Archief

In het OchtendMagazine: crowdfunding voor de bijen en pittige dag Vierdaagse

In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we vanmorgen met Deborah Post, ze wil via crowdfunding iets doen aan de bijenstand. Ook spraken we met een regiogenoot bij de Vierdaagse in Nijmegen. En de ouderen in Maassluis waren blij.

Deborah Post start crowdfunding voor bijen

Deborah Post uit Schipluiden is een crowdfundingactie gestart. Ze is de initiatiefneemster van de 'Honey Highway' en wil met dit geld nog meer wilde bloemen zaaien, zodat de bijen extra voedsel hebben. De Honey Highway is een initiatief waarbij de bermen van rijkswegen, provinciale wegen, spoorrails en waterdijken ingezaaid worden met streekeigen wild bloemenzaad, zodat die een blijvend paradijs vormen voor bijen. "Bermen zijn uitermate geschikt, omdat die schraal zijn en daar geen mest aanwezig is."



De Vierdaagse in Nijmegen; dag twee

Voor veel wandelaars in de Vierdaagse in Nijmegen zal het een zware dag worden. Eerst stijgt de temperatuur naar waarden boven de dertig graden en daarna gaat het regenen en is er zelfs kans op onweer. Wij belden met Mahelia Prins uit Naaldwijk. Tot nu toe gaat het haar goed af, ze verwacht voor de regen binnen te zijn. Ze loop met een speciaal doel, ze wil geld inzamelen voor stichting Avavieren.



Honsels Harmonie wil de Voorhof in, maar mag niet

Muziekvereniging Honsels Harmonie is teleurgesteld in de gemeente Westland. De vereniging wil graag de Voorhof in Honselersdijk betrekken, maar de gemeente steekt daar een stokje voor, omdat het pand aangekocht is voor uiteindelijke sloop. Onbegrijpelijk, zegt bestuursvoorzitter Henk van den Bos van de Honsels Harmonie. Volgens hem is de akoestiek in de Voorhof perfect.



Ouderen swingend door de nieuwe gang in DrieMaashave

In verzorgingshuis DrieMaasHave in Maassluis is de muziekgang geopend. Als de bewoners door de gang lopen, horen ze muziek uit de tijd dat zij jong waren. Dat brengt ze volgens Frans van Herwijnen van DrieMaasHave in beweging. De ouderen hebben de gang zelf gemaakt.



Bedankt! Maar waarvoor?

Vanmorgen werd er bij WOS Media een taart bezorgd om ons te bedanken. Maar eerlijk gezegd hadden we geen idee waarom we bedankt werden. We hebben dus maar even gebeld met de gulle gever om te vragen naar de reden van de taart.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Er wordt in het Westland gesproken over legale wietplantages voor het kweken van wiet voor medicinaal gebruik. Wat vind je hiervan?