Archief

In het OchtendMagazine: Geld nodig voor onderzoek alvleesklierkanker en is rauwe melk wel zo gezond?

In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we vanmorgen over het nieuwe alvleesklieronderzoek van professor Van Eijk. We namen een kijkje bij de bouw van de Corsoboot van Kwintsheul en we dronken rauwe melk.

Veel geld nodig voor nieuw onderzoek professor Van Eijk naar alvleesklierkanker

De lokale journalist Gemma van Winden-Tetteroo praat ons deze week bij over de actie Support Casper in Maasland. Professor Van Eijk doet nieuw onderzoek naar alvleesklierkanker. Er is nog veel onderzoek nodig, want 93 procent van de mensen met deze ziekte, overlijdt binnen een half jaar. De officiële benaming van het onderzoek dat met deze campagne gefinancierd wordt is: oncolytische viro-immuno therapie (OVIT). Een therapie waarbij eigen gezonde cellen worden geactiveerd en ingezet tegen de kwaadaardige tumorcellen met behulp van virussen. Vanuit Maasland is er al 10.000 euro ingezameld. Kijk voor meer op www.supportcasper.nl.



Rauwe melk steeds populairder, maar is het Voedingscentrum daar wel blij mee?

Het wordt steeds populairder: je eigen melk tappen en rauw opdrinken. Het zou zoeter en voller van smaak zijn. Bovendien zou het ook geschikt zijn voor mensen met een melkintolerantie of eiwitallergie. Een melkbedrijf dat op deze nieuwe manier werkt, is Hoeve Bouwlust in Maasland. De onbewerkte en ongekookte melk brengt bepaalde eigenschappen met zich mee, zegt boer Peter de Vette. Maar het Voedingscentrum is er minder blij mee.



Heulenaren verven kilometer buis wit voor hun Corsoboot

Met nog ongeveer een week te gaan tot het Varend Corso, neemt ook de corsokoorts weer in alle hevigheid toe. De dorpskern Kwintsheul is al bijna 20 jaar vertegenwoordigd. De fanatieke bouwers begonnen half april al met het bouwen van hun boot. De Heulenaren verfden speciaal voor de boot een kilometer buis wit. Op de nu nog spierwitte boot staat een vleugel, waar ook al wat kleuren op te zien zijn. Wij namen een kijkje.



Vitis zoekt vrijwilligers

Vitis Welzijn heeft een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Elke donderdag licht Sophie de Backer drie vacatures toe. Vind je het leuk om iemand te leren fietsen? Werk je graag met paarden? Of is het begeleiden van iemand met dementie iets voor jou? Kijk op www.VitisWelzijn.nl.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Er is vandaag van alles te doen in de regio. In Wateringen wordt de Profronde Westland gehouden en in Maasdijk is het Zomerspektakel in volle gang. Wat ga jij doen vanavond?