Archief
Instagram

Instagram

Horrorclown (44) in eigen huis in Maassluis aangehouden

De 44-jarige man die zich op het sociale medium Instagram voordeed als horrorclown onder de naam 'crimiclown', is donderdagavond aangehouden in zijn woning in Maassluis. De melding dat hij naar Maassluis kwam, zorgde eerder deze week voor onrust onder een grote groep jongeren. De verdachte zit nu vast voor opruiing.

De politie heeft woensdagavond ook al drie jongeren aangehouden voor overlastgevend gedrag en omdat zij zich niet konden identificeren. De onrust, die zich op diverse plaatsen in de stad voordeed, begon rond 20.30 uur bij spoorwegstation Maassluis-West. Daar verzamelden zich groepen jongeren met fiets, scooter en auto. Ze stonden daar, omdat er via social media een bericht was verzonden over de komst van een 'horrorclown'.

Vechtpartij

Onder de aanwezigen ontstonden onderlinge vechtpartijtjes. Verder vernielden jongeren abri's en twee kaartautomaten van de NS. Daarna verplaatsten de jongeren zich onder meer naar het Kerkeiland. Deze groep is van die locatie weggestuurd en ook op de Wip, Markt en Marelstraat dreef de politie de achtergebleven groepen jongeren uiteen. Rond 22.00 uur was het weer rustig.

De politie nam de zaak hoog op en wilde weten wie er achter het Instagram-account zat. Recherchewerk leidde al snel naar de verdachte. De man werd donderdagavond aangehouden en zit nu vast. Met deze aanhouding kon de politie voorkomen dat er opnieuw veel jongeren bij elkaar zouden komen, dit keer in Vlaardingen. Dat bericht verscheen donderdag online.

Categorieen:
Maassluis 112