Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In het OchtendMagazine: Het stormt en tennisvereniging nog niet tevreden

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: woensdag 13 september 2017 11:52


In het OchtendMagazine hield natuurliefhebber Aad van Uffelen een betoog voor een groener Westland. LTC Naaldwijk-voorzitter Henk Salome is blij met de extra subsidie voor de tennisvereniging, maar hij heeft nog zorgen over de realisatie van de uitbreiding.
  
Natuurorganisaties bieden groenmanifest aan
Drie Westlandse natuurorganisaties willen dat politieke partijen meer en beter groenbeleid in hun verkiezingsprogramma's opnemen. Om de fracties te helpen, hebben de organisaties dinsdag een groenmanifest aangeboden. De drie organisaties, verenigd in Natuurpunt Westland, zetten grote vraagtekens bij het huidige gemeentelijk groenbeleid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Westland de minst groene gemeente van Nederland is. We vroegen natuurliefhebber Aad van Uffelen wat er in het manifest staat.

  
Tennisclub LTC krijgt extra 62.000 euro voor uitbreiding
Tennisvereniging LTC Naaldwijk krijgt van de gemeente Westland behalve de normale 25 procent-subsidie bij uitbreidingsplannen een zogenoemde projectsubsidie van 62.000 euro. Een meerderheid van de gemeenteraad voelde zich hier dinsdagavond toe verplicht, gezien verwachtingen die in het verleden door het college van B en W zijn gewekt. We spraken ervoer met Henk Salome, de voorzitter van de vereniging.

  
Kate van Elswijk over DEBJET en Marian Mudder in De Naald
Er staat weer veel leuks op de planning van WestlandTheater De Naald. Zo staan woensdagavond 13 september De Blonde Jongens En Tim op het programma. Zij wonnen in 2014 vol overtuiging de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze mannen schotelen het je voor. Verder brengt donderdagavond 14 september actrice en schrijfster Marian Mudder met Sofa Sessies haar gelijknamige zelfhulpboek op het toneel van WestlandTheater De Naald. Een pittige, komische en openhartige voorstelling voor iedereen die ooit hulp heeft gehad, het had willen hebben, of had kunnen gebruiken.

 
Aad Westdijk merkt dat Oktoberfest overwaait naar Nederland
Het is weer bijna oktober en dus is het feest in Zuid-Duitsland, waar de Oktoberfesten worden gevierd. Er wordt dan traditiegetrouw veel bier gedronken. We vroegen aan biersommelier Aad Westdijk van de Mitra in Monster of de bierfeesten ook naar Nederland overwaaien.

  
Glasvezelwens in Heenweg
In juni van het jaar 2013 werd gevierd dat het glasvezelnetwerk was aangelegd in het Westland. Maar feitelijk is dat niet zo, want de huishoudens in Heenweg zijn overgeslagen. Nu is er een actie opgezet om de kern toch aan te sluiten op het snelle netwerk van het bedrijf CIF. Maar waarom is Heenweg verstoken van glasvezel? Inwoners van Heenweg hebben Westland Verstandig benaderd en gevraagd of ze wilde helpen. Inmiddels zijn er voldoende handtekeningen binnen om CIF tot actie te laten overgaan. Westland Verstandig heeft de handschoen opgepakt, maar is dit wel de taak van die partij? De gemeente heeft op zich geen invloed op de bedrijfsvoering van CIF.

 
Het regionieuws
Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.

 
Poll
Het stormt! Blijf je binnen? Of ga je juist naar buiten?


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS