Archief

Galgebrug vanaf 22 mei vijf maanden afgesloten

Vanaf 22 mei tot eind oktober is er geen verkeer mogelijk op de Galgeweg in Naaldwijk tussen de Kruisbroekweg en de 's-Gravenzandseweg. De reden is dat de Galgebrug in die periode wordt vervangen door een nieuwe brug. Volgens de Provincie Zuid-Holland duren de werkzaamheden langer dan van tevoren werd verwacht.

"Tijdens de voorbereiding van de werkzaamheden bleek dat de gas- en elektratransportleidingen die in en vlak naast de brug liggen, voor extra werkzaamheden zorgen. Deze leidingen voorzien een groot gebied van Naaldwijk en 's-Gravenzande van stroom en gas", aldus de Provincie. "Het plan was om ze te verleggen naast de brug. Dit blijkt niet mogelijk door de beperkte ruimte naast de brug en de omvang van de boring."

In overleg met de netwerkbeheerder is nu een nieuwe locatie gevonden voor de leidingen, onder de nieuwe brug. Door de fundering van de brug aan te passen, wordt hiervoor ruimte gemaakt. De leidingbeheerder gaat nu eerst de leidingen verleggen via een diepe boring onder de brug door. Daarvoor heeft hij werkruimte nodig, waardoor de weg afgesloten moet worden.

Zodra de leidingen verlegd zijn, gaat de aannemer de huidige brug slopen en een nieuwe brug bouwen. Omdat dit niet tegelijk kan gebeuren, zal de totale afzetting van de brug langer duren.

Omleiding

Tijdens de afsluiting van de brug zijn alle bedrijven en woningen langs de route bereikbaar. Het doorgaande autoverkeer wordt omgeleid via de Maasdijk, Twee Pleinenweg, Burgemeester Elsenweg en Piet Struijkweg. De route wordt aangegeven met gele omleidingsborden. Fietsers kunnen omrijden via de 's-Gravenzandseweg en de Kruisbroekweg.