Handbal dames: Van der Knaap schiet Verburch naar overwinning

In de tweede divisie B heeft Verburch een belangrijke overwinning behaald. VELO won weer en is inmiddels terug te vinden op plaats drie. Westlandia was niet opgewassen tegen medekoploper VOC.

Veneco/VELO heeft voor de vijfde keer op rij een overwinning geboekt en voor de zesde keer op rij bleef de ploeg ongeslagen. De Wateringse ploeg versloeg na een mooi en spannend duel de nummer drie van de ranglijst Sima Sport/Ventura. In sporthal Willem Alexander won de Wateringse ploeg met 33-29. VELO speelde een geode tweede helft nadat het de rust was ingegaan met een 13-12 achterstand. Met de uitstekend spelende Carmen Riepe, Esmee Donker en keepster Iris Zonneveld liep VELO uit naar een voorsprong van tien doelpunten. In de laatste tien minuten verslapte de concentratie, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Door deze overwinning staat VELO op een keurige derde plaats en heeft vijf punten achterstand op de koppositie.

WPK/Westlandia heeft in de thuiswedstrijd tegen de reserves van Succes Schoonmaak/VOC niet weten te stunten. De Amsterdamse koploper was duidelijk een maatje te groot voor het tegen degradatie spelende Westlandia. VOC strafte bijna alle foutjes van de thuisploeg af en ondanks dat Westlandia in de tweede helft terug kon komen in de wedstrijd wist de ploeg dit niet vol te houden. VOC won met 31-23.

De strijd in de onderste regionen blijft het voorlopig spannend. In een degradatieduel wist Verburch twee belangrijke punten binnenboord te houden tegen Oliveo. In de Jan van der Valk hal speelde de thuisploeg een goede eerste helft tegen de nummer 10 van de ranglijst. De hekkensluiter leidde halverwege de wedstrijd met 16-12. Na de pauze kwam Oliveo in de wedstrijd dankzij het rommelige spel van de thuisploeg. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen (26-26), maar Ashley van der Knaap scoorde de winnende en bezorgde daarmee Verburch de tweede overwinning van het seizoen. Oliveo en Verburch hebben nu evenveel punten (vier) en Westlandia staat als hekkensluiter twee punten hieronder.