Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In het OchtendMagazine: de pinautomaat in De Lier en zieke bomen

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: vrijdag 17 februari 2017 12:08


In het OchendMagazine hadden we het vanmorgen onder andere over de plek waar de pinautomaat in De Lier moet komen, zieke bomen en de leegstaande supermarkt in Kwintsheul.
   
'Pinautomaat in De Lier komt op de verkeerde plek'
Het Lierse CDA-raadslid Cor van der Mark vindt dat de pinautomaat die in De Lier wordt geplaatst, op de verkeerde plek komt. De automaat moet op de Hoofdstraat naast nummer 137 komen. Maar Van der Mark wijst er op, dat precies op die plek de aansluiting zit voor de toiletvoorzieningen tijdens evenementen, waaronder het Bradelierfeest. Als de toiletunit dient op te schuiven, moeten er meerdere bomen sneuvelen. Ook qua verkeersveiligheid vindt Van der Mark het niet de juiste plek. Hij heeft vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

   
Kastanjebloedingsziekte teistert bomen in de regio
Honderden kastanjes in Westland, Midden-Delfland en Maassluis zijn in de afgelopen jaren gekapt omdat ze last hebben van de kastanjebloedingsziekte. Die ziekte zorgt ervoor dat er roestbruine vochtige plekken ontstaan op de bast die gaan bloeden met een stroperige vloeistof. Na een tijdje moeten sommige bomen gekapt worden uit veiligheidsoverwegingen.

  
Harold de Duivenman: "roofvogels slecht voor duiven" 
Steeds meer roofvogels worden op de een of andere manier beschermd. Volgens duivenliefhebber Harold is dat een slechte zaak. Steeds vaker worden postduiven hier het slachtoffer van. Harold vind dat de natuurbeschermingsorganisaties veel te ver gaan in de bescherming van roofvogels.


Drukte op het Kwintrum wegens ontbreken supermarkt
Zeker honderd mensen zijn donderdagmiddag afgekomen op de oproep van Heulenaar Ton Tabben om een 'gele kaart' in te leveren bij een podium op het Kwintrum in Kwintsheul. Op die manier wil hij met zijn actiegroep de opening van een supermarkt in het dorp bespoedigen. Tientallen inwoners van Kwintsheul zijn afgelopen dagen door de actiegroep benaderd. Op een gele kaart kon men de gewenste supermarktformule aangeven (Albert Heijn, Hoogvliet, Lidl of Jumbo). De uitslag zal worden aangeboden aan burgemeester Van der Tak en Koornneef Vastgoed, de beheerder van het nieuwe, leegstaande pand aan de Raaphorst. Onder de aanwezigen op het plein genoot Hoogvliet de overduidelijke voorkeur. Ook Jumbo was populair. 

  
Sport: Schaatsster Jutta Leerdam tegen Russische topsprintster
De Westlandse schaatsster Jutta Leerdam moet vrijdagochtend tijdens het wereldkampioenschap voor junioren in Helsinki op het eerste onderdeel aantreden tegen de snelste sprintster van het gehele deelnemersveld, de Russin Daria Kachanova. Afgelopen weekeinde won de 19-jarige Kachanova het goud op de 500 meter tijdens de WorldCup-finale in Erfurt. De 18-jarige Leerdam uit 's-Gravenzande reed daar naar het zilver. Vrijdagmiddag wacht in Helsinki de 1.500 meter. Op deze afstand krijgt Leerdam in de laatste rit de Chinese Nan Sun als tegenstandster. Op zaterdag staan de overige twee afstanden op het programma, de ritten over 1.000 en 3.000 meter.

 
 Bomen vervoerd van Wilhelminaplein naar Wilhelminaschool
Wie donderdag in het centrum van Naaldwijk moest zijn, kon er niet omheen. Op het Wilhelminaplein waren hoveniers bezig met een spectaculaire verhuisoperatie. Zeventien bomen verkasten naar 's-Gravenzande. Allereerst werden proefsleuven gegraven om te zien of er nog kabels in de grond lagen. Daarna stak een shovel de kluit uit. Vervolgens ging er een juttezak omheen en werd de boom op een trailer naar de Wilhelminaschool in 's-Gravenzande gebracht. De operatie verliep vlekkeloos en trok vanzelfsprekend behoorlijk wat bekijks. Het Wilhelminaplein wordt in de toekomst groener en krijgt een besloten karakter. Zo worden er iepen geplant. In het midden komt een centrale ontmoetingplek met de dorpspomp. Daarnaast is er meer plek voor terrassen.
 
    
Klassieke muziek op zondag bij Op Hodenpijl
In het kerkje van Op Hodenpijl in Schipluiden is zondag klassieke muziek te horen. Volgende week kan er gemediteerd worden. Merel Kester weet er alles van.

    
Het regionieuws
Nieuwslezer Dennis van Schie met het laatste nieuws uit de regio.

   
Poll
Jutta Leerdam uit ´s-Gravenzande schaatst dit weekend op het WK voor junioren in Helsinki. Gaat ze winnen?
 
 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS