Archief

In het OchtendMagazine: Grenspaal Kwintsheul en afgelopen sportweekend

In het OchtendMagazine op WOS Radio hadden we het vanmorgen met raadslid Maxim van Ooijen over de weggehaalde grenspaal in Kwintsheul en bespraken we met Stefan van Eijk het afgelopen sportweekend in onze regio.

'Plaats oude grenspaal terug in Kwintsheul'

Als het aan D66 Westland, komt een in 1957 weggehaalde grenspaal weer in Kwintsheul te staan. De grenspaal is toentertijd naar het Westlands Museum gebracht. De partij wil dat daar een replica van gemaakt wordt en in het dorp komt te staan.

Kwintsheul viel zestig jaar geleden onder drie gemeenten: Wateringen, Monster en Naaldwijk. De 400 jaar oude grenspaal markeerde de grens tussen de gemeenten Monster en Naaldwijk. In 1957 vervielen de gemeentegrenzen en kwam Kwintsheul volledig onder de gemeente Wateringen te vallen.

"Dit soort objecten zijn goed voor het historisch besef", zegt raadslid Maxim van Ooijen. Hij vraagt het college of er onderzocht kan worden wat een replica zou moeten kosten en of er een geschikte plaats voor is in het centrum van Kwintsheul. We spraken Maxim in het OchtendMagazine over de situatie.



Wat is er gebeurd het afgelopen sportweekend?

Stefan van Eijk praat je bij over het laatste sportnieuws uit jouw regio!



Poll

Hoe kijk jij aan tegen het plaatsen van een replica van de oude grenspaal in Kwintsheul?