Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In het OchtendMagazine: streekdichter over 'verneuken strand' en Koningsspelen in volle gang

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: vrijdag 21 april 2017 11:24


In het OchtendMagazine droegen we het gedicht voor dat de streekdichter schreef over de kustconferentie. Het gedicht liet niets aan onduidelijkheid over. We waren bij de Koningsspelen en bij de uitreiking van onderscheidingen aan een redder van 73 jaar oud. 
 
Streekdichter in gedicht over kust: "laat mijn kust niet door projectontwikkelaars verneuken"

Donderdag is in het gemeentehuis van 's-Gravenzande een conferentie gehouden over de Westlandse kust. De gemeente Westland wilde de dromen en nachtmerries van alle betrokkenen in kaart brengen. Het ging onder andere over natuur, recreatie, bereikbaarheid en veiligheid. De Westlandse streekdichter Marijke van Geest heeft er een gedicht over geschreven: "met hand en tand verzet ik mij tegen bebouwing in het zand."

   
Zijn de duiven van Harold de Duivenman 'mooi weer duiven'?
Elke vrijdag bellen we met Harold de Duivenman. Hij geeft zijn visie op de wereld en de duivensport in het bijzonder. Afgelopen weekend zijn er weer duiven 'gelost', maar dat ging niet makkelijk. Het moet wel goed weer zijn. Waarom? Dat legt Harold op zijn onnavolgbare wijze uit.
|
  
De Koningsspelen groots gevierd in onze regio
Aanstaande donderdag is het Koningsdag. De scholen zijn dan dicht, daarom worden vandaag op veel scholen de Koningsspelen georganiseerd. Op basisschool De Regenboog hebben de Spelen dit jaar een heel bijzonder tintje. Verslaggeefster Diana de Bruijn ging op de school langs.

  
Het wordt een spannend sportweekend!
Komend weekend staat een aantal belangrijke voetbalwedstrijden op het programma. Zondag kan Den Hoorn voor het eerst in haar historie kampioen worden. Zaterdag speelt FC 's-Gravenzande een belangrijke wedstrijd tegen Brielle. Als FC 's-Gravenzande wint, komt het kampioenschap weer een stuk dichterbij. We blikken vooruit met sportverslaggever Stefan van Eijk.

  
Gerrit van der Ende (73) onderscheiden voor reddingsactie
Gerrit van der Ende uit 's-Gravenzande heeft donderdagmiddag twee onderscheidingen ontvangen. Deze kreeg hij voor het redden van een fietsster eind vorig jaar uit een sloot in Poeldijk. De uitreikingen vonden plaats in Dorpshuis Het Vrondel in Ter Heijde. Op de koude avond van 28 december 2016 reed de 73-jarige Van der Ende in zijn scootmobiel op De Poel in Poeldijk achter een fietsster die in een slip raakte en in de sloot viel. Gerrit sprong het water in en heeft haar uit het water gehaald en zich over de vrouw ontfermd tot de hulpdiensten arriveerden.

 
Maassluis krijgt 'honey-highway'
Na Midden-Delfland, wordt nu ook Maassluis 'aangesloten' op de zogenoemde Honey Highway. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een strook van 3 meter breed en 900 meter lang in de Delflandsedijk gefreesd om zo ruimte te maken voor een waar bloemenparadijs. Het stuk dijk ligt nabij natuurspeeltuin Avonturis. We spraken met initiatiefneemster Debora Post.

  
We denken dat we gezond eten, maar is dat ook echt zo?
Door te sporten en een beetje op te letten op wat we eten, denken we gezond te leven, maar is dat ook echt zo? Bij Op Hodenpijl in Schipluiden kan je binnenkort horen hoe je gezonder leeft. Het gaat niet alleen over voeding, maar ook over bijvoorbeeld stress.

  
Poll
In 2009 ging het tijdens een strandfeest helemaal mis op het strand van Hoek van Holland. Sindsdien wil de gemeente Rotterdam liever geen vergunningen afgeven voor grote strandfeesten op het Hoekse strand. Ton van Anraad, de vice-voorzitter van de gebiedscommissie, vindt dat strandfeesten in Hoek van Holland weer moeten kunnen. Wat vind jij?


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS