Archief

Geen 'verhuispremie' om doorstroming te bevorderen

B en W van Westland voelt vooralsnog niets voor een 'verhuispremie' om mensen te verleiden een sociale huurwoning te verlaten. Vooralsnog zet de gemeente in op de seniorenmakelaar van de Sociale Verhuurders Haaglanden. Pas als uit een evaluatie blijkt dat dit te weinig oplevert, wil B en W bekijken of er aanvullende instrumenten nodig zijn.

Westland Verstandig had gevraagd of de gemeente een financiële prikkel zou willen geven om de doorstroming te bevorderen. Bewoners van sociale huurwoningen hadden bij de fractie aangegeven alleen maar te willen verhuizen als daar een vergoeding tegenover staat. Het zou gaan om bedragen tussen de vijf- en tienduizend euro. Maar volgens B en W is in het verleden een 'verhuispremie' maar zeer beperkt succesvol gebleken.

De seniorenmakelaars zijn vanaf 1 oktober 2016 actief. Op basis van de activiteiten van deze makelaars zijn er 4 verhuizingen voor de gemeente Westland gerealiseerd, zo meldt het college. Deze verhuizingen hebben in 2017 plaats gevonden. Daarnaast zijn via het reguliere systeem van woningtoewijzing in 2016 in totaal 148 Westlandse huishoudens doorgestroomd.

Categorieen:
Westland Politiek