Archief
Tom van Bemmel

Tom van Bemmel

Grote brand bij sportschool in Maassluis

Bij een sportschool aan de Govert van Wijnkade in Maassluis heeft zondagmiddag geruime tijd een brand gewoed. Die ontstond even na 15.00 uur in een van de kleedkamers op de bovenste verdieping. Rond 17.25 uur is het sein brand meester gegeven. Er is niemand gewond geraakt. Eén persoon is aangehouden, maar het is niet duidelijk of hij iets met de brand te maken heeft.

Behalve diverse brandweer-eenheden was ook een blusboot aanwezig vanaf het water. Daarnaast werd tevens de ambulance opgeroepen, omdat aanvankelijk onduidelijk was of er zich nog personen in het pand bevonden. Op het moment dat de brand uitbrak, was de sportschool nog open.

De brandweer heeft binnen nog enige tijd gezocht naar mensen die nog binnen waren, waaronder een specifieke vrouw die werd gemist. Volgens een woordvoerder was de zoektocht binnen 'bijzonder lastig', omdat het gaat om een oud haringpakhuis met allerlei kleine gangen en kamertjes. "Op een gegeven moment werd het zo warm dat we alle brandweermensen naar buiten hebben gehaald." Iedereen bleek echter veilig buiten.

De brand leverde naast bruine rook ook veel bekijks op. Aan de andere kant van het water stond een grote menigte mensen het bluswerk te aanschouwen. In verband met de rookontwikkeling werd omwonenden aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

Update 18.00 uur: de schade als gevolg van brand en bluswerkzaamheden is groot. Maandag wordt de oorzaak van de brand onderzocht.

Categorieen:
Maassluis 112