Handbal dames: Westlandia nog niet veilig; VELO definitief derde

VELO is met nog twee wedstrijden te gaan zeker van plaats drie op de ranglijst. Westlandia zal nog een keer de winst moeten pakken om veilig te zijn. De reserves van Quintus wonnen de voorlaatste thuiswedstrijd.

De reserves van Virto/Quintus ontvingen in de Eekhouthal ZAP, dat twee punten meer had en op plaats twee bivakkeerde. Quintus pakte de tiende overwinning in een thuiswedstrijd uit twaalf beurten en heeft op basis van een beter doelsaldo de tweede plaats ingenomen. De Heulse ploeg won met 32-28 na een 18-15 voorsprong bij rust. Dit betekent dat DSVD kampioen is geworden in de eerste divisie en volgend seizoen tegenstander is van het eerste team van Quintus. PSV Handbal en BEVO zijn gedegradeerd.

Veneco/VELO heeft definitief beslag gelegd op de derde plaats. Nummer vier Sima Sport/Venutura kwam op bezoek aan de Noordweg en het verschil was voorafgaand aan de wedstrijd was vijf punten met nog drie wedstrijden te gaan. VELO leidde halverwege de wedstrijd met 16-12. Na de pauze wist Ventura stapje voor stapje dichterbij te komen en na een spannende slotfase won VELO nipt met 33-32. VELO eindigt dit seizoen als derde, want nummer twee VOC is niet meer te achterhalen en nummer vier Ventura kan de Wateringse ploeg niet meer achterhalen.

Bij VELO was er reden tot feest, want het tweede team werd kampioen in de tweede klasse B. In de laatste wedstrijd van het seizoen won het Wateringse reserveteam met 23-16 van het vierde team van Westlandia. Ook de reserves van Verburch konden het kampioenschap vieren en wel in de tweede klasse A.

WPK/Westlandia heeft met nog twee wedstrijdronden te gaan twee punten voorsprong op de eerste degradatieplaats, waar MIC staat. Westlandia ging op bezoek bij runner-up Succes Schoonmaak/VOC. De Amsterdamse formatie won met 38-24 na een voordelige voorsprong na de eerste helft van 20-15. Westlandia had moeite om de kansen te maken en kreeg door balverlies veel break-outs tegen. Westlandia kan zich volgende week in de derby tegen Verburch veilig spelen en het kan Verburch het laatste duwtje geven naar de hoofdklasse. In de laatste wedstrijd van het seizoen speelt Westlandia uit bij kampioen BFC.

De reserves van WPK/Westlandia zijn definitief veilig. In de streekderby tegen WHC liep de Naaldwijkse ploeg als winnaar van het veld. Westlandia won met 23-17. Na de eerste helft leidde Westlandia met 14-6. Vooral defensief stond de Naaldwijkse ploeg goed en dat gaf aanvallend veel vertrouwen om aanvallend goed voor de dag te komen. Voor WHC volgt nog een spannend slot van de competitie. De huidige nummer elf moet in de resterende twee wedstrijden de p/d-plaats zien te vermijden.