Archief

Historische glas-in-loodramen in kluswoningen

De historische glas-in-loodramen van de voormalige Prins Willem Alexanderschool in 's-Gravenzande komen terug naar hun oude locatie. In het gebouw realiseert het bedrijf Steenvlinder kluswoningen. Dankzij een bijdrage van de christelijke schoolorganisaties PCPOW en VPCO, de gemeente Westland en Steenvlinder zelf worden de ramen komend voorjaar teruggeplaatst.

Omdat het schoolgebouw aanvankelijk op de nominatie stond gesloopt te worden, besloot het schoolbestuur PCPOW de glas-in-loodramen te verwijderen en op te slaan. Het leek erop dat de ramen verloren zouden gaan, omdat een zoektocht om het drieluik ergens in zijn geheel te plaatsen geen succes had. Nadat duidelijk werd dat het schoolgebouw niet zou worden afgebroken maar worden getransformeerd tot kluswoningen, gingen het schoolbestuur en Steenvlinder op zoek naar financiering. Met succes.

De ramen worden teruggeplaatst en verstevigd met voorzetglas voordat de toekomstige bewoners starten met het afbouwen van hun woning. De ramen blijven eigendom van PCPOW en worden in permanente bruikleen gegeven aan de Vereniging van Eigenaren.

Categorieen:
Westland Cultuur