Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In het OchtendMagazine: Kwekerij Landjuweel wint Meesterteler Award op Nationale Zomerbloemententoonstelling

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: vrijdag 8 september 2017 11:27


In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen onder andere met de organisator van een wandeltocht voor kinderen in een rolstoel. 
  
Kwekerij Landjuweel wint Meesterteler Award op Nationale Zomerbloemententoonstelling
Kwekerij Landjuweel uit Steenbergen heeft op de Nationale Zomerbloemententoonstelling de Meesterteler Award gewonnen. De kwekerij behaalde een score van 9,65. Kees Dogge van de Brabantse teler nam de award donderdagavond in ontvangst. De kweker behaalde deze hoge score met Leycesteria formosa ‘Purple Rain’. Dat maakte Anneke Duijvestijn vanmorgen bekend op WOS Radio. De zomerbloemententoonstelling is tot en met aanstaande zondag te zien in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. 

  
De duiven van Harold de Duivenman luisteren naar WOS Radio!
Elke vrijdag bellen we met Harold de Duivenman. Met hem bespreken we de duivensport en de rest van wereld. Vandaag hadden we het over het slechte weer, duiven die naar de radio luisteren en de laatste vlucht van het seizoen. Wie zal de grote kampioen worden? Zelf doet die niet mee aan het betreffende programmaspel, maar voor de overnachting was hij eerste geworden.

   
Rolstoelwandeltocht voor kinderen met een beperking
Kiwanis organiseert op zaterdag 9 september een rolstoelwandeltocht voor kinderen met een (meervoudige) beperking. Samen met een team van enthousiaste wandelaars en kinderen met een (meervoudige) beperking in een rolstoel wordt er een mooie wandeltocht gemaakt van 3 of 6 kilometer door een prachtig stukje Westland en Midden-Delfland.


Bekende Westlanders gaan statushouders helpen met taal
Bekende en minder bekende Westlanders zijn de komende drie maanden taalmaatje voor een statushouder. Dat betekent dat ze elke week optrekken met een vluchteling om die te helpen met het leren van Nederlands en ze wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving. Donderdag kregen de taalmaatjes zelf een cursus. In die cursus draait het om praktische zaken als wat ga je bespreken, waar ga je elkaar ontmoeten en waar hebben mensen behoefte aan. Het project is een initiatief van onder meer de bibliotheek, de gemeente en Vluchtelingenwerk. Onder andere WOS-presentator Alfons de Wit doet mee.

    
Wiegman: 'Hartstikke jammer dat Mandy stopt'
Bondscoach Sarina Wiegman betreurt de keuze van voetbalster Mandy van den Berg om voorlopig te bedanken voor Oranje. "Hartstikke jammer, maar ik respecteer dat", aldus de Monsterse tegen de website Ons Oranje. "Voor Mandy is het een heel zwaar toernooi geweest", zegt Wiegman over het gewonnen EK. "Zij kwam in een moeilijke situatie op een heel naar moment en zij heeft zich echt als een geweldige topsporter maar ook als een geweldig mens gedragen op dit toernooi. Mede daardoor is het rustig gebleven in de groep."

    
Het regionieuws
Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.

  
Poll
Zaterdagmiddag is op WOS TV van 12 tot 17 een speciaal live programma over lokale omroepen te zien vanuit Hilversum. Ga je kijken?


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS