Handballers Quintus verslaan ook DFS Arnhem

In de nacompetitie voor twee plaatsen in de Bene-League voor komend seizoen heeft Wematrans/Quintus goede zaken gedaan door thuis te winnen van DFS Arnhem en heeft nu een gat van drie punten op Houten en Arnhem. Zo werd de reünie met oud-eerste elftalspelers mooi afgesloten. De Heulse ploeg won in de Eekhouthal met 30-23 van de nummer twee van de eredivisie.

Collin de Vette liep in de openingsfase een blessure aan de pols op. Na onderzoek in het behandelcentrum bleek het een zware kneuzing te zijn. De inzetbaarheid van De Vette volgende week tegen Hurry Up is onzeker. Verder goed nieuws van het trainersfront. Alex Curescu en Jos Klepke vormen ook volgend jaar het technische duo.

De basis van de overwinning werd in het eerste kwartier van de wedstrijd gelegd. De thuisploeg had de zaken verdedigend weer goed op orde en liet aanvallend wel enkele kansen onbenut, maar leidde na het eerste kwart met 11-3. Arnhem kon zes minuten niet scoren en na 16 minuten was het pas weer raak voor de bezoekers (12-4). De grootste marge in de eerste helft was negen doelpunten. De ruststand werd 16-7 in het voordeel van Quintus

Na de pauze bleef Quintus goed verdedigen en door offensief uit te stappen kregen de spelers van Arnhem weinig gelegenheid om van afstand te schieten. Vaak stond ook nog doelman Nick de Knegt succes voor de bezoekers in de weg. Quintus bleef de voorsprong consolideren. Het scoorde op de belangrijke momenten en gaf Arnhem geen kans om nog in de wedstrijd te komen. Na 45 minuten leidde Quintus met 23-15. Arnhem probeerde het nog wel, maar stuitte op de Heulse muur. Aanvallend liet de thuisploeg nog kansen liggen, maar won de wedstrijd met zeven treffers verschil: 30-23.

JMS/Hurry Up heeft nu zes punten uit drie wedstrijden. Quintus volgt met vier. Houten en DFS Arnhem hebben beiden één punt. Volgende week komt Hurry Up op visite in Kwintsheul en is bij winst verzekerd van nog een jaar Bene-League. Bij dit scenario moet Quintus over twee weken winnen in en van Houten. Als Quintus wint van de Drentse ploeg dan staat het met één been in de Bene-League van komend seizoen.