Archief

Honselersdijk promoveert naar eerste klasse

Honselersdijk heeft voor de eerste keer in de historie de eerste klasse bereikt. Op sportpark De Strijphorst versloeg de thuisploeg in de finale van de nacompetitie de amateurs van Sparta. Het werd maar liefst 6-1 voor Honselersdijk.

De vorige keer dat Honselersdijk een gooi deed naar een ticket voor de eerste klasse was op 31 mei 2003. Eersteklasser Lyra wendde degradatie af in de finale van de nacompetitie door met 2-1 te winnen van de Honselse ploeg. Dit gebeurde op het veld van Maasdijk.

Angelo Zwirs was de grote man bij Honselersdijk. De aanvaller scoorde een hattrick en bezegelde daarmee het lot van Sparta, dat nog een jaar in de tweede klasse zal uitkomen.

Zwirs opende op het zeer sfeervolle sportpark De Strijphorst de score, waarna hij ook de tweede treffer van de middag op zijn naam zette. Nog voor de pauze bracht Sparta de spanning terug. De Rotterdamse ploeg benutte een toegekende strafschop. De 2-1 tussenstand was ook de ruststand.

Na de rust stond er geen maat meer op Honselersdijk. In een half uur tijd liep de thuisploeg uit naar een 6-1 tussenstand. Zwirs scoorde zijn derde van de middag gevolgd door een treffer van Tom van Veen en Joey Valstar. Van Veen bracht de marge op vijf treffers: 6-1.