Handbal heren: Quintus strandt in zicht haven

DIOS en Westlandia wisten tot winst te komen. DIOS herstelde zich van de nederlaag van vorige week. Westlandia haalde voor de tweede keer de veertig. Quintus leek op een overwinning af te stevenen of minimaal een punt, maar in de laatste seconde ging zelfs dit laatste scenario in rook op.

Bene-League

Het lukte bijna voor Wematrans/Quintus, maar in de slotseconde stal Initia Hasselt twee punten. Quintus leidde nagenoeg de gehele wedstrijd, maar moest na een spannende laatste minuten de winst laten aan de Belgische ploeg. Hasselt won met 27-26. De winnende treffer werd een seconde voor tijd gemaakt. Gezien de eerste wedstrijd een gehele verbetering toen verloor Quintus met 37-24. De Heulse ploeg maakt gedurende de competitie een groei door die helaas nog niet beloond wordt met punten.

Quintus begon voortvarend aan de wedstrijd. Alles lukte aan Heulse zijde en dat betekende al snel een voorsprong voor de thuisploeg. Na tien minuten spelen was de stand 7-3 voor Quintus. Na een 11-7 voorsprong zag Quintus de opponent terugkomen in de wedstrijd. Hasselt kon niet voorkomen dat in de Eekhouthal Quintus met een 14-12 voorsprong ging rusten.

Na de pauze leidde Quintus nog wel met 16-13, maar Hasselt kwam langzaam terug. Na 40 minuten spelen was de stand gelijk: 17-17. De wedstrijd ging gelijk op en met nog ruim 10 minuten te spelen was het nog steeds gelijk: 21-21. Quintus nam weer een voorsprong en een overwinning leek in het verschiet. De marge was vier doelpunten (26-22), maar Hasselt kwam langszij en nam zelfs de leiding (26-27). Quintus kwam na een time-out in de laatste minuut langszij. In de slotseconde wist Hasselt de overwinning te pakken met 27-26.

DIOS blijft in het spoor van de koplopers. De ploeg uit Midden-Delfland won de streekderby tegen Hercules. DIOS opende stroef en pas na een kwartier spelen kwam de ploeg in haar eigen spel. DIOS liep weg van de tegenstander en leidde halverwege met 19-12. Na de pauze kwam de overwinning niet meer in gevaar voor de bezoekers. In sporthal Boswijk won DIOS met 31-23. Frank Koole was het meest productiefst en scoorde tien keer, waarvan twee strafworpen.

Hoofdklasse C

In sporthal De pijl wist WPK/Westlandia de vijfde overwinning op rij te boeken. Het was alweer de zesde wedstrijd op rij zonder puntverlies. De reserves van Hercules werden onder de voet gelopen door de thuisploeg. Onder aanvoering van topscorer Terry Zuijderwijk (15 doelpunten) won Westlandia met 40-17. De ruststand was 19-10 in het voordeel van de thuisploeg. In het laatste kwartier kwam Henk de Zeeuw het doel bemannen bij de Naaldwijkse ploeg. Hij deed het verdienstelijk met negen stops en maar twee doelpunten tegen. Door de overwinning blijft Westlandia in het spoor van de koploper.