Archief

In het OchtendMagazine: ernstig ongeluk in Naadwijk en er komen geen openbare fietspompen

In het OchendMagazine vanmorgen onder andere aandacht voor een zwaar ongeluk in Naaldwijk. We spraken met Karin Zwinkels over haar verkiezingscampagne en we waren bij het carnaval op een Westlandse basisschool.

Zware botsing op Grote Woerdlaan

Op de kruising van de Grote Achterweg met de Grote Woerdlaan in Naaldwijk heeft woensdagmorgen een zware aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's. Een bestuurder raakte na het ongeluk bekneld in zijn auto. Hij is door de brandweer bevrijd en vervolgens door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een van de auto's reed vanuit 's-Gravenzande het kruispunt op en zag daarbij de auto die vanuit Monster aan kwam rijden over het hoofd. Het verkeer werd door het ongeluk enige tijd opgehouden.





Toch geen openbare fietspompen in Westland

De politieke partij Westland Verstandig wil dat er op vijftien plekken in de regio openbare fietspompen komen te staan. Volgens fractievoorzitter Peter Duijsens zorgen de pompen ervoor dat mensen meer gaan fietsen. Maar hij kreeg geen bijval in de gemeenteraad. Volgens wethouder Meijer zijn Westlanders sociale mensen. Als je een lekke band hebt, bel je gewoon bij een Westlander aan, die zal altijd bereid zijn te helpen. Het plan van Westland Verstandig haalde het niet.





Volop carnaval op de scholen in de regio

Op scholen in de regio wordt carnaval gevierd. Verslaggeefster Diana de Bruijn bezocht vanmorgen bassischool de Diamand in Naaldwijk, waar de kinderen helemaal in carnavalsstemming zijn. Vrolijk uitgedost werd er vanmorgen feest gevierd.





Karin Zwinkels voert volop campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen

Dat Karin Zwinkels graag in de Tweede Kamer wil komen, kan je bijna niet ontgaan zijn. Het hele Westland staat vol met levensgrote posters van Karin. Ze staat op plaats 30 voor het CDA. We spraken met haar over de campagne. Ze is nu lerares op een basisschool. Als ze in de Kamer komt, zal de school op zoek moeten naar een nieuwe lerares.





PvdA Westland gaat kinderboeken inzamelen

PvdA Westland houdt in samenwerking met de bibliotheek en de voedselbank een inzamelingsactie voor kinderboeken. De kinderboeken gaan naar kinderen van wie de ouders geen geld hebben om zelf kinderboeken te kopen. Ook wordt door de actie het gratis lidmaatschap van de biblioheek gepromoot. Eén op de vijf kinderen tussen vier en twaalf jaar is geen lid van de biblioheek.



Nieuw talent in theater De Naald

In theater De Naald staan regelmatig nieuwe talenten op het podium. Woensdagavond 22 febrauri speelt Dian Liesker haar voorstelling Aangeschoten Wild. In Aangeschoten Wild onderzoekt Dian de menselijke nieuwsgierigheid. Intussen balanceert ze op de grens van haar identiteit als waarachtig journalist en fantasievol theatermaker.



Uitvaarondernemer op de WOS groentekist

Bij WOS Radio krijgt iedereen de kans om zijn of haar verhaal te doen. Iedereen die dat wil mag 45 seconden op de WOS Groentekist gaan staan en vertellen wat je wilt. Maar let wel op, want na 45 seconden gaat de microfoon uit. Vanmorgen stond uitvaartverzorgster Pauline van der Wees op de groentekist.



Aad Westdijk veertig jaar slijter

Aad Westdijk uit Monster viert een jubileum; hij zit veertig jaar in het slijtersvak. Hij is destijds bij toeval in het vak gerold. Maar slijter ben je niet zomaar, daar komt veel kennis bij kijken.





Het regionieuws

Nieuwslezer Jim Gardien praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Komen er na woensdag 15 maart twee Westlanders in de nieuwe Tweede Kamer? Als het aan een groep gedreven Westlanders ligt, in ieder geval wel. Zij zijn onder aanvoering van Arthur Zuijderwijk de campagne 'Westland telt' begonnen. De inzet: regiogenoten aansporen om bij de komende Kamerverkiezingen op Karin Zwinkels (CDA) of Arne Weverling (VVD) te stemmen.

Wat vind jij?