Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Herinrichting Wilhelminaplein begonnen, markt verspreid over centrum

Het Wilhelminaplein in Naaldwijk is de komende maanden verboden gebied voor voetgangers, fietsers en andere voorbijgangers. De herinrichting van het plein is maandagmiddag begonnen. Tot half december hebben de werklui nodig.

De wekelijkse markt op woensdag wordt voorlopig verplaatst naar omliggende straten, waarbij de meeste kramen op het naastgelegen Havenplein komen te staan. Op het Wilhelminaplein zelf keert de dorpspomp terug, die nu nog voor restaurant Bij5 staat. Ook komen er bomen, bankjes en een ander motief straatstenen op het plein.

Winkeliers staan over het algemeen achter de plannen, maar houden hun hart vast voor de komende sinterklaas- en kerstperiode. Dat is de drukste tijd van het jaar voor de betrokken winkeliers. Zij hopen dat de werkzaamheden op tijd zijn afgerond en een goede doorgang beschikbaar blijft.



Stolpersteine


Een aantal scholieren van de Openbare Daltonschool in Naaldwijk hielp maandagmiddag wethouder Duijvestijn een handje, door de struikelstenen te verplaatsen. Die struikelstenen (Stolpersteine) liggen sinds 2016 voor het huidige SNS-pand, waar voorheen de slagerswinkel van Gabi van Tijn en Naatje van Leeuwen zat.

Het slagerskoppel en de drie kinderen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog afgevoerd en vermoord in concentratiekamp Auschwitz. Een van de kinderen overleed in het Duitse vernietigingskamp Sobibor (Oost-Polen). Nadat de herinrichting van het Wilhelminaplein is voltooid, keren de stenen terug. Nu liggen ze in het gemeentehuis opgeslagen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen