Quintus 1

Quintus 1

Heren Quintus bereiken Bene-League

In de kampioenspoule heeft Koornneef W&S/Quintus zich (officieus) geplaatst voor de Bene-League. De Heulse ploeg won de laatste uitwedstrijd tegen Red-Rag Tachos met 29-27. Doordat E&O verloor van Hurry-Up is het verschil tussen Quintus en E&O vier punten met nog twee wedstrijden te gaan.

Het doelsaldo van de Heulse ploeg is beter dan de Drentse ploeg, namelijk minus 46 om minus 108. In de resterende wedstrijden kan het eigenlijk niet meer mis gaan en heeft de selectie van Quintus de doelstelling van het huidige seizoen knap gehaald.

In Waalwijk moest Quintus op de hoede zijn tegen Tachos dat nog een kleine kans had om als nummer zes te eindigen. Tachos moest dan twee wedstrijden op rij winnen, eerst tegen Quintus en daarna tegen E&O.

De Heulse ploeg nam vanaf het begin het initiatief en leidde na ruim tien minuten spelen met 8-6. De voorsprong werd voor rust zelfs uitgebouwd naar een marge van vijf doelpunten (15-10). Tachos deed in de slotfase wat terug. De ruststand was 15-12 in het voordeel van Quintus.

Na de pauze kwam Tachos langszij (16-16), waarna de bezoekers weer het voortouw namen. Het verschil werd weer op twee treffers gebracht (21-19). De voorsprong van Quintus bleef in de resterende 20 minuten schommelen rond twee verschil. De ontlading was groot bij de Heulse ploeg na het laatste fluitsignaal. De resterende wedstrijden in de kampioenspoule kunnen zonder druk worden uitgespeeld. Aanstaande zaterdag komt Volendam naar Kwintsheul en een week later volgt Aalsmeer.