Archief
Fred van der Ende 1

Fred van der Ende 1

Familie 'weggeblazen' van dakterras door ventilatoren

Lekker op het dakterras zitten zat er op de zonovergoten Hemelvaartsdag voor een familie uit 's-Gravenzande niet in. Ze werden namelijk weggeblazen door ventilatoren van het pas in gebruik genomen winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande.

De ventilatoren zijn zo gemaakt dat ze automatisch aan gaan bij brandmeldingen. Alleen was er helemaal geen brand. Toch zijn de ventilatoren al vier keer aangegaan. De familie baalt ervan. Onder meer een partytent is kapotgeblazen door de kracht van de ventilatoren. Ook leveren de apparaten veel geluidsoverlast op.

Brandweerlieden hebben de ventilatoren uiteindelijk uitgekregen, maar moesten wel eerst een deur in tweeën zagen om bij de alarminstallatie te komen. De sleutel van de deur was namelijk onvindbaar en een slotenmaker kreeg de deur ook niet open.

Sabotage

Mogelijk ging het brandalarm af vanwege sabotage, zo laat een woordvoerder van projectontwikkelaar BPD weten. Ze betreuren de situatie, zeker omdat het ook relatief lang heeft geduurd (een paar uur) voordat de situatie over was. "We zullen ervoor zorgen dat dit niet nogmaals gebeurt," aldus de woordvoerder.

Of de ventilatoren überhaupt wel 'slim' geplaatst zijn, kon de woordvoerder desgevraagd niet zeggen. Maandag gaat BPD verder aan de slag met het probleem.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen