Archief

Geen rol Kwekers in de Kunst bij opening World Horti Center

Cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst zal niet optreden bij de officiƫle opening van het World Horti Center in Naaldwijk. "Het is nooit ons idee geweest om de Kwekers daarbij te betrekken, dat kwam vanuit de gemeente", zegt Mark Zwinkels van het World Horti Center.

Een door voormalig burgemeester Van der Tak toegezegde subsidie van 100. 000 euro aan de 'Kwekers' was bestemd voor een zogeheten community art-project bij de opening van het World Horti Center. De gemeenteraad van Westland haalde daar op 7 november een streep door en wilde verder, dat het inmiddels overgemaakte voorschot van 40.000 euro zou worden teruggehaald.

Medio november liet voorzitter Hans van den Broek van Kwekers in de Kunst desgevraagd aan WOS Media weten, dat zijn organisatie "al een hele tijd doende" was met de opening van het WHC. "Over de uitvoering maken wij ons dus geen zorgen", aldus Van den Broek destijds.

Vandaag heeft cultuurwethouder Marga de Goeij een gesprek met het bestuur van Kwekers in de Kunst, waarin zij formeel de boodschap moet overbrengen, dat de cultuurorganisatie geen subsidie krijgt en het voorschot moet terugstorten. Kwekers in de Kunst had tijdens de raadsvergadering al laten weten, dat de organisatie rekende op volledige betaling van het door Van der Tak toegezegde bedrag.

De opening van het World Horti Center is op woensdag 7 maart. Het World Horti Center belooft de tuindertrots van het Westland te worden. In het gebouw zitten onder meer bedrijven, een demokwekerij en MBO Westland. Zwinkels liet eerder al blijken geen zorgen te maken over een opening zonder rol van Kwekers in de Kunst.