Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

FloraHolland in gesprek met plantenkwekers

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 23 augustus 2017 20:21

Foto: Onlangs kwam het einde van de bloemistenklok


De directie van veiling Royal FloraHolland gaat donderdagmiddag op een geheime locatie in gesprek met een actiegroep van plantenkwekers. Dat meldt het vakblad De Bloemisterij op zijn website. De actiegroep is fel tegen het uitsluitend digitaal gaan veilen van planten en wil een extra algemene ledenvergadering bijeenroepen.

De actiegroep 'Behoud de Plantenklok' eist, dat het veilen van planten die door de aspirant-kopers vanaf een tribune zichtbaar zijn, wordt voortgezet. Het kopen aan de hand van alleen foto's (beeldveilen) stuit bij de groep op fel verzet.
De kwestie kreeg woensdagavond ruime aandacht op de landelijke televisie door een reportage in het programma EenVandaag, waarin ook de Westlandse azaleakweker Paul Barendse ruimschoots aan het woord kwam.

Zeker niet alle plantenkwekers staan achter de actiegroep. De Honselse Agnes Scheffers stelt op Facebook, dat het bestreden plan al járen geleden is aangekondigd en dat er naartoe is gewerkt. "Waarom het nu punt bij paal pas ècht doordringt, is mij een beetje een raadsel. En ja, ook wij zijn een kleine kweker."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS