Archief

Geen vervolging Westland Verstandig voor publiceren 'geheime stukken'

De fractie van Westland Verstandig wordt niet vervolgd voor het ten tijde van de griffier-affaire in Westland publiceren van stukken, die tijdens een besloten vergadering van de raad waren besproken. Dat heeft het Openbaar Ministerie de gemeente laten weten. Na de publicatie gaf de gemeenteraad in meerderheid burgemeester Van der Tak de opdracht aangifte te doen tegen de fractie van Westland Verstandig.

De argumentatie van het OM is overigens niet bekend gemaakt. In een commissievergadering donderdagavond maakte Van der Tak alleen melding van de brief zonder op de inhoud in te gaan. Hij wilde de brief eerst met de fractievoorzitters bespreken. Dat gebeurde in beslotenheid na de commissievergadering.

Weliswaar werd daarin besloten dat de aan de burgemeester gerichte brief naar de raad gaat, maar het presidium (waar de raadsagenda wordt vastgesteld) had juist voor het fractievoorzittersoverleg de lijst van ingekomen stukken voor de vergadering van 17 april gesloten. De brief wordt openbaar gemaakt als die voor de mei-vergadering naar de raadsleden is gestuurd.

Categorieen:
Westland Politiek