Archief
Bas Booister

Bas Booister

Franciscus hoopt op begrip voor nachtelijke sluiting SEH

Hoewel de nachtelijke sluiting van de Spoedeisende Hulp (SEH) in Schiedam een zeer vervelende maatregel is, hoopt het Franciscus Gasthuis & Vlietland toch op begrip vanuit de politiek, samenleving en huisartsen. Dat liet Karen Kruijthof van de raad van bestuur van het fusieziekenhuis weten.

Maar op veel begrip kan het ziekenhuis niet rekenen. Zeker de Maassluise politiek is absoluut niet te spreken over het genomen besluit. En ook de huisartsen in de regio willen niet meer in gesprek met Franciscus. De huisartsenpost naast het ziekenhuis in Schiedam zegt zelfs naar een andere locatie te willen zoeken.

Personeelsprobleem

De spanningen lopen dus hoog op, maar Kruijthof zegt er weinig aan te kunnen doen. Het is vooral een personeelsprobleem. Met tien man extra zou de SEH-afdeling in het Vlietlandziekenhuis zo weer open kunnen. De Maassluise politiek gelooft daar niet in. Zowel de PvdA als de VVD denken dat er een groter probleem speelt en zijn bang dat het Schiedamse ziekenhuis straks niet meer is dan een veredeld verzorgingstehuis met een operatiekamer.

Maar Kruijthof ontkent dat ten stelligste. Het heeft volgens haar verder niets te maken met geld. Het tekort aan verpleegkundigen voor de afdeling Spoedeisende Hulp is een landelijk probleem, zelfs personeel lenen van andere ziekenhuizen in de regio bleek volgens het lid van de raad van bestuur niet mogelijk.

Categorieen:
Algemeen