Archief

Familie bedankt alerte motoragent

De mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag uit een brandende woning in Kwintsheul zijn gehaald, maken het goed. Zij hebben nu tijdelijk ergens anders onderdak. Terwijl op bovenverdieping het vuur om zich heen sloeg, lagen de bewoners lagen beneden diep in slaap; totdat er een politieman passeerde...

Motoragent Paul Hofstra was bezig met een surveillance en ontdekte de brand. Door zijn sirene aan te zetten heeft hij de bewoners kunnen wekken. Als de bewoners boven hadden geslapen, was het niet goed afgelopen, is hun overtuiging. En ook als Paul niet in de buurt was geweest.



Paul is er heel nuchter onder en zegt dat hij zijn werk heeft gedaan. Dochter Manouska Matay is ook blij dat het goed is afgelopen, al heeft ze wel een dubbel gevoel. "Brand is toch een aanslag op je leven", aldus Anouska.

Van de bokkenpootjes

Het is niet de eerste keer dat Paul betrokken is geraakt bij een impactvolle situatie. Begin dit jaar was hij samen met een collega in de Lierse Hoofdstraat. Een vrouw was onder een vrachtwagen terechtgekomen en zij zorgden er samen voor, dat de vrouw rustig bleef bij haar bevrijding. Later gingen de agenten koffie drinken bij het slachtoffer en brachten bokkenpootjes mee, omdat ze het daarover hadden gesproken onder de vrachtwagen.

Categorieen:
112