Archief

Grote kans op nieuwe kademuur aan de Noordgeer

De kademuur aan de Noordgeer in Maassluis wordt waarschijnlijk in zijn geheel vervangen. Een andere optie is om palen die losstaan vast te zetten, maar dit levert een aantal risico's op en tal van scheuren blijven dan verder bestaan.

De huidige kademuur kan in elk geval niet nog eens 25 jaar mee. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een Raadsinformatiebrief. Mocht er een nieuwe kademuur komen, dan kost deze naar verwachting 1,4 miljoen euro. Deze nieuwe muur zou dan 100 jaar mee moeten kunnen gaan.

Een klein voordeel van een nieuwe muur is dat er geen kosten meer zijn voor het opknappen van de kademuur, waarmee ongeveer 1 ton gemoeid was. Of de huidige aannemer het traject kan voortzetten, wordt nog uitgezocht. Er wordt nu een raadsvoorstel voorbereid.

Aan het einde van de afgelopen zomervakantie werd duidelijk dat de staat van de 90 jaar oude kademuur slechter is dan gedacht. De verstevigingswerkzaamheden werden dan ook gestaakt. Eind mei van dit jaar hadden de werkzaamheden eigenlijk al af moeten zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen