Archief

In het OchtendMagazine: drie kilometer archief wordt verhuisd

Het is dubbel feest: het Weslands Dameskoor én de Midden-Delfland Verening vieren allebei hun 40-jarig bestaan. Ook deden we verslag vanuit het Historisch Archief Westland, dat binnenkort gaat verhuizen. Ook bezochten we het Dalton in Naalwijk.

Drie kilometer archief wordt verhuisd

Het Historisch Archief Westland sluit vanaf 1 juni voor tenminste drie maanden de deuren. Vanwege de verhuizing van het archief naar het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan moeten alle archiefstukken worden verpakt, herverpakt, vernummerd en bestickerd. Een enorme logistieke operatie, waarvoor de archiefinspecteur en de depotbeheerder de komende maanden alle ruimte nodig hebben die zij kunnen krijgen, zo laat het archief weten. Medio augustus moet de verhuizing plaatsvinden. Het gaat om meer dan 3 kilometer aan archieven en collecties. Verslaggeefster Diana de Bruijn nam een kijkje.



Midden-Delfland Vereniging viert jubileum met Herman Pleij

Cultuurhistoricus Herman Pleij is donderdag 18 mei te gast bij de Midden-Delfland Vereniging. Hij geeft een publiekslezing ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging, die sinds 1977 pal staat voor een open, groen en aantrekkelijk Miden-Delflandgebied met ruimte voor boer en recreant. De voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging licht toe.



Het Weslands Dameskoor is jarig!

Het koor is lang niet zo bekend als het Westlands Mannenkoor, maar toch bestaat het Westlands Dameskoor al veertig jaar. Dit jubileum wordt donderdagavond gevierd met een groot concert in de Adrianuskerk in Naaldwijk. Met medewerking van sopraan Francis van Broekhuizen, op vleugel Martin van Broekhoven en Het Haags Kamer Orkest. We spraken erover met Ria Schanssema van het koor.



Eindexamen bij het Dalton in Naaldwijk

WOS Radio volgt de eindexamens op de voet. Verslaggever Bjorn van Velden ging vanmorgen naar het Dalton in Naaldwijk. Wil je alles weten over de examens? Ga dan naar wos.nl/examenstress.







Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

In steeds meer steden in Nederland zijn de winkels elke zondag open. Ook in 's-Gravenzande wil een aantal winkels elke zondag open. Wat vind jij?