Archief

In het OchtendMagazine: dronken jongeren tijdens carnaval en test of je discrimineert

In het OchtendMagazine blikte we terug op het carnavalsweekend en spraken we met Linda Strijker van PvdA Westland over discriminatie tijdens solliciteren.

Test op het marktplein in 's-Gravenzande of je discrimineert.

Volgens PvdA Westland is discriminatie op de arbeidsmarkt een groot probleem. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Mohammed minder vaak wordt uitgenodigd voor een gesprek dan Jan, ook al hebben ze dezelfde kwalificaties. Ook leeftijd en geslacht kunnen een negatieve invloed hebben op sollicitaties," aldus raadslid Linda Strijker. Vaak gebeurt het niet bewust. Om te testen of je onbewust discrimineert, organiseert de partij vrijdagmiddag op het marktplein in 's-Gravenzande een interactief spel waar je je vooroordelen kunt testen.



Dronken jongeren liften mee op politieauto

De politie heeft afgelopen weekend haar handen vol gehad aan dronken jeugd. Buiten de sporthallen waar feest gevierd werd, werden volgens politiewoordvoerder Cor Spruijt vijf aanhoudingen verricht. Twee jongens probeerden meer te liften op een politieauto. Alcoholgebruik bij jongeren blijft volgens Spruijt een probleem.



Dronken carnavalsvierders: "Organisatie valt niets te verwijten"

De organisatoren van de carnavalsfeesten afgelopen weekend in Wateringen en De Lier hebben niets fout gedaan. Dat zegt loco-burgemeester Bram Meijer. Op de feesten werd een groot aantal dronken jongeren geweigerd. In totaal moesten vijf laveloze tieners voor uiteenlopende redenen naar het politiebureau. Zo probeerden twee dronkenlappen mee te liften op een politieauto. Leo van Holstein, voorzitter van carnavalsvereniging De Theebukkers (De Lier) wijst met de beschuldigende vinger naar ouders. "Zij zijn verantwoordelijk. Het is triest om jongeren in dergelijke dronken toestand te zien".



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt ons op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend om 7.00 uur presenteert Hildo Göbel een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.