Archief

GBW baalt van campagne-activiteiten in 'gemeentelijke' instellingen

Gemeentebelang Westland vindt het volstrekt ongepast dat de directeur van Bibliotheek Westland een stemadvies geeft. Ook de komst van CDA-politici en PvdA-politici naar een basisschool en een middelbare school ziet de partij als een ongewenste partijpolitieke profilering.

Daarom stelt de partij vragen daarover tijdens de raadsvergadering van 21 februari aan wethouder De Goeij van onderwijs en cultuur. De fractie vraagt aan de wethouder of ze bereid is om de directies van de diverse scholengemeenschappen te verzoeken 'dit soort campagne-achtige activiteiten' te staken.

GBW is van mening dat campagnevoeren moet gebeuren op de plekken waar dat thuis hoort: "Dus niet in een omgeving die (mede) door de gemeente gefinancierd wordt. Nog erger wordt het als een directeur van een door de gemeente (mede)gefinancierde instelling een stemadvies gaat uitbrengen."

De directeur van Bibliotheek Westland, Renske van Kooij, laat desgevraagd weten dat ze geen stemadvies heeft gegeven, maar mee heeft gewerkt aan een campagnefilmpje van Karin Zwinkels (CDA) omdat ze haar een fijn mens vindt en omdat ze elkaar raken in elkaars passie voor taal.

Categorieen:
Westland Politiek