Archief

Gemor binnen Westlandse coalitie, GBW boos op PvdA en CDA

Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland (GBW) is niet te spreken over de actie van zes Wateringse (steun)raadsleden van CDA, D66, PvdA en ChristenUnie om in de bres te springen voor het dorp. Hij stelt op Twitter dat coalitiepartijen CDA en PvdA bewust afkoersen op een aanvaring en noemt de actie schandalig.

Volgens Keizer negeren de twee partijen afspraken uit het coalitieakkoord en de begroting: "Als het geld van de Waterman op is, is het gewoon over. Zo hebben we dat afgesproken. En wat betreft de Hofboerderij, daar is wethouder Ouwendijk keihard mee bezig. Dit is allemaal voor de bühne", zo licht Keizer toe.

Het levert volgens de fractievoorzitter een forse deuk in de samenwerking op: "Alsof andere partijen geen aandacht hebben voor Wateringen. Ik ben hier nog niet klaar mee!" LPF lijkt ook niet blij te zijn met de actie, gezien de partij het commentaar van Keizer via Twitter heeft gedeeld.

Ook GroenLinks-fractieleider Ulbe Spaans is niet te spreken over de actie, zo schrijft hij: "Westland heeft een nieuwe fractie in de gemeenteraad. De fractie 'Wateringen'. Morgen 'De Lier'? Overmorgen 'Monster'?"

Reactie Jan van Rossum

Het Wateringse CDA-raadslid Jan van Rossum begrijpt alle rumoer niet: "Het gebeurt wel vaker dat raadsleden samen met elkaar vragen stellen. Nu doen we dat toevallig met politici uit Wateringen. Onlangs stelde GroenLinks ook samen met de VVD nog vragen. Ik begrijp echt de commotie niet."