Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

EYECATCHERS HOME

In Westland gloort verbod op ballonnenwedstrijden

Bij de ontwikkeling van een nieuw evenementenbeleid in de gemeente Westland gaan de gedachten onder meer uit naar het verbieden van het oplaten van ballonnen vanwege milieuoverlast. Dat bleek maandag tijdens een presentatie op de tweede meedenkavond over het evenementenbeleid. Volgens de planning zal de gemeenteraad in het najaar een nieuw beleid vaststellen.

Lees verder

Flinke krater na gecontroleerde explosie Hoek van Holland

In Hoek van Holland is maandag 3 kilo springstof gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Volgens wijkagent Romano Meijboom betrof het een erfstuk uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief was bij een bunker in Hoek van Holland gevonden.

Lees verder

Weinig meer over van mavo Kreeklaan

Het is nu toch echt gedaan met de oude mavo aan de Kreeklaan in 's-Gravenzande. Vorige week is een aannemer begonnen met het klein knijpen van de lokalen en hij hoopt eind deze week het werk af te hebben. Daarmee verdwijnt 50 jaar schoolhistorie.

Lees verder

Rekenkamer doet niet aan 'namen en rugnummers'

De Rekenkamercommissie (RKC) van Westland gaat de bestuurscultuur in de gemeente wel onderzoeken, maar niet op de manier die de gemeenteraad wil. De raad wilde onderzoek naar de negen observaties in het rapport dat burgemeester Van Ardenne opstelde naar aanleiding van de kwestie Kwekers in de Kunst. Duidelijk moest ook worden welke bestuurders daarbij betrokken waren. De RKC moest voor het zomerreces rapporteren.

Lees verder

Reddingsbrigade nu ook per fiets over Westlandse stranden

De reddingsbrigade verplaatst zich vanaf het komende strandseizoen niet alleen te voet en per jeep langs de Westlandse kust, maar ook per fiets. Afgelopen weekend hebben de afdelingen van Monster en 's-Gravenzande speciaal gekochte strandfietsen in ontvangst genomen.

Lees verder

Omwonenden Rentmeester opnieuw naar Raad van State

De Vereniging van Eigenaren van appartementencomplex De Secretaris, die van het complex Schuilenburg en diverse andere omwonenden leggen zich niet neer bij het gewijzigde bestemmingsplan 'De Rentmeester te Naaldwijk', dat in december vorig jaar door de Westlandse gemeenteraad werd vastgesteld. Ze hebben opnieuw beroep aangetekend bij de Raad van State. Wanneer de zaak wordt behandeld, is nog niet bekend.

Lees verder

Westlands Mannenkoor zingt in stal vol koeien

De leden van het Westlands Mannenkoor hebben waarschijnlijk niet eerder dit bijzondere publiek gehad. Afgelopen zaterdag zongen de koorleden in een stal vol koeien. De koeien leken het concert prima te waarderen.

Lees verder

Een 'hoe krijg je het voor elkaar'-duik

Op de Nieuweweg in Honselersdijk, vlakbij de brug bij Westland Infra, is zondagmiddag een personenauto 'klem' gedoken tussen twee walkanten. Er raakte wonderwel niemand gewond bij dit eenzijdige ongeval.

Lees verder

Maassluis krijgt geen halte voor waterbus

Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden voorlopig niet aangesloten op het net van de waterbus. De gemeenten hadden graag een halte gezien, maar dat is te duur blijkt na onderzoek in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Lees verder

'Vuurwerkachtige stank in richting Maassluis'

Inwoners van Maassluis kunnen deze zondagmorgen last gaan ondervinden van stankoverlast die tot irritatie van de luchtwegen kan leiden. Die lucht komt vanuit het Botlekgebied waar vanochtend vroeg brand is ontstaan in een berg metaalafval aan de Quebecstraat. Dit meldde de overheidsorganisatie Rijnmondveilig.nl kort voor acht uur.

Lees verder

Nieuw Marktplein 's-Gravenzande feestelijk geopend

Het vernieuwde Marktplein van 's-Gravenzande is zaterdagmiddag door wethouder Theo Duijvestijn heropend. Even daarvoor maakte slagwerkgroep West Percussion een rondgang over het Marktplein. Ook voor kinderen was er een rol weggelegd, zij hebben een lint doorgeknipt bij de speeltuin naast het Marktplein, die daar eind 2017 werd neergezet.

Lees verder

Omwonenden tegen uitbreiding basisschool De Regenboog

Het voornemen van basisschool De Regenboog in Naaldwijk om uit te breiden met twee lokalen, is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Een vijftal families uit de Aalbersestraat heeft een brief geschreven aan de gemeenteraad van Westland, waarin wordt gevraagd om niet in te stemmen met de uitbreiding.

Lees verder

Brand legt loods Van Vliet Contrans in de as

Een grote brand afgelopen nacht op het terrein van afvalverwerker Van Vliet Contrans in Wateringen, het tegenwoordige Renewi. Een loods vol grof vuil ging in vlammen op. Dat zorgde voor veel rook, die in de wijde omgeving te zien was.

Lees verder

Politie schiet hoogzwangere vrouw in file te hulp

Agenten van politiebureau Westland bewaken niet alleen de openbare orde en veiligheid, maar zijn ook geschikt als spoedchauffeur naar een ziekenhuis. Dat blijkt uit een bijzonder verhaal, waar het bureau vandaag over schrijft op Facebook.

Lees verder

Mobiele camera in Beethovenpark na onrust

De gemeente Maassluis heeft haar mobiele camera in het Beethovenpark geplaatst. Aanleiding daarvoor zijn de ongeregeldheden van de laatste tijd. Zo is er onlangs een houten bankje in brand gestoken en verzamelen hangjongeren zich regelmatig in het park.

Lees verder

Bijna 1,3 miljoen voor uitbreiding basisscholen

Het college van B en W van Westland vraagt de gemeenteraad bijna 1,3 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van vier basisscholen in Wateringen, Monster, 's-Gravenzande en Naaldwijk. Daarbij gaat het overigens niet om de Naaldwijkse scholen De Regenboog en Joannesschool. Die moeten eerst nog een plan voor parkeren en verkeer in de buurt van de school maken. Beide scholen zouden graag in de komende zomervakantie met de bouw willen beginnen, maar het is nog maar de vraag of dat gaat lukken.

Lees verder

Twee mannen aangehouden voor diefstal geldzakken in Naaldwijk

De politie heeft donderdag twee mannen aangehouden voor de gelddiefstal die diezelfde middag plaatsvond aan de Stokdijkkade in Naaldwijk. De twee mannen, van 22 en 24 jaar, zijn afkomstig uit Schiedam en Vlaardingen. Zij konden in Rotterdam worden aangehouden.

Lees verder

Vervroegde controles op zwemwater

Vanwege het mooie weer wordt de kwaliteit van de officieel aangewezen natuurzwemplassen nu al onderzocht. Normaal gesproken beginnen de controles op 1 mei, maar hier en daar wordt al volop gezwommen.

Lees verder

Vervallen fruitmuur mogelijk toch gesloopt

De monumentale fruitmuur in Kwintsheul gaat wellicht tegen de vlakte. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed was eerst tegen de sloop, maar zegt dat het geen rechtszaak zal aanspannen, mocht de gemeente alsnog overgaan tot het weghalen van de oude muur.

Lees verder

Diefstal van zakken geld bij overdracht Naaldwijk

De politie meldde kort na 14.00 uur een overval op een geldwagen op de Stokdijkkade in Naaldwijk. De geldwagen staat naast het kantoor van de ING Bank. Er zijn geen gewonden. De politie zoekt naar twee licht getinte mannen.

Lees verder

22-jarige Naaldwijker weer terecht

De 22-jarige Naaldwijker die sinds zondagochtend vermist werd, is donderdagmorgen in goede gezondheid aangetroffen. Dat heeft de politie desgevraagd laten weten.

Lees verder

Mogelijk nu wel compleet rondje Opening Heuls Vaarseizoen

De organisator van 'Opening Heuls Vaarseizoen', Jeff Barendse, is positief gestemd. Hij gaat ervan uit dat de boten dit jaar wél over de gemeentegrens tussen Westland en Midden-Delfland mogen varen.

Lees verder

Vrouwen in Maassluis gewond geraakt door rondvliegende stukken glas

Drie vrouwen zijn woensdagavond licht gewond geraakt door rondvliegende stukjes glas in Maassluis. Een bus schampte de achterkant van een glazen bushokje bij station Maassluis West, waarna de ruit sprong.

Lees verder

Van Ardenne (op verzoek) bereid tot bemiddeling bij feestweken

Burgemeester Van Ardenne van Westland vindt, dat de lokale organisaties die betrokken zijn bij de feestweken onderling op één lijn moeten zien te komen. Desgewenst is zij bereid - op hun verzoek - om een 'kringgesprek' in het gemeentehuis te houden. Van Ardenne hoopt dat de vergunningaanvragers in Naaldwijk en De Lier het voorbeeld van 's-Gravenzande zullen volgen.

Lees verder

Ook dit jaar betaald parkeren aan het Westlandse strand

Gratis parkeren op de Westlandse strandslagen zit er ook dit jaar niet in. In februari besloot de gemeenteraad om alle besluiten die met de kust te maken hebben, door te schuiven naar een nieuw college. En dat nieuwe college is er nog niet.

Lees verder

Bijzonder kijkje in nieuw onderkomen Rijk Zwaan

Met 700 medewerkers in het gebouw aan de Burgemeester Crezeelaan in De Lier is het een van de grootste werkgevers in onze regio: groenteveredelaar Rijk Zwaan. Binnen een paar dagen is ook het nieuwe onderzoekscentrum iets verderop volledig operationeel. Wij mochten exclusief binnen kijken.

Lees verder

Mogelijk extra rijstroken op A4 tussen Den Hoorn en Ketheltunnel

Als het aan Rijkswaterstaat ligt, wordt rijksweg A4 tussen Den Hoorn en de Ketheltunnel over enkele jaren in beide richtingen uitgebreid van een tweebaans- naar een driebaansweg. Die ingreep moet worden genomen om de doorstroming te verbeteren, maar levert mogelijk wel weer nieuwe problemen op.

Lees verder

Harddrugs en wietplantage aangetroffen in Maassluis

In een woning aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis is dinsdagavond door de politie een gebruikershoeveelheid harddrugs en een wietplantage aangetroffen. In totaal zijn er zeker 200 wietplanten gevonden. De 57-jarige Maassluise bewoonster van het huis, is aangehouden.

Lees verder

Rijksdienst: 'Restauratie fruitmuur voor een miljoen?'

De wekenlange discussie in Westland over het al of niet restaureren van de monumentale fruitmuur bij de Poeldijkseweg in Kwintsheul lijkt voorbij te zijn gegaan aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Die indruk werd maandagavond gewekt in het tv-programma 'Van Onze Centen' en is dinsdag tegenover de WOS bevestigd door een afdelingshoofd van deze Rijksdienst.

Lees verder

VIDEO: 15.000 euro aan brillen gestolen in Naaldwijk

De politie heeft zojuist beelden vrijgegeven van de inbraak bij opticien Eye Wish aan de Molenstraat in Naaldwijk. De twee daders gooiden op 13 maart de etalage in en namen voor bijna 15.000 euro aan brillen mee.

Lees verder

Asfaltwegen in Maassluis vol met gaten en scheuren

Asfaltwegen in Maassluis zitten vol gaten, scheuren en kieren. De afgelopen strenge winter heeft de wegen niet goed gedaan en volgens de gemeente is de schade dan ook aanzienlijk groter dan in de twee voorgaande winters. Rijden over bijvoorbeeld de Industrieweg of de Kwartellaan kan dan ook flink hobbelig verlopen.

Lees verder

Rotonde Zwartendijk/Emmastraat in Monster uiterlijk mei 2019 klaar

Uiterlijk in mei 2019 kunnen automobilisten gebruik maken van een turborotonde op de kruising Zwartendijk/Emmastraat in Monster. De provincie Zuid-Holland moet nog één woning in bezit krijgen om die te slopen en is daartoe een onteigeningsprocedure begonnen. Zodra die is afgerond kan de aanbesteding voor de aanleg van de rotonde in gang worden gezet.

Lees verder

SV Honselersdijk stopt met zaalvoetbalselectie

SV Honselersdijk trekt na dit seizoen na twee jaar de stekker uit de twee zaalvoetbalselecties, dat laat het clubbestuur dinsdag weten. De reden hiervoor heeft te maken met 'instabiliteit' binnen de hoogste twee elftallen. Voor het komende jaar ziet de club hier geen verbetering in.

Lees verder

Overgaagbrug twee dagen overdag buiten gebruik

De Overgaagbrug in Den Hoorn sluit nog niet helemaal goed. De noodzakelijke herstelwerkzaamheden zullen woensdag en donderdag tussen 7.00 en 18.00 uur worden uitgevoerd. Dit leidt tot stremming voor het wegverkeer, want de aannemer kan het werk alleen uitvoeren als de brug omhoog staat, zo meldt de gemeente Midden-Delfland.

Lees verder

GroenLinks Westland ziet niets in hoofdlijn akkoord

GroenLinks Westland gaat geen punten aanleveren voor de mogelijke coalitie. De fracties die tijdens de onderhandeling voor een nieuwe coalitie in de gemeente Westland niet aan tafel zitten, zijn gevraagd om vijf punten aan te leveren die zij graag terugzien in het akkoord. Doel hiervan is om een zo breed mogelijk akkoord te maken. GroenLinks Westland wijst dit verzoek nu af. "Wij zijn er niet op uit om puntjes binnen te halen", zegt fractievoorzitter Ulbe Spaans. Ook zou het aanleveren van punten volgens Spaans 'afbreuk doen aan de samenhang van ons programma'.

Lees verder

100 jaar oude Westlander na drie jaar klussen weer in het water

De vrienden Jeroen de Groot en Jarin Zwinkels hebben zaterdagochtend na drie jaar klussen hun opgeknapte 100 jaar oude Westlander weer te water gelaten. Wat ooit een drijvend casco was, is nu een boot die weer gezien mag worden.

Lees verder

Coalitievorming Westland verloopt voorspoedig

De gesprekken tussen CDA Westland, LPF Westland, VVD Westland en ChristenUnie-SGP over de vorming van een nieuwe coalitie verlopen voorspoedig. Naar verwachting kan er over twee weken een akkoord op hoofdlijnen gepresenteerd worden, zo melden informateurs Martin Buitelaar en John Witkamp.

Lees verder

Materiaal uit 's-Gravenzandse bunker wordt meubelstuk

Zo'n 140 ton aan gewapend beton van een gesloopte bunker uit 's-Gravenzande krijgt een nieuwe bestemming als meubellijn. Dat laat Peter de Krom van de stichting Stelling 33 uit Hoek van Holland weten. Het ijzer wordt gesmeed tot bijvoorbeeld een kledinghanger of een lamp. Voor het beton wordt nog gekeken hoe het kan worden hergebruikt.

Lees verder

Ook steekpartij in Van der Goesstraat in Honselersdijk

Niet één, maar twee steekincidenten zijn er dit weekend in Westland geweest. Behalve het incident aan de Bachlaan in Naaldwijk, was het ook raak aan de Van der Goesstraat in Honselersdijk.

Lees verder

Spoedreparatie asfalt, Nieuweweg 's nachts dicht

De kwaliteit van het asfalt op de Nieuweweg (N211) is dermate slecht, dat de weg in de nacht van dinsdag op woensdag in beide richtingen dicht moet. Dan voert de provincie een spoedreparatie aan het oude asfalt uit.

Lees verder

Schaapskudde als een magneet in centrum van Naaldwijk

Het is een voor velen niet te missen jaarlijkse attractie geworden: de wandeltocht van schapen en lammeren door het centrum van Naaldwijk. Begin zondagmiddag begeleidden honderden mensen de Westlandse Schaapskudde op de route die door het dorp slingert.

Lees verder

Woning valt net niet ten prooi aan caravanbrand

In de nacht van zaterdag op zondag dreigde een woonhuis aan de Maassluise Zeemandreef ten prooi te vallen aan een brand in de ernaast staande caravan. Uiteindelijk liep de woning alleen brandschade aan het dak op. De caravan is uitgebrand.

Lees verder

Nieuwe naam educatiecentrum Prinsenbos: 't Nest

De nieuwe naam van het educatiecentrum in het Prinsenbos in Naaldwijk is 't Nest. Dat is zaterdagmiddag onthuld bij de opening van het gebouw. Bij die opening was een grote groep kinderen uit Westland aanwezig. Voor de naam was een prijsvraag uitgeschreven onder basisscholieren.

Lees verder

Auto rijdt dwars door oud tramhek in Maassluis

Vrijdagavond rond 22.00 uur is een auto met drie inzittenden dwars door het oude tramhek aan de Laan 1940-1945 in Maassluis gereden. De Mercedes kwam terecht aan de kant van de Koningin Wilhelminalaan met grote schade. Wonder boven wonder hebben de drie inzittenden geen grote verwondingen aan het voorval overgehouden.

Lees verder

Steekpartij na woninginbraak in Naaldwijk

In de Bachlaan in Naaldwijk heeft vrijdagavond rond 22.00 uur een steekpartij plaatsgevonden. Dit gebeurde na een woninginbraak aldaar. Het slachtoffer, een bewoner, is in een ambulance onderzocht en hoefde niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd, maar is volgens nieuwssite Regio 15 wel naar de huisartsenpost gegaan. Het ging om een verwonding in de nek. 

Lees verder

Adri Bom-Lemstra formateur in Midden-Delfland

De Westlandse Adri Bom-Lemstra gaat als formateur de gesprekken tussen CDA, OGP en VVD in Midden-Delfland leiden. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden. Daarmee is een coalitie tussen die drie partijen weer een stap dichterbij.

Lees verder

Van Ardenne bemoeit zich niet met invulling feestweken

Burgemeester Van Ardenne is niet van plan om zich te bemoeien met de manier waarop de Naaldwijkse feestweek wordt ingericht. Dat laat ze over aan ondernemersvereniging BIZ Naaldwijk. Ook zal ze geen poging doen om het feest van Cannes Outdoor naar sporthal De Pijl te verplaatsen. Dit laat ze weten in antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland.

Lees verder

Provincie moet opdracht geven voor 'betere' verkeersborden

De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) heeft weliswaar de landelijke regietaak op het gebied van bewegwijzering, maar de beslissing om verkeersborden aan te passen legt de dienst bij de wegbeheerder. De reden daarvan is dat aanpassingen "direct (grote) financiële gevolgen heeft". Dit laat de NBd weten in een reactie op de reportage op WOS TV over de afstandsaanduidingen op de N211 tussen 's-Gravenzande en Den Haag. De provincie moet dus de geldbuidel trekken.

Lees verder

Politiek: 'Weinig mogelijkheden om zendmast Den Hoorn tegen te gaan'

Politieke partijen in Midden-Delfland zien weinig tot geen mogelijkheden om het plaatsen van een gsm-zendmast in de toren van de katholieke kerk in Den Hoorn te verhinderen. Dat hebben zij in een reactie laten weten aan een groep bezorgde burgers, die bang zijn voor de gevolgen van straling. "Gezondheidsrisico's mogen wij volgens de wet niet meewegen in de aanvraag".

Lees verder

Arnold Keijzer stopt als wethouder

Arnold Keijzer stopt na ruim twintig jaar als wethouder van Maassluis. De PvdA'er heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een volgende termijn. Keijzer staat in de top vijf van de langstzittende wethouders in Nederland en is op dit moment de langstzittende wethouder van Zuid-Holland.

Lees verder

Weer politieke vragen over vervallen Dalton Mavo in Naaldwijk

In navolging van VVD Westland, heeft nu ook LPF Westland vragen gesteld over de erbarmelijke toestand van het leegstaande Dalton Mavo gebouw in Naaldwijk. Woensdagmiddag werd er weer brand gesticht in het pand. "Het wachten is op erger", zegt de LPF.

Lees verder

Olievervuiling Naaldwijkse Vaart over lengte van een kilometer

De woensdag ontdekte olievervuiling in de Naaldwijkse Vaart bij de Dijkweg in Naaldwijk blijkt groter dan gedacht. De olie ligt verspreid over een lengte van ongeveer een kilometer. Dit heeft het Hoogheemraadschap van Delfland donderdagavond gemeld.

Lees verder

Tot oktober werken aan Nieuweweg bij Poeldijk

Verkeer van Poeldijk naar Den Haag en andersom moet tot oktober rekening houden met wegopbrekingen en afsluitingen. Maar als het werk aan de Nieuweweg eenmaal achter de rug is, is de N211 helemaal klaar voor de toekomst.

Lees verder

Afstand naar Den Haag wordt steeds groter

Hoe ver ligt Monster van Den Haag? Je zou zeggen een kilometer of 6, maar misschien is het wel 15 of 3. Wie de blauwe verkeersborden langs de provinciale weg N211 volgt, wordt er niet veel wijzer van.

Lees verder

Brownies & Downies in 's-Gravenzande: "Ik werd verliefd op het concept"

De droom van Samantha Smits wordt werkelijkheid. Aan het einde van de zomer opent zij de eerste Brownies & Downies in het Westland. De keuze is gevallen op het alom bekende Schoenmakershuisje uit 1639, dat aan het Marktplein in 's-Gravenzande staat.

Lees verder

Minder woningen verkocht; prijs ligt hoger

In het Westland zijn in de eerste drie maanden van dit jaar 189 woningen verkocht. Dat is ten opzichte van het zelfde kwartaal van vorig jaar een daling van 6, 3 procent. De verkoopprijs is evenwel met 6,1 procent gestegen. Dat heeft de afdeling Haaglanden van makelaarsorganisatie NVM donderdagochtend bekendgemaakt.

Lees verder

Weer buitenbrandje in Monster

De brandweer van Monster heeft het er maar druk mee. Woensdagavond om 22.15 uur is de ploeg weer opgeroepen voor een buitenbrandje in het centrum. Het dorp wordt de laatste weken geteisterd door buitenbranden. 

Lees verder

Auto over de kop op Nieuweweg

Op de Nieuweweg (N213) bij Poeldijk is donderdagochtend een ongeluk gebeurd, waarbij een personenauto over de kop is geslagen. De wagen belandde ter hoogte van Westland Infra op z'n dak.

Lees verder

Olievervuiling in Naaldwijkse Vaart

In het water in de Naaldwijkse vaart nabij de Dijkweg in Naaldwijk is woensdagmiddag een laag olie aangetroffen. Het Hoogheemraad van Delfland is direct begonnen met het verwijderen van de olie. Het gaat om een dikke laag, die een sterke geur afgeeft. Omwonenden kunnen daardoor geuroverlast ervaren.

Lees verder

Karma: Bestuurder vast bij korte route door gras

Een gevalletje slechte karma voor een automobilist bij de Wippolderlaan in Wateringen woensdagmiddag rond 16.30 uur. De man dacht de file op de weg te kunnen ontwijken en nam een korte route over het gras richting de Dorpskade. Bij die poging kwam hij echter vast te zitten in de modder.

Lees verder

Reeks buitenbranden teistert Monster, teller staat op 8

Monster is dinsdagavond opnieuw opgeschrikt door een buitenbrand. Tegen de muur van een kringloopwinkel aan de Molenstraat werd vuur gesticht. En dat was alweer de zoveelste brand in een paar weken tijd. Het is het gesprek van de dag in het dorp.

Lees verder

Uitbaters Kleine Jan nu op Heijds strand

Op het strand van Ter Heijde wordt zondag een nieuwe strandtent geopend: Bugaloe Beach. De eigenaren zijn voor velen niet onbekend. Broer en zus Jan en Rins van Bree runden jarenlang café De Kleine Jan in Monster. Na de verkoop daarvan kwamen ze terecht in het voormalige Zomer en zo.

Lees verder

Imke schrijft beste verhaal over middeleeuws paard

Imke Vis van basisschool 't Startblok in Honselersdijk zal deze woensdag niet snel vergeten. Vanmorgen is zij in de klas verrast door het Historisch Archief Westland. Imke schreef namelijk het beste verhaal over "het middeleeuwse paard van Naaldwijk".

Lees verder

Poolse fietsenbende voorlopig op vrije voeten

De laatste drie verdachten van een Poolse fietsenbende mogen hun proces in vrijheid afwachten. Dat besliste de rechtbank in Den Haag woensdag. De mannen mogen onder voorwaarden uit de cel. Volgens het Openbaar Ministerie is de groep een criminele organisatie die zich bezighield met fietsendiefstal. Eerder werden vier anderen al vrijgelaten. De hoofdverdachte is nog altijd spoorloos, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

VIDEO: Brand op dak door blikseminslag

Een woning aan de Otto van Egmondlaan in Schipluiden is in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door blikseminslag. Vervolgens brak er brand uit op het dak. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Lees verder

'De Derby' Schipluiden-Den Hoorn wordt in ere hersteld

Jarenlang speelden de eerste elftallen van VV Schipluiden en SV Den Hoorn tegen elkaar in competitieverband, maar sinds Schipluiden in 2015 overstapte naar 'de zaterdag' is deze traditie in Midden-Delfland verloren gegaan. Tot dit jaar, want 'De Derby' keert op 6 mei terug als jaarlijks ereduel.

Lees verder

Honderden schapen zondag dwars door Naaldwijk

Komende zondag trekt de Westlandse Schaapskudde weer door de regio. De tocht vertrekt om 13.00 uur vanaf de Watertoren en gaat over de Grote Woerdlaan, Dijkweg, Molenstraat en Rembrandtstraat naar het vernieuwde Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Lees verder

Westland weer genomineerd als 'Topsportgemeente'

De gemeente Westland is opnieuw genomineerd voor de titel 'Topsportgemeente van het Jaar'. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de beste sportprestaties, objectief gemeten over 40 nationale topsportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. Westland won die titel vorig jaar.

Lees verder

Ondernemers ongelukkig met afsluiting Lierse Sportlaan

Ondernemers in de Hoofdstraat in De Lier zijn niet blij met de afsluiting van de Sportlaan en 't Perron. Daardoor zijn ze een stuk slechter bereikbaar en dat scheelt klandizie.

Lees verder

Buitelaar en Witkamp informateurs voor nieuwe coalitie in Westland

Martin Buitelaar en John Witkamp gaan aan de slag als informateurs voor een coalitie van CDA, LPF, VVD en ChristenUnie-SGP in de gemeente Westland. Buitelaar is oud-fractievoorzitter van het CDA en het blijvende raadslid Witkamp is oud-fractievoorzitter van de LPF.

Lees verder

Midden-Delfland: coalitie CDA, OGP en VVD meeste kans van slagen

In de gemeente Midden-Delfland wordt afgestevend op een coalitie van CDA, OGP en VVD, de drie grootste partijen na de verkiezingen van 21 maart. Dat is de conclusie van de verkennende gesprekken die de afgelopen weken zijn gehouden door CDA-fractievoorzitter Rob Zwaard.

Lees verder

Van bode in de gemeenteraad naar beheerder van het Prinsenbos

Ruim 16 jaar lang werkte Gerard Witkamp voor de bodedienst van de gemeente Westland. Maar hij had genoeg van alle moties, amendementen en andere documenten en besloot een nieuwe uitdaging te zoeken. Die heeft hij gevonden; hij wordt de opvolger van 'Pietje Dreumel'.

Lees verder

Schoolvoetbaltoernooi komt nog steeds scheidsrechters tekort

Het is nog maar de vraag hoeveel scheidsrechters er actief zijn tijdens de voorrondes van het Westlands schoolvoetbaltoernooi komende woensdag. De toernooileiding hoopt op 42 arbiters om alles in goede banen te kunnen leiden, maar aan dat aantal zit het voorlopig nog niet.

Lees verder

Scherven brengen geen geluk: glaszetter verliest opnieuw lading

Een glaszetter is maandagmiddag op de kruising van de Oude Veiling met de Maassluiseweg een tiental glasplaten verloren. Daardoor lag een groot aantal glasscherven op het wegdek. Medewerkers van de gemeente en het glasbedrijf hebben de schade opgeruimd.

Lees verder

Ontwerp vervoersplan Westland: Lijn 35 verdwijnt

Het busvervoer van Connexxion wordt in onze regio eind dit jaar afgesteld op de nieuwe metrolijn tussen Hoek van Holland en Schiedam. Dit zorgt er onder meer voor dat buslijn 35 wordt geïntegreerd in de lijnen 31 en 36. Dat blijkt uit het ontwerp vervoersplan voor 2019, dat is ingediend bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Lees verder

Buslijn 21 HTM naar Wateringen

Buslijn 21 van de HTM krijgt volgend jaar het eindpunt op het Plein in Wateringen. Nu is dat nog Vrederust aan het eind van de Erasmusweg. Dit staat in het concept Vervoerplan 2019 van de HTM. De busmaatschappij wil Wateringen beter verbinden met de rest van Den Haag.

Lees verder

Vals alarm: granaat in Heulse schuur blijkt oefenexemplaar

Bij het opruimen van zijn schuurtje heeft een bewoner van het Slimpad in Kwintsheul maandagmorgen een granaat gevonden. Het Team Explosieven Veiligheid is daarop uitgerukt om een kijkje te nemen. Het bleek uiteindelijk te gaan om een oefengranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Het ding zal, ondanks dat er geen kruit in zit, worden vernietigd.

Lees verder

Kiki Bertens wint WTA-toernooi in Charleston

Tennisster Kiki Bertens heeft zondagavond op overtuigende wijze de finale van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Charleston gewonnen. De Wateringse, als nummer 12 geplaatst, won in twee sets van de Duitse Julia Görges. De setstanden waren 6-2 en  6-1.

Lees verder

Zo'n 35.000 bezoekers voor Kom in de Kas 2018

Naar schatting 35.000 mensen hebben dit weekend een bezoekje gebracht aan de deelnemende bedrijven van Kom in de Kas in Honselersdijk. Dat laat de organisatie weten. Dat is een stuk meer dan vorig jaar, toen er naar schatting 29.000 tot 30.000 bezoekers waren.

Lees verder

A20 tussen Maasdijk en Vlaardingen alweer open

De asfalteringswerkzaamheden op de A20 tussen Maasdijk en Vlaardingen zijn vrijdag en zaterdag zo voorspoedig verlopen, dat de weg zondag al vrijgegeven is. De verwachting was dat de weg tot maandagochtend vroeg zou zijn afgesloten. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Krans gelegd bij maritiem monument in Maassluis

Burgemeester Haan van Maassluis heeft zaterdagochtend een krans gelegd bij het maritiem monument aan de Govert van Wijnkade nabij het Douanehuisje. Het zeekadettenkorps van Maassluis assisteerde hem daarbij.

Lees verder

Auto's in botsing op Middel Broekweg

Aan het begin van de middag heeft zich een verkeersongeval voorgedaan op de Middel Broekweg in Honselersdijk, bij de kruising met de Burgemeester Elsenweg. Twee personenauto's kwamen daar met elkaar in botsing. Enkele inzittenden zijn door ambulancepersoneel onderzocht.

Lees verder

Auto over de kop op A20 bij Maassluis

Op de A20 richting Vlaardingen, net voorbij de oprit Maassluis is vrijdagavond rond 19.15 uur een ernstig ongeluk gebeurd waarbij zeker twee voertuigen betrokken zijn. Een van de voertuigen is tegen de rijrichting in terecht gekomen, de ander is over de kop geslagen.

Lees verder

Gemeente aan de slag met 'feestweken-petitie'

Initiatiefneemster Ysabel van der Meer heeft aan burgemeester Agnes van Ardenne de petitie overhandigd, waarin de gemeente wordt opgeroepen het aantal feestlocaties van de dorpsfeesten niet te veranderen. Die petitie is bijna 1.700 keer ondertekend.

Lees verder

Vrijgelaten Lierenaar: Het is een raar weekje geweest

De 31-jarige plantenkweker uit De Lier die afgelopen week vast zat op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie in Amsterdam van de broer van kroongetuige Nabil B., blijft nuchter onder zijn aanhouding."Ach, sommige mensen gaan een weekje op vakantie en ik ben er zo even uit geweest." Donderdag werd hij vrijgelaten en het Openbaar Ministerie ziet hem niet meer als verdachte.

Lees verder

Coalitie met lokale partijen zit er voorlopig niet in

Een coalitie tussen de drie lokale partijen in Westland zit er voorlopig niet in. Dat zegt Dave van der Meer van LPF Westland in reactie op Remmert Keizer van GBW. Keizer wil graag met de twee lokale partijen regeren en hoopt dat zij daar in mee gaan. Maar LPF wil er eerst proberen uit te komen met CDA, VVD en ChristenUnie-SGP.

Lees verder

Fluittoon Hart van 's-Gravenzande blijft raadsel

Het is nog altijd een raadsel waar de fluittoon vandaan komt, die zo nu en dan te horen is in winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande. Ontwikkelaar BPD heeft hier onderzoek naar laten doen, maar dat leverde niets op. Ten tijde van het onderzoek is de fluittoon niet waargenomen.

Lees verder

Coalitie van CDA, VVD, PvdA en D66 in Maassluis lijkt er te komen

Een coalitie tussen CDA, VVD, PvdA en D66 in Maassluis lijkt er daadwerkelijk te komen. Uit inhoudelijke verkenningen blijken er voldoende aanknopingspunten om tot een coalitieakkoord te komen. Dat laat informateur Fenny Helfferich weten.

Lees verder

Niet meer huttenbouwen in Wollebrand

Het jaarlijkse huttenbouwen van Kindervakantiewerk Naaldwijk is dit jaar voor het eerst niet op het grasterrein bij de Wollebrand. Dat terrein is niet meer geschikt. Er is een nieuwe locatie gevonden achter het World Horti Center in Naaldwijk.

Lees verder

WOS Radio live vanaf Kom in de Kas

De lokatiestudio van WOS Radio staat dit weekend bij Kom in de Kas. Zaterdag en zondag doen wij een aantal uur live verslag van dit grootste publieke tuinbouwevenement van Nederland. Onze studio kun je vinden bij Van der Voort Potplanten.

Lees verder

Lierse verdachte in liquidatiezaak op vrije voeten

De 31-jarige man uit De Lier die in verband werd gebracht met de geruchtmakende liquidatie van vorige week donderdag in Amsterdam-Noord, is donderdagmiddag op vrije voeten gesteld. Hij wordt niet meer verdacht van medeplichtigheid.

Lees verder

GBW stuurt aan op coalitie met Westland Verstandig en LPF

Terwijl het debat over de 'kansrijk' genoemde coalitie CDA, LPF, VVD en ChristenUnie-SGP nog moet beginnen, wordt achter de schermen al druk onderhandeld over een tweede optie voor Westland.

Lees verder

Grondruil maakt starterswoningen mogelijk in Schipluiden

Een grondruil tussen de familie Post en de gemeente Midden-Delfland maakt het mogelijk dat er tussen de Singel en de Kasteellaan in Schipluiden dertig hofjeswoningen voor starters en senioren worden gebouwd. Wethouder Houtenbos en Dirk en Tilly Post tekenden daarvoor een overeenkomst.

Lees verder

Veel vragen rond betrokkenheid Westlander bij liquidatiezaak

Eén van de drie verdachten die vastzitten in verband met de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. uit de mocromaffiazaak, is de 31-jarige directeur van een tropische plantenkwekerij in De Lier. Volgens het Algemeen Dagblad hebben dna-sporen op één van de gevonden vuurwapens naar hem geleid. Familieleden van de man reageren verbijsterd op de aanhouding en vrezen dat er "ergens iets heel erg is misgegaan".

Lees verder

Subsidie beschikbaar voor verbetering winkelcentra Naaldwijk, 's-Gravenzande en Maassluis

De provincie Zuid-Holland stelt 500.000 euro subsidie beschikbaar voor winkeliers, ondernemers en gemeenten die samen hun winkel- of centrumgebied willen verbeteren. De regeling is opengesteld van 1 mei tot 1 augustus voor 35 winkel- en centrumgebieden die zijn benoemd als 'te optimaliseren centra'. Hieronder vallen ook de centra van Naaldwijk en 's-Gravenzande en winkelcentrum Koningshoek in Maassluis.

Lees verder

A20 richting Vlaardingen dit weekend dicht

Wie dit weekeinde vanuit onze regio richting Rotterdam wil met de auto moet rekening houden met omleidingen. Rijksweg A20 is namelijk vanaf Maasdijk tot de afrit Vlaardingen-West vanwege asfalteringswerkzaamheden dicht. De weg is afgesloten van vrijdagavond (6 april) 22.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur.

Lees verder

Klein brandje op veerpont Maassluis-Rozenburg

Op de veerpont tussen Maassluis en Rozenburg is donderdagmorgen rond 7:45 aan wal brand uitgebroken. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio gaat het om een kleine brand in de machinekamer. Die is inmiddels onder controle.

Lees verder

Dubbel feest bij FC 's-Gravenzande na bereiken halve finale districtsbeker

Voetbalvereniging FC 's-Gravenzande heeft woensdagavond de halve finale van de districtsbeker bereikt en dat is reden voor dubbel feest. Door deze prestatie mag het volgend seizoen namelijk tevens deelnemen aan het Toto KNVB bekertoernooi, waar ook profclubs aan meedoen.

Lees verder

Flinke botsing op N468 in Maasland

Zeker twee auto's zijn woensdagmiddag iets na 16.00 uur met elkaar in botsing gekomen op de N468 nabij de molens in Maasland. De inzittenden van de twee voertuigen zijn gewond geraakt, een van hen is naar het ziekenhuis gebracht. De auto's hebben flinke schade.

Lees verder

Midden-Delfland wil internationaal centrum van de paardensport worden

De gemeente Midden-Delfland wil het centrum worden van de paardensport, het liefst met internationale uitstraling. Bouwbedrijf Van Mierlo heeft samen met de Lentiz Onderwijsgroep plannen gemaakt voor een hippisch kennis- en innovatiecentrum dat in Maasland moet verrijzen. Wethouder Govert van Oord (OPG) van Midden-Delfland is enthousiast.

Lees verder

Kerktwist in Maasdijk is voorbij

De kerktwist in Maasdijk is voorbij. Het besluit van de kerkenraad om Het Kruispunt te renoveren en te verbouwen en De Hoeksteen te verkopen kan uitgevoerd worden, zo heeft het Generaal College van de Protestantse Kerk Nederland besloten. Er is geen beroep meer tegen dat besluit mogelijk, zo laat Adriaan van Zanten namens de kerkenraad weten.

Lees verder

'Coalitie CDA, LPF, VVD en Christenunie-SGP meest kansrijk'

Een coalitie bestaande uit CDA, LPF, VVD en ChristenUnie-SGP wordt in Westland als het meest kansrijk gezien door verkenners Koos Karssen en Matthé Elema. Daarmee wordt een krappe meerderheid behaald van 22 van de 39 zetels in de raad.

Lees verder

Video: agent gewond bij aanhouding in Maassluis

In Maassluis is dinsdagavond een man volledig door het lint gegaan. De driftkikker stond in de file achter het ernstige ongeluk op de Doctor Albert Schweitzerdreef, maar wilde er per se langs. Bij de aanhouding raakte een agent gewond.

Lees verder

VSP absoluut niet te spreken over coalitiebesprekingen

De fractie van de VSP in Maassluis is in toenemende mate verbaasd en geïrriteerd over het verloop van de coalitiebesprekingen in de stad. De partij voelt zich miskend en aan de kant geschoven, nu de huidige coalitie mogelijkheden ziet om nog eens vier jaar verder te gaan met extra steun van D66.

Lees verder

Drie raadsleden Westland gedecoreerd bij hun vertrek

Drie afzwaaiende raadsleden van de gemeente Westland hebben dinsdagavond bij hun afscheid een koninklijke onderscheiding ontvangen. Het gaat om Jan-Willem van den Beukel, Bert Doelman en Maxim van Ooijen. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lees verder

Lierse verdachte in Mocro-maffiazaak blijft nog vastzitten

De politie onderzoekt nog de rol van de 31-jarige Lierenaar die zaterdag is aangehouden in verband met de liquidatie van Reduan B., de broer van een kroongetuige in de zogenoemde Mocro-maffiazaak. De rechter-commissaris heeft dinsdag de rechtmatigheid van de aanhouding van de Lierenaar getoetst en is ermee akkoord gegaan dat de man voorlopig nog drie dagen blijft vastzitten.

Lees verder

Caiway na 37 jaar weg uit Naaldwijk

Kabelaanbieder Caiway vertrekt na de zomer na 37 jaar uit Naaldwijk. Het bedrijf bundelt al haar kantooractiviteiten in een groter en moderner kantoor in Schiedam. Het personeel is daarover dinsdagochtend geïnformeerd. Ook de kantoren in Rotterdam sluiten.

Lees verder

Naaldwijkse overhandigt toiletpetitie aan Tweede Kamer

Carlijn Willemstijn uit Naaldwijk heeft dinsdagmiddag namens de Maag Lever Darm Stichting aan leden van de Tweede Kamer een petitie voor meer openbare toiletten overhandigd. Te weinig openbare wc's is een groot probleem voor mensen met maag- en darmklachten.

Lees verder

Moestuinbakken vernield bij basisschool in Maasdijk

De bakken waarin leerlingen van basisschool De Aventurijn in Maasdijk hun moestuintjes laten opbloeien, zijn in het afgelopen weekend kapot gemaakt. De school gaat uit van sloop door vandalen. Op de Facebookpagina van de basisschool wordt woest gereageerd.

Lees verder

FC 's-Gravenzande prolongeert Pierre van Zinnen Memorial

Voetbalvereniging FC 's-Gravenzande heeft voor het tweede jaar op rij de Pierre van Zinnen Memorial gewonnen. Net als vorig jaar versloegen de 's-Gravenzanders Verburch in de finale. Op het terrein van Full Speed in Delft werd het 2-0.

Lees verder

Stripverhaal over de gehele regio op komst

Wat hebben Arnoud Rodenburg, Marco Kroon en Eva Jinek met elkaar gemeen? Ze staan alledrie in een nieuw stripverhaal over onze regio. Kunstenaar Paul Kerrebijn en grafisch ontwerper Koos Vellekoop uit Wateringen leggen de laatste hand aan hun eerste stripverhaal met de titel Code Rood.

Lees verder

Parkeerchaos bij Staelduinse Bos in 's-Gravenzande

Tweede Paasdag is voor veel mensen de dag van de meubelboulevards en pretparken, maar ook het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande blijkt in trek deze dag. Langs de toegangsweg aan de Papedijk staat het helemaal vol met langs de rand geparkeerde auto's. Het is zelfs zo druk dat gebruikers van het naastgelegen vakantieparkje het terrein vrijwel niet meer op of af kunnen.

Lees verder

Franse onderscheiding voor Naaldwijkse Els Mulder

De Naaldwijkse Els Mulder-van Franeker heeft een Franse onderscheiding ontvangen. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Palmes Académiques en ontving de bijbehorende versierselen uit handen van de ambassadeur van Frankrijk in ons land.

Lees verder

Airways, Emma Bale en Channel Zero op Waterpop

Airways uit het Verenigd Koninkrijk en Emma Bale uit België zijn jonge aanstormende talenten die op op 28 juli te zien zijn op Waterpop in het Hofpark in Wateringen. Daarnaast komt ook het Belgische Channel Zero spelen. De band gaat al decennia mee in de metal scene.

Lees verder

Broch wint Hongaarse beker

De Monsterse handbalster Yvette Broch heeft voor de tweede keer in haar carrière de Hongaarse beker gewonnen. Met haar club Györi won zij in de finale met 27-23 van Erdi.

Lees verder

Aprilgrap ook weer helemaal terug in regio

Het fenomeen 1 aprilgrap was in de afgelopen jaren op z'n retour. En dan ontstaat er bijna wetmatig weer behoefte aan. Daardoor hadden wij dit jaar in onze regio geen klagen over dergelijke grappen. Wij belichten enkele opmerkelijke.

Lees verder

Bestuurder met schrik vrij na botsing op rotonde

Op de rotonde van de Nieuweweg en de Paul Captijnlaan in Poeldijk is in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist tegen een boom gebotst en daarna met zijn auto op de zijkant terechtgekomen. Volgens nieuwssite Regio 15 is de man er zonder uiterlijke verwondingen van afgekomen.

Lees verder

Excelsior M-trainer Rijsdijk naar Jong Sparta

Jeroen Rijsdijk vertrekt na dit seizoen als coach van de hoofdmacht van Excelsior Maassluis. Hij wordt de nieuwe hoofdtrainer van competitiegenoot Jong Sparta Rotterdam. Hij zal die functie daar combineren met die van assistent-trainer van Henk Fraser bij het eerste elftal, dat nu nog in de eredivisie speelt.

Lees verder

Westlands Elftal speelt tegen Excelsior

Het Westlands Elftal speelt op zaterdagmiddag 7 juli een oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Dat heeft de Westlandse voetbalfederatie FeVoWest zaterdag bekendgemaakt. Locatie en tijd voor het duel zijn nog niet bekend.

Lees verder

'Situatie Stokdijkkade onveilig voor fietsers en voetgangers'

De verkeersveiligheid op de Naaldwijkse Stokdijkkade ter hoogte van het inmiddels afgebroken gemeentehuis baart de fractie van het CDA grote zorgen. Door de herinrichting van het Havenplein en de komst van het tijdelijke parkeerterrein tegenover ijssalon LKKR is een onoverzichtelijke verkeerssituatie ontstaan. B en W wordt gevraagd op de kortst mogelijke termijn maatregelen te nemen om de situatie voor met name voetgangers en fietsers te verbeteren.

Lees verder

'Vrouwelijke' Passion in Bartholomeuskerk Poeldijk

Landelijk zullen veel ogen gericht zijn op Amsterdam, waar donderdagavond het muzikale bijbelspektakel The Passion voor de achtste keer is georganiseerd. Maar in de Bartholomeuskerk in Poeldijk zijn ze er inmiddels ook bedreven mee. Voor de vierde keer wordt vrijdagavond de Westland Passion gehouden, die werd bedacht en uitgevoerd door het Poeldijkse popkoor Fine Tuning. Compleet met een kruis gemaakt van druiventakken.

Lees verder

Lokale partijen willen betere informatie over criminaliteit

De drie lokale politieke partijen Westland Verstandig, LPF Westland en GemeenteBelang Westland willen een nieuwe poging doen om de informatievoorziening over criminaliteitscijfers te verbeteren. In een motie die de eerstvolgende raadsvergadering wordt ingediend, vragen ze burgemeester Van Ardenenne daarover met het Openbaar Ministerie en de politie in gesprek te gaan.

Lees verder

Veertien nieuwelingen in Westlandse raad

De donderdagavond geïnstalleerde gemeenteraad van Westland telt veertien nieuwelingen in vergelijking met de voorbije zittingsperiode. Dit betekent ruim een derde deel van de in totaal 39 zetels.

Lees verder

Raad Maassluis geïnstalleerd, PvdA'er trekt zich terug

De nieuwe gemeenteraad van Maassluis is donderdagavond geïnstalleerd. Alleen de derde man van de PvdA, Murat Ciftci, heeft zich deze week vanwege drukte op het werk teruggetrokken. Daardoor wordt op een later moment de derde zetel van de PvdA ingenomen door de 19-jarige Iris Vrolijks, dochter van voormalig Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer.

Lees verder

Nieuwe gemeenteraad Midden-Delfland geïnstalleerd

In het gemeentehuis in Schipluiden is donderdagavond de nieuwe gemeenteraad van Midden-Delfland voor de periode 2018-2022 geïnstalleerd. Ten opzichte van de afgelopen periode telt de raad zes nieuwe gezichten en twee nieuwe fracties.

Lees verder

Torenhaan schittert weer als nooit tevoren

De Vredekerk in De Lier heeft de torenhaan weer terug. De windwijzer is in oktober naar beneden gehaald, omdat de haan een nieuwe laag goudverf nodig had. Donderdagmiddag werd de klus in ongeveer een uur geklaard.

Lees verder

Zwoel mist Strandopening, nieuwe paviljoen in juni pas open

Strandclub Zwoel kan tijdens de Strandopening in Hoek van Holland op 10 mei nog niet heropenen. Begin december ging het paviljoen in vlammen op. Door slechte weersomstandigheden en late levering van materiaal kon de wederopbouw pas later beginnen dan gepland. Zwoel mikt nu op een opening begin juni.

Lees verder

A20 richting Hoek van Holland dicht door ongeluk

Op de A20 bij Rotterdam heeft donderdagmiddag rond 14.30 uur een aanrijding met meerdere vrachtwagens, een bestelbusje en een personenauto plaatsgevonden. De weg is daardoor richting Hoek van Holland dicht. De andere kant op zijn twee rijstroken afgesloten, om hulpdiensten de ruimte te geven.

Lees verder

Westlandse glastuinbouw vanaf 2021 verwarmd met restwarmte uit Rotterdam

Het Westlandse glastuinbouwgebied wordt vanaf 2021 verwarmd met restwarmte uit de Rotterdamse haven gecombineerd met aardwarmte. Daardoor kunnen tuinders in totaal ruim 300 miljoen kubieke meter aardgas besparen, oplopend tot 900 miljoen kubieke meter in de jaren daarna. Dat meldt het Warmtebedrijf Westland, initiatiefnemer van het project.

Lees verder

Suggestie GBW: Cannes Outdoor verplaatsen naar De Pijl

Volgens de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) zou onderzocht moeten worden of het muziekevenement Cannes Outdoor, dat in de Naaldwijkse feestweek op het plein achter theater De Naald wordt gehouden, naar binnen kan worden verplaatst, met name naar sporthal De Pijl.

Lees verder

Gemeente verbaasd over toegangsverbod balkons Da Costaflat

De gemeente Maassluis begrijpt eigenlijk niet goed, waarom de balkons van de Da Costaflat tot verboden gebied zijn bestempeld door de beheermaatschappij. Die vaardigde op 16 februari zo'n verbod uit wegens mogelijk instortingsgevaar van dit appartementencomplex aan het Da Costaplein.

Lees verder

Blijf uit de kas: tomatenkassen dicht tijdens Kom in de Kas

Wie tijdens Kom in de Kas tussen de tomatengewassen wil struinen, komt bedrogen uit. De vijf deelnemende tomatentelers houden hun kas definitief gesloten, om besmetting van virussen te voorkomen. Wel is iedereen in de schuur welkom.

Lees verder

Autodieven 'slachtoffer' van hun gretigheid

Te grote gretigheid van enkele autodieven heeft hen woensdagochtend in alle vroegte de das omgedaan. Nadat zij in De Lier een personenauto hadden gestolen en deze hadden weggebracht naar  Den Haag keerden zij terug naar De Lier. Zij hadden immers ook de sleutels van de andere gezinsauto meegenomen bij een inbraak eerder in de nacht. Echter nu werd de man des huizes wakker...

Lees verder

Honselersdijk: jongeren schieten met auto de sloot in

Twee 16-jarige jongens zijn woensdag met een personenauto te water geraakt. Dat gebeurde langs de Nieuweweg in Honselersdijk. De twee tieners liepen een nat pak op en zijn in een ambulance nagekeken.

Lees verder

Lintje en erepenning voor Enzerink tijdens afscheid gemeenteraad Maassluis

Tijdens het afscheid van niet terugkerende raadsleden in Maassluis heeft Gert Jan Enzerink een Koninklijke onderscheiding en een Erepenning der gemeente gekregen. Enzerink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor Maassluis als raadslid voor het CDA (8 jaar) en later voor Maassluis Belang (14 jaar).

Lees verder

Stoppende raadsleden De Jong en Plooij koninklijk onderscheiden

Bij het afscheid van de oude gemeenteraad in Midden-Delfland, zijn vertrekkende raadsleden Elly de Jong (PvdA) en Fred Plooij (VVD) dinsdagavond koninklijk onderscheiden. Burgemeester Rodenburg speldde hen de versierselen op, horend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beiden waren in totaal meer dan twaalf jaar actief binnen de gemeenteraad.

Lees verder

Lentiz wil zo snel mogelijk uit gebouw aan Kastanjedal

Onderwijsgroep Lentiz is bang dat het slechte imago van het schoolgebouw aan het Kastanjedal in Maassluis ook effect heeft op de nieuwe mavo-opleiding die er moet komen. Volgens de Raad van Bestuur is het van cruciaal belang om zo snel mogelijk een ander gebouw te vinden voor Lentiz Revius mavo, om het initiatief te doen slagen.

Lees verder

"Cannes Outdoor komt er, waar moeten de jongeren anders naartoe?"

Philip van Geest is resoluut. De organisator van Cannes Outdoor gaat er 'gewoon' van uit, dat de gemeente hem een vergunning verleent voor het feest op het Raoul Wallenbergplein in Naaldwijk. "Waar moeten jongeren anders naartoe?"

Lees verder

Postzegelvelletje als dank na bijna vijftig jaar werken voor PostNL

Bijna vijftig jaar werkte Bertus Nossent uit Hoek van Holland bij PostNL. Maar vlak voordat hij een halve eeuw in dienst zou zijn, moest hij tegen zijn zin met pensioen. Zonder handdruk of bosje bloemen of een feestelijke laatste dag. Hij kreeg een velletje postzegels mee, schrijft De Telegraaf.

Lees verder

Organisator The Doors: 'Geen overleg geweest over feestlocatie'

Het bericht dat het feest The Doors op het Oranjeplein tijdens de feestweek in De Lier plaats moet maken voor de kermis, is hard aangekomen bij de organisatie. Volgens Hans Blom, eigenaar van café 2 Floors is er totaal geen overleg met hem geweest, terwijl hij een grote speler is binnen de BraDeLier.

Lees verder

'Mogelijk appartementencomplex naast Waterings Hofpark'

De voormalige 'bewaarschool' tussen het Hofpark en de Pieter van der Plasschool aan de Heulweg in Wateringen wordt mogelijk gesloopt om plaats te maken voor hoogbouw. Dat plan zingt rond in de Wateringse gemeenschap en is ook de lokale D66-fractie ter ore gekomen. Raadslid Maxim van Ooijen maakt zich zorgen en wil weten wat hier waar van is.

Lees verder

'Bloemen vol symboliek' op weg naar Vaticaanstad

Twintigduizend tulpen in de kleuren geel, wit, rood en oranje, blauwe en witte hyacinten, zevenduizend gele narcissen, tweeduizend blauwe druifjes en negenduizend gele en groene orchideeën... Paus Franciscus mag ook dit jaar uitkijken naar een bloemenzee tijdens de aankomende viering van Pasen op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. De bloemen gingen dinsdagochtend op transport, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Ook veranderingen bij feestlocaties De Lier en 's-Gravenzande

Niet alleen de feestlocaties bij de Naaldwijkse feestweek (Westland Reünie) gaan deze zomer op de schop, ook in 's-Gravenzande en De Lier (BraDeLier) gaan zeer waarschijnlijk veranderingen plaatsvinden. Vooral in De Lier zal dat voor een bepaalde groep bezoekers even wennen worden.

Lees verder

CDA Maassluis niet blij met sluiting vmbo-school

CDA Maassluis is niet blij met de sluiting van Lentiz VMBO Maassluis. "Als er geen leerlingen meer zouden zijn, dan is het een logische stap. Maar we willen wel een breed aanbod van onderwijs in Maassluis," zegt CDA-raadslid Fred Voskamp tegenover de WOS.

Lees verder

Schuurbrand in 's-Gravenzande door hennepkwekerij

Een brand in een schuurtje aan de Laan van de Heilige Lambertus in 's-Gravenzande is maandagmiddag veroorzaakt door een hennepkwekerij. Dat meldt Brandweer Haaglanden. De brand zelf was niet zo groot, maar de rook was in de wijde omgeving van het schuurtje te zien.

Lees verder

Gemeente vordert formeel 40.000 euro terug van Kwekers in de Kunst

De gemeente Westland zegt niet anders te kunnen doen dan de aan Kwekers in de Kunst betaalde 40.000 euro juridisch terug te vorderen. Dat komt omdat de culturele instelling niet alleen een bezwaarschrift bij de Bezwarencommissie van de gemeente heeft neergelegd, maar ook naar de rechtbank is gestapt. Toch staat de gemeente nog steeds open voor een 'minnelijke oplossing'.

Lees verder

Verkenning in Westland 'voor de bühne' en 'poppenkast'

Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland zijn niet te spreken over de manier waarop de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Westland, het CDA, te werk gaat bij de zoektocht naar een nieuwe coalitie. Westland Verstandig spreekt van een verkennersronde die 'enkel voor de bühne' is en GBW spreekt zelfs van een 'totale poppenkast'.

Lees verder

Helfferich informateur in Maassluis

Fenny Helfferich, secretaris van het CDA Maassluis, is door het CDA gevraagd om als informateur de mogelijkheden voor een nieuwe coalitie in Maassluis verkennen. Het CDA kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen vorige week als grootste partij uit de bus. Zaterdag zijn al de eerste gesprekken met alle partijen geweest.

Lees verder

Vrachtwagen ramt Beneluxtunnel, lange files op A4 en A20

Op de A4 bij Wateringen en A20 bij Maassluis staan maandagochtend lange files. Een vrachtwagen heeft de geluidsinstallatie van de Beneluxtunnel geraakt, waardoor de linkertunnelbuis is afgesloten.

Lees verder

Hoop heisa over Naaldwijkse feestweek

In de gemeente Westland is dit weekeinde veel ophef ontstaan over een mogelijke inperking van het aantal feestlocaties bij de jaarlijkse Westland Reünie in augustus. Aanleiding vormt een artikel in het Algemeen Dagblad van zaterdag. Met name de organisator van het op jongeren gerichte feest Cannes Outdoor is verbolgen over het eventuele vervallen van zijn locatie.

Lees verder

Twee verkenners voor coalitie in Westland

Koos Karssen en Matthé Elema zijn door CDA Westland aangezocht om de beste mogelijkheden voor een nieuwe coalitie in Westland in kaart te brengen. Zij gaan bij alle negen nieuwe gemeenteraadsfracties ideeën en suggesties verzamelen. Dit initiatief is genomen door het CDA, omdat het als grootste fractie (tien zetels) uit de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag is gekomen.

Lees verder

Schaap in Monster bevalt van vierling, "dit is best bijzonder"

Tuinder Arnold Peeters uit Monster keek afgelopen nacht raar op toen hij de schuur binnenstapte. Het zwangere schaap van het bedrijf had maar liefst vier lammetjes gebaard. Dat komt niet vaak voor. De moeder en lammetjes maken het goed.

Lees verder

Van Beusichem zet halve marathon Westland naar zijn hand

De Ruitenburg Halve Westland is zaterdagmiddag gewonnen door Christiaan van Beusichem uit Barendrecht. Hij voltooide de 21,1 kilometer in 1.10.39. Daarmee had Van Beusichem op het Wilhelminaplein in Naaldwijk een voorsprong van 10 seconden op Maarten van Zetten van Ilion uit Zoetermeer.

Lees verder

Van der Tak verkent nieuw college Rijswijk

Voormalig burgemeester van Westland Sjaak van der Tak gaat aan de slag als verkenner voor een nieuw te vormen college in Rijswijk. De huidig voorzitter van LTO Glaskracht is door de lijsttrekkers in die stad gevraagd om die taak op zich te nemen.

Lees verder

Einde aan vmbo-school in Maassluis

De enige vmbo-school binnen Maassluis sluit per 1 augustus de deuren. Het Lentiz VMBO Maassluis krijgt te weinig nieuwe aanmeldingen binnen om een divers leeraanbod aan te kunnen bieden. Leerlingen zijn inmiddels door Lentiz op de hoogte gebracht van de sluiting. Alleen de leerlingen die theoretische leerweg volgen, gaan in het volgend schooljaar door in het gebouw aan het Kastanjedal.

Lees verder

Man vlucht weg nadat hij auto in het water rijdt

Aan de Zijtwende in De Lier is zaterdagochtend rond 6.50 uur een auto in het water terecht gekomen nadat de automobilist de macht over het stuur verloor. De man is na het ongeval zelfstandig uit de auto gekomen. De automobilist vluchtte vervolgens de polder in.

Lees verder

'Maassluis heeft veel profijt gehad van Sinterklaasintocht'

Er is dit jaar nog maar weinig animo bij gemeenten om de landelijke intocht van Sinterklaas te organiseren. Donderdag bracht omroep NTR naar buiten, dat dit jaar nog niemand zich uit eigen beweging had gemeld. Chris Kalkman, in 2016 betrokken bij de intocht in Maassluis, snapt het gebrek aan interesse, maar liet op WOS Radio weten dat het de stad wel veel oplevert.

Lees verder

Midden-Delfland stopt vergunningsprocedure gasboring Maasland

De gemeente Midden-Delfland stopt alle procedures voor een vergunning om naar gas te mogen boren aan de Parallelweg in Maasland. Daar heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) om gevraagd. De NAM liet in augustus vorig jaar al aan de gemeente weten voorlopig af te zien van de plannen voor die locatie, vanwege een te lage gasprijs.

Lees verder

TNO: uiterst kleine kans op beving van 3,9 op schaal van Richter

De ergste aardbeving die bij het gasveld ’s Gravenzande zou kunnen optreden, haalt maximaal 3,9 op de schaal van Richter. Maar de kans dat een dergelijke beving ook daadwerkelijk plaatsvindt, is uiterst klein.

Lees verder

N223 bij De Lier dit weekend wél dicht

De N223 bij De Lier is dit weekend in beide richtingen afgesloten. Van vrijdagavond 20.00 tot maandagochtend 26 maart  05.00 uur wordt de nieuwe rotonde bij de Noord-Lierweg aangesloten op de Woudseweg.

Lees verder

Burgemeester opent gerestaureerde kas

Burgemeester Agnes van Ardenne heeft donderdagmiddag de gerestaureerde Van der Hoeven kas geopend. Van Ardenne heet met haar meisjesnaam Van der Hoeven, maar de kas is niet naar haar vernoemd. De oom van Geo van Leeuwen kreeg de kas in 1905 cadeau van zijn schoonmoeder Helene van der Hoeven ter gelegenheid van zijn huwelijk. De kas is geopend door een vaantje te plaatsen op de kas.

Lees verder

Lokaal Hoek van Holland behaalt 'monsterscore'

Lokaal Hoek van Holland heeft een 'monsterscore' van 51 procent van de stemmen binnengehaald bij de verkiezingen voor de gebiedscommissie. Daarmee heeft de partij van Peter Stok 6 zetels en dus de absolute meerderheid.

Lees verder

Zeker een derde deel nieuw in Westlandse raad

Op basis van de verkiezingsuitslag komen er in de nieuwe gemeenteraad van Westland 13 nieuwe gezichten, op een totaal van 39 zetels. Onder de nieuwelingen schuilen overigens meerdere politici die vóór 2014 een of meer periodes deel uitmaakten van de gemeenteraad. 

Lees verder

Zes 'nieuwe' namen in Midden-Delflandse raad

De gemeenteraad van Midden-Delfland kent na de gemeenteraadsverkiezingen vijf nieuwe namen en één raadslid dat terugkeert. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de verkiezingen op kandidaatniveau, die donderdag is gepubliceerd.

Lees verder

Zes nieuwe gezichten in de Maassluise raad

De voorkeursstemmen voor de gemeenteraad in Maassluis zijn bekendgemaakt. Bij het CDA komt naast Corine Bronsveld, Marcel 't Hart, Fred Voskamp en Mehmet Cicek (nummer 5) ook Mohammed Faris (21) in de raad. Bij de PvdA krijgt naast Sjoerd Kuiper en Zeki Celikkaya ook Murat Ciftci (4) een zetel. Voor de overige partijen geldt dat de volgorde ongewijzigd blijft.

Lees verder

Referendum: meerderheid voor inlichtingenwet

In de gemeenten Westland, Maassluis en Midden-Delfland heeft een meerderheid van de kiezers voor de inlichtingenwet gestemd. Dat gaat tegen het landelijke beeld in, waar juist een meerderheid tegen de wet stemde.

Lees verder

Grote Britse investeerder voor Boal Group

De Britse investeerder Equistone Partners Europe neemt een meerderheidsbelang in het Westlandse Boal Group. Dat meldt het Financieele Dagblad. Equistone steekt naar verluidt tientallen miljoenen in Boal. Hiermee moet de producent van aluminium kasdeksystemen voor de tuinbouwsector versneld kunnen groeien in de wereldmarkt.

Lees verder

Maassluis: Alleen CDA gaat erop vooruit, FvM naar 2 zetels

Van de partijen die de afgelopen vier jaar ook al in de Maassluise gemeenteraad zaten, is alleen het CDA er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 op vooruit gegaan. De christen-democraten groeien van 4 naar 5 zetels en zijn daarmee direct de grootste.

Lees verder

Uitslag Westland: CDA grootste, WV en LPF winnen ook

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Westland is het CDA met 10 zetels de grootste partij geworden. Daarmee wint het één zetel ten opzichte van vier jaar geleden. Ook Westland Verstandig (naar 8) en LPF (7) krijgen er een zetel bij. Dat gaat ten koste van VVD, D66 en de Partij van de Arbeid.

Lees verder

CDA het grootst in Midden-Delfland

Het CDA is net als vier jaar geleden de grootste partij in Midden-Delfland, al verliezen de christen-democraten wel één zetel. De partij komt nu uit op 4 zetels, evenveel als OGP, dat in zetels gelijk blijft.

Lees verder

Politiek aan zet over kruising Veilingroute/Wippolderlaan

Gaat de Wippolderlaan straks met een viaduct over de Veilingroute heen of komt er een verdiept aangelegde kruising? Daarover mogen onder meer de betrokken gemeenteraden binnenkort beslissen. Voor de reconstructie van de weg liggen niet één, maar twee plannen op tafel, omdat een groep burgers uit de Zwethzone vreest voor de gevolgen van het gebied als het oorspronkelijke plan wordt uitgevoerd.

Lees verder

Verkiezingen komen op gang

De verkiezingen komen langzaam maar zeker op gang. In Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland mogen duizenden mensen naar het stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook is er een referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Lees verder

Stembureaus open voor gemeenteraadsverkiezingen

Om 7.30 uur woensdagochtend zijn ook in onze regio de stembureaus opengegaan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Er kan bijna overal gestemd worden tot 21.00 uur, alleen in woonzorgcentrum Akkerleven in Schipluiden is het stembureau van 10.00 tot 12.00 uur open.

Lees verder

Half jaar cel voor achterna gezeten inbreker

De inbreker die door een alerte Westlander werd achtervolgd en aangehouden, moet zes maanden de bak in. De man drong begin februari een huis aan de Zwet in het buitengebied van Kwintsheul in, maar had dat beter niet kunnen doen.

Lees verder

'Eind dit jaar AED-dekking in Westland'

Stichting AED Westland heeft zichzelf een ambitieuze doelstelling opgelegd. Eind 2018 moet in de gemeente een dergelijk aantal AED's hangen, waardoor heel Westland gedekt is. Maar daar is geld voor nodig en bereidheid van bedrijven.

Lees verder

Verwarde man in Poeldijk opgepakt

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag een man uit een woning aan de De Backerstraat in Poeldijk gehaald. Volgens een woordvoerster was hij in de war. De man is meegenomen naar het bureau.

Lees verder

Automobilist overleden na onwelwording op Kijckerweg

Op de Kijckerweg in De Lier is dinsdagmorgen een automobilist overleden. De bestuurder werd waarschijnlijk even voor 8.00 uur  achter het stuur onwel en reed daardoor met de auto tegen een stenen constructie langs de weg.

Lees verder

Bijna 430 deelnemers aan stille tocht voor Lian Boel

Naar schatting bijna 430 mensen in Maassluis hebben maandagavond deelgenomen aan de stille tocht ter nagedachtenis aan Lian Boel. De 52-jarige caféhouder werd vorige week dood aangetroffen in een woning in Rijswijk. De politie houdt serieus rekening met een misdrijf.

Lees verder

Tijdelijk fietspad bij Veilingroute definitief dicht

Het tijdelijke fietspad langs de Veilingroute ter hoogte van de waterskibaan is wel een heel kort bestaan beschoren. Het pad, dat noodzakelijk was door de werkzaamheden aan de Veilingroute, werd vrijdag na minder dan een week alweer gesloten na een reeks valpartijen als gevolg van gladheid. Een woordvoerder van de provincie laat maandag desgevraagd aan WOS Media weten, dat het fietspad nu helemaal niet meer open gaat.

Lees verder

Bouwvakker gewond na ruzie op tiende verdieping

De brandweer heeft maandagmiddag een bouwvakker van de tiende verdieping van een in aanbouw zijnde woontoren aan de Santplaet in Maassluis moeten takelen. Drie bouwvakkers hadden daar door nog onbekende oorzaak ruzie gekregen, waarna een vechtpartij uitbrak. Een van de drie werd daarbij door de andere twee neergeslagen.

Lees verder

Hennepkwekerij verborgen achter houten plaat

In een garagebox aan De Gorzen in Wateringen is maandagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. De 250 planten waren verstopt in een ruimte achter een houten plaat. Er is niemand aangehouden.

Lees verder

Foutje! Gemeente 'vergeet' woonplaats kandidaat uit België

Er staat een foutje op het stembiljet voor de gemeenteraadsverkiezingen in Midden-Delfland. Naast de naam van elke kandidaat is ook diens woonplaats weergegeven, alleen bij Nees Pellikaan (nummer 7, CDA) ontbreekt deze. Dit is extra pijnlijk, omdat de man momenteel in Turnhout (België) woonachtig is.

Lees verder

Culturele Raad verontwaardigd over afblazen White Wall Project

De Culturele Raad Maasluis (CRM) en de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK) zijn zeer verontwaardigd over het feit dat het White Wall Project van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau niet in Maassluis, maar in Schiedam zal worden uitgevoerd. Die verhuizing is het gevolg van een te hoog kostenplaatje. De twee organisaties laken het gebrek aan daadkracht van de gemeente rondom de vergunningsaanvraag.

Lees verder

Duo MBO Westland nationaal kampioen ’Internationaal ondernemer’

Twee studentes van Lentiz MBO Westland in Naaldwijk zijn in de landelijke finale van Skills Heroes winnaar geworden in de categorie 'Internationaal ondernemer'. Het zijn Sanne Kuyvenhoven uit De Lier en Carmen Brabander uit Berkel en Rodenrijs.

Lees verder

Tijdelijk fietspad bij Veilingroute voorlopig dicht

Het tijdelijke fietspad langs de Veilingroute ter hoogte van de waterskibaan is tot nader order afgesloten. Na een reeks valpartijen als gevolg van gladheid is hiertoe vrijdag besloten. Fietsers die gebruikmaken van de Langebroekweg-route tussen De Lier en Naaldwijk moeten voorlopig extra omrijden.

Lees verder

Verbazing over 'gesmurfte' bomen langs Burgemeester Elsenweg

Is het een kunstproject of gaat het om iets anders? Dat vragen veel automobilisten zich af die langs bloemenveiling Royal Flora Holland rijden over de Burgemeester Elsenweg. De kruinen van de bomen zijn van blauwe netten voorzien.

Lees verder

ZorgToppers van 2018 actief op Het Westerhonk

De medewerkers van Restaurant Samen op Het Westerhonk in Monster zijn vrijdag gehuldigd als ZorgToppers van 2018. Sonja Silva, presentatrice en actrice, was naar het restaurant van deze zorginstelling gekomen om bekend te maken dat zij de meeste nominaties hadden gekregen.

Lees verder

Voetbal: Deel duels standaardteams gaat wel door

Ondanks de vorst en lichte sneeuwval gaat een fors deel van de voetbalduels van de eerste elftallen vanmiddag toch door.

Lees verder

Inbrekers betrapt in Naaldwijkse Gerberalaan

Twee inbrekers zijn zaterdagochtend omstreeks half vier betrapt, toen zij wilden inbreken in een woning aan de Gerberalaan in Naaldwijk. De door een omwonende gealarmeerde politie kon een van de twee aanhouden in de nabijgelegen Anjerlaan. De andere is rennend gevlucht. 

Lees verder

Van Ardenne: "Ik heb geen namen en ook geen rugnummers"

De extra gemeenteraadsvergadering over de 'zieke bestuurscultuur' in Westland heeft vrijdagavond feitelijk niets opgeleverd. "Ik heb geen namen en ook geen rugnummers", zei waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne in antwoord op verzoeken om namen van betrokkenen te noemen bij de negen geschetste situaties in haar rapport van 7 februari jl.

Lees verder

Auto vliegt spontaan in brand in Maassluis

Bij de rotonde op de Westlandseweg en Mozartlaan in Maassluis is vrijdagmiddag rond 14.15 uur een auto spontaan in brand gevlogen. Het ene moment was de bestuurder nog aan het rijden, het andere moment schoten de vlammen uit het voertuig.

Lees verder

Westlander goedkoop uit met afvalstoffenheffing

Inwoners van de gemeente Westland betalen in vergelijking met de rest van Nederland relatief weinig voor het ophalen van het huishoudelijk afval, de afvalstoffenheffing. Een tweepersoonshuishouden moet dit jaar 191,52 euro betalen, wat 18,3 procent goedkoper is dan het landelijk gemiddelde van 234,54 euro. Een eenpersoonshuishouden is 169,44 euro kwijt, 12,7 procent goedkoper dan het landelijk gemiddelde van 194,65 euro.

Lees verder

Verdubbeling rijbanen hele Veilingroute niet vanzelfsprekend

Het is nog allerminst zeker dat de complete Veilingroute van Naaldwijk tot Wateringen verdubbeld wordt naar twee keer twee banen. Dat heeft gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland laten weten aan WOS Media. Er wordt ook gekeken naar andere alternatieven om ervoor te zorgen dat mensen sneller aankomen op hun bestemming.

Lees verder

Dirk den Hoed nieuwe Streekdichter

Dirk den Hoed uit Schipluiden is de nieuwe Westlandse Streekdichter. Dat is donderdagavond bekend gemaakt tijdens het Westlands Boekengala in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Den Hoed volgt Marijke van Geest op, die twee jaar geleden de primeur had als eerste Westlandse Streekdichter.

Lees verder

Gebiedscommissie wil vasthouden aan oorspronkelijk plan voor Bonnenpolder

De gebiedscommissie van Hoek van Holland heeft het liefst, dat de gemeente Rotterdam het oorspronkelijke plan voor de ontwikkeling van Oranjebonnen uitvoert. De commissie verkiest dat unaniem boven het plan voor de aanleg van een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder, zo bleek donderdagavond tijdens de vergadering in gebouw De Hoekstee.

Lees verder

Radiodebat Midden-Delfland: partijen zijn het grotendeels eens

Als de Harnaschpolder is volgebouwd, moet er dan nog steeds ruimte blijven voor bedrijvigheid? Wat voor soort woningen moeten er worden gebouwd in Midden-Delfland? En wat moet er gedaan worden om overmatig alcoholgebruik tegen te gaan? In Café Delfland in Den Hoorn gingen de zeven lijsttrekkers donderdagavond op WOS Radio met elkaar in debat, maar ze waren het vooral met elkaar eens.

Lees verder

Het begin is er... eerste ruiterpad in Westland

Om politiek iets voor elkaar te krijgen in Westland, heb je soms een lange adem nodig. De realisatie van ruiterpaden is daar een goed voorbeeld van. D66 Westland gaf echter niet op en opent vrijdag het eerste ruiterpad in de gemeente.

Lees verder

'75.000 euro om De Waterman dit jaar open te houden'

B en W van Westland willen in totaal 75.000 euro uittrekken om zwembad De Waterman in Wateringen dit jaar nog open te houden. Hierover moet de gemeenteraad vrijdag een besluit nemen. Volgens het college is dit het maximumbedrag. Zodra er meer geld nodig is, zou het zwembad per direct moeten sluiten.

Lees verder

Westlandroute tussen A20 en Veilingroute geopend

Nabij het Vlietpolderplein tussen Naaldwijk en De Lier is begin donderdagmiddag de zogenoemde Westlandroute officieel geopend. Het gaat om de verbinding tussen de Veilingroute (N222) en rijksweg A20. De opening voor het 'publiek' is overigens pas om 16.00 uur. Dit betekent dat doorgaand verkeer niet langer genoodzaakt is om via de drukke kruising bij het Carlton Hotel in Naaldwijk te rijden.

Lees verder

Bloemen voor café Lian Boel

Voor café 't Smitje in Maassluis zijn de eerste bloemen neergelegd. De eigenaar van dat café, Lian Boel (52), is dinsdagavond dood gevonden in een woning in Rijswijk. Waarschijnlijk is er sprake van een misdrijf in de relationele sfeer.

Lees verder

Vijf tips over onbekende dode man Staelduinse Bos

De nieuwe aandacht voor de dode man die tien jaar geleden in het Staelduinse Bos werd aangetroffen, heeft vijf tips opgeleverd. Dat laat de politie weten. De zaak staat dit jaar in de cold case-kalender van de politie. Nog steeds is onduidelijk wie de man is.

Lees verder

Actiegroep: 'Bonnenpolder blijft ook zonder natuurbegraven open en groen'

Ook als er geen natuurbegraafplaats komt in de Hoekse Bonnenpolder, kan het gebied open en groen blijven. Dat zegt de actiegroep Zorgen om de Bonnen tegen WOS Media. De groep weerspreekt de uitspraken die het Zuid-Hollands Landschap eerder deed. Die stelde juist, dat het plan voor natuurbegraven juist essentieel zou zijn.

Lees verder

Radiodebat Maassluis: waar komt de sporthal, de sociale huurwoning en de windmolen?

Waar moet die nieuwe sportzaal komen in Maassluis? Zijn er in de gemeente al genoeg sociale huurwoningen? En wat moet Maassluis toch met windmolens? Negen politieke partijen zijn hier woensdagavond over in debat gegaan op Radio Rijnmond en WOS Radio.

Lees verder

VV Schipluiden eerste club die duurzame subsidie benut

Voetbalvereniging Schipluiden maakt als eerste vereniging in Midden-Delfland gebruik van een nieuwe subsidieregeling voor duurzame maatregelen. De club vervangt haar 'energieverslindende' verlichting langs de velden door ledverlichting.

Lees verder

Maassluise café-eigenaar dood aangetroffen in Rijswijk

Lian Boel is dinsdag aan het begin van de avond, onder verdachte omstandigheden, overleden aangetroffen in een woning in Rijswijk. De 52-jarige Boel was in Maassluis bekend als barman en eigenaar van Café 't Smitje bij de Wethouder Smithal. De 46-jarige bewoner van het pand in Rijswijk is aangehouden. De politie sluit een misdrijf niet uit.

Lees verder

Scooterrijder gewond bij Wateringse bouwplaats

Een scooterrijder is woensdagmorgen rond 8.00 uur gewond geraakt aan de Poeldijkseweg in Wateringen. De man reed daar over het fietspad, toen een cementwagen een naastgelegen bouwplaats op wilde draaien. De bestuurder van het voertuig zag de scooterrijder daarbij echter over het hoofd.

Lees verder

Anderhalf jaar wachten op huurwoning: "Mijn dochter huilt omdat ze hier wil blijven"

Het is een heet hangijzer in de gemeente Westland: het tekort aan sociale huurwoningen. Voor veel alleenstaande moeders wordt de situatie onhoudbaar. Zo ook voor Paula van Gestel, die al anderhalf jaar op een woning wacht. "Mijn jongste dochter huilt regelmatig omdat ze zegt: ik wil hier blijven".

Lees verder

'Zonder natuurbegraven geen ontwikkelingen in Bonnenpolder'

De weerstand van een deel van de Hoekse bevolking tegen het plan voor natuurbegraven in de Bonnenpolder, zorgt ervoor dat mogelijk ook de plannen van het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) voor het gebied niet doorgaan. Dat laat regiohoofd Arjan van den Heuvel desgevraagd weten aan WOS Media. De ontwikkelingen zouden grotendeels worden gefinancierd met geld van een natuurbegraafplaats.

Lees verder

Lijsttrekkers Westland kruisen de degens in WOS Radiodebat

Wat gaan we bouwen en waar? Dit is één van de vragen waar de gemeenteraad in Westland zich de komende jaren over zal willen buigen. En dus is het een vraag die aan bod komt tijdens het verkiezingsdebat tussen de lijsttrekkers dat WOS Radio vanavond uitzendt.

Lees verder

'Politie-inzet op feestweek mag ten koste gaan van andere taken'

Ruim 6.100 mensen hebben de moeite genomen om de gemeentelijke enquête over feestweken in het Westland in te vullen. Jongeren (18-25 jaar) hebben van alle leeftijdsgroepen de vragenlijst het meest ingevuld. De uitkomsten zijn maandagavond gepresenteerd.

Lees verder

Minister Slob bezoekt WOS Media

Minister Slob van Onderwijs en Media heeft maandagmiddag streekomroep WOS Media bezocht. Hij deed dat in het kader van de vorming van streekomroepen en de financiering daarvan. De minister kreeg een rondleiding en werd ingelicht over de laatste stand van zaken op het gebied van lokale media.

Lees verder

VVD-spandoeken in Maassluis en Midden-Delfland vernield

Op zes verschillende locaties in Maassluis en Midden-Delfland hebben vandalen de afgelopen weken spandoeken van de VVD vernield. Zo is het VVD-logo met een mes uit sommige doeken gesneden en zijn andere doeken beklad. Weer andere doeken zijn zelfs gestolen. De partij heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Lees verder

Vrijdag extra raadsvergadering over bestuurscultuur

De extra vergadering van de Westlandse gemeenteraad, waar LPF en Westland Verstandig om hebben gevraagd, wordt vrijdagavond om 18.00 uur gehouden. Dat heeft het presidium van de raad besloten, nadat bleek dat de woensdagavond niet haalbaar was. Op de agenda staat het onderzoeksrapport van burgemeester Agnes van Ardenne naar de bestuurscultuur in Westland.

Lees verder

Wateroverlast in schoolgebouw ISW Gasthuislaan

De regen van de afgelopen dagen heeft voor flink wat problemen gezorgd bij ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande. De nieuwe verdieping die momenteel op het gebouw van de middelbare school wordt gebouwd, is gaan lekken. Daardoor stonden lokalen op de eerste verdieping blank.

Lees verder

Streekhistorie: Het Pynasplein

De oude dorpskern van Maasland was eeuwenlang maar heel klein. De bebouwing beperkte zich tot een ring rondom de dorpskerk en verder uitwaaierend naar twee zijden langs de vliet, die officieel Zuidgaag heet. Ook waren er nog enkele zijstraatjes. Achter verschillende dorpshuizen kwamen diepe tuinen en zelfs enkele boerenerven voor. Zo had Johan van den Berg achter zijn winkelpand (thans Museum De Schilpen) aan de ’s Herenstraat een tuin van wel zeventig à tachtig meter diep eindigend bij een sloot. Achter de sloot vond men de weilanden van de Dijkpolder, die doorliepen tot aan de Maasdijk.

Lees verder

Dat is even wennen: nieuwe rotonde in Veilingroute

Het zal voor gebruikers van de Veilingroute behoorlijk wennen zijn. Sinds dit weekend moet je ter hoogte van KP Holland over een nieuwe rotonde rijden. Op de rotonde is ook een afslag naar de Lange Broekweg aangelegd.

Lees verder

Dit zijn de 14 bedrijven van Kom in de Kas Westland

Over vier weken kun je weer een kijkje in de keuken nemen bij tuinders tijdens Kom in de Kas Westland. De organisatie heeft de 14 deelnemende bedrijven rondom de Zwethlaan en Broekpolderlaan in Honselersdijk bekend gemaakt.

Lees verder

In juni start aanleg Oostelijke Randweg in De Lier

De Oostelijke Randweg in De Lier wordt vanaf juni aangelegd. Deze nieuwe weg verbindt de N223 (Burgemeester van der Goeslaan) met de Veilingroute (N222). Ook de nieuwe woonwijken aan de oostkant van De Lier krijgen zo een betere ontsluiting.

Lees verder

Grote verschillen in hygiëne bij Maassluise horeca

Van brandschone keukens waar je bij wijze van spreke van de vloer kunt eten, tot horrorkeukens waar het vet van afdruipt. Een samenwerkingsverband van onder meer de gemeente Maassluis, de voedsel- en warenautoriteit en Milieudienst DCMR kwamen het afgelopen donderdag allemaal tegen tijdens een horeca-controle.

Lees verder

White Wall Project niet in Maassluis maar in Schiedam

Het White Wall Project van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau zal niet in Maassluis worden uitgevoerd. De organisatie achter het project heeft "vanwege het kostenplaatje de benodigde vergunning niet rond kunnen krijgen en heeft daarom besloten uit te wijken naar het Beatrixpark in Schiedam.

Lees verder

Jutta Leerdam bovenaan na eerste dag WK

Na de eerste dag van het wereldkampioenschap langebaanschaatsen voor junioren staat Jutta Leerdam op de eerste plaats in het tussenklassement. In het Amerikaanse Salt Lake City reed de 19-jarige 's-Gravenzandse naar het nationale juniorenrecord op de 500 meter. Op de 1.500 meter was landgenote Joy Beune haar 0,1 sec. te snel af om  het wereldrecord voor juniores naar zich toe te kunnen trekken.

Lees verder

Foutje! Verkiezingsposter uit Gelderland belandt in Waterings bushokje

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kunnen Westlanders stemmen op kandidaten van negen partijen, maar de lijst B06 is niet één daarvan. Die partij doet namelijk mee in de gemeente Lingewaard (Gelderland). Toch was het gezicht van lijsttrekker Frans Schut deze week te zien in drie bushokjes in Wateringen.

Lees verder

Uitstel operaties bij Franciscus Vlietland en Gasthuis door griepgolf

De aanhoudende griepgolf dwingt het Franciscus Vlietland in Schiedam en het Franciscus Gasthuis in Rotterdam er toe om operaties uit te stellen. Daarnaast zoeken de ziekenhuizen, waar veel Maassluizers gebruik van maken, met spoed extra handen om de druk op het personeel te verlichten. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Meerderheid Hoekenezen tegen natuurbegraafplaats in Bonnenpolder

Het plan voor de aanleg van een natuurbegraafplaats in een deel van de Bonnenpolder wordt door een groot deel van de Hoekse bevolking onwenselijk gevonden. Uit een door de gebiedscommissie gehouden enquête is naar voren gekomen, dat 63 procent van de respondenten de komst onwenselijk vindt en daar bovenop is 4 procent het "een beetje oneens" met vestiging van een natuurbegraafplaats.

Lees verder

Mogelijk extra parkeerplekken bij Laan van de Glazen Stad

De gemeente Westland probeert een oplossing te vinden voor de beperkte parkeermogelijkheden bij het gemeentekantoor aan de Laan de van Glazen Stad in Naaldwijk. Zo zijn er gesprekken gaande met buurman De Roo over 'het vergroten van parkeermogelijkheden'.

Lees verder

Hoe zit dat? Hoe lucifer van jongetje (8) leidt tot jarenlange supermarktstrijd

Zes jaar hebben inwoners van Kwintsheul erop moeten wachten: de komst van hun nieuwe supermarkt. Eind mei gaat de winkel dan eindelijk open na een hoop tumult en protest. Maar waarom duurde het allemaal zo lang? Diana Alleblas uit Kwintsheul stelde de vraag in de rubriek ‘Hoe zit dat?’

Lees verder

LPF en WV: extra raadsvergadering over 'zieke bestuurscultuur' Westland

Als het aan LPF Westland en Westland Verstandig ligt, komt de gemeenteraad van Westland woensdag in een extra raadsvergadering bijeen. Daarin zou het onderzoeksrapport van burgemeester Agnes van Ardenne naar de bestuurscultuur in Westland centraal moeten staan.

Lees verder

Streekhistorie: Een boerderijverplaatsing in 1564

In een vorig artikel van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden stond kasteelheer Otto van Egmond centraal. Als hoogheemraad van Delfland was hij gedurende lange tijd betrokken bij waterstaatkundige zaken. Eén zaak waarbij de directe bemiddeling van Otto van Egmond goed zichtbaar is, betreft de boerderijverplaatsing van een bewoner in Schipluiden.

Lees verder

Verhoging geluidswal langs A20 bij Maassluis is in zicht

Een verhoging van de geluidswal langs de A20 in Maassluis is toch mogelijk. Dat heeft wethouder Pleijsier desgevraagd laten weten. Het college van burgemeester en wethouders heeft onderzoek laten doen naar onder andere de kosten en de inpassing en hieruit blijkt dat de verhoging goed mogelijk is.

Lees verder

Máxima opent World Horti Center

Koningin Máxima heeft woensdag het World Horti Center (WHC) in Naaldwijk officieel geopend. Het WHC wil zich op de kaart zetten als hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector.

Lees verder

'Op korte termijn geen verbetering aanrijtijden Midden-Delfland'

Het is niet reëel om te verwachten dat de aanrijtijden van politie en ambulance in Midden-Delfland op korte termijn verbeteren. Dat concludeert burgemeester Rodenburg na gesprekken met vertegenwoordigers van de regionale politie en de ambulancevoorziening. Bij beide instanties bestaat een tekort aan gekwalificeerd personeel en het werven en opleiden hiervan kost tijd.

Lees verder

Meer dan de helft minder autodiefstallen

Het aantal diefstallen van auto's is in onze regio tussen 2010 en 2017 met meer dan de helft afgenomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vorig jaar werden er 'slechts' 50 auto's gestolen: 30 in Westland en 20 in Maassluis. Zeven jaar eerder ging het om 125 gestolen auto's (Westland: 60, Maassluis: 55, Midden-Delfland: 10).

Lees verder

Bezwaar ingediend tegen uitbreidingsplan Naaldwijkse tennisclub

Tennisvereniging LTC Naaldwijk heeft te maken met nieuwe tegenslag bij de voorgenomen uitbreiding van haar complex in sportpark De Hoge Bomen. Een buurman heeft bij de gemeente een bezwaarschrift ingediend tegen de verleende vergunning. Deze ontwikkeling zal tot verdere vertraging in de uitvoering van de plannen kunnen leiden.

Lees verder

'Verborgen veilingklok in oude politiebureau Naaldwijk'

De kans is groot dat bij de sloop van het oude politiebureau in Naaldwijk, een veilingklok tevoorschijn komt. Bij de verbouwing van veilinghal tot politiebureau in 1971, is een veilingklok achtergebleven in een spouw.

Lees verder

Raadsleden uit Midden-Delfland werken aan eigen wijngaard

In onze regio komt op enige termijn een echte wijngaard. Dat onthulde Mijn Partij-lijsttrekker Ed Roeling dinsdagmorgen in het OchtendMagazine op WOS Radio. Roeling werkt aan deze wijngaard samen met OGP-raadsleden Sonja Smit en Jakob Jongsma.

Lees verder

Gemaaid riet als strooisel voor koeien

Het waterschap in onze regio doet meer met gemaaid riet dan je denkt. Vroeger ging het linea recta naar compostbedrijven, maar tegenwoordig vindt het ook bij boeren gretig aftrek. Ze gebruiken het riet als strooisel in koeienstallen.

Lees verder

MKB Westland: Snel beleid maken over toekomst winkelbestand

Het Westlandse midden- en kleinbedrijf wil na de verkiezingen snel om tafel met de nieuwe gemeenteraad om te praten over de toekomst van het winkelbestand in Westland. "We willen dat er snel duidelijk beleid komt voor de toekomst van de Westlandse centra. Het is nu nog te vaak een kwestie van 'pappen en nathouden'’, terwijl er serieuze gevaren op de loer liggen. We willen voorkomen dat de centra verpauperen en daarom moeten er keuzes gemaakt worden", zeggen MKB-voorzitter Henk Salome en centramanager Marjan Naaktgeboren.

Lees verder

Ook Yes-R en Blackbird naar Waterpop

De organisatie achter het gratis festival Waterpop heeft maandag nieuwe namen bekendgemaakt voor de editie van zaterdag 28 juli. Zo komt de landelijk bekende rapper Yes-R samen met de Westlandse dj Bombastic in het Wateringse Hofpark een optreden verzorgen voor de kinderen.

Lees verder

Verlengde Veilingroute wordt Westlandroute

Als de Verlengde Veilingroute op 15 maart wordt aangesloten op de Veilingroute, krijgt de weg direct een andere naam. Het wordt Westlandroute bevestigt een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland. De nieuwe weg komt te liggen tussen het Vlietpolderplein en de bocht in de Veilingroute ter hoogte van de Lange Broekweg.

Lees verder

Bronzen shorttrackster Lara van Ruijven gehuldigd

Op de inmiddels landelijk bekende ijsbaan in De Lier is zondagmiddag de Naaldwijkse shorttrackschaatsster Lara van Ruijven gehuldigd. Samen met drie landgenotes won Van Ruijven de bronzen medaille op de 3.000 meter aflossing tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Lees verder

LPF vraagt actie B en W voor verwarming in Hoogeland

De raadsfractie van LPF Westland heeft zaterdag bij het college van B en W vragen ingediend over problemen met de verwarming in de Naaldwijkse wijk Hoogeland. Zij wil dat het college woningcorporatie Vestia oproept om het probleem serieus aan te pakken. Desgevraagd laat Vestia zondag weten, dat er actie is ondernomen.

Lees verder

Wél wereldbekergoud voor Jutta Leerdam op 1.000 meter

De 's-Gravenzandse schaatsster Jutta Leerdam heeft bij de junioren de wereldbeker 2017/2018 op de 1.000 meter gewonnen. In het Amerikaanse Salt Lake City was zij zaterdag iedereen te snel af. Haar tijd van 1.15.09 betekent een verbetering van het nationale juniorenrecord, want dat stond sinds maart 2008 met 1.15.41 op naam van Marrit Leenstra.

Lees verder

Alle voetbal in West II dit weekeinde geschrapt

Voetbalbond KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal in district West II, waaronder onze regio valt, voor zowel zaterdag als zondag afgelast. Eerder werd al besloten dat er ook in de districten Noord, Oost, Zuid I en Zuid II niet wordt gevoetbald. In district West I is besloten om de wedstrijden van Onder 7 tot en met de Onder 11-jeugd af te gelasten.

Lees verder

Roeling: Kloosterpad platgooien en nieuw bouwen

Als het aan gemeenteraadslid Ed Roeling ligt, wordt het wooncomplex aan het Kloosterpad in Den Hoorn platgegooid en wordt er nieuwbouw gepleegd. Dat zegt de bewoner en fractievoorzitter van Mijn Partij in het programma Dit Was Februari, dat vanaf vrijdagavond wordt uitgezonden op WOS TV. Volgens Roeling is dit de enige mogelijkheid om de leefbaarheid in de wijk te doen terugkeren.

Lees verder

Hoekse ijsbaan vrijdag eindelijk open: 'Wij zijn jaloers op Westland'

In Hoek van Holland moesten ze de hele week met lede ogen toezien hoe andere ijsbanen in de regio wél opengingen, terwijl de hekken aan het Haakpad dichtbleven. Vrijdagmiddag was het dan zover: de Hoekse ijsbaan ging eindelijk open, al was het maar voor een derde deel.

Lees verder

Duivenvereniging voorlopig gered door vleermuizen

Duivenvereniging Samen Sterk kan nog zeker een jaar gebruik maken van gebouw De Eendenburcht in Wateringen. De vereniging moest daar aanvankelijk al op 1 april uit, omdat het pand wordt gesloopt om plaats te maken voor tijdelijke schoollokalen. Nu komt naar voren dat er mogelijk vleermuizen aanwezig zijn in De Eendenburcht.

Lees verder

En ineens zijn er toch weer: Vlaardingse IJsmoppen!

Het nieuws op WOS.nl over het niet meer bestaan van de Vlaardingse IJsmoppen heeft veel reacties opgeroepen. Het kon dan ook niet uitblijven dat iemand dit zou oppakken en dat is ook daadwerkelijk gebeurd. Er zijn vrijdagochtend opnieuw ijsmoppen gebakken naar het recept van de voormalige bakkerij Hazenberg in de Vlaardingse Hoogstraat.

Lees verder

'Problemen teisteren ijsbaan Maassluis'

De schaatsbaan op de atletiekbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis wordt geteisterd door problemen. Dat blijkt uit vragen van de lokale PvdA-fractie aan het college van burgemeester en wethouders. Zo lekt het water weg door kieren waardoor de ijslaag zich niet kan vormen over de hele baan.

Lees verder

Extreem lage waterstand in Scheur en Waterweg

In het Scheur bij Maassluis en in de Waterweg bij Hoek van Holland is dezer dagen sprake van extreem lage waterstanden. Volgens de statistieken van Rijkswaterstaat is het de laagste waterstand sinds 1972. Donderdag was deze op beide locaties zelfs meer dan 1.60 meter onder Normaal Amsterdams Peil (NAP). Een belangrijke oorzaak is de oostenwind.

Lees verder

Bezorgdheid ChristenUnie over wachttijden zwemlessen 'overdreven'

De wachttijden voor lessen in het Maassluise zwembad Dol-fijn lopen volgens de ChristenUnie op tot wel een jaar voor wie zijn of haar kroost op zaterdag wil leren zwemmen. De partij stelt er vragen over aan het college van burgemeester en wethouders. Volgens de directeur van het zwembad zijn de zorgen van de partij echter overdreven.

Lees verder

Nielson voor tweede keer naar Westland Kros

De organisatie van De Westland Kros, voorheen de Westlandse Cross, heeft weer een nieuwe hoofdact bekend gemaakt. Singer-songwriter Nielson (Ik Voel Me Sexy Als Ik Dans) zal zaterdag 16 juni op het podium staan.

Lees verder

Pech voor Westlanders, geen Vlaardingse ijsmoppen meer

Een groep Westlanders die donderdag op de schaats naar Vlaardingen is geweest, kwam bedrogen uit. In vroegere tijden ging men daar naartoe voor speciale koekjes, die Vlaardingse ijsmoppen worden genoemd, maar die worden niet meer verkocht. Bakkerij Hazenberg, die de koekjes altijd bakte, bestaat niet meer.

Lees verder

Waterman wil nog jaren door, maar wat wil de politiek?

Zwemmen bij De Waterman in Wateringen is ook komende zomer mogelijk. Maar wat daarna? De beheerders van het bad weten het niet en ook de politiek is er nog niet uit. Dat er snel duidelijkheid moet komen, staat wel vast.

Lees verder

Minder diefstal en inbraak in Westland

Het aantal registraties van inbraak en diefstal in de gemeente Westland is de afgelopen drie jaar aanzienlijk gedaald: van 2.495 in 2015 via 2.210 in 2016 naar 1.985 vorig jaar. Dat blijkt uit criminaliteitscijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd.

Lees verder

Westlanders weer op de schaats naar Vlaardingen

Het is een lange traditie in onze regio: zodra het ijs op de sloten dik genoeg is, schaatsen Westlanders naar Vlaardingen om daar 'Vlaardingse moppen' te halen. Donderdag legde een groep van 22 regiogenoten de tocht weer af. Dat was in jaren niet gebeurd.

Lees verder

Plannen voor kunstmuseum in Westland

Een aantal Westlanders heeft plannen voor een kunstmuseum in Westland. Dat heeft een van de initiatiefnemers, Harry Groenewegen, op WOS Radio gezegd. Volgens hem is er in de gemeente genoeg draagvlak voor een dergelijke culturele instelling.

Lees verder

Burgemeesters: 'Tandje erbij in zorgaanpak verwarde personen'

Burgemeesters Van Ardenne (Westland) en Rodenburg (Midden-Delfland) zijn geschrokken van het toegenomen aantal meldingen van incidenten met verwarde personen in hun gemeenten. Zij pleiten voor een steviger zorgaanpak van verwarde personen in het na-traject.

Lees verder

Illegale Egyptenaar keert zich tegen bloemenexporteur

Ze zouden een illegale Egyptenaar voor een fractie van de beloofde verdiensten hebben laten werken en daartoe ook een vals paspoort en andere papieren hebben vervalst. Woensdagochtend stonden de 46-jarige directeur van een bloemenexportbedrijf uit Honselersdijk, twee van zijn naaste medewerkers en de eigenaar van een uitzendbureau voor de rechter. Zij hoorden onder meer celstraffen tot negen maanden (waarvan vijf maanden voorwaardelijk) tegen zich eisen, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Lees verder

Vrachtwagen kantelt bij lossen heipalen in Poeldijk

In de nieuwbouwwijk bij de Rijsenburgerweg in Poeldijk is woensdagmorgen een vrachtwagen omgevallen. Het voertuig was op dat moment bezig met het lossen van heipalen. Het incident vond plaats in de Sint Isidorusstraat. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Waar kun je schaatsen? Lees het hier!

Vandaag zijn meerdere ijsbanen in de regio open. Bekijk de lijst!

Lees verder

Verdachte van zware mishandeling in café Off Piste meldt zich

Een man die verdacht wordt van een zware mishandeling in discotheek Off Piste in Naaldwijk heeft zich dinsdag bij de politie gemeld, nadat de politie beelden van hem heeft gedeeld via internet en televisie. De verdachte, een 20-jarige Wateringer, is in beeld gebracht door bewakingscamera's.

Lees verder

Zondag huldiging Lara van Ruijven op schaatsbaan De Lier

Olympisch kampioene Lara van Ruijven wordt zondag door de gemeente Westland gehuldigd. Dat zal om 14.00 uur zijn op de schaatsbaan van Hard Gaat Ie in De Lier. Het publiek wordt gevraagd om Lara in oranje outfit te feliciteren.

Lees verder

IJstransplantaties hadden onvoldoende effect, baan in Schipluiden blijft dicht

Een voorraad broodjes lag al klaar en bewegwijzering naar de parkeerplaats was al neergezet. Maar alle moeite ten spijt, de ijsbaan in Schipluiden kon vandaag nog niet open. Het heeft afgelopen nacht onvoldoende hard gevroren. Het ijs is niet dik genoeg.

Lees verder

Sluisdeuren worden uit Monstersche Sluis getakeld

De oude sluisdeuren van de Monstersche Sluis in Maassluis worden dinsdagochtend uit de sluis gehaald. De deuren gaan op transport naar een bedrijf in Kampen. Daar worden de deuren nauwkeurig nagemaakt, zodat de nieuwe precies passen.

Lees verder

Alleen schaatsen in De Lier vandaag

Wie in onze regio de ijzers onder wil binden, kan dinsdag alleen terecht in De Lier. In Hoek van Holland is om 10.00 uur de ijsdikte gemeten op geschiktheid, maar schaatsen bleek niet mogelijk. In de rest van de regio is het ijs nog niet dik genoeg om op te kunnen schaatsen.

Lees verder

Delfland heeft genoeg snoeken 'binnen'

Het Hoogheemraadschap van Delfland is voorlopig klaar met het gericht vissen op snoeken. Afgelopen zondag en twee weken geleden zijn snoeken gevangen, die in paaiplaatsen van het waterschap voor nageslacht moeten zorgen.

Lees verder

Verplaatsing pinbox naar Liers Oranjeplein laat op zich wachten

Het gaat nog wel even duren voordat de pinbox aan de Hoofdstraat in De Lier wordt verplaatst naar het Oranjeplein. Dat laten woordvoerders van de gemeente Westland en de Rabobank desgevraagd weten aan WOS Media. De plannen voor de locatie liggen momenteel op de tekentafel.

Lees verder

Auto op z'n dak naast de A20 bij Maasdijk

Bij een ongeluk met meerdere voertuigen op de A20 is maandagmiddag rond 15.15 uur een auto op zijn dak beland. Dat gebeurde vlak voorbij de oprit Maasdijk in de richting van Maasland en Maassluis. Hoe de bestuurder eraan toe is, is niet bekend.

Lees verder

Geen huldiging voor 'gouden schaatscoach' Jac Orie

Er komt in Westland geen huldiging voor Jac Orie. De schaatsers van de coach uit Poeldijk veroverden tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang liefst vier medailles en daarmee was Orie de meest succesvolle Nederlandse schaatscoach. Door vele andere verplichtingen heeft hij echter geen tijd om ook nog te worden gehuldigd, zo heeft Orie de gemeente laten weten.

Lees verder

Verkeersdrempels op 'racebaan' Dijkshoornseweg

Op de Dijkshoornseweg in Den Hoorn worden komende maand twee kunststof verkeersdrempels geplaatst om het te hard rijden tegen te gaan. Dat is de uitkomst van een gesprek van wethouder Horlings met bewoners en ondernemers. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur, maar 74 procent van alle voertuigen rijdt er te hard, zo blijkt uit metingen.

Lees verder

Streekhistorie: Ik zocht een kruidenierswinkel en vond een bejaardentehuis

Soms ben je naar iets op zoek en dan kom je iets heel anders tegen dan waar je naar zocht. Ik wilde uitzoeken hoeveel kruideniers er vroeger in Wateringen waren. Nu is de keus tussen Jumbo en Albert Heijn, meer keus is er niet. Tot in de jaren vijftig waren er echter overal in het dorp kleine kruidenierswinkeltjes. Zo ging ik op zoek naar de kinderen van Siem van Lier die op Noordweg 2, tussen De Rusthoek en de garage van Van Ooijen, een kruidenierswinkel had.

Lees verder

Welke ijsbanen zijn open? Lees het hier!

Op steeds meer plekken in het land gaan natuurijsbanen open. In onze regio is het ijs helaas nog niet overal dik genoeg. De kans dat banen de komende week wél open gaan, wordt steeds groter. Bekijk hier het overzicht per kern.

Lees verder

Boekestijn takelt sluisdeuren uit Monstersche Sluis

Mocht je dinsdagochtend nog geen plannen hebben, dan kun je bij de Monstersche Sluis in Maassluis gaan kijken. Daar worden rond 10.00 uur de deuren uit de sluis getakeld. Een takelwagen van de firma Boekestijn zal de klus klaren.

Lees verder

Duinbrand bij bunkers Hoek van Holland

In het duingebied langs de Strandboulevard in Hoek van Holland heeft zondagmiddag brand gewoed. De brand woedde in de buurt van bunkers. Opgetrommelde brandweermannen hadden het vuur snel onder controle.

Lees verder

'Lelijke Eend' rijdt zich stuk op bestelbus

Op de Nieuwelaan in 's-Gravenzande is zondagmiddag een 'Lelijke Eend' achterop een bestelbus geknald. De bestuurder van deze personenwagen is behoedzaam door ambulancebroeders uit zijn voertuig gehaald, op een brancard gelegd en vervolgens naar een ziekenhuis vervoerd.

Lees verder

Massaal het ijs op in De Lier

Volop schaatspret vandaag in De Lier. Het is een van de weinige ijsbanen in onze regio waar het ijs wél sterk genoeg is voor mensenmassa's. Rond het middaguur schaatsten zeker 600 mensen rondjes aan de Veilingweg. En dat worden er nog veel meer.

Lees verder

Overval in Hoekse snackbar

Er is zaterdagavond rond 21.00 uur een overval geweest in snackbar Willempie aan de Huydecoperstraat in Hoek van Holland. De dader, die met een vuurwapen dreigde, droeg zwarte kleding en had een masker op. Er is bij de overval niemand gewond geraakt.

Lees verder

Twee personen naar ziekenhuis na keukenbrand

Na een keukenbrand in een woning aan de Bakkershof in Wateringen zijn twee personen naar een ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek. In eerste instantie waren er vier personen in ambulances onderzocht wegens het inhaleren van rook.

Lees verder

Ook schaatskoorts in Maasdijk

De schaatskoorts begint ook in Maasdijk te heersen. Zaterdagmiddag is begonnen met de aanleg van een ijsbaan op een parkeerterrein in het centrum van het dorp, op de hoek van de Nassaustraat en de Kerkhoflaan. Voor het benodigde water werd gezorgd door de brandweer van Maasdijk.

Lees verder

Werk aan Hoge Geest opgeschort

De start van de werkzaamheden op de Hoge Geest tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande is uitgesteld vanwege de vorst. De weg zou vanaf komende maandag voor twee weken dichtgaan.

Lees verder

Van Mazijk en De Voogd beste sporters Maassluis

Bowler Xander van Mazijk en judoka Margit de Voogd zijn vrijdagavond in Theater Koningshof uitgeroepen tot respectievelijk Sportman en Sportvrouw van het Jaar in Maassluis. Voor De Voogd was dit de derde keer op rij dat zij die prijs overhandigd kreeg. Van Mazijk, afgelopen jaar wereldkampioen bowlen geworden, mag de titel voor het eerst dragen.

Lees verder

Verdachten moordzaak Den Hoorn langer vast

De drie verdachten van de moord op een 59-jarige man aan het Kloosterpad in Den Hoorn op 22 januari blijven nog zeker twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag vrijdag besloten.

Lees verder

CDA wil dat er gezocht wordt naar huisvesting voor mavo-school

Een mavo-school ter vervanging van de theoretische leerweg van het vmbo in Maassluis zou goed zijn voor de stad, denkt het CDA Maassluis. Lentiz denkt er sterk over na om een dergelijke school te realiseren. Het CDA wil dat het college van burgemeester en wethouders in overleg treedt met de scholenkoepel om te zoeken naar geschikte huisvesting.

Lees verder

Verkeer staat vast door technisch probleem bij Beneluxtunnel

Het is vrijdagmiddag flink druk met files op de A4 tussen het knooppunt Prins Clausplein en de afrit Den Haag Zuid, maar ook tussen Delft en Vlaardingen Oost. De drukte heeft te maken met een technisch probleem bij de Beneluxtunnel, waardoor deze afgesloten is.

Lees verder

Geen verkeerscirculatieplan voor 's-Gravenzande

De gemeente Westland is niet van plan een verkeerscirculatieplan voor 's-Gravenzande op te stellen. Maar er wordt wel onderzocht wat de beste route is voor de vrachtwagen die de winkels in het centrum moeten bevoorraden. Wanneer de bouwactiviteiten daar zijn afgrond, is het probleem van het vrachtverkeer beter in te schatten.

Lees verder

Schaatsclub in De Lier laat ijsbaan 'nog even rusten'

De ijsbaan in De Lier ziet er vandaag weer keurig uit, maar schaatsen zit er deze vrijdag helaas niet in. De vrijwilligers wachten liever tot zaterdag. Dan is er een extra nacht vorst overheen gegaan en dan zijn veel mensen vrij.

Lees verder

Postduivenvereniging Wateringen moet na 45 jaar pand uit

Het doek lijkt te vallen voor duivenvereniging Samen Sterk in Wateringen. Na 45 jaar moet de club uit het verenigingsgebouw omdat de gemeente er schoollokalen wil bouwen. Drie jaar lang is er tevergeefs gezocht naar een alternatieve lokatie. De duivenvereniging overweegt nu naar de rechter te stappen.

Lees verder

Lara van Ruijven krijgt huldiging in Westland

Lara van Ruijven krijgt binnenkort een huldiging in 'haar' Westland. De 25-jarige shorttrackster uit Naaldwijk behaalde deze week met de Nederlandse aflossingsploeg een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Pyeongchang. Dat deden zij in een nieuw wereldrecord. Die prestatie is ook het college van burgemeester en wethouders niet ontgaan.

Lees verder

Wethouder Langenberg stapt op om Hoekse Lijn

De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Infrastructuur) is donderdag opgestapt vanwege het debacle rond de Hoekse Lijn. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Het ombouwen van de nieuwe metrolijn naar Hoek van Holland liep zo uit de hand dat het project 90 miljoen duurder uitvalt dan gepland en zeker veertien maanden later wordt opgeleverd.

Lees verder

'Waterbus geen optie als vervanging Hoekse Lijn'

Het is voorlopig niet mogelijk om de waterbusverbinding tussen Rotterdam en Schiedam door te trekken naar Vlaardingen en Maassluis. De D66-fracties in beide gemeenten hadden daar om gevraagd, als vervangend vervoer nu de ombouw van de Hoekse Lijn tot metroverbinding nog verder is vertraagd. Vervoerder RET heeft echter aangegeven dat dit op korte termijn niet te realiseren is. Dat schrijft het college van B en W in Maassluis.

Lees verder

Verdachten cocaïnezaak Den Hoorn langer vast

De drie verdachten in de Hoornse cocaïnezaak blijven in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald. De mannen, twee uit Den Haag en één uit Bussum, werden in november opgepakt. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Boeren willen met 50 ton over N468

De melkveehouders aan de provinciale weg N468 tussen Schipluiden en Maasland zijn nog niet helemaal tevreden met de intentieverklaring die de gemeente Midden-Delfland gaat tekenen met het hoogheemraadschap en de provincie. In die verklaring staat, dat de weg vóór 2021 geschikt moet worden gemaakt voor voertuigen met een maximumgewicht van 40 ton. De boeren willen echter meer.

Lees verder

Lokale partijen plaatsen massaal verkiezingsborden

De verkiezingsstrijd barst los en vooral in de gemeente Westland doen de lokale partijen erg hun best om door middel van verkiezingsborden gezien te worden. De ene partij kiest ervoor om de lijsttrekker prominent met het gezicht af te beelden, de andere partij kiest juist voor sobere letters.

Lees verder

Vijf auto's botsen op Veilingroute, weg lang dicht

De Veilingroute is donderdagochtend tot ongeveer 9.00 uur in beide richtingen afgesloten geweest door een ongeluk met meerdere auto's. Op het stuk tussen Kwintsheul en Honselersdijk, vlak voor de rotonde Zwethlaan, botsten rond 6.30 uur vijf auto's en belandde één van de voertuigen in het water.

Lees verder

Raadsleden trots op hun functie ondanks negatieve ervaringen en werkdruk

Raadsleden uit Westland, Maassluis en Midden-Delfland zijn gemiddeld 15 tot 21 uur per week bezig met raadswerk. Ook hebben enkele raadsleden in Westland te maken gehad met negatieve ervaringen als schelden of soms zelfs bedreiging. Desondanks vinden de meeste raadsleden het de moeite waard en zijn ze trots op hun functie. Dat blijkt uit een enquête van de WOS onder raadsleden uit de drie gemeenten.

Lees verder

Provincie bezorgd over gaswinning Westland

De provincie Zuid-Holland heeft grote zorgen over de gaswinningen in het Westland, schrijft mediapartner Omroep West. Uit nieuwe winningsplannen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) blijkt dat er een reële kans is op bevingen. Bij Maasdijk en Monster is de kans op aardschokken 19 procent en bij 's-Gravenzande zelfs 42 procent.

Lees verder

Nieuwe aanhoudingen voor moord Kloosterpad

De politie heeft woensdagochtend twee mannen en een vrouw aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de moord op een 59-jarige man aan het Kloosterpad in Den Hoorn op 22 januari. Het gaat om een 19-jarige man uit Heemskerk, een 40-jarige man uit Didam en een 43-jarige vrouw uit Delft. Zij werden in hun eigen woningen aangehouden.

Lees verder

Wonen Midden-Delfland in gesprek met bewoners Kloosterpad

Woningcorporatie Wonen Midden-Delfland is sinds vorige week in gesprek met bewoners van het Kloosterpad over hun ideeën en wensen voor de toekomst van dit wooncomplex in Den Hoorn. Rond het woonblok is het al langere tijd onrustig, met als dieptepunt de moord op een 59-jarige buurtbewoner in januari. Deze week wordt de straatverlichting aangepakt.

Lees verder

Sportcentrum Fitline donderdag weer open

Sportcentrum Fitline in Maassluis gaat donderdag alweer open voor sporters. Vooralsnog zijn alleen de faciliteiten op de begane grond te gebruiken. De eerste verdieping, waar afgelopen zondag brand uitbrak -mogelijk bij een damessauna-, is vanwege de roet- en waterschade nog niet te gebruiken.

Lees verder

Gemeenteraad Westland neemt geen besluit over Kustvisie

De gemeenteraad van Westland heeft dinsdagavond geen knopen doorgehakt over de voorgestelde Kustvisie. De nadere besluitvorming over zaken als onder meer wel of geen strandhuisjes bij Ter Heijde en de afschaffing of handhaving van betaald parkeren bij het strand wordt overgelaten aan de nieuwe gemeenteraad die op 21 maart wordt gekozen.

Lees verder

Wethouder geschrokken van bericht over balkons Da Costaplein

Wethouder Keijzer zegt geschrokken te zijn van het bericht dat bewoners van het appartementencomplex aan het Da Costaplein in Maassluis niet langer gebruik mogen maken van hun balkons. Hij heeft na vragen van het CDA en de PvdA toegezegd met een overzicht te komen van de veiligheid van galerijflats en balkons in Maassluis.

Lees verder

Niet genoeg aardwarmte voor alle deelnemers Triasproject

Ongeveer een derde van de bedrijven die zich bij aardwarmteproject Trias Westland heeft aangesloten, zal voorlopig geen aardwarmte krijgen. In elk geval niet uit de Naaldwijkse put met een diepte van vier kilometer waarvan men tot vorige week nog hoopte heet water te krijgen. Dat is dinsdagmiddag uitgelegd op een persconferentie van de projectorganisatie van Trias Westland.

Lees verder

Grondige renovatie voor De Spaansche Vloot

Restaurant De Spaansche Vloot op het Marktplein in 's-Gravenzande ondergaat dit jaar een grondige renovatie. Daarvoor is onlangs een vergunning verleend. Onder meer wordt de aanbouw aan de achterzijde gesloopt en komt er aan de linkerkant van het monumentale pand een glazen serre.

Lees verder

Einde aan langdurige soap N468 lijkt in zicht

De provinciale weg N468 tussen Maasland en Schipluiden moet voor 2021 geschikt worden gemaakt voor voertuigen met een maximumgewicht van 40 ton en worden overgedragen aan de gemeente Midden-Delfland. Daartoe tekenen de gemeente, het Hoogheemraadschap van Delfland en de provincie Zuid-Holland binnenkort een intentieverklaring. Daarmee lijkt er een oplossing in zicht.

Lees verder

Shorttrackvrouwen in wereldrecord naar Olympisch brons

De Nederlandse shorttrackvrouwen, met daarbij de Naaldwijkse Lara van Ruijven, hebben dinsdag brons veroverd op de 3.000 meter aflossing bij de Olympische Spelen. De oranjedames wonnen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang de B-finale in een wereldrecord (4:03.471) en leken daardoor aanvankelijk als vijfde te eindigen. Door twee diskwalificaties in de A-finale schoven de shorttracksters echter op naar plek drie.

Lees verder

'Geen wegwerkzaamheden rond Sinterklaas en Kerstmis'

Als het aan de Westlandse raadsfracties van VVD en PvdA, ligt, worden er in de toekomst geen wegwerkzaamheden meer uitgevoerd in de periode rond Sinterklaas en Kerstmis. Dit moet voorkomen dat ondernemers tijdens deze drukke periode slecht bereikbaar zijn. De twee partijen dienen daarvoor dinsdagavond een motie in.

Lees verder

Geparkeerde camper in brand in Wateringen

In de Verhoevenstraat in Wateringen is dinsdagochtend vroeg een camper in brand gevlogen. Het voertuig stond geparkeerd naast een woning. De brand werd rond 5.45 uur ontdekt.

Lees verder

Dione Voskamp Nederlands kampioene Kortebaan

Schaatsster Dione Voskamp is maandagavond in Biddinghuizen Nederlands kampioene Kortebaan geworden. De Lierse won in de finaleronde al haar drie ritten met overmacht.

Lees verder

Fietsendieven gesignaleerd op sportpark De Hoge Bomen

Diverse sportverenigingen in Naaldwijk waarschuwen voor fietsendieven die de afgelopen periode actief waren op sportpark De Hoge Bomen. Op het terrein van voetbalvereniging Westlandia zijn enkele dieven van fietsen al op camera gezet, de beelden worden overgedragen aan de politie.

Lees verder

Sauna mogelijke oorzaak brand Sportcentrum Maassluis

"We hadden het geluk dat de brandweermannen bij ons trainen", aldus Cees van Toor, directeur van sportcentrum Fitline in Maassluis. Zondagmiddag ontstond na sluitingstijd brand in zijn zaak. Omdat de brandweer het gebouw goed kende, kon voorkomen worden dat het pand volledig uitbrandde.

Lees verder

Streekhistorie: Hoe is het Wilhelminaplein van Naaldwijk ontstaan?

Het Wilhelminaplein in Naaldwijk vervult al eeuwenlang een centrale rol in het dorp. Maar over het ontstaan van het plein weten we weinig. Recent archeologisch onderzoek heeft hier meer duidelijkheid in gebracht. Zo leren we dat het plein als marktveld aan het einde van de 13e eeuw is aangelegd.

Lees verder

'Plaats oude grenspaal terug in Kwintsheul'

Als het aan D66 Westland, komt een in 1957 weggehaalde grenspaal weer in Kwintsheul te staan. De grenspaal is toentertijd naar het Westlands Museum gebracht. De partij wil dat daar een replica van gemaakt wordt en in het dorp komt te staan.

Lees verder

Weer brand in Maassluis, nu in flatwoning

Ongeveer vier uur na het uitbreken van een grote brand in sportschool Fitline in Maassluis, was het zondagavond opnieuw raak in de stad. In een flatwoning aan de Vondellaan, parallel aan de Laan 1940-1945, werd om 19.10 uur brand gezien.

Lees verder

Grote brand bij sportschool in Maassluis

Bij een sportschool aan de Govert van Wijnkade in Maassluis heeft zondagmiddag geruime tijd een brand gewoed. Die ontstond even na 15.00 uur in een van de kleedkamers op de bovenste verdieping. Rond 17.25 uur is het sein brand meester gegeven. Er is niemand gewond geraakt. Eén persoon is aangehouden, maar het is niet duidelijk of hij iets met de brand te maken heeft.

Lees verder

Beveiligingshekken onder balkons Da Costaplein

Achter het appartementencomplex aan het Da Costaplein in Maassluis zijn zaterdag beveiligingshekken geplaatst. De balkons aan die kant van het complex worden dermate onveilig geacht, dat de bewoners vrijdag een verbod hebben gekregen om ze nog te betreden. De hekken moeten nu voorkomen dat er zich mensen onder de balkons kunnen bevinden.

Lees verder

Westlanders knippen rupsennesten weg in Ter Heijde

Ongeveer 25 mensen hebben zaterdagochtend nesten van bastaardsatijnrupsen weggeknipt in het duingebied bij Ter Heijde. Deze kruipdiertjes zorgden afgelopen zomers op het strand voor een grote, irritante plaag. De brandharen van het insect zorgden bij strandbezoekers voor heftige jeuk en uitslag.

Lees verder

Bewoners Da Costaplein mogen hun balkon niet meer op

Bewoners van het appartementencomplex aan het Da Costaplein in Maassluis is het verboden om hun balkons nog op te gaan. "De situatie op de balkons is niet veilig!", heeft de beheerder van het complex vrijdag in een brief aan de 56 eigenaren laten weten.

Lees verder

Trias: Grond op 4 kilometer niet geschikt voor rendabele warmtewinning

Aardwarmteproject Trias Westland aan de Lange Broekweg in Naaldwijk gaat geen warmte winnen op 4 kilometer diepte, maar op 2,7. Deze week werd een boordiepte van 4 kilometer bereikt, maar de Trias-zanden in deze laag blijken niet geschikt voor rendabele warmtewinning, zo is gebleken na metingen in de afgelopen dagen.

Lees verder

Juridisch gevecht om uithuiszetting, Heijenaar ten einde raad

Is het beter voor de openbare orde als hij het huis wordt uitgezet, zoals gemeente Westland en woningbouwvereniging Arcade willen? Of doet hij geen vlieg kwaad, zoals buren zeggen? Dit is het verhaal van de 51-jarige Elso Reedijk uit Ter Heijde. In november zette een politiemacht de hele buurt af nadat er geschoten zou zijn bij zijn huis.

Lees verder

Beelden van zware mishandeling in Off Piste worden mogelijk vrijgegeven

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 februari is iemand in après-ski café Off Piste in Naaldwijk ernstig toegetakeld. Hij is door een andere bezoeker in het gezicht geslagen met een glas. De politie wil dat de dader zich snel meldt, anders worden beelden van de mishandeling vrijgegeven.

Lees verder

Kans op aardbeving door gaswinning

Er zijn in deze regio nog geen aardbevingen als gevolg van gaswinning vastgesteld, maar dat wil niet zeggen dat ze niet (kunnen) gebeuren. Volgens het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), dat zich mede baseert op een rapport van TNO, is er een kans van 19 procent op een beving bij de gasvelden Gaag, Monster, Maasdijk en Noorderdam en zelfs van 42 procent bij het gasveld 's-Gravenzande. Die laatste ligt voor het overgrote deel voor de kust onder de Noordzee.

Lees verder

SV Honselersdijk zet trainer zaalteam op straat

Voetbalvereniging SV Honselersdijk heeft Yuri van der Smitte, trainer van het eerste zaalvoetbalteam, per direct op straat gezet. Hij wordt mede verantwoordelijk gehouden voor de gebeurtenissen rond de wedstrijd Texel'94-Honselersdijk op 8 december. De trainer en speler James Dhanai zouden na dat duel grof taalgebruik hebben geuit richting de arbitrage.

Lees verder

Debacle Hoekse Lijn: 'Wethouder moet opstappen'

Geschokte reacties in de Rotterdamse politiek op het vernietigende rapport over de problemen bij de Hoekse Lijn. Wethouder Pex Langenberg moet politieke verantwoordelijkheid nemen, zeggen partijen.

Lees verder

Handbalsters Quintus verliezen na inhaalrace toch van Dalfsen

Voor de derde keer dit seizoen heeft Virto/Quintus een topduel verloren. In de Eekhouthal kwam Morrenhof Jansen/Dalfsen op bezoek en de bezoekers uit Overijssel wonnen met 28-24. Quintus blijft derde in de competitie en zien het gat met nummer twee Dalfsen groeien tot vier punten.

Lees verder

Jesper Asselman breekt enkel

De uit Wateringen afkomstige wielrenner Jesper Asselman heeft donderdag een enkel gebroken. Hij liep deze breuk op tijdens een valpartij in de tweede etappe van de rittenkoers Ruta del Sol in Spanje.

Lees verder

'Langenberg deed niets tegen problemen Hoekse Lijn'

De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg heeft lange tijd zijn ogen gesloten voor de problemen met de Hoekse Lijn, schrijft mediapartner RTV Rijnmond. Al in februari 2017 kreeg hij van meerdere kanten te horen dat het niet goed liep met de nieuwe metroverbinding. Hij heeft echter tot juni 2017 niet ingegrepen. Met grote vertraging en een kostenoverschrijding van 90 miljoen euro tot gevolg.

Lees verder

Gemeenteraad Maassluis wil van het gas af

Een meerderheid van de Maassluise gemeenteraad wil van het gas af. Daartoe wordt volgende week een voorstel ingediend door D66, CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie, Maassluis Belang en Fractie van den Hoek. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar nieuwbouwprojecten, maar ook naar de al bestaande bebouwing in de stad.

Lees verder

Botsing op de A4 bij Schipluiden

Twee voertuigen zijn donderdagochtend op de A4 in botsing gekomen. Dat gebeurde ter hoogte van Schipluiden. Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt. Beide voertuigen zijn door een berger meegenomen.

Lees verder

Weer minder brandmeldingen in onze regio

Het aantal meldingen van brandincidenten in de veiligheidsregio's Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond is in 2017 wederom gedaald. In Haaglanden, waar Westland en Midden-Delfland onder vallen, werd de brandweer 7.380 keer opgeroepen voor brand, tegenover 7.700 keer een jaar eerder. In Rijnmond (Maassluis en Hoek van Holland) kwamen 2.560 meldingen binnen (in 2016: 3.820).

Lees verder

Bij groen licht voor islamitische basisschool, staat ie er nog niet zomaar

Als de minister van onderwijs dit voorjaar groen licht geeft voor een islamitische basisschool in de gemeente Westland, zal deze waarschijnlijk pas op zijn vroegst in het schooljaar 2020-2021 van start kunnen gaan. Die conclusie kan worden getrokken uit een brief die het college van B en W woensdag aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Lees verder

Miljoenentekort Hoekse Lijn gedekt

De gemeente Rotterdam, de metropoolregio en de RET dekken het tekort van 90 miljoen op de Hoekse Lijn. Rotterdam betaalt 35 miljoen, de RET en de metropoolregio elk 27,5 miljoen. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Opnieuw vissen op snoeken voor voortplanting

Twee hengelverenigingen uit de regio gaan zondag weer op snoeken van 50 centimeter of langer vissen. De vissen worden vervolgens in twee vispaaiplaatsen bij Hoek van Holland uitgezet, in de hoop dat ze voor nageslacht zorgen.

Lees verder

Aanleg verbindingsweg Maasdijk-Maasdijkplein kan doorgaan

De gemeente Westland hoeft het huis van Monique de Bruin in Maasdijk niet te kopen. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State woensdag over het bestemmingsplan. Het laatste obstakel voor de aanleg van de nieuwe verbindingsweg tussen de Maasdijk en het Maasdijkplein is hiermee genomen.

Lees verder

Koor Geen Gehoor eert het Westland met nieuw lied

Voor wie echt niet kán zingen, maar zo graag zou wíllen, is er Koor Geen Gehoor. En wie zich nu aameldt voor dit koor vol valse nachtegaaltjes, valt met de neus in de boter. Het Westlandse koor is namelijk net bezig met een nieuw nummer.

Lees verder

Geen plek voor basisschool in Hoogeland

Er is in de nieuwbouwwijk Hoogeland in Naaldwijk geen locatie beschikbaar voor de vestiging van een basisschool. Zo'n school was bij de ontwikkeling van de wijk niet ingepland, omdat dat financieel niet haalbaar bleek. Inmiddels is alle beschikbare grond in handen van projectontwikkelaars en bestemd voor woningbouw.

Lees verder

Uniek: warmteboring in Naaldwijk bereikt 4,5 km diepte

De boorkop van Trias Westland in Naaldwijk heeft een zeldzame diepte bereikt. Dinsdag kwam de boring tot 4,5 kilometer onder de grond. Dat is nog nooit eerder in Nederland gelukt. De warmte in de diepe ondergrond wordt onder meer gebruikt voor het opwarmen van kassen.

Lees verder

Wateringen: vrachtwagencabine brandt uit

Een nog onbekende vrachtwagenchauffeur heeft een hachelijke ochtend achter de rug. Op de Stoelmatter in Wateringen vloog vanmorgen vroeg zijn cabine in brand. Op dat moment was hij onderweg.

Lees verder

NAM legt gasproductie stil, maar bestrijdt het besluit

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft de gasproductie uit de velden 'Maasdijk' en 'Monster' dinsdag stilgelegd. Hiermee heeft de NAM gehoor gegeven aan de opdracht van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) om die productie binnen 24 uur te staken. De NAM is het overigens niet eens met het besluit van de toezichthouder.

Lees verder

Westland Verstandig wil handhaving betaald parkeren bij strand

Waar een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad voorstander is van afschaffing van betaald parkeren bij de stranden, is de fractie van Westland Verstandig een uitgesproken tegenstander van die voorgenomen afschaffing. In haar ogen is het door de naderende verkiezingen ingegeven voorstel, niet goed doordacht.

Lees verder

Op afstand bestuurbaar bootje meet waterkwaliteit in de polders

Niet meer met de hand proefmonsters nemen uit het water, maar met een speciale boot door de sloten. Het Hoogheemraadschap van Delfland controleerde maandag en dinsdag de waterkwaliteit in de Groeneveldsepolder tussen De Lier en Schipluiden met een 'droneboot', die is ontwikkeld op de universiteit van Pittsburgh in de VS. De ervaringen zijn positief.

Lees verder

Vorst zorgt voor vertraging aanleg padelbanen in Monster

Het slechte weer van de afgelopen weken heeft gezorgd voor vertraging van de aanleg van de padelbanen bij tennisvereniging MLTV'90 in Monster. "Door de vorst en de harde wind is het iets uitgelopen", zegt bestuurslid Erik Haayen. Daarom worden de twee banen niet op 1 maart, maar pas enkele weken later in gebruik genomen.

Lees verder

Provincie start met bomenkap bij 'astbestboerderij'

Op het terrein van de zogenoemde asbestboerderij aan de Abtswoude 52 in Schipluiden worden vanaf donderdag diverse bomen gekapt, als voorbereiding op sanerings- en sloopwerkzaamheden die later dit jaar gaan plaatsvinden. Daar heeft de curator van de failliet verklaarde eigenaar toestemming voor gegeven. De kap wordt nu gedaan, zodat dit geen verstoring van het broedseizoen van de vogels oplevert.

Lees verder

VB Group wil hoofdvestiging langs de A20

De Lierse VB Group wil haar nieuwe hoofdkwartier vestigen langs de A20, bij Westerlee aan de overkant langs de Galgeweg. Het internationaal opererende concern groeit uit zijn jas aan de Jogchem van der Houtweg in De Lier.

Lees verder

LPF: ‘Actie Westland Verstandig een goedkope verkiezingsstunt’

De raadsfractie van LPF Westland zet vraagtekens bij de actie van Westland Verstandig om burgemeester Van der Tak en wethouders De Goeij en Duijvestijn aansprakelijk te willen stellen voor de 'affaire Kwekers in de Kunst'. LPF-voorman Dave van der Meer spreekt van een goedkope verkiezingsstunt.

Lees verder

Nieuw schoolgebouw niet toereikend voor verwacht leerlingenaantal Hofvilla

Basisschool de Hofvilla in Wateringen heeft nog maar net een nieuw schoolgebouw, maar in augustus worden er alweer twee lokalen bijgebouwd. Dat laat directeur Mieke Hopman weten aan WOS Media. Het leerlingenaantal groeit hard, zo hard dat het de vraag is of die nieuwe lokalen genoeg zijn.

Lees verder

Nauwelijks of geen EHBO-training voor agenten

Politieagenten van de Eenheid Den Haag, waaronder ook bureau Westland valt, hebben drie jaar lang niet of nauwelijks EHBO-trainingen gevolgd. Dat blijkt uit onderzoek van mediapartner Omroep West. De politie zelf verstaat onder EHBO ook 'levensreddende handelingen' als reanimatie. Agenten zijn in veel gevallen eerder bij een ongeval met gewonden dan de ambulance.

Lees verder

Verplicht blazen bij carnaval 'heel goed bevallen'

De proef van verplicht blazen bij de carnavalsfeesten in De Lier en Wateringen is goed bevallen. Dat laten de organiserende verenigingen Theebukkers (De Lier) en Jolige Druif (Wateringen) weten. Slechts enkele tieners hadden vooraf te veel op en zijn geweigerd.

Lees verder

Werk aan Wilhelminaplein levert schat aan archeologische vondsten op

Bij de herinrichting van het Wilhelminaplein in Naaldwijk zijn archeologen op talloze eeuwenoude voorwerpen gestuit. Zo is een verhard pad uit de Middeleeuwen (1400 na Chr.) gevonden en er lag een paardenhoofd. Maar dat is nog lang niet alles.

Lees verder

Streekhistorie: De brand in hotel Harwich

Nadat op 1 juni 1893 de spoorlijn naar Hoek van Holland in gebruik was genomen en ook de Harwichboten Hoek van Holland gingen aanlopen ontstond het zogenaamde ‘nieuwe gedeelte’, de huidige dorpskern. In dit nieuwe gedeelte verrezen drie hotels; Hotel Caland, Hotel Amerika en Hotel Harwich.

Lees verder

'Stapels foto's' over historie Kwintsheul in tentoonstelling

In dorpshuis Kastanjehof is vanaf vrijdag een expositie over de geschiedenis van Kwintsheul te zien. Deze expositie is het sluitstuk van verschillende vieringen rondom de eenwording van Kwintsheul.

Lees verder

Handhavers gemeente Westland mishandeld

Twee jongens hebben in de nacht van zaterdag op zondag op de Veilingweg in De Lier twee Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Westland mishandeld. De BOA’s hielden toezicht bij een carnavalsfeest.

Lees verder

Koolmees komt praten over Westlandse situatie arbeidsmigranten

Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) komt maandag naar het Westland om zich te verdiepen in eventuele misstanden bij werkomstandigheden en huisvesting van arbeidsmigranten in deze regio. Hij zal spreken met onder anderen waarnemend burgemeester Van Ardenne en wethouder Rijneveen, zo heeft de burgemeester aangekondigd.

Lees verder

Westlandig Verstandig wil nu al aansprakelijkstelling Van der Tak

Oppositiepartij Westland Verstandig wil, dat oud-burgemeester Van der Tak nu al aansprakelijk wordt gesteld voor de financiële schade die de gemeente Westland in de 'kwestie Kwekers in de Kunst' zal leiden. Fractievoorzitter Peter Duijsens wil die aansprakelijkstelling uitbreiden met de direct betrokken wethouders, zo heeft hij zondagochtend aangekondigd.

Lees verder

In beeld: Carnaval in De Lier

Zaterdag zijn er weer carnavalsvieringen in de regio. Naast Wateringen en Poeldijk wordt het van oorsprong katholieke volksfeest ook gevierd in De Lier. Daar is er jaarlijks een optocht door het centrum van het dorp. Fotograaf Fred van der Ende ging op pad en maakte onderstaande foto-reportage.

Lees verder

Ook Lierse kwekers willen van het gas af

Nadat eerder in Monster al een groep tuinders bekend maakte van het gas af te willen, zijn er nu kwekers in in de Kralingerpolder in De Lier die eveneens op duurzame warmte willen overstappen. Het gaat om in totaal 117 hectare glastuinbouw.

Lees verder

Politie nog op zoek naar getuigen in moordzaak Den Hoorn

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van de gewelddadige dood van een 59-jarige inwoner van Den Hoorn. Op 22 januari werd rond 19.15 uur zijn lichaam aangetroffen in een woning aan het Kloosterpad. De man blijkt om het leven te zijn gekomen door een misdrijf.

Lees verder

OS2018: Wanneer komen Van Ruijven en Hoogerwerf in actie?

De openingsceremonie zit erop, de Olympische WInterspelen van 2018 in Zuid-Korea zijn officieel geopend. Twee regiogenoten komen deze weken in actie in Pyeongchang, Zuid-Korea: shorttrackers Lara van Ruijven uit Naaldwijk en Dylan Hoogerwerf uit Wateringen. Wil je weten wanneer zij in actie komen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Lees verder

Kwekers in de Kunst sleept gemeente voor de rechter

Kwekers in de Kunst weigert een voorschot van 40.000 euro terug te storten op de rekening van de gemeente Westland en stapt naar de rechter om de toegezegde resterende 60.000 euro te krijgen. Ook heeft Kwekers in de Kunst aangifte gedaan, omdat de gemeente tegen de wil van de Kwekers e-mailverkeer tussen het gemeentebestuur en de kunstinstelling heeft vrijgegeven.

Lees verder

Geen fietspad langs Coldenhovelaan

De gemeente Westland is vanwege de hoge kosten vooralsnog niet van plan om een fietspad aan te leggen langs de Coldenhovelaan in Maasdijk. Wel komt er op de Coldenhovelaan een verbodsbord voor (brom)fietsers en een aanvullend bewegwijzeringsbord om de route voor fietsers te verduidelijken.

Lees verder

Beruchte kruispunt Grote Achterweg - Zwartendijk mogelijk op de schop

Het Westlandse College van B en W denkt er serieus over na, om het kruispunt van de Grote Achterweg met Zwartendijk in Naaldwijk aan te passen. Op de kruising zijn tussen 2014 en 2018 11 ongelukken gebeurd, een aantal zelfs met zwaargewonden.

Lees verder

's-Gravenzande: een auto uitgebrand, tweede auto deels gesmolten

Een felle brand heeft afgelopen nacht een auto in 's-Gravenzande in de as gelegd. Een tweede auto is deels gesmolten. Dat schrijft de politie op Twitter.

Lees verder

Westland na drie maanden geen steek verder met Kwekers in de Kunst

De gemeente Westland heeft in de afgelopen drie maanden geen schikking kunnen treffen met cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst. Op last van de gemeenteraad was een verstrekt voorschot van 40.000 euro teruggeëist, eventueel onder aftrek van reeds gemaakte kosten. Hier wil de 'Kwekers' niet op ingaan en daarom is donderdag opnieuw om terugstorting van het bedrag gevraagd, aldus Westland.

Lees verder

GBW en LPF: "Schaf betaald parkeren aan de kust af"

De fracties van GBW en LPF dienen tijdens de volgende raadsvergadering op 20 februari een motie in om het betaald parkeren aan de Westlandse kust op te heffen. De beide partijen willen op deze manier de parkeerdruk met name in Ter Heijde en de Kleine Geest in Monster verlagen. Daar is het nu al mogelijk om gratis te parkeren.

Lees verder

Het gaat weer sneeuwen, KNMI waarschuwt voor gladheid

Zo extreem als in december zal het echt niet worden, maar het gaat morgen zeker sneeuwen. Het KNMI waarschuwt voor sneeuwval in onder meer onze regio. Plaatselijk kan 1 tot 3 centimeter vallen.

Lees verder

Het Spectrum wordt omgebouwd tot appartementencomplex

Het huidige schoolgebouw van Het Spectrum aan de Fenacoliuslaan in Maassluis wordt omgebouwd tot circa negen appartementen met daarnaast een parkje. De gymzaal aan de naastgelegen Wassenaer van Obdamstraat moet wijken voor drie woningen. Dat heeft het Maassluise college van burgemeester en wethouders besloten.

Lees verder

Media-aandacht laat mannen van schaatsclub De Lier ijskoud

Het is ze dit jaar weer gelukt: de mannen van ijsclub Hard Gaat Ie in De Lier hebben als een van de eersten in het land natuurijs. En dat levert ze natuurlijk de ook de nodig aandacht in de media op. Zoveel zelfs dat ijsmeester Wim van den Berg al wordt herkend op straat. En ook woensdag was er weer flink wat pers op het ijs te vinden.

Lees verder

27-jarige Wateringer krijgt klappen in de McDrive

Een 27-jarige inwoner van Wateringen is in de nacht van woensdag op donderdag mishandeld nadat hij een andere man opriep rustig aan te doen. Dat gebeurde in de rij voor de McDrive aan de Wippolderlaan in Wateringen, waar zowel dader als slachtoffer, die vergezeld werd door een vriend, een snack hadden besteld.

Lees verder

Gemeenteraad Westland worstelt met vaststelling Kustvisie

Er bestaan binnen de diverse fracties van de Westlandse gemeenteraad nog zoveel verschillende ideeën over welke kant het op moet met de Westlandse kust, dat het een hele toer zal worden om op 20 februari een door de meerderheid gedragen Kustvisie vast te stellen. Die conclusie kan worden getrokken na de woensdagavond gehouden commissievergadering.

Lees verder

Flitspalen Wippolderlaan flitsen erop los

De vier flitspalen aan de Wippolderlaan (N211) hebben het afgelopen jaar voor bijna 150.000 boetes gezorgd voor automobilisten die te hard of door rood reden. Dat blijkt uit cijfers over 2017 van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Lees verder

Fors lager schadebedrag jaarwisseling Maassluis

Maassluis is 2018 ingegaan met een fors lager schadebedrag dan tijdens eerdere jaarwisselingen. Waar de gemeente de afgelopen twee jaar telkens ruim 25.000 euro moest uittrekken aan schadekosten, gaat het dit jaar om 'slechts' 9.375 euro.

Lees verder

Weer ruiten van kas vernield in Westland

Aan de Pettendijk in Maasdijk zijn tussen dinsdagmiddag 17.00 en woensdagmorgen 7.30 zestien ruiten van een kassencomplex ingegooid. Het is de derde keer in korte tijd dat dit gebeurt. De politie is op zoek naar getuigen.

Lees verder

Succesvolle achtervolging van Wouter op inbrekers: "Dit mocht niet onbestraft blijven"

De 31-jarige Wouter uit Delft heeft een bizar begin van de week achter de rug. De in Naaldwijk geboren Westlander fietste maandag door de polder van Kwintsheul, waar toevallig net was ingebroken. En toen begon de politiethriller.

Lees verder

Nieuw besluit nodig over komst islamitische basisschool in Naaldwijk

De minister van onderwijs moet een nieuw besluit nemen over de eventuele vestiging van een islamitische basisschool in Naaldwijk. De afwijzing die in december 2016 is gedaan, was niet goed onderbouwd. Dat stelt de Raad van State woensdagochtend in een uitspraak.

Lees verder

Maximaal 40 knippers welkom voor weghalen nesten irritante rups

De aankondiging van het wegknippen van bastaardsatijnrups-nesten is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zelfs bij de NOS verscheen dit weekend een artikel over deze knipdag. Vanwege alle aandacht is een maximum gesteld aan het aantal knippers.

Lees verder

Vandaag weer schaatsen in De Lier

Ook vandaag komt de schaatsliefhebber weer flink aan zijn trekken in De Lier. De ijsvloer aan de Veilingweg is dik genoeg om schaatsers te verwelkomen. De ijsdikte (1,5 cm) werd vanmorgen om 7.15 uur gemeten, en dat was live te zien op NPO1 in Goedemorgen Nederland.

Lees verder

Handbalsters Quintus 2 uitgeschakeld in bekertoernooi

De reserves van Virto/Quintus zijn uitgeschakeld in de achtste finales van het landelijk bekertoernooi. Bekerhouder Morrenhof/Jansen was in de Eekhouthal uiteindelijk met 36-27 te sterk voor de thuisploeg.

Lees verder

Politie houdt dief aan na verkoop gestolen telefoon

In Maassluis is maandag een telefoondief aangehouden, nadat hij een mobieltje probeerde terug te verkopen aan de rechtmatige eigenaar. De dief wilde 100 euro voor de telefoon hebben en maakte een afspraak met de eigenaar, die politie en Team Handhaving waarschuwde.

Lees verder

Werk aan kademuur in volle gang

Ook met de vrieskou van deze dagen, wordt er hard gewerkt in het centrum van Maassluis. De kademuur bij de Wip verkeert in zwaar vervallen toestand en moet worden vervangen. De werkzaamheden daarvoor zijn in januari gestart en duren nog zeker tot september.

Lees verder

IJsbaan in De Lier na ruim drie uur alweer dicht

De ijspret bij schaatsvereniging Hard Gaat Ie in De Lier heeft dinsdag iets meer dan 3,5 uur geduurd. Omdat het ijs te zacht werd, is de baan aan de Veilingweg rond 12.45 alweer dicht gegaan.

Lees verder

Alerte Westlander helpt politie bij oppakken inbreker

De Westlandse Wouter heeft gisteren de politie mega geholpen. De van oorsprong Naleker zag dat in een huis aan de Zwet in Kwintsheul werd ingebroken. Toen hij de daders betrapte, zette hij op de fiets de achtervolging in. En met resultaat: een van de dieven is opgepakt.

Lees verder

ISW-leerlingen maken Franse versie van Luizenmoeder-lied

De gekte rond de populaire tv-serie De Luizenmoeder is ook toegeslagen op middelbare school ISW Hoogeland in Naaldwijk. Brugklasleerlingen mavo/havo hebben bij het vak Frans een eigen versie gemaakt op het liedje Hallo Allemaal, dat Juf Ank in de serie zingt, zodra de leerlingen binnenkomen.

Lees verder

IJsbaan in De Lier na een nacht vorst geopend

De ijzers kunnen worden ondergebonden, want de schaatsbaan in De Lier is na een nacht vorst geopend. Vrijwilligers van ijsvereniging Hard Gaat Ie hebben de baan in de afgelopen nacht klaargemaakt voor gebruik.

Lees verder

Aanleg ijsbaan De Lier begonnen, morgen schaatsen?!

Met een beetje mazzel kunnen we morgenochtend (dinsdag) in De Lier schaatsen. Vrijwilligers van ijsvereniging Hard Gaat Ie zijn op dit moment de baan aan het klaarmaken. Laagje voor laagje wordt er water op de betonbaan gesproeid, zodat een paar centimeter ijs ontstaat.

Lees verder

Automobilist muurvast in bagger Dorpskade

Een nog onbekende bestuurder heeft zichzelf maandag flink in de problemen gebracht. De onfortuinlijke bestuurder kwam met zijn pickup truck muurvast te staan in een grasveldje naast de Dorpskade in Wateringen.

Lees verder

Aanhouding na inbraak in Kwintsheul, tweede verdachte nog op de vlucht

Aan de Zwet in Kwintsheul is maandagmiddag ingebroken. De politie was op zoek naar twee verdachten, waarvan er inmiddels een is aangehouden. De verdachten zijn op de fiets richting Naaldwijk gevlucht.

Lees verder

Kandidaat Westland Verstandig ook op lijst Groep De Mos

Kamal Ramkalup uit Monster staat op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in twee gemeenten. Hij is niet alleen de nummer twintig op de lijst van Westland Verstandig, de sociaal ondernemer staat ook op nummer 46 bij Groep De Mos in Den Haag. Mag dat wel?

Lees verder

Westland Klassement keert terug in regionaal wielerpeloton

Na een afwezigheid van meer dan tien jaar keert het Westland Klassement dit jaar terug in het wielerpeloton bij de elite/beloften. Dat zijn Stichting Westlandse Wieler Evenementen (organisator van de koersen) en Wieler Westland (houdt klassement bij) met elkaar overeengekomen. De regiorenners gaan tijdens de Westlandse criteriums strijden om de koppositie en de daarbij horende leiderstrui.

Lees verder

Veteranen Westland krijgen eigen onderkomen in Terwebloem

De Stichting Veteranen Westland krijgt een eigen onderkomen in multifunctioneel centrum De Terwebloem in Poeldijk. Er wordt een aantal kamers vrijgemaakt voor de veteranen. Afgelopen zaterdag is begonnen met het stofvrij maken van de kamers.

Lees verder

Tijdelijke brandweerkazerne Naaldwijk zeven ton duurder

De gemeente Westland wil de nieuwe tijdelijke brandweerkazerne in Naaldwijk niet huren, maar kopen. Daar is wel bijna 700.000 euro meer voor nodig dan de gemeenteraad al in 2015 beschikbaar had gesteld. De bouwer heeft echter de garantie gegeven dat hij het gebouw na maximaal 15 jaar terugkoopt. Dit staat in een voorstel dat wethouder Ouwendijk naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Lees verder

'Geen natuurbegraafplaats grenzend aan Staelduinse Bos'

Als het aan de Westlandse gemeenteraad ligt, dan komt er geen natuurbegraafplaats direct grenzend aan het Staelduinse Bos. Dat staat in een notitie van de raadsleden Van der Mark (CDA), De Heer (CU/SGP) en Duijsens (Westland Verstandig) die dinsdag aan de orde komt in de commissie Ruimte.

Lees verder

Westlanders verlaten waterschapspartij na conflict

Lierenaren Leo Boekestijn en Jan de Nooy zijn per direct uit de fractie van de Algemene Waterschapspartij (AWP) in het Hoogheemraadschap van Delfland gestapt. De twee kunnen niet samenwerken met voormalig hoogheemraad Hans Middendorp.

Lees verder

Jumbo in De Lier twee weken dicht, winkel wordt groter

Supermarkt Jumbo aan het Oranjeplein in De Lier gaat medio mei ongeveer twee weken dicht. Het leegstaande pand naast de winkel, waar voorheen de Rabobank zat, wordt bij de winkel gevoegd.

Lees verder

Streekhistorie: Geschiedenis van het politiebureau in Maassluis

Op de plek waar voorheen de sociale dienst van de gemeente Maassluis gehuisvest was, is eind januari 2018 de nieuwe politiepost geopend. Deze post vervangt het bureau aan de Westlandseweg. Hiermee is de politie in Maassluis weer terug waar ze ooit begon: in het stadhuis.


Lees verder

Schoorsteen deels gesloopt vanwege brand

Een lastige klus gisteravond voor de Westlandse brandweer. Aan de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande woedde rond middernacht een schoorsteenbrand, maar het bleek nog een heel karwei om de exacte brandhaard te vinden.

Lees verder

Wethouder Van Oord in de race voor titel Groenste Politicus

De Midden-Delflandse wethouder Govert van Oord is genomineerd voor de titel 'Groenste Politicus van 2017' van natuurorganisatie Natuurmonumenten. Hij is daarmee een van de zes kanshebbers. Andere genomineerden zijn onder meer Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber en Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy.

Lees verder

IJsvereniging De Lier: 'Dinsdag of woensdag kan er geschaatst worden'

Nu het kwik langzaam daalt en de temperaturen waarschijnlijk onder nul gaan komen, stijgt de schaatskoorts in de regio. Zo ook in De Lier. Daar worden de sproei-installaties van de ijsbaan bij IJsvereniging Hard Gaat-Ie weer opgestart, in de hoop dat er komende week geschaatst kan worden.

Lees verder

Ruiten van 's-Gravenzandse tuinder kapotgemaakt

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er meerdere ruiten van een auberginekwekerij aan de Meloenlaan in 's-Gravenzande kapotgemaakt. Dat schrijft de eigenaar op Facebook, zie op zoek is naar de dader of daders.

Lees verder

Hoekse Druppies pakken brons in Beneluxfinale

De Hoekse Druppies zijn zaterdag derde geworden in de Beneluxfinale van de First Lego League in Leeuwarden. Dit betekent dat het avontuur van de elf leerlingen van de basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool uit Hoek van Holland, nog niet is afgelopen. Zij gaan met hun plan voor een 'ideale watertuin' verder Europa in.

Lees verder

Burgers in actie om rupsenplaag in de kiem te smoren

Voor strandtenthouders en strandbezoekers in Ter Heijde en omgeving een zeer welkom bericht: de nesten van de bastaardsatijnvlinder worden aangepakt. Overleg tussen het Hoogheemraadschap en de gemeente Westland heeft als uitkomst gehad, dat op zaterdag 17 februari natuurvrienden de duinen in mogen.

Lees verder

Waar moet het bij de gemeenteraadsverkiezingen volgens jou vooral over gaan?

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart bepalen we met z’n allen wie het de komende vier jaar voor het zeggen krijgt in de gemeenteraad. Nou ja, met z’n allen? De opkomstpercentages dalen in heel het land al jaren...

Lees verder

Forza Maassluis trekt zich terug voor verkiezingen

De lokale partij Forza Maassluis doet op 21 maart toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Maassluis. Dat heeft de beoogde lijsttrekker Bea Scheurwater zaterdag bekendgemaakt. Diverse kandidaten hebben zich teruggetrokken.

Lees verder

Genoeg steunbetuigingen voor bijna alle politieke nieuwkomers

De nieuwe partijen die in onze regio mee willen doen met de gemeenteraadsverkiezingen, hebben bijna allemaal ook daadwerkelijk genoeg steunbetuigingen gekregen om dat te kunnen doen. Dat blijkt uit een belronde van WOS Media.

Lees verder

De Bakker stunt met zege op Mannarino

Thiemo de Bakker heeft vrijdag voor een stunt gezorgd in de Davis Cupwedstrijd tussen Nederland en Frankrijk. De tennisser uit 's-Gravenzande, 369 op de wereldranglijst, versloeg in Albertville Adrian Mannarino, de nummer 25 van de wereld, en zette daarmee Nederland op een 1-0 voorsprong. De setstanden waren 7-6 (4), 6-3 en 6-3.

Lees verder

Overheid trekt portemonnee om ruimte te maken voor tuinbouw

Woningeigenaren in Westlands glastuinbouwgebied kunnen sinds deze vrijdag een subsidieaanvraag doen voor de sloop van hun woning. Op die manier kan er ruimte worden gemaakt voor de glastuinbouw, zoals eerder afgesproken in een samenwerkingsverband tussen de provincie en de gemeente onder de naam Coalitie HOT.

Lees verder

Eind deze maand duidelijkheid over fluittoon winkelcentrum 's-Gravenzande

Naar verwachting wordt eind deze maand duidelijk waar de 'vervelende' fluittoon vandaan komt in winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande. Dat laat een woordvoerster van ontwikkelaar BPD desgevraagd weten aan WOS Media. Het rapport over het onderzoek hiernaar is nog niet klaar.

Lees verder

Hoek van Holland zit niet vast aan overeenkomst met natuurorganisaties

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag een motie van VVD, PvdA, CDA en Leefbaar Rotterdam ondersteund, die duidelijk moet maken dat men nog alle kanten op kan met het duingebied achter de Noorderpier in Hoek van Holland.

Lees verder

'Afval verenigingen is bedrijfsafval'

De gemeente Westland gaat het niet mogelijk maken dat (sport-)verenigingen hun afval gratis kunnen aanbieden op de gemeentewerven in Monster en Naaldwijk. Dat afval valt onder bedrijfsafval en de gemeente is alleen verantwoordelijk voor de inzameling van huishoudelijk afval.

Lees verder

IJsclub in Schipluiden bereidt zich voor op vrieskou, volgende week schaatsen?!

Het kriebelt bij het bestuur van ijsclub Vlietland in Schipluiden. Vanaf maandag duikt het kwik tot onder het vriespunt, ook overdag. En dus kunnen volgens sommige weerprofeten de schaatsen uit het vet, want de kans op schaatsen op natuurijs wordt met de dag groter.

Lees verder

Stoere Sem (8) doneert blonde haar aan zieke kinderen

Na drie jaar fanatiek sparen ging deze week de schaar in het haar van Sem. De 8-jarige jongen uit Hoek van Holland doneert zijn 34 centimeter lange haar aan de Stichting Haarwensen, die er pruiken van maakt voor zieke kinderen.

Lees verder

"Maak joods leven in Westland meer zichtbaar"

Wist je dat er aan de Opstalweg in Naaldwijk een joodse begraafplaats ligt? En dat je tijdens het winkelen in Naaldwijk weleens over de restanten van een joods badhuis bent gelopen? Waarschijnlijk niet. De Stichting Joods Westland wil daar verandering in brengen.

Lees verder

'Midden-Delfland hoeft niet nog stiller'

Midden-Delfland hoeft niet stiller te worden dan het al is. Dat concludeert het bureau Overmorgen na een online onderzoek onder in totaal 1.124 respondenten. De stilte en rust in de gemeente wordt over het algemeen gewaardeerd.

Lees verder

Man uit het water gehaald in Wateringen

In het water aan de Poeldijkseweg in Wateringen is in de afgelopen nacht een man aangetroffen. Hulpdiensten hebben de man direct uit het water gehaald en naar een naastgelegen woning gebracht.

Lees verder

Westland wil extra stimulans ledverlichting op sportvelden

B en W van Westland vinden dat bij de subsidiëring van duurzame energiemaatregelen bij sportverenigingen de focus moet gaan liggen op ledverlichting. Zij stellen de gemeenteraad voor, dat de clubs de helft van de kosten van het aanbrengen van ledverlichting op sportvelden vergoed zouden moeten krijgen.

Lees verder

Verplichte blaastest voor jongeren bij Westlandse carnavalsfeesten

Minderjarigen die naar de carnavalsfeesten in Wateringen en De Lier willen, moeten bij de deur een verplichte blaastest ondergaan. Wie heeft gedronken, wordt de toegang geweigerd. De gemeente Westland en de organisatoren willen op die manier toestanden als die van vorig jaar voorkomen. Toen hadden in beide kernen meerdere jongeren te veel gedronken. Volgens de gemeente kwam dat toen omdat de jongeren voorafgaand aan de feesten gingen indrinken.

Lees verder

Lage waardering voor vervangend vervoer Hoekse Lijn

Het vervangend vervoer voor de Hoekse Lijn wordt niet erg hoog gewaardeerd. Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek dat vervoersmaatschappij RET heeft laten doen. Het vervangend vervoer kreeg gemiddeld een 6,1, maar net voldoende dus. Sinds het einde van de treinverbinding in april vorig jaar worden 'Hoekse-lijnreizigers' tijdelijk per bus vervoerd, tot de metrolijn in gebruik wordt genomen.

Lees verder

Schadebedrag jaarwisseling in Westland flink lager

De totale schade die tijdens de afgelopen jaarwisseling is aangebracht aan eigendommen van de gemeente Westland is met ruim 51.000 euro flink lager dan vorig jaar. Toen was er nog bijna 90.000 euro schade aan de buitenruimte. Volgens de gemeente is het bedrag van afgelopen jaarwisseling zelfs het laagste schadebedrag in dit decennium.

Lees verder

De tomaat gaat top, Westland troeft zelfs Spanje af

De tomaat had in 2017 een topjaar. En welke regio loopt natuurlijk voorop in de tomatenteelt? Juist, Westland. De tomatenopbrengst ligt zelfs hoger dan die onder de Spaanse zon, waar de grootste concurrentie vandaan komt. Dat blijkt uit de cijfers over 2017 van het CBS en Wageningen University & Research (WUR).

Lees verder

Harnaschpolder mag definitief uitbreiden aan zuidkant

Bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn mag definitief gaan uitbreiden naar de zuidkant. Dat blijkt uit een uitspraak die de Raad van State woensdag heeft gedaan. Meerdere bewoners uit Den Hoorn en Schipluiden hadden beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan Harnaschpolder-Zuid.

Lees verder

Gemeente antwoordt op 'strikkenactie' Buurtpreventie

De ludieke actie van de Maassluise Buurtpreventie om straatlantaarns gerepareerd te krijgen heeft onmiddellijk effect. Buurtpreventen hebben in de binnenstad blauwe strikken gehangen om kapotte lantaarns. De gemeente heeft als antwoord daarop samen met aannemer CityTec besloten tot een zogenoemde bliksemactie.

Lees verder

Woning Kloosterpad Den Hoorn wordt ingericht als buurtpost

Wonen Midden-Delfland richt vóór 1 april een buurtpost in aan het Kloosterpad in Den Hoorn. Het is de bedoeling dat de complexbeheerder daar regelmatig aanwezig is, zo meldt de Woningbouwvereniging aan mediapartner Omroep West. Een en ander is zaterdag afgesproken op een besloten bewonersbijeenkomst.

Lees verder

Koningin Máxima opent World Horti Center

Koningin Máxima opent woensdagmorgen 7 maart het World Horti Center in Naaldwijk. Bij de opening is ook minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig. Dit heeft het Koninklijk Huis dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Meezingen met liedjes Kromme Jongens op Westland Kros

Goed nieuws voor fans van de Kromme Jongens. Komende zomer wordt op het evenement De Westland Kros een ode gebracht aan de muziekband. Dat maakte voorman Peter Kruithof vanmiddag bekend op WOS Radio.

Lees verder

Urbi et Orbi krijgt 'Westlands' tintje

Zeker twee Westlandse Orchideeënkwekers leveren dit jaar planten voor de Paasviering op het Sint Pieterplein in Vaticaanstad. De kwekers leveren de soort Cymbidium. Na het uitspreken van het Urbi et Orbi bedankt Paus Franciscus traditiegetrouw Nederland voor de bloemen. Nu al zijn de voorbereidingen in volle gang voor de Paasviering op zondag 1 april.

Lees verder

Niet werkende straatverlichting in Maassluis krijgt strik

Op de dag dat de gemeente Maassluis bekend heeft gemaakt een nieuwe aannemer te hebben voor de straatverlichting, lanceert de Buurtpreventie in het oude centrum van de stad een actie om aan te geven welke verlichting niet meer werkt. Door middel van strikken om de lantaarns te hangen, wil de Buurtpreventie laten zien welke kapotte verlichting gemeld is bij de gemeente.

Lees verder

Twee Nederlandse titels voor Westland Wil Vooruit

Wielervereniging Westland Wil Vooruit uit Honselersdijk heeft afgelopen weekeinde twee nationale titels aan de prijzenkast mogen toevoegen. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen veldrijden voor junioren pakten Menno Huising en Mae Cabaca het goud.

Lees verder

Snel duidelijkheid over succes Triasboring

Het succes van de Triasboring in Naaldwijk wordt binnenkort duidelijk, inmiddels is de boorkop op 3.800 meter diepte beland. Dat meldt het aardwarmteproject op Twitter. Tot nog toe is de boring succesvol, al zijn er wat kleine tegenvallers geweest waardoor de het project iets uitloopt in tijd.

Lees verder

Behandelcentrum breidt uit, patiënt wacht minder lang

Het Behandelcentrum aan de Middel Broekweg in Naaldwijk is flink uitgebreid. Op de eerste verdieping van het gebouw zijn negen extra spreekkamers ingericht. Dat scheelt voor een aantal patiënten een ritje naar het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft.

Lees verder

De Naald prolongeert titel 'Theater van het Jaar'

WestlandTheater De Naald in Naaldwijk is maandag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Theater van het Jaar in de categorie Kleine Theaters. Dat werd gedaan tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs in Theater De Meervaart in Amsterdam.

Lees verder

Burgemeester en teamchef openen nieuwe politiepost Maassluis

De politiepost in het stadhuis van Maassluis wordt deze maandag geopend op de plek waar vroeger de sociale dienst zat. Burgemeester Edo Haan en teamchef Gunther Tijdink verrichten de openingshandeling. In het nieuwe onderkomen zitten ook het team Handhaving en Toezicht en de beleidsambtenaren van openbare orde en wijkbeheer.

Lees verder

Streekhistorie: 's-Gravenzande aan ramp ontsnapt

Op 1 februari 1953, nu 65 jaar geleden, werd Nederland getroffen door een ramp. Een zware storm met windvlagen van orkaankracht, nog versterkt door springtij, veroorzaakte op vele plaatsen in Zuid-Hol­land en Zeeland dijkdoorbraken. Hoewel de toestand in het begin zeer ver­ward was, werd al gauw duidelijk dat een ramp van ongekende omvang ons land getroffen had. Uiteindelijk kwam ongeveer 175.000 hectare land onder water te staan en kwamen 1835 mensen om het leven. Het heeft toen niet veel gescheeld of bij ’s-Gravenzande waren de duinen doorgebroken.

Lees verder

Karin Blankenstein uit Naaldwijk wint Bob Angelo Penning

De Bob Angelo Penning van het COC is dit jaar toegekend aan sportactivist Karin Blankenstein uit Naaldwijk. Ook Stichting Homomonument Amsterdam heeft een penning gewonnen. De onderscheiding werd uitgereikt door COC-voorzitter Tanja Ineke tijdens COC’s True Colors op zondagavond in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam.

Lees verder

Veertien personen onwel geworden in Bertus Bliekhuis

In het Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland zijn zondag tegen het middaguur tien bewoners en vier personeelsleden onwel geworden. Direct werden meerdere ambulances naar de Hoekse Brink gestuurd en ook de traumahelikopter werd gealarmeerd.

Lees verder

Ruim 200.000 sigaretten in voertuig aangetroffen

In een voertuig in De Lier heeft de politie van bureau Westland een partij van ruim 200.000 sigaretten aangetroffen. Agenten hadden daar "naar aanleiding van verdachte omstandigheden" een onderzoek ingesteld. Er zijn twee verdachten aangehouden. De zaak wordt verder onderzocht door de Douane.

Lees verder

Auto knalt tegen boom op Galgeweg

Bij de overgang van de Naaldwijkseweg op de Galgeweg in 's-Gravenzande is in de nacht van zaterdag op zondag een auto op een boom geknald. De zwaarbeschadigde wagen  kwam weer op de weg terecht. De bestuurder bleek alleen letsel aan een enkel te hebben, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
Het ongeluk gebeurde rond 1.00 uur. De weg is daarna geruime tijd in beide richtingen afgesloten geweest. 

Lees verder

Voetbaluitslagen zaterdag 27 januari

Excelsior Maassluis - GVVV 0-0
FC Rijnvogels - FC ‘s-Gravenzande 3-1 (1-0)

Jan Verduijn
Bijzonderheid: Pascal Broch krijgt na 24 minuten spelen een rode kaart bij 0-0

Westlandia - Marken 4-6 (3-3)
Jasper van Dijk, Yordi van Beek, Ricoberto Luijando (2)

HVC’10 - CVC Reeuwijk 5-0 (0-0)
Daril Semyl, Glenn Boon (2), Leroy Smit, Mitchell Bouwhuis

SVC’08 - Honselersdijk 2-3 (0-1)
Angelo Zwirs, Joey Valstar, Tom van Veen

VDL - Berkel 1-4 (1-2)
Gautier Obiango

Naaldwijk - VELO 2-3 (2-0)
Naaldwijk: Thomas Karsten, Sebastiaan van den Berg
VELO: Mick van Elswijk (2) (p), Dirk Lelieveld


MVV’27 - Schipluiden 2-0 (0-0)
MVV’27: Huub van Barneveldt (2)

Maasdijk - MSV’71 5-0 (1-0)
Lars van den Berg (p) (2), Tim van der Voort (3)

KMD - Ariston ‘80 1-2 (1-2)
Dylan Groen

Lyra - Verburch - 0-1 (0-1)

Verburch: Melvin van der Zeijden
Bijzonderheden: Lyra-keeper Ritchie de Vreeden krijgt in 54e minuut rode kaart, zijn ploeggenoot Jack Binnendijk eveneens (na tweede gele kaart) in de 85e minuut.

SC Monster - GDA 2-0 (0-0)
Mike Peereboom, Jordi van Maanen

HPSV - Quintus 0-11 (0-4)

Daniel Holsteijn (3), Bram Damen (5), Dean van der Stap, Remco van der Knaap, eigen doelpunt

Lees verder

MLTV'90 houdt WK Padel in Monster

Tennisvereniging MLTV'90 in Monster organiseert in augustus niet alleen de Westlandse Tennis Kampioenschappen, in diezelfde week wordt ook gestreden om de Westlandse Padel Kampioenschappen. MLTV'90 is de eerste vereniging in Westland die twee padelbanen aanlegt. De werkzaamheden daarvoor zijn inmiddels begonnen.

Lees verder

Bouw windpark Nieuwe Waterweg start dit voorjaar

Nog dit voorjaar wordt gestart met de bouw van het windpark Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en Maassluis. Er komen acht windmolens, waarvan de meest oostelijke op een paar honderd meter van de grens met Maassluis komt te staan. De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg geeft dinsdagavond het startschot in Theater Koningshof.

Lees verder

SV Honselersdijk: trainer zaalteam op non-actief, speler geschorst

Voetbalvereniging SV Honselersdijk heeft de trainer van het zaalvoetbalteam, Yuri van der Smitte, per direct op non-actief gezet. Een speler van datzelfde team is voor onbepaalde tijd geschorst. Die maatregel heeft de club genomen, naar aanleiding van gebeurtenissen rond de uitwedstrijd bij Texel'94 op 8 december.

Lees verder

Concept Kustvisie: Geen strandhuizen erbij

Er komen geen strandhuizen bij op het Westlandse strand of in de duinen. Het aantal strandpaviljoens dat het gehele jaar open is, mag uitgebreid worden naar vier, maar er komen geen paviljoens bij. En bij alle vier grote strandslagen zou een goed uitgeruste ruime fietsenstalling moeten komen die zo dicht mogelijk tegen het strand aan ligt.

Lees verder

Waterman nog jaar open

Het buitenzwembad De Waterman in Wateringen gaat ook in 2018 weer open als het aan wethouder Ouwendijk ligt. Hoewel het geld van de gemeente voor het zwembad op is en het doek dus zou moeten vallen, wil hij een definitief besluit over het zwembad aan de nieuwe raad en college overlaten. De 50.000 euro die in 2016 werd gereserveerd voor een onderzoek naar De Waterman, is namelijk slechts maar ten dele gebruikt en kan volgens Ouwendijk in de exploitatie van 2018 worden gestopt. 

Lees verder

Meer 'natuur' in Hoek van Holland

Hoek van Holland wordt nog aantrekkelijker voor recreanten en natuurliefhebbers. De Stichting Duinbehoud en de gemeente Rotterdam hebben een overeenkomst getekend voor meer 'natuur' in de badplaats. Die biedt voldoende zekerheid voor een goede inpassing van de Hoekse Lijn en daarom trekt Duinbehoud haar beroepsprocedure tegen het bijbehorende bestemmingsplan in.

Lees verder

Hoogerwerf en Van Veen winnaars Westlandse Sportprijzen

Shorttracker Dylan Hoogerwerf en zeilster Anneloes van Veen zijn donderdagavond in WestlandTheater De Naald uitgeroepen tot respectievelijk Sportman en Sportvrouw van het Jaar 2017 in Westland. Beiden waren niet aanwezig - Hoogerwerf traint momenteel in Japan, terwijl Van Veen een wereldbekerwedstrijd heeft in Miami - en daarom werden hun prijzen in ontvangst genomen door familieleden.

Lees verder

Verdachten in moordzaak Den Hoorn vrijgelaten

De drie mannen die tot nog toe verdacht werden van betrokkenheid bij de dood van een 59-jarige inwoner uit Den Hoorn, zijn vrijgelaten. Wel hebben ze een gebiedsverbod gekregen voor de wijk rondom het inmiddels beruchte Kloosterpad. Dat zegt burgemeester Rodenburg van de gemeente Midden-Delfland.

Lees verder

VVD komt niet op kieslijst voor gebiedscommissie

De VVD doet op 21 maart niet als partij mee aan de verkiezingen van de gebiedscommissie in Hoek van Holland. De kandidatenlijst is namelijk niet op tijd ingeleverd. Hoe dat kan, wordt momenteel uitgezocht.

Lees verder

Doortrekken Hoekse Lijn blijft toch nog onzeker

Het blijft onduidelijk of de Hoekse Lijn eind 2019 naar het strand van Hoek van Holland rijdt. Of er een station bij het strand komt, is nog afhankelijk van financiële onderhandelingen over de 90 miljoen euro die extra nodig is. Dat schrijft wethouder Pex Langenberg in een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad.

Lees verder

'Feestweken willen minderjarigen weren van deel terrein'

Organisatoren van een aantal Westlandse dorpsfeesten denken erover om bepaalde delen van hun terrein alleen toegankelijk te maken voor mensen van 18 jaar en ouder. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van D66. Deze maatregel moet het alcoholmisbruik onder jongeren terugdringen.

Lees verder

'Mieke Hoogeveen verdient herinnering op vernieuwd Marktplein'

25 jaar lang was zij het gezicht van de 's-Gravenzandse Middenstandsvereniging: Mieke Hoogeveen. De herinrichting van het Marktplein in het dorp heeft ze niet meer mogen meemaken, want zij overleed in 2013 op 68-jarige leeftijd. Nu klinkt het geluid om Hoogeveen in blijvende herinnering te brengen.

Lees verder

Maasland startlocatie vijftiende editie Midden-Delfland Halve Marathon

De vijftiende editie van de Midden-Delfland Halve Marathon start op 24 februari voor het eerst niet bij het parkeerterrein aan de Tiendweg in Schipluiden. De start/finish-locatie is verplaatst naar museum De Schilpen aan de 's-Herenstraat in Maasland. Dat meldt coördinator Dirk Attema.

Lees verder

Politiepost in Maassluis opent maandag

De politiepost in het stadhuis van Maassluis gaat komende maandag open op de plek waar vroeger de sociale dienst zat. Van hieruit zullen de wijkagenten van Maassluis opereren. Het politiebureau aan de Westlandseweg zal niet langer gebruikt worden.

Lees verder

Binnenkort fietsen over zonnepanelen in Poeldijk

Wie binnenkort over het fietspad langs de Nieuweweg in Poeldijk fietst, rijdt over een zogenoemd 'zonnefietspad'. Dit stuk fietspad van 300 meter bestaat uit zonnepanelen. De provincie Zuid-Holland begint binnenkort met de werkzaamheden voor de aanleg hiervoor.

Lees verder

Tegemoetkoming voor Hoekse ondernemers na vertraging metrolijn

Ondernemers in Hoek van Holland die inkomsten hebben gemist door de vertraging van de Hoekse metrolijn, krijgen compensatie. Wethouder Pex Langenberg wil daarnaast ook promotie maken voor het dorp via het Rotterdamse marketingbureau Rotterdam Partners.

Lees verder

Wil van den Bos doet oproep aan wethouder Ouwendijk inzake fruitmuur

Als het aan Wil van den Bos Czn. ligt, treedt wethouder Peter Ouwendijk snel in overleg over de zwaar vervallen fruitmuur in Kwintsheul. Politieke partijen in Westland werden het gisteravond niet eens over 'hoe nu verder'.

Lees verder

Wonen Wateringen: "Er zijn onvoldoende sociale huurwoningen"

Woningcorporatie Wonen Wateringen heeft commentaar op het opiniestuk van haar ex-directeur André van den Berg en wethouder Frank Rijneveen. Volgens Wonen Wateringen kan de beschouwing van de GBW-politici de indruk wekken dat er in Westland voldoende sociale huurwoningen zijn, maar die conclusie spreekt de corporatie tegen.

Lees verder

Den Hoorn: vermoorde man is bewoner

De man die maandagavond dood werd gevonden in een huis aan het Kloosterpad in Den Hoorn, blijkt de bewoner van die woning. Dat zegt de politie. Het gaat om een 59-jarige man. De recherche gaat uit van een misdrijf.

Lees verder

Lokale partij Hoekse Zaken houdt op te bestaan

De lokale politieke partij Hoekse Zaken houdt binnenkort op te bestaan. De partij, die de grootste werd bij de vorige gebiedscommissieverkiezingen, heeft inmiddels nog maar twee actieve leden over, maar die stoppen allebei na de verkiezingen van 21 maart.

Lees verder

Monster: vijf kruispunten in Molenstraat op de schop

Automobilisten die geregeld gebruik maken van de Molenstraat in Monster, kunnen die weg vanaf volgende week beter overslaan. Van maandag 29 januari tot en met 16 februari worden vijf kruispunten in de Molenstraat vernieuwd.

Lees verder

Ter Laak is 'International Grower of the Year'

De Wateringse orchideeënkwekerij Ter Laak is dinsdagavond tot 'International Grower of the Year' 2018. Dat gebeurde tijdens de internationale tuinbouwbeurs IPM in Essen. Ter Laak Orchids sleepte tevens de duurzaamheidsprijs in de wacht.

Lees verder

Gemeenteraad weet zich geen raad met monumentale fruitmuur

De monumentale en zeer bouwvallige fruitmuur langs de Poeldijkseweg in Wateringen/Kwintsheul zal nog voor onbepaalde tijd in de huidige ingepakte toestand blijven staan. In de gemeenteraad van Westland was dinsdagavond voor geen enkele oplossing een meerderheid te vinden.

Lees verder

Man uit Den Hoorn volgens politie vermoord

De man die maandagavond dood werd gevonden op het Kloosterpad in Den Hoorn is volgens de recherche door een misdrijf om het leven gekomen. De politie heeft drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man. De verdachten komen uit Delft, Rijswijk en Den Hoorn en zijn 37, 40 en 45 jaar oud.

Lees verder

Van Oord en Houtenbos keren niet terug als wethouder

Wethouders Govert van Oord en Piet Houtenbos zijn niet beschikbaar voor een volgende termijn als wethouder in de gemeente Midden-Delfland. Volgens lijsttrekker Sonja Smit van hun partij OGP gaan Van Oord en Houtenbos na de komende gemeenteraadsverkiezingen genieten van hun pensioen. De twee staan wel als lijstduwer op de kieslijst van de partij.

Lees verder

Plan basisscholieren voor 'ideale watertuin' komt in Hoek van Holland

Het plan van een groep basisscholieren uit Hoek van Holland voor een 'ideale watertuin' krijgt een vervolg in de praktijk. Woningbouwvereniging Hoek van Holland heeft maandag toegezegd het idee voor een woonwijk zonder wateroverlast uit te gaan voeren in het kustdorp.

Lees verder

Drie Tiny Houses langs Naaldwijkse Monnikenlaan

De proef met Tiny Houses van de gemeente Westland wordt zeer waarschijnlijk gehouden op het veld langs de Monnikenlaan in Naaldwijk. Dat hebben aanwezigen van een informatiebijeenkomst vorige week te horen gekregen. Het gaat om in totaal drie zelfvoorzienende woningen.

Lees verder

Openbare toiletten in centrum Naaldwijk en 's-Gravenzande

Er komen nog voor de zomer van dit jaar openbare toiletten in het centrum van Naaldwijk en 's-Gravenzande. Met dit voorstel komt B en W tegemoet aan een in november door de gemeenteraad aangenomen motie. Ook komen er toiletten bij een fietsenstalling, die in het park op de locatie van het voormalige gemeentehuis van Naaldwijk moet komen.

Lees verder

Toneelverenigingen Naaldwijk naar de Monnikenlaan

De Naaldwijkse toneelverenigingen Rokagemto en De Plankeniers verhuizen, samen met 's-Gravenspel, nog dit jaar naar een nieuwe accommodatie voor biljartvereniging Het Groene Hart aan de Monnikenlaan. Dat heeft de gemeente Westland desgevraagd laten weten.

Lees verder

"We moeten af van 30 procent sociale huurwoningen in Westland"

De gemeente Westland moet af van de regel dat 30 procent van de nieuw te bouwen huizen uit sociale huurwoningen moet bestaan. Er moet meer prioriteit worden gegeven aan het bouwen van woningen voor het middensegment, zowel huur- als kooopwoningen.

Lees verder

Burgemeester Rodenburg vlogt: 'Wat vindt u belangrijk?'

Burgemeester Arnoud Rodenburg heeft in een vlog op zijn Facebookpagina inwoners van Midden-Delfland opgeroepen hem te laten weten wat zij belangrijk vinden in hun gemeente. "Waar moet de gemeente misschien extra aandacht aan besteden?"

Lees verder

Klimaatkast schiet door dak, twee groepen naar andere school

Basisschool De Driekleur in 's-Gravenzande is vanmorgen gewoon weer open gegaan. Afgelopen donderdag schoot een loodzware klimaatkast door het dak van de school. Vanwege de grote schade krijgen drie schoolgroepen nu les in een ander lokaal.

Lees verder

Twintig 'Johan Cruijff schoolpleinen' in Westland

Twintig basisscholen in de gemeente Westland krijgen dit jaar een Schoolplein14. Op zo'n plein liggen speelvelden met gekleurde lijnen en vlakken die kinderen uitdagen om met elkaar te spelen en sporten.

Lees verder

Streekhistorie: De Monsterse rederijkerskamer

Het blazoen van de Monsterse rederijkerskamer De Blauwe Wijngaertrancken heeft jarenlang in de hal van het gemeentehuis aan de Choorstraat gehangen. Na de sluiting van het gemeentehuis in 2017 is dit rederijkersbord onlangs overgebracht naar partycentrum De Noviteit.

Lees verder

Botsing op kruising in Poeldijk

Op de kruising Nieuweweg met de Voorstraat in Poeldijk zijn zondagmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is de bestuurder die achterop voorliggende auto is geknald, gewond geraakt. Getuigen zagen hem slingerend over de weg rijden.

Lees verder

Voskamp en Schoenmeijer wereldkampioen allround schaatsen

De schaatsers Jolanda Voskamp uit De Lier en Leo Schoenmeijer uit Hoek van Holland hebben zondagochtend de verwachtingen waargemaakt. Ze zijn beiden wereldkampioen geworden in het Italiaanse Baselga di Piné. Voskamp was de beste bij de vrouwen 50-plus en Schoenmeijer de sterkste bij de mannen 70-plus.


Lees verder

Ook Maassluis wil aansluiting zoeken bij statiegeldalliantie

Niet alleen in Westland, maar ook in Maassluis is er een meerderheid van de gemeenteraad die zich wil aansluiten bij de zogeheten statiegeldalliantie. De partijen vinden dat het kabinet er voor moet zorgen dat er statiegeld wordt geheven op alle PET-flessen en blikjes, zodat er een einde komt aan een groot deel van het zwerfafval.

Lees verder

Actie voor terugkeer van de Poelmolen

De Poelzone, het waterrijke groengebied tussen 's-Gravenzande, Monster en Naaldwijk, is niet compleet zonder terugkeer van de Poelmolen. Dat is de drijfveer van Stichting de Poelmolen, die begin dit jaar is opgericht. De stichting wil met de herbouw "het karakteristieke Westlands verleden een functionele plek geven in het heden".

Lees verder

Hoekse vrouw mishandeld door inbreker

In Hoek van Holland is vrijdagavond laat een vrouw mishandeld door een inbreker die zij bij thuiskomst in haar woning betrapte. Het enige wat ze weet is, dat hij een zwart trainingsjack droeg met daarin iets oranje verwerkt. Het blijkt te gaan om het jasje van een Essential Classic Trainingspak van het merk Uhlsport. Verder heeft haar man een zwart Mercedes-busje gezien.
Het incident gebeurde in een woning in de Paardenbuurt van Hoek van Holland. Wie informatie heeft, wordt verzocht de politie te bellen op 0900--8844.Lees verder

Karakteristieken zaterdag- en zondagvoetbal

Karakteristieken zaterdagvoetbal
De Dijk asv - Excelsior Maassluis 1-3 (1-1) 
Jeremy Moreno; Vincent van den Berg (2)

FC ‘s-Gravenzande - Achilles Veen 1-2 (0-1)
Kevin Bogaards

Karakteristieken zondagvoetbal

Westlandia-Quick 2-2 (1-1)
Nick van Vliet, Jedsel Markes
Bijzonderheid: Kilian van Mil debuteert

WESTLAND CUP
Honselersdijk - VELO (za) 1-1 (1-1)
VELO wint na het nemen van strafschoppen.
Honselersdijk: Nicky Peters
VELO: Mick van Elswijk

Lees verder

Gedeelte van het Staelduinse Bos afgezet

Volgens boswachter Fred Spreen is een gedeelte van het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande 'levensgevaarlijk'. De storm die donderdag over Nederland trok heeft zoveel ravage aangericht, dat het beter is om het bos even te mijden. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Test bij De Lier met slimme vondst tegen geluidsoverlast

De provincie Zuid-Holland gaat op de N223 (Burgemeester Van Doornlaan/Crezeelaan) in de buurt van de bebouwde omgeving van De Lier een innovatie tegen geluidsoverlast testen. Het gaat om een stalen of gietijzeren element dat in de berm van de weg wordt gelegd en specifiek is ontwikkeld voor het terugbrengen van geluid dat door vrachtverkeer wordt veroorzaakt.

Lees verder

Bertens op Australian Open strijdend ten onder tegen Wozniacki

Kiki Bertens is er vrijdag niet in geslaagd om de laatste zestien te bereiken op de Australian Open. De tennisster uit Wateringen moest op het center court in Melbourne het onderspit delven tegen Caroline Wozniacki, de nummer twee van de wereldranglijst: 4-6 en 3-6.

Lees verder

EK Rolstoelhandbal 2020 bij Quintus

Het Europees kampioenschap Rolstoelhandbal wordt in december 2020 gehouden bij Quintus in Kwintsheul. Het plan is onlangs door de Nederlandse handbalbond gepresenteerd bij de internationale handbalfederatie, die daar positief op reageerde. Om het EK mogelijk te maken, gaat Quintus de kleedkamers eind dit jaar beter geschikt maken voor rolstoelgebruik.

Lees verder

Bus met pech op de A20 bij Maassluis

Op de A20 ter hoogte van Maassluis heeft vrijdagochtend een lijnbus enige tijd stilgestaan met pech. Aanvankelijk leek het te gaan om brand, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een losgeschoten koelvloeistofleiding. Alle passagiers zijn veilig uit de bus gekomen en konden plaatsnemen achter de vangrail.

Lees verder

Mogelijk ook eigen dorpsfeest voor Hoek van Holland

In navolging van de zomerfeesten in de Westlandse kernen, moet ook Hoek van Holland een eigen dorpsfeest krijgen. Die ambitie spreekt de Hoekse Ondernemersvereniging uit. Gesprekken hierover zijn momenteel gaande.

Lees verder

Minder misdaadmeldingen in Maassluis

Het aantal meldingen van misdrijven in Maassluis is gedaald van 1.643 in 2016 naar 1.457 in het afgelopen jaar. Dat blijkt uit een geactualiseerd overzicht van de politie, dat burgemeester Haan aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Lees verder

Hulpverleners houden waakhonden binnen de perken

Dat een stormschade onverwachte bijeffecten kan hebben, ondervonden twee hulpverleners in 's-Gravenzande. Doordat een hek was vernield door omgewaaide bomen, konden twee waakhonden de vrije wereld in. De hulpverleners hebben met ijzerdraad het ontstane gat provisorisch gedicht.

Lees verder

Liveblog: januaristorm in de regio

De regio wordt donderdag geteisterd door een flinke storm. Hieronder alles updates over de storm:

Lees verder

Basisschoolleerling gewond geraakt door storm in 's-Gravenzande

Op basisschool de Driekleur aan de Spinel in 's-Gravenzande is donderdagochtend een leerling lichtgewond geraakt door de storm. Dat kwam door de kast van het luchtbehandelingssysteem. Die kwam door het plafond naar beneden.

Lees verder

'Ondernemers trekken uit de Hoek door tekort aan industriegrond'

Diverse bedrijven dreigen Hoek van Holland te verlaten, omdat zij daar niet kunnen uitbreiden. Dat constateert Cees Schalkoort, voorzitter van de Hoekse Ondernemersvereniging. In zijn nieuwjaarstoespraak liet hij deze week weten zich zorgen te maken over de industriële toekomst van de Hoek.

Lees verder

Bezorgde baasjes laten katten inenten na bericht over kattenziekte

Veel kattenbaasjes in Westland bellen dierenartsen met vragen over de besmettelijke kattenziekte die vorige week opdook in Honselersdijk. Het huisdierenziekenhuis in het dorp meldde dinsdag dat het een kitten moest laten inslapen nadat was vastgesteld dat het was besmet met het Feline PanleucopenieVirus.

Lees verder

KNMI: code rood, zware storm

Onze regio heeft deze donderdagochtend te maken met een zware storm. Inmiddels is code rood van kracht wegens zeer zware windstoten van 110-130 km/u, lokaal mogelijk 140 km/u. Dat is de prognose van het nationale weerinstituut KNMI. Na het middaguur moet de storm over zijn.

Lees verder

Kinderen 'ontwerpen' zelf de nieuwe burgemeester van Westland

Veel humor, goed de veiligheid in de gaten houden en maximaal 60 jaar oud zijn. Dit zijn een aantal kenmerken waaraan de nieuwe burgemeester van Westland moet voldoen, vinden de leerlingen van basisschool 'de Driekleur' in 's-Gravenzande. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, kregen zij woensdag de kans om onder leiding van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne de ideale burgemeester te 'schetsen'.

Lees verder

Limerickdag in De Lier

In De Lier wordt op woensdag 24 januari een limerickmarathon gehouden. Tussen 9.00 en 18.00 uur kunnen er in negen wisselende locaties zelf gemaakte limericks worden voorgelezen. Er zal later ook nog een boekje verschijnen.

Lees verder

Midden-Delfland wil gronden kopen voor 'boerderij van de toekomst'

Een melkveehouderij met 80 tot 100 koeien, die voorzieningen biedt aan stedelingen die het bedrijf en het gebied willen bezoeken. Dat is het concept van de 'boerderij van de toekomst', die de gemeente Midden-Delfland wil realiseren in de Zuidbuurt tussen Maassluis en Vlaardingen. Om dit mogelijk te maken, vraagt het college toestemming om 13 hectare grond aan te kopen.

Lees verder

Hoogwaterregeling in Maassluis weer van kracht

In verband met de verwachte weersomstandigheden treedt woensdagmiddag de hoogwaterregeling in Maassluis in werking. Er wordt dan rond 15.30 uur een waterstand van 2.10 meter boven NAP verwacht. Het water komt in dat geval op de Burgemeester de Jonghkade over de loswal.

Lees verder

Groot tekort aan koks, opleiding wordt overspoeld door mails van restaurants

Op zoek naar een baan én kookliefhebber? Dan hoef je niet ver te zoeken, want er is namelijk werk te over. Er is vooral een groot tekort aan koks. Er staan ruim tienduizend vacatures open.

Lees verder

Bertens na winst op Gibbs nu tegen Wozniacki

Kiki Bertens is woensdagochtend (Nederlandse tijd) doorgedrongen tot de derde ronde van de Australian Open. Op baan 2 in Melbourne was de Wateringse tennisster in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Nicole Gibbs: 7-6(3) en 6-0.

Lees verder

NAM kan niet gaan boren bij Molenslag; mogelijk leefgebied hagedissen

De NAM kan voorlopig nog niet beginnen met het dichten van het (minieme) gaslek bij Molenslag in Monster, omdat de voormalige winningslocatie mogelijk een leefgebied is van rugstreeppadden en zandhagedissen. Deze onthulling deed een woordvoerder van de NAM dinsdagavond in een presentatie voor de Westlandse gemeenteraad.

Lees verder

Zo denkt de gebiedscommissie over de gebiedscommissie

Leden van de Hoekse gebiedscommissie zijn verdeeld over de afgelopen vier jaar en de toekomst van diezelfde commissie. Waar CDA'er Jacco van Dam de afgelopen periode als constructief en productief heeft ervaren, kijkt VVD'er Arjen van der Lugt juist terug op een vrij moeizaam verlopen tijd.

Tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 kende Hoek van Holland een deelgemeenteraad. Dat fenomeen is destijds door Rotterdam in haar hele gemeente afgeschaft en vervangen door gebiedscommissies, met minder bevoegdheden dan een deelraad.

Lees verder

Nieuwe stembureaus in gemeentehuis en Maesemunde

Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in Westland worden dit jaar tien extra stembureaus ingericht. In de meeste gevallen gaat het om een tweede bureau op een locatie waar er al een drukbezocht bureau is. Op het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad en in ISW Lage Woerd in Naaldwijk en in zwembad Maesemunde in 's-Gravenzande komen nieuwe stembureaus. Dat laat de gemeente desgevraagd weten aan WOS Media.

Lees verder

Getuigen van woninginbraak gezocht in Maassluis

De districtsrecherche Rijnmond-Noord is op zoek naar getuigen van een woninginbraak afgelopen vrijdag aan het Burgemeester van der Endt Swanenburgplantsoen in Maassluis. De inbraak is gepleegd tussen 18.50 uur en 20.30 uur. Er is geen signalement.

Lees verder

Parkeeroverlast nieuwe gemeentekantoor tot bij Behandelcentrum Westland

Niet alleen bewoners van straten nabij het nieuwe gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk klagen over aldaar parkerende ambtenaren. Dit geldt inmiddels ook over bezoekers en medewerkers van de Naaldhorst en het Behandelcentrum Westland aan de Middel Broekweg.

Lees verder

Westland Verstandig wil meer jongeren aan zich binden

Lokale politieke partij Westland Verstandig wil meer jongeren aan zich binden. Daarom starten jonge kandidaat raadsleden binnenkort een actieve campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar de partij gaat verder. Sinds een half jaar is er namelijk een jongerenafdeling opgericht: JONG Westland Verstandig.

Lees verder

Eerste Westlands kampioenschap wielrennen op komst

Het eerste Open Westlands kampioenschap wielrennen voor basisleden wordt verreden op 22 april. De inschrijving, die zondag is opengesteld, is inmiddels gesloten. Er doen in totaal 75 voornamelijk Westlandse renners mee.

Lees verder

Streekhistorie: Veel Westlanders hebben Duitse wortels

Veel Westlanders hebben verre voorouders van Duitse afkomst. Daarin verschilt het Westland nauwelijks van andere delen van ons land. Vooral vanaf de 18de eeuw trokken veel Duitsers naar het Westland om hier een beter leven op te bouwen. De armoede op het platteland van Westfalen, het Kleverland en het Rijnland bracht een ware volksverhuizing te weeg.

Lees verder

Bertens verslaat Bellis in eerste ronde Australian Open

Kiki Bertens heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De tennisster uit Wateringen versloeg in de eerste ronde de Amerikaanse Catherine Bellis in drie sets: 6-7 (5),6-4 en 6-2. Bertens nam daarmee revanche op de verloren tweede rondepartij van Roland Garros vorig jaar. Toen ging Bellis er met de zege vandoor.

Lees verder

Stroomstoring in Hoek van Holland

Een deel van Hoek van Holland is zondagavond getroffen door een stroomstoring. Tegen kwart voor elf ging het licht uit in een kleine duizend panden. Gealarmeerde monteurs van Stedin hadden de storing rond half één in de nacht verholpen.

Lees verder

Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilliger

Burgemeester Agnes van Ardenne heeft op zaterdagmiddag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan brandweervrijwilliger Willem van der Stok uit De Lier. Hij ontving de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau ter gelegenheid van zijn afscheid bij de Veiligheidsregio Haaglanden.

Lees verder

Meerderheid in Westlandse raad voor aansluiting bij Statiegeldalliantie

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad wil dat er een einde komt aan zwerfafval. Ze vinden dat het kabinet er daarom voor moet zorgen dat er statiegeld wordt geheven op alle PET-flessen en blikjes. Diverse fracties komen dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering dan ook met een motie om Westland aan te laten sluiten bij de zogeheten Statiegeldalliantie.

Lees verder

WestlandStek voor bestuursleden VU Westland

Wethouder Marga de Goeij heeft vrijdag de WestlandStek uitgereikt aan Ank van der Meulen, Robert van der Kraan en Arie van der Sar uit ’s-Gravenzande. Ze kregen de gemeentelijke onderscheiding ter gelegenheid van hun afscheid van de Volksuniversiteit (VU) Westland.

Lees verder

Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal in Poeldijk

Een automobilist op de Monsterseweg in Poeldijk is zaterdagochtend vroeg tegen een lantaarnpaal aangereden en over de kop gevlogen. Wonder boven wonder is de man niet gewond geraakt. Het voertuig lijkt compleet afgeschreven.

Lees verder

Zaalvoetballers Honselersdijk nog zeker een maand uit competitie

Het eerste zaalvoetbalteam van SV Honselersdijk mag nog zeker tot en met 10 februari niet in competitieverband in actie komen. Die sanctie heeft de KNVB de club opgelegd naar aanleidingen van gebeurtenissen rond de uitwedstrijd bij Texel'94 op 8 december. Inmiddels is duidelijk dat enkele spelers worden beticht van het uiten van 'grof taalgebruik' richting de arbitrage.

Lees verder

Persprotocol definitief van tafel; journalisten niet helemaal tevreden

Het persprotocol voor het gemeentehuis van Westland is definitief van de baan. Burgemeester Agnes van Ardenne heeft dat in overleg met de pers vrijdagmiddag besloten. Toch zijn journalisten niet helemaal tevreden. De burgemeester vindt namelijk nog steeds, dat ze op inhoudelijke gronden pers mag weigeren, zoals ze dat eerder deed met actualiteitenrubriek EenVandaag, die raadslid Dave van der Meer volgt in opmaat naar de verkiezingen.

Lees verder

Quintus zit met scheidsrechtersprobleem

Handbalvereniging Quintus kampt met een acuut scheidsrechtersprobleem. Doordat het dit seizoen al meermaals geen arbiter kon leveren voor wedstrijden buiten de vereniging, moest de Heulse club al meer dan 1.500 euro aan boetes betalen, zo meldde voorzitter Eric van Steekelenburg in zijn nieuwjaarstoespraak.

Lees verder

Vervangend vervoer Hoekse Lijn niet over vluchtstrook

Het vervangend vervoer van de Hoekse Lijn kan geen gebruik maken van de vluchtstrook. Dat schrijft het college van B en W in Rotterdam in een brief aan de gemeenteraad. Volgens vervoerder RET is dit om veiligheidsredenen niet mogelijk.

Lees verder

Brandweer levert 'luchtmacht' bij speurtocht naar vluchtelingen

Een bijzondere klus voor de brandweer donderdagavond op een haventerrein in Hoek van Holland. De Koninklijke Marechaussee kon die hulp goed gebruiken bij het doorzoeken van een vrachtwagencombinatie met Slowaaks kenteken. Er was in de aanhanger al een vluchteling aangetroffen.

Lees verder

Burgemeester Westland wil woningsluiting Ter Heijde doorzetten

Burgemeester Agnes van Ardenne van Westland zet de procedure van tijdelijke sluiting van een woning in Ter Heijde toch door, hoewel de rechtbank in een voorlopige voorziening stelde dat het huis sluiten een te zware maatregel is. In november viel de politie bij de bewoner binnen vanwege een vermeende schietpartij. Na onderzoek in zijn woning aan de Piet Heinstraat bleek hij ruim 3,5 kilo cannabis te bezitten. 

Lees verder

Wereldhave laat straatkrantverkoper toch niet buiten staan

De straatkrantverkoper die al jaren bij de ingangen van winkelcentrum Koningshoek zijn krantjes probeert te slijten, kan dat voorlopig gewoon blijven doen. Winkelcentrumeigenaar Wereldhave heeft de beslissing om de man buiten de deur te zetten, teruggedraaid.

Lees verder

Komst rotonde Zwartendijk/Emmastraat vertraagd tot 2019

De aanleg van een turborotonde op de kruising van de Zwartendijk en de Emmastraat in Monster is aanzienlijk vertraagd. Door stilstand in de aankoop van gronden, ligt de rotonde er naar verwachting pas in 2019.

Lees verder

Kerktwist in Maasdijk duurt voort

Er is nog steeds geen definitieve uitspraak over in welke kerk de Protestantse Gemeente Maasdijk uiteindelijk gaat kerken. Er zijn namelijk te weinig kerkgangers om beide gebouwen te behouden. De leden kozen in (krappe) meerderheid voor gebouw Het Kruispunt, maar een aantal kerkgangers ligt dwars en wil in gebouw De Hoeksteen blijven. Die 'dwarse' leden zijn naar het hoogste kerkorgaan gestapt om het besluit aan te vechten.

Lees verder

Geen rol Kwekers in de Kunst bij opening World Horti Center

Cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst zal niet optreden bij de officiële opening van het World Horti Center in Naaldwijk. "Het is nooit ons idee geweest om de Kwekers daarbij te betrekken, dat kwam vanuit de gemeente", zegt Mark Zwinkels van het World Horti Center.

Lees verder

Rodenburg bezorgd over aanrijtijden politie en ambulance

Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland is bezorgd over de aanrijtijden van politie en ambulance in zijn gemeente. Volgens cijfers van het eerste half jaar van 2017 blijven die 'fors' achter op de landelijke doelstelling. Hij wil daarom met zowel Politie Eenheid Den Haag als de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Haaglanden in gesprek.

Lees verder

Australian Open: Bertens tegen Bellis

Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van de Australian Open op tegen Catherine Bellis uit de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de loting die donderdagochtend (Nederlandse tijd) is gehouden in Melbourne. Bij winst speelt de Wateringse tennisster in de tweede ronde tegen Nicole Gibbs.

Lees verder

Temperatuurprobleem De Phoenix wordt opgelost

Muziekvereniging De Phoenix in Wateringen kan binnenkort in een aangename temperatuur oefenen in de gymzaal van gebouw De Vang. De cv-installatie zal zodanig worden ingesteld, dat de gewenste temperatuur kan worden bereikt. Dit zegde wethouder Peter Ouwendijk woensdagavond toe, in antwoord op vragen van raadslid Maxim van Ooijen (D66).

Lees verder

Opening World Horti Center aanzienlijk soberder

De officiële opening van het World Horti Center op 7 maart a.s. wordt aanzienlijk soberder dan de bedoeling was. De oorzaak daarvoor ligt in het besluit van de gemeenteraad van Westland, begin november jl., om de door het college van B en W voorgestelde financiële bijdrage te schrappen. Dat heeft wethouder Theo Duijvestijn woensdagavond gemeld in een commissievergadering.

Lees verder

Woningcorporatie komt met plan om overlast Zuidmade tegen te gaan

Woningcorporatie Wonen Midden-Delfland komt binnenkort met plan om de overlast in de wijk Zuidmade in Den Hoorn tegen te gaan. Dat laat de woningcorporatie desgevraagd weten. Volgens omwonenden is er regelmatig onrust in de wijk vanwege verwarde personen. Politicus Ed Roeling, die zelf in de wijk woont, stelt zelfs dat er prostitutie, inbraken en zelfmoordpogingen plaatsvinden.

Lees verder

Fruitmuur-dilemma: 'Koester Westlandse cultuur'

Lang geleden stond er 600 kilometer aan fruitmuren in de streek het Westland. Daar is weinig meer van over. Ook voor de 125 meter lange fruitmuur aan de Poeldijkseweg in Kwintsheul dreigt de sloopkogel. De achterbuurman hoopt dat het niet zover zal komen.

Lees verder

CDA wil verlichte kerktoren in Naaldwijk

Als het aan CDA Westland ligt, wordt de toren van de Oude Kerk in Naaldwijk beter zichtbaar in de avonduren. Net als bij de Groote Kerk in Maassluis, willen de christendemocraten de toren laten uitlichten om zo de sfeer in het dorp te verhogen.

Lees verder

Persprotocol in Westlandse raadszaal voorlopig van de baan

Een aangekondigd persprotocol van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne in en om de raadszaal van de gemeente Westland is voorlopig van de baan. De burgemeester gaat eerst in gesprek met de pers over het protocol. Dat gesprek staat gepland voor aankomende vrijdag.

Lees verder

Bewoners Secretaris mogen bezwaar maken tegen XL-super

Bewoners van appartementencomplex de Secretaris in Naaldwijk mogen bezwaar maken tegen de komst van het naastgelegen nieuwbouwplan De Rentmeester. In hun eigendomsakte met de bewoners stond al dat een nieuw pand tegen en op de Secretaris zal worden gebouwd. In verband daarmee zijn in de eigendomsakten diverse verplichtingen opgenomen. De daarin opgenomen boete van 100.000 euro geldt echter niet bij het maken van bestuursrechtelijk bezwaar.

Lees verder

Maaslander wint op NK voor volièrevogels

Marcel Ponte uit Maasland heeft het heel goed gedaan op het NK Vogel in de IJsselhallen in Zwolle. Met zijn mokkabruine rijstvogel won hij het goud. Daarnaast werd zijn stel spitsstaart bronzemannen met de hoge score van 191 punten benoemd tot beste van Nederland.

Lees verder

Westlandse gemeenteraad zit met fruitmuur in de maag

Het is nog niet duidelijk wat de Westlandse gemeenteraad gaat besluiten over de ingepakte, scheve fruitmuur langs de Poeldijkseweg in Kwintsheul. Tijdens een dinsdagavond gehouden commissievergadering werd door meerdere fracties hardop gedacht aan slopen. Maar het gaat hier wel om een rijksmonument.

Lees verder

Reeks incidenten in 'probleemwijk' Zuidmade in Den Hoorn

Een verwarde man die de buurt op stelten zette, zorgde eind december voor een nieuw hoofdstuk in de 'probleemwijk' Zuidmade in Den Hoorn. De fractie Mijn Partij somde dinsdagavond in een commissievergadering een reeks problemen op waar maar niets aan wordt gedaan.

Lees verder

Bezoek Westland op Vakantiebeurs: 'Veel mensen kennen Westland niet'

Een bijzondere deelnemer op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht deze week. Tussen alle buitenlandse bestemmingen is ook Westland te vinden. "We willen laten zien dat het Westland bestaat, veel mensen weten dat niet", zegt Jeroen Beelen van promotieorganisatie Bezoek Westland.

Lees verder

Aardwarmteproject Trias Westland loopt wat uit

Aardwarmteproject Trias Westland in Naaldwijk loopt wat uit. In de afgelopen weken zijn er een paar hobbels op de weg naar beneden gekomen. Zo heeft de boorkop vastgezeten en is er flinke slijtage geweest. Inmiddels is dat allemaal opgelost en komt men dagelijks 8 tot 15 meter dieper.

Lees verder

Onbekende man Staelduinse Bos rust op begraafplaats Naaldwijk

Het onderzoek naar een onbekende dode man in het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande kreeg deze week volop aandacht. De zaak staat namelijk in de nieuwe cold case-kalender van de politie. Nog steeds is onduidelijk wie de man is.

Lees verder

CDA Maassluis bezorgd over windmolens in Rozenburg

CDA Maassluis heeft berichten gekregen van inwoners die zich zorgen maken over de vernieuwing en de uitbreiding van het bestaande windpark op de landtong van Rozenburg. De windmolens zijn vanuit Maassluis goed te zien. De partij stelt er vragen over aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Schoolbestuur gelooft nog in komst islamitische basisschool

Moslimscholenstichting Yunus Emre uit Den Haag heeft positieve hoop dat er een islamitische basisschool in Naaldwijk komt. Dat schrijft mediapartner Omroep West. De stichting verzette zich maandag tegen een beslissing van voormalig staatssecretaris Sander Dekker. Die zei ruim een jaar geleden dat in het Westland onvoldoende behoefte is aan een islamitische basisschool.

Lees verder

Midden-Delfland krijgt eigen 'PlusBus'

In de gemeente Midden-Delfland rijdt sinds begin dit jaar een eigen variant van de Westlandse 'PlusBus' rond. Onder de noemer 'De Mus' worden inwoners van Schipluiden en Den Hoorn die moeite hebben om zelfstandig ergens naar toe te gaan, vervoerd naar de plek waar zij heen willen.

Lees verder

Mandy van den Berg naar Valencia

Voetbalster Mandy van den Berg speelt de rest van het seizoen voor het Spaanse Valencia. De Naaldwijkse verdedigerster liet eind 2017 haar contract bij Reading in Engeland ontbinden en vertrekt nu dus naar de Spaanse Liga Iberdrola. Valencia staat daarin momenteel vijfde.

Lees verder

Gezichtsbepalende kerk Maasland zeven maanden dicht

De Oude Kerk in Maasland krijgt een andere inrichting. Daarom gaat het gebouw zeven maanden dicht. Het liturgisch deel wordt beweegbaar, er komt isolatie onder de vloer te liggen en er worden grafzerken verplaatst.

Lees verder

Westlandia zoekt eigen 'e-sporters'

In navolging van diverse voetbalclubs uit de eredivisie gaat nu ook Westlandia uit Naaldwijk op zoek naar een eigen e-sporter. Leden van de vereniging in de leeftijdsklassen JO15 t/m JO11 en MO15 kunnen zondagmiddag 28 januari meedoen aan een toernooi. De winnaars mogen Westlandia tijdens toernooien gaan vertegenwoordigen.

Lees verder

Streekhistorie: Groenteveiling Naaldwijk

Op het ogenblik is er nog tot en met 25 februari 2018 in het Westlands Museum een tentoonstelling te zien over de Westlandse Veilinggeschiedenis. In het kader daarvan wil ik iets vertellen over de Naaldwijkse groenteveiling en wel omdat het laatste restant van het laatste veilinggebouw binnenkort gesloopt gaat worden.

Lees verder

Dode man Staelduinse Bos op cold case kalender

Ruim tien jaar na dato is nog altijd niet duidelijk wie de dode man is, die op zondag 9 december 2007 in het Staelduinse Bos werd gevonden. Om het onderzoek een nieuwe impuls te geven, is de zaak opgenomen in de nieuwe cold case kalender.

Lees verder

Avalon Aardoom verrast met NK-zilver

Debutante Avalon Aardoom (20) was de grote verrassing tijdens het NK Shorttrack dit weekeinde in Heerenveen. De debuterende Wateringse veroverde het zilver in het totaalklassement. Zij moest alleen buigen voor Yara van Kerkhof. Voor de uit Naaldwijk afkomstige titelkandidate Lara van Ruijven was nu het brons weggelegd.

Lees verder

Richard Kraijenbosch wordt nieuwe trainer vv Maasdijk

Het bestuur van voetbalvereniging Maasdijk heeft Richard Kraijenbosch aangesteld als hoofdtrainer voor het seizoen 2018/2019. De huidige eerste elftal speler, gaat na de zomerstop beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Lees verder

Theaterstuk over 'Jumping' Jack Middelburg in de maak

De Naaldwijkse motorcoureur Jack Middelburg is onderwerp van een grote theateropvoering op het terrein van het TT Circuit in Assen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het spektakel over de in 1984 overleden Westlander zou 1,2 miljoen euro moeten gaan kosten en in het voorjaar van 2019 worden opgevoerd.

Lees verder

In februari voorronde van NK Legpuzzelen in De Lier

In De Rank in De Lier wordt op zaterdag 17 februari een voorronde gehouden voor het op 24 maart te houden NK Legpuzzelen in Roelofarendsveen. Het eerste Nederlands kampioenschap is vorig jaar zodanig aangeslagen, dat er dit jaar zeker zes voorrondes worden gehouden.

Lees verder

Bertens en Schuurs winnen dubbelfinale in Brisbane

Tennissters Kiki Bertens en Demi Schuurs hebben de finale van het damesdubbel in het WTA-toernooi in Brisbane gewonnen. De Wateringse Bertens (26) en de Limburgse Schuurs (24) versloegen de Sloveense Andreja Klepac en de Spaanse Maria José Martinez Sanchez. De setstanden waren 7-5 en 6-2.

Lees verder

Grote kans op opheffing Westland Marketing

De kans dat promotie-organisatie Westland Marketing in 2019 nog bestaat, is vrij klein. Het Westlandse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de jaarlijkse subsidiestroom van 2 ton per 2019 te beëindigen. Het college vindt namelijk dat de stichting los van de gemeente verder moet. Maar over het waarom blijft de gemeente vaag.

Lees verder

Gesprek De Goeij en Kwekers in de Kunst komende donderdag

Wethouder De Goeij van Westland en cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst gaan komende donderdag  met elkaar om de tafel over het terugvorderen van 40.000 euro subsidie aan de cultuurinstelling. Daarmee komt er maanden na de extra raadsvergadering over deze kwestie eindelijk een gesprek tussen de twee partijen.

Lees verder

Strandondernemers willen af van bastaardsatijnrups

Ondernemers uit Ter Heijde en Monster, die (mede) afhankelijk zijn van recreatie aan het strand, hebben de gemeente Westland en het Hoogheemraadschap Delfland nadrukkelijk  gevraagd alles in het werk te stellen om een nieuwe plaag van de rups van de bastaardsatijnvlinder te voorkomen.

Lees verder

RvS buigt zich over komst islamitische school in Naaldwijk

De Raad van State buigt zich maandag over de vestiging van een islamitische basisschool in het Westland, meldt mediapartner Omroep West. Scholengemeenschap Yunus Emre wil een school in Naaldwijk stichten, maar toenmalig staatssecretaris Dekker wees de aanvraag een jaar geleden af.

Lees verder

Hardlopers begonnen aan ultraloop Hoek van Holland-Den Helder

Door weer en wind, over mulle zandpaadjes en door de duinen. 35 goed getrainde hardlopers zijn vrijdagochtend om 10.00 uur begonnen aan de Duinhopper 201, een ultraloop van Hoek van Holland naar Den Helder. Het strand wordt zoveel mogelijk gemeden, net als de makkelijk begaanbare bos- en duinpaden.

Lees verder

Man die kas binnenreed had te veel gedronken

De automobilist die een kas in Den Hoorn binnenreed, had te veel gedronken. De 44-jarige man uit Wateringen blies op het politiebureau 325 ugl, anderhalf keer meer dan de toegestane hoeveelheid, schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

Verdachten Hoekse duinmoord maandag voor de rechter

De vier verdachten voor de moord op Onno Kuut (30) verschijnen maandag weer voor de rechter. Het slachtoffer werd op 25 maart 2009 in de duinen bij Hoek van Holland ontdekt door een wandelaar. De zitting waarin Cor P., Brian P., Evert S. en Hendrik S. voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen, is een zogenoemde regie-zitting. Er worden nog geen straffen geëist.

Lees verder

Nog geen concrete afspraak met Kwekers in de Kunst

Er is tot op heden geen gesprek geweest tussen cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst en wethouder Marga de Goeij van de gemeente Westland. Feitelijk is er zelfs nog geen concrete afspraak gemaakt. "Het wachten is op een bevestiging van een datum voor een gesprek", laat Kwekers-voorzitter Hans van den Broek desgevraagd aan WOS Media weten.

Lees verder

Lierenaar verzorgt ijsbaan tijdens WK allround in Amsterdam

Een bijzondere klus voor Lierenaar Paul Groeneveld. Op zijn 74e is hij aangesteld als ijsmeester tijdens het WK allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam op 10 en 11 maart. De Lierenaar is geen onbekende in het werk, hij zorgde er dertig jaar lang voor dat de kwaliteit van het ijs in De Uithof optimaal bleef.

Lees verder

Rotonde 'Dijckerwaal': wethouder voorkomt dat Naaldwijkseweg zes weken dicht moet

Bewoners van nieuwbouwwijk Dijckerwaal, op grens van 's-Gravenzande en Naaldwijk, moeten nog zeker vijf maanden wachten voordat de nieuwe ontsluitingsweg wordt opgeleverd. Die ontsluitingsweg, uitkomend op een nieuwe rotonde in de Naaldwijkseweg, zou eind maart/begin april af zijn, maar de oplevering is tot begin juni uitgesteld.

Lees verder

De Naald fulltime bioscoop tijdens 'zomerstop'

In de zomer een 'filmpje pakken' in Westland was de afgelopen jaren onmogelijk, maar daar komt vanaf dit jaar verandering in. Westlandtheater De Naald schaft de zomerstop af en gaat zich in de maanden juli en augustus profileren als bioscoop. Dat zei directeur Nico Baars donderdagochtend in het OchtendMagazine op WOS Radio.

Lees verder

Nominaties Westlandse sportvrouw bekend

De nominaties voor de titel Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Westland zijn bekend. Schaatsster Jutta Leerdam, wielrenster Mylène de Zoete en zeilster Anneloes van Veen maken kans op de prijs.

Lees verder

Rijkswaterstaat: politiek aan zet over eerder sluiten Maeslantkering

De discussie over het al of niet eerder sluiten van waterkeringen laait opnieuw op. Maar volgens Rijkswaterstaat ligt de bal bij de politiek. "Daar gaan de bestuurders over. Wij voeren de besluiten alleen maar uit", zegt Pieter Beeldman van Rijkswaterstaat tegen mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

'Gravin Machteld' naar gemeentekantoor 's-Gravenzande, kunstenares niet blij

Het standbeeld van Gravin Machteld, dat tot donderdag op het Marktplein in 's-Gravenzande stond, krijgt een plek bij het voormalige gemeentekantoor in het dorp. Dat schrijft wethouder Duijvestijn in een memo aan de gemeenteraad. Over de verplaatsing van het beeld is veel te doen geweest.

Lees verder

Wachten op een bus die niet komt...

Wie vandaag bij een bushalte in de regio staat, heeft grote kans om niet opgehaald te worden. Een groot deel van de chauffeurs van het streekvervoer staakt. In onze regio gaat het om chauffeurs van Connexxion en de RET. Chauffeurs eisen een verlaging van de werkdruk een loonsverhoging.

Lees verder

Maeslantkering is weer open

De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland is weer open. De stormvloedkering ging vanmiddag dicht, toen het waterpeil de 2 meter 60 aantikte. Het komt zelden voor dat de deuren van de kering bij storm sluiten.

Lees verder

Oplevering nieuwe rotonde Dijckerwaal uitgesteld

De aanleg en oplevering van de rotonde die de nieuwe 's-Gravenzandse wijk Dijckerwaal moet ontsluiten is vertraagd. Dat blijkt uit een brief van de gemeente. Oorspronkelijk zou de rotonde in het eerste kwartaal van dit jaar klaar zijn, maar volgens de gemeentelijke brief is de oplevering van de rotonde pas in juni.

Lees verder

Dieuwertje Blok heeft verleden in Maassluis liggen

Op een zoektocht naar haar voorouders, is presentatrice Dieuwertje Blok in de Maassluise archieven terechtgekomen. In de uitzending van het NTR-programma Verborgen Verleden is dat aankomende vrijdag te zien op NPO 2.

Lees verder

In 2017 recordaantal Westlandse records geboekt

Er zijn in het afgelopen jaar 60 Westlandse sportrecords gevestigd, geëvenaard of scherper gesteld. Dat betekent op zich ook een record, want tot dusver was 2005 het topjaar met 52 records. Het ging in 2017 om 46 atletiekrecords en 14 schaatsrecords.

Lees verder

Liveblog over de storm

De laatste berichten over de storm:

Lees verder

Maeslantkering in Hoek van Holland is dicht

De Maeslantkering bij Hoek van Holland is woensdag rond 14.00 uur dicht gegaan om zo de werking ervan te kunnen testen tijdens de storm. Normaal gaat de kering pas dicht als het water in Rotterdam 3 meter boven NAP dreigt te komen, maar dat is nu voor de test verlaagd tot 2,60 meter boven NAP.

Lees verder

Bussen Hoekse Lijn rijden wel tijdens staking

Het vervangend busvervoer van de Hoekse Lijn rijdt donderdag tijdens de staking van het streekvervoer gewoon door. Dat heeft vervoerder RET bekendgemaakt. Andere bussen in onze regio rijden niet, maar om welke lijnen het precies gaat, is nog steeds onduidelijk.

Lees verder

Boom valt op auto in 's-Gravenzande

Op een geparkeerde wagen in 's-Gravenzande is een flinke boom gevallen. De auto stond op het Dingemans van de Kasteeleplein, ter hoogte van de eendenvijver. De brandweer is opgeroepen om de boom op te ruimen.

Lees verder

Harde wind speelt met aanhangwagens

De westerstorm die over het land trekt, heeft afgelopen nacht voor wat ongemakken gezorgd. In Wateringen ging de wind aan de haal met aanhangwagens. Op bedrijventerrein Zwethove stonden de wagens opeens midden op de weg.

Lees verder

Van Ardenne wil snel werk maken van nieuw evenementenbeleid

Er moet binnen de gemeente Westland snel een nieuw beleid voor evenementen worden opgesteld, omdat de huidige regels niet meer aansluiten bij de realiteit. Dat voornemen kondigde waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne aan in haar nieuwjaarstoespraak.

Lees verder

Verplaatsing beeld Machteld van Marktplein in 's-Gravenzande 'onverteerbaar'

In ’s Gravenzande is begonnen met de herinrichting van het Marktplein. Als eerste is de bestrating er uit gehaald. Donderdag wordt begonnen met de bomen, én het standbeeld van gravin Machteld. De kunstenares die het beeld 25 jaar geleden maakte noemt de verplaatsing van Machteld "slecht voor het Westland en onverteerbaar".

Lees verder

Hoogwater op komst, Maeslantkering mogelijk dicht

Kades aan de buitenhaven in Maassluis lopen woensdag waarschijnlijk onder vanwege het verwachte hoogwater. Er is een flinke najaarsstorm en springtij op komst. Eveneens is er de kans dat de Maeslantkering in de Waterweg bij Hoek van Holland de deuren sluit.

Lees verder

Ongeveer 10.000 euro schade bij jaarwisseling Midden-Delfland

Er is tijdens de jaarwisseling in Midden-Delfland voor ongeveer 10.000 euro aan schade gemaakt, evenveel als vorig jaar. Dat schrijft burgemeester Arnoud Rodenburg dinsdag in zijn weekboek. "Iedere euro is er natuurlijk één te veel."

Lees verder

Staking regionaal busvervoer gaat door

Er rijden donderdag de hele dag geen streekbussen. De bonden hebben een 24 uurs-staking afgekondigd, meldt mediapartner Omroep West. Volgens vakbonden CNV en FNV is de werkdruk in het streekvervoer te hoog. Ook moet het loon omhoog. Bij ons in de regio staken Connexxion en de RET.

Lees verder

Westland bij gemeenten met grootste bevolkingsgroei

Onze regio kreeg er het afgelopen jaar 2.096 inwoners bij, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Die groei is vooral te danken aan de gemeente Westland, waar het inwoneraantal in 2017 met 1.705 inwoners steeg naar 107.337. Daarmee hoort de tuinbouwgemeente bij de tien gemeenten met de grootste bevolkingsgroei in 2017.

Lees verder

Buurt-Ton voor loterijspelers Achterdijkshoorn in Den Hoorn

Deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen in de straat Achterdijkshoorn in Den Hoorn, kunnen een flinke geldprijs tegemoet zien. In totaal wordt er 100.000 euro over de deelnemers uit de straat verdeeld.

Lees verder

Bewoners afgesloten van water na lek in moskee

Een lek in een waterleiding heeft maandagmiddag voor flink wat overlast gezorgd bij de Naaldwijkse alMouwahidin-moskee. Een deel van de kelder stond een tijd lang onder water. De brandweer en waterbedrijf het water weggepompt en het lek gedicht.

Lees verder

"Nieuwjaarsduik zachter dan vorig jaar"

De nieuwjaarsduiken op de stranden van Monster en 's-Gravenzande waren ook dit jaar weer erg populair. Met een buitentemperatuur van 8 graden voelde de duik zelfs zachter aan dan vorig jaar. Toen was het kouder en stond er meer wind.

Lees verder

Jaarwisseling in onze regio rustig verlopen

De jaarwisseling in onze regio lijkt relatief rustig te zijn verlopen. In Midden-Delfland, Westland, Maassluis en Hoek van Holland is er geen sprake geweest van grote incidenten. Wel zijn er enkele containerbrandjes en vernielingen geconstateerd. Aan het Oostblok in Wateringen brandde een auto uit. 

Lees verder

NAM praat Westlandse raad bij over herstelkarwei bij Molenslag

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) praat over twee weken de Westlandse gemeenteraad bij over het herstelwerk aan de voormalige gasput bij de Molenslag in Monster. Op dat terrein bij de Aalscholver wordt medio februari een boortoren opgebouwd. Gedurende een aantal maanden zullen met behulp die boortoren werkzaamheden worden verricht om de put duurzaam af te sluiten.

Lees verder

Streekhistorie: Voor paal in het Westland

U bent er allemaal wel een keer langs gereden, maar waarschijnlijk zijn ze u nooit opgevallen. Deze twee paaltjes staan in het Westland. Waar? Dat leest u straks.

Lees verder

Opnieuw vragen over locatie brandweerkazerne Naaldwijk

De raadsfractie van Westland Verstandig plaatst nieuwe vraagtekens bij het vasthouden aan het plan voor een tijdelijke brandweerkazerne in Naaldwijk pal naast de huidige locatie aan de 's-Gravenzandseweg. De fractie zegt benaderd te zijn door Westlandse brandweerdeskundigen die menen dat de actuele situatie aanmerkelijk anders is dan toen twee jaar geleden het principebesluit is genomen.

Lees verder

Meerdere buitenbranden op zaterdagavond

Westlandse brandweerkorpsen werden zaterdagavond voor diverse buitenbranden gealarmeerd. Die incidenten deden zich onder meer voor aan de Poeldijkseweg in Monster, De Blauwe Alicante in Wateringen en de Albert Schweitzerlaan in 's-Gravenzande.

Lees verder

Extra bussen Hoekse Lijn in spits

Vervoerder RET zet vanaf 8 januari extra bussen in op de Hoekse Lijn tijdens de spits. Lijn 712, de sneldienst Maassluis-West-Schiedam, gaat van acht bussen per uur naar maximaal elf door de inzet van extra bussen in zowel de ochtend- als avondspits. Vanaf Hoek van Holland (lijn 711) kunnen reizigers die gebruik maken van het vervangend busvervoer ook om 7.24 uur op de bus stappen.

Lees verder

Verwarde man zet Tanthofkade in Den Hoorn op stelten

Een verwarde man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor flink wat onrust gezorgd in de Tanthofkade in Den Hoorn. De bewoner van een portiekwoning was zo erg door het lint gegaan, dat de politie eraan te pas moest komen.

Lees verder

Aanhouding voor ruim 75 kilo illegaal vuurwerk in Monster

Een bewoner van de Rijnweg in Monster is vrijdagmorgen aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. In de rijtjeswoning zijn vier à vijf dozen gevonden, in totaal 75 tot 100 kilo vuurwerk. Dit vuurwerk wordt vernietigd.

Lees verder

Politiebureau Westland in weekend gesloten

Wie vanaf 1 januari aangifte wil doen op het politiebureau aan de Vierschaar in Naaldwijk, kan daar niet meer in het weekend terecht. De openingstijden worden beperkt tot de doordeweekse dagen, zo blijkt uit een memo van burgemeester Van Ardenne aan de Westlandse gemeenteraad.

Lees verder

Openbaar vervoer staat met jaarwisseling stil

Wie op oudjaarsdag de bus wil pakken, heeft tot 20.00 uur de tijd. Daarna ligt al het openbaar vervoer in onze regio plat. Op maandag 1 januari rijden de meeste vervoerders als op zondag.

Lees verder

Oud en Nieuw in Midden-Delfland: NYE Maasland wordt een blijvertje

Maasland kent al Sport en Spel, het Hometown festival en MovemberFest, en als het aan Vivian van den Berg ligt, komt NYE Maasland voortaan ook in dat rijtje te staan. In sporthal De Hofstede is het tijdens de jaarwisseling één groot feest. NYE Maasland moet een blijvertje worden.

Lees verder

Plan voor vreugdevuur in Westland

In navolging van Duindorp en Scheveningen zou ook het Westland een eigen vreugdevuur moeten krijgen tijdens de jaarwisseling. Initiatiefnemer Micha Plugge hoopt binnenkort een stichting op te richten om alles zo professioneel mogelijk te laten verlopen. Volgend jaar zou de eerste editie moeten plaatsvinden.

Lees verder

Vrouwen zwaar mishandeld op kerstfeest in Hoek van Holland

Twee vrouwen uit Monster en Den Haag zijn in de nacht van dinsdag (Tweede Kerstdag) op woensdag ernstig toegetakeld. Dat gebeurde rond 1.00 uur op het evenement 'Nix met Kerst' in een strandtent in Hoek van Holland.

Lees verder

HVC'10: 'Waarom geen extra veld aanleggen voor The Hookers?'

Bij voetbalvereniging HVC'10 in Hoek van Holland is men verbaasd over het bericht dat rugbyclub The Hookers na de zomer mogelijk gebruik gaat maken van één de voetbalvelden. Voorzitter Arjen van der Lugt had graag gewild dat ook hij betrokken was geweest bij de gesprekken, zegt hij in De Hoekse Krant. Ook ziet hij liever dat er een extra, multifunctioneel veld wordt aangelegd.

Lees verder

Schaatsen: Voskamp in rit 6, Leerdam tegen Leenstra

De Westlandse schaatssters Dione Voskamp en Jutta Leerdam komen vanmiddag in actie tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Thialf in Heerenveen. Zij nemen deel aan de 500 meter. De Lierse Voskamp start in rit zes in de buitenbaan, Leerdam uit 's-Gravenzande start in de buitenbaan tijdens rit acht.

Lees verder

Klopjacht naar inbreker in Den Hoorn

In Den Hoorn is in de nacht van woensdag op donderdag een flinke klopjacht gehouden na een inbraak aan de Voordijkshoorn om 2.30 uur. Politie-eenheden uit de hele regio waren aanwezig, net als de hondenbrigade en de politiehelikopter voor de zoektocht naar de dader.

Lees verder

Westlandse Zandmotor krijgt Brits broertje

De Zandmotor voor de kust van Ter Heijde, krijgt navolging voor de Engelse kust. In 2011 werd er 20 miljoen kuub zand in zee gestort. Door wind, golven en stroming haar werk te laten doen, heeft dat zand zich verspreid en vormt een natuurlijke kustbescherming. Deze techniek wordt nu ook in Engeland toegepast.

Lees verder

Albanezen opgepakt na klimmen over hek bij Stena Line

De vreemdelingendienst van de politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Hoek van Holland vijf Albanezen opgepakt. De mannen probeerden via de hekken op een schip van Stena Line te komen. Ze werden verregend aangetroffen, meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Midden-Delfland heeft weer groot oud-en-nieuwfeest

Na een aantal jaren zonder grote feesten in Midden-Delfland, wordt tijdens de komende jaarwisseling weer een oud-en-nieuwviering gehouden in Maasland. Sporthal De Hofstede is van 22.00 tot 4.00 uur het decor van het feest NYE Maasland.

Lees verder

Hookers gaan mogelijk spelen op veld HVC'10

Rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland gaat na komende zomer mogelijk gebruik maken van een veld van de naastgelegen voetbalvereniging HVC'10. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de rugbyclub en de gemeente Rotterdam. The Hookers heeft momenteel de beschikking over één veld, dat zeer intensief wordt gebruikt.

Lees verder

A4 Midden-Delfland nieuw in file top tien

De verlengde A4 tussen Den Haag en Rotterdam was het afgelopen jaar een opvallende nieuwkomer in de top tien van trajecten met de hoogste filedruk. Dat blijkt uit cijfers over 2017 van de Verkeersinformatiedienst (VID). De weg was goed voor in totaal 2,2 procent van alle files.

Lees verder

Inbrakenteller feestdagen staat op vijf

Rond de Kerstdagen is in onze regio vijf keer ingebroken. Op Kerstavond was het al raak in Kwintsheul en Monster. De afgelopen dagen kwamen daar Den Hoorn, Wateringen en Honselersdijk bij.

Lees verder

Jutta Leerdam negende op de 1.000 meter

Schaatsster Jutta Leerdam is negende geworden op de 1.000 meter bij het Olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen. De 18-jarige 's-Gravenzandse finishte in 1.17.08. Dat is ruim een seconde boven haar persoonlijk en tevens Westlands record van 1.16.15. De 1.000 meter werd gewonnen door Jorien ter Mors (1.15.38) vóór Marrit Leenstra (1.16.02).

Lees verder

Sjoerd en Marjolein van Marrewijk winnen Kerstloop bij Olympus ’70

Voor de derde keer in tien jaar tijd kreeg de Kerstloop van Olympus '70 de winnaar en de winnares uit een Heuls gezin. Sjoerd van Marrewijk was op tweede kerstdag 2017 de snelste van allemaal en zijn zus Marjolein de snelste vrouw. Sjoerd en Marjolein hadden deze dubbeloverwinning ook laten noteren in 2008 en 2011.

Lees verder

OttevangerOV gaat veerverbinding Maassluis moderniseren

Per 1 januari volgend jaar gaat het veer Maassluis - Rozenburg onder een nieuwe naam varen: OttevangerOV. De veerboten die nu in handen zijn van Connexxion, krijgen ook een nieuw uiterlijk, of eigenlijk beter gezegd, de oude kleur terug. En er komen nieuwe faciliteiten op en rond de boten.

Lees verder

Berichten over ongevallen in 2017 het best gelezen op WOS.nl

‘Slecht nieuws’ scoorde ook dit jaar goed op WOS.nl. Berichten over het overlijden van mensen of ongevallen in de regio staan in de top tien van best gelezen berichten in 2017. Onder meer het overlijden van de 16-jarige Sander uit ’s-Gravenzande in augustus dit jaar trok veel bekijks.

Lees verder

Inbraken op kerstavond in Westland

Inbrekers hebben de drukte rondom kerstavond aangegrepen om in twee plaatsen in te breken. Uit zowel Monster als Kwintsheul ontving de politie een inbraakmelding.

Lees verder

Streekhistorie: De 's-Gravenzandse Visbank

Eind oktober 2017 werd een sleuf gegraven langs de rijweg van de Langestraat aan de westkant van het marktplein voor het leggen van een gasleiding. Omdat deze plek in het oudste deel van het dorp ligt heeft er archeologisch onderzoek plaatsgevonden. Daarbij is speciaal gelet op eventuele funderingsresten van de visbank. Schuin tegenover De Spaansche Vloot kwamen bij deze graafwerkzaamheden twee poeren (delen van de fundering) tevoorschijn die, hoewel er nog geen hard bewijs is, mogelijk hebben behoord tot de fundering van deze visbank.

Lees verder

Oude kistenfabriek in Maasland plat

Binnen een week is de voormalige kistenfabriek aan de Oude Veiling in Maasland helemaal plat. Alleen nog wat neergehaalde muren herinneren aan vervlogen tijden. De twee panden hebben volgens het college van B en W een negatief effect op de uitstraling van het gebied.

Lees verder

Crash tegen geluidsscherm 's-Gravenzande

Op de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande is zondagnacht een automobilist van de weg geraakt en tegen een geluidsscherm geknald. Dat gebeurde even na half vijf.

Lees verder

Ter Heijde: elektrische deken vat vlam

In een huis aan de Evertsenstraat in Ter Heijde is zondagnacht een elektrische deken in brand gevlogen. Naar verluidt werd het deken getest vanwege aankomend bezoek in de woning.

Lees verder

Flinke botsing op Havenplein Maassluis

Op het Havenplein in Maassluis zijn zaterdagochtend twee auto's in botsing met elkaar gekomen. Beide voertuigen liepen daarbij veel schade op. Eén van de slachtoffers is in de ambulance behandeld.

Lees verder

Wilhelminaplein heropend met lasershow

Het vernieuwde Wilhelminaplein in Naaldwijk is vrijdagavond onder grote belangstelling heropend. Er waren onder meer een volkszanger en dj die zorgden voor entertainment, maar vooral de spetterende lasershow maakte veel indruk op de aanwezigen.

Lees verder

Stilstaande truck op Haakweg leidt tot botsingen

Op de Haakweg in Hoek van Holland heeft zich vrijdagavond een verkeersongeval voorgedaan waarbij een stilstaande truck en twee personenwagens betrokken waren. De bestuurders van de personenwagens zijn in een ambulance onderzocht, maar hoefden niet naar een ziekenhuis.

Lees verder

Brandweer Naaldwijk niet naar Vierschaar

De Naaldwijkse brandweer kan geen kazerne krijgen bij het politiebureau aan de Vierschaar. Die locatie is al eens bekeken, maar afgevallen vanwege de wettelijk vastgestelde kaders op het gebied van opkomsttijden voor de brandweer.

Lees verder

Werkzaamheden Opstalweg afgerond

De Opstalweg in Naaldwijk is vrijdagmiddag door de gemeente Westland feestelijk heropend. De afgelopen vier weken waren er volop werkzaamheden vanaf de kruising met de Geestweg. Die zijn inmiddels afgerond. Een buurtbewoonster had de eer om als eerste over de vernieuwde weg te fietsen.

Lees verder

CDA Maassluis bezorgd over aanbod voortgezet onderwijs

De Maassluise CDA-fractie is bezorgd over het aanbod van voortgezet onderwijs in de stad. De partij is bang dat het aanbod verschraalt, nu Lentiz plannen heeft om een mavo-school te beginnen in de stad. Het gevolg is namelijk dat op termijn de theoretische leerweg zou komen te vervallen. Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld hierover aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

‘Miljoen voor fruitmuur maatschappelijk onaanvaardbaar’

Het laten rechtzetten van de fruitmuur langs de Poeldijkseweg bij Wateringen voor een bedrag van een miljoen euro vinden B en W van Westland maatschappelijk onaanvaardbaar. Het college wil de muur gecontroleerd laten afbreken en weer met dezelfde stenen laten opbouwen. Dat kost 'slechts' een kwart miljoen euro. Het kan echter wel betekenen, dat de status van rijksmonument vervalt en dat de gemeente zich een rechtszaak op de hals haalt.

Lees verder

Twee jaar cel voor 'Willem Wietje'

De rechtbank in Rotterdam heeft Willem A. uit 's-Gravenzande donderdag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor de invoer van 2.800 kilo hennep met een straatwaarde van zo'n tien miljoen euro. Dat is minder dan de vier jaar die de officier van justitie eerder eiste.

Lees verder

Naaldwijker met vuurwapen langer vast

De 26-jarige Naaldwijker die dinsdag werd aangehouden vanwege vuurwapenbezit, brengt Kerstmis en oud en nieuw achter de tralies door. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten. De aanhouding van de man, die twee weken 'in bewaring' blijft, zorgde deze week voor veel verwarring.

Lees verder

Toch geen verplaatsing weekmarkt Maasland

De weekmarkt in Maasland hoeft niet te worden verplaatst naar de Huis te Veldelaan. Het college van B en W van Midden-Delfland is tot de conclusie gekomen dat dit toch geen goede optie is. De marktkooplui mogen daarom blijven staan op de 'tijdelijke' locatie aan de Slot de Houvelaan, waar ze al zeven jaar staan.

Lees verder

Ter Heijde op de bres voor man die drugs in huis had

Inwoners van Ter Heijde hebben een handtekeningenactie gehouden tegen eventuele uithuiszetting van de man bij wie de politie in november binnenviel vanwege een vermeende schietpartij. Zij vinden dat hij een tweede kans verdient. Ruim honderd omwonenden hebben getekend. De handtekeningen zijn woensdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst in het dorp aangeboden aan de Westlandse burgemeester Agnes Van Ardenne en woningbouwvereniging Arcade.

Lees verder

'Versnelde oplossing files bij Harnaschknoop'

De slechte verkeersafwikkeling bij de op- en afrit Den Haag-Zuid van de A4 wordt mogelijk versneld opgelost. Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel of er korte termijnmaatregelen op deze zogenoemde Harnaschknoop kunnen worden genomen.

Lees verder

Drie locaties voor tiny houses in Midden-Delfland

Het college van B en W in Midden-Delfland heeft drie potentiële locaties geselecteerd voor de bouw van tiny houses. De locaties liggen verspreid over de drie dorpskernen. Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen er in totaal twaalf tot achttien kleine zelfvoorzienende huisjes gerealiseerd worden.

Lees verder

Definitief windmolens op Hoeks Stena-terrein

Er komen voor 2020 minstens twee windmolens op het terrein bij Stena Line in Hoek van Holland. Daartoe heeft Provinciale Staten woensdag besloten. Ook op de grens van Maassluis en Vlaardingen, bij het Oeverbos, staan twee windmolens gepland.

Lees verder

'Drugshuis' in Ter Heijde mag voorlopig open blijven

De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat het huis in Ter Heijde dat burgemeester Agnes van Ardenne wilde sluiten, voorlopig open blijft. In het huis waren drugs gevonden, maar de rechtbank vindt het huis sluiten een te zware maatregel. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Verwarring over eigenaar vuurwapen in Naaldwijk

Eind dinsdagmiddag is er verwarring ontstaan over de eventuele bezitter van een vuurwapen in een woning aan de Indische Oceaan in Naaldwijk. Aanvankelijk werd een onschuldige 26-jarige automobilist via een voor hem beangstigende procedure uit zijn voertuig 'gepraat'. Later werd de beoogde verdachte alsnog aangehouden.

Lees verder

Erepenning voor bowler Xander van Mazijk

Bowler Xander van Mazijk is in zijn woonplaats Maassluis in het zonnetje gezet, omdat hij eind november de wereldtitel in zijn sport heeft behaald. Op het stadhuis aan de Koningshoek kreeg hij van burgemeester Haan de Erepenning der Gemeente.

Lees verder

Terrassen in 2018 uur langer open

Terrassen in Westland mogen in 2018 een uur langer open blijven dan nu het geval is: in het hoogseizoen tot 1.00 uur, tijdens het laagseizoen tot uiterlijk 24.00 uur. Het gaat om een proef die in november wordt geëvalueerd.

Lees verder

Maasdijkse vreest overlast verbindingsweg

Monique de Bruin vindt het 'belachelijk' dat de gemeente Westland haar monumentale woning aan de Maasdijk in Maasdijk niet wil kopen. Zij verwacht veel overlast van de verbindingsweg Maasdijk-Maasdijkplein die op dit moment wordt aangelegd. "Er rijden straks op acht meter afstand 12.000 auto's per dag recht op mijn huis af", betoogde De Bruin woensdag bij de Raad van State, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Oppositie: 'Nog niet besluiten over centrum Maasland'

De oppositie in de gemeenteraad van Midden-Delfland, bestaande uit Mijn Partij, VVD en PvdA, wil dat in januari nog geen besluit wordt genomen over het centrum van Maasland. "Dit dossier is nog niet rijp voor besluitvorming", aldus PvdA-fractievoorzitter Elly de Jong. Mijn Partij-raadslid Frank van Lier ziet graag dat de diverse initiatiefnemers eerst met elkaar aan tafel gaan om tot één gezamenlijk plan te komen.

Lees verder

Rodenburg: er moeten meer agenten bij

Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland vindt dat er meer politieagenten bij moeten. Hij reageert op een rapport van de Algemene Rekenkamer. Daarin staat dat het basisteam van politie Westland, waar Midden-Delfland ook onder valt, zestien agenten tekort komt.

Lees verder

Raad Maassluis keurt gang van zaken Hoekse Lijn af

De voltallige gemeenteraad van Maassluis vindt het totaal onbegrijpelijk, dat de ombouw van de Hoekse Lijn zo enorm uitloopt. De door alle fracties ingediende motie van afkeuring is dinsdagavond  unaniem aangenomen. Het college van B en W zal deze afkeuring overbrengen aan Pex Langenberg, de Rotterdamse wethouder die de Hoekse Lijn in zijn portefeuille heeft.

Lees verder

Naaldwijk: man met pistool aangehouden

In Naaldwijk is dinsdagavond een man met een pistool aangehouden. De politie reageerde op een melding waarbij een vuurwapen gezien zou zijn. De verdachte werd tijdens een zogeheten BTGV-procedure opgepakt (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte).

Lees verder

Oranjevrouwen uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn dinsdagavond uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Het team kende afgelopen succeszomer een grote Westlandse inbreng: aanvoerster Mandy van den Berg komt uit Naaldwijk en bondscoach Sarina Wiegman woont in Monster.

Lees verder

Jac Orie uit Poeldijk Sportcoach van het Jaar

Schaatscoach Jac Orie is dinsdagavond uitgeroepen tot Sportcoach van het Jaar. Dat gebeurde op het NOS NOC*NSF Sportgala in Amsterdam. "Poeh, wat is dit ding zwaar", begon hij zijn dankwoord.

Lees verder

Boete voor veroorzaakster ongeluk Coldenhovelaan

Een 24-jarige Honselse moet 750 euro schadevergoeding betalen aan de twee slachtoffers van een verkeersongeluk op de Coldenhovelaan in De Lier. Het ongeluk gebeurde op 25 mei vorig jaar. De vrouw reed met haar auto tegen een andere auto aan.

Lees verder

'Basisteam politie Westland komt agenten tekort'

Het basisteam van de politie Westland heeft zestien agenten te weinig. Dat blijkt uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. Het tekort is een gevolg van de reorganisatie bij de politie. Volgens de teamchef is de werkdruk op zijn mensen groot, zo valt te lezen in het dinsdag gepubliceerde rapport Focus op 'kansrijke' aangiften bij de politie.

Lees verder

Leerlingen van Het Spectrum tijdelijk naar Ichthus

De leerlingen van basisschool Het Spectrum in Maassluis gaan vanaf woensdag tijdelijk naar school bij basisschool Ichthus. Leerlingen worden per bus naar de school in het westen van Maassluis gebracht. Het Spectrum is zondag getroffen door brandschade van vuurwerk.

Lees verder

Mandy van den Berg per direct terug naar Nederland

Voetbalster Mandy van den Berg keert na vijf jaar in het buitenland terug naar Nederland. Dat maakte de Naaldwijkse verdedigster maandag bekend. De 27-jarige speelde het afgelopen jaar voor Reading FC in de Engelse competitie.

Lees verder

Mogelijk geen bussen op 4 januari

De kans bestaat dat op donderdag 4 januari de hele dag geen streekbussen zullen rijden. Dat meldt mediapartner Omroep West. Volgens vakbonden CNV en FNV is de werkdruk in het streekvervoer te hoog. Ook moet het loon omhoog. Werkgevers krijgen tot begin januari de tijd om met voorstellen over de brug te komen.

Lees verder

Rotterdams CDA bezorgd over 'illegalenpatrouilles'

Het CDA in de Rotterdamse gemeenteraad maakt zich zorgen over het 'jagen' op illegale vreemdelingen in Hoek van Holland, schrijft mediapartner RTV Rijnmond. De extreemrechtse organisatie Voorpost zegt op zijn website dat ze regelmatig 'patrouilles' houdt in de buurt van de veerboten naar Engeland.

Lees verder

Streekhistorie: De betekenis van Otto van Egmond, heer van de Keenenburg

Otto van Egmond is een van de belangrijkste inwoners van Midden-Delfland geweest. Hij leefde van ca. 1522-1586 en had als volledige achternaam Egmond van Meresteijn. Zijn familie was afkomstig van het huis Meresteijn in de omgeving van Beverwijk en was verwant met het geslacht van graaf Lamoraal van Egmond. Beide edelen hadden als gemeenschappelijke voorvader Kwade Wouter van Egmond. Otto van Egmond bezat op de Keenenburg een schilderij met een portret van Lamoraal van Egmond. Hij ontmoette deze verre neef regelmatig in Brussel en Den Haag, waar ze belangrijke landszaken met elkaar bespraken.

Lees verder

School blijft dicht om brandstichting

Leerlingen van Het Spectrum in Maassluis kunnen vandaag en morgen niet naar school. Waarschijnlijk is er zondag vuurwerk naar binnen gegooid. De brandschade is relatief klein, maar de roet- en rookschade zijn dusdanig dat het hele gebouw professioneel gereinigd moet worden.

Lees verder

Yvette Broch wint met Nederlands handbalploeg brons op WK

Het Nederlands damesteam, met de Monsterse Yvette Broch, heeft de bronzen medaille gewonnen tijdens het Wereldkampioenschap in Duitsland. In de Barclaycard Arena in Hamburg werd het een 24-21 overwinning voor Nederland. Broch kwam uiteindelijk tot 4 treffers uit 4 pogingen. De Monsterse werd terecht uitverkozen tot de beste cirkelspeelster van het toernooi.

Lees verder

Hoekse scholieren winnen regiofinale First Lego League

De Hoekse Druppies, elf leerlingen van de basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool uit Hoek van Holland, gaan op 3 februari naar de Benelux finale van de First Lego League in Leeuwarden. Het idee voor een woonwijk zonder wateroverlast heeft maar liefst drie prijzen in de wacht gesleept bij de regionale finale in De Lier.

Lees verder

Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal aan in Maassluis

Op het Havenplein in Maassluis is zaterdagmiddag iets voor 17.00 uur een automobilist in de richting van de Laan 1940-1945 tegen een lantaarnpaal aangereden. De automobilist is hierbij gewond geraakt, maar was nog wel aanspreekbaar. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Lees verder

Jutta Leerdam wint alle afstanden op NK Sprint

Met winst op alle vier gereden afstanden is schaatsster Jutta Leerdam glorieus Nederlands kampioene Sprint bij de A-juniores geworden. Zaterdag won zij in Heerenveen de 500 meter in 38.95 (vrijdag in een nieuw Westlands record van 38.82). Op de 1.000 meter reed de 18-jarige ’s-Gravenzandse zaterdag naar 1.16.57, waar dat vrijdagavond de nieuwe recordtijd van 1.16.15 was.

Lees verder

Eerste Santarun Westland goed voor 12.000 euro

De eerste Santarun Westland heeft tenminste 12.000 euro opgeleverd. Honderden enthousiastelingen liepen zaterdagmiddag verkleed als kerstman of kerstvrouw de drie kilometer lange route door Naaldwijk om geld op te halen voor het goede doel.

Lees verder

Hospice Beukenrode en TerminuZ gaan fuseren

Stichting Hospice Beukenrode en TerminuZ (thuiszorg voor terminale mensen, eerder bekend onder de naam VPTZ) gaan per 1 juni 2018 fuseren. Hierdoor ontstaat één loket voor Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland voor alle palliatieve zorg voor zowel bewoners als zorginstellingen.

Lees verder

Ernstig zieke Maassluizer ziet laatste wens in vervulling gaan

Herman Munnikes heeft zijn laatste wens in vervulling zien gaan. De ernstig zieke man uit Maassluis wilde nog één keer varen. Dankzij zijn schoondochter Linda die de wens instuurde naar Radio 538 voor De Beste Wensen van 538 werd die droom werkelijkheid.

Lees verder

Jutta Leerdam supersnel in Heerenveen

Met twee imposante nieuwe records is schaatsster Jutta Leerdam vrijdagavond in Heerenveen aan het NK Sprint voor A-juniores begonnen. De 18-jarige 's-Gravenzandse won met overmacht zowel de 500 als de 1.000 meter en voert vanzelfsprekend het tussenklassement aan. Zaterdag wachten nogmaals de 500 en de 1.000 meter.

Lees verder

DJ Bombastic wil de gemeenteraad in

Naaldwijker Braihim Mohcin, vooral bekend als DJ Bombastic, is de grootste verrassing op de kandidatenlijst van PvdA Westland voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bombastic staat derde op de lijst, achter de huidige fractievoorzitter Nico de Gier en de Monsterse Daniëlle Looije.

Lees verder

Enquête over natuurbegraven in Hoek van Holland

Een ruime meerderheid van de Hoekse gebiedscommissie heeft besloten een enquête te houden over het plan voor een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder. De commissie kan zich op die manier door de bevolking van de kustplaats laten adviseren over de heikele kwestie.

Lees verder

Eis: 100 uur werkstraf voor ongeval Gaagweg

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, voert een 20-jarige Schipluidenaar 100 uur werkstraf uit voor het veroorzaken van een ongeval op de Gaagweg in augustus vorig jaar. Bij dat ongeval raakte een wielrenner zwaargewond. De officier van justitie sprak van aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag.

Lees verder

Zomerfeesten voortaan gekoppeld aan zomervakantie

Grote zomerse evenementen in Westland worden vanaf volgend jaar gekoppeld aan de zomervakantie. Dat blijkt uit de de Evenementenkalender 2018, die burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven heeft vastgesteld. De gemeente wil hiermee voorkomen dat evenementen samenvallen en de druk op de hulpdiensten te groot wordt. Elk evenement verschuift dus mee met de zomervakantie. Een uitzondering wordt gemaakt voor de Profronde Westland en het Varend Corso.

Lees verder

Verzwakte zeehond achtergelaten op Heijds strand

Op het strand in Ter Heijde is vrijdagmorgen een ondervoed en verzwakt zeehondje gevonden. Het dier, dat waarschijnlijk door zijn moeder is achtergelaten, is naar de zeehondenopvang in Stellendam gebracht.

Lees verder

'Hoekse Lijn koste wat kost doortrekken tot strand'

Het college van B en W in Rotterdam moet er alles aan doen om de verlenging van de Hoekse Lijn tot het strand van Hoek van Holland door te zetten. Een motie van PvdA, VVD en CDA daarvoor werd donderdag in de gemeenteraad aangenomen. Geld hiervoor moet worden gezocht binnen de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Lees verder

Compensatiefonds voor Hoekse ondernemers

Ondernemers in Hoek van Holland moeten worden gecompenseerd voor het mislopen van toeristen, nu de aanleg van de Hoekse Lijn nog verder vertraagd is. Dat vinden de fracties van VVD en PvdA in Rotterdam, die in een motie hebben opgeroepen tot een compensatiefonds. De motie werd donderdagavond door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Lees verder

Kunstwerk bij oude politiebureau gered

Een kunstwerk dat jarenlang aan de gevel van het oude politiebureau in Naaldwijk hing krijgt een nieuwe bestemming. Het Westlands Museum wil het kunstwerk, dat nu nog beschadigd is, opnemen in de eigen collectie.

Lees verder

Vakantiehuisje uitgebrand in Hoek van Holland

Op vakantiepark Recreatieoord Rotterdam in Hoek van Holland is donderdagavond een vakantiehuisje door brand verwoest. Drie omliggende woningen op het park aan de Wierstraat hebben schade opgelopen. Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam.  Rond 18.00 uur werd alarm geslagen. De brand was rond 18.50 uur geblust.

Lees verder

Verlenging Hoekse Lijn naar strand mogelijk in gevaar

De verlenging van de Hoekse Lijn tot op het strand van Hoek van Holland kan in gevaar komen nu de kosten van de ombouw uit de hand beginnen te lopen. Wethouder Langenberg van Rotterdam stelt dat door de lijn niet te verlengen 50 miljoen euro kan worden bespaard.

Lees verder

Moordverdachte Maasland blijft vastzitten

Maurice R. (48) uit Maasland, die verdacht wordt van het doden van zijn vrouw Judith begin juli, blijft vastzitten. Dat heeft de rechter in Den Haag donderdag bepaald. Zijn advocaat had gevraagd om het proces in vrijheid af te wachten. Volgens hem is er geen bewijs tegen R. schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

B&W Maassluis zeer teleurgesteld in projectbureau Hoekse Lijn

Het Maassluise college van burgemeester en wethouders stelt in een donderdag uitgegeven raadsinformatiebrief dat er in de afgelopen tijd vanuit de projectorganisatie van de Hoekse Lijn geen openheid van zaken is gegeven. De informatie die wel is verstrekt, was in sommige gevallen onjuist: "Wij zijn daarover zeer teleurgesteld."

Lees verder

Antwoord op oorzaak zuurfstofgebrek in Zuidvliet blijft uit

Er lijkt definitief geen antwoord te komen op de vraag wat nu het zuurstofgebrek en daardoor de vissterfte in de Zuidvliet in Maassluis begin oktober heeft veroorzaakt. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die de PvdA gesteld heeft aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Noord-Lierweg maanden langer afgesloten

De Noord-Lierweg in De Lier blijft nog maanden langer afgesloten tussen Woudtzicht en de Woudseweg (N223). In plaats van op 22 december, gaat de weg nu pas op 18 maart open. De oorzaak is vertraging in de levering van materialen, zo meldt de provincie Zuid-Holland.

Lees verder

Wethouder biedt excuses aan voor vertraging ombouw Hoekse Lijn

Wethouder Langenberg van Rotterdam biedt de gebruikers van het openbaar vervoer zijn excuses aan voor de nieuwe vertraging van de oplevering van de Hoekse Lijn. Hij wil de reizigers tegemoet komen met een speciale regeling met goedkoper reizen. Ook meldde hij dat twee directeuren van het project zijn gehaald. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Grote rookwolken uit bedrijfsgebouw in Maasdijk

Uit een bedrijfsgebouw aan de Transportweg in Maasdijk komen sinds donderdagochtend rond 06.30 uur flinke rookwolken. De rook komt van een vrachtwagen die in het pand staat. De brandweer heeft bluswerkzaamheden verricht bij de vrachtwagen. Rond 07.30 uur was de brand onder controle.

Lees verder

Van den Hoek komt met eigen partij na breuk met Maassluis Belang

Jan van den Hoek heeft definitief gebroken met Maassluis Belang. Vanaf volgende week wil hij apart zitten en gaat hij verder als eenmansfractie. Ook is hij er vast van overtuigd dat het hem gaat lukken om volgend jaar met zijn eigen partij mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Hoekse Lijn pas eind 2018 klaar en tientallen miljoenen duurder

De ombouw van de Hoekse Lijn tot metrolijn loopt opnieuw een enorme vertraging op. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Vermoedelijk gaat de metro tussen Schiedam en Hoek van Holland pas in het laatste kwartaal van volgend jaar op de voormalige spoorverbinding rijden. Het uitstel gaat tientallen miljoenen kosten. Dat blijkt uit onderzoek van Rijnmond en de NOS.

Lees verder

Westland Infra: 'Ruim 80 procent gewraakte meters vervangen'

Gasnetbeheerders Westland Infra en Stedin zijn gesommeerd om zogeheten slimme meters van een bepaald type per direct te vervangen, zo heeft het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) woensdag bekendgemaakt. Feitelijk heeft de sommatie eind november al plaatsgevonden. Westland Infra moest 835 gasmeters gaan vervangen. Inmiddels is dat voor meer dan 80 procent gebeurd, laat de Poeldijkse netbeheerder desgevraagd weten.

Lees verder

Ruim 300 kerstmannen rennen door Naaldwijk

Er hebben zich al meer dan 300 mensen aangemeld voor de eerste Santarun Westland. Dat meldt de Rotaryclub Westland woensdag. De deelnemers rennen of lopen komende zaterdag 3 kilometer door Naaldwijk. Waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne lost om 14.00 uur het startschot op de Stokdijkkade.

Lees verder

ACM beboet Westland Infra voor 6 ton

Netbeheerder Westland Infra moet een boete van 600.000 euro betalen. Het netwerkbedrijf heeft de wet overtreden door gas- en elektriciteitsmeters te leveren aan grootverbruikers. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt.

Lees verder

De Leuningjes wordt opgeknapt; onderzoek naar intrek WOS

Het Poeldijkse zalencentrum De Leuningjes zal voor een periode van minimaal tien jaar worden opgeknapt. De gemeenteraad van Westland heeft daartoe dinsdagavond een krediet van 1,8 miljoen euro goedgekeurd. Verder is besloten om te onderzoeken of De Leuningjes beter exploitabel kan worden gemaakt door streekomroep WOS zijn intrek te laten nemen in het complex aan de Julianastraat.

Lees verder

Westlandse gemeenteraad: Jumbo Foodmarkt mag er komen

De gemeenteraad van Westland heeft dinsdagavond ingestemd met het herziene bestemmingsplan voor nieuwbouwproject De Rentmeester in Naaldwijk, waarvan een Jumbo Foodmarkt deel uitmaakt. Twee fracties stemden tegen: Westland Verstandig en PvdA.

Lees verder

Auto te water in Maassluis

Aan de Govert van Wijnkade in Maassluis is dinsdag aan het einde van de middag een auto te water geraakt. Een vrouw die in het voertuig zat, is op het droge geholpen en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

'Midwinterhoorn klinkt te weinig in Westland'

Nog nooit de midwinterhoorn horen schallen? Dan ben je niet de enige... Joke Sepers uit Monster wil dat het speciale instrument veel vaker in Westland klinkt. Met 18 jaar ervaring is ze een geoefend speler van het van oorsprong Twentse instrument.

Lees verder

Aanklager onderzoekt gedrag zaalvoetballers SV Honselersdijk

De aanklager amateurvoetbal van de KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar het gedrag van zaalvoetballers van SV Honselersdijk rondom de uitwedstrijd bij Texel '94. Dat duel in de eerste divisie A ging afgelopen vrijdag met 6-2 verloren. Wat er precies gebeurde, is nog onduidelijk.

Lees verder

Raadsleden Maassluis Belang in botsing met partij

Jan van den Hoek en Loek Molmans willen bij de volgende verkiezingen niet langer op de lijst van Maassluis Belang staan. Van den Hoek denkt er zelfs over na om zich af te splitsen van de partij en een nieuwe partij op te richten. De twee zijn tijdens de ledenvergadering in botsing gekomen met de rest van de partij.

Lees verder

Logeerhuis Maasdijk wil deuren in 2019 openen

Als alles meezit kunnen de deuren van het 'logeerhuis' in Maasdijk in april 2019 open. Dat laat initiatiefnemer Wim Smit desgevraagd weten. Het vergunningentraject voor het voormalige Rabobankgebouw zit in een afrondende fase en Smit verwacht geen problemen meer.

Lees verder

Duivensport is immaterieel erfgoed: 'Het is mijn leven'

De duivensport is vanaf deze week officieel immaterieel erfgoed. "Zo kunnen we de duivensport naar buiten toe promoten en ook behouden", reageert de Westlandse duivenmelker Harold van der Kruijk op het nieuws.

Lees verder

Bestelbusje brandt uit op PostNL-terrein in Den Hoorn

Bij het PostNL-sorteercentrum aan de Heernesse in Den Hoorn is dinsdagochtend omstreeks 6.00 uur een bestelbusje uitgebrand. De brandweer had aanvankelijk grote moeite om de felle brand te blussen. Het busje is total loss verklaard.

Lees verder

Basisschool in Poeldijk gaat ouderen een middagje helpen

Veel basisscholen in het land staken deze dinsdag, maar bij de openbare Daltonschool in Poeldijk is dat wel anders. Hoewel leraren best wel sympathie hebben voor de standpunten van de stakende docenten, hebben ze het idee dat het vooral om extra loon gaat, terwijl de juffen en meesters van de Daltonschool vooral extra helpende handen willen in het onderwijs.

Lees verder

'Verenigingen moeten gratis hun afval kunnen aanbieden'

De raadsfractie van CDA Westland wil - voor zover dit niet het geval is - dat alle (sport)verenigingen hun afval gratis bij een gemeentewerf kunnen brengen. Dit bepleit het CDA in schriftelijke vragen aan het college van B en W. Aanleiding is een recente ervaring van voetbalclub FC 's-Gravenzande.

Lees verder

Kippen verplicht 'op hok' in Monster

De kippen van kinderboerderij Vivaldi in Monster mogen voorlopig niet meer naar buiten. Sinds de ontdekking van vogelgriep op een eendenbedrijf in Biddinghuizen, geldt een landelijke afscherm- en ophokplicht.

Lees verder

Verkeerschaos op wegen in de regio

Op een aanzienlijk gedeelte van de wegen in onze regio staat het verkeer maandag aan het einde van de middag vast. Oorzaak is het winterse weer. Door gladheid zijn ook inmiddels al meerdere verkeersdeelnemers in de problemen gekomen. De avondspits is een van de zwaarste ooit.

Lees verder

Sneeuw levert mooie plaatjes op

Onze regio kreeg ook maandag weer te maken met een flink pak sneeuw. Via sociale media riepen wij jullie op om foto's van een besneeuwde omgeving toe te sturen. Daar werd goed op gereageerd. Bekijk hier een selectie van de mooiste sneeuwlandschappen!

Lees verder

Kamerlid Van Dijk stelt vragen over Hoekse Lijn

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) heeft maandag vragen gesteld aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Van Dijk wil meer weten over de ombouw van de Hoekse Lijn die flinke vertraging op heeft gelopen.

Lees verder

Aan de Zweth heeft ook in 2018 een Michelinster

Restaurant Aan de Zweth in Midden-Delfland mag ook in 2018 een Michelinster dragen. Dat bleek maandag nadat in het DeLaMar Theater in Amsterdam de nieuwe Michelingids was gepresenteerd. Ook het Rijswijkse restaurant Niven van Westlander Niven Kunz behoudt een ster.

Lees verder

KNMI: Code rood van kracht in onze regio

Het KNMI heeft besloten om maandag in onder meer onze regio code rood van kracht te laten gaan. Het weerinstituut verwacht dat een groot deel van het land te maken krijgt met grootschalige gladheid door sneeuwval, vooral in het midden en zuiden van Nederland.

Lees verder

Middelbare scholen eerder dicht om sneeuwval

Alle middelbare scholen in Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Delft geven de leerlingen vanmiddag vrij. In de loop van de middag wordt een flink pak sneeuw verwacht. Tussen 11.30 en 12.30 uur mogen de leerlingen van Lentiz, ISW en ROC Mondriaan naar huis. Dat is per school verschillend.

Lees verder

Streekhistorie: Mijn vader was een Heer

Toen Nico Hilgerson nog gemeentebode was in Wateringen en ik nog raadslid, zei Nico een keer tegen me: “Uw vader was een Heer!” Mijn vader bleek dit niet alleen verdiend te hebben aan zijn hoffelijke manieren, maar ook aan zijn kleding, en aan een andere gewoonte: hij rookte ’s ochtends een pijp. Die pijp en zijn kleding hebben hem, behalve de eretitel van Heer, nog iets anders belangrijks opgeleverd.

Lees verder

Hond doodgereden in Wateringen, politie zoekt bestuurder Audi

Op het zebrapad van de Anijsstraat met Bloemenlaan in Wateringen is zaterdagmiddag een hondje doodgereden. De bestuurder of bestuurster reed na het ongeluk - al dan niet opzettelijk - door.

Lees verder

Excelsior M in top vijf beste amateurclubs van Nederland

Excelsior Maassluis hoort bij de beste vijf amateurclubs van Nederland. Dat stelt vakblad De Voetbaltrainer, dat een top-200 maakte op basis het competitieniveau van het eerste elftal en de jeugdselecties van voetbalclubs. Excelsior staat op plek vijf.

Lees verder

Bekijk hier jouw mooiste sneeuwfoto's!

Onze regio is zondag getrakteerd op een dik pak sneeuw. In de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland vormden zich in de loop van de ochtend al snel 5 tot 10 centimeter sneeuw.

Lees verder

Auto op zijn kop op de Galgeweg

Een auto is zondagmiddag op de Galgeweg in Maasdijk nabij het Westerleeplein op zijn kop geraakt. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Een persoon zou bij het ongeluk gewond zijn geraakt.

Lees verder

Rapper Spanish volgend jaar weer op Waterwegpop

Rapper Spanish heeft zaterdagavond The Music Battle gewonnen in Grandcafé De Waker in Maassluis. De woordkunstenaar won tijdens de goed bezochte lokale talentenjacht een prijs van 250 euro en een optreden op Waterwegpop volgend jaar.

Lees verder

Auto ondersteboven in het water

Langs de Maasdijk in Maasdijk is zondagochtend rond 6.30 uur een auto ondersteboven in het water terechtgekomen. Omdat onduidelijk was, of er nog iemand in het voertuig aanwezig was, werden de traumahelikopter, diverse brandweereenheden, ambulances en meerdere politie-eenheden opgeroepen.

Lees verder

Voetbalduels afgelast door winterweer

De KNVB heeft besloten alle amateurvoetbalduels van zondagmiddag van het programma te schrappen.

Lees verder

Rugby: Weer nederlaag The Hookers

The Hookers heeft zaterdag opnieuw een zeer forse nederlaag geleden.

Lees verder

Sneeuwval reden voor 'code oranje' bij KNMI

Het nationale weerinstituut KNMI heeft voor zondag in een groot deel van het land 'code oranje' afgekondigd. Deze waarschuwing geldt ook voor de provincie Zuid-Holland. Tussen 10.00 en 16.00 uur moeten verkeersdeelnemers in onze regio oppassen voor sneeuw en gladheid; tussen 14.00 en 20.00 uur geldt 'code geel' voor zware windstoten.

Lees verder

Militaire musea in de Hoek meer op elkaar afgestemd

Het Atlantikwall-Museum en het Nederlands Militair Kustverdediging Museum, beide in Hoek van Holland, worden meer op elkaar afgestemd. Die afstemming geldt in eerste instantie voor de openingstijden. Verder wordt op korte termijn een combikaart gepresenteerd, waarmee het mogelijk is deze musea met korting op één dag te bezoeken. Dat hebben beide betrokken stichtingen bekendgemaakt.

Lees verder

Bushokje 'mislukt' als alibi voor inbreker

De politie in Den Haag heeft vrijdagavond een 25-jarige 's-Gravenzander aangehouden op verdenking van inbraak. Hij stond in een bushokje aan de Houtwijklaan en had de pech dat hij precies voldeed aan een signalement.

Lees verder

Onderscheiding voor Gerard van Meurs

Bij zijn afscheid als voorzitter van de overkoepelende omni-vereniging VELO in Wateringen is Gerard van Meurs benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Wateringer ontving de bijbehorende versierselen vrijdagavond uit handen van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne.