Archief
Gerrit Malipaard

Gerrit Malipaard

Groots plan voor nieuw sportcomplex in Maassluis

Een complex voor diverse sportverenigingen op een plek in Maassluis West. Dat is samengevat het plan van ondernemer Gerrit Malipaard en KNVB-directeur Eric Gudde. Het plan bestaat al een aantal jaren, maar bleek moeilijk uit te voeren vanwege de financiële crisis. Nu zien de Maassluizers een opening ontstaan en willen ze de gemeenteraad enthousiast maken.

Malipaard, met zijn bedrijf MTS Europroducts een van de grootste sponsors van sportverenigingen in de stad, zegt op WOS Radio dat de faciliteiten van de clubs in Maassluis 20 tot 30 jaar achterlopen op die in bijvoorbeeld 's-Gravenzande of Schiedam. "Af en toe kom ik in een kleedkamer en dan lijkt het wel 1950." Hij wil de uitstraling van de clubs dan ook fors verbeteren.

Artist impression

Het is de bedoeling dat op een sportcomplex in Maassluis West straks naast Excelsior Maassluis en MSV'71 ook clubs als handbalvereniging Unitas'63, basketbalvereniging Green Eagles en korfbalclub C.K.C. Maassluis aanhaken. Verder zou er een hele grote multifunctionele sporthal moeten verrijzen. "Met alle faciliteiten als kinderopvang, fysiotherapie en een mountainbikeclub. Je kunt het zo gek niet bedenken," aldus Malipaard.

Geen fusie

De clubs die al op de locatie in Maassluis West aanwezig zijn, kunnen in de plannen gewoon blijven zitten. Tot een fusie hoeft het volgens de ondernemer ook helemaal niet te komen. "De clubs blijven gewoon apart van elkaar bestaan."

Foto: Eric Gudde

De plannen zijn samen met een gespecialiseerd bureau zorgvuldig opgesteld. "We zijn eerst de politieke partijen afgegaan voor de verkiezingen, hebben de sportraad geïnformeerd, die zijn ook enthousiast. En nu hebben we een brief ingezonden om een presentatie te mogen houden voor de gehele raad." De presentatie vindt waarschijnlijk na het zomerreces plaats. Daarna zou het plan door de gemeente op haalbaarheid getoetst moeten worden.

Artist impression

Kans

Malipaard: "Ik denk dat dit een unieke kans is voor Maassluis, waarmee de stad zich op de kaart kan zetten. Voor de huidige inwoners, maar ook voor de toekomstige, want we zijn natuurlijk enorm aan het uitbreiden met de stad." Daarmee doelt de ondernemer op nieuwbouwwijken als Wilgenrijk, Het Balkon en in een later stadium ook De Kade.

Overigens is voetbalclub VDL niet meegenomen in de plannen voor een gezamenlijk sportcomplex, omdat je volgens Maliepaard ook nog sportfaciliteiten in het oosten van de stad moet behouden. "De stad is langgerekt, het lijkt me niet opportuun om van oost naar west te moeten rijden."