Archief

Hovenier uit Den Hoorn achter groene beveiliging in Tilburg

Grootschalige evenementen kunnen anno 2017 niet zonder even grootschalige veiligheidsmaatregelen. Dat gold deze donderdag vanzelfsprekend ook voor de nationale viering van Koningsdag in Tilburg. Hoe je zoiets toch een vriendelijk gezicht kan geven, is een ontwikkelde specialiteit van hovenier Van der Heijden uit Den Hoorn.

Bij voorkeur zijn de veiligheidsmaatregelen niet zichtbaar aanwezig. Liever geen grote grijze betonelementen, zandzakken of vrachtwagens die de straat wel goed kunnen afsluiten, maar ook een gevoel van onveiligheid kunnen opwekken, stelt het bedrijf.



Robuuste geraniumpiramides


Een van de oplossingen bestaat uit groen geverfde betonblokken (van ruim duizend kilo per stuk) met daarop een bloeiende geraniumpiramide van twee meter hoogte. Deze worden dan onder meer gebruikt voor het uitzetten van een gedwongen looproute of het afsluiten van toegangswegen.

"Voor Koningsdag 2017 heeft de gemeente Tilburg de primeur in Nederland. Gedurende het hele zomerseizoen blijven de bloeiende piramides deze stad opfleuren. Ook tijdens de beroemde Tilburgse kermis wordt dit systeem als een beschermend bloemrijk decor ingezet", aldus Aarnoud van 't Hof van de hovenier uit Den Hoorn.

Categorieen:
Algemeen