Archief

In het OchtendMagazine: Nieuwe job voor Heleen Verduijn en Gerrit loopt de Vierdaagse

In het OchtendMagazine spraken we met Heleen Verduijn, voormalig deelneemster aan het SBS6-programma Boswachter Gezocht, over haar nieuwe job bij Natuurmonumenten. Daarnaast belden we met Gerrit Riezebos terwijl hij de Nijmeegse Vierdaagse aan het lopen was.

Heleen bij Natuurmonumenten

Boswachter is ze nog niet, maar het is wel een stap in de goede richting. Heleen Verduijn, voormalig deelneemster aan het SBS6-programma Boswachter Gezocht, gaat als vrijwilligster aan de slag bij Natuurmonumenten. Daar kijkt de Naaldwijkse enorm naar uit.



Nijmeegse Vierdaagse

Om 4.00 uur vanochtend werd het startschot gegeven voor de Nijmeegse Vierdaagse. 44.480 wandelaars verschenen aan de start van de 102e editie. Een van die lopers is Lierenaar Gerrit Riezebos. Hij had er al dertig kilometer opzitten en ondervond nog weinig last van de warmte.



Zorgbungalows geopend

De rolstoelvriendelijke en aangepaste zorgbungalows die zijn gebouwd op vakantiepark Vlugtenburg in 's-Gravenzande zijn zaterdagmiddag officieel geopend door waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne. De negen bungalows en gemeenschappelijke ruimte zijn gebouwd in samenwerking met stichting Avavieren en zijn speciaal voor mensen met een beperking. Volgens Hans Prins van stichting Avavieren gaan de aanpassingen verder dan een 'gewone' rolstoelvriendelijke bungalow.



Zwanen weer losgelaten

De eerste zwanen die afgelopen maand met olie zijn besmeurd door een lekkage in de Botlek zijn zaterdagmorgen weer in de vrije natuur losgelaten. Het gaat om de eerste 41 van 500 zwanen die de afgelopen weken zijn opgevangen in het noodhospitaal bij de Maeslantkering bij Hoek van Holland.



Poll

Vanwege de aanhoudende droogte is de stank bij een aantal rioolputten in de regio niet te harden.