Archief

Grondige renovatie voor De Spaansche Vloot

Restaurant De Spaansche Vloot op het Marktplein in 's-Gravenzande ondergaat dit jaar een grondige renovatie. Daarvoor is onlangs een vergunning verleend. Onder meer wordt de aanbouw aan de achterzijde gesloopt en komt er aan de linkerkant van het monumentale pand een glazen serre.

Dat blijkt uit de tekeningen die door de planontwikkelaar zijn ingediend. Omdat De Spaansche Vloot een rijksmonument is, moest het plan ook worden beoordeeld door een adviseur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Die oordeelde overwegend positief. "Door het verwijderen van de niet monumentale aanbouwen en entreeluifel ter plaatse van de achtergevels komen de gevels van het monument weer in het zicht, dit komt de monumentale uitstraling van de gebouwen ten goede", aldus de adviseur.

De Spaansche Vloot sloot eind 2016 haar deuren en werd verkocht aan een investeringsmaatschappij. In de tussentijd werd het complex wel verhuurd voor feesten en partijen. De verbouwde Spaansche Vloot - de naam blijft behouden - opent naar verwachting volgend jaar haar deuren. Wie het gaat runnen is op dit moment niet bekend.

Er kan nog beroep worden aangetekend tegen de plannen. Tegen de aanvraag zijn eerder geen zienswijzen ingediend.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen