Dames Quintus 4

Handbalsters Quintus verliezen na inhaalrace toch van Dalfsen

Voor de derde keer dit seizoen heeft Virto/Quintus een topduel verloren. In de Eekhouthal kwam Morrenhof Jansen/Dalfsen op bezoek en de bezoekers uit Overijssel wonnen met 28-24. Quintus blijft derde in de competitie en zien het gat met nummer twee Dalfsen groeien tot vier punten.

De belangen waren voor beide partijen groot. Bij winst kon Quintus langszij komen bij Dalfsen en kon in de resterende vier wedstrijden samen gestreden worden voor plaats twee en dat op basis van het doelsaldo. Dalfsen wilde niet verliezen, want als nummer twee in de reguliere competitie ben je in de eerste ronde van de play-offs vrijgeloot.

De opzet van Dalfsen slaagde en dat ging niet gemakkelijk. Het verschil werd pas in de laatste fase van de wedstrijd gemaakt. Eigenlijk leek het erop dat het geen moeilijke avond ging worden voor Dalfsen. Na tien minuten spelen had het de thuisploeg al op een 7-2 achterstand gezet, maar nadat de Heulse ploeg de verdediging op orde had en aanvallend beter ging afronden kroop Quintus naar de tegenstander toe. Het lukte Quintus net niet om na een mooie inhaalrace voor rust langszij te komen. Dalfsen ging rusten met een 14-12 voorsprong.

Na de pauze zette Quintus door en kwam het langszij bij Dalfsen. Het werd 15-15, maar het lukte de thuisploeg niet om op voorsprong te komen. Dalfsen liep in het laatste kwartier langzaam weg bij het vermoeide Quintus, dat afgelopen weekend nog een dubbel speelde in de Challenge Cup. Het verschil groeide tot vijf treffers (20-25) en duidelijk was dat Dalfsen de wedstrijd ging winnen. Dit gebeurde met een 28-24 overwinning.