Archief

In het OchtendMagazine: Dief gemeentewapen De Lier krijgt taart en inbraak bij juwelier

In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we vanmorgen politiewoordvoerder Cor Spruijt over een kraak bij een juwelier in Wateringen. We vervolgden onze zoektocht naar het gestolen gemeentewapen van De Lier en we maakten ons boekengala-gedicht compleet

Juwelen gestolen van Wateringse juwelier

Een of meerdere dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.00 uur hun slag geslagen bij de Wateringse juwelier Nottet aan de Herenstraat. Een rolluik en stevig glas konden niet voorkomen dat er enkele juwelen konden worden weggenomen uit de etalage. De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak en hoopt ook op camerabeelden uit de buurt. Politiewoordvoerder Cor Spruijt licht toe.



Dief gemeentewapen De Lier krijgt een taart

Het wapen van de voormalige gemeente De Lier is nog steeds zoek. Het beeldje is vorige jaar voor of tijdens de Lierse feestweek van het voormalige gemeentehuis gehaald en daarna verdwenen. Een afbeelding van het wapen komt al voor in stukken uit 1593. Daarom wil de gemeente Westland het beeldje terug. Bij de WOS zijn tips binnengekomen, maar die hebben niets opgeleverd. De gemeente is niet boos op degene die het beeldje gestolen heeft. Sterker nog, degene die het terugbrengt krijgt van de gemeente een taart.



Directeur WestlandTheater de Naald schrijft laatste zinnen gedicht

In de aanloop naar het Westlands Boekengala, stond het OchtendMagazine van WOS Radio vorige week in het teken van het Westlandse boek. Er kwamen onder andere schrijvers en dichters naar de studio. Samen schreven ze één gedicht. Theaterdirecteur Nico Baars, één van de initiefnemers van het boekengala, maakte het gedicht vanmorgen compleet.



Filmpje inbraak Maasdijk meer dan 59.000 keer bekeken

In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken bij café het Wapen van Maasdijk. Kroegbaas Hennie Steenbergen zetten beelden die met de bewakingscamera zijn gemaakt, online. Het filmpje is inmiddels ruim 58.000 keer bekeken. Wij spraken met de kroegbaas.



Benefietconcert Honsels Harmonie voor hospice Beukenrode

Op zaterdagavond 8 april geeft Honsels Harmonie met soliste Andra Isabel Wildgrube een benefietconcert. Dit concert wordt speciaal georganiseerd voor iedereen die Hospice Beukenrode uit Naaldwijk een warm hart toedraagt. Margriet Boutkan was 49 jaar muzikant bij Honsels Harmonie en heeft de laatste dagen van haar leven doorgebracht in Hospice Beukenrode in Naaldwijk. Vorig jaar overleed zij na een kort ziekbed op 63-jarige leeftijd. Voor Honsels Harmonie de aanleiding om het benefietconcert te organiseren. We spraken met voorzitter Henk van den Bos. Klik voor meer info en kaartjes.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Toeristisch platform Bezoek Westland heeft maandagmiddag verschillende middelen gepresenteerd waarmee er meer bezoekers naar het Westland toe zouden moeten komen. Is dat wel zo'n goed idee?