Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fluittoon houdt Maassluizers wakker

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 13 september 2017 23:32

Foto: Google Streetview


Bewoners in de Maassluise Verdistraat klagen al sinds 2011 over een irritante fluittoon. Deze is te horen bij een windkracht 6 of meer uit het zuidwesten. Sommige mensen kunnen niet slapen als dit geluid opdoemt. Maar wat er ook aan gedaan wordt, niets lijkt te helpen.

 Zo hebben ze al diverse meldingen gedaan bij Milieudienst DCMR en woningcorporatie Maasdelta, maar anno 2017 is het nog steeds niet verholpen, ondanks diverse toezeggingen van Maasdelta, die ook van de situatie lijkt te balen.

Zo zegt Frank van der Plas van Maasdelta dat ze onderzoek hebben gedaan naar de bron van het geluid: "Daarbij zijn we uitgekomen op balkonnetjes aan de Lauwerzee (in de nieuwbouwwijk Het Balkon red.), waar we een aanpassing aan de constructie hebben gedaan, zodat de balkonnetjes niet meer zo resoneren."

Toch is de irritante fluittoon daar niet mee verdwenen. "Het blijft lastig om de exacte oorzaak te achterhalen. Bewoners kunnen een onderzoek laten starten bij Milieudienst DCMR. Mocht het dan aan ons liggen, dan lossen we het natuurlijk op," aldus Van der Plas.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS