsttrekker van GroenLinks Maassluis voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Het programma kon nog niet definitief worden vastgesteld; dat volgt na verwerking van enkele wijzigingen waartoe dit weekeinde is besloten.

Lees verder

Westland Infra stelt: Onze gasmeters zijn veilig

Regionaal netbeheerder Westland Infra gaat zogeheten slimme gasmeters die in de periode van juni-augustus vorig jaar zijn geïnstalleerd zo snel mogelijk vervangen. Het bedrijf garandeert de veiligheid van deze apparaten, maar wil de eventuele onrust wegnemen naar aanleiding van een tv-uitzending waarin werd gesteld dat er landelijk 40.000 niet-deugdelijke meters zijn geïnstalleerd.

Lees verder

Zwinkels blijft enige kandidaat lijsttrekkerschap CDA Westland

Raadslid Karin Zwinkels is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap  van CDA Westland voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zwinkels is kortgeleden door het bestuur voorgedragen. Tot vrijdagavond konden leden met eventuele andere kandidaten op de proppen komen, maar van die mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Lees verder

Code geel: Harde wind in de nacht van zaterdag op zondag

Het gaat flink hard waaien in de nacht van zaterdag op zondag. Het KNMI geeft dan ook aan dat in die nacht code geel van kracht is. Zeker ook in onze regio kunnen windstoten tussen de 75 en 90 kilometer per uur voorkomen.

Lees verder

Westlanders bakken 2.300 pannenkoeken voor het Westerhonk

Zo'n 2.300 pannenkoeken werden er vrijdagavond gebakken voor de ongeveer 500 bewoners en begeleiders van het Westerhonk in Monster. Het was voor de vijfde keer dat dit 'bakfeest' werd gehouden als verrassing voor de verstandelijk en lichamelijk beperkte bewoners van dit Westlandse zorgpark.

Lees verder

Naaldwijkse OK Plant maakt kans op Tuinbouw Ondernemersprijs

OK Plant in Naaldwijk is een van de drie finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018. De andere twee kanshebbers zijn Royal Lemkes in Bleiswijk en De Lepelaar in Sint Maarten.

Lees verder

Ruim 200 matches op Beursvloer

De zevende editie van Beursvloer Westland heeft donderdagavond 209 matches tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties opgeleverd. Aan het netwerkevenement, dat in het Rabobankkantoor in De Lier werd gehouden, deden 75 bedrijven en organisaties mee.

Lees verder

GBW: Snel uitspraak college over detailhandel op Dorpskade nodig

GemeenteBelang Westland wil dat het college van B en W zich uitspreekt over de komst van detailhandel aan de Dorpskade in Wateringen. Weliswaar is het huidige provinciale beleid dat reguliere detailhandel alleen in de centra van dorpen kan komen, maar GBW zegt te hebben vernomen dat de provincie dat beleid wat wil verruimen. Maar ook als dat niet zo is, wil GBW snel een uitspraak van het college.

Lees verder

Bewonerscommissie blij met plannen seniorencomplex

Bewonerscommissie De Vliet is aangenaam verrast door de plannen van woningcorporatie Maasdelta. Volgens een eerder plan zouden slechts 40 van de 110 appartementen van seniorencomplex De Vliet in Maassluis teruggebouwd worden op een locatie in de buurt. Dat aantal is nu verhoogd tot maximaal 66. In 2019 start de bouw, de oplevering staat gepland voor begin 2020.

Lees verder

Start Hoekse Lijn in februari wordt krap

Het gaat er om spannen of het wel gaat lukken om de Hoekse Lijn per februari in gebruik te nemen. Vooralsnog gaat het projectbureau daar wel vanuit, "maar het wordt wel krap", zo stelt een woordvoerder. Geruchten dat de exploitatie van de lijn pas in juni kan starten, verwijst hij naar het rijk der fabelen. Maar dat de officiële start van de metroverbinding eerder eind dan begin februari wordt, is wel zeker.

Lees verder

Pleidooien voor vuurwerkvrije zones in Westland

Meerdere fracties in de Westlandse gemeenteraad zijn voorstander van invoering van vuurwerkvrije zones in de gemeente. Dat kwam donderdagavond naar voren in een commissievergadering waarin onder meer het beleid rondom de jaarwisseling op de agenda stond. Waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne gaat de mogelijkheden voor zulke zones onderzoeken.

Lees verder

Revalideren in de duinen bij Reinier de Graafziekenhuis

Zwak ziek en misselijk en toch fietsen of lopen door de duinen? Of de alpen, of een of andere wereldstad? Het kan allemaal dankzij een vernuftig apparaat in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Daarover schrijft onze mediapartner Omroep West.

Lees verder

Fietsster ernstig gewond in 's-Gravenzande

Op de kruising in de 's-Gravenzandse Oudelandstraat ter hoogte van de apotheek is donderdagmiddag een fietsende vrouw gewond geraakt door een botsing met een auto. De vrouw is door ambulancebroeders in een vacuümmatras gelegd en vervolgens met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.


Lees verder

Dijkwegbrug alsnog voorzien van veiliger leuning

De nieuwe brug in de Dijkweg in Naaldwijk is alsnog van een verkeersveiliger leuning voorzien. Daar zag het begin dit jaar niet naar uit, want destijds liet het college van B en W in antwoord op vragen van de VVD weten, dat de toenmalige uitvoering aan de geldende normen voldeed.

Lees verder

Fiets gestolen, nu in Polen, krijg ik hem nog terug?

Is er nog een kans dat je je gestolen fiets terug krijgt nu er een bende fietsendieven is opgerold? Die vraag is actueel voor mensen die het afgelopen half jaar hun fiets zijn kwijtgeraakt in onder meer Westland, waar de bende actief was. Het antwoord is niet leuk: de kans is uitermate klein, schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

D66: 'Wees er snel bij voor gratis draadloos internet'

D66 Maassluis wil nu toch echt wel eens weten of het Maassluise college van burgemeester en wethouders het ziet zitten om een subsidie aan te vragen voor het aanleggen van een gratis te gebruiken draadloos internetnetwerk voor bijvoorbeeld de binnenstad van Maassluis. Volgens de democraten moet Maassluis er snel bij zijn omdat eind dit jaar begin volgend jaar de pot van in totaal 120 miljoen euro wordt verdeeld.

Lees verder

Nieuwbouw Wateringen-noord laat nog jaren op zich wachten

Het zal nog jaren duren voordat de eerste paal geslagen wordt van het nieuwbouwproject Wateringen-noord. Die nieuwbouwwijk is gesitueerd tussen de Poeldijkseweg, Ambachtsweg en Erasmusweg, ook wel bekend als 'Tuin van der Lely'.

Lees verder

NAM onderzoekt opkomend aardgas op voormalige locatie Molenslag

Op de voormalige winningslocatie van de NAM op het terrein bij de Molenslag in Monster komt, in zeer kleine hoeveelheden, aardgas uit de diepe ondergrond naar boven. De gemeten hoeveelheden vormen geen risico voor de omgeving, aldus de NAM, die wel tot een grondig onderzoek heeft besloten. Voor de omwonenden is er komende vrijdagavond een inloopbijeenkomst in De Noviteit.

Lees verder

Niet 40 maar 66 vervangende appartementen voor De Vliet

Niet 40, maar maximaal 66 appartementen gaat het nieuwe seniorencomplex De Vliet in Maassluis tellen. Dat is woensdag aan de bewoners van de het huidige complex bekendgemaakt in een bijeenkomst in de Immanuëlkerk. Ook is er plek voor een ontmoetingsruimte op de eerste verdieping voor de bewoners van het nieuwe gebouw.

Lees verder

Wiegman geridderd in de Orde van Oranje Nassau

De coach van het Nederlands vrouwenvoetbal, Sarina Wiegman uit Monster, is samen met bijna alle Oranjeleeuwinnen woensdag geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Alleen de Naaldwijkse Mandy van den Berg ontbrak bij het officiële moment in het Catshuis in Den Haag.

Lees verder

In Westland actieve fietsendievenbende opgerold

De politie heeft woensdag een Poolse fietsendievenbende opgerold die ook in Westland actief was. Op verschillende plekken in het land deden agenten invallen in loodsen waar fietsen werden opgeslagen. Bij een loods in Den Haag zijn twee mannen aangehouden. In Schiedam werden ook enkele mannen opgepakt. Verder is een busje met gestolen fietsen in beslag genomen.

Lees verder

Zwembad beveiligd na Twitterbericht van Geert Wilders

Zwembad Dol-fijn heeft beveiliging ingehuurd na dreigementen die volgden op het Twitterbericht van Geert Wilders waarin de politicus stelde dat het Maassluise zwembad 'sharia-zwemmen' zou aanbieden. Het bleek te gaan om een aankondiging op de website, die met name was gericht op allochtone vrouwen die willen leren zwemmen.

Lees verder

PvdA: 'Oorzaak vissterfte moet achterhaald worden'

Voor PvdA Maassluis zou het onbestaanbaar zijn als de oorzaak van de vissterfte in de Zuidvliet van eerder deze maand niet meer achterhaald zou worden. Duizenden vissen zijn begin oktober door zuurstoftekort dood gegaan, maar wat het zuurstofarme water heeft veroorzaakt, is tot op de dag van vandaag niet duidelijk.

Lees verder

5.000 aardgasloze nieuwbouwwoningen erbij in Westland

In de gemeente Westland worden de komende jaren circa 5.000 aardgasloze woningen gebouwd. De gemeente Westland, gebiedsontwikkelaar BPD en ontwikkelbedrijven OBWZ en ONW hebben dinsdag handtekeningen onder de intentieverklaring gezet.

Lees verder

Ambitieus project: 'drie vliegen in één klap' rondom Opstalweg

De gemeente Westland wil vanaf 22 november een krachttoer gaan uithalen op en rondom de Opstalweg in Naaldwijk. In een periode van vier weken moet het CO2-netwerk van Ocap voltooid worden, moet deze weg over de gehele linie verkeersveiliger gemaakt worden en moet ook de gevaarlijke kruising met de Geestweg onderhanden genomen worden.

Lees verder

Maassluis zet vol in op aanpak probleemjeugd

Er staat een hoop te gebeuren in Maassluis op het gebied van probleemjongeren en er is ook al een hoop met ze gedaan in de afgelopen maanden. De nieuwste wapenfeiten tegen overlast zijn een buurtregisseur en de komst van een nieuw werkleer-traject. Dat bleek dinsdagavond tijdens een informatieavond van de gemeenteraad.

Lees verder

Thema Varend Corso 2018: Helemaal Hollands

Het thema van het Varend Corso van volgend jaar is 'Helemaal Hollands'. Dat is dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de schippersbijeenkomst. De route van het typisch Westlandse evenement blijft gelijk aan die van de afgelopen jaren, met een Rijnmonddag, Westlanddag en een Delflanddag.

Lees verder

Oud en Nieuw feest in De Lier keert weer terug

Goed nieuws voor partygangers in het Westland. Tijdens de jaarwisseling kun je weer terecht in de sporthal in De Lier. Op 1 januari 2018 om 00.30 uur begint daar 'NYE Back In Town'. DJ Trobi uit De Lier, Ricardo Castano & Ruben MC en DJ Bombastic uit Naaldwijk draaien dan ook.

Lees verder

Presentatie over De Rentmeester maand uitgesteld

De raadsinformatieavond over het project De Rentmeester in Naaldwijk, die morgen (woensdag) zou worden gehouden, gaat niet door. Aanvankelijk werd gemikt op behandeling van het gewijzigde bestemmingsplan in november, maar dat is niet haalbaar gebleken.

Lees verder

Nog voor 2018 duidelijkheid over N468

Nog voor het einde van het jaar moet er wat de gemeente Midden-Delfland betreft duidelijkheid zijn over wat er met de provinciale weg N468 moet gaan gebeuren. De provincie wil van de weg tussen Maasland en Schipluiden af, maar de gemeente ziet op tegen de hoge onderhoudskosten van de weg bij een overname. Toch gloort er hoop, de gemeente ziet namelijk een nieuwe oplossingsmogelijkheid, waarbij boeren een belangrijke rol spelen.

Lees verder

'Wielrenner niet schuldig aan dood 80-jarige fietser'

Een 21-jarige wielrenner uit Delft is niet schuldig geacht aan de dood van een 80-jarige fietser vorig jaar in Maasland. De twee kwamen vorig jaar juli in botsing op het pad langs de Trekkade. De rechter oordeelt vandaag dat niet duidelijk is, waar het ongeluk precies gebeurde en of de verdachte voldoende rechts reed.

Lees verder

Zwarte Piet in het Westland blijft zo zwart als roet

Wie rond Sinterklaastijd een gekleurde Piet wil zien, zal naar de grote stad moeten gaan of de televisie moeten aanzetten. In bijna alle dorpskernen in de regio is Zwarte Piet 'zo zwart als roet'. Alleen in Maassluis zijn dit jaar roetveegpieten aanwezig.

Lees verder

95-jarige al zeventig jaar lid van Lyra

Een bijzondere gebeurtenis bij voetbalvereniging Lyra in De Lier, daar is maandagavond de 95-jarige Jan van der Plas gehuldigd omdat hij maar liefst zeventig jaar lid is van Lyra. Hij heeft jaren in het bestuur gezeten en nog steeds is hij regelmatig in de bestuurskamer te vinden.

Lees verder

Wilders: 'In Maassluis kun je sharia-zwemmen'

PVV-voorman Geert Wilders heeft een bericht op Twitter verzonden waarin hij stelt dat je kunt sharia-zwemmen in zwembad Dol-fijn in Maassluis. In het zwembad zijn enige tijd zwemlessen aangeboden voor allochtone vrouwen, maar inmiddels is dat uitgebreid tot alle vrouwen, zo laat ook de directeur van Dol-fijn op Twitter weten.

Lees verder

Sarina Wiegman uitgeroepen tot beste coach vrouwenvoetbal

Sarina Wiegman is maandag door de wereldvoetbalbond Fifa uitgeroepen tot de beste coach in het vrouwenvoetbal. Zij versloeg de tevens genomineerde Deen Nils Nielsen en de Franse coach Gérard Precheur. De Monsterse Wiegman werd dit jaar met de Oranjevrouwen Europees Kampioen.

Lees verder

Uitvoering Kindpakket Westland per 1 januari naar Stichting Leergeld

De uitvoering van de Kindpakket-regeling van de gemeente Westland wordt per 1 januari a.s. daadwerkelijk overgedragen aan de Stichting Leergeld Westland. Deze door vrijwilligers opgerichte stichting zal kantoor gaan houden bij Vitis Welzijn. Dit is maandagavond naar voren gekomen in een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad.

Lees verder

Tekort aan AED's in Zuid-Holland, maar niet in Midden-Delfland

Waar er in de provincie Zuid-Holland een tekort aan automatische externe defibrillatoren (AED's) is, zijn er juist genoeg in Midden-Delfland te vinden. In tegenstelling tot sommige andere gemeenten in de provincie, zijn de apparaten er dan ook vrijwel altijd beschikbaar voor een reanimatie.

Lees verder

Ook in De Lier drie vrachtwagens opengebroken

Niet alleen in Schipluiden, maar ook in De Lier zijn zondagmiddag drie vrachtwagens opengebroken. De wagens van Fa. P. Boers & Zn stonden geparkeerd op een terrein aan de Leehove, naast bouwmarkt Karwei.

Lees verder

PvdA wil verkeersveiligheid in Burgemeesterswijk vergroten

Kan de verkeersveiligheid in de Maassluise Burgemeesterswijk worden vergroot en kan er wat worden gedaan aan de afwatering bij het Schelvisvangerhof? Dat wil de PvdA van het college van burgemeester en wethouders weten. Daarom hebben de sociaaldemocraten schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder

WV: Overlast vrachtwagens in Hoflaan aanpakken

Westland Verstandig wil dat de gemeente maatregelen neemt tegen de overlast door vrachtwagens in de Hoflaan in 's-Gravenzande. Deze rijden naar en van het nieuwe winkelcentrum en zijn volgens de fractie niet zelden erg lang en zwaar. Bovendien zouden ze zich niet houden aan de maximum toegestane snelheid van 30 km/u.

Lees verder

PvdA wil garanties voor sociale huur in gemeentekantoor

De PvdA-fractie in de Westlandse gemeenteraad wil de garantie dat er voor langere tijd sociale huurwoningen komen in het voormalige Wateringse gemeentekantoor aan de Dorpskade. Eerder deze maand werd bekend dat de gemeente het kantoor wil verkopen aan de Haagse ontwikkelcombinatie New Lake 19.

Lees verder

Automobilist vliegt bouwhekken in

Een automobilist is maandagochtend gecrasht in bouwhekken aan de Van Lennepstraat in 's-Gravenzande. Volgens getuigen stond de man aan de overkant geparkeerd. Bij het achteruit rijden raakte hij onwel, drukte daarbij op het gaspedaal en reed hard achteruit de hekken in.

Lees verder

MiddenInn sluit de deuren

Restaurant MiddenInn bij busstation Maasland Viaduct gaat eind deze maand noodgedwongen dicht. Volgens de eigenaar zijn er onoplosbare geschillen met de huisbaas. Per zondag 29 oktober is het na zes jaar over en uit met de zaak.

Lees verder

Van Ardenne opent historische markt

Komende zaterdag is de jaarlijkse historische markt in de Hofboerderij in Wateringen. De organisatie heeft waarnemend-burgemeester Agnes van Ardenne weten te strikken om de markt officieel te openen.

Lees verder

Inbraken in vrachtwagencabines

In zeker drie vrachtwagencabines in Schipluiden is zondag ingebroken. De vrachtwagens staan geparkeerd op het terrein aan de Dorppolderweg, naast de begraafplaats. Uit een cabine is een tankpas gestolen.

Lees verder

Droogrekken vol hennep in Maassluis

In een woning aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis is vrijdagmiddag een hennepdrogerij ontdekt. Dat meldt Handhaving Maassluis op Facebook. De gemaakte kosten worden mogelijk verhaald op de dader.

Lees verder

Wie wint de vrijwilligersprijs van Midden-Delfland?

Het is weer mogelijk om de vrijwilliger van het jaar in Midden-Delfland voor te dragen. In Midden-Delfland moet dat iemand van tussen de 18 en 25 jaar zijn. Vorig jaar won Vincent Bentvelsen de vrijwilligersprijs.

Lees verder

Kansloze bomen in 's-Gravenzandse laan worden gekapt

Voor de 32 overgebleven bomen aan de Albert Schweitzerlaan in 's Gravenzande is een kapvergunning aangevraagd, zo meldt de gemeente Westland. De bomen zijn ziek en verkeren in een slechte conditie. De ondergrond in de middenberm blijkt de boosdoener te zijn.

Lees verder

Hulpdiensten rukken uit naar oude gemeentehuis

Door een misverstand is zaterdag rond het middaguur een grote groep hulpdiensten uitgerukt naar het oude gemeentehuis in Naaldwijk. Daar vinden sloopwerkzaamheden plaats. De slopers dachten dat het gas afgesloten was en raakten bewust de gasleiding met als gevolg een sissend geluid en paniek.

Lees verder

Pand Nederland3 wordt heropend

Jongerencentrum Oikos en poppodium Nederland3 zijn na maanden van verbouwing klaar. Het pand aan de Lange Spruit in Wateringen wordt op 28 oktober feestelijk heropend. Ze nodigen bezoekers uit om daarbij aanwezig te zijn en om 21.00 uur wordt het lint doorgeknipt.

Lees verder

Onderzoek naar schadelijkheid onkruid

Het is voor tuinders een doorn in het oog. Onkruid aan de andere kant van de sloot. Tuinders zijn bang dat zaden of beestjes in de kas terecht komen.

Lees verder

"Dodelijk ongeluk door gevaarlijk fietspad in Maasland"

Dinsdag krijgt een 21-jarige wielrenner uit Delft van de rechter te horen of hij schuldig is aan de dood van een 80-jarige fietser uit Maasland. De twee kwamen met elkaar in botsing op een fietspad in Maasland. Buurtbewoners zeggen tegen mediapartner Omroep West dat vooral het fietspad schuldig is.

Lees verder

Familie bedankt alerte motoragent

De mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag uit een brandende woning in Kwintsheul zijn gehaald, maken het goed. Zij hebben nu tijdelijk ergens anders onderdak. Terwijl op bovenverdieping het vuur om zich heen sloeg, lagen de bewoners lagen beneden diep in slaap; totdat er een politieman passeerde...

Lees verder

Westland: Meer coördinatie bij integratie statushouders

De gemeente gaat ervoor zorgen dat de hulp bij integratie van statushouders al vanaf het begin beter wordt gecoördineerd. Ook wil de gemeente dat buurtbewoners meer betrokken worden wanneer statushouders in hun straat gehuisvest worden. Dit staat in een memo van de wethouders De Goeij en Rijneveen die vrijdag naar de commissie Maatschappelijke Omgeving (MO) is gestuurd.

Lees verder

Lucas Vos vertrekt bij Royal FloraHolland

Lucas Vos vertrekt na vier jaar als topman van Royal FloraHolland. De raad van commissarissen is voornemens om  de huidige financiële topman Steven van Schilfgaarde per 1 januari 2018 te benoemen tot chief executive officer. Dit heeft het bedrijf vrijdag meegedeeld.

Lees verder

Muziekvereniging uit Wateringen is klaar met de kou

Muziekvereniging De Phoenix in Wateringen wil niet nog een winter in de kou zitten tijdens het oefenen. Al twee winters krijgen ze het niet warmer dan 18 graden in hun oefenruimte in de gymzaal van sociaal cultureel centrum De Vang.

Lees verder

Een rijbaan Opstalweg langer dicht

De gedeeltelijke afsluiting van de Opstalweg in Naaldwijk duurt ruim een week langer. Aanvankelijk zou de weg afgelopen woensdag in beide richtingen open zijn, maar het werk loopt uit tot maandag 30 oktober.

Lees verder

Motoragent ontdekt brandend huis in Kwintsheul

Een flinke woningbrand afgelopen nacht aan de Berestein in Kwintsheul. Een surveillerende motoragent ontdekte het vuur iets voor 02.00 uur en waarschuwde met zijn sirene de twee bewoners. Zij hebben ongedeerd de woning kunnen verlaten.

Lees verder

Gesprongen waterleiding in centrum 's-Gravenzande

Een gesprongen waterleiding zorgt donderdag aan het begin van de avond voor overlast in het centrum van 's-Gravenzande. Op de hoek van de Pompe van Meerdervoorstraat met het Graaf Florisplein stroomt het water over de weg. Hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen om het verkeer om te leiden.

Lees verder

Verlengde Veilingroute in maart 2018 open

Vanaf 15 maart volgend jaar moet je vanaf het Vlietpolderplein via de verlengde Veilingroute naar Wateringen kunnen rijden. Dat werd donderdagmiddag bekend tijdens de start van boorwerkzaamheden voor het verleggen van kabels van Westland Infra nabij de Wollebrand.

Lees verder

Maaslandse markt wil niet naar Huis te Veldelaan

Al zeven jaar staat de markt van Maasland op een tijdelijke plaats. Op de plek waar de marktlieden hiervoor hebben gestaan is een dagverblijf gekomen. Nu wil het Midden-Delflandse college van burgemeester en wethouders dat de markt verhuist naar de Huis te Veldelaan. Maar dat zien de marktkooplui niet zitten.

Lees verder

Boorlocatie Trias Westland krijgt vorm

De ene na de andere vrachtwagen komt binnen op het terrein aan de Lange Broekweg in Naaldwijk waar de boortoren van Trias Westland moet verrijzen. De voorbereidingen voor het aardwarmteproject, waarbij geboord moet worden naar uiteindelijk 4 kilometer diepte, zijn in volle gang.

Lees verder

Bertens gestrand in kwartfinale

Tennisster Kiki Bertens is er donderdag niet in geslaagd om de halve finales te bereiken van het WTA-toernooi van Luxemburg. De Wateringse was niet opgewassen tegen de Duitse Carina Witthöft. Ze werd verslagen met: 1-6, 2-6.

Lees verder

Inklimmende Albanezen komen verkeerd uit

Na melding van een vrachtwagenchauffeur zijn donderdagochtend in Honselersdijk twee Albanezen aangehouden voor vernieling en illegaal verblijf in Nederland. Zij hadden zich vermoedelijk de toegang tot de trailer van de vrachtauto verschaft via het dakzeil, welke vervolgens werd dicht geplakt met tape. De Albanezen hoopten met hun actie betere leefomstandigheden in Engeland te vinden.

Lees verder

Wederom testen op de Hoekse Lijn

Een metrovoertuig van de RET rijdt in de komende week wederom testritjes tussen de stations Maassluis Steendijkpolder en Hoek van Holland Haven. Ditmaal wordt er op hogere snelheid getest. Na deze test wordt er verder gewerkt aan de stations.

Lees verder

Molen 's-Gravenzande krijgt mogelijk nog dit jaar nieuwe wieken

De 's-Gravenzandse Korenmolen krijgt mogelijk nog voor de jaarwisseling nieuwe wieken. Reden is een kwetsbaarheid in de constructie die er ook elders in het land toe heeft geleid, dat tientallen molens uit preventief oogpunt niet meer mochten draaien. Het is voor de tweede keer in enkele jaren tijd, dat de molen aan de Naaldwijkseweg van nieuwe wieken wordt voorzien.

Lees verder

Bertens door naar kwartfinales in Luxemburg

Tennisster Kiki Bertens is doorgedrongen tot de kwartfinales van het WTA-toernooi in Luxemburg. De Wateringse stond tegenover de Duitse Andrea Petkovic en had de eerste set gewonnen met 6-2. In tweede set gaf Petkovic op bij de stand van 2-1.

Lees verder

Gemeente weigert vergunning huisvesting arbeidsmigranten aan Madeweg

Het kantoor annex bedrijfsgebouw aan de Madeweg 27A in Monster mag niet worden benut voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Westland heeft besloten de door amarylliskwekerij Knoppert-Apollo aangevraagde vergunning te weigeren. Er is woensdag verwarring over een dergelijke vergunning ontstaan, omdat in de gemeentelijke publicatie van deze week staat afgedrukt dat de vergunning wél verleend is.

Lees verder

Trailer vliegt in brand op A4

Op de A4 ter hoogte van Schipluiden is woensdagochtend een trailer in brand gevlogen. De laadwagen met grofvuil werd snel losgekoppeld van de cabine. De brandweer heeft veel moeite met het blussen van de brand.

Lees verder

19 graden vandaag, en Westland stuurt strooiploegen op pad

Het belooft weer een mooie dag te worden met 19 graden, geen regen en weinig wind. Toch stuurt de gemeente Westland vanavond strooiploegen op pad. Dat klinkt heel vreemd, maar is het niet.

Lees verder

Kapster uit Maassluis wint weer grote prijs

Opnieuw heeft kapster Juliette den Ouden uit Maassluis een grote prijs gewonnen. Zondag won ze de derde prijs tijdens de AIPP AWARD. Dat is een grote kapperswedstrijd in Londen, waaraan 732 deelnemers uit 42 landen mee deden.

Lees verder

Nieuwe functie gemeentesecretaris Westland nu politieke kwestie

Oppositiepartijen LPF en Westland Verstandig zijn direct in het geweer gekomen na kennisname van een brief van de ondernemingsraad (OR) van de gemeente Westland. De OR heeft een serieus probleem met het college van B en W over een nieuwe functie voor de huidige gemeentesecretaris, Maarten van Beek.

Lees verder

Dominee De Haan inspecteert torenhaan

De torenhaan van de Vredekerk in De Lier is aan een sopje toe. Niemand minder dan dominee Geke - hoe kan het ook anders - de Haan mocht maandag de hoogwerker in om de torenhaan op 36 meter hoogte te inspecteren.

Lees verder

Oude tramstation Naaldwijk gerenoveerd en bijna weer open

Het oude tramstation van Naaldwijk gaat binnenkort open voor belangstellenden. Het monumentale, 110 jaar oude gebouwtje is helemaal gerenoveerd. Er zijn kantoren in gemaakt waar enkele bedrijfjes in zitten en de voormalige wachtruimte is omgetoverd tot een werkplek voor ZZP-ers, inclusief Wi-Fi en koffie.

Lees verder

Tweede stripboek Jan Booister naar de drukker

De inmiddels in Rotterdam wonende Maassluizer Jan Booister is klaar met zijn tweede stripboek waarin Maassluis en Rotterdam het decor vormen. Na Jeutje Torpedo's ligt nu O.M.D.D.I.H.T.V. bij de drukker. De titel is de afkorting van Om Met De Deur In Huis Te Vallen. "Dat komt omdat we leven in een tijd van afkortingen," aldus de tekenaar.

Lees verder

Verslaggever getuige van ontdekking verstekelingen

De marechaussee in Hoek van Holland heeft dinsdagochtend drie Albanese verstekelingen opgepakt. Een verslaggever van mediapartner RTV Rijnmond was bij toeval getuige van de aanhouding: de drie werden ontdekt terwijl de microfoon openstond.

Lees verder

Bijzondere foto's van gedimde zon

Al de hele dag is boven de regio een waterige oranjerode zon te zien. Dat heeft alles te maken met Saharazand in de lucht en bosbranden in Spanje en Portugal. Het lijkt alsof er sluierbewolking hangt, maar er is vrijwel geen bewolking vandaag.

Lees verder

Van beamers tot koelkasten: inboedel gemeente Westland krijgt tweede leven

Beamers, stoelen, tafels, koelkasten, magnetrons en televisies. De variëteit aan inboedel die de gemeente Westland wegdoet is haast onmetelijk. De kijkdagen in de verschillende gemeentekantoren zijn daarom erg populair.

Lees verder

Zo moet het nieuwe Marktplein eruit komen te zien

Ruimte voor terrasjes, een ouderwets lijkende bestrating en verlichting, met in het midden van het plein de grote dorpspomp. Dat zijn in grote lijnen de plannen voor de herinrichting van het Marktplein in 's-Gravenzande. De gemeente heeft die plannen laten visualiseren door middel van een filmpje.

Lees verder

Van der Maarel opnieuw lijsttrekker VSP Maassluis

Jan van der Maarel is wederom de lijsttrekker voor de Verenigde Senioren Partij Maassluis. Van der Maarel is nu de fractieleider van de vier man tellende fractie. Eerder maakte de partij ook deel uit van de coalitie, maar na het vertrek van hun wethouder, stapte de VSP eruit.

Lees verder

Vraagtekens blijven rondom vissterfte in Maassluis

Het zal mogelijk voor altijd gissen blijven naar de ware reden(en) van de massale vissterfte die zich afgelopen week in Maassluis heeft voorgedaan. Die conclusie kan worden getrokken uit een verklaring die het hoogheemraadschap van Delfland maandagavond heeft uitgegeven.

Lees verder

Twee keer brons voor skister Noa Blok

Skitalent Noa Blok uit De Lier heeft afgelopen weekeinde deelgenomen aan de eerste zogeheten Fis-wedstrijd van het nieuwe Europese seizoen, die werd gehouden in het Limburgse Landgraaf. Blok (17) slaagde er op beide dagen in om het brons te veroveren.

Lees verder

Aanleg fietspad Zwethzone start nog deze maand

Nog deze maand moet er worden begonnen met het aanleggen van het fietspad door de Zwethzone in de Groenveldse polder op de grens van De Lier en Schipluiden. En ook met de bijbehorende brug moet nog dit jaar een begin worden gemaakt. Dat laat de gemeente Midden-Delfland desgevraagd weten.

Lees verder

Sloopkogel in gemeentehuis Naaldwijk

De gemeente Westland laat er geen gras over groeien. Nog geen maand na de officiele ingebruikname van de nieuwe gemeentehuizen ligt een deel van het gemeentekantoor in Naaldwijk al tegen de vlakte.

Lees verder

Nog steeds geen duidelijkheid over oorzaak vissensterfte

Het is nog steeds niet duidelijk wat vorige week de vissensterfte in de Maassluise Zuidvliet veroorzaakt heeft. Het Hoogheemraadschap van Delfland liet vorige week nog weten dat er hoogstwaarschijnlijk wel een link is met het vervuilde bluswater dat in slootjes in Maasland terecht is gekomen, na een brand in een schuur aan de Kwakelweg, maar kan daar nog geen uitsluitsel over geven.

Lees verder

Reddingsbrigade: 'Zwemmen in zee is geen goed idee'

Het is maandag een prachtige nazomerdag, maar zwemmen in zee is geen goed idee. Dat benadrukt de 's-Gravenzandse Reddingsbrigade. Zeker omdat er op de stranden nu geen toezicht is en ook de watertemperatuur niet al te hoog is.

Lees verder

Bedreiger burgemeester Rodenburg stapt naar Hoge Raad

De bedreiger van burgemeester Rodenburg en wethouder De Goede van Midden-Delfland, Jan van V., stapt naar de Hoge Raad om zijn veroordeling aan te vechten. Van V. is zonder succes in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak die de rechtbank eerder deed. De bedreiger is veroordeeld tot een celstraf van twaalf weken, waarvan tien voorwaardelijk.

Lees verder

Playstations en games gestolen bij Excelsior Maassluis

Voetbalvereniging Excelsior Maassluis heeft afgelopen nacht bezoek gehad van het inbrekersgilde. De dader of daders gingen zeer gericht te werk: ze hadden het voorzien op de twee Playstations en bijbehorende games.

Lees verder

Streekhistorie: De Bloemenveiling(en) in het Westland

In het Westlands Museum is nu een tijdelijke tentoonstelling te zien over de geschiedenis van de Westlandse tuinbouwveilingen. In het kader van deze tentoonstelling dit uitgebreide verhaal over de Westlandse bloemenveilingen.

Lees verder

11.000 euro boete voor rijden zonder tachograaf

Een transportbedrijf moet 11.000 euro boete betalen voor het rijden zonder verplichte tachograaf. De twee inzittenden uit Wit Rusland werden op de A20 bij Maasdijk aan de kant gezet. Bovendien reden de twee zonder geldige chauffeurskaart.

Lees verder

Klant bouwmarkt aangereden tijdens inladen

Een klant die bij een bouwmarkt in Wateringen zijn aankopen aan het inladen was, is aangereden als gevolg van een botsing tussen twee auto's. De verwondingen waren zodanig dat het slachtoffer per ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd.

Lees verder

Westlands raadslid Leo Geubbels overleden

Het Westlandse gemeenteraadslid Leo Geubbels (62), die al geruime tijd ziek was, is zondagochtend in zijn slaap overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Lees verder

Opnieuw dag voor Westlandse (aspirant-)koorzangers

Iedereen die houdt van zingen in een koor of daarmee kennis wil maken is van harte welkom bij de vierde editie van de Dag van de Koorzanger die op zaterdag 4 november wordt gehouden. Deze dag, georganiseerd door de Westlandse Korenfederatie in samenwerking met Westland Cultuurweb, bestaat uit diverse workshops en afsluitend is er een gezamenlijk miniconcert.

Lees verder

Schaatsster Jutta Leerdam wint IJsselcup

De Westlandse schaatsster Jutta Leerdam is zaterdagavond in Deventer winnares van de IJsselcup geworden. Het betreft een wedstrijd die twee afstanden omvat: de 500 meter en de 1.500 meter.

Lees verder

Brand in woning Hoek van Holland

Aan de Dokter Kniplaan in de Hoekse nieuwbouwwijk l'Avenue heeft zaterdagavond rond 19.15 uur een woning in brand gestaan. In iets meer dan een half uur heeft de brandweer het vuur geblust. De brand is begonnen in de meterkast. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Interimdirecteur Marcel ’t Sas vertrekt bij Koningshof

Interimdirecteur Marcel ’t Sas vertrekt eind dit jaar bij Theater Koningshof. Volgens hem wordt het tijd om het stokje over te dragen. "Er staat nu een geweldig team en er is samen met de gemeente Maassluis en het interimbestuur een plan ontwikkeld, dat volop kansen biedt voor Koningshof."

Lees verder

Onrust en verbazing bij PvdA over plannen Kerkpolder

PvdA Midden-Delfland is verbaasd en verontrust over de plannen die de gemeente Delft heeft voor bebouwing van het Kerkpoldergebied. De sociaaldemocraten hebben daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

PvdA ontevreden over tijdelijke voorzieningen station West

PvdA Maassluis is niet tevreden over de gang van zaken rond de herinrichting van het stationsplein bij station Maassluis West. De fractie vindt het niet acceptabel dat in de ochtend en avond de tijdelijke bushaltes 712 en 713 in het pikkedonker liggen. Hetzelfde geldt voor de nood-fietsenstallingen, die volgens de PvdA veel te klein zijn.

Lees verder

Zuurstofgehalte in water Maassluis en Maasland in orde

Het zuurstofgehalte in de Noord- en Zuidvliet in Maassluis is weer in orde. Daarom blijven de tijdelijk pompen bij de Wateringse sluis dit weekend uit. Ook afzettingen die in het water zijn geplaatst bij de Weverskade in Maassluis en de Dijkmolen in Maasland zijn weggehaald, nu er voor dit weekend goed weer verwacht wordt.

Lees verder

Hannie uit 's-Gravenzande wint ton in Vriendenloterij

Een grote verrassing voor Hannie (62) uit 's-Gravenzande. Zij heeft 100.000 euro gewonnen in de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Het Vergeten Kind. Johnny de Mol, ambassadeur van de stichting Het Vergeten Kind, verraste Hannie samen met haar dochter Daisy vrijdag in Hilversum met de cheque.

Lees verder

Filmclub De Lier op zoek naar dief

Filmclub De Lier is op zoek naar een winkeldief die afgelopen zondag rond 20.45 uur het spel FIFA18 voor PlayStation 4 heeft gestolen. De videotheek heeft op Facebook beelden van de bewakingscamera geplaatst, waarop duidelijk te zien is dat een man het spel in zijn binnenzak steekt als de verkoper even niet oplet.

Lees verder

Gemeente steekt twee ton in opening World Horti Center

De gemeente Westland wil 200.000 euro beschikbaar stellen voor de opening van het World Horti Center in Naaldwijk begin volgend jaar. De helft daarvan is voor Kwekers in de Kunst, het voormalige Dario Fo. Die moet voor dat geld rond de opening een 'community art project' uitvoeren. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds in gang gezet.

Lees verder

Westlandse Boa's mogen niet bekeuren

De 28 processen-verbaal, die de Westlandse Boa's sinds 1 augustus hebben uitgeschreven, worden geseponeerd. De opsporingsambtenaren waren niet bevoegd om de bekeuringen uit te schrijven. Dat schrijft burgemeester Van Ardenne in een memo aan de gemeenteraad.

Lees verder

Sociale huurwoningen in Waterings gemeentekantoor

Er komen sociale huurwoningen in het voormalige gemeentekantoor in Wateringen. Maar corporatie Wonen Wateringen gaat die niet realiseren. De gemeente heeft besloten de verkoop van het pand te gunnen aan New Lake 19. Dit Haagse bedrijf is ook in de race voor de herontwikkeling van het gemeentekantoor in 's-Gravenzande.

Lees verder

Auto belandt in sloot naast A20

Een donkerblauwe Volvo is vrijdagochtend van de weg geraakt en in een sloot beland. Dat gebeurde rond 7.00 uur naast de A20, ter hoogte van de Lely fabriek. De vrouw hield er alleen een natte broek aan over. De auto is er slechter aan toe.

Lees verder

Politie begint rubriek met gevonden fietsen

De politie in Hoek van Holland gaat voortaan iedere donderdag de foto van een gevonden fiets op Facebook zetten. Onder de noemer 'de fiets van de week' deelt de politie een foto, in de hoop de eigenaar te vinden.

Lees verder

'Mobiele letters WEstland permanent laten staan'

Talrijke burgers zullen wellicht gedacht hebben dat de manshoge letters 'WEstland' naast het nieuwe gemeentehuis in Naaldwijk daar al een blijvende plaats hadden verworven, maar zo simpel ligt dat niet. Dat blijkt uit de jongste besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Westland.

Lees verder

Zielige zwaan niet langer vast in regenwaterbassin

Een sneu gezicht aan de Middenzwet in Wateringen: een zwaan zat daar al anderhalve dag vast in een regenwaterbassin naast een tuinbouwcomplex. De zwaan kon er niet op eigen kracht uitkomen, omdat het bassin daar te klein voor was, zo laat de dierenambulance desgevraagd weten.

Lees verder

Westlands college wil niet praten met Hoekse ontwikkelaar

Burgemeester en wethouders van Westland wil niet nogmaals in gesprek met de ontwikkelaar van woonwijk l'Avenue in Hoek van Holland over uitbreiding op Westlands grondgebied. Dat blijkt uit de beantwoording op vragen van GemeenteBelang Westland hierover.

Lees verder

Suggestie: kluswoningen in Dario Fo-pand

Kunnen in het voormalige Dario Fo-pand in Poeldijk mogelijk ook kluswoningen worden gemaakt? Die vraag heeft de raadsfractie van GemeenteBelang Westland voorgelegd aan het college van B en W. De fractie verwijst naar het recente succes van zo'n project in een leegstaande school in het centrum van 's-Gravenzande. Dat initiatief was aangeslingerd door de fractie van LPF Westland.

Lees verder

Partij voor de Dieren twijfelt aan bunkerplannen

De Rotterdamse fractie van de Partij voor de Dieren is bezorgd over een plan om bunkers in het Vinetaduin in Hoek van Holland om te bouwen tot recreatieverblijf. De partij betwijfelt of dit wel kan, aangezien het Vinetaduin beschermd duingebied is. Daarom heeft de fractie er schriftelijke vragen over gesteld.

Lees verder

In afgelopen kwartaal meer woningen verkocht in Westland

In het Westland zijn in de periode van juli tot en met september dit jaar 237 woningen verkocht. Dat is een toename van 17,4 procent in vergelijking met dezelfde periode van 2016. Ten opzichte van het tweede kwartaal dit jaar is er een toename van 11,4 procent. Dat is donderdag bekendgemaakt door de afdeling Haaglanden van makelaarsorganisatie NVM.

Lees verder

Geen windmolens op de pier, wel bij Stena en in Maassluis

En komen geen windmolens op de Pier in Hoek van Holland. Dat heeft de provincie Zuid-Holland laten weten. Wel moeten er voor 2020 tenminste 2 windmolens komen bij het terrein van Stena Line. Ook op de grens tussen Maassluis en Vlaardingen staan er voor 2020 twee gepland, daarna zou er nog een bij moeten, stelt Zuid-Holland.

Lees verder

Vervuild bluswater waarschijnlijk toch oorzaak van vissensterfte

De kans is groot dat de vissensterfte in de Zuidvliet in Maassluis toch veroorzaakt is door gelekt bluswater uit de Commandeurspolder in Maasland. Dat laat het Hoogheemraadschap van Delfland desgevraagd weten. Helemaal zeker zijn ze nog niet, er loopt nog een onderzoek. "Maar het wordt steeds aannemelijker."

Lees verder

Aardwarmteproject GreenWell Westland kampt met tegenvaller

Bij GreenWell Westland in Honselersdijk ligt de aardwarmtewinning stil wegens 'vervanging' van de aanvoerleiding, zo meldt het vakblad Bloemisterij op zijn website. Na een reguliere inspectie in opdracht van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) bleek vorige maand dat deze leiding op enkele plekken door slijtage te dun was geworden.

Lees verder

Tijdelijk pompsysteem in centrum van Maassluis

Grote buizen ontsieren het centrum van Maassluis. Dwars over de Hoogstraat bij de Wateringse Sluis heeft het Hoogheemraadschap van Delfland de tijdelijk buizen met pompen aangelegd om zo het zuurstofarme water uit de Zuidvliet te krijgen. Het zuurstofarme water veroorzaakte begin deze week een grote vissensterfte in de Zuidvliet.

Lees verder

Drukbezochte informatieavond verlengde Hoekse Lijn

De informatiebijeenkomst over het doortrekken van de metrolijn naar het strand van Hoek van Holland is drukbezocht. Zo'n 80 belangstellenden kwamen dinsdagavond af op de openbare bijeenkomst in De Hoekstee.

Lees verder

Werkstraf voor oplichtende medewerker Stena Line

Een oud-medewerker van rederij Stena Line in Hoek van Holland is veroordeeld tot 240 uur werkstraf voor het achterover drukken van geld. Het Openbaar Ministerie eiste eerder acht maanden cel, maar de rechter ging daar niet in mee.

Lees verder

Noord-Lierweg twee maanden afgesloten van N223

De aansluiting Noord-Lierweg op de provinciale N223 ligt er vanaf vandaag twee maanden uit. Omwonenden en ondernemers aan de Noord-Lierweg moeten nu via Veilingweg omrijden om op de N223 te komen.

Lees verder

Zuurstofarm water Maassluis nu ook in Maasland

Het zuurstofarme water uit de Zuidvliet in Maassluis heeft zich verspreid naar Maasland. Dat liet wethouder Pleijsier dinsdagavond weten op vragen van het CDA tijdens het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraad in Maassluis. De gemeente Midden-Delfland is nu ook betrokken bij het oplossen van het waterprobleem, waarvan de oorzaak nog steeds onbekend is.

Lees verder

Meerderheid raad Westland wil heropening Leuningjes

Zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk moet zo snel mogelijk worden heropend. Dit zou moet gebeuren met een eenvoudige doch doelmatige inrichting op grond van decorbouw. Die conclusie kan worden getrokken uit het dinsdagavond gehouden debat in de Westlandse gemeenteraad.

Lees verder

Waterschap gaat Noord- en Zuidvliet doorspoelen

Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat woensdagochtend pompen plaatsen bij de Wateringse Sluis in Maassluis. Met deze maatregel hoopt het waterschap de Noord- en Zuidvliet door te kunnen spoelen. In de Zuidvliet werden maandag honderden dode vissen aangetroffen.

Lees verder

Doorbraak in zaak grafschennis

Met de aanhouding van een 45-jarige man uit Maassluis is mogelijk een grafschenniszaak in Vlaardingen opgelost. De verdachte liep tegen de lamp toen hij gestolen metaal van verschillende graven probeerde te verkopen.

Lees verder

Varkenskaak en Middeleeuwse scherven opgegraven in 's-Gravenzande

Twee archeologen in 's-Gravenzande hebben deze week interessante vondsten gedaan. Onder het Marktplein werden een varkenskaak en wat oude scherven gevonden. Die scherven stammen uit de 13e eeuw na Christus.

Lees verder

Scheve gezichten bij uitdelen gratis regentonnen

Het uitdelen van gratis regentonnen vanmorgen in De Lier ging niet geheel vlekkeloos. Alleen Westlanders die zich vooraf hadden aangemeld, kregen een ton mee. Liefhebbers zonder aanmelding waren daar pissig over.

Lees verder

Eis: werkstraf van 180 uur na fataal fietsongeluk

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 180 uur werkstraf tegen een 21-jarige man uit Delft. Vorig jaar juli botste hij in Maasland met zijn racefiets frontaal op een 80-jarige tegenligger. Volgens het OM had de racefietser te weinig ruimte gelaten voor tegenliggers en daarmee onvoldoende rekening gehouden met de verkeerssituatie ter plekke.

Lees verder

Een doosje met pillen op de deurmat...

Gezinnen met kinderen onder de 18 jaar in onze regio ontvangen tussen deze dinsdag en woensdag 25 oktober een doosje met jodiumtabletten. De pillen moeten bescherming bieden tegen het radioactieve jodium dat bij een ongeluk in een kerncentrale kan vrijkomen.

Lees verder

Nominaties Ondernemersprijs MKB Westland bekend

De genomineerden voor de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2017 zijn bekend. De drie kanshebbende bedrijven zijn Tendenz Kappers (Honselersdijk), Smiemans Projecten (Kwintsheul) en De Winter Logistics (Honselersdijk).

Lees verder

WV: 'Westland geeft te weinig regentonnen weg'

Dinsdag, op de Dag van de Duurzaamheid geeft de gemeente Westland de eerste 40 van de 200 te verdelen regentonnen weg. De fractie van Westland Verstandig vraagt zich af of dit er niet wat weinig zijn, zeker in vergelijking met een eerdere actie van buurgemeente Midden-Delfland.

Lees verder

Komt er een sluisdeur op een Maassluise rotonde?

Werd er afgelopen weekend nog een boei op een rotonde in Maassluis gedoopt, binnenkort zou dat ook zomaar eens kunnen gebeuren met een oude deur van de Monstersche Sluis. De stichting die het waterbouwwerk beheert heeft burgers gevraagd wat er met de oude deuren moet gebeuren. Op een rotonde plaatsen blijkt een populaire optie.

Lees verder

Nieuweweg in Poeldijk afgesloten na botsing

De Nieuweweg in Poeldijk is in beide richtingen tijdelijk afgesloten geweest tussen de Voorstraat en de Paul Captijnlaan na een ongeval dinsdagochtend rond 07.00 uur. Bij het ongeluk zijn twee gewonden gevallen. Beiden zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

Lees verder

Waterschap: 'Raak water Zuidvliet niet aan'

Het Hoogheemraadschap van Delfland raadt mensen aan om het water in de Zuidvliet niet aan te raken. Het is nog onduidelijk wat de vissterfte in het Maassluise water heeft veroorzaakt. Het waterschap heeft metingen verricht, maar de uitslag daarvan laat nog op zich wachten.

Lees verder

Mogelijk meer vervuild water in Maasland door opengezette stuw

Een van de stuwen die gebruikt wordt om de Commandeurspolder in Maasland te af te sluiten van de andere sloten in het dorp, is afgelopen weekend meerdere keren opengezet. Daardoor is er mogelijk vervuild water in andere sloten terecht gekomen. Dat laat het Hoogheemraadschap van Delfland weten.

Lees verder

Slachtoffer quad-diefstal in Maasland: "Dieven komen uit de buurt"

Kevin Ammerlaan uit Maasland baalt als een stekker. Zijn quad is vrijdagnacht gestolen. De dieven waren goed voorbereid, ze wisten precies waar het ding stond en braken in via de kas van het familiebedrijf aan de Kwakelweg.

Lees verder

Massale vissensterfte in Maassluis

Honderden vissen in de Zuidvliet langs de Doctor Kuyperkade in Maassluis zijn om nog onbekende reden dood naar de oppervlakte gedreven. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft maandagochtend monsters van het water genomen om te bekijken wat de oorzaak van de sterfte is.

Lees verder

Streekhistorie: De Dorpspomp van 's-Gravenzande

Begin volgend jaar zal het marktplein van ‘s-Gravenzande worden omgevormd tot een multifunctioneel plein. Volgens de plannen zal de wekelijkse warenmarkt er een plaatsje houden en zullen er op dit plein nieuwe bomen worden geplant. Binnenkort beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor deze reconstructie. Op het marktplein staat al meer dan 3 eeuwen een waterpomp. Het schijnt de bedoeling te zijn dat deze pomp bij de herinrichting wordt verplaatst.

Lees verder

Presentatie verlengde Hoekse Lijn

De gemeente Rotterdam presenteert dinsdagavond het voorlopige ontwerp van de verlengde Hoekse Lijn. Er wordt dan gesproken over de inpassing van het spoor in de duinen, de oversteekplaatsen en recreatieve routes langs en over het spoor.

Lees verder

Fancy Fair Naaldwijk goed voor 89.400 euro

De jaarlijkse Fancy Fair in zalencentrum De Binnenhof in Naaldwijk leverde deze keer 89.400 euro op. Het geld gaat naar Scouting Naaldwijk en de St. Adrianusparochie. De gedachte dit weekend was 'Samen sterk voor Scouting en Kerk'.

Lees verder

'Brugbouwers' stelen quad in Maasland

Vanaf een perceel aan de Kwakelweg in Maasland is in de nacht van vrijdag op zaterdag een quad gestolen. De dieven hebben niet in een impuls gehandeld, maar een strategisch plan via een ernaast gelegen weiland uitgevoerd, zo blijkt uit het relaas van de gedupeerde familie. De quad betreft een Yamaha Grizzly 700 4wd.

Lees verder

Westlands record Jutta Leerdam op 3.000 meter

Schaatsster Jutta Leerdam heeft het Westlands record op de 3.000 meter verbeterd tot 4.15.44. De 18-jarige 's-Gravenzandse deed dit zaterdag tijdens wedstrijden in het Duitse Inzell. Het Westlands record op de 3.000 meter stond al op naam van Leerdam. Op 4 februari dit jaar reed zij in Heerenveen naar 4.18.18.

Lees verder

Vissen met trekpaarden in Hoek van Holland

Op het strand van Hoek van Holland wordt in november een vergeten traditie nieuw leven ingeblazen: vissen met trekpaarden. Een groep enthousiastelingen, bestaande uit vissers, natuurgidsen en ruiters gaat het doen.

Lees verder

Klaas Wilting knalt oldtimers weg

Onder toeziend oog van oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting zijn zaterdagmiddag tientallen oldtimers vanuit 's-Gravenzande vertrokken voor een ronde door het Westland. Het was zaterdag alweer de 10e editie van het Breeje Durp Oldtimer Festival.

Lees verder

Poelzone officieel geopend

Het nieuwe natuurgebied Poelzone in Monster en 's-Gravenzande is zaterdag officieel geopend. Wethouder Theo Duijvestijn onthulde daarvoor een informatiebord. Het gebied is een mix van natuur, recreatie en glastuinbouw.

Lees verder

Kluswoningen PWA-school opgeleverd

De zeventien kluswoningen in de voormalige Prins Willem Alexanderschool in 's-Gravenzande zijn vrijdag kaal opgeleverd. De kopers hebben een kamer gekocht die ze helemaal naar eigen smaak tot droomhuis kunnen vertimmeren.

Lees verder

Dartster Prins verliest WK-finale in Japan

Dartster Sharon Prins uit 's-Gravenzande heeft de World Cup finale in Japan nipt verloren. Ze verloor met 7-6 van de Zweedse Vicky Pruim. In het slot van de wedstrijd miste Prins zes pijlen op de dubbel 16.

Lees verder

Delfland gestart met waterafvoer via tijdelijke pijpleiding

Het Hoogheemraadschap van Delfland is vrijdagavond begonnen met het afvoeren vervuild bluswater uit een sloot aan de Commandeurskade bij een boerderij in Maasland. Daar aan woedde maandagavond een grote brand. Voor de afvoer wordt een tijdelijke pijpleiding gebruikt die in verbinding staat met het rioolgemaal van Maasland.

Lees verder

Ook CDA Maassluis ziet optische illusies zitten

Nadat eerder de Westlandse CDA-fractie al liet weten een driedimensionaal zebrapad wel te zien zitten, lijkt het ook de Maassluise evenknie een goed idee. Daarnaast denken de christendemocraten ook aan optische wegversmallingen, aangepaste belijning of kleuring om snelheid van motorvoertuigen op wegen in Maassluis te doen afnemen.

Lees verder

Delfland denkt aan tijdelijke pijpleiding voor afvoer bluswater

Het Hoogheemraadschap van Delfland wil op een bijzondere manier vervuild bluswater gaan afvoeren bij een boerderij aan de Kwakelweg in Maasland. Daar woedde maandagavond een grote brand. Voor de afvoer denkt Delfland aan de aanleg van een tijdelijke pijpleiding vrijdagmiddag. Eerder werd er al water uit de sloot gepompt en in mestzakken op het land opgeslagen.

Lees verder

Gemeenten hangen vlag halfstok voor Van der Laan

Premier Rutte heeft gemeenten gevraagd om de vlag bij gemeentekantoren halfstok te hangen vanwege het overlijden van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. De gemeenten Midden-Delfland, Westland en Maassluis hebben daar inmiddels gehoor aan gegeven.

Lees verder

PvdA: Zijn de risico's van aardwarmteboringen in Westland bekend?

Zijn bij de aardwarmteboringen in Westland wel uitgebreide risicoanalyses gemaakt met betrekking van de effecten op de omgeving? Dat wil de raadsfractie van PvdA Westland weten. De partij stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Blauwe boei moet rotonde Vermeerlaan verfraaien

Maassluis is een rotondekunstwerk rijker. Op de rotonde op de Laan 1940-1945 met de Vermeerlaan is vrijdagochtend een blauwgeverfde boei geplaatst. De boei is ter beschikking gesteld door Rijkswaterstaat en moet de maritieme achtergrond van de stad verbeelden.

Lees verder

Plan voor zonnepanelen in de Oranjebuitenpolder

Waar in de Hoekse Bonnenpolder discussie is over natuurbegraven, staat de eveneens Hoekse Oranjebuitenpolder op de nominatie om deels bezet te worden door zonnepanelen. Een zonnepark van 30 hectare is het idee van de gemeente Rotterdam. De gebiedscommissie van Hoek van Holland voelt zich overvallen door het plan.

Lees verder

'Maak alsnog gemeentelijk monument van tuinderswoning Kruisweg 1'

Er wordt een ultieme poging gedaan om sloop van het pand Kruisweg 1 in Naaldwijk te voorkomen. De Historische Vereniging Oud Honselersdijk-Naaldwijk heeft bij het college van B en W bezwaar gemaakt tegen het verlenen van een vergunning voor nieuwbouw en wil desnoods via de voorzieningenrechter sloop voorkomen.

Lees verder

Lierse presenteert haar boek over omgaan met een hersentumor

Daniëlle van Steekelenburg-Boeters uit De Lier presenteert zaterdag haar boek 'Tumor. Ik wil leven'. Voor deze presentatie in de bibliotheek in haar woonplaats hadden zich donderdag al meer dan honderd belangstellenden aangemeld, zo laat Bibliotheek Westland weten.

Lees verder

Wilco Wapenaar per direct weg bij MSV '71

De Maassluise voetbalclub MSV '71 en trainer Wilco Wapenaar hebben in onderling overleg besloten om met onmiddellijke ingang uit elkaar te gaan. Tot nader order zal Ron Carli de trainingen en coaching van het 1e elftal overnemen. De technische commissie van de vereniging gaat met spoed op zoek naar een opvolger.

Lees verder

Eerste schetsen natuurgebied Bonnenpolder vertoond

In de Hoekstee in Hoek van Holland is woensdagavond een inloopavond gehouden over de natuur in de Bonnenpolder. Er komt 130 hectare natuurgebied waarvan 30 hectare bestemd is voor het zogeheten natuurbegraven, waarbij de graven zoveel mogelijk opgaan in de natuur.

Lees verder

Krijgt Westland straks 3D-zebrapaden?

De Westlands raadsfracties van het CDA en de VVD willen graag bijzondere verkeersmaatregelen nemen op plekken waar de verkeersveiligheid in het geding is. Een voorbeeld van zo'n maatregel is een driedimensionaal zebrapad, waarvan er al meerdere op de wereld gemaakt zijn.

Lees verder

‘Verlos ons van de bastaardsatijnrups!’

Raadslid Jan van Rossum (CDA) wil dat de gemeente Westland er alles aan doet om te voorkomen, dat er komend jaar langs de kust weer een plaag van rupsen van de bastaardsatijnvlinder ontstaat. Antwoorden op vragen die hij eind mei had ingediend, hebben hem deze week niet blij gemaakt.

Lees verder

Kinderen in Wateringen hebben speelse ochtend dankzij lerarenstaking

De lerarenstaking deze donderdag stelde veel ouders voor de vraag: waar laat ik mijn kind? Er bleken heel wat initiatieven voor extra opvang, bijvoorbeeld in Wateringen, waar onder meer balletles was en in sociaal cultureel centrum De Vang een extra leer-denk-doe-ochtend.

Lees verder

Gemeente ziet nieuwbouw aan de Hoekse Langeweg zitten

Zo'n honderdvijftig huur- en koopappartementen moeten vanaf eind 2019 verrijzen aan de Langeweg in Hoek van Holland. De gemeente Rotterdam heeft dat toegezegd aan de Hoekse gebiedscommissie. Het plan voor appartementencomplexen daar, dat al zo'n vijftien jaar oud is, lijkt nu eindelijk echt vorm te krijgen.

Lees verder

Boom valt bovenop auto in De Lier

De herfststorm heeft donderdagochtend in De Lier een boom aan de Hoofdstraat doen omvallen. De boom kwam daarbij terecht op een auto die geparkeerd stond naast de tijdelijke pinbox van de Rabobank. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

De Lier: vergunning verleend voor pinbox op Oranjeplein

De gemeente Westland heeft vorige week vrijdag een vergunning verleend voor de plaatsing van een pinbox op het Oranjeplein in De Lier. Die box is voorzien op de hoek naast de inrit van de ondergrondse parkeergarage bij de Albert Heijn.

Lees verder

Gratis Westlandse regentonnen zijn 'op'

De 200 gratis regentonnen die de gemeente Westland beschikbaar stelt, zijn al allemaal vergeven. Het is dus niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden. De eerste partij van 40 regentonnen wordt dinsdag in De Lier weggegeven.

Lees verder

Smaakt een tomaat uit de stad anders?

Tomaten groeien in een kas. Maar tegenwoordig worden ook in kantoorgebouwen in steden groenten geteeld. Wat zijn de verschillen en wat de overeenkomsten? En hoe gaat de stad van de toekomst om met gezonde voeding? Dat zijn enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens de Dutch Agri Food Week die van 9 tot 19 oktober wordt gehouden.

Lees verder

Gratis energieadvies voor inwoners Maasland

Een groot aantal inwoners van Maasland krijgt in oktober/november het aanbod voor een gratis energiebesparingsadvies van de gemeente. Het gaat om koophuizen uit de bouwperiode 1946-1985. Hiervoor komt een adviseur van WoonWijzerWinkel aan de deur.

Lees verder

Plan voor ruim 100 nieuwe woningen in Heenweg

Buurtschap Heenweg kent nu ongeveer 200 woningen, maar als het aan Bouhuisen Groep uit Naaldwijk ligt, zijn dat er binnen afzienbare tijd zo'n 110 meer. De ontwikkelaar heeft een plan klaarliggen, waarmee de kleine kern een stuk levendiger moet worden. Wel moet er eerst nog een glastuinbouwbedrijf wijken om het plan te realiseren en moet de grond de bestemming wonen krijgen.

Lees verder

Voormalig Zeemanshuis aan de Wip wordt opgeknapt

Het voormalige Zeemanshuis op de Wip in Maassluis krijgt een nieuwe bestemming. Eerder waren er plannen om er een Grieks restaurant in te maken, maar die plannen zijn mislukt. Ondernemer Gerrit Malipaard gaat het pand nu laten opknappen zodat er arbeidsmigranten in kunnen wonen.

Lees verder

Monumenten in Schipluiden en Den Hoorn beter beschermd

Tot nu toe waren er binnen de gemeente Midden-Delfland vooral in Maasland meerdere panden aangewezen als gemeentelijk monument. Die zijn dan ook goed bewaard gebleven. De gemeente wil, dat ook in Schipluiden en Den Hoorn bijzondere gebouwen goed bewaard blijven en heeft daarom een lijst samengesteld met nieuwe gemeentelijke monumenten.

Lees verder

Gemor over tijdelijke marktopstelling Naaldwijk

De tijdelijke marktopstelling in het centrum van Naaldwijk kan niet op iedereen zijn enthousiasme rekenen. Een aantal winkeliers in de Rembrandtstraat klaagt, nu het zicht op de winkels voor een groot deel is verdwenen.

Lees verder

Reizigers Hoekse Lijn krijgen kortingscoupons

Reizigers die gebruik maken van het vervangend vervoer van de Hoekse Lijn worden in de komende tijd voor de vertraging van het project gecompenseerd door middel van zogeheten sympathieacties vanuit de RET. Het gaat dan om bijvoorbeeld kortingscoupons en andere tegoedbonnen.

Lees verder

Filmpje nieuwe burgemeester zorgt voor kettingreactie onder politici

Het introductiefilmpje van de Westlandse burgemeester Agnes van Ardenne veroorzaakt een kettingreactie onder lokale politici. In het filmpje roept Van Ardenne inwoners op om haar gedag te zeggen. GBW-voorman Remmert Keizer kwam binnen 24 uur met een videoreactie.

Lees verder

Scholen in nieuwe woonwijken in ’s-Gravenzande en De Lier

Inspelend op de komst van grote nieuwe woonwijken in de gemeente Westland, zijn in de komende vier jaar verhuizingen van enkele basisscholen voorzien. Daarbij gaat het in 's-Gravenzande om het verkassen van de Godfried Bomansschool naar het Waelpark en in De Lier om de verplaatsing van de Prins Willem Alexanderschool óf De Vlieten naar de nieuwe wijk Molensloot.

Lees verder

Koningin Máxima weer in het Westland

Koningin Máxima was dinsdag weer even in het Westland. Rond 17.00 uur arriveerde zij bij Koppert Cress in Monster, waar ze de besloten Koning Willem I lezing bijwoont. Na de lezing volgt een diner.

Lees verder

200 gratis regentonnen voor Westlanders

De gemeente Westland geeft deze maand 200 gratis regentonnen weg. Dit gaat volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De eerste lichting van 40 regentonnen wordt dinsdag 10 oktober in De Lier weggegeven.

Lees verder

Geen asbest vrijgekomen bij grote schuurbrand Maasland

Bij de grote schuurbrand maandagavond in Maasland is geen asbest vrijgekomen. Dat zegt burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland. De brand woedde in een schuur die nog maar twee jaar oud was. "Een geluk bij een ongeluk", aldus de burgemeester.

Lees verder

Westland focust op ruimte voor extra waterberging

Om Westland toekomstbestendig te maken voor wat betreft waterbeheer, moet er in het gebied tussen 's-Gravenzande, Poeldijk en Naaldwijk een waterberging komen met een capaciteit van zeker 50.000 kubieke meter. Dat werd maandagavond gesteld in een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad.

Lees verder

Uitgraven Nieuwe Waterweg in 2018 van start

In het voorjaar van 2018 moet er gestart worden met het verdiepen van de Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en Schiedam. Eigenlijk was het de bedoeling dat eind 2016 de eerste werkzaamheden al zouden plaatsvinden, maar de financiering was nog niet rond, zo laat het Havenbedrijf Rotterdam desgevraagd weten.

Lees verder

Delfland meet waterkwaliteit na brand Maasland

Het Hoogheemraadschap van Delfland meet de waterkwaliteit van de sloten rondom het door brand getroffen gebied in Maasland. Bij het blussen van de brand aan de Kwakelweg is er namelijk bluswater in de slootjes terechtgekomen. De boeren in de polder worden geïnformeerd over het bluswater dat in de polder terecht is gekomen.

Lees verder

Grote schuurbrand in Maasland

Aan de Kwakelweg in Maasland woedde maandagavond een grote brand. Een hooischuur stond in de fik. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. Er heerste even paniek, omdat er dieren bij betrokken zouden zijn.

Lees verder

Kassenbouwers druk in Rusland

Westlandse kassenbouwers doen goede zaken in Rusland. De export van broeikassen en landbouwmachines naar het land is in de eerste helft van dit jaar flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013: van 7 naar 79 miljoen euro.

Lees verder

Burgemeester stelt zich voor: "Hallo Agnes, weet je wie ik ben?"

Waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne heeft zich maandag in een video voorgesteld aan de inwoners van Westland. Ze wil graag in gesprek met de inwoners van Westland en roept in de video op Facebook op om haar op straat aan te spreken met: "Hallo Agnes, weet je wie ik ben?"

Lees verder

'Tijdelijk gebruiksklaar maken Leuningjes niet zinvol'

Het is niet zinvol om het door een asbestkwestie al geruime tijd gesloten zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk tijdelijk geschikt te maken voor gebruik. De Poeldijkse verenigingen zullen er nauwelijks gebruik van maken. En als de financiering rond komt, kan de Bartholomeuskerk al in de zomer van 2018 zijn omgebouwd tot multicultureel centrum.

Lees verder

Grote parkeerdruk bij gemeentekantoor

De parkeerdruk in de omgeving van het nieuwe gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk is dermate toegenomen, dat de fractie van Westland Verstandig vragen aan het college van B en W heeft gesteld. Vooral in de Druivenstraat en de Mr. Jan Tuningstraat zou op ruime schaal door voornamelijk medewerkers van de gemeente overdag worden geparkeerd. Het naast het gemeentekantoor gelegen parkeerterrein is volgens WV te klein.

Lees verder

WestlandOntmoet krijgt vervolg

De eerste editie van WestlandOntmoet is volgens de organisatie een groot succes geworden. Er waren de afgelopen elf dagen meer dan 130 activiteiten, hebben ruim 7.500 mensen anderen ontmoet en zijn veel nieuwe contacten gelegd. Tijdens de afsluitende bijeenkomst maandag is nagepraat en besloten ook in 2018 een WestlandOntmoet te organiseren.

Lees verder

Streekhistorie: Unieke ontmoeting trekvaart - railverkeer in Schipluiden

In Schipluiden ligt over de Vlaardingervaart de trambrug, een schakel in het vervoer van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij. De WSM werd in 1881 opgericht met als doel een net van tramlijnen aan te leggen tussen Den Haag en een aantal Westlandse plaatsen. Het zou vooral om personenvervoer gaan, naast enig transport van goederen, post en bagage. De WSM besloot om qua breedte op normaal spoor te gaan rijden en niet zoals veel andere trammaatschappijen op smalspoor. Dat bleek een goede beslissing, want zo kon al vroeg op het nationale spoorwegnet worden aangesloten zonder goederen te hoeven overladen. De eerste lijn - Den Haag - Loosduinen - was in 1882 gereed. In oktober 1912 werd het laatste onderdeel van het tramnetwerk in het Westland in gebruik genomen. Het ging om het tracé van de Maaslandse Dam naar Delft via Schipluiden. De WSM profiteerde van de opkomst van de tuinbouw in het Westland en Midden-Delfland (Maasland en Den Hoorn).

Lees verder

Sinterklaashuis weer geboekt door de Goedheiligman

Ook dit jaar logeert Sinterklaas in de maanden november en december weer in het Sinthuis van Maasland. "Wij hebben net een email ontvangen. Sinterklaas komt heel graag logeren in Maasland", laat de huismeester weten.

Lees verder

Man bedreigt meerdere voorbijgangers met mes in Naaldwijk

De man die in de nacht van zaterdag op zondag de ruit van een politiebus vernielde in Naaldwijk, heeft kort daarvoor meerdere mensen bedreigd met een mes. Dat heeft de politie zondag bekend gemaakt. De verdachte is een 33-jarige inwoner van Honselersdijk.

Lees verder

Van Marrewijk in ’s-Gravenzande verrassende winnaar op 5 km

De wedstrijd over 5 kilometer bij de Rijk Zwaan Loop in 's-Gravenzande bracht zaterdagmiddag enkele verrassingen. Heulenaar Sjoerd van Marrewijk troefde Hagenaar Jeroen van Aken af en bij de vrouwen won Elsbeth Ciesluk in een tijd ruim onder de 17 minuten.

Lees verder

Varkensruggetje lanceert auto door hek

Een automobilist van nog onbekende leeftijd is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Honselersdijk. Op het terrein van Royal FloraHolland vloog de man uit de bocht, raakte een betonblok, schoot door een hek en belandde op het naastgelegen fietspad.

Lees verder

Zware botsing op kruispunt Veilingroute

Op het kruispunt van de Veilingroute/ Middel Broekweg zijn zaterdagochtend twee personenauto's op elkaar gebotst. De schade was groot; één voertuig lag op zijn dak en de tweede auto is aan de voorkant flink beschadigd.

Lees verder

Presentatie schetsen natuurbegraafplaats HvH

In Hoek van Holland worden woensdagavond de eerste schetsen van een eventuele natuurbegraafplaats gepresenteerd. Die natuurbegraafplaats is voorzien in de Bonnenpolder.

Lees verder

Bibliotheek in De Lier verhuisd

Onder grote belangstelling is vrijdagmiddag de nieuwe bibliotheek van De Lier geopend. Alle boeken, dvd's en ander uitleenmateriaal zijn verhuisd van de Sportlaan naar het gebouw De Viermaster aan de Rijnstraat.

Lees verder

Dione Voskamp iedereen te snel af in Inzell

De Lierse schaatsster Dione Voskamp heeft vrijdag op indrukwekkende wijze het Westlands vrouwenrecord op de 500 meter heroverd. In het Duitse Inzell was zij iedereen te snel af, inclusief Ireen Wüst, in 39.15 sec.

Lees verder

Heleen Verduijn moet veld ruimen in 'Boswachter Gezocht'

De Naaldwijkse Heleen Verduijn is niet langer deelneemster in de tv-serie 'Boswachter Gezocht' (SBS6). Aan het eind van de uitzending van vrijdagavond bleek zij het veld te moeten ruimen.

Lees verder

Geen fietstunnel Veilingroute/Middel Broekweg

Er komt geen fietstunnel onder het kruispunt Middel Broekweg/Veilingroute. De provincie, eigenaar en beheerder van de kruising, heeft de mogelijkheid van een tunnel wel bekeken, maar technisch en financieel niet haalbaar geacht.

Lees verder

Kijk terug: de bouw van de Westlandse gemeentehuizen

Wie nog niet gezien heeft hoe de nieuwe gemeentehuizen van Westland eruit zien, of wie de bouw ervan heeft gemist, hoeft niet te treuren. De gemeente Westland heeft namelijk een zogeheten 'timelapse' van de bouw laten maken en heeft daar nog een kijkje van binnen aan toegevoegd.

Lees verder

Máxima bezoekt dinsdag opnieuw Koppert Cress

Koningin Máxima woont volgende week dinsdag de Koning Willem I lezing bij in het gebouw van Koppert Cress in Monster. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I stichting, die zich bezig houdt met het geven van impulsen aan de Nederlandse economie.

Lees verder

Dutch Surf Academy eerste winnaar Rabo Start Award

De Dutch Surf Academy, gevestigd op Slag Vlugtenburg in 's-Gravenzande is de eerst winnaar van de Rabo Start Award. De prijs werd donderdag uitgereikt tijdens het startersevent van Rabobank Westland, waarop 40 Westlandse startende ondernemers waren afgekomen.

Lees verder

Careyn investeert miljoen in Westland

Van de 7,2 miljoen euro die zorgorganisatie Careyn van het ministerie van VWS heeft ontvangen, is ongeveer een miljoen naar het Westland gegaan. Dit geld is ingezet om nieuw, hoger gekwalificeerd personeel binnen te halen en het huidige personeel bij te scholen. De continuïteit van de zorg is niet in gevaar en de vrees voor een faillissement lijkt op dit moment afgewend.

Lees verder

Maassluizer krijgt bordeelbezoek van Geer en Goor

Presentatoren Gerard Joling en Gordon hebben een bezoek aan een bordeel betaald voor de Maassluise Karel (72). Dat deden ze voor het goedbekeken RTL4-programma 'Geer en Goor: Stevig gebouwd', dat donderdagavond werd uitgezonden.

Lees verder

Nog een keer afscheid nemen van Van der Tak

Wie vertrekkend burgemeester Sjaak van der Tak gedag wil zeggen, kan vandaag en morgen terecht in het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. Vandaag tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 21.00 uur is er open dag. Van 16.00 tot 19.00 uur is de openbare afscheidsreceptie van de burgemeester.

Lees verder

Aansluiting Noord-Lierweg op N223 wordt twee maanden afgesloten

De Noord-Lierweg tussen Woudtzicht en de N223 (Burgemeester Van der Goeslaan-Woudseweg) is vanaf 11 oktober tot en met 22 december in beide richtingen voor alle verkeer gesloten. Dit heeft alles te maken met de aanleg van de rotonde op deze locatie in de weg van De Lier naar Delft.

Lees verder

Werkzaamheden aan Monstersche Sluis gestart

Onder grote belangstelling is donderdagmiddag het startschot gegeven voor de werkzaamheden aan de Monstersche Sluis in Maassluis. Tot en met juni volgend jaar worden er onderdelen van de sluis vernieuwd of vervangen, zoals bijvoorbeeld de sluisdeuren.

Lees verder

Bijna een ton voor renovatie Scouting Maasland

Als het aan burgemeester en wethouders van Midden-Delfland ligt, krijgt Scouting Maasland bijna een ton om het clubgebouw deels te renoveren en deels te vernieuwen. Het huidige pand aan het Breeveldpad, dat al veertig jaar gebruikt wordt, voldoet niet meer aan de eisen van de tijd.

Lees verder

Project warmterotonde kan nog mislukken

Al jarenlang wordt er over gesproken, maar concreet is het nog steeds niet: de warmterotonde die restwarmte vanuit de industrie in de Rotterdamse havens naar onder meer Westlandse kassen en huishoudens brengt. Op een netwerkbijeenkomst liet gedeputeerde Han Weber van de provincie zich ontvallen dat de warmterotonde ook nog best eens kan mislukken, nu het Rijk geen financiële steun aan het plan verleent.

Lees verder

Arantxa Rus naar halve finale in Hua Hin

Tennisster Arantxa Rus staat in de halve finale van het IFT-toernooi in het Thaise Hua Hin. De Monsterse rekende donderdag af met de thuisspelende Peangtarn Plipuech. De Thaise verloor in twee sets met 6-3 en 6-2.

Lees verder

Vrouw begaat diefstallen tijdens thuiszorg

Een 22-jarige thuiszorgster uit Monster die vorig jaar diefstal pleegde bij een aantal hoogbejaarde vrouwen heeft een werkstraf van 120 uur gekregen. Eerder werd er al 40 uur onvoorwaardelijke werkstraf tegen haar geëist, maar de rechter in Den Haag kwam tot een verdrievoudiging daarvan, zo meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Geen bushokjes voor reizigers richting Hoek van Holland

Er is geen plek voor bushokjes bij station Maassluis voor de reizigers die gebruik maken van het tijdelijk vervoer van de Hoekse Lijn richting Maassluis West en Hoek van Holland. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die zijn gesteld tijdens het actualiteitenhalfuur in de Maassluise gemeenteraad dinsdagavond door de PvdA.

Lees verder

Van der Tak ereburger van Westland

Burgemeester Sjaak van der Tak is benoemd tot ereburger van Westland en hij is pas de tweede persoon die deze onderscheiding heeft gekregen. Woensdagmiddag ontving Van der Tak de bijbehorende versierselen uit handen van locoburgemeester Theo Duijvestijn tijdens zijn afscheid in een bijzondere raadsvergadering in het nieuwe gemeentehuis in Naaldwijk.

Lees verder

Kalender Maassluis Mooiste gepresenteerd

In navolging van de landelijk razend populaire Boerinnenkalender, is dinsdagavond in café De Waker in Maassluis de kalender Maassluis Mooiste 2018 gepresenteerd. Het is een idee van fotograaf Chris Kalkman, die samen met Mischa Koorneef, Walter Brokx en Edwin Sonneveld de dames op de gevoelige plaat heeft vastgelegd.

Lees verder

Eis: medewerker Stena Line 8 maanden de cel in

Justitie wil dat een voormalig medewerker van Stena Line in Hoek van Holland voor acht maanden de cel ingaat. De man had in totaal voor 350.000 euro gefraudeerd. Daar schrijft mediapartner RTV Rijnmond over.

Lees verder

Van Ardenne beëdigd tot burgemeester van Westland

Agnes van Ardenne is woensdag beëdigd tot waarnemend burgemeester van Westland per 1 oktober. In het provinciehuis in Den Haag legde zij ten overstaan van de commissaris van de Koning Jaap Smit de eed af.

Lees verder

Midden-Delfland vangt voldoende statushouders op

De gemeente Midden-Delfland heeft nu al de taakstelling voor het huisvesten van statushouders voor het gehele jaar 2017 behaald. Dit jaar zouden er 46 vluchtelingen met een verblijfsvergunning moeten worden gehuisvest binnen de gemeentegrenzen. Dat is dus gelukt.

Lees verder

Sloop gemeentehuis Naaldwijk start met wekenlange asbestsanering

Komende maandag starten de werkzaamheden voor de sloop van het gemeentehuis aan de Stokdijkkade in  Naaldwijk. De werkzaamheden beginnen, conform wet- en regelgeving, met het saneren van asbest. Deze sanering neemt acht tot tien weken in beslag. Daarna start de sloop van het pand.

Lees verder

'Zelfs zonder muziek al te hoge geluidsniveaus tijdens feestweken'

Dat er met betrekking tot de factor geluid op de Westlandse feestweken wat moet veranderen, staat als een paal boven water. Maar over de aard van de oplossing lopen de meningen, ook in de gemeentepolitiek, nogal uiteen. Dat bleek dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Lees verder

Van der Tak: ‘Niets gebleken van daadwerkelijke beïnvloeding vanuit drugsmilieu’

Er is niets gebleken van daadwerkelijke beïnvloeding van Westlandse gemeentepolitici door een drugscrimineel. Dat stelde burgemeester Van der Tak dinsdagavond in een plotseling ingelaste commissievergadering van de gemeenteraad. Er was "in heel vroegere jaren" een signaal vanuit de politie gekomen en dat is vervolgens uitgezocht, aldus de scheidende burgemeester.

Lees verder

Gemeentearchivaris lyrisch over nieuw onderkomen

Het nieuwe onderkomen van het Westlandse gemeentearchief lijkt wel een ruimteschip. Heel veel wit en glimmende meubelstukken. De medewerkers zijn dolenthousiast over de nieuwe locatie aan de Verdilaan in Naaldwijk.

Lees verder

Van der Tak in aanraking geweest met drugscriminelen

Vertrekkend burgemeester Sjaak van der Tak van Westland is tijdens zijn ambtstermijn zeker één keer in aanraking geweest met drugscriminelen. Dat vertelde hij maandag in een chatsessie van Omroep West.

Lees verder

Leerlingen bijna verlost van getimmer in World Horti Center

Wie het World Horti Center in Naaldwijk binnenstapt, kan er niet omheen. Er klinkt getimmer, gezaag en ander bouwgeluid. Een aantal leerlingen klaagt over de herrie, maar de verlossing is nabij. Over twee weken moet het over zijn.

Lees verder

Vastgebonden honden opgehaald door eigenaar

De twee honden die waren vastgebonden aan een boom in De Lier zijn weer opgehaald door hun eerste eigenaar. Dat meldt dierenasiel Julialaantje, desgevraagd.

Lees verder

Dorpspomp met zwaar geschut verplaatst

De bekende dorpspomp op het Wilhelminaplein in Naaldwijk is dinsdagochtend naar het midden verplaatst. Het ding weegt 12 ton, dus voor de verhuizing is een 160 tons zware telescoopkraan ingezet.

Lees verder

's-Gravenzandseweg ruim twee maanden dicht

De 's-Gravenzandseweg in Naaldwijk is vanaf morgen (dinsdag) ruim twee maanden afgesloten van de Galgeweg. De blokkade is een gevolg van de eerder aangekondigde afsluiting van het kruispunt met de Opstalweg iets verderop.

Lees verder

Auto rijdt tegen bus en paal aan

Een auto is maandag aan het begin van de avond tegen een paal langs de Monsterseweg in 's-Gravenzande gereden nadat deze bus wilde ontwijken. De auto zag de bus te laat, week uit tegen een paal, maar kwam toch ook nog tegen de bus aan. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Politie bindt inbreker aan paal

Een inbreker is maandagochtend door de politie op bijzondere wijze in de boeien geslagen. De man werd namelijk geboeid en al om een paaltje gebonden. Een agent van het politiebureau in Naaldwijk plaatste de foto op Twitter.

Lees verder

Rattenoverlast in 's-Gravenzande houdt aan

De hardnekkige rattenoverlast in de 's-Gravenzandse Esdoornstraat en Meidoornstraat is nog niet verholpen. Al jaren hebben bewoners daar last van ratten en ze komen er maar niet van af.

Lees verder

Geen gedwongen ontslagen Stena Line, varende acties opgeschort

Bij rederij Stena Line vallen geen gedwongen ontslagen. Dat zegt communicatieadviseur Hans Walthie namens betrokken vakbonden. "Wij hebben een half uur geleden bericht gehad van Stena Line; zij gaan in op onze eisen", laat hij aan de WOS weten.

Lees verder

Vleescoöperatie in Midden-Delfland opgericht

De koeien in Midden-Delfland lopen heerlijk in de wei, maar de kans is groot dat de dieren op den duur in emmertjes van 5 kilo vlees verkocht worden. Vrijdag is namelijk de start gevierd van de coöperatie de Vleesmeesters. Dit is een initiatief van zeven jonge boeren in Midden-Delfland.

Lees verder

Langdurige afsluiting Monsterseweg om gaslek

De Monsterseweg (N211) in 's-Gravenzande is maandag uren afgesloten geweest vanwege een gaslek. Dat lek ontstond bij graafwerkzaamheden naast de weg, meldt netbeheerder Westland Infra.

Lees verder

Streekhistorie: De geschiedenis van het Kwak-complex

Afgelopen week werd het twintigjarig bestaan van Wateringse Veld gevierd. In 1997 werden de eerste huizen opgeleverd. Drie jaar eerder werd het gebied door Den Haag geannexeerd en kwam de nieuwe gemeentegrens vlak langs de Kwaklaan en het wijkje aan het begin van de laan te lopen. Op 13 september 2009 werd in De Ark een grote reünie georganiseerd voor oud-bewoners van het Kwak-complex (Kwaklaan, Vlietlaan, Vlotlaan). De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul was gevraagd om een historisch overzicht te geven van deze (gedeeltelijk al verdwenen) woonwijk. Op grond van de officiële stukken van de gemeenteraad uit het voormalige archief van de gemeente Wateringen stelde Maxim van Ooijen de onderstaande bijdrage samen. Het verhaal begint bij de eerste aankoop van gronden door de gemeente in 1933 en eindigt bij de overdracht van de huizen door de gemeente aan de Wateringsche Bouwvereeniging in 1974. De foto's zijn afkomstig van bezoekers aan de reünie.

Lees verder

Ernstige verkeershinder op A4, drie rijstroken bij Wateringen dicht

Op de A4 tussen afslag Wateringen en Rijswijk is vanmorgen een ongeluk gebeurd. Daarbij was ook een vrachtwagen betrokken. Drie rijstroken richting Den Haag werden afgesloten. De Wippolderlaan richting de A4 stond muurvast.

Lees verder

Knappe meiden op Maassluise kalender

In navolging van de landelijk razend populaire Boerinnen kalender, komt nu ook Maassluis met een kalender vol mooie meiden. Een idee van fotograaf Chris Kalkman, die geïnspireerd raakte door de Boerinnen kalender.

Lees verder

Drie regionale shorttrackers naar WB-wedstrijden

Maar liefst 3 regionale shorttrackers doen de komende weken mee aan de eerste Wereldbekerwedstrijden van dit seizoen in Boedapest en Dordrecht.

Lees verder

Brand in appartement Lavendelstraat Maassluis

Een appartement in de flat aan de Lavendelstraat in Maassluis heeft zondag aan het einde van de middag flinke brandschade opgelopen door een brand in de keuken van de woning. De rookontwikkeling was te zien in Maassluis en omgeving.

Lees verder

Gerard de Lange wint Havenloop Maassluis

Gerard de Lange uit Maassluis is te midden van een druk bezochte binnenstad winnaar geworden van de Havenloop Maassluis. Lidi Wijnbergen, eveneens uit Maassluis, won bij de vrouwen. De renners hadden het weer mee tijdens de jaarlijkse loop. Wel was er dit jaar een andere route vanwege de angst op extra beschadiging van de kademuur op de Wip.

Lees verder

Flinke file door ongeluk op Wippolderlaan

Een kop-staartbotsing op de Wippolderlaan in Wateringen heeft zondagmiddag direct een flinke file veroorzaakt in de richting van Den Haag. Bij het ongeval zijn twee auto's en een bestelbusje betrokken.

Lees verder

Pas op voor dichte mist

Ga je zondagochtend de weg op? Wees dan beducht voor dichte mist. Daarvoor waarschuwen de ANWB en Weerplaza volgens mediapartner Omroep West. Het zicht is soms minder dan 200 meter.

Lees verder

Laat zaterdag je huisdier of knuffel zegenen

Het is nog een weekje wachten, maar zaterdag 30 september kun je weer je huisdier (of knuffel) laten zegenen bij de Bartholomeuskerk in Poeldijk. Van hond tot vis en van cavia tot wandelende tak, het maakt niet uit welk huisdier, pastor Els Geelen nodigt alle inwoners van Westland en omstreken met hun beesten uit.

Lees verder

Heftruck kantelt bij opladen rouwkoets

Op het Wilhelminaplein in Naaldwijk is zaterdag een heftruck omgevallen. Net daarvoor had de truck twee rouwkoetsen op een trailer gezet. Als het trekkertje iets eerder was gevallen, dan was de schade niet te overzien geweest.

Lees verder

Actiedag Avavieren goed voor 8.277 euro

De derde actiedag van Stichting Avavieren (aangepast vakantie vieren) heeft zaterdag 8.277 euro opgebracht. Met het opgehaalde geld wil de stichting uiteindelijk negen strandrolstoelen voor mensen met een beperking aanschaffen.

Lees verder

Impressie: bedrijventerrein Maasdijk houdt open huis

Een groot aantal bedrijven op de Derde en Vierde Hoeve in Maasdijk hield zaterdag open dag. Een uitgelezen kans dus om eens achter de schermen te kijken. De twintig bedrijven liggen op steenworp afstand van elkaar.

Lees verder

Gezonken woonboot aan stukken geknepen

De 15 meter lange woonboot die begin deze maand zonk in Maassluis, is zaterdag met zwaar materieel geborgen. De boot is in alle vroegte door een grijper aan stukken geknepen en in een container afgevoerd.

Lees verder

KNRM haalt vrouw met hartproblemen van cruiseschip

Een niet alledaagse klus vrijdag voor de KNRM in Hoek van Holland. Op cruiseschip Aida Prima kreeg een vrouw hartproblemen waarna een opname noodzakelijk bleek. Met vier ambulancebroeders vertrok de KNRM naar het schip.

Lees verder

Wippolderlaan afgesloten na ongeluk

Bij een aanrijding met twee auto's vrijdag in Wateringen is een auto te water geraakt. Dat gebeurde iets voor 18.00 uur op de Wippolderlaan in de richting van de A4. De inzittende kon zelfstandig uit de auto klimmen.

Lees verder

Kruising Opstalweg niet 5 weken maar 7 dagen dicht

Provincie Zuid-Holland sluit de kruising bij de Opstalweg in Naaldwijk niet 5 weken, maar 7 dagen. Dat laat de provincie desgevraagd weten na een overleg met gemeente Westland. Woensdag 22 november tot en met woensdag 29 november is die kruising dicht. De ’s-Gravenzandseweg gaat wel vijf weken dicht. Vanaf 26 september tot 1 december is die afgesloten van de N467.

Lees verder

Onderhandelingen supermarktpand Kwintsheul lopen nog

Achter de schermen wordt druk onderhandeld over de invulling van het leegstaande supermarktpand in Kwintsheul. Die indruk wekte wethouder Duijvestijn (Economische Zaken) in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Lees verder

Ontwerpbegroting Westland: 'Extra geld voor verkeer en onderwijs'

Als het aan het Westlandse college van B en W ligt wordt er de komende jaren ruim 10 miljoen extra uitgetrokken voor verkeer, onderwijs en centrumontwikkeling. Dat is te lezen in de ontwerpbegroting 2018-2021 die vrijdag aan de gemeenteraad is aangeboden.

Lees verder

Week van WestlandOntmoet van start gegaan

De week van WestlandOntmoet is donderdagmiddag feestelijk van start gegaan. Dat gebeurde bij ISW Vakcollege Hoge Woerd in Naaldwijk, waar leerlingen van Zorg & Welzijn voor buurtgenoten, ouders en grootouders koffie en diverse lekkernijen hadden bereid. Wethouder Marga de Goeij ontving het eerste kopje koffie.

Lees verder

Maaslander blijft vastzitten wegens dood van echtgenote

Maurice R. (48) uit Maasland, die verdacht wordt van het doden van zijn vrouw Judith begin juli, blijft vastzitten. Dat heeft de rechter in Den Haag donderdag bepaald. Volgens haar is er 'een stevige verdenking' tegen R. in de vorm van een rapport en onduidelijkheden in zijn verklaring. Zo meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Voorman Westland Verstandig haalt uit naar wethouder Rijneveen

Fractievoorzitter Peter Duijsens (Westland Verstandig) heeft in een commissievergadering van de gemeenteraad fel uitgehaald richting wethouder Frank Rijneveen. Volgens Duijsens zou de wethouder nog geen wezenlijke stappen hebben gezet bij het vinden van de nodige onderkomens voor arbeidsmigranten.

Lees verder

Onduidelijkheid voor verenigingen in De Hoekstee

Er is veel onduidelijkheid ontstaan bij verenigingen die een ruimte huren bij gebouw De Hoekstee in Hoek van Holland. Per 1 januari zijn Vitis Welzijn en Humanitas de nieuwe eigenaren, maar de huidige gebruikers weten nog niet waar ze aan toe zijn. Tijdens een voorlichtingsavond op 7 september werden ze nog niet veel wijzer.

Lees verder

Vrijdag duidelijkheid over afsluiting Opstalweg

De provincie Zuid-Holland komt vrijdag met een update over de aangekondigde afsluiting van het kruispunt Opstalweg met Galgeweg in Naaldwijk. Volgens een woordvoerder was er donderdag "een goed gesprek" met de gemeente.

Lees verder

Reuzenpanty moet vervuiling van vijver voorkomen

De gemeente Westland zet een nieuw wapen in voor betere waterkwaliteit en tegen stankoverlast. In de Rubenslaan in Monster is donderdagochtend een vuilfuik geïnstalleerd. Het ding lijkt op een reuzenpanty en filtert het water van slib, bagger en zaken die absoluut niet in het riool mogen belanden, zoals tampons en maandverband.

Lees verder

Dijkgraaf Van Haersma Buma stapt op

Dijkgraaf Michiel van Haersma Buma heeft donderdag zijn vertrek bij het Hoogheemraadschap van Delfland aangekondigd. Per 1 juni 2018 wil hij de organisatie verlaten, zodat een nieuwe dijkgraaf kan worden ingewerkt voor de waterschapsverkiezingen in maart 2019.

Lees verder

Politie introduceert anti-verkeersdodenknuffel in Wateringen

Op basisschool De Kijckert in Wateringen is donderdag een nieuwe knuffel geïntroduceerd die symbool staat voor de wens om het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen naar nul. De knuffel heet EDWARD, wat staat voor European Day Without A Road Death.

Lees verder

Meer skeletten gevonden rondom Oude Kerk

Bij de Oude Kerk in Naaldwijk zijn donderdagochtend opnieuw menselijke resten opgegraven. Rond 8.30 uur haalden archeologen vier schedels uit de grond. De resten behoren waarschijnlijk bij een oude begraafplaats naast de kerk.

Lees verder

Maatregelen tegen 'racers' in Pompe van Meerdervoortstraat

De gemeente Westland neemt maatregelen tegen hardrijders in de Pompe van Meerdervoortstraat in 's-Gravenzande. Aan de zijkanten van de weg worden rode stroken aangelegd, waardoor het lijkt alsof de weg smaller is.

Lees verder

Spoedoverleg met provincie over kruising Galgeweg-Opstalweg

Er komt donderdagmiddag spoedoverleg tussen de gemeente Westland en de provincie Zuid-Hollland over de aangekondigde afsluiting van de kruising Galgeweg-Opstalweg in Naaldwijk. Dat meldde wethouder Bram Meijer woensdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Lees verder

Auto met caravan in de berm gereden in Poeldijk

Een automobilist is woensdagavond op de Nieuweweg in Poeldijk de macht over het stuur verloren en is in de berm geraakt met zijn auto. Achter zijn auto hing een caravan die eveneens flink beschadigd is geraakt bij het ongeval. Niemand is gewond geraakt.

Lees verder

Mooie paddenstoelen in het Staelduinse Bos

De natte nazomer zorgt ervoor dat de paddenstoelen uit de grond schieten. In het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande is een schat aan verschillende paddenstoelen te zien. Groot, klein, bol, plat, aan de boom of verscholen tussen de bladeren. Volgens boswachter Fred Spreen is het nu echt 'een genot om in het bos te lopen.'

Lees verder

Midden-Delfland gestart met een stilte-onderzoek

De gemeente Midden-Delfland wil graag weten hoe inwoners, ondernemers en bezoekers de rust en de stilte in Midden-Delfland ervaren. Daarom is een enquête gestart om de persoonlijke beleving en de eventuele wensen in kaart te brengen. "Met uw mening kunnen wij gericht werken aan ons stiltebeleid", aldus de gemeente.

Lees verder

Skeletten gevonden in Naaldwijk

Bij graafwerkzaamheden in het centrum van Naaldwijk zijn menselijke skeletdelen gevonden. De vindplaats in de Kerkstraat, rondom de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein, is afgezet.

Lees verder

Werk aan Galgebrug duurt langer, kruising Opstalweg ook dicht

Slecht nieuws voor weggebruikers in Naaldwijk en omgeving. Het werk aan de Galgebrug in de Galgeweg duurt een maand langer. Ook de kruising met de Opstalweg gaat vanaf maandag vijf weken dicht.

Lees verder

De Naald in race 'Meest gastvrije theater'

WestlandTheater De Naald in Naaldwijk is kanshebber voor de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland'. Er zijn vier categorieën: grote steden, grote gemeenten, middelgrote gemeenten en kleine gemeenten. De Naald dingt mee bij de grote gemeenten.

Lees verder

Schade windhoos nog lang niet opgeruimd

Tuinders die vorige week donderdag getroffen zijn door de Westlandse windhoos, zijn nog lang niet klaar met de schadeafhandeling. Bij auberginekweker Van Onselen aan de Naaldwijkseweg ligt nog veel gebroken glas tussen het gewas.

Lees verder

Botsing wielrenners langs Nieuwe Waterweg

Twee wielrenners zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeluk op het fietspad langs de Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en Maassluis. Beiden zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Lees verder

Tranen om bomenkap Schefferbos

"Een zwarte dag", zo reageert natuurliefhebber Aad van Uffelen op de bomenkap van het Schefferbos in De Lier. Maandagochtend heeft een aannemer er kranen en andere werktuigen gedropt. Sindsdien is het geluid van ronkende kettingzagen te horen.

Lees verder

Stefan Kester benoemd tot erevoorzitter Westlandia

Stefan Kester is maandagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van voetbalvereniging Westlandia benoemd tot erevoorzitter. Hij droeg die avond de voorzittershamer over aan Geo van der Wilk.

Lees verder

Commotie over adverterende beer op rotonde Maassluis

In sociale media is commotie ontstaan over twee personen die maandagmiddag reclame stonden te maken op een drukke rotonde in Maassluis voor een bekende pizzeria in die plaats. Een van hen stond het verkeer af te leiden in een berenpak, de ander had een aanbiedingenbord in de hand. Een inwoner maakte er een filmpje van en plaatste dat op Facebook.

Lees verder

Schade aan kassen door windhoos kan oplopen tot 10 miljoen euro

Verzekeringsbedrijf Interpolis denkt dat de schade aan kassen na de windhoos van vorige week in 's-Gravenzande kan oplopen tot wel 10 miljoen euro. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie door de experts van Interpolis, waar veel tuinders uit Westland verzekerd zijn.

Lees verder

Kleinkunstduo Spruijt en Opperman heeft genoeg geld voor CD

Kleinkunstduo Spruijt en Opperman (voorheen Zij en Ik) hebben genoeg geld bij elkaar gehaald voor de CD die ze op de markt willen brengen. De Westlandse Carlie Spruijt en de Delftse Eva Opperman hebben dat gedaan middels een crowdfundingspagina van Stichting voordekunst.

Lees verder

Sonja Smit enige kandidaat-lijsttrekker bij OGP Midden-Delfland

Sonja Smit (37) uit Den Hoorn is door het partijbestuur van OGP Midden-Delfland als enige kandidaat voorgedragen voor het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dat is maandag bekendgemaakt door het partijbestuur.

Lees verder

Sander Zuyderwijk verkozen tot lijsttrekker VVD Westland

Gemeenteraadslid Sander Zuyderwijk (45) is door de leden van VVD Westland maandagavond verkozen tot lijsttrekker voor die partij in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Eerder liep een dergelijke bijeenkomst uit in een ruzie met de leden toen het bestuur Naaldwijker Zuyderwijk naar voren schoof als kandidaat-lijsttrekker. Het bestuur is toen opgestapt.

Lees verder

Herinrichting Wilhelminaplein begonnen, markt verspreid over centrum

Het Wilhelminaplein in Naaldwijk is de komende maanden verboden gebied voor voetgangers, fietsers en andere voorbijgangers. De herinrichting van het plein is maandagmiddag begonnen. Tot half december hebben de werklui nodig.

Lees verder

Streekhistorie: De struikelstenen van het Wilhelminaplein

Vandaag zijn de werkzaamheden voor de herinrichting van het Wilhelminaplein van start. Daarbij zijn de vijf struikelstenen die voor de SNS bank liggen, verwijderd door wethouder Duivesteijn en leerlingen van groep 7 en 8 van de Openbare Daltonschool. Ze zijn tot de herplaatsing te zien in de hal van het nieuwe bestuurs- en publieksgebouw van de gemeente aan de Verdilaan. Ook het verhaal achter de steentjes wordt daar getoond. Voor wie zijn deze bedoeld en waarom liggen ze juist daar?

Lees verder

VDL wil oplossing voor slechte regenafvoer

Het is eerder regel dan uitzondering bij VDL: na een stevige regenbui gaan de laarzen aan en wordt er gedweild. De keuken, kantine en kleedkamers staan bij extreme piekbuien snel blank. Reden? Er zijn te weinig kolken op het complex.

Lees verder

CDA wil aanpassing terrein en meerdaags festival

Het evenemententerrein aan het Scheur (ook wel Waterweg genoemd) in Maassluis moet worden aangepast. Dat vindt het CDA. De christendemocraten stellen dat het terrein niet gemakkelijk veilig in te richten is voor evenementen zoals Waterwegpop, dat afgelopen weekend werd gehouden. Ook hoopt de partij op een meerdaags festival in de toekomst. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van het CDA aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Lange file door autobrand A20

Een autobrand op de A20 zorgde maandagochtend voor lange files. De rechterrijstrook werd ter hoogte van Maasland afgesloten. Tussen Vlaardingen-West en Maasdijk stond daardoor 5 kilometer file, goed voor 45 minuten vertraging.

Lees verder

KNRM haalt vrachtvaarder van boord

De KNRM in Hoek van Holland is zondagavond opgeroepen voor een medische evacuatie. Voor de kust van Goeree lag een vrachtschip verankerd met een gewonde aan boord. De 29-jarige zeeman had zijn schouder uit de kom.

Lees verder

De Bakker belangrijk voor Davis Cup-team

Thiemo de Bakker uit 's-Gravenzande is zondagmiddag heel belangenrijk geweest voor het Nederlands team. Het Davis Cup-team begon met een 2-0 achterstand, maar uiteindelijk werd er met 3-2 gewonnen van Tsjechië. Hiermee heeft Nederland promotie afgedwongen naar de wereldgroep.

Lees verder

Agent in gezicht geslagen in Naaldwijk

Bij een aanhouding op de Verdilaan in Naaldwijk is zaterdagavond een agent in zijn gezicht geslagen. Een groepje personen riepen allerlei verwensingen naar de agenten en gedroegen zich hinderlijk.

Lees verder

Bestuur VVD Maassluis wil Van der Wees als lijsttrekker

Als het aan het bestuur van VVD Maassluis ligt, wordt Gerard van der Wees in aanloop naar de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 lijsttrekker voor de partij. Nu is Van der Wees fractievoorzitter van de liberalen.

Lees verder

Inventarisatie stakingsbereidheid leerkrachten in basisonderwijs

De overkoepelende organisaties van scholen in Westland en Midden-Delfland inventariseren momenteel de stakingsbereidheid onder hun leerkrachten in het basisonderwijs, zo hebben zij de ouders van leerlingen laten weten. Op donderdag 5 oktober wordt een landelijke staking gehouden die is uitgeroepen door de vakbonden, met ondersteuning van de werkgevers.

Lees verder

Verkeersdode op A4 bij afslag naar Westland

Op rijksweg A4 bij de afslag Den Haag-Zuid/Naaldwijk is vrijdagavond een persoon overleden na een aanrijding met een vrachtwagen, zo meldt mediapartner Omroep West. Hoe het het ongeluk, kort voor 22.30 uur, heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De A4 in de richting van Rotterdam werd volledig afgesloten voor onderzoek.Lees verder

Weg tussen Den Haag en Poeldijk wordt 'superduurzaam'

De provinciale weg tussen Den Haag en Poeldijk (N211) wordt nog duurzamer dan al was voorzien. Deze weg, die volgend jaar ingrijpend onder handen wordt genomen, wordt zelfs CO2-negatief. Dat is vrijdagmiddag aangekondigd tijdens een bijeenkomst van de provincie Zuid-Holland. Dit gedeelte van de N211 wordt bestempeld als "een praktijkproeftuin voor innovatie en samenwerking".

Lees verder

De Bakker opent Davis Cupduel met nederlaag

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd Nederland op voorsprong te zetten in het Davis Cupduel tegen Tsjechië. De Westlandse tennisser verloor vrijdag in vijf sets van Jiry Vesely met 4-6, 6-3, 4-6, 6-4 en 6-4.

Lees verder

Officiële opening gemeentehuis en afscheid burgemeester

De gemeente Westland staat eind deze maand drie dagen lang in het teken van de officiële opening van het nieuwe gemeentehuis en gemeentekantoor èn het afscheid van burgemeester Sjaak van der Tak. Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 september zijn er diverse activiteiten.

Lees verder

Nog geen overeenstemming over werkzaamheden OCAP

Er is nog steeds geen overeenstemming tussen CO2-netwerkbeheerder OCAP en de gemeente Westland over de uitvoering van werkzaamheden in de gemeente. De bedoeling was dat OCAP deze zomer buizen kon leggen bij de Opstalweg in Naaldwijk, maar de gemeente wil dat pas hebben nadat de werkzaamheden bij de Galgeweg zijn afgerond.

Lees verder

Geen supermarkt op plek ISW Madeweg

Er komt geen vestiging van Lidl aan de Madeweg in Monster, waar nu nog de Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW ) is gevestigd. De Provincie vindt een supermarkt op die plek niet wenselijk en de gemeente wil geen bestemmingsplan in procedure brengen, waarvan de haalbaarheid uiterst onzeker is. Dit heeft wethouder Duijvestijn de gemeenteraad laten weten.

Lees verder

Geen 'verhuispremie' om doorstroming te bevorderen

B en W van Westland voelt vooralsnog niets voor een 'verhuispremie' om mensen te verleiden een sociale huurwoning te verlaten. Vooralsnog zet de gemeente in op de seniorenmakelaar van de Sociale Verhuurders Haaglanden. Pas als uit een evaluatie blijkt dat dit te weinig oplevert, wil B en W bekijken of er aanvullende instrumenten nodig zijn.

Lees verder

Kersverse buurtbewoner getroffen door windhoos

Een hoop ellende voor bewoners van de 's-Gravenzandse Marsmanstraat en omgeving. Door de windhoos van donderdagmiddag raakte tientallen huizen beschadigd. Ook een bewoner die net klaar was met klussen is getroffen.

Lees verder

Duizenden ruiten kapot na windhoos

De windhoos die donderdagmiddag over 's-Gravenzande raasde, heeft bijzonder veel schade aangericht. Ook de tuin van Aris de Koning is zwaar getroffen. "'Ineens kwam de windhoos langs en die tilde het halve warenhuis op", zegt hij.

Lees verder

Komende week start kap bomen Schefferkamp

Komende week zal daadwerkelijk worden begonnen met de kap van de bomen in het voormalige Schefferkamp aan de Hoefweg in De Lier. Dit blijkt uit een brief die het Rijksvastgoedbedrijf bij omwonenden heeft laten bezorgen. De kap is een streep door de rekening van de voorvechters voor behoud van het huidige groen in het Westland.

Lees verder

Windhoos richt schade aan in Marsmanstraat

Aan de Marsmanstraat in 's-Gravenzande is donderdagmiddag flinke schade aangericht door een windhoos aan twintig tot veertig woningen. Ook auto's zijn beschadigd geraakt door de wind.

Lees verder

Kascomplexen zwaar gehavend door windhoos

Het hevige noodweer van donderdagmiddag heeft  in de omgeving van 's-Gravenzande aan diverse kascomplexen zware schade toegebracht.

Lees verder

Terrassen in Westland uur langer open

Goed nieuws voor Westlandse terrasklanten: de terrassen in de verschillende dorpen mogen volgend jaar een uurtje langer openblijven. In plaats van 24.00 uur, moeten de terrassen dan pas om 1.00 uur leeg zijn.

Lees verder

Fluittoon houdt Maassluizers wakker

Bewoners in de Maassluise Verdistraat klagen al sinds 2011 over een irritante fluittoon. Deze is te horen bij een windkracht 6 of meer uit het zuidwesten. Sommige mensen kunnen niet slapen als dit geluid opdoemt. Maar wat er ook aan gedaan wordt, niets lijkt te helpen.

Lees verder

Mogelijk woonbestemming voor gemeentekantoor Monster

Er is mogelijk toch een nieuwe bestemming voor het inmiddels leegstaande gemeentekantoor van Monster. Onder meer een burgerinitiatiefgroep, gesteund door de Seniorenraad Westland, krijgt tot de jaarwisseling de kans om de haalbaarheid van de bouw van een aantal woningen in dit pand te onderzoeken.

Lees verder

Welke pas past het beste bij Midden-Delfland?

Wethouder De Goede van Midden-Delfland laat onderzoeken of de gemeente kan aansluiten bij een van de bestaande kortingspassen (voor minima) in de regio. Het gaat dan om de Rotterdampas of de Ooievaarspas (uit Den Haag). Daarbij wil ze ook kijken of lokale ondernemers kunnen aansluiten. De wethouder doet dit na vragen van de PvdA, waarover werd gesproken tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad dinsdagavond.

Lees verder

Weerman Mizee: "Het ergste van de storm is geweest"

De herfststorm die woensdag onze regio teisterde is over zijn hoogtepunt heen. Dat zegt de weerman van mediapartner Omroep West, Huub Mizee. "De wind neemt nu langzaam af, het hoogtepunt hebben we gehad." Toch zijn we nog niet van de wind af.

Lees verder

Midden-Delfland wil mantelzorgers bedanken

Mantelzorgers die in Midden-Delfland zorg verlenen aan een inwoner, kunnen rekenen op een waardering van de gemeente. Op 11 november, tijdens de Dag van de Mantelzorg, ontvangen mantelzorgers die zich hebben aangemeld bij de gemeente een VVV-bon.

Lees verder

Vallende bomen in Maassluis

De storm eist ook in Maassluis zijn tol. Zowel aan de Dr. Albert Schweitzerdreef als de Stellingmolen zijn woensdagochtend bomen omgevallen. De Stellingmolen is daardoor deels afgesloten voor het verkeer.

Lees verder

Dakbedekking losgewaaid in Den Hoorn

Het waait steeds harder in de regio. Bij de meldkamer komen meer en meer meldingen van stormschade binnen. Aan de Oranjelaan in Den Hoorn is een deel van een dakkapel losgewaaid. De brandweer heeft het daklood vastgezet.

Lees verder

Storm houdt Fast Ferry aan de kade

De Fast Ferry blijft vandaag in de Berghaven van Hoek van Holland liggen. De zuidwesterstorm maakt het onverantwoord uit te varen. Normaal gesproken vaart de boot ieder uur vanuit de Berghaven naar de Maasvlakte en terug.

Lees verder

Weinig steun voor motie wantrouwen tegen wethouder Ouwendijk

Wethouder Peter Ouwendijk mag van een ruime meerderheid van de Westlandse gemeenteraad aanblijven. Een door de LPF ingediende motie van wantrouwen verkreeg alleen de steun van Westland Verstandig. Dit was de uitkomst van de stemming dinsdagavond aan het einde van het door de LPF aangevraagde interpellatiedebat.

Lees verder

Autobrand in centrum Monster

Op de hoek van de Molenbrink en de Choorstraat in Monster is dinsdagavond rond 20.00 uur een auto in brand gevlogen. De brand zou veroorzaakt zijn door een technisch defect in het voertuig. De bestuurster is, voor zover bekend, met de schrik vrijgekomen. 

Lees verder

Funs Bergmans beëdigd als raadsgriffier Westland

In de gemeenteraad van Westland is dinsdagavond Funs Bergmans als nieuwe raadsgriffier beëdigd. Hij is de opvolger van de eind vorig jaar ontslagen Nico Broekema. Bergmans was griffier in Papendrecht en is begin deze maand in Westland aan de slag gegaan.

Lees verder

Negentien jeugdambassadeurs beëdigd in Maassluis

Negentien kinderen zijn dinsdagmiddag door burgemeester Haan beëdigd als Jeugdambassadeurs in Maassluis. Deze kinderen gaan nadenken en praten over verschillende onderwerpen in de stad, zoals verkeersveiligheid, speelruimtes, sportbeleid en sociale veiligheid.

Lees verder

Honden in stromende regen achtergelaten

Twee honden zijn maandagavond door de dierenambulance bevrijd in De Lier. De twee beestjes zaten in de stromende regen vastgebonden aan een boom aan de Nieuwe Tuinen in het dorp.

Lees verder

PvdA kritisch op exploitant De Hoornbloem

"Ondanks eerdere verbouwingen is zalencentrum De Hoornbloem in Den Hoorn geen dynamische vlotte omgeving geworden. Het enthousiasme voor het horecagedeelte ontbreekt", zo stelt PvdA Midden-Delfland. De sociaaldemocraten zijn niet blij met de huidige exploitant Optisport en willen dat er meer werk wordt gemaakt van de horecagelegenheid.

Lees verder

Alternatieve route Havenloop gaat via trappen en Nieuwstraat

Er is een alternatieve route gevonden voor de Havenloop in Maassluis. De organisatie moest op zoek naar een andere route, omdat de gemeente het gebruik door hardlopers van de Wip niet veilig acht. Door het rennen zou de toch al in slechte staat verkerende kademuur het kunnen begeven.

Lees verder

Geld zonnepanelenproject De Lier binnen

Het zonnepanelenproject van Greve Banden in De Lier heeft al het benodigde geld bij elkaar gekregen. Door middel van crowdfunding konden particulieren aandelen kopen in het project dat in totaal 158.000 euro kost. Vier dagen voordat de crowdfunding zou stoppen is het complete bedrag binnen.

Lees verder

Eerste herfststorm van het jaar op komst

De afgelopen dagen was het al onstuimig, maar woensdag krijgt onze regio de eerste herfststorm voor de kiezen. De wind kan flink uithalen, er worden windstoten tot boven de 100 kilometer per uur verwacht. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

Lees verder

Politie in Maassluis zoekt gestolen auto

In de nacht van zondag op maandag is er aan de Lijnbaan in Maassluis een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Volkswagen Tiguan. De auto stond voor de woning. De auto heeft het kenteken 2-XXR-87.

Lees verder

Lierenaren krijgen zicht op vijver

Uitzicht op een berg zand, in plaats van een mooie vijver, dat is het probleem waar bewoners van de buurt Nieuw Molensloot in De Lier mee te maken hebben. Hen was een mooi uitzicht over een waterpartij beloofd, maar die belofte kon niet worden ingelost vanwege een in de weg liggende persleiding. Goed nieuws voor de omwonenden; de persleiding wordt binnen afzienbare tijd verlegd.

Lees verder

FORZA! en GroenLinks treden steeds vaker naar buiten

De twee nieuwkomers in de Maassluise politiek, FORZA! en GroenLinks, presenteren zich steeds meer naar buiten toe. Regelmatig verschijnen er columns en meningen op lokale websites en sociale media. Waar FORZA! zich vooral in wil zetten voor een meer directe democratie en tegen islamisering, houdt GroenLinks zich voornamelijk bezig met meer goedkope woningen en behoud van het groen in de stad.

Lees verder

Melden Amerikaanse rivierkreeft niet meer nodig

Het is niet meer nodig om de aanwezigheid van rode Amerikaanse rivierkreeften bij het Hoogheemraadschap Delfland te melden. Maandag liet Delfland weten voldoende meldingen te hebben ontvangen. Daarmee heeft het een goed beeld gekregen van de omvang van het probleem en kan onderzocht worden welke schade de kreeften hebben aangebracht aan de oevers en kades.

Lees verder

VVD: rotonde Wateringen gevaarlijk voor fietsers

De Westlandse VVD-fractie vindt dat er snel iets gedaan moet worden aan de rotonde Kerklaan-Ambachtsweg-Noordweg in Wateringen. Die wordt veel door schoolgaande jeugd gebruikt en juist voor fietsers is de rotonde volgens de liberalen onveilig.

Lees verder

Sharon Prins wint Catalunya Open

Dartster Sharon Prins heeft afgelopen zaterdag de Catalunya Open in het Spaanse Calella op haar naam geschreven. De Westlandse versloeg in de finale haar landgenote Aileen de Graaf.

Lees verder

D66 Maassluis presenteert lijst vol jonge mensen

D66 Maassluis heeft flink wat nieuwe namen aangetrokken voor de kieslijst die door de leden is vastgesteld. Zes van de twaalf mensen zijn onder de 35 jaar. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart hoopt D66 Maassluis op minstens een verdubbeling van het huidige aantal zetels.

Lees verder

Streekhistorie: De Huydecoperstraat te Hoek van Holland

De Huydecoperstraat ligt in het gedeelte van het dorp welk men de “Nieuwe Hoek” noemt. Dit in tegenstelling tot het gedeelte bij station Strand welk men de “Oude Hoek” noemt.

Lees verder

Open Monumentendag goed voor 13.000 bezoekers

Zo'n 13.000 bezoekers bezochten afgelopen weekend Open Monumentendag in Westland. Tientallen monumenten waren zaterdag geopend voor het publiek. De Bartholomeuskerk in Poeldijk was als een van de weinige gebouwen zondag open.

Lees verder

Waterschap pompt 20 miljard liter water weg

De regio Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland heeft afgelopen weekend droge voeten kunnen houden. Het Hoogheemraadschap van Delfland pompte dit weekend 20 miljard liter water weg.

Lees verder

Natuurverenigingen bieden Groenmanifest aan

Natuurpunt Westland biedt op 12 september tijdens de raadsvergadering van de gemeente Westland een Groenmanifest aan. Onder de vlag van Natuurpunt-Westland verenigen zij alle verenigingen en organisaties die natuur en groen hoog in het vaandel hebben staan.

Lees verder

WOS wint omroepprijs met ‘Week van het Werk’

Het concept 'Week van het Werk', dat afgelopen jaar is uitgezonden door de WOS, is in de categorie Innovatie winnaar geworden van de de Lokale Omroep Award 2017. Dat is zaterdagmiddag in Hilversum bekendgemaakt bij de uitreiking van de jaarlijkse prijzen voor de lokale omroepen.

Lees verder

Gemalen gesloten tijdens monumentendag

Door de dreigende wateroverlast is het gemaal Nieuwe Broekpolder in Kwintsheul zaterdag dicht voor publiek tijdens Open monumentendag. De medewerkers die deze gemalen bemannen, werken aan de maatregelen tegen wateroverlast en kunnen daarom niet op de gemalen aanwezig zijn voor rondleidingen.

Lees verder

OM: veroorzaker dodelijk ongeluk reed te hard en had drank op

De 26-jarige bestuurder die op 21 augustus betrokken was bij een fataal verkeersongeluk in 's-Gravenzande, wordt verdacht van dood door schuld. Woensdag werd hij door de politie aangehouden, vrijdag besloot de rechter-commissaris zijn voorarrest met veertien dagen te verlengen. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Lees verder

Bedrijven bedanken hulpdiensten na brand Den Hoorn

Met twee volle pagina's in de lokale krant hebben ondernemers van een bedrijventerrein in Den Hoorn, dat getroffen werd door een grote brand, de brandweer en de gemeente bedankt. In de editie van zeven september van de Schakel Midden-Delfland hebben de ondernemers verschillende advertenties geplaatst met lof voor de hulpdiensten, zo merkt mediapartner Omroep West op.

Lees verder

Wielrenster Mylène de Zoete wordt gehuldigd

De Naaldwijkse wielrenster Mylène de Zoete wordt komende zondag bij de ploegentijdrit in Maasdijk gehuldigd vanwege haar prestaties op het EK en WK baanwielrennen. De huldiging vindt om 11.30 uur plaats in sportcafé Maasdijk. Wethouder Peter Ouwendijk zal haar daar feliciteren.

Lees verder

Wat te doen met de oude sluisdeuren?

Nu de restauratie van de Monstersche Sluis in Maassluis eind deze maand van start gaat, is de stichting erachter op zoek naar een nieuwe bestemming voor de sluisdeuren die vervangen worden. In totaal gaat het om acht deuren.

Lees verder

CDA Westland bezorgd over Whatsapp

De Westlandse CDA-fractie is bezorgd over de continuïteit van de gemeentelijke communicatie via Whatsapp, nu dat bedrijf heeft aangekondigd de berichtendienst binnenkort te blokkeren via systemen van derden. Whatsapp wil met een eigen programma aan de berichten van en naar de gemeentes gaan verdienen, zo schrijft de NOS.

Lees verder

Kinderen bezichtigen monumenten in Maassluis

Er wordt komend weekend op verschillende plekken in het land Open Monumentendag gehouden. In Maassluis werd er speciaal voor kinderen op vrijdag al een zogeheten Kindermonumentendag georganiseerd. Burgemeester Edo Haan opende de dag, geheel in ouderwetse kledij.

Lees verder

Nieuwe eigenaar: Hart van 's-Gravenzande heeft enorme potentie

Renpart Vastgoed uit Den Haag is de nieuwe eigenaar van winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande. Volgens Hans-Olav de Wolf, algemeen directeur van Renpart Vastgoed, is de 'enorme potentie' van het project de reden van de aankoop. "We zijn onder de indruk van dit nieuwe centrumgebied en geloven in de toekomst van het winkelcentrum."

Lees verder

LPF-Westland wil wethouder doorzagen over asbestkwestie Leuningjes

Als het aan de raadsfractie van LPF-Westland ligt, wordt dinsdagavond wethouder Ouwendijk het vuur aan de schenen gelegd met betrekking tot de asbestkwestie in zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk. De LPF heeft een verzoek daartoe laten agenderen.

Lees verder

Waarnemend burgemeester Van Ardenne blijft tot 2019

De komende waarnemend burgemeester van de gemeente Westland, Agnes van Ardenne, blijft tot 1 januari 2019. Dat heeft burgemeester Van der Tak laten weten. Tot dusver was een globale verwachting "tot eind 2018" uitgesproken, nu is een concrete datum genoemd. Van Ardenne treedt per 1 oktober aan als tijdelijk eerste burger na het afscheid van Van der Tak.

Lees verder

Bekende Westlanders gaan statushouders helpen met taal

Bekende en minder bekende Westlanders zijn de komende drie maanden taalmaatje voor een statushouder. Dat betekent dat ze elke week optrekken met een vluchteling om die te helpen met het leren van Nederlands en ze wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving. Donderdag kregen de taalmaatjes zelf een cursus.

Lees verder

Jongeren Midden-Delfland azen op koopwoning beneden twee ton

Jongeren uit Midden-Delfland willen graag in hun eigen dorp blijven wonen. Daarbij opteren de meesten voor een koopwoning met een vraagprijs tot 200.000 euro en bij voorkeur beneden de 150.000 euro. Dat blijkt uit een gemeentelijke enquête onder jongeren tussen de 18 en 21 jaar die afgelopen voorjaar is gehouden.

Lees verder

Wiegman: 'Hartstikke jammer dat Mandy stopt'

Bondscoach Sarina Wiegman betreurt de keuze van voetbalster Mandy van den Berg om voorlopig te bedanken voor Oranje. "Hartstikke jammer, maar ik respecteer dat", aldus de Monsterse tegen de website Ons Oranje.

Lees verder

Gaslek in centrum van Monster

Bij werkzaamheden in de Havenstraat in Monster is donderdag rond het middaguur een gasleiding lekgeraakt. De mensen die daar aan het werk waren, merkten het lek snel op en sloegen alarm. Snel was de brandweer ter plaatse, gevolgd door medewerkers van het nutsbedrijf.

Lees verder

Maassluis plaatst mobiele camera in centrum

De gemeente Maassluis heeft woensdag een mobiele camera geplaatst op het Bloemhof, in het centrum van de stad. De camera staat er in verband met overlast van het uitgaanspubliek in de binnenstad, zo laat de gemeente desgevraagd weten.

Lees verder

Twee nieuwe getuigen in Maaslandse zaak

Er hebben zich bij de politie twee nieuwe getuigen gemeld in het onderzoek naar de dood van een 45-jarige inwoonster van het Ingeland in Maasland. De politie kan met deze nieuwe getuigen verder met het onderzoek.

Lees verder

Hard werken om Zomerbloemententoonstelling op tijd af te krijgen

Er wordt woensdag keihard gewerkt om de Zomerbloemententoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk af te krijgen voor de opening donderdag. De puntjes worden op de i gezet, zodat bezoekers de komende dagen kunnen genieten van de mooiste bloemen, kunst en muziek.

Lees verder

Start werkzaamheden aan Wip en centrumroute begin 2018

De werkzaamheden aan de kademuur bij de Wip in Maassluis worden waarschijnlijk begin 2018 gestart. Hoewel de gemeente liever meteen zou beginnen met de vervanging ervan, doen ze dit toch liever na de feestdagen zodat het centrum er niet rommelig bij ligt en de omgeving zo min mogelijk overlast ervaart.

Lees verder

PvdA: Onkruid en dode bomen in Maassluis

Her en der in de stad woekert het onkruid echt te wild. Dat vindt de PvdA in Maassluis. Op sommige plekken staat het onkruid tot wel een halve meter hoog. Daarnaast valt het de fractie op dat de boompjes bij bedrijventerrein De Dijk en bij de Wielerbaan niet meer in leven zijn. Daarom heeft de partij vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

'Goededadenwinkel' voor Week van de Alfabetisering

Betalen met een goede daad, zoals je aanmelden als taalvrijwilliger of voorleesvader. Het kan in de 'goededadenwinkel' van bibliotheek Westland in 's-Gravenzande. Het is een actie voor de Week van de Alfabetisering en heeft als doel vrijwilligers te werven die mensen willen helpen die moeite hebben met taal, rekenen of digitale vaardigheden.

Lees verder

Woonboot in Maassluis deels gezonken

Een 15-meter lange woonboot aan de Groen van Prinstererkade in Maassluis is in de vroege ochtend gedeeltelijk in het water verdwenen. De bewoonster is volgens mediapartner RTV Rijnmond veilig aan wal gebracht door een politieagent en nagekeken door ambulancepersoneel. Ook haar kat is veilig aan wal geraakt.

Lees verder

De Tuinen krijgt locaties C&A en La Place weer gevuld

In het Naaldwijkse winkelcentrum De Tuinen worden de 'gaten' van C&A en LaPlace ingevuld. De Tuinen begroet als nieuwkomers drogisterijketen Kruidvat en modeketen Open32. Verder is dinsdag bekendgemaakt, dat de vestiging van modeketen H&M aanzienlijk wordt vergroot.

Lees verder

Liedjes over 'Westlandse mannen' en meer in theater

"Ze zoenen zo fijn. Westlandse mannen: ze mogen er zijn." Dat het Westland inspireert, staat voor theatermaker Aart van den Berg vast. Zijn liedteksten en gedichten over het Westland zijn binnenkort in het theater te zien.

Lees verder

Politie zoekt naar meer informatie over dood Maaslandse vrouw

De politie is nog steeds bezig met de zaak die zich in juni afspeelde aan het Ingeland in Maasland. Bij die zaak overleed een 45-jarige inwoonster van het Midden-Delflandse dorp. Haar 48-jarige echtgenoot is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Een anonieme beller zou het onderzoek mogelijk verder kunnen helpen.

Lees verder

Waarschuwing voor café aan de Nieuwstraat in Maassluis

De gemeente Maassluis heeft een café aan de Nieuwstraat een bestuurlijke waarschuwing gegeven. Dat gebeurde na een gesprek tussen de burgemeester en een horeca-ondernemer van het café dat eind juli plaatsvond. Dat is op te maken uit de beantwoording van vragen die Maassluis Belang heeft gesteld.

Lees verder

Hage valt af voor Oranje; Broch en Vollebregt wel mee

Bondscoach Helle Thomsen heeft handbalster Daisy Hage niet opgenomen in de definitieve selectie voor de trainingsstage van het Nederlands damesteam. De 24-jarige Wateringse zat twee weken geleden nog wel, als enige speelster uit de Nederlandse eredivisie, bij de voorlopige selectie.

Lees verder

Schaap op het droge getild

Een schaap aan de Strandweg in 's-Gravenzande is de dag begonnen met een 'bad'. Een meisje zag het dier dinsdagochtend in het water liggen en vroeg de gemeente Westland om hulp. Die schakelden op hun beurt weer de brandweer in voor het ongeval.

Lees verder

Mandy van den Berg stopt tijdelijk bij Oranje

De Naaldwijkse voetbalster Mandy van den Berg stopt tijdelijk bij Oranje, zo schrijft ze op Instagram: "Wat een fantastische zomer is het geweest voor ons team. Voor mij persoonlijk was het echter heel dubbel. Ik heb het zwaar gehad met de onverwachte teleurstelling." Van den Berg werd tijdens het afgelopen EK als aanvoerder van haar basisplek gehaald door de Monsterse trainer Sarina Wiegman.

Lees verder

Nachtelijke autobrand in Wateringen

Aan het Zonneblok in Wateringen is in de nacht van maandag op dinsdag een auto in brand gevlogen. Omwonenden hoorden rond 2.00 uur een klap en daarna glasgerinkel.

Lees verder

Auto over de kop in Maassluis

Op de Doctor Jan Schoutenlaan in Maassluis is in de nacht van maandag op dinsdag een auto over de kop gegaan. De bestuurder is er zonder ernstige verwonden afgekomen. Wel zijn door de buiteling van dit voertuig enkele geparkeerd staande auto's ernstig beschadigd.

Lees verder

OCAP dreigt gemeente Westland met schadeclaim

Het bedrijf dat in Westland bezig is met de aanleg van het CO2-leidingnet, OCAP, dreigt de gemeente met een schadeclaim. Wethouder Meijer wil dat de aanleg van de buizen bij de Opstalweg in Naaldwijk pas begint als de werkzaamheden aan de Galgeweg zijn afgerond. OCAP wil daar niet op wachten. Een vertraging kost OCAP ongeveer 30.000 euro per week.

Lees verder

Rustig dorpje 't Woudt locatie voor calamiteiten-oefening

Het normaal zo rustige 't Woudt was maandagavond de locatie voor een grootscheepse calamiteiten-oefening. Aan de oefening deden de brandweer, politie, ambulancediensten en de Gemeente Midden-Delfland mee. Door middel van oefeningen weten de hulpdiensten goed wat ze moeten doen bij echte calamiteiten.

Lees verder

Careyn: Condoleances in grote zaal De Ark te confronterend

De grote zaal van verzorgingshuis De Ark in Wateringen kan niet meer gebruikt worden voor ontmoeting en condoleances na een begrafenis. Zorginsteling Careyn laat in een brief aan burgemeester en wethouders van Westland weten, dat ze bewoners van De Ark en gebruikers van het restaurant niet met begrafenissen wil confronteren.

Lees verder

Nieuw restaurant in 's-Gravenzande

's-Gravenzande is binnenkort een nieuw restaurant rijker. Aan het Marktplein komt Het Galjoen. Maandag werden daarvoor de laatste documenten getekend. Van de totale investering van 600.000 euro is bijna 40 procent bijeengebracht via crowdunding. Twee weken geleden was de benodigde 225.000 euro in één uur door 253 investeerders bijeengebracht.

Lees verder

Streekhistorie: Zeeslepers herdacht

Het industrieterrein Nieuwe Waterweg ligt achter het ‘hotel in ontwikkeling’, het voormalige gebouw van L. Smit & Co’s Internationale Sleepdienst aan de Govert van Wijnkade. In de straatnamen zijn Maassluise sleepboten van Smit herdacht. Namen zoals Roode Zee, Noordzee, Zwarte Zee verwijzen dus niet naar de genoemde oceanen, maar naar scheepsnamen. Drie van de zeeslepers van Smit vergingen in 1940-1945 door oorlogsgeweld. De zeeslepers waren in actieve dienst voor de geallieerden.

Lees verder

Ketheltunnel dicht door ongeval

De Ketheltunnel in de A4 is maandagmorgen in de richting Rotterdam afgesloten als gevolg van een ongeval. Het verkeer tussen de afrit Delft en het ongeval staat vast.  Het verkeer richting Rotterdam wordt ter hoogte van het Prins Clausplein omgeleid via de A13. Naar verwachting gaat de weg rond 12.30 uur weer open.

Lees verder

FC ‘s-Gravenzande gastheer voor kwalificatiewedstrijden Oranje O19

Op het hoofdveld van FC 's-Gravenzande zal het Nederlands elftal onder 19 jaar begin oktober twee kwalificatiewedstrijden afwerken. De voetballers van KNVB-coach Maarten Stekelenburg spelen op het Juliana Sportpark tegen Malta (4 oktober) en Slovenië (10 oktober).

Lees verder

Midden-Delfland Vereniging heeft nu 3.000 leden

De Midden-Delfland Vereniging blijft groeien. Schiedammer Ruud Buurman is het drieduizendste lid. Hij schreef zich tijdens de Midden-Delfland Dagen in en wordt dinsdagmiddag 5 september in de Waag in Schiedam door het bestuur in het zonnetje gezet.

Lees verder

Duo jaagt mensen in Maassluis de stuipen op het lijf

De politie heeft twee mannen aangehouden die vanaf zaterdagavond meerdere personen in Maassluis de stuipen op het lijf hebben gejaagd. De twee Maassluizers, van 18 en 21 jaar, lieten telkens een vuurwapen zien.

Lees verder

Uitvaartdienst voor 16-jarige Sander verplaatst

Er wordt dinsdag een dermate grote belangstelling verwacht voor de begrafenis van 's-Gravenzander Sander van der Houwen (16), dat de uitvaartdienst is verplaatst naar de Noorderkerk aan de zuidzijde van de Langestraat. Tot deze verplaatsing is eerder dit weekeinde besloten.

Lees verder

Politie van hot naar her in centrum Naaldwijk

Een heftig half uur kort voor middernacht voor de politie in Naaldwijk. Het begon met een ernstige onwelwording op de Rembrandtstraat, gevolgd door de alarmering voor een auto-inbraak op het nabijgelegen Raoul Wallenbergplein en tot slot een vechtpartij voor het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan. 

Lees verder

25-jarige Maassluizer peddelt staand de Sont over

De 25-jarige Sven Poldervaart uit Maassluis is zaterdag van Denemarken naar Zweden gepeddeld. De ruim 26 kilometer lange tocht over de Sont is nog nooit eerder gedaan door middel van Stand Up Paddling (oftewel SUP). Bij deze watersport is het de bedoeling om staand op een bord te peddelen.

Lees verder

LTC wil nog eens ruim 2 ton subsidie

De Naaldwijkse tennisvereniging LTC wil van de gemeente Westland 222.125 euro voor de ontwikkeling van het tennispark op De Hoge Bomen. Dat bedrag komt bovenop een bedrag van ruim 50.000 euro dat de vereniging in het kader van de zogenoemde 25 procentsregeling al heeft toegezegd gekregen.

Lees verder

Honey Waterway wordt nu ‘maai-way’

Voordat burgers in de regio zich verbaasd afvragen, waarom meerdere bijenvriendelijke bermen worden gemaaid, heeft het Hoogheemraadschap van Delfland vrijdag een verklarend verhaal de wereld ingestuurd. Het gaat om de zogenoemde Honey Waterway-bloemstroken die in het afgelopen voorjaar zijn ingezaaid op dijken in Schipluiden, Maassluis en Hoek van Holland.

Lees verder

In beeld: Historische vloot Maassluis naar Wereldhavendagen

In totaal tien historische schepen uit Maassluis zijn vrijdagmiddag vertrokken naar Rotterdam voor de Wereldhavendagen. Inwoners van de stad, waaronder ook de burgemeester en de wethouders, zwaaiden de schepen uit. Het is voor het eerst dat er zo veel van dit soort schepen uit Maassluis meedoen aan het maritieme evenement.

Lees verder

Koninklijke onderscheiding voor Shawn Harris (Nature's Pride)

Shawn Harris, oprichtster van het groente- en fruitconcern Nature's Pride is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen die bij deze koninklijke onderscheiding horen, werden haar vrijdag uitgereikt door burgemeester Van der Tak van Westland. Dit gebeurde tijdens het afscheid van Harris van haar medewerkers in Maasdijk.

Lees verder

Maaslanders in Miljoenenjacht

Vijftig Maaslanders uit postcodegebied 3155 zijn binnenkort te zien in tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht. Zij wonnen bij de Postcode Loterij een studioplaats in de spelshow, die door Linda de Mol wordt gepresenteerd.

Lees verder

Van Dalen wint tweede etappe in Tour of South Bohemia

Wielrenner Jason van Dalen heeft donderdag de tweede etappe van de Tour of South Bohemia op zijn naam geschreven. In de sprint was de 22-jarige 's-Gravenzander de snelste van de dag in de Tsjechische koers.

Lees verder

Veel belangstelling voor zonnepanelen op Greve Banden

Al meer dan 150 huishoudens hebben zich aangemeld om deel te nemen aan het zonnepanelenproject op het gebouw van Greve Banden in De Lier. Het plan is om daar in totaal 630 zonnepanelen te plaatsen. Die zijn bedoeld om huishoudens die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen, toch te laten profiteren van zonne-energie.

Lees verder

Van der Tak over feestweken: 'Het wordt te massaal'

Burgemeester Sjaak van der Tak vraagt zich af of de feestweken in Westland niet te massaal worden. Steeds meer mensen zouden de massaliteit en geluidsoverlast volgens hem zat zijn. Verder komt er best een substantieel aantal mensen van buiten Westland op de feestweken af, wat de 'dorpse sfeer' niet ten goede komt.

Lees verder

Voetbalclub en oude school herdenken 16-jarig verkeersslachtoffer

Er heerst verslagenheid in 's-Gravenzande. Woensdag werd duidelijk dat de pas 16-jarige Sander van der Houwen is overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk in het dorp. Zowel bij zijn voetbalclub als op zijn oude school wordt Sander deze week herdacht.

Lees verder

Weg vrij voor sanering Schefferkamp

De weg is vrij voor sanering van het Schefferkamp aan de Hoefweg in De Lier. De blauwe reigers die daar gewend zijn te nestelen, kunnen zelf de weg vinden naar het nabijgelegen Kraaiennest. Voor de ruim twaalf hectare aan bomen is een compensatieplan goedgekeurd, zodat de bomen aldaar binnenkort kunnen worden gekapt.  

Lees verder

Fietsbeugels komen terug naast Bij5

De fietsbeugels komen weer terug op de populaire stallingslocatie naast restaurant Bij5 aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Dat is woensdagavond door een projectleider van de gemeente gemeld in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Lees verder

Website RijnmondVeilig.nl wordt aangepast

De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) laat de website RijnmondVeilig.nl aanpassen, zodat deze voortaan in de lucht blijft bij grote incidenten. De eerste stap is, dat er een compactere versie van de website wordt gepresenteerd op kritieke momenten. Ook wordt de capaciteit verhoogd.

Lees verder

Lennard Hofstede stapt af in Vuelta

Wielrenner Lennard Hofstede heeft de Vuelta (Ronde van Spanje) verlaten. De Poeldijker moest donderdag in de twaalfde etappe van de Spaanse wielerronde ziek van zijn fiets stappen.

Lees verder

Oorzaak grote brand Den Hoorn blijft onbekend

De brand in een bedrijfsgebouw in Den Hoorn afgelopen zondag is zo intens geweest dat eventuele sporen die naar de oorzaak van de brand kunnen leiden, verloren zijn gegaan. Dat laat de politie desgevraagd weten. Zodoende wordt niet duidelijk of de brand aan de Hooipolderweg is aangestoken of dat er sprake is van een andere oorzaak.

Lees verder

Vleermuizen kunnen sloop gemeentekantoor Monster verhinderen

Het leeggekomen gemeentekantoor in Monster kan waarschijnlijk voorlopig niet worden afgebroken, omdat vleermuizen er een onderkomen in hebben gevonden. De regelgeving vereist in zo'n geval, dat de gemeente dan een ontheffingsverzoek moet indienen bij de provincie, met een op voorhand onzekere uitkomst.

Lees verder

Uitbreiding OCAP-netwerk einde van het jaar klaar

De werkzaamheden aan het nieuwe 26 kilometer lange OCAP-netwerk onder Westland zijn waarschijnlijk aan het einde van het jaar klaar. In Westland struikel je de laatste tijd over de wegafsluitingen. Werkmannen zijn druk in de weer met grote zwarte buizen, die op verschillende plekken in de grond worden gewerkt.

Lees verder

Biljarttafel zakt in de grond

Er verdwijnen steeds meer biljarttafels uit de bruine cafe's. De tafels nemen veel ruimte in en staan op een drukke zaterdagavond in de weg. Bij Cafe de Beurs in 's-Gravenzande is dat niet anders, maar ze willen eigenlijk geen afscheid nemen van de tafels en dus verzonnen ze een oplossing: zakkende tafels.

Lees verder

Dit jaar mogelijk geen Maassluise Havenloop

Het is onzeker of de jaarlijkse Maassluise Havenloop dit jaar wel doorgaat. Dat bleek dinsdagavond uit de woorden van wethouder Pleijsier, die tijdens de gemeenteraadsvergadering liet weten dat het evenement vooralsnog geen vergunning heeft gekregen. De oorzaak van dit alles is, dat de kademuur van de Wip de trillingen van de lopers wellicht niet aankan.

Lees verder

Botsing op Naaldwijkseweg wordt 16-jarige fataal

Een 16-jarige jongen uit 's-Gravenzande is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden aan de gevolgen van een ernstig verkeersongeval vorige week in zijn woonplaats. De jonge Westlander zat als bijrijder in het bestelbusje dat op de Naaldwijkseweg in botsing kwam met een vrachtwagen. Op sociale media als Facebook wordt er gerouwd om de jongen.

Lees verder

MVV’27 hangt camera’s op na diefstal

Naast VDL en Excelsior Maassluis, heeft ook voetbalvereniging MVV'27 in Maasland de afgelopen week te maken gehad met diefstal. De club laat op haar website weten maatregelen hiertegen te zullen nemen, zoals het ophangen van beveiligingscamera's.

Lees verder

Beweegcoach voor Maassluis maakt haar entree

Komende zaterdag maakt de beweegcoach aangepast sporten voor Maassluis haar entree. Monica van Houwelingen gaat de schakel vormen tussen mensen met een beperking die willen sporten en het aanbod in de regio. Daarnaast houdt zij zich bezig met het verbinden en het ondersteunen van sportaanbieders.

Lees verder

Maghen Hilgersum komt met programma 'Westland in liedjes'

Zangeres Maghen Hilgersum start over twee weken met optredens vol met nieuwe Westlandse liedjes. Onder meer over hoe mooi het Westland is, over Westlandse mannen, over de toekomst van het Westland en over de Westlandse kust.

Lees verder

Meer betalen dan vraagprijs komt vaker voor

Zo extreem als het in grote steden als Amsterdam en Rotterdam is, is het in onze regio niet, maar ook hier wordt herhaaldelijk de vraagprijs of meer betaald voor een woning. Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van 2017 van onderzoeksbureau Calcasa.

Lees verder

17-jarige Naaldwijker in ziekenhuis na vechtpartij

Een 17-jarige Naaldwijker is maandagmiddag rond 16.30 uur gewond geraakt tijdens een ruzie bij de skatebaan in het Naaldwijkse Dreespark. Dat meldt de politie.

Lees verder

Minder bezoekers Hoek van Holland door 'slechte' zomer en metrolijn

Een natte zomer en de verbouwing van het treinspoor naar een metrolijn. De strandtenthouders in Hoek van Holland merken het aan hun omzet, zo schrijft mediapartner RTV Rijnmond. Maar er zijn wel meer buitenlandse toeristen in de badplaats te vinden.

Lees verder

'Gemeente wil door brand gedupeerde ondernemers helpen'

De ondernemers die gedupeerd zijn door een grote brand in een bedrijfspand in Den Hoorn kunnen op steun rekenen van de gemeente. "Wij staan voor iedereen klaar", zegt burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland, waar Den Hoorn onder valt, bij mediapartner Radio West.

Lees verder

Maassluizers naar Hatvan vanwege viering stedenband

Nadat eerder dit jaar een delegatie uit het Hongaarse Hatvan naar Maassluis is gekomen, gebeurt eind september het omgekeerde. Daar wonen zij de feestelijkheden bij vanwege de viering van 25 jaar partnerschap tussen beide steden. De delegatie telt 22 personen, onder wie 12 scholieren.

Lees verder

Wethouder: Toneelverenigingen komen niet op straat te staan

De Naaldwijkse toneelverenigingen Rokagemto en De Plankeniers staan op 1 januari volgend jaar niet op straat. Maar veel concreter dan dat werd wethouder Ouwendijk (accommodatiebeleid) niet maandagavond in de raadscommissie Maatschappelijke Omgeving. De verenigingen zelf willen het liefst nieuwbouw naast de biljartverening en de jeu de boulesvereniging bij de Piet Struikweg.

Lees verder

Kiki Bertens snel uitgeschakeld op US Open

Kiki Bertens heeft dit jaar geen potten kunnen breken op het grandslamtoernooi US Open. In de eerste ronde verloor de Wateringse tennisster in twee sets van de Griekse Maria Sakkari met 6-3 en 6-4.

Lees verder

Voorlopig geen nieuwe NAM-locatie in Maasland

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft het plan om langs de A20 in Maasland een nieuwe gaswinningslocatie aan te leggen voor onbepaalde tijd uitgesteld. Als reden geeft de NAM de blijvend lage gasprijs op.

Lees verder

Een dagje kunst op het strand in Hoek van Holland

Een stralende zon, een zomerse temperatuur en genoeg zonnebrand. Dat waren zondag de ingrediënten voor een lekker dagje kunst. Op het strand van Hoek van Holland werd voor de eerste keer ArtBreak georganiseerd. Een evenement om de kunstenaars die de badplaats elke zomer bezoeken, zichtbaar te maken voor publiek.

Lees verder

Ruim 80.000 ganzen in Zuid-Holland afgeschoten

In de provincie Zuid-Holland zijn vorig jaar 82.700 ganzen doodgeschoten. Dat zijn er veel meer dan in eerdere jaren. Voorheen werden zo tussen de 50.000 en 60.000 ganzen afgemaakt. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

'Inwoners Midden-Delfland kunnen roetdeeltjes zelf weghalen'

Inwoners van Schipluiden en Den Hoorn die roetdeeltjes op hun auto of tuinmeubelen hebben van de grote brand bij een bedrijfsgebouw aan de Hooipolderweg in Den Hoorn, kunnen die deeltjes zelf verwijderen. Dat meldt de gemeente Midden-Delfland op Twitter.

Lees verder

Dagje gratis reizen met vervangend vervoer Hoekse Lijn

Wie aankomende zaterdag met buslijn 711, 712 of 713 van de RET rijdt, hoeft niets te betalen. De OV-chipkaartapparatuur gaat uit als geste voor de langere periode waarin de Hoekse Lijn wordt omgebouwd tot metrolijn.

Lees verder

Streekhistorie: Vrouwelijke politici in het Westland

Vrouwen zijn nu niet meer weg te denken uit de politiek maar er is een tijd geweest dat zij hun positie moesten bevechten. In het Historisch Jaarboek Westland van het Genootschap Oud-Westland geeft Martha Vollering in haar bijdrage een schets van de vrouwelijke pioniers in de Westlandse politiek. Het jaarboek verschijnt dit jaar voor de dertigste keer. Het jubileumnummer wordt op 16 september overhandigd aan een vrouwelijke politica, de voormalige Naaldwijkse wethouder Riet Barendse-Vijverberg.

Lees verder

Brand Den Hoorn onder controle, nablussen gaat nog uren duren

De brand in een bedrijfspand in Den Hoorn is onder controle, laat een brandweerwoordvoerder aan de WOS en mediapartner Omroep West weten. Maandagochtend kon rond 7.15 uur het sein 'brand meester' gegeven worden. Het nablussen kan nog uren duren.

Lees verder

Grote brand bij bedrijfsgebouw in Den Hoorn

Een bedrijfsgebouw aan de Hooipolderweg in Den Hoorn staat sinds zondagavond iets na 22.30 uur van voor tot achter in lichterlaaie. De brandweerdiensten in de regio zijn massaal uitgerukt om de grote brand te bestrijden.

Lees verder

Dubbele Europese titel Chardon

IJsbrand Chardon heeft zondag in Zweden de Europese titel gewonnen bij het vierspannen. De ervaren menner uit Den Hoorn won ook goud in de landenwedstrijd, samen met Koos de Ronde en Theo Timmerman. Ook in 2011 in Breda ging Chardon met het EK-goud aan de haal.

Lees verder

Nieuwe hekken bij supermarkt Kwintsheul vernield

Het is nog steeds niet mogelijk om te parkeren bij het nieuwe supermarktpand in het centrum van Kwintsheul. Onlangs zijn bij de ingang van het terrein nieuwe hekken geplaatst. Inmiddels is een van de hekken gesneuveld en door onbekende(n) bij de ingang van het supermarktpand neergezet.

Lees verder

Dief houdt huis bij VDL, "doe aangifte!"

Een nog onbekende man was zaterdagmiddag op roverstocht in kleedkamers van de Maassluise voetbalvereniging VDL. De dief ging rond het middaguur te werk terwijl de jeugd en ouders op het veld stonden.

Lees verder

Fietsstraat naast gebouw waterskibaan

Er lijkt een einde gekomen aan de onduidelijkheid rond het parkeren bij waterskibaan De Wollebrand in Honselersdijk. Bij het fietspad naast de waterskibaan staan sinds kort fietsstraat-borden. Daardoor zijn auto's toegestaan.

Lees verder

Nieuwe gemeentehuis Westland open

Westlanders die een paspoort willen aanvragen of een rijbewijs komen ophalen, kunnen niet meer terecht in het oude gemeentehuis aan de Stokdijkkade. Vanaf maandag is het nieuwe gebouw aan de Verdilaan in Naaldwijk geopend.

Lees verder

Inparkeersituatie AH De Lier gevaarlijk

Vier Westlandse partijen hebben zorgen geuit over het inparkeren voor vrachtwagens bij de Albert Heijn in De Lier. De fracties noemen de situatie gevaarlijk en willen dat het college of de winkeleigenaar met een oplossing komt.

Lees verder

Milieudienst laat stankcode 1 van kracht gaan

Milieudienst DCMR heeft zaterdag klachten over stank uit de hele regio ontvangen. Daarom heeft de milieudienst zaterdagavond sinds 18.00 uur stankcode 1 van kracht laten gaan.

Lees verder

Lintje voor Kitty Kester

Burgemeester Van der Tak heeft zaterdagmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Kitty Kester-Scholtes uit Naaldwijk. Zij ontvingin de Kunstgarage de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum bij Creatief Centrum ’t Atelier.

Lees verder

Waterkunstgrasveld Evergreen in gebruik genomen

Hockeyvereniging Evergreen in Maassluis beschikt sinds kort over een waterkunstgrasveld. Sportwethouder Kees Pleijsier heeft het veld zaterdag officieel in gebruik genomen. Het nieuwe veld vervangt het zandingestrooide kunstgrasveld.

Lees verder

Stroomstoring in de omgeving van Dijckerwaal

In de omgeving van nieuwbouwwijk Dijckerwaal in 's-Gravenzande hadden zo'n honderdvijftig huishoudens een deel van de zaterdagmiddag geen stroom meer. Dat laat netbeheerder Westland Infra via Twitter weten.

Lees verder

Moskee Ibrahim is gestart met uitbreiding

Deze week is gestart met de uitbreiding van de Ibrahim Moskee aan de Burgemeester Zaneveldstraat in Maassluis. De islamitische gemeenschap is groeiende en wil graag meer ruimte hebben. Het gebouw krijgt onder meer een aanbouw aan de kant van de sportschool.

Lees verder

Tweede WK-medaille voor wielrenster Mylène de Zoete

De Naaldwijkse wielrenster Mylene de Zoete heeft vrijdag haar tweede WK-medaille gewonnen. In het Italiaanse Montichiari veroverde zij de bronzen medaille op het onderdeel Omnium. De 18-jarige De Zoete won woensdagavond al het zilver op haar eerste onderdeel, de scratch.

Lees verder

Rumoerige bijeenkomst over Hoekse natuurbegraafplaats

De bijeenkomst over een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder die donderdagavond werd gehouden in De Hoekstee in Hoek van Holland, verliep ronduit rumoerig. Gebiedscommissievoorzitter Klaas de Koning moest regelmatig de vele toegestroomde mensen tot de orde roepen.

Lees verder

Gewonde man aangetroffen onder aan de Maasdijk

De politie onderzoekt wat er is gebeurd met een man, die vrijdagmorgen gewond op de Maasdijk werd aangetroffen onder de rotonde bij het Nollaantje. De man, die alcohol in het lichaam had, was bij kennis en is naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Gratis WiFi in bussen Connexxion Haaglanden

Alle 120 bussen in de regio Haaglanden van vervoerder Connexxion worden de komende maand uitgerust met gratis WiFi. Reiziger kunnen dan inloggen op het netwerk 'Connexxion Free Wifi'. De bussen waarin deze dienst wordt aangeboden, zijn herkenbaar aan een WiFi-sticker op de buitenkant van de bus.

Lees verder

Duitse Howitzer terug in Hoek van Holland

Een 3,5 ton wegend Duits kanon staat weer in Hoek van Holland. Vier van deze Howitzers stonden in de Tweede Wereldoorlog op de plek van het huidige Hoekse Badje en bij de Houtmanflat aan de Houtmanstraat.

Lees verder

FloraHolland stelt beeldveilen uit

Bloemenveiling Royal FloraHolland komt terug op het besluit om de exportklok in Naaldwijk per 4 oktober stil te zetten. De actiegroep 'behoud de plantenklok' vindt die datum veel te snel gekozen. FloraHolland begrijpt die kritiek.

Lees verder

Jaap Bax (91) overleden

Op 91-jarige leeftijd is Jaap Bax overleden. Hij was onder meer wethouder van de gemeente 's-Gravenzande, voorzitter van de WOS en genoot landelijke bekendheid als voetbalverslaggever op de radio. Zo was Bax vanaf de eerste uitzending in 1967 verbonden aan het programma 'Langs de Lijn'.

Lees verder

Metro Hoekse Lijn nu al ondergekalkt met graffiti

Vandalen hebben in de nacht van woensdag op donderdag een testmetrostel van de RET op de Hoekse Lijn beklad. Zeker één zijkant is over meer dan tien meter van boven tot onder ondergekalkt.

Lees verder

Vrouw rijdt tegen lantaarnpaal na vondst spin

Een automobilist is donderdag aan het begin van de middag met haar auto tegen een lantaarnpaal aangereden nadat zij afgeleid raakte door een spin in haar auto. Het ongeval vond plaats aan de Noordweg in Wateringen. De vrouw is zodanig gewond geraakt dat ze met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd.

Lees verder

Hoek van Holland krijgt eigen kunstfestival

Aankomende zondag wordt voor de eerste keer kunstfestival Art Break gehouden op het strand van Hoek van Holland. Van een kunstinstallatie met klassieke muziek tot een schilderperformance en een speurtocht door de Atlantik Wall, het festival wil zich richten op iedereen.

Lees verder

Westlandse azaleakweker blijkt een hit op het internet

De Westlandse azaleakweker Paul Barendse, die woensdagavond te zien was in een EenVandaag-reportage over felle weerstand tegen het digitaal veilen van planten, is een hit op videosite Dumpert. Al meer dan honderdduizend keer is het fragment bekeken waarin hij stelt dat een uitgebloeide azalea in de open haard gegooid moet worden, zodat het nog een avondje romantiek oplevert.

Lees verder

Excelsior Maassluis uitgeschakeld in KNVB Beker

Excelsior Maassluis is er niet in geslaagd de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker te overleven. Na de reguliere speeltijd stond er een stand van 1-1 op het scorebord, waarna opponent FC Lisse de sterkste bleek in de strafschoppenreeks.

Lees verder

FloraHolland in gesprek met plantenkwekers

De directie van veiling Royal FloraHolland gaat donderdagmiddag op een geheime locatie in gesprek met een actiegroep van plantenkwekers. Dat meldt het vakblad De Bloemisterij op zijn website. De actiegroep is fel tegen het uitsluitend digitaal gaan veilen van planten en wil een extra algemene ledenvergadering bijeenroepen.

Lees verder

Eind oktober meer duidelijkheid over extra ouderenwoningen

Pas eind oktober komt er duidelijkheid voor de bewoners, familieleden en andere belanghebbenden van zorgcentrum De Vliet in Maassluis. Dan wordt bekend hoeveel woningen er komen in de nieuwbouw van het centrum en of er nog wel een recreatiezaal komt. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Van der Meer met dressuurploeg op voorlopige tweede plaats

Dressuurruiter Patrick van der Meer is het Europees kampioenschap in Gothenburg voortvarend van start gegaan. Met zijn paard Zippo behaalde de Naaldwijker een score van 71,114 procent in de Grand Prix. Nadat ook Diederik van Silfhout zijn proef gereden had, bezet Nederland nu de tweede plaats staat achter topfavoriet Duitsland.

Lees verder

Filmmakers uit de regio maken film in 48 uur tijd

Meer dan duizend filmmakers gaan aankomend weekend binnen 48 uur tijd een film proberen te maken. Zo ook vier filmmakers uit onze regio. Ze doen mee aan het 48Hour Film Project, waarvan het resultaat zondagavond te zien moet zijn in bioscoop Lantaren Venster in Rotterdam.

Lees verder

Tuinders krijgen weer voldoende CO2

Er wordt weer genoeg CO2 geleverd via het OCAP-netwerk voor alle aangesloten tuinders. Dat laat OCAP-woordvoerder Robert Jan Pabon desgevraagd weten. Eerder werd nog gedacht dat Shell Pernis pas later de gevraagde CO2 kon leveren. De levering van Shell stokte na de brand bij het bedrijf drie weken geleden.

Lees verder

Zwembad De Waterman in gesprek over voortbestaan

Dat je met wilskracht veel kunt bereiken, laten de vrijwilligers van zwembad De Waterman in Wateringen goed zien. Vier jaar geleden zou het zwembad verkocht worden door de gemeente. Vrijwilligers besloten de sprong te wagen en het bad zelf te exploiteren.

Lees verder

Mogelijke inbreker opgepakt in Wateringen

In de Van Egmondlaan in Wateringen is dinsdagavond een mogelijke inbreker opgepakt. Buurtbewoners belden de politie, nadat zij de situatie bij een ouderenwoning in de straat niet vertrouwde. De politie rukte massaal uit.

Lees verder

Doorstart van stichting Topsport Westland

In aanwezigheid van een aantal Westlandse topsporters en wethouder Ouwendijk heeft dinsdagavond de doorstart van de stichting Topsport Westland plaatsgevonden. De stichting wil onder meer aan subtoppers de gelegenheid bieden zich te presenteren en daarmee het bedrijfsleven te interesseren voor ondersteuning.

Lees verder

Man pint met pas van vermoorde vrouw (85)

Een nog onbekende man heeft eind juni in Wateringen gepind met de bankpas van een vermoorde vrouw. Het lichaam van de 85-jarige vrouw werd vrijdagmiddag 30 juni gevonden, en die avond daarvoor pinde de man met haar pas.

Lees verder

Weer getuigenoproep na mislukte overval in De Lier

Ruim een maand na de mislukte overval op een videotheek in De Lier, heeft de politie een uitgebreid signalement van de dader vrijgegeven. Op die bewuste dinsdag 18 juli kwam de man de zaak binnen, maar de eigenaar joeg hem de zaak uit.

Lees verder

Steeds meer wilde vossen in achtertuinen

Het aantal wilde vossen in de bewoonde wereld neemt toe. Dat merken ze ook bij de Wildopvang Delft, die meer vossen moet opvangen. Waren het er vorig jaar nog twee, nu staat de teller al op vier, terwijl het jaar nog lang niet om is.

Lees verder

Damesmodeketen Witteveen blijft bestaan

Damesmodeketen Witteveen blijft bestaan. Het bedrijf is overgenomen door een groep investeerders, die met zoveel mogelijk vestigingen wil doorgaan, meldt mediapartner RTV Rijnmond. Witteveen heeft twee vestigingen in onze regio. Het is nog niet duidelijk welke plannen de investeerders hebben met de Westlandse filialen.

Lees verder

Maassluise partijen stellen vragen over crisiscommunicatie

De gemeenteraadsfracties van PvdA en CDA hebben vragen gesteld aan het Maassluise college van B en W over de communicatie rond de brand bij de Esso-raffinaderij afgelopen maandagavond. De partijen willen weten waarom de ene inwoner van de stad wel een NL-alert kreeg en de andere niet.

Lees verder

Jutta Leerdam traint mee met LottoNL-Jumbo

Schaatsster Jutta Leerdam mag deze week als stagiaire meetrainen met Team LottoNL-Jumbo. De 18-jarige 's-Gravenzandse maakt met de schaatsploeg van de Poeldijkse coach Jac Orie de komende dagen trainingsrondjes in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Lees verder

Wateringer begonnen aan behandeling tegen ziekte van Lyme

De 18-jarige Glenn Mertens uit Wateringen is maandag begonnen aan zijn stamceltherapie in Duitsland om van de ziekte van Lyme af te komen. Die ziekte zorgt voor enorm veel pijn in zijn lichaam. Dat Mertens daarheen kon afreizen voor een behandeling, komt grotendeels ook door het vele geld dat inmiddels via een crowdfundingsactie is opgehaald: ruim 26.000 euro.

Lees verder

Storing treft gemeente Westland; uitvoering balie-afspraken niet mogelijk

De gemeente Westland kampt met een systeem-storing. Dit betekent dat balie-afspraken niet kunnen doorgaan (behalve wanneer men iets komt ophalen). De gemeente hoopt vanmiddag weer bereikbaar te zijn.

Lees verder

Problemen met crisiscommunicatie in Rijnmondgebied

Er zijn problemen met de digitale crisiscommunicatie in het Rijnmondgebied. Dat bleek maandagavond na de brand bij de Esso-raffinaderij in de Botlek. Een NL-alert werd ontvangen in onder meer Maassluis, delen van Midden-Delfland en delen van Westland. Maar er zijn ook genoeg inwoners in de regio die de melding niet hebben gekregen.

Lees verder

Maassluizers moeten ramen en deuren sluiten na brand bij Esso

Bij de Esso raffinaderij in de Botlek, schuin tegenover Maassluis, is maandagavond een grote brand uitgebroken. Mensen in Maassluis hebben een melding op hun telefoon gekregen dat ze ramen en deuren moeten sluiten. De rook waait niet in de richting van Maassluis.

Lees verder

Botsing op de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande

Een vrachtwagen en een bestelbusje zijn maandag aan het einde van de middag met elkaar in botsing gekomen op de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande. Daarbij zijn de bestuurder en de bijrijder van het bestelbusje gewond geraakt. De vrachtwagenchauffeur is ongedeerd gebleven.

Lees verder

Koningshof gaat samenwerken met Stadsgehoorzaal

Theater Koningshof in Maassluis krijgt naast een nieuwe tribune ook een nieuw jeugd- en kinderprogramma waarbij de samenwerking is gezocht met de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Door middel van deze samenwerking kan er goed worden afgestemd wie wat gaat brengen.

Lees verder

Brandweer leegt kluis in 's-Gravenzande

Een bijzondere klus voor de brandweer maandagmiddag, het legen van een kluis bij FC 's-Gravenzande. De kluis was namelijk kapot, waardoor men niet meer bij het geld kon en er ook geen nieuw geld bij kon worden gestopt.

Lees verder

Stankoverlast in Maassluis door kapot filter bij Vitol

Milieudienst DCMR heeft sinds zondagavond 22.00 uur een twintigtal klachten ontvangen uit Maassluis over een olieachtige geur. Uit onderzoek van een inspecteurblijkt dat de geur wordt veroorzaakt door een kapot waterzuiveringsfilter bij het bedrijf Vitol in de Europoort.

Lees verder

'Geen parkeerprobleem bij Wollebrand'

De eigenaar van partycentrum De Wollebrand ontkent een parkeerprobleem bij het gebouw. Volgens GroenLinks Westland en PvdA Westland parkeren auto's in een berm naast het fietspad, maar dat is volgens De Wollebrand niet de bedoeling.

Lees verder

Truck van Maasdijks bedrijf betrokken bij ongeluk

Een truck van het Maasdijkse bedrijf D.V.K. Transport heeft maandagochtend flinke schade opgelopen tijdens een verkeersongeluk op de A29. Bij de Volkerakbrug moest de chauffeur in de richting van Rotterdam remmen voor een ongeluk dat voor zijn neus gebeurde, waarop hij achterop een andere vrachtwagen klapte.

Lees verder

Paard zakt weg bij de Zandmotor

Tijdens een tocht met paarden maandagochtend op de Zandmotor bij Ter Heijde is een paard weggezakt in drijfzand. Het ongeval gebeurde bij een soort binnenmeertje nabij de Argusmast. De achterbenen van het dier zaten tot aan de staart in het zand.

Lees verder

Bram Ottenhof wint vernieuwde Drekrees

Bram Ottenhof heeft zondag de nieuwe Drekrees bij de heren op zijn naam geschreven. Voor de triatleet uit Rozenburg is het niet zijn eerste overwinning in de Midden-Delflandse polders. In 2012, 2013 en 2015 schreef hij de baggertocht ook al op zijn naam.

Lees verder

Streekhistorie: Huis ter Lucht

Het meest opvallend op deze locatie is de Noordvliet of Trekvliet, één van de drie vlieten tussen de Vlaardingervaart en Maassluis. Links ligt de boerderij (destijds) van de familie Buitelaar aan de Trekkade, het voormalige jaagpad. Rechts op de afbeelding uit ca. 1925 is een Maaslands industriegebiedje te zien, dat reeds in de achttiende eeuw werd ontwikkeld. In 1745 ontving Cornelis Post voor zijn zoon Pieter Post vergunning voor de bouw van een houtzaagmolen op deze locatie. In 1851 kregen de eigenaren Terlaak en Plomp toestemming van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland om de zaagmolen in te richten tot oliemolen. Uit lijnzaad werden lijnolie en lijnkoeken gefabriceerd. De lijnkoeken verkocht men als hoogwaardig veevoer aan de boeren. De lijnolie was een grondstof voor de zeep- en verfindustrie. In 1866 werd Johannes Reeser eigenaar van de molen, die in 1877 werd vervangen door een stoommachine. Bij het gebouw kwam een hoge schoorsteen en een fraai herenhuis (het hoge pand op de oude foto).

Lees verder

Van der Ende pakt racetitel

Ricardo van der Ende heeft zondag beslag gelegd op de titel in de zilver klasse van de European GT4-Northern Cup.

Lees verder

In beeld: Eerste testen met metro’s op Hoekse Lijn

De RET is gestart met de eerste testen op de omgebouwde Hoekse Lijn. Bij dit zogenoemd Pré-Dynamisch testen, rijdt een metrovoertuig met lage snelheid over het vernieuwde spoortracé.

Lees verder

Vliegtuig maakt noodlanding na onwelwording Westlander

Een Westlands gezin beleefde vorige week vrijdag een bizarre situatie aan boord van een Transavia-vlucht. "Na ongeveer een uur vliegen, tikt mijn man mij aan en geeft aan niet lekker te worden", beschrijft Elza van Veldhoven op Facebook.

Lees verder

Bondscoach Sarina Wiegman gehuldigd voor EK-succes

Op een toch al feestelijk Wilhelminaplein in Naaldwijk is zaterdagmiddag de Monsterse Sarina Wiegman door de gemeente Westland gehuldigd. De bondscoach van de Oranjeleeuwinnen die Europees voetbalkampioen geworden zijn, kon niet eerder van de partij zijn wegens haar vakantie na dat toernooi.

Lees verder

Zorgen om parkeersituatie bij waterskibaan

Twee partijen uit de Westlandse gemeenteraad maken zich zorgen over de ontwikkeling van het parkeren bij de waterskibaan in het recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk. Zij willen daarover wethouder Meijer aan de tand voelen tijdens een commissievergadering op dinsdagavond 29 augustus.

Lees verder

Bekende Westlanders moeten taalmaatje worden

Bekende Westlanders (BW'ers) zouden voor een periode van 3 maanden taalmaatje moeten worden van een statushouder. Ze moeten, samen met ambtenaren, het voortouw nemen in een taalmaatjesproject dat de gemeente in Westland wil opstarten. 'Gewone' Westlanders zouden daarna het stokje moeten overnemen. Daarnaast wil de gemeente onderzoeken of er op meer plekken in Westland taalles gegeven kan worden.

Lees verder

Aantal kinderen in bijstandsgezinnen groeit niet in Midden-Delfland

Net als de landelijke trend is ook in Westland en Maassluis het aantal minderjarige kinderen in bijstandsgezinnen toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alleen in Midden-Delfland is het aantal gelijk gebleven. Daar gaat het in 2016, net als het jaar ervoor, om 1,8 procent van het totaal aantal kinderen in de gemeente.

Lees verder

Leegstand Westlandse winkelpanden met 13,7 procent toegenomen

De leegstand van winkelpanden in Westland is het afgelopen jaar met 13,7 procent toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Detailhandel Nederland, dat 36 gemeenten onder de loep nam. Stond in 2016 5,1 procent van de panden leeg, in 2017 gaat het om 5,8 procent.

Lees verder

Voorlopig geen huizen op 'Tuin van der Lely'

Het zal nog wel even duren voordat er huizen worden gebouwd op de vijf hectare grond aan de Poeldijkseweg in Wateringen, dat 'Tuin van der Lely' wordt genoemd. Het was de bedoeling dat in het voorjaar van 2018 de eerste sleutels zouden worden uitgereikt, maar de gemeente kan pas in december dit jaar met een gebiedsvisie naar de gemeenteraad komen.

Lees verder

Ali (28) uit Kwintsheul vermist

De politie is op zoek naar de 28-jarige Ali Reza Orojalizade uit Kwintsheul. De man is al in april met onbekende bestemming vanaf huis vertrokken. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Donderdagmiddag verspreidde de politie zijn signalement.

Lees verder

Mandy van den Berg gehuldigd op Wilhelminaplein

Op het podium voor een volgelopen Wilhelminaplein in Naaldwijk  is Mandy van den Berg donderdagavond door de gemeente Westland in het zonnetje gezet. De Naaldwijkse voetbalster werd in haar eigen dorp gehuldigd vanwege het behalen van het Europees Kampioenschap met de Oranjeleeuwinnen.

Lees verder

Politiepost naast stadhuis Maassluis krijgt vorm

Op de plek waar voorheen de sociale dienst van de gemeente Maassluis zat, moet de nieuwe politiepost komen, die het bureau aan de Westlandseweg vervangt. Maar voordat het zover is, moet er eerst flink verbouwd worden. Daarmee is deze zomer een start gemaakt.

Lees verder

Hoek tot Helder wordt dit weekend gehouden

Komende zaterdag zal de tweede editie van het kitesurf-evenement 'Hoek tot Helder' plaatsvinden. De planning was om het evenement ergens tussen 19 augustus en 22 oktober plaats te laten vinden. "Zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien, zijn het gunstige weersomstandigheden om de 110 deelnemende kitesurfers het water op te laten gaan", aldus organisator Martijn van Dijk.

Lees verder

Sarina Wiegman genomineerd voor 'Beste coach'

Sarina Wiegman is door de wereldvoetbalbond FIFA genomineerd voor de titel 'Best FIFA Women's Coach'. De Monsterse dankt haar nominatie aan het sterke optreden van de OranjeLeeuwinnen, die zich afgelopen maand in eigen land tot Europees kampioen kroonden.

Lees verder

D66 Westland pleit voor Deens zorgmodel

Mensen leren om voor zichzelf te zorgen en hulp op maat bieden vanuit de gemeente: dat is hoe men in Denemarken ouderen langer zelfstandig thuis laat wonen. D66 Westland ziet dit Deense zorgmodel dat 'reablement' genoemd wordt, wel zitten en heeft er vragen over gesteld aan burgemeester en wethouders.

Lees verder

Kermisattractie Chaos is alweer gesloten

Bezoekers hebben maar zeer kort een ritje kunnen maken in kermisattractie 'Chaos'. Deze stond ruim drie weken stil na een dodelijk ongeluk in Amerika met een zelfde soort attractie en opende maandag weer. Maar woensdag ging de attractie alweer dicht, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Restauratie slepers Steenbank en Tonijn verloopt voorspoedig

De restauratie van zeesleper Steenbank in de haven van Maassluis verloopt zeer voorspoedig. De romp van het schip ziet er weer als nieuw uit en de motor, die al een jaar niet meer gebruikt was, blijkt als een zonnetje te lopen. De verf en roest op het dekhuis worden verwijderd, zodat ook het dek weer in de originele kleuren kan worden overgeschilderd.

Lees verder

Openluchtvertoningen filmfestival naar binnen

De openluchtbioscoop tijdens het Pieter Wiercx Filmfestival Maassluis is in verband met de slechte weersvoorspellingen afgelast. De filmvoorstellingen van komende vrijdag en zaterdag worden verplaatst van buiten naar binnen in Theater Koningshof.

Lees verder

Consternatie bij vondst scootmobiel in het water

Grote consternatie donderdagochtend na de vondst van een scootmobiel in een sloot bij de Gerbrandystraat. Er werd volgens het bestaande protocol direct groot alarm geslagen onder het motto 'Persoon te water'. Al vrij snel bleek het alleen om de scootmobiel te gaan.

Lees verder

Chauffeur gewond bij uitladen vrachtwagen

Een vrachtwagenchauffeur is donderdagochtend zwaar gewond geraakt bij het uitladen van zijn lading. Dat gebeurde rond 7.30 uur op de 's-Gravenzandseweg op het Wateringse bedrijventerrein Zwethove.

Lees verder

Westlandse de nieuwe boswachter van Texel?

Heleen Verduijn, onder meer actief voor de Westlandse Schaapskudde, heeft een grote droom: boswachter worden. Om die droom te verwezenlijken, doet de Naaldwijkse mee aan het programma 'Boswachter gezocht' van SBS6.

Lees verder

Afvalstations per 1 september langer open

Inwoners van Westland kunnen vanaf 1 september langer terecht bij de zogeheten milieustraten in Naaldwijk en Monster. De gemeente verruimt de openingstijden van beide werven op zaterdag tot 16.00 uur. Bovendien zal de werf in Naaldwijk op vrijdagavond tot 19.00 uur open zijn voor inwoners. Genoemde verruimingen hebben onder meer te maken met de opheffing van de werf in 's-Gravenzande.

Lees verder

Vaarverkeer bij Galgebrug tijdelijk gestremd

Behalve dat de locatie Galgebrug voorlopig niet toegankelijk is voor het autoverkeer, moet het vaarverkeer er rekening houden met stremmingen. Tot en met 25 augustus is daar geen doorvaart mogelijk. Daarna is dit gedeelte van de Naaldwijkse Vaart tussen 14 september en 11 oktober verboden terrein voor boten.

Lees verder

Hofstede: ‘Vuelta wordt een grote ontdekkingsreis’

Over drie dagen staat voor de Westlandse wielrenner Lennard Hofstede een van zijn spannendste dagen uit zijn carrière op het programma. Dan begint de Poeldijker aan de Ronde van Spanje, oftewel de Vuelta. "Ik heb geen idee wat ik ervan moet verwachten, maar het wordt een grote ontdekkingsreis", aldus het 22-jarige talent van Team Sunweb.

Lees verder

Mijn Partij lanceert verkiezingsprogramma; Roeling lijsttrekker

Ruim een half jaar voor aanvang van de gemeenteraadsverkiezingen, heeft de Midden-Delflandse politieke partij Mijn Partij haar verkiezingsprogramma al gelanceerd. De huidige fractievoorzitter Ed Roeling zal lijsttrekker zijn.

Lees verder

Van Baarle en Wippert winnen Naaldwijks wielerspektakel

Het Valstar Wielerspektakel in Naaldwijk is dinsdagavond bij de profs gewonnen door het Cannondale-duo Dylan van Baarle en Wouter Wippert. Op de tweede plaats eindigde het koppel Moreno Hofland (Lotto-Soudal) en Maurits Lammertink (Team Katusha-Alpecin). Het brons was voor Poeldijker Lennard Hofstede en Tom Stamsnijder, beiden rijdend voor Team Sunweb.

Lees verder

Tom Leezer verlengt contract bij LottoNL-Jumbo

Wielrenner Tom Leezer blijft Team LottoNL-Jumbo de komende twee jaar trouw. De 31-jarige Westlander, die nu woonachtig is in het Belgische Lanaken, begint komend jaar aan zijn elfde seizoen als beroepsrenner bij de Nederlandse World Tour-formatie.

Lees verder

Midden-Delfland waarschuwt inwoners voor inbraakgolf

De gemeente Midden-Delfland maakt zich zorgen over het grote aantal inbraken van de laatste tijd in de gemeente. Volgens een woordvoerder zou er in de afgelopen twee weken acht keer een (poging tot) inbraak zijn geweest. "Dat is erg veel voor Midden-Delfland."

Lees verder

Middendorp in beroep inzake 'mishandeling'

Oud-waterschapsbestuurder Hans Middendorp gaat in beroep tegen de geldboete die hem donderdag is opgelegd. Hij zou in mei een vrouw hebben geduwd na een beet door haar hond. De politierechter veroordeelde hem tot 250 euro boete.

Lees verder

'Pootje van Bram' in aanbouw

Op het Maasdijkplein zijn deze week de werkzaamheden begonnen die uiteindelijk leiden tot een aantakking op de Maasdijk. In de politiek wordt die ook wel het Pootje van Bram genoemd, omdat wethouder Bram Meijer deze aftakking naar de kern Maasdijk mogelijk heeft gemaakt.

Lees verder

KNMI geeft code geel af

Het KNMI heeft tot vanavond 20.00 uur code geel afgegeven voor een groot deel van Nederland, waaronder Zuid-Holland. Het weerinstituut waarschuwt voor onweersbuien, plaatselijk met hagel, veel neerslag in korte tijd en/of windstoten.

Lees verder

Velden Feyenoord en Ajax verwarmd door VB Projects uit De Lier

Het bedrijf VB Projects uit De Lier verwarmt de velden van Feyenoord en Ajax. Bij Feyenoord gaat het om velden op het nieuwe trainingscomplex. Bij Ajax gaat het om veld drie. De andere velden waren al eerder verwarmd. De velden worden verwarmd door warm water in polyethyleen slangen van zo'n 70 kilometer lang.

Lees verder

Naaldwijk: persoon bekneld onder heistelling

In Naaldwijk is dinsdagochtend een persoon onder een heistelling bekneld geraakt. Dat gebeurde op de locatie van het voormalige Proefstation aan de Zuidweg.  Behalve ambulances en de traumahelikopter is ook de brandweer te hulp geroepen.

Lees verder

Inbraak bij Café De Moriaan in Maassluis

Bij Café De Moriaan aan de Haven in Maassluis is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Dat meldt wijkagent Notenboom op Twitter. Het was de dader of daders te doen om het aanwezige geld in voornamelijk de gokautomaten. De inbraak kost het café zo'n zevenduizend euro aan schade en weggenomen geld.

Lees verder

Gudde benaderd voor topfunctie bij KNVB

Maassluizer Eric Gudde is benaderd voor de functie van algemeen directeur betaald voetbal van de KNVB. Dat heeft Gudde maandag in een radio-interview met RTV Rijnmond toegegeven. De huidige algemeen directeur van Feyenoord had eerder dit jaar laten weten, dat hij in november bij de landskampioen zou stoppen.

Lees verder

Careyn blijft ook in de toekomst zorg verlenen

Bewoners van de verzorgingstehuizen van Careyn blijven gewoon hun zorg krijgen. Dat zegt de zorgorganisatie in reactie op berichten waarin wordt gesteld dat het bedrijf op de rand van de afgrond balanceert. Careyn heeft vestigingen in onder meer Naaldwijk, Wateringen en Maassluis.

Lees verder

Locatie en tijdstip huldigingen bekend

De huldiging van de Naaldwijkse Oranje voetbalster Mandy van den Berg en de Monsterse bondscoach Sarina Wiegman gaat plaatsvinden op het Wilhelminaplein. Van den Berg wordt donderdagavond om 20.30 uur gehuldigd, zaterdag om 16.00 uur is het de beurt aan Wiegman.

Lees verder

Nog geen duidelijkheid over levering CO2

Er is nog geen duidelijkheid over wanneer tuinders weer meer CO2 krijgen vanuit het OCAP-netwerk. Dat laat de woordvoerder van het bedrijf desgevraagd weten. Weliswaar worden de fabrieken op het terrein van CO2-producent Shell weer opgestart, maar hoe snel dat ook daadwerkelijk weer CO2 oplevert voor het netwerk is onduidelijk.

Lees verder

Streekhistorie: Logement Overheijde in Monster

Op de hoek van de Choorstraat en de Dr. van den Brinkstraat in Monster staat sinds jaar en dag hotel-café-restaurant Overheijde. Al dateren de voor- en zijgevel uit het begin van de 20ste eeuw, het oorspronkelijke pand is veel ouder. Niettemin zijn alleen de buitengevels aangemerkt als gemeentelijk monument. Het pand staat al jarenlang leeg, hetgeen de onderhoudstoestand uiteraard niet ten goede komt. Gelukkig is onlangs vergunning aangevraagd om Overheijde met behoud van de buitengevels te gaan verbouwen tot een viertal appartementen.

Lees verder

Tot 11 september één pont tussen Maassluis en Rozenburg

De veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg blijft nog drie weken extra varen volgens de zomerdienstregeling. De 'Staeldiep' blijft langer uit de vaart, omdat er bij de inspectie problemen geconstateerd zijn met het aandrijvingssysteem.

Lees verder

Veel begrip voor sluiting zwembad na reanimatie

Bij inwoners van Hoek van Holland heerst veel begrip voor de sluiting van het zwembad zondag rond het middaguur. Er was een oudere zwemster onwel geworden en haar situatie was dermate penibel, dat behalve twee ambulances ook de traumahelikopter naar de Hoek werden gestuurd.

Lees verder

‘Cultureel en creatief leermoment’ bij zomerbloemententoonstelling

De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft besloten voor de schooljeugd een "cultureel en creatief leermoment" te gaan verbinden aan deze jaarlijkse expositie. Voor dit initiatief bestaat nu de ruimte doordat de tentoonstelling niet meer in de zomervakantie wordt gehouden.

Lees verder

Kardol verklaart haar vertrek als raadslid

Anja Kardol, raadslid in de fractie OGP in Midden-Delfland, heeft dit weekeinde toegelicht waarom zij in de gemeenteraad stopt. De Maaslandse legt op de website van haar partij uit, dat de factoren tijd en karakter de doorslag hebben gegeven. Haar vertrek was eind juni al aangekondigd.

Lees verder

Fotoreportage: De veertigste editie van Waterpop

Vrijdag en zaterdag was het zover, de veertigste editie van gratis muziekfestival Waterpop. Artiesten en bandjes als Lucas Hamming, DeWolff en VOF de Kunst maakten hun opwachting in het Hofpark in Wateringen voor het enthousiaste publiek.

Lees verder

Volgende week alsnog twee aparte huldigingen

De van oorsprong Naaldwijkse voetbalster Mandy van den Berg en de in Monster wonende trainster Sarina Wiegman, die met oranje Europees Kampioen zijn geworden, worden volgende week alsnog gehuldigd. Dat hebben Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland en de gemeente laten weten.

Lees verder

Kabels van de bovenleiding Hoekse Lijn gesloopt

Ter hoogte van station Hoek van Holland Haven zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag kabels van de bovenleiding van de metrolijn doorgeknipt. Dat valt op te maken uit twitterberichten van wijkagent Romano Meijboom. Volgens hem stond er geen spanning meer op de bovenleiding.

Lees verder

Grote problemen bij zorgorganisatie Careyn

Het voortbestaan van zorgorganisatie Careyn, met onder meer vestigingen in Maassluis, Naaldwijk en Wateringen, is ernstig in gevaar. Careyn heeft nog amper een maand om de bank en de inspectie te overtuigen dat het levensvatbaar is, zo blijkt uit een artikel van het Algemeen Dagblad, waar mediapartner Omroep West over schrijft.

Lees verder

Zwemmer overleden bij de Zandmotor

Bij de Zandmotor bij Monster is vrijdagmiddag een zwemmer om het leven gekomen. Daar schrijft mediapartner Omroep West over nadat de Reddingsbrigade Monster daar vrijdagavond melding van maakte.

Lees verder

Testritjes met metrotoestellen op Hoekse Lijn

Vanaf volgende week donderdag worden er testritjes gemaakt met metrotoestellen op de Hoekse Lijn. Aankomende zondag rijdt het eerste toestel, getrokken door een diesellocomotief naar station Maassluis Steendijkpolder.

Lees verder

Fracties SP en PvdD verbolgen over 'overdadige' gaswinning

Zowel de Zuid-Hollandse fractie van de SP als die van de Partij voor de Dieren zijn verbijsterd over de 'overdadige' gaswinning van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Westland. De partijen hebben dan ook vragen gesteld aan het provinciebestuur. Eerder deze week liet het Staatstoezicht op de Mijnen weten dat de NAM in Maasdijk en Monster te veel gas uit de grond heeft gehaald.

Lees verder

Pas op met gegevens delen op buurtpreventie-app

Gebruikers van de populaire buurtpreventie-app Nextdoor kunnen zonder dat ze het doorhebben gevoelige informatie over zichzelf openbaar maken. Die informatie kan inbrekers soms helpen. De kans dat het gebeurt is klein, maar het is wel mogelijk, erkent ook Nextdoor. Dat meldt mediapartner Omroep West. Ook in onze regio wordt de app veel gebruikt.

Lees verder

Gemeente Westland is kampioen glastuinbouw

De trostomaat is de meest geteelde groente in de Nederlandse glastuinbouw. Vooral in Westland, daar wordt de meeste groente onder glas geteeld. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de landbouwtelling van het CBS, waar mediapartner Omroep West over schrijft.

Lees verder

Publiek doneert ruim halve ton aan Varend Corso

De bezoekers van het Varend Corso hebben dit jaar opnieuw meer geld voor het evenement overgehad. De actie Duit voor een Schuit heeft 52.182,66 euro opgebracht. Dit betekent een verdere stijging na de 46.326,28 euro van 2016.

Lees verder

Veilingklok draait voor het laatst

Applaus vrijdagochtend op FloraHolland in Naaldwijk. De bloemistenklok draaide even na 6.30 uur voor de laatste keer. FloraHolland stapt over op een andere manier van verkoop. Voortaan kopen de klanten bloemen en planten digitaal in.

Lees verder

Gestolen auto's uit Maassluis duiken op in Vlaardingen

Bijna alle gestolen auto's van het Maassluise bedrijf Maaspoort zijn achterhaald in de Vlaardingse Holy- en Westwijk. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond donderdag. Vanwege het sporenonderzoek staan vier van de zes personen-auto's nog bij de Rotterdamse politie aan de Boezembocht. Met de diefstal was in het meest funeste geval een verliesbedrag van ruim 50.000 euro gemoeid.

Lees verder

Derde CO2-bron laat nog jaren op zich wachten

Een derde bron van CO2 en daarmee meer leveringszekerheid van dit gas voor tuinders, laat nog zeker tot 2020 op zich wachten. Ook is er nog een financiële bijdrage nodig vanuit de overheid om een nieuwe aansluiting mogelijk te maken. Dat zeggen CO2-leverancier OCAP en tuindersvereniging LTO Glaskracht Nederland. De organisaties willen daarom het liefst meteen een 'dubbele slag' slaan en hopen dat het CO2-opslagproject onder de Noordzee aan het OCAP-netwerk gekoppeld kan worden.

Lees verder

Waterschapsbestuurder Middendorp krijgt boete voor mishandeling

Hans Middendorp, bestuurder van het Hoogheemraadschap van Delfland, is donderdag door de politierechter in Den Haag veroordeeld tot een boete van 250 euro voor mishandeling. Dat meldt mediapartner Omroep West. Middendorp werd in mei naar eigen zeggen in een bos in Den Haag gebeten door een hond. Hierdoor ontstond ruzie met de eigenares van de hond. Middendorp zou de vrouw hierbij geduwd hebben, waarop zij zou zijn gevallen.

Lees verder

Toezichthouder: Geen acuut gevaar voor bevolking door 'overdadige' gaswinning

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) stelt desgevraagd dat de bevolking in de regio van de aardgaslocaties van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Monster en Maasland/Maasdijk geen acuut gevaar hebben gelopen. "In dat geval hadden we de kraan direct dicht laten draaien," aldus een woordvoerder van SodM, die bevestigt dat Groningse toestanden hier niet aan de orde zijn.

Lees verder

‘College slaat een flater met onze Oranje-vrouwen’

Drie partijen uit de Westlandse gemeenteraad stellen in een gezamenlijk persbericht, dat het college van B en W een flater heeft geslagen met betrekking tot "onze twee Westlandse Oranje-vrouwen". De fracties van Westland Verstandig (WV), LPF Westland (LPF) en GemeenteBelang Westland (GBW) vonden de afstandelijke reactie vanuit het college onbegrijpelijk.

Lees verder

Spectaculaire oefeningen in Berghaven

Drie reddingsdiensten hielden woensdagavond verschillende demonstraties in de Hoekse Berghaven. De KNRM van Hoek van Holland, de 's-Gravenzandse reddingsbrigade en de Strandwacht wilden daarmee een kijkje in hun keuken geven.

Lees verder

Reuze viermaster vertrekt zaterdag

Het zeiljacht B.A.P. Unión van de Peruaanse marine vertrekt zaterdagochtend 7.00 uur uit Rotterdam. De viermaster vaart dan weer via Maassluis en Hoek van Holland naar de Noordzee. Dit is het grootste zeilschip van Latijns-Amerika.

Lees verder

Toch weer stomdronken jongeren op feestweek

Alle waarschuwingen ten spijt, op de feestweek in De Lier zijn woensdagavond meerdere dronken jongeren overgedragen aan de GGD. Volgens de politie hadden de tieners tussen de 800 en 1.000 ugl in het bloed. De ouders zijn ingelicht.

Lees verder

Strenge controle op drankmisbruik feestweek De Lier

De organisatie van de feestweek in De Lier stelt paal en perk aan overmatig drankgebruik door jongeren op het terrein. De Bradelier moet een feest blijven en niet overschaduwd raken door berichten over laveloze jongeren, meent de organisatie.

Lees verder

'Meer gas uit bodem bij Monster en Maasdijk dan is toegestaan'

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft de afgelopen jaren veel meer gas gewonnen op de locaties in Monster en Maasdijk dan was afgesproken met de overheid. Het Staatstoezicht op de Mijnen wil nu, dat de NAM stopt met de gaswinning totdat er een nieuw winningsplan door de minister is goedgekeurd.

Lees verder

Negen aanhoudingen in grote fietsendiefstalzaak

De politie heeft vrijdag zeven mannen en twee vrouwen uit Polen en Den Haag aangehouden. De groep wordt verdacht van grootschalige fietsendiefstal in de regio. Ook in Naaldwijk zijn door de groep fietsen gestolen.

Lees verder

Inbraakmelding in Naaldwijk blijkt loos alarm

De politie gaat na onderzoek niet uit van een inbraak woensdagochtend in de Duiventorenstraat in Naaldwijk. Op een balkon van een flatwoning in de straat stonden twee mannen, maar uit buurtonderzoek blijkt dat van inbraak geen sprake is.

Lees verder

Mogelijk overlast bij herstart Shell Pernis

De raffinaderij van Shell in Pernis wordt de komende dagen weer opgestart. Dat kan gepaard gaan met fakkelen en geluidsoverlast, waarschuwt het bedrijf. "Uiteraard proberen we de overlast voor omwonenden te beperken", aldus Shell.

Lees verder

Ketheltunnel blijkt minder brandwerend

Het beton van de Ketheltunnel in de A4 Midden-Delfland is minder brandwerend dan gedacht. "In geval van een extreme grote brand kan er sprake zijn van een verminderde brandwerendheid van beton", schrijft minister Schultz.

Lees verder

Christiaan Meerbeek winnaar van ronde in De Lier

Niet degene die als eerste over de streep kwam, werd dinsdagavond gehuldigd als winnaar van de 43e wielerronde van De Lier. De zegevierende Jos Koop (Westland Wil Vooruit) had zich na een lekke band bij een verkeerde groep aangesloten en daarom werd de Delftenaar door de jury op de 15e positie in de uitslag geplaatst.

Lees verder

Verzet tegen verbouwing watertoren laait op

Omwonenden van de watertoren in Naaldwijk verzetten zich tegen de plannen om de watertoren om te bouwen tot een appartementencomplex. Aan het gebouw moet een toren met negen appartementen komen.

Lees verder

Delfland verwacht veel regen

De gemalen van het Hoogheemraadschap van Delfland "staan vol aan", meldt het waterschap. Delfland verwacht tot 21.00 uur dinsdagavond 25 millimeter regen. Het water in de zogenoemde aandachtspolders is naar een verlaagd peil gebracht.

Lees verder

Westlander wacht Keniaanse verkiezingen nauwlettend af

De Keniaanse bevolking kiest dinsdag een nieuwe president. De nek-aan-nekrace gaat tussen zittend president Uhuru Kenyatta en uitdager Raila Odinga. De Westlandse ontwikkelingswerker Wim van den Burg krijgt er veel van mee.

Lees verder

Vrachtwagen rijdt lantaarnpaal omver

De kruising van de Veilingroute met de Middel Broekweg is dinsdagochtend deels afgesloten na een ongeluk met een vrachtwagen. De chauffeur heeft onder meer een lantaarnpaal en een bewegwijzeringsbord uit de grond gereden.

Lees verder

Kritiek op 'huldigingsbeleid' gemeente Westland

Vanuit diverse hoeken is er kritiek te horen op het 'huldigingsbeleid' van de gemeente Westland. Dagblad AD Westland vroeg aan de gemeente of er een huldiging komt voor de Westlandse voetbalster Mandy van den Berg en de in Monster wonende trainster Sarina Wiegman, die met oranje Europees Kampioen zijn geworden.

Lees verder

In september duidelijkheid over werkzaamheden aan kademuur

Het plan voor het vervangen van de kademuur van de Wip in Maassluis wordt, zoals het er nu naar uitziet nog voor het einde van de maand besproken door het college van burgemeester en wethouders. Naar verwachting wordt het stuk op 12 september door de gemeenteraad behandeld. Dan moet ook duidelijk worden wanneer de werkzaamheden van start gaan.

Lees verder

Gigantisch zeilschip passeert Hoek van Holland en Maassluis

Het op een na grootste zeilschip ter wereld is dinsdagochtend onder meer Hoek van Holland en Maassluis gepasseerd, op weg naar Rotterdam. Het gaat om de B.A.P. Unión van de Peruaanse Marine. Het 115,5 meter lange gevaarte, dat het grooste zeilschip is van Latijns-Amerika, is vanaf ongeveer 8.00 uur te vinden aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

Lees verder

Fietser zwaar gewond op kruising bij Lierse ijsbaan

Op de beruchte kruising van de Veilingweg met de Burgemeester Cramerlaan in De Lier is maandagmiddag een fietser bij een ongeval zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.

Lees verder

Waterschap: "Gaten zorgen voor superduinen"

De duinen zijn onze natuurlijke bescherming tegen het woeste water uit de Noordzee. Een opening of gat in zo'n duin lijkt rampzalig, maar dat ziet het Hoogheemraadschap Delfland heel anders. 'Gaten zorgen voor superduinen", zegt Hans Buisman van het Hoogheemraadschap tegen mediapartner Omroep West.

Lees verder

Grote Maassluise historische vloot naar Wereldhavendagen

In totaal tien historische schepen uit Maassluis zijn bij de aankomende Wereldhavendagen in september te zien in Rotterdam. Het is voor het eerst dat er zo veel van dit soort schepen uit Maassluis meedoen aan het maritieme evenement.

Lees verder

Poolse lifeguard waarschuwt landgenoten

Terwijl de meeste mensen nietsvermoedend op het strand liggen, is Tomek Janczyk druk bezig om de kust veilig te houden. Het bijzondere aan Janczyk ten opzichte van andere andere lifeguards is dat hij vloeiend Pools spreekt. Dat is voor de reddingsbrigade van Monster, een regio waar veel Poolse mensen wonen, een mooie uitkomst. Daar schrijft mediapartner Omroep West over.

Lees verder

Oktoberfest wint publieksprijs Varend Corso

De boot van dorpskern Poeldijk heeft de publieksprijs van het Varend Corso gewonnen. De boot Oktoberfest kreeg dit weekend de meeste stemmen van het publiek. Het arrangement was van Tara van Dijk en Camille Kettenis. De dames runnen het bedrijf B!te Styling.

Lees verder

Stek voor vrijwilliger Varend Corso

Jan van Paassen uit Naaldwijk is zondagavond onderscheiden met een WestlandStek. Deze fanatieke vrijwilliger is al twintig jaar verbonden aan het Varend Corso. In 1998 was hij een van de initiatiefnemers van het evenement.

Lees verder

Oranjeleeuwinnen zijn Europees kampioen

Na een fantastisch toernooi in eigen land is het de Oranjeleeuwinnen gelukt! De dames van bondscoach Sarina Wiegman uit Monster zijn Europees kampioen. In het ramvolle Enschede-stadion won Oranje met 4-2 van Denemarken.

Lees verder

Wiel onder auto vandaan gestolen

Een bizarre ontdekking zondagochtend voor de 18-jarige Bregje uit Ter Heijde. Het rechter voorwiel van haar blauwe Fiat bleek gestolen. Het autootje stond geparkeerd in de Evertsenstraat. De dief is voorzichtig te werk gegaan.

Lees verder

Zes auto's gejat in Maassluis

Bij een garagebedrijf aan de Industrieweg in Maassluis zijn woensdagnacht zes auto's gestolen. De politie heeft inmiddels twee voertuigen teruggevonden. Van de vier andere gestolen auto's zijn de kentekenplaten vrijgegeven.

Lees verder

Verdilaan in Naaldwijk afgesloten

De weg voor het nieuwe gemeentehuis in Naaldwijk is komende week dicht. Op de Verdilaan worden drempels aangelegd. Het autoverkeer moet omrijden via de Stokdijkkade, Pijle Tuinenweg en Middel Broekweg.

Lees verder

Den Haag en De Lier in de prijzen op Corso

Een impressie van de zang- en dansfilm Burlesque is bij het Varend Corso 2017 uitgeroepen tot winnaar in de categorie niet-commerciële boten. Het gaat om de gelijknamige boot van dorpskern De Lier. De gemeente Den Haag ging er, met een eerbetoon aan schilder Piet Mondriaan, bij de commerciële boten met de prijs vandoor.

Lees verder

Zonnebloemen sieren Corso-tribune in Schipluiden

Het oogt nu nog leeg, maar zondag moet deze tribune omgeven zijn door tal van zonnebloemen. De gemeente Midden-Delfland heeft zitplaatsen voor het gemeentehuis neergezet, waarvandaan toeschouwers de boten van het Varend Corso kunnen aanschouwen tijdens de Delflanddag.

Lees verder

Lierse scouts hebben 'beste statement' in Canal Parade

De Lier is dit jaar niet alleen vertegenwoordigd met een boot op het Varend Corso. Op de Canal Parade vaart scoutinggroep De Lier namelijk ook met een schuit door de Amsterdamse grachten. En niet zonder succes: de scoutingboot heeft de prijs voor beste statement in de wacht gesleept. 

Lees verder

Verheij: 'Kinderen varen vanmiddag gewoon weer mee'

De Delftse kinderen die op de nu afgebrande corsoboot 5C stonden, kunnen vanmiddag gewoon weer meevaren tijdens het Varend Corso. Volgens woordvoerder Jan Verheij wordt er momenteel met man en macht gewerkt aan een nieuwe boot, die zaterdagochtend om 11.30 uur van start kan gaan tijdens de Westlanddag.

Lees verder

Kinderboot Varend Corso door brand verwoest

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een zogeheten kinderboot van het Varend Corso door brand verwoest. Het bootje was vrijdagavond afgemeerd aan de Wipperskade in Maasland, net voor Maassluis. Rond kwart voor twee werd de brandweer gealarmeerd.

Lees verder

Eerste clip Maassluise rapper Spanish uitgebracht

De 24-jarige Bob Spaans uit Maassluis heeft vrijdag zijn allereerste videoclip uitgebracht. Onder de naam Spanish rapt hij zijn nummer Volg mij aan elkaar. De clip is opgenomen in de binnenstad van Maassluis.

Lees verder

Waterschap onderzoekt visstand Schipluiden

Het Hoogheemraadschap van Delfland doet in de maand augustus uitgebreid onderzoek naar de visstand in het westelijk verzorgingsgebied. Ook de Slinksloot in de Zouteveensepolder van Schipluiden is aan de beurt.

Lees verder

Weverling wil opheldering CO2 problemen

VVD-Kamerlid Arne Weverling vraagt minister Kamp het CO2 probleem in Westland te onderzoeken. Door de brand bij Shell in Pernis afgelopen weekend is de aanvoer van CO2 naar tuinders geblokkeerd.

Lees verder

Relatief veel mishandelingen dit jaar in ’s-Gravenzande

Vanuit 's-Gravenzande zijn in de eerste helft van dit jaar 27 aangiftes van mishandeling gedaan, tegen 12 in dezelfde periode van vorig jaar. Van die 27 mishandelingen vonden er 23 in het centrum plaats, zo blijkt uit de statistiek van de politie-eenheid Den Haag. 's-Gravenzande vormt daarmee een negatieve uitschieter binnen de gemeente Westland, waar het totaal aantal aangiftes opnieuw beneden de 90 bleef.

Lees verder

Oranjeleeuwinnen staan in de finale

Bondscoach Sarina Wiegman heeft het geflikt. De Monsterse staat met de Oranjeleeuwinnen in de finale van het EK Voetbal. In Enschede versloegen de dames Engeland met 3-0.

Lees verder

Zeker 16 klachten over diesel- of benzinelucht bij DCMR

Milieudienst DCMR heeft donderdagavond zeker 16 klachten uit Hoek van Holland en 's-Gravenzande binnengekregen over een diesel- of benzinelucht. Wat de oorzaak is van de lucht die geroken werd, is onbekend. De milieudienst laat weten onderzoek te doen.

Lees verder

Flinke boom komt neer op auto in Maassluis

Een flinke boom is donderdagavond rond 18.45 uur neergekomen op een auto in het Wilgendal in Maassluis. Daarbij heeft de auto vooral aan de voorkant schade opgelopen. Het aanpalende huis is niet beschadigd geraakt door de vallende boom.

Lees verder

Ode aan Johan Huisman (54) op Varend Corso

Bloemenbinder Johan Huisman leeft voort in de harten van het Varend Corso. De arrangeur overleed in 2016 op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van leverkanker. Als eerbetoon is er nu de Johan Huisman Bindersprijs.

Lees verder

Boom strijkt neer op Huize Bijdorp

De brandweer van Naaldwijk is donderdagmiddag uitgerukt naar de Dijkweg in Naaldwijk. Daar was een grote boom als gevolg van een windstoot neergestreken op het historische pand Huize Bijdorp. Aan de brandweer de taak om de boom zo voorzichtig mogelijk weg te halen.

Lees verder

Opbouwers Varend Corso hebben last van de wind

Het opbouwen van de boten voor het Varend Corso gaat vandaag niet van een leien dakje. Volgens woordvoerder Jan Verheij ondervinden veel bouwers hinder van de wind. "Ik heb een boot gezien waar ze op een gegeven moment de amaryllissen weer uit de flessen haalden, omdat ze beschadigd raakten."

Lees verder

Tom Leezer derde in Maastrichtse wielerronde

De Westlandse wielrenner Tom Leezer heeft de Ridderronde in Maastricht afgesloten met de derde plaats. De overwinning ging naar de thuisrijdende Giro-winnaar Tom Dumoulin. Mike Teunissen werd tweede.

Lees verder

Nieuwe aftakking Veilingroute naar World Horti Center geopend

Wie per auto in de richting van het World Horti Center wil rijden, kan geen gebruik meer maken van de aftakking vanaf de Veilingroute naar de Zandheullaan. In plaats daarvan is er nu op de rotonde Veilingroute/Jupiter een nieuwe aftakking geopend voor het World Horti Center.

Lees verder

Zware windstoten langs de kust op komst

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten aan de kust in de loop van donderdagmiddag en in de eerste helft van de avond. Langs een smalle strook bij de kust kan de wind uithalen tot 80 kilometer per uur. Daarom heeft het weerinstituut code geel afgegeven, zo schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

LPF: Overlast van jongeren in Tollenspark

Omwonenden van het Tollenspark in 's-Gravenzande zeggen tegen LPF Westland dat ze overlast ervaren van een groep jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. In meerdere speeltuintjes in de wijk is het een rommeltje en er worden regelmatig bierflessen kapot gegooid. Tevens geven de bewoners aan, dat er drugs gebruikt wordt in het Tollenspark.

Lees verder

Hoekse Zeemijl verplaatst naar zondag

De organisatie van de Hoekse Zeemijl heeft dit nieuwe evenement verplaatst van vrijdag- naar zondagavond. De reden is, dat er vrijdag aan het einde van de middag windkracht 6 wordt voorzien alsmede golven van 1,5 meter. Dit heeft de Hoekse VVV woensdag laten weten.

Lees verder

Tuinders niet gerust op minder CO2 aanvoer

De brand bij Shell in Pernis van afgelopen zaterdag heeft een direct effect op tuinders in het Westland. Door de brand kan Shell niet de gewenste hoeveelheid CO2 leveren. En dat komt zeer ongelegen voor tuinders in het Westland.

Lees verder

Huis overhoop gehaald in Ter Heijde

Een inwoonster van Ter Heijde kreeg maandag de schrik van haar leven toen ze terugkeerde van vakantie. Een of meerdere inbrekers hadden het hele huis overhoop gehaald. "Zelfs de erfenis van mijn oma is gestolen", zegt de vrouw.

Lees verder

(Nog) geen topzomer voor zwembaden

De drie openlucht-zwembaden in onze regio kunnen best wat meer bezoekers gebruiken. Van een topzomer is zeker nog geen sprake. Een rondgang langs de Waterman (Wateringen), het Hoekse Badje (Hoek van Holland) en de Hoge Bomen (Naaldwijk) leert, dat de bezoekersaantallen gelijk- of achterlopen ten opzichte van dezelfde zomerperiode van vorig jaar.

Lees verder

'Enorm veel meldingen over Amerikaanse rivierkreeft'

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft uit de regio "enorm veel meldingen" binnengekregen over locaties waar de Amerikaanse rivierkreeft voorkomt. Dinsdag werd een oproep geplaatst met de vraag om foto's en locaties van het dier door te geven. "Via sociale media nu al meer dan 500, via onze website meer dan 100", laat het Hoogheemraadschap desgevraagd weten.

Lees verder

Naaldwijks Wielerspektakel strikt vier Tour-renners

Roy Curvers, Maurits Lammertink, Dylan van Baarle en Westlander Tom Leezer maken hun opwachting in de 68e editie van het Valstar Wielerspektakel in Naaldwijk. Deze vier renners uit de Tour de France verschijnen op dinsdag 15 augustus aan de start van het profomnium.

Lees verder

Verdachte van dood Maaslandse vrouw (45) nog langer vast

Een 48-jarige man uit Maasland die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een 45-jarige Maaslandse vrouw, blijft opnieuw een maand langer vastzitten. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie Den Haag. Eerder werd zijn voorarrest ook al met een maand verlengd.

Lees verder

Vraagtekens bij handhaving afvaldump

Politieke partij GemeenteBelang Westland wil weten of er überhaupt wel gehandhaafd wordt op het dumpen van grofvuil in de gemeente. De partij krijgt uit alle kernen van Westland meldingen over storten van grofvuil naast containers.

Lees verder

Amerikaanse rivierkreeft gezien? Meld het!

Steeds vaker komt de rode Amerikaanse rivierkreeft in Nederland voor. Het Hoogheemraadschap van Delfland wil graag in kaart hebben waar het dier in onze regio voorkomt, aangezien deze kreeft bedreigend is voor andere soorten en oevers kan aantasten.

Lees verder

Jesper Asselman derde in De Draai

In de profkoers van De Draai in Roosendaal heeft wielrenner Jesper Asselman maandagavond de derde plaats bemachtigd. De Wateringer eindigde in de sprint achter de Belg Tim Merlier, die de overwinning pakte, en Limburger Mike Teunissen.

Lees verder

Brand bij Shell heeft gevolgen voor Westlandse tuinders

De brand bij Shell in Pernis van afgelopen zaterdag heeft een direct effect op tuinders in het Westland. Shell levert namelijk CO2 aan het OCAP-netwerk waar tuinders gebruik van maken om hun groenten extra goed te laten groeien. Maar door de brand kan Shell niet de gewenste hoeveelheid leveren. En dat komt zeer ongelegen voor honderden tuinders in het Westland.

Lees verder

Ako Taher speelt eigen pianostuk tijdens Filmfestival Maassluis

Tijdens het Pieter Wiercx Filmfestival Maassluis treedt Ako Taher op met een zelf gecomponeerd pianostuk. De inmiddels bekende inwoner van de stad, die eerder meedeed aan het tv-programma Hollands Got Talent, speelt het stuk voorafgaand aan de film Lion van regisseur Garth Davis. Het muziekstuk is op donderdag 17 augustus te bewonderen in Theater Koningshof.

Lees verder

Wederom incident bij Shell Pernis

Net als in de nacht van zaterdag op zondag heeft er ook in de nacht van maandag op dinsdag een incident plaatsgevonden bij Shell in Pernis. Dit maal ging het om de lekkage van waterstoffluoride. Rond 01.30 uur werd het lek gedicht volgens Shell. De stof is binnen het Shell-terrein gebleven, zo schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

In eerste jaarhelft 234 aangiftes van fietsendiefstal in Westland

Het aantal aangiftes van fietsendiefstal in Westland was in de eerste zes maanden van 2017 hoger dan in de eerste helft van alle zes voorgaande jaren. Het waren er nu 234 tegen 197 in de eerste zes maanden van 2016, zo blijkt uit de statistieken van de politie. De vorige piek was 228 in 2015.

Lees verder

Afzetting wegens losse dakplaat bij winkelcentrum 's-Gravenzande

De brandweer in 's-Gravenzande is maandag aan het einde van de middag opgeroepen voor een loszittende dakplaat bij het onlangs geopende winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande. Het gaat om een ijzeren plaat die bovenaan de gevel vast hoort te zitten.

Lees verder

RK-Kerk in Poeldijk biedt excuses aan voor misbruik misdienaars

Het parochiebestuur van de Rooms-Katholieke kerk in Poeldijk biedt ‘oprechte excuses’ aan voor het misbruik van zeker vijf misdienaars in de jaren ’60. Vier van de jongens pleegden later zelfmoord. De misdienaars werden misbruikt door de rector van het Jozefhuis, het toenmalige bejaardentehuis naast de kerk.

Lees verder

Vrachtwagen uit de modder getrokken in Poeldijk

Een Spaanse vrachtwagen vol bloemen is zondagavond vast komen te zitten in de modder langs de Paul Captijnlaan tegenover ABC Westland in Poeldijk. De chauffeur zocht vermoedelijk een plek om te overnachten, maar schatte de ondergrond verkeerd in.

Lees verder

Zwembad Dol-fijn in Maassluis weer open voor publiek

Na zo'n drie weken verbouwen en onderhoud plegen is zwembad Dol-fijn deze maandag weer geopend voor het publiek. Wie een bezoekje brengt aan het zwembad treft onder meer een nu interactieve glijbaan en een nieuwe uitstraling van het recreatiebad aan.

Lees verder

CDA kritisch over incidenten in de Botlek

Het CDA in Maassluis heeft naar aanleiding van de brand bij Shell in Pernis vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wil weten welke keuzes er zijn gemaakt en of die keuzes misschien ook anders hadden kunnen uitvallen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het affakkelen, een proces dat in de wijde omgeving te zien was.

Lees verder

Noordam mag mee naar EK onder 19 jaar

Voetbalster Nadine Noordam is door bondscoach Jessica Torny opgenomen in de selectie van het Nederlands vrouwenteam voor het Europees kampioenschap onder 19 jaar. De 19-jarige Honselse speelt vanaf 8 augustus het eindtoernooi in Noord-Ierland.

Lees verder

Streekhistorie: Het Warenhuis

Op 18 juli 2017 is Aad Vijverberg overleden. Aad was een grote deskundige op het gebied van de historische tuinbouw in Nederland. Hij heeft talloze artikelen geschreven over de Westlandse tuinbouw die verschenen zijn in het Historisch Jaarboek Westland. Zijn proefschrift “Glastuinbouw in Ontwikkeling” verscheen in 1996. In 2008 schreef hij de “Canon van de Kassen”, waarin de vijftig belangrijkste ontwikkelingen en uitvindingen in de tuinbouw werden behandeld. Als eerbetoon aan Aad Vijverberg licht ik twee onderwerpen uit de ‘Canon van de Kassen’ over het zogenaamde warenhuis. Dit warenhuis is een Westlands/Loosduinse uitvinding en is nog steeds het basistype van de wereldwijde glastuinbouw.

Lees verder

Afsluiting Nieuweweg in Honselersdijk

De Nieuweweg in Honselersdijk is deze maandag (vanaf 7.00 uur) en ook op dinsdag afgesloten ter hoogte van de aansluiting met de Hofstraat. Dit wordt veroorzaakt door de aanleg van kabels en leidingen. Fietsers en voetgangers kunnen ter plaatse wel langs het werk.

Lees verder

Rus en Lemoine stunten in dubbelfinale Bastad

Arantxa Rus en Quirine Lemoine hebben in het Zweedse Bastad voor een stunt gezorgd. Zij wonnen de finale van het damesdubbel in dit WTA-toernooi. De Westlandse Rus en haar Nederlandse teamgenote bedwongen de als vierde geplaatste Maria Irigoyen en Barbora Krejcikova. De setstanden waren 6-3, 3-6 en in de supertiebreak werd het 8-10.

Lees verder

Hulpdiensten blijven paraat na blussing brand bij Shell

Tegen 6.00 uur zondagochtend was de brand in het schakelstation op de Shell Raffinaderij in Pernis geblust. De hulpdiensten bleven aanwezig op het complex aan de overkant van Maassluis. Het noodzakelijke affakkelen werd ook voortgezet, aldus de Veiligheidsregio Rijnmond.

Lees verder

Wateroverlast door regenbui in Maasdijk

Een flinke regenbui zaterdag aan het begin van de avond heeft voor wateroverlast gezorgd in een deel van Maasdijk. De riolering in de Willem III Straat met de Waldeck Pyrmontstraat kon het even niet aan, met als gevolg een flinke waterplas in het dorp.

Lees verder

Oranjeleeuwinnen naar halve finale; Van den Berg valt in

De Oranjeleeuwinnen van de Monsterse bondscoach Sarina Wiegman hebben zich geplaatst voor de halve finale van het EK Voetbal. In Doetinchem werd Zweden zaterdagavond met 2-0 verslagen. Ook de Naaldwijkse Mandy van den Berg mocht weer speelminuten maken.

Lees verder

Ongeval zorgde voor flinke file en gedeeltelijke afsluiting van A4

De A4 bij de afrit Den Haag Zuid tussen Wateringen en Den Hoorn is sinds zaterdagmiddag 17.00 uur gedeeltelijk dicht geweest. Het gaat om de rijstrook richting Rotterdam. Een eenzijdig ongeval, waarbij een auto de vangrail heeft geraakt, is de oorzaak van de afsluiting geweest.

Lees verder

Westland minst groene gemeente van Nederland

Hoewel de kassen er vol mee staan, is Westland volgens onderzoek van de Wageningen Universiteit de minst groene gemeente van Nederland. Dat meldt RTL Nieuws. Het gaat om groen binnen de bebouwde kom. De Groningse gemeente Bellingwedde is het groenst van ons land.

Lees verder

Ook genderneutrale maatregelen in onze regio

Niet alleen de Nederlandse Spoorwegen en de gemeente Amsterdam zijn bezig met 'genderneutraliteit'. Ook in onze regio zijn er verschillende initiatieven om mensen die zich niet als man of vrouw zouden omschrijven, wel gezien te laten voelen.

Lees verder

Hoge Bomen weer bereikbaar via Galgeweg

Sportpark de Hoge Bomen en de gemeentewerf in Naaldwijk zijn vanaf maandag weer bereikbaar vanaf de Galgeweg. De afgelopen weken is er vanaf de rotonde geasfalteerd. Het werk op het sportpark gaat overigens nog wel even door. De poller aan de Zuidweg gaat vanaf maandag weer omhoog.

Lees verder

Twee berovingen op één dag in Maassluis

In Maassluis zijn op twee verschillende momenten personen beroofd. De eerste beroving was rond 12.50 uur op de Weverskade, in de buurt van het Sparrendal. Beroving 2 was om 15.15 uur, opnieuw bij het Sparrendal. De dader is nog voortvluchtig.

Lees verder

Bisdom over 'Poeldijk': een ernstige en complexe gebeurtenis

Het bisdom Rotterdam, waar de rooms-katholieke parochie Poeldijk onder valt, omschrijft de misbruikzaak uit de jaren zestig als een ernstige en complexe gebeurtenis. In een schriftelijke reactie wordt gesteld: "Niet alleen de aangeklaagde is overleden, maar ook de klagers", zo meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Arantxa Rus bereikt finaleplaats in dubbelspel Bastad

De Monsterse tennisster Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Zweedse Bastad. Vrijdagochtend versloeg ze met haar Nederlandse teamgenote Quirine Lemoine de Georgische Oksana Kalashnikova en de Poolse Alicja Rosolska met 7-6 (3) en 6-2.

Lees verder

'Waarom moeten alle huisartsenposten in Maassluis op één plaats?'

De Verenigde Senioren Partij (VSP) zet vraagtekens bij het plan van fusieziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland om alle huisartsenposten in Maassluis op een centrale plek onder te brengen. De partij verwacht dat deze maatregel met name voor ouderen problemen gaat opleveren, omdat zij een grotere afstand moeten overbruggen.

Lees verder

Sinkeldam zorgt voor vijf keer rood-wit-blauw op een rij in Wateringen

De Profronde Westland (voorheen Wateringse Wielerdag) is donderdagavond gewonnen door Ramon Sinkeldam. Toeval of niet: hij is daarmee de vijfde regerend nationaal kampioen die 'Wateringen' wint, na Johnny Hoogerland in 2013, Sebastiaan Langeveld in 2014, Niki Terpstra in 2015 en Dylan Groenewegen in 2016.

Lees verder

Een kijkje in het World Horti Center

Met nog ongeveer twee weken te gaan, begint de tijd te dringen op de bouwplaats van het World Horti Center. Maandag 14 augustus is de eerste werkdag van de leraren in het gebouw, maar binnen wordt nog hard getimmerd en gezaagd.

Lees verder

Oud-misdienaar wil dat RK-kerk misbruik Poeldijk erkent

Een voormalige misdienaar uit Poeldijk hoopt dat de Rooms-Katholieke Kerk wil erkennen dat er in de jaren '60 andere, jonge, misdienaars zijn misbruikt door een priester. Jos de Brabander ontsnapte aan de ontucht, maar zeker vijf andere misdienaren niet. Vier van hen pleegden later zelfmoord. De Brabander vindt dat de kerk het aan de nabestaanden verplicht is om een gebaar te maken, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Kwist en Jongerius leiden in Runcircuit

Na zes wedstrijden heeft Patrick Kwist de leiding in het tussenklassement van het Agium Runcircuit. De Rotterdammer, die meeloopt in de categorie 45-plus, heeft weliswaar maar aan twee wedstrijden deelgenomen, maar wist die allebei te winnen. Mocht hij in het eindklassement opgenomen willen worden, dan zal hij ook de resterende drie wedstrijden moeten (uit)lopen.

Lees verder

Veel meldingen over kroos in de regio

Het Hoogheemraadschap van Delfland krijgt momenteel uit de regio veel meldingen binnen van kroos op de sloot. Delfland moedigt die meldingen ook aan als er echt veel kroos ligt, want dan kunnen er vervelende effecten voor vissen en andere waterdieren optreden en kan het gaan stinken.

Lees verder

'Omgekeerde Bloempot' op weg naar nieuwe locatie

De zittende plant op de 'Omgekeerde Bloempot' bij de Veilingroute moet in de nacht van woensdag op donderdag op pad. Dit kunstwerk, met een gewicht van naar schatting 10.000 kilo, moet verkassen van de locatie bij de Jupiter om ruimte te maken voor verbreding van de Veilingroute. Er is voor deze klus speciaal transport opgetrommeld voor het vervoer naar de Verlengde Veilingroute.

Lees verder

Onderzoek naar één locatie voor alle huisartsen in Maassluis

Er zal worden onderzocht of de drie in Maassluis gevestigde huisartsenpraktijken op één locatie kunnen worden gebundeld. Dit zou dan kunnen gebeuren in combinatie met een nieuwe buitenpoli van fusieziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland. Dit balletje is onlangs opgegooid door 'Franciscus'.

Lees verder

Stroom reacties na publicatie over Poeldijkse misbruikzaak

De publicatie in het Algemeen Dagblad over misbruik van jongens door een pater in Poeldijk in de jaren zestig heeft woensdag geleid tot een grote stroom van reacties in de sociale media. Vooral de melding dat vier van de vijf misbruikte misdienaars zelfmoord hebben gepleegd, hebben bij velen woede gewekt.

Lees verder

Kilometer aan regenleidingen op corsoboot Kwintsheul