Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In het OchtendMagazine: Langs de kust leven wurgslangen en nachtelijk kamperen in Hoek van Holland

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: maandag 19 juni 2017 10:23


In onze regio zouden wurgslangen zitten. Wij checkten het vanmorgen. Ook blikten we in het OchtendMagazine terug op de geslaagde Midden-Delfland Dagen en John Witkamp van LPF Westland gaf zijn duidelijke mening over het Westlands college van B&W.
  
Wurgslang gevonden: er zitten er meer, maar voor mensen zijn ze niet gevaarlijk
Het was even schrikken zondagmiddag op de golfbaan in Wassenaar toen er zondagmiddag een wurgslang werd gevonden. Het blijkt niet te gaan om een ontsnapte slang; er blijken langs de Zuid-Hollandse kust veel meer van dergelijke slangen te leven. Dus ook in onze regio komen de slangen voor. Navraag bij Serpo reptielenopvang in Rijswijk leert echter dat de slangen weliswaar hun prooi doden door middel van wurging, maar dat de prooi nooit groter is dan een rat.

   
John Witkamp LPF Westland: "College manipuleert gemeenteraad"
LPF Westland-raadslid John Witkamp is ontsteld. "Dit Westlandse college manipuleert de gemeenteraad", zei hij vanmorgen op WOS Radio. Witkamp doelt op de collegebrief over het opknappen van zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk. De kosten voor het opknappen van het zalencomplex  zijn dermate hoog, dat B en W van Westland van dat herstel willen afzien. Daarmee gaat het college in tegen de strekking van een motie die door een raadsmeerderheid is aangenomen. Witkamp wil weten wat de kostenschattingen vandaan komen.

   
Voorzitter Midden-Delfland Vereniging blikt tevreden terug op Midden-Delfland dagen
De Midden-Delfland Dagen afgelopen weekend hebben zo'n 10.000 bezoekers getrokken. Koos Karssen, voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging, spreekt van een groot succes. Vooral het zonnige weer zorgde voor flink wat aanloop. Het thema van deze 19e editie was Duurzaamheid. De feestelijke afloop van het evenement was op Hoeve Windlust van de familie Van der Kooij in Schipluiden.

  
Reserves Westlandia Nederlands kampioen en Lyra defintief gedegradeerd
De reserves van Westlandia hebben het landskampioenschap veroverd door Koninklijke HFC met 4-3. De finale werd gespeeld op het terrein van HFC in Haarlem. Lyra is definitief gedegradeerd naar de derde klasse. De ploeg was al gedegradeerd, maar kreeg vorige week opnieuw een kans in de tweede klasse te blijven, door het wegvallen van Haaglandia. Maar na strafschoppen trok SSS zaterdag aan het langste eind. Sportverslaggever Stefan van Eijk doet verslag.

   
Geslaagde kampeernacht Hoek van Holland
In de Waterspeeltuin bij de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland werd vrijdagavond een kampeernacht georganiseerd. De kinderen zetten zelf hun tenten op, er werd gespeeld in de speeltuin en er werd patat gegeten. Voor de kinderen was het een groot feest.

  
Het regionieuws
Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.

  
Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuwe OchtendMagazine op WOS Radio.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS