Archief

In het OchtendMagazine: Brandweerman vast op dak en vader Jutta Leerdam rekent op plak Olympische Spelen

Leerlingen van het ISW Gasthuislaan waren vrijdagmorgen te gast in de WOS Radio studio, ze zongen een aantal nummers uit het schoolconcert. We blikten terug op de storm en we spraken met Jutta Leerdam. Ook brachten we een bezoekje bij de opbouwwerkzaamheden voor het carnaval in Bukkersgat.



Ladder waait om, brandweermannen vast op het dak

De storm heeft in onze regio niet tot veel schade geleid. In Monster kwamen brandweermannen vast te zitten op een dak, nadat de ladder die tegen het pand stond, omwaaide. Collega's hebben de brandweermannen van het dak gehaald. In Hoek van Holland waaide een plaat van een dak. De negentig jarige bewoner wilde de plaat aanvankelijk zelf terugleggen, maar omdat hij dacht dat het om een asbest plaat ging, belde hij toch maar de brandweer. WOS verslaggever Fred van der Ende was de hele middag en avond in de weer om verslag te doen van de storm. Vrijdagmorgen blikte hij op WOS Radio terug.





Vader schaatster Jutta Leerdam: "Over vijf jaar plak op Olympische Spelen"

Schaatsster Jutta Leerdam won het WK Allround voor juniores in Finland. Het toptalent uit 's-Gravenzande heeft grootse plannen voor de toekomst, maar daar moet ze veel voor opgeven. Stappen is er niet bij. Haar vader verwacht dat ze over vijf jaar een plak gaat winnen op de Olympische Spelen. Wij zochten Jutta en haar familie thuis op.





Leerlingen ISW Gasthuislaan zingen nummers uit succesvol schoolproject Parade

Deze week vindt op ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande het schoolconcert Parade plaats. Het concert is een combinatie van muziek, zang, dans, videoprojecties en gymnastiek. Het concert is helemaal uitverkocht. Vier muzikale leerlingen waren bij ons in de radiostudio. We spraken met ze én ze speelden drie nummers uit het schoolconcert.





Afdelingen duivenvereniging leggen ruzie bij

Elke vrijdagmorgen geeft duivenmelker Harold de Duivenman zijn visie op de duivensport en de rest van de wereld. Harold is blij, want de duiven mogen weer over België vliegen én de twee afdelingen van de duivensportvereniging hebben hun ruzie bijgelegd.





Carnaval opbouw Vreeloo De Lier

Komend weekend wordt er op verschillende plaatsen in onze regio carnaval gevierd. Diana de Bruijn ging vrijdagmorgen kijken bij Vreeloo in De Lier, waar hard gewerkt wordt om de hal helemaal gereed te maken voor carnaval.





Sportverslaggever Stefan van Eijk blikt vooruit op het sporweekend

Op veel plekken wordt komend weekend carnaval gevierd, daarom zijn er minder sportwedstrijden dan in andere weekenden. Er staan wel een aantal spannende voetbal- en handbalwedstrijden op het programma. Stefan van Eijk blikt vooruit.





Wethouder Ouwendijk heeft onvoldoende vertrouwen in bestuur Leuningjes

Nu de gemeenteraad van Westland heeft ingestemd met geld voor herinrichting van de grote zaal, is het Poeldijkse zalencomplex De Leuningjes voorlopig gered. Maar wethouder Ouwendijk heeft onvoldoende vertrouwen in het huidige bestuur. De voorzitter van de Leuningjes, Jeanette Hubbeling, denkt niet aan opstappen.





Hoe gaat het met de verkiezingscampagne van Arne Weverling?

Drie Westlanders zijn verkiesbaar voor de Tweede Kamer. Wendy Vianen staat op de lijst van Nieuwe Wegen, Karin Zwinkels is verkiesbaar voor het CDA en Arne Weverling voor de VVD. Vandaag praten we met Arne Weverling. Waar staat hij voor? Hoe gaat het met zijn campagne?





Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.



Zaterdagmorgen hoor je Leo Bouma op WOS Radio, maandagmorgen presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.