Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Heijdse kat Kenzo laat zich niet vangen

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 18 april 2017 20:51

Foto: De spouwmuur is gesloopt - foto Gabi Gonzalez


Teleurstelling in Ter Heijde. De kat Kenzo is nog steeds niet gevangen. De groots opgezette reddingsactie begon halverwege deze ochtend, maar is tegen zonsondergang afgelast. Het beest zit al dagenlang vast in de spouw van een appartementencomplex. Men hoopt dat de kat nu zelf de ruimte uit komt.

Het verhaal begint afgelopen zondag, wanneer het baasje de kat hoort miauwen uit de spouw. De brandweer komt erbij, maar kan niks vinden. Afgesproken wordt om meteen de hulpdiensten te bellen, als het beest weer van zich laat horen.

En jawel, maandag maakt Kenzo weer geluid en wordt opnieuw de brandweer gebeld. Maar omdat zij er opnieuw niet bij kunnen, besluit het baasje een aannemer te bestellen, die dinsdagochtend aan de slag gaat. In de loop van de dag is het huis gestript, maar het beest is nog niet gevangen. De reddingsactie trok ook de aandacht van landelijke media, zoals Hart van Nederland.

Aan het einde van de middag is er goed nieuws. De 2-jarige kat is met een warmtescanner gelokaliseerd en leeft nog. Vervolgens hebben brandweermannen een gat in het dak gemaakt, om Kenzo uit de spouw te 'hengelen'. Rond 21.00 uur werd de hoop opgegeven, mede vanwege zonsondergang. De spouwmuren van het huis zijn inmiddels half afgebroken.

Wij waren dinsdag aanwezig bij de bevrijdingsactie, en maakten onderstaande reportage.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS