Handbal: Nederland naar halve finale WK

De Nederlandse handbalploeg, met daarin de Monsterse Yvette Broch, heeft voor de tweede keer op rij de halve finale gehaald op een wereldkampioenschap. In Magdeburg (Duitsland) versloeg Nederland na een spannende wedstrijd Tsjechiƫ met 30-26. Broch scoorde 2 doelpunten uit 3 pogingen.

Nederland opende furieus en alles lukte en na 10 minuten spelen was de voorsprong 7-1. Daarna kwam Tsjechiƫ terug in de wedstrijd door nonchalant spel bij Nederland. In de 23ste minuut was de stand gelijk: 11-11. Oranje veerde op en liep uit naar een voordelige marge van drie treffers (16-13), maar Tsjechiƫ was niet van plan om met een grote achterstand de rust in te gaan. De ploeg kwam terug tot een 17-16 achterstand bij rust.

In de tweede helft lukte het Nederland niet om afstand te nemen van de taaie Tsjechen. Wel namen de Oranje dames een voorsprong van twee of drie doelpunten, maar even vaak kwam de Tsjechische ploeg terug. Na 50 minuten spelen was de tussenstand gelijk: 24-24. In de daaropvolgende vijf minuten besliste Nederland de wedstrijd en liep het uit naar een 28-26 voorsprong. In de resterende vijf minuten scoorde alleen Nederland nog: 30-26.

De tegenstander in de halve finale is Noorwegen geworden. De titelverdediger slachtte Olympisch kampioen Rusland met 34-17 af.

Scores: Lois Abbingh (14), Nycke Groot (3), Danick Snelder (3), Yvette Broch (2), Martien Smeets (2), Angela Malestein (2), Estavana Polman (2), Charisa Rozemalen (1), Kelly Dulfer (1).