Archief

Gemeente kijkt naar maatregelen tegen straatraces

De gemeente Maassluis bekijkt wat de mogelijkheden zijn om fysieke maatregelen te treffen om straatraces te verminderen of zelfs te voorkomen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van het CDA hierover, door het college van burgemeester en wethouders.

Een van de mogelijkheden is het plaatsen van barrières op de weg, zodat hoge snelheden niet meer kunnen worden gehaald. Daarnaast hebben de betreffende locaties, zoals bijvoorbeeld de Hoge Zeedijk en de Deltaweg, extra aandacht van de politie en Handhaving & Toezicht.

De christendemocraten vroegen zich eveneens af of de mobiele camera van de gemeente eventueel kan worden ingezet om straatraces tegen te gaan, maar dat is volgens het college niet zomaar mogelijk. De camera mag pas als 'laatste redmiddel' worden ingezet, wanneer andere maatregelen niet werken. Ook is het aantal meldingen van overlast niet voldoende om een dergelijke inzet te rechtvaardigen, zo stelt het college.

In totaal hebben een tiental mensen geklaagd wegens het ervaren van overlast door straatraces bij de politie en het Meldpunt Schoon, Heel & Veilig. Bij milieudienst DCMR zijn geen klachten binnengekomen hierover.

Categorieen:
Maassluis 112