Archief

Genomineerden sportman: Hoogerwerf, De Blois en Van IJzendoorn

Shorttracker Dylan Hoogerwerf, snowboarder Glenn de Blois en dammer Martijn van IJzendoorn zijn de drie kanshebbers voor de titel 'Sportman van het jaar 2017' in Westland. De Westlandse sportprijzen worden uitgereikt tijdens het Sportgala op 25 januari in theater De Naald in Naaldwijk.

Wateringer Hoogerwerf werd afgelopen jaar Nederlands kampioen shorttrack en pakte zilver op de 500 meter tijdens het Europees kampioenschap. De Blois uit De Lier presteerde goed tijdens de Europa Cups snowboardcross, met een eerste, tweede en derde plaats. Van IJzendoorn (Wateringer) pakte de Nederlandse titel dammen en werd negende op het WK.



Tevens is maandag bekend geworden wie in aanmerking komen voor de titel 'Sporttalent van het jaar'. Dat zijn acrogymmer Kyara Koppert uit 's-Gravenzande, zeiler Lenny Hofman uit Maasdijk en atleet Yannick Rolvink uit Naaldwijk.

Joost de Kiewit is na het rolstoelhandbalteam van Quintus de tweede en laatste genomineerde voor de categorie G-sporter. De Kiewit uit Poeldijk is slechthorend en speelt als keeper bij sportclub Monster 4 en het nationale dovenvoetbalteam.

Komende vrijdag zie je op WOS TV hoe de genomineerden werden verrast met hun nominaties.