Archief

In het OchtendMagazine: Overstekende padden en het afgelopen sportweekend

In het OchtendMagazine vanmorgen op WOS Radio hadden we het onder andere over de koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilliger Willem en bespraken we met Geert van de KNNV wat je over anderhalve maand moet doen als je een pad ziet oversteken.

KNNV zoekt hulp bij overzetten van overstekende padden

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging zoekt helpende handjes bij het overzetten van padden. Over ongeveer anderhalve maand gaan deze amfibieƫn op weg naar de slot om zich voort te planten. Vrijwilligers moeten zorgen dat ze bij het oversteken van autowegen geen vroegtijdige dood tegemoet gaan. Geert van Ploeggeest kon ons vanmorgen meer vertellen over wat je moet doen als je de diertjes ziet oversteken.



Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilliger Willem

Burgemeester Agnes van Ardenne heeft op zaterdagmiddag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan brandweervrijwilliger Willem van der Stok uit De Lier. Hij ontving de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau ter gelegenheid van zijn afscheid bij de Veiligheidsregio Haaglanden. Vanmorgen praatte hij ons bij over hoe hij dit heeft ervaren.



Wat is er gebeurt het afgelopen sportweekend?

Het weekend zit er weer op en Stefan van Eijk praat je bij over wat er allemaal gebeurd is in de regio wat betreft sport.



Poll

Vandaag in het nieuws kwam aan bod dat kinderartsen een verbod willen op de verkoop van energiedrank aan jongeren onder de 18 jaar, omdat het kan leiden tot gezondheidsklachten. Vind jij ook dat energiedrank verboden moet worden voor jongeren?

Categorieen:
De Lier Algemeen