Archief
Gerard Jansen

Gerard Jansen

Gedeputeerde in gesprek met bezwaarmakers Wippolderlaan

Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland bracht woensdag een werkbezoek aan de Zwethzone in Wateringen. Vermeulen liet zich bijpraten over de bezwaren tegen de inpassing van de Wippolderlaan in het gebied.

Een groot aantal bewoners heeft zienswijzen ingediend tegen de huidige verbredingsplannen. In de kern zijn de bewoners bang voor meer herrie en het verdwijnen van natuurgebied. Als alternatief hebben zij een eigen 'Westland-variant' ontworpen. Daarin wordt de Wippolderlaan verdiept in plaats van verhoogd ingepast.

Met de veranderingen aan de Wippolderlaan is 41 miljoen euro gemoeid. De provincie Zuid-Holland wil in 2018 met de verbreding van de weg beginnen. Een aangepaste versie van het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk in mei voorgelegd aan de colleges van Westland en Midden-Delfland. Uiteindelijk hebben de gemeenteraden het laatste woord.

Het verkeer vanaf de Veilingroute richting de Dorpskade en andersom gaat voortaan onder de N211 door. Motorverkeer op de Wippolderlaan zal via een viaduct moeten rijden. Het verkeer van en naar de Wateringse Veld moet ook over een viaduct, zodat de Wippolderlaan onderdoor kan.