Archief

Hoogheemraad Middendorp legt werk tijdelijk neer

Hoogheemraad Hans Middendorp legt per direct zijn werkzaamheden als lid van het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland tijdelijk neer. Dit doet hij in afwachting van de juridische procedure tegen de strafbeschikking van de Officier van Justitie. Hij wordt verdacht van mishandeling van een vrouw.

"Ik betreur de negatieve publiciteit en wil Delfland niet belasten met deze beeldvorming over mij in de media", aldus Middendorp dinsdagochtend in een verklaring. "Ik wacht de procedure nu af en zie met vertrouwen de uitspraak tegemoet", voegt Middendorp er aan toe.

Het bestuurscollege van Delfland laat weten: "Hij zit in een vervelende positie en het getuigt van lef om dit besluit te nemen. Ook wij wachten op de uitslag van de procedure en hopen op een snelle uitspraak", aldus het college.

De taken van Middendorp worden tijdelijk overgenomen door de andere collegeleden. Zo lang deze procedure loopt zullen Delfland en Middendorp geen uitspraken doen over het incident, om het proces niet te verstoren.

Categorieen:
Algemeen