Archief

In het OchtendMagazine: Politici maken ruzie op de radio, zelfs Hitler wordt erbij gehaald

Het ging er vanmorgen heftig aan toe in het OchtendMagazine op WOS Radio. In een pittige discussie tussen twee lokale politici werden er zelfs Hitler-vergelijkingen gemaakt. Gisterenavond reed een verdachte in op een politieagent, we spraken erover met politiewoordvoerder Cor Spruijt. Ook namen we een kijkje in Nijmegen en we spraken de eigenaar van de Filmclub uit De Lier.

Ruziƫnde Westlandse politici: "U vergelijkt mij met het beleid van Hitler!"

Een column van Remmert Keizer (GBW) in Het Hele Westland en de reactie daarop in Poeldijk Nieuws van Eric Borggreve (PvdA) heeft geleid tot een pittige woordewisseling tussen de twee. In zijn column zegt Keizer het negativisme in onze regio een halt toe te willen roepen en de trots te willen benadrukken. Borggreve vindt echter dat Keizer mensen die van buitenaf in het Westland komen wonen, behandelt als tweederangs burgers. Maar volgens Keizer verdraait Borggreve het verhaal: "Dat vind ik het enge, meneer Borggreve vergelijkt mij met beleid van Hitler." Borggreve ontkent de beschuldiging en zegt dat zijn verhaal in het Poeldijk Nieuws ging over zijn bezorgdheid over de toekomst van de ruimtelijke ontwikkeling in de regio. De discussie tussen de twee politici ging op WOS Radio hard tegen hard.



Verdachte rijdt in op agent in 's-Gravenzande

Een verdachte is woensdagavond ingereden op een politieagent. De agent kwam met de schrik vrij. Een auto met daarin twee mannen werd door de politie staande gehouden. Toen agenten de twee inzittenden enkele vragen wilde stellen, begonnen zij zich te verzetten. Een van de mannen vluchtte weg in de personenwagen, maar reed zich klem in de Prinses Beatrixstraat. Daarbij reed hij in op een agent. Beide mannen zijn aangehouden. In de auto is een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen.



Zomaar Zomer: De Sjaak gaat naar Nijmegen

In de zomer kan het WOS TV-programma Zomaar Zomer natuurlijk niet ontbreken. Vanmorgen vertrokken de makers van het programma naar Nijmegen, om daar regiogenoten te spreken die meedoen met de Vierdaagse. Natuurlijk gaat ook 'de Sjaak' weer mee. We spraken presentator Kevin Kouwenhoven vlak voor vertrek.



Dag drie van de Vierdaagse in Nijmegen: het is zwaar

Deze week wordt de Vierdaagse van Nijmegen gelopen. We volgen regiogenoten. We belden de Naaldwijkse Mahelia Prins. De afgelopen twee dagen zijn meegevallen, maar de derde dag blijkt een stuk zwaarder. Mahelia loopt met een speciaal doel; ze zamelt geld in voor stichting Avavieren.



Vitis Welzijn zoekt penningmeester, taalcoach en medewerkers voor kringloopwinkel

Vitis Welzijn heeft een grote databank met vacatures voor vrijwilligers. Elke week lichten we er drie uit. Deze week wordt gezocht naar een penningmeester, een taalcoach en naar medewerkers voor de kringloopwinkel van Rataplan. Kijk voor meer informatie op www.vitiswelzijn.nl.



Filmclub De Lier alweer overvallen, we spreken de eigenaar

De Filmclub in De Lier is dinsdagmiddag overvallen. Eigenaar Peter Vermeer wist de overvaller de winkel uit te werken. Hij ging er vandoor op een zwart/witte scooter en hij was gekleed in een winterjas. De schrik zit er bij de eigenaar goed in.



Nieuwe kweekkas volkstuinencomplex Schipluiden geopend

De nieuwe kweekkas op het volkstuinencomplex in Schipluiden is geopend. Iedereen kweekt z'n eigen plantjes en als er zaadjes over waren, werden die verdeeld. Toen kwam een aantal tuinders op het idee een speciale kweekkas aan te leggen. Gemma van Winden-Tetteroo weet er alles van.



Het regionieuws

Natuurlijk onbrak het laatste nieuws uit de regio vanmorgen niet in het regionieuws.



Poll

Sensoren houden demente ouderen in de gaten. Vind je dat een goed idee?